Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hello!
Visszaolvastam itt egy párszáz kommentet, de látom itt nagy a hitvita a Panasonic-okról
A kérdésem a következő: Panasonic FZ8-at gondoltam venni a barátnőmnek, csak általános, családi, nyaralásos fényképezéshez kell, kb. 50.000 HUF-ért tudnék hozzájutni. Ennyi pénzért erre a célra jó lesz ez, vagy tudtok mondani egy másik konkrét tipust amibe jobban megéri pénzt ölni? Előre is köszi! -
törölt tag
válasz #34784256 #12082 üzenetére
Még egy kis adalék az előző kérdésemhez:
Megnéztem a Panasonic TZ5 tipust is, és nekem úgy tünt, hogy szebb képeket csinál, és mintha nem is lehetne annyi mindent állítgatni rajta, mert a legtöbb dolog automatikus (ami esetemben előny). Ha lehet erről is mondjatok majd véleményt, és persze az egyéb tipusokat is nyugodtan javasolhatjátok, nem kell feltétlenül Panasonic. Az volna a lényeg, hogy szinhű és ne túl zajos képeket csináljon (tudom, hogy csodát nem lehet várni egy kompakt géptől). Köszi!update: a nem túl zajost úgy is értettem, hogy éles képet csináljon nagyobb ISO-nál is.
(tulajdonképpen sík hülye vagyok a fényképezéshez, csak dobálózok itt a szakszavakkal, mint hülyegyerek a sárgolyóval )[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #34784256 #12092 üzenetére
Ja és mégegy kérdés, ha nem a max felbontásban fényképezek, hanem egy közepesben (tehát nem 10 MP-s képet akarok csak 3-4MP-st) akkor a zaj is csökken? Tehát ha nincs szükségem 3XXX*2XXX-es képekre, csak 19XX*1XXX-esekre akkor szebb lesz az eredmény?
Valamint ha RAW módban csinálom a képet akkor is tisztább lesz az eredmény? És az mennyivel lesz nagyobb?Tudom, hogy túl sokat és látszólag összefüggéstelenül kérdezek, de már teljesen el vagyok kenődve, végigolvastam vagy 3-4 oldalt, megnéztem kb. 12 gépet, összehasonlítottam és rá kellett jönömm, hogyha az elején csak simán besétálok valahova és megveszem az első gépet ami a kezembe akad akkor járok a legjobban, mert akkor nincs ez a káosz a fejemben, hogy most akkor melyik lenne a legjobb választás
Minnél jobban belemerülök annál több a kérdésem, annál tanácstalanabb vagyok és már látom nagyjából, hogy ebben a kategóriában nincs olyan gép, hogy tökéletes, csak ki kellene már találnom, hogy mi alapján kössek kompromisszumot
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz ottkar #12101 üzenetére
Igy is használható, nem kell hozzá egyetem, hogy kivágd és beilleszd.
És kérlek ne utasítgass, van nekem asszonyom is, főnököm is, nem kell mégegy commendatore az életembeu.i: ez a természetes szelekció egy fajtája, ha nem boldogulsz vele akkor nem is érdemled meg
teszt1, klikk ide
teszt2, klikk ide
teszt 3, klikk ide
ezért utálom ezt a linkesdit, plussz munka begépelni egy teljesen értelmetlen "klikk ide" mondatot[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz philoxenia #12123 üzenetére
De jó hogy ezt mondod!!! Nekünk egy C330-ás van és mostanába bármilyen tölthető elememet beletettem mindig ki kapcsolt pár kép után, pedig az elemlápába még szépen világítottak azok a ceruza elemek. Ezek szerint nem egyedi a hiba. Ezért is veszek új gépet
-
törölt tag
válasz philoxenia #12128 üzenetére
Még jó, hogy nem dobtam ki Nem mintha nagy értéket képviselne, mindenesetre köszi az infót!
Ja, és végre sikerült döntenem a vásárlás ügyben is, egy Panasonic TZ5 mellé tettem le a voksomat, remélen nem fogok csalódni nagyon, köszönöm mindenkinek aki segített és válaszolgatott a kérdéseimre!!! Hálám örök -
törölt tag
Miután már eldöntöttem, hogy Pana TZ5-öt veszek, most találtam egy pár olyan Canon képet és tesztet ami elbizonytalanitott, mert úgy látom, hogy képminőségben igen "alaposan" felülmúlja a Pana-t.
Ezeket a tipusokat néztem: A720, A650, SX100IS valaki mondjon valami véleményt róluk lécci, mert ahány tesztet olvasok annyi végeredmény, van ahol nagyon jókat kap, máshol meg lehúzták ezeket a technikákat, szóval aki próbált már ilyen gépeket, vagy tudja mi a különbség, előny-hátrány, nyugodtan ossza meg velem, köszi! -
törölt tag
válasz rumos14 #12293 üzenetére
Az lenne jó ha lehetne kapni a kettő hibridjét, egy Pana TZ5, Canon minőségű képekkel
Designre meg szolgáltatásra valóban a TZ5 lenne a nyerő, de hát - ahogy én látom - képminőségben a Canon a nyerőbb.Köszi a hozzászólásokat, azt hiszem lesz még egy pár álmatlan éjszakám mielőtt döntök, remélem jövőhétig kijön egy újabb ultimate Pana vagy Canon modell, ami minden szempontból tökéletes. Álmodik a remény
-
törölt tag
Utánaolvastam egy kicsit az érzékelőknek és láttam, a FOVEON féle X3 CMOS technológiát, viszont egy-két SIGMA gépen kívül nem találtam semmit amiben ez az érzékelő lenne. Tudja valaki miért nincs ez a korszerűbb technológia elterjedve?
-
törölt tag
válasz Depression #12305 üzenetére
Kerestem a neten, de nem találtam sample képeket, Te hol néztél utána?
-
törölt tag
válasz Depression #12309 üzenetére
Köszi, majd szólj megnézem. Átnéztem amit küldtél linket, van közte jó is rossz is, csodát nem vár senki nyilván ennyi pénzért.
-
törölt tag
válasz rumos14 #12311 üzenetére
Kodak ZD710 képek Ezek egész jól sikerültek.
ottkar:
Abszolut homály vagyok fényképészetileg, de elméletileg van ugye a hagyományos módszer aminél van az a 3 szűrős minta ( Bayer vagy mi a neve ) meg ez a X3 technológia. Elméletileg ugye itt minden "képpont" ( értem itt az érzékelő 1 pontját, nem tudom mi a tisztességes neve ) egyből 3 szint lát, míg a hagyományosnál legalább 3 "képpont kell" 3 különböző színhez. Ebből az lenne a logikus, hogy sokkal valóságosabb, zajmentesebb kép jön ki, feltéve, hogy az érzékelőn a pontok ugyanolyan sűrűn vannak. Megnéztem az én laikus szememmel egy Sigma képét és bár nem merem kijelenteni, hogy az érzékelő miatt, de sokkal "tisztábbnak" tünt a kép nekem mint egy hagyományos CCD-s kép. ( Azt most mellőzzük, hogy amúgy nem túl nagy durranás képeket csinált az a gép, de itt a szint és egyebeket értek, nem a zajt ). Ha van kedved - és időd természetesen - lécci vess egy pillantást ezekre a képekre és mondj róluk véleményt Sigma DP1. Itt van pl. egy ISO 800-as ( metró lejárat ) kép amilyen minőséget a hagyományos kompaktok szerintem sokkal csúnyábban kiviteleznek. Érdemes még a London Eye-s képen az eget megnézni, a legtöbb kompakt gép itt szintén el szokott "vérezni" ezen viszont szép homogénnek tünik.
Na befejezem a szóf@sást egyenlőre, majd aki akar ír valami véleménytupdate: Elolvastam a gép értékelését, itt majdnem ugyanazt emeli ki előnynek az elsősorban, amit én is idebrekegtem fél oldalon keresztül
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Szten Márs #12322 üzenetére
Egyetértek veled, viszont egy átlag júzer nem is akar képeket elemezni, és nem is érdekli annál nagyobb méret mint amit a monitoron meg tud jeleniteni, vagy amit ki tud nyomtatni, elő tud hivatni
-
törölt tag
válasz Szten Márs #12326 üzenetére
Igazad van
-
törölt tag
Sima kompakt fényképezőbe mindegy milyen AA-s elemet veszek?
Újratölthető Energizer NiMH 2500mAh AA jó lesz? -
törölt tag
Próbálkozott már valaki innen upgragelni a kameráját? Ahogy olvasom akár a RAW funkció is előcsalogatható a gépből. Tapasztalatok, vélemények?
-
törölt tag
válasz ottkar #12405 üzenetére
Gondolom marketing okok miatt, vagy valami ilyesmi, de hát elvégre mindegyik gép tudhatna RAW-ot, mert abból csinálja a JPEG-et. Egy csomó mást is elő lehet csalni vele, például élő ( azonnali, nem feldolgozás utáni ) hisztogramot, akku töltöttségjelzőt, etc, azt hiszem ki fogom majd próbálni ha megveszem végre a gépet
-
törölt tag
Képminőség teljesen ugyanaz, az SX100 melett szólhat a nagyobb zoom, meg a jobb felbontású LCD kijelző, az A720 mellett meg hogy jobban "hangolható", ha megér ez a különbség neked 10 EFt-t akkor SX100, ha nem akkor A720. Én a zoom miatt választottam az SX100-at. De állítólag szeptemberben jönnek ki az új Canon-ok, ha nem sürgős akkor várj addig, lesz SX200-as is
Jó vásárlást! ( bár sokat nem segítettem a döntésben ) -
-
törölt tag
-
törölt tag
Teljesen általános, hogy a kompaktok ( pontosabban a kis érzékelőjű gépek ) úgymond "zajosak", ebben a kategóriában mindegyik gép zajos, egyik jobban, másik kevésbé. Ezen szoftveresen lehet javítani, de az már nem ugyanaz, mintha az eredeti lenne. De szerintem kár emiatt aggódni, hacsak nem akarsz plakátot csinálni a szobád falára a képekből akkor ugyis csak monitoron, vagy max. A4-es nyomtatásban nézel egy képet és ott nem zavaró. Ha pedig tényleg nagyon tiszta képet szeretnél akkor egy pár lépcsővel feljebbi árkategóriában gondolkozz. Ennyi
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Megjött a Canon SX100 IS-em, eddig pozitív a véleményem róla, ha még nem tettem meg akkor most megköszönöm mindenkinek aki segített a döntésben. Jó kis topik ez itt kérem
-
törölt tag
válasz Szten Márs #13040 üzenetére
Csatlakozom Szten Márs hozzászólásához, az SX100 a jobb választás ( és nem csak azért mert én is ilyet vettem ), annyit tennék hozzá, hogy megy le az ára ennek a tipusnak, ha vársz egy kicsit még szerintem 40.000 HF körül lesz a vége, mivel ( ha minden igaz ) nemsokára jönek ki az új Canon gépek, és általában ilyenkor esik valamennyit az ára az előző tipusoknak.
-
törölt tag
Hát én személy szerint a Canon SX100 IS-t ajánlom ( a héten ez a slágergép itt ).
PRO:
- a kategóriájában az egyik legjobb képminőség ( ez magánvélemény )
- 10x zoom
- képstabilizátor
- relative olcsó ár ( 45.000 HUF )
- 2AA-s cerkaelemKONTRA:
- Purple fringing ( nem tudom hogy nevezik ezt becsületesen, talán kromatikus abberáció? majd az okosabbak kijavítanak, arra a lilás elszineződésre gondolok a tárgyak szélein )
- lassú vaku ( bár ez nem annyira zavaró )
- 8MP-s felbontás ( annyira felesleges egy ilyen gépnek, kevesebb jobb lett volna )Ennyi dióhéjban amit érdemes elmondani róla, más most nem jut az eszebe
-
törölt tag
Kipróbáltam a Canon SX100IS-en a CHDK-s szoftvert és műxik jól, lett egyből RAW, meg live histogram, akksitöltöttség jelzőm meg egy csomó mindenféle cucco. Nincs rá szükségem mondjuk, de gondoltam megosztom, hátha valakit érdekel. Ja és egy kérdés: a .CRW tipusú RAW fájlt mivel lehet megnyitni? Vagy hülye a kérdés?
-
törölt tag
válasz Alex123 #13146 üzenetére
Azért ennek a 720p-s HD videónak ne dőlj be, ha megnézel egy ilyen videót akkor hamar rájöhetsz, hogy csak a mérete 1280x720 pixel, de a minősége alig jobb mint egy 640x480-as videónak. A tömörítésnél elvesznek a részletek, igy meg nincs értelme. Még ha egy HD-s kamerát ( a hobbi kézikamerákra godolok, nem a profi, többmilliós gépekre ) nézel akkor annak is elég homály a HD-s képe, egy fényképezőt meg eleve nem erre terveznek.
Lásd Panasonic-TZ5 videóteszt. ( arról meg nem is beszélek, hogy mennyi helyet foglal, és valószinűleg ha egy lassabb kártyát teszel a gépbe akkor darabos is lesz a felvétel, ez előző teszt hossza: 5sec, mérete: 15.8MB, nem biztos, hogy minden kártya bírja ezt ).
A Panasonic-TZ-5-öt nem ajánlom, én is olyat akartam venni, jó kis gép lenne, csak a képminősége egy tizes skálán alulról üti a hatot ( szerintem ). Ami pedig a sötét helyeket illeti, szerintem az mindegyik kompaktnak nagy kihívást jelent, mivel magasabb ISO-nál mind zajos. Talán egy jó nagy külső vaku tudna segíteni[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz rumos14 #13168 üzenetére
Igaz, hogy a ház műanyag, de a szappantartó fílingtől messze van. Szerintem inkább pont hogy ( ahhoz képest, hogy "gagyi műanyag" ) masszivnak tünik fogásra, ráadásul súlya is van. Azt, hogy: "a képminőség lehet hogy a nagy átlag felett van, de így is gyengusz" hogyan kell értelmezni? Mert ha a nagy átlag felett van akkor mihez képest gyengusz? A tükrös gépekhez? Az tuti. Nem vagyok egy nagy fényképész-mágus, de ettől függetlenül ez a gép a nem profi ( tehát családi ünnepes-nyaralásos fotózáshoz ) felhasználáshoz igen megfelelő, főleg ezen az áron, annak aki nagy zoomot is szeretne. Azt pedig senki nem is vitatta, hogy ez alap kategória, de akiknek ez ajánlva lett, azok pont ilyet kerestek
A részletgazdagság hiánya alatt mit értesz? -
törölt tag
válasz rumos14 #13171 üzenetére
Egyetértek veled abban, hogy abszolút felesleges a 8MP ilyen célokra, de hát mostanában mind ilyen, még ha akarnál sem tudnál másmilyet venni. De ha Te úgy gondolod, hogy ennél jobb gépet tudsz ajánlani azoknak akiknek a Canon-t ajánlottuk itt többen is akkor ne tartsd magadban, mondd el nekik, hogy Te mit és miért javasolsz. Az meg nem a szerencsétlen SX100-as hibája, hogy akik vették a fáradtságot arra, hogy adjanak valami ötletet a leendő fényképező tulajdonosoknak, azok többnyire ezt javasolták.
-
törölt tag
válasz bepe79 #13175 üzenetére
A gépet sajnos nem ismerem, úgyhogy más téren osztom az észt
A nagyobb pixelszám egy ilyen tipusnál csak parasztvakítás, nincs mögötte tényleges érték, nincs haszna. Az ISO 2000 dettó. Az akksitöltést pedig gondolom a másik gép is jelzi mielőtt lemerülne, még időben, annak meg úgysincs haszna, hogy tudd, hogy most éppen 57 vagy 23 százalékon van. A tartozékokat meg tudod nézni az edigital listájában is: "akkumulátor, akkumulátortöltõ, USB kábel, videó kábel, hordozószíj, CD-ROM".
Ja és az S210 38mm-ről indul, az S550 36mm-ról ezek nem túl jó érték, ha nagy területet akarsz fényképezni.rumos14-nek: ebben pl. az SX100 is gyenge
-
törölt tag
válasz rumos14 #13182 üzenetére
Akit egyszer elkap az SX100 szele ...
bepe79: olvass vissza egy hetet, sok SX100-as hozzászólást fogsz találni, mostanában slágertéma a kompaktoknál Mellesleg ha neked fontos, hogy ultrakompakt legyen akkor nem ez a gép lesz a megfelelő választás, zsebben hordani túl nagy, és az én meglátásom szerint az akksit is elég hamar lenullázza. A vakuja meg rém lassú ( néha 4-5 mp mire feltölt ). Csakhogy a sötét oldalt is megismerd, Luke
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Allien #13186 üzenetére
A Canon SX100-ba van panoráma funkció, segít összeilleszteni az új képet az előzővel, csak a hozzá adott panorámaprogi elég egyszerű, nem mindig jól végzi a dolgát. ( PhotoStitch vagy ilyesmi a neve )
Tud valaki valaki kis méretű, egyszerűen kezelhető panoráma összefűző progit a fentin kívül?
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vallás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- Szólánc.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest