-
GAMEPOD.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RI/OS
őstag
Na beszéltem velük. Online valóban csak meghatalmazottak (teljeskörűen) transzferálhatnak egymás között már. Viszont, ha együtt bementek személyesen akkor ott megcsinálják a transzfert e nélkül. Felhívta a figyelmem, hogy ez alapvetően ajándékozásnak minősül, és illetéket kérhet a nav, de ezügyben nem tudnak segíteni.
Na de ha van adásvételi, meg fizetés mögötte, akkor ez nem ajándékozás, szóval szerintem ez így kerek.
-
Dare2Live
félisten
válasz SzGee #112263 üzenetére
Visszatérítés miatt ha mindent beleveszel mint zárási díj, kártyadíj... akkor nincs igaziból értelme szórakozni vele.
Csak a rugalmasság ami előny. pl koppra terhelni novemberben pmap vásárlásnál és utána revoval pénzt megpörgetve 0zni. btw ha jól értem ezt a "lyukat" is betömték. Szóval már emiatt is csak részben.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
tuzpenge
őstag
Mindenkinek köszönöm!
ˣ
-
Ixion77
addikt
válasz tuzpenge #112292 üzenetére
"De honnan vágja egyből hogy sz@pacs az egész? "
Ha rákeresel Googleval a "peculottic" kifejezésre, és mindössze 3 találat van, az több mint gyanús kell legyen.
Komolyan küzdeni kell hogy találjon az ember még egy olyan aránylag értelmesen hangzó szót kitalálni, amit a Google mindössze 3 példányban talál meg a neten.
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
stingy2
senior tag
válasz tuzpenge #112288 üzenetére
"Jogi nyilatkozat
Az ezen az oldalon ábrázolt történet és az ábrázolt személyek kitaláltak... "
Ez van az alján. És majdnem elcsábultál? Hmmm...
Igen, ahogy aujjobba is írja, a nyelvezet rögtön elárulja, hogy kamu.
Valamint ha bármilyen linkre ráhúzod az egeret, akkor ua. jön be, valami uvetoj.shop/index.php... namost egy facebook link a facebookra visz ugye Ez meg nem. és a többi, és a többi...[ Szerkesztve ]
INTJ
-
aujjobba
addikt
válasz tuzpenge #112288 üzenetére
A nyelvezet olyan, mintha google translate-tel keszult volna.
A hangnem szenzaciohajhasz, mintha egy teleshop-ot neznel (csak most, oriasi lehetoseg, stb.).
Kommentek kozott kizarolag "hu ez mekkora lehetoseg es hihetetlen penzeket kerestem mar vele" szovegek vannak, raadasul ha megnyomsz egy FB gombnak latszo gombot valami kamu kinai csodaoldalra visz.
Jah es "ECHO" van a balfelso sarokban, mintha egy valodi hiroldal lenne (talan letezik is ECHO ujsag), de a webcim valami teljesen mas.de azért van néha kivétel nem? - nem
[ Szerkesztve ]
-
tuzpenge
őstag
-
vnorbi
aktív tag
válasz RI/OS #112287 üzenetére
Na, ezérdekes. Pár napja volt téma az indexes állampapír fórumon ez, és ott is említettek ilyen szóbeli tájékoztatást, aztán mégis sikerült az átvezetés. Most direkt megnéztem az üzletszabályzatot és a WebKincstár kézikönyvet mielőtt írtam, és nem láttam, hogy dokumentálva lenne ez a korlátozás. Fel vannak sorolva kivételek, hogy hová nem lehet áthelyezni, de az nincs közte, hogy meghatalmazottnak kell lenni a cél számlán.
-
Mercutio_
félisten
Mint ex-RC-s, aki még nem volt személyes azonosításon, hol/hogy a legegyszerűbb és leggyorsabb ezt intézni?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
tuzpenge
őstag
Hello,
valakinek van tapasztalata / véleménye [erről] ? Mi ez a yuan profit? 250$ -al lehet elkezdeni, de csak lehúzás lenne?ˣ
-
RI/OS
őstag
Ha valakit érdekel 2033/I ~8M névértékben, akkor írjon PM-et. (Jan 20-án fordul 17.85% kamatra)
-
aujjobba
addikt
válasz donat_sz #112264 üzenetére
Mult penteken inditottam igen.
Jelzest ugye erste-tol kaptam az ajanlattal aznap.
IBCE-tol azt hiszem tegnapelott jott egy ertesites, hogy transzfer keres elfogadva, szoljak a kuldonek kuldje 10 napon belul a papirokat.
Tegnap szinten IBCE-tol az ertesites, hogy az IS3R-hez es JPGL-hez nincs realtime market adatom, meg egy link hogyan tudok szerezni (nem kell elofizetni, csak jofejek es szoltak).
Ma pedig delelott rendben megerkeztek a befalapok.szerk.: epp ebben a percben jott ujabb IBCE ertesites, miszerint a transzfer sikeresen lezajlott.
[ Szerkesztve ]
-
Uyuarasy
tag
Rutinosabb forumozok amugy hogy kulonitik ezeket el? Ha valami nagyon egyedi kerdesem van, akkor keresgelek a temak kozott, egyebkent nem tudtam hogy van kulon folyoszamlas topic, siman ide irtam volna en is...
-
üzenabakusz
tag
Éppen most akartam én is írni, hogy az elmúlt 1000 hozzászólás 90%-át törölni lehetne, mert számlacsomagokról és utalásokról szólt, aminek külön helye van.
-
-
SzGee
aktív tag
Vátoznak az Erste Max hitelkártya visszatérítései március 23-tól...
Igen, természetesen romlanak...250 ezerig lesz visszatérítés, viszont csak két kiemelt kategóriát lehet választani és abban is csa 3% lesz a visszatérítés a korábbi 4% helyett
A beváltást összeghatár nélül bármikor lehet kezdeményezni (megszűnik a min 5000 Ft), a leírás szerint ténylegesen cashback lesz, nem kell kiválasztani kategóriát a beváltáshoz (vagy csak lemaradt a piros szövegből )
Tovább olvasva csak azokra a tranzakciókra váltja be a bank a visszatérítést, ami a 8 kategóriába tartozik, de ez automatikusan megtörténik majdVáltozások, amik akár jók is lehetnének, de mégsem...
Eddig is kalap szar volt, de ezután pláne... De jó lenne egy normális cashback kártya[ Szerkesztve ]
If you leave me, can I come, too?
-
avl
senior tag
válasz PredatorZoli #112201 üzenetére
a nyomtatvany alatt (azt gondolom) ezt ertitek: [link]
csak nem üresen, hanem kitöltve :-)
+ egy Activity statement, hogy van is rajta összeg (legalabb 25e HUF-nyi)
nektek ilyen nincs (IBIE-töl, 2024-es TBSZ-re) ?:
vagy ilyet nem adtok, adtatok illetve adnátok be, ha lenne/van ?
ezen a fentin ugye a 2024-es TBSZ-em szamlaszama all, ami kicsit zavar, hogy az account type-ot itt "individual"-nak mutatja
persze egy generalt activity statement-en rajta van a szamla szama es hogy "alias"-ként TBSZ-2024:
[ Szerkesztve ]
-
-
buherton
őstag
Valószínűleg köze lehet ehhez:
Nem számíthatnak fel a bankok magasabb díjat ügyfeleiknek az EU-n belüli, euróban végrehajtott fizetési tranzakciókért, mint az azonos értékű belföldi ügyletekért.
[EU - Kifizetések, átutalások és csekkek]tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
akela91
addikt
Köszi, akkor oda is pakolhatok fel egy kis pénzt külön a díjak fedezésére. (EUR az alapdevizám, érdemes HUF-ot utalni erre a célra ide?) Azt látom hogy a comission fee-t (200huf) viszont a TBSZ-ről vonták le a vételi díjon felül.
Tradingview-al összekötöttem az IB-t (TW oldalán), egészen tetszik eddig az egész ökoszisztéma. A régi IBKR desktop appjuk kegyetlen siralmas, viszont az újjal egészen el lehet lenni(itt a tradingview van integrálva náluk default).
[ Szerkesztve ]
-
ngaba
aktív tag
válasz lokalisalj #112242 üzenetére
Nem vagy kötve a vételi tőzsdéhez. Ott adod el, ahol akarod (és be van vezetve).
Eladó a valóban orvos nagybátyám által vett, vidéken használt 1.4 T-Jet Fiat Bravo: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/fiat/bravo/fiat_bravo_1.4_t-jet_active-21401982
-
ngaba
aktív tag
Dupla lett, ez törölhető.
[ Szerkesztve ]
Eladó a valóban orvos nagybátyám által vett, vidéken használt 1.4 T-Jet Fiat Bravo: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/fiat/bravo/fiat_bravo_1.4_t-jet_active-21401982
-
TCr
veterán
válasz Ereshkigal #112247 üzenetére
ETF-ek esetén nincs "tört", vagyis elvileg(?) a megvásárolt értékpapír a felhasználó tulajdona. Ha esetleg nem így van, akkor az már eleve necces (szerintem), ha pedig igen, akkor mi lehet a legrosszabb forgatókönyv, ha a LY csődöt jelent?
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
Hozzá kapcsolódó kérdés: ha működik, mi a folyamata?
-
nort_on
senior tag
IBKR-nél még nem próbáltam, de ennek simán menni kell, gondolom TWS-ben be lehet állítani.
De pl ERSTE-nél volt úgy, hogy Facebook részvényt vettem dollárért az USA tőzsdén (META) és az XETRA-n adtam el (FB2A) euróért.
[ Szerkesztve ]
-
lokalisalj
csendes újonc
kerdes: ha egy ETFet megveszek a GETTEXen, de majd mondjuk az IBIS rendszerben adom adnam el...ez lehetseges? Ergo eltero peldaul nemet varos tozsdeken (Frankfurt, Stuttgart) tortenne meg mindez? Vagy epp az olasz tozsden? (Milano)
Szoval ha megszereztem az adott instrumentumot, akkor kotve vagyok a beszerzesi helyhez, vagy onnantol kb egy "nemzetkozi KELER szamlan van jegyezve az eszkoz, tozsdetol fuggetlenul", s igy mukodhet az atjarhatosag?
Koszonom!
-
nort_on
senior tag
válasz Paxker315 #112239 üzenetére
Jól leírtad a lényeget, ahogy itt már többen megtették ezt. LY-hez kis pénzzel megtakarítóknak érdemes menni. IBKR mellé, feltételezve, hogy ide havi szinten látható összeg kerül (hogy a havi 2000 forintnak ne legyen magas a költségaránya), teljesen felesleges a LY.
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
-
Paxker315
addikt
Egy fogalmatlan kérdés, csak érdekelne a közösség véleménye, IB vs. LY
Kapom azért a LY hirdetéseket, és egyelőre nem "fogtam bele", a 24-es IBKR TBSZ-t tegnapelőtt jelentettem le NAV-nak, és úgy gondolom, tökéletesen felesleges lenne még egy számlát nyitni más szolgáltatónál az évre.
IB & LY összevetésben mi az, ami miatt utóbbi "kockázatosabb". Elsősorban a tőkevédelemre & kínálat-lehetőségekre gondoltam, illetve, hogy nekem fogalmam sem volt erről a cégről tavaly nyár végéig : ) : )
Meg szkeptikus vagyok egyelőre azzal kapcsolatban, meddig marad "ingyenes" v meddig lesznek "kedvező feltételek" vásárlásokra. Az IB-s 2k HUF meg mégis csak "lekereskedhető" & független attól, hány tbsz-ed van náluk, így kifejezetten jó ajánlatnak tartom.
Mi lehet még a LY buktatója?
-
IG55
senior tag
Nálam IB-re deposit Wise-ról átvezetéssel az EUR ingyenes, a HUF díjköteles. Ez azért lehet, mert EUR alapú a számlám?
-
SzGee
aktív tag
válasz aujjobba #112233 üzenetére
Ha a listed exchange bvme vagy lse akkor nincs real time, mert a németektől (gettex) szerzik az adatot, hiába lehet ott is kereskedni az adott instrumentummal
Ez elég szar így egyébként, jó lenne, ha ezeknél is behúzná a real time-ot a gettexrőlIf you leave me, can I come, too?
-
aujjobba
addikt
Ilyesmit nem kaptatok IBCE-re transzfer ertesitoben?
You are not subscribed to real-time streaming market data for following positions: Find more information on available market data subscriptions here.
- IS3R, JPGL need any of below:
- Europe Equity and Derivative Display Value Bundle (NP)
Nem teljesen ertem miert kell valosideju arfolyam elofizetes ezekhez. -
TCr
veterán
válasz Fehérsólyom #112230 üzenetére
Köszi!
Ami még kérdés számomra, hogy TBSZ-ig mi a pénz útja?
Lehet egyből a TBSZ-re utalni, vagy alapszámla és onnan átvezetni a TBSZ-re?Illetve az alapszámlán tartott pénz kamatainak adóját a Lightyear levonja kifizetéskor, vagy nekünk kell bevallanunk a NAV felé köv. évben?
-
Fehérsólyom
aktív tag
Amennyiben HUF-ot ingyen utalsz a magyar HUF-os számládról, akkor azt utalva a legkényelmesebb/leggyorsabb.
EUR-t Revolutról és Wise-ról is ingyenesen tudsz utalni a Lightyear-re.
USD esetén a Revolut -> Wise -> Lightyear útvonal ingyenes. (Visszafele pedig a Lightyear -> Wise). Ennek az átfutási ideje 1-2 nap között van attól függően mikor indítod.HUF-ról EUR-ra vagy USD-re váltva a Revolut - alap csomagja a limiten belül - egy hajszálnyival jobban vált, mint a Lightyear. Visszafele már a Lightyear jobb.
Brandynew által említett ingyenes váltás kódja a MAGYALLFX ami 1MFt-ig nyújt ingyenes váltást, amennyiben nem használtál fel korábban más kódot.
-
-
Kickass
őstag
Nagyon amatőr kérdés, de pl. 5 hónap lekötésre a kalkulátor miért dobja fel a legjobb opciónak a pmápot ha a következő kamatfizetés 2025.04.22?
-
nort_on
senior tag
válasz zedna #112218 üzenetére
Hozamot előre nem tudunk, de aktuális költséget igen. IBKR-nél 4% költséged lenne, az nagyon sok. Revolut + LY meg 1% alatt lesz. Ha kinövöd, vagy változnak a LY kondíciói és lesz TBSZ transzfer, akkor meg tudsz költözni, de arra figyelj, hogy ne legyen túl sok elemes a portfóliód, mert akkor drága lesz a mozgatás, valami all-world elég, pl VWCE.
@Zoli, köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz zedna #112218 üzenetére
Eszerint a cikk szerint a biztosítási összeg ugyanannyi Lightyear-ön, mint az IB-nél. Nekem évi 25 ezer Ft-ot tuti nem ér meg az IB csak azért, mert a Lightyear fiatalabb, nekem a Lightyearnél van számlám, meg vagyok vele elégedve.
Ha havi 50 ezret teszel be, amin elérsz 10% hozamot 1 év alatt, az 60 ezer Ft. Az IB-nél csak a számlavezetés 25 ezer Ft, ami önmagában is a hozamod 41%-a (!). És még más költségek is vannak IB-nél.
[ Szerkesztve ]
-
zedna
újonc
Sziasztok, szeretnék TBSZ számlát nyitni. Interactive Brokers / Lightyear között vacilálok. Havi 50000-t tennék be havonta. A Lightyearnél nincs havi fix 2000 ft díj, viszont sz IB-t megbízhatóbbnak találom. Mit javasoltok?
-
acqua8
csendes újonc
Sziasztok!
2023.12.27-én nyitottam számlát és TBSZ2023 alszámlát az IBIE-nél. A főszámlára 12.29-én érkezett meg a beutalt összeg, a TBSZ-re történő átvezetést azonban 12.30-án (szombat) kezdeményeztem. Az átvezetett összeget január 2.-a (kedd) óta látom a TBSZ számlán. Az ügyfélszolgálat kérésemre arról tájékoztatott, hogy "Rendszerünk alapján az átvezetés 12.30-án jóváhagyásra került." Az Activity Statement lekérdezésénél azonban csak január 2.-át tudok megadni kezdő dátumnak. Az "évkezdettől" szűrés alkalmazásával készített dokumentumon van egy deposit rész ahol szintén január 2. szerepel (Internal Transfer In From Account). Az "egyéni intervallum" szűrés alapján azonban január elsején már szerepel a befizetett összeg. Én úgy gondolom, hogy 2024-ben már nem tudtam volna befizetni a TBSZ2023 számlára, tehát valid lehet a 12.30.-i befizetés, ugyanakkor vannak bennem kételyek. A NAV részére nem igazán merem így csatolni az Activity Statementet. Ma egyébként érkezett egy üzenet, amelyben a sikeres TBSZ számlára történő befizetésről tájékoztattak. Mit gondoltok szerintetek "érvényes" lehet a TBSZ számlám? Előre is köszönöm a válaszokat! -
Freeman11
csendes tag
Kérdezném azoktól, akik kérték az IBIE-től a szerződésük megküldését, hogy milyen fejléccel rendelkező dokumentumot kaptak. Én csak egy "Interactive Brokers Ireland Limited Customer Agreement"-et nevűt kaptam, ami egy 67 oldalas általános doksi az aláírásommal a végén. Ebben nincs semmi személyre szabott. Nem egy olyan dokumentumot kellett volna kapnom, mint amit magyar szolgáltatok adnak, amiben benne vannak a személyes azonosító adatok?
-
donat_sz
senior tag
válasz PredatorZoli #112190 üzenetére
megnéztem a saját példányt, az alján van egy aláírás és kelt rész, így aláírva és hitelesítve adtam be.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz stingy2 #112210 üzenetére
Lehet ez a kézzel töltögetős eleve egy átmenetinek szánt megoldás volt amíg be nem programozták a rendszerbe hogy automatán küldje az üres formot. Mondjuk akkor már beprogramozhatták volna azt is hogy kitöltöttet küldjön a rendszer de gondolom az 3 sorral több programkód lett volna (Az se kizárt, hogy majd megcsinálják olyanra, csak már mindenképp ki akartak adni egy ideiglenes megoldást hogy az élőmunkát kiváltsák.)
De mind1 igazából, jó ez szinte bárhogy. Évente 1x bármi belefér.[ Szerkesztve ]
-
GyufTheHun
újonc
válasz Csigusz23 #112154 üzenetére
2024.01.04-én nyitottam IBIEnél TBSZ-t. Vártam türelemmel, nem írtam supportnak. Ma kaptam egy e-mailt és valóban csak a nyilatkozat elérési útját adták meg, szóval nekem kellett kitölteni a nyilatkozatot plusz csatolni a TBSZ-re való beutalásról is egy pdf-t. Valószínűleg már nem készítik el személyre szabva.
-
stingy2
senior tag
-
buherton
őstag
válasz SzGee #112206 üzenetére
Az ajánló jól jár:
Referrer Payout
Referrers are paid $200 for each referred client when the referred client opens an individual or joint account and maintains a balance of at least $10,000 for one year.Itt csak a végösszegek számítanak. Egyébként lehet mégis lesz mit befizetni, csak nem tudom mikor járnak le a korábbi PMÁP-ok, amiket még a Nagy Infláció előtt vettem, amikor a MÁP+ volt a sláger.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
ath
senior tag
válasz PredatorZoli #112205 üzenetére
nem így értettem, az egyértelmű a komplett tbsz átkerül. előbb azt írtad, tbsz-es értékpapír értékét nem számítják be az ajánlói programba, kérdés a tbsz-es pénzt igen.
-
peetie1
aktív tag
De akkor ennyi erővel az IB nyomtatványa tök fölösleges, ha epapíron küldjük be nem? Még ha szerkeszthető lenne a pdf akkor azt mondom oké, de a tököm se fogja kézzel ráirkálni a cuccokat. Inkább legépelem saját szavakkal ugyanezt ami benne van, csatolom az activity statementet meg az account confirmation lettert (ahogy legelőször is csináltuk, amikor szóba került a dolog) és kész. A saját adataim ott lesznek az epapíron, az IB nyomtatványból átírom a címüket, meg beleírom a TBSZ azonosítót aztán ennyi.
-
buherton
őstag
válasz PredatorZoli #112200 üzenetére
Köszi!
Van esetleg valakinek IB-re referal linkje? Nem tudom mennyi befizetésem lesz, ha lesz egyáltalán.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
ath
senior tag
és a tbsz számlán transzferált deviza után? vagy a tényleges, elsődleges számlára befizetett számít csak.
-
törölt tag
válasz PredatorZoli #112200 üzenetére
Koszi, ez nem volt tiszta a korabbi leirasok alapjan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Opel topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok