Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Richee11
senior tag
Sziasztok!
35 ezer forint értékben milyen mobiltelefont ajánlotok?
Édesapámnak kéne, akinek a mostani androidos készüléke egyre elviselhetetlenebb, és igencsak kacsingat a WP felé.
Esetleg tudtok mondani olyan alternatívát, amit belefér ebbe az árszegmensbe?
-
Bigmasterl
tag
Tud valaki magyarországi megjelenési infót az LG Fino ill Belló telefonokról? Olvastam hogy októberben, de pontos dátumot nem találtam. 30 körül szánnék rá előfizetéssel és az eddig kinézett Lg F70 helyett szeretném.
-
bepe79
addikt
Az Ace 3 lett volna a befutó a mérete miatt, de a Telenornál már kapható az Ace 4, hamarosan jönni fog a T-nél is, úgyhogy megvárom az Ace4-et. Méret miatt ez az egyetlen igazán esélyes telefon, most írtam is a T-nek, hogy kb. mikorra várható?
Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn
-
bepe79
addikt
Most látom az Ace 4 paramétereit, megvárom inkább azt! Remélem, a T-nél is lesz hamarosan!
Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn
-
bepe79
addikt
Szerintetek most decemberben érdemes Galaxy S Advance-ról Galaxy Ace 3-ra váltanom?
A fejlődés:
45 nm 2 x 1 GHz proci ---> 28 nm Snapdragon 400 MSM8930 Krait 200 SOC (2 x 1.2 GHz)
768 MB RAM ---> 1 GB RAM
8GB (~3.92 GB használható osztott tárhely) ---> 8GB (~4.6 GB szabadon felhasználható egyben látott hely)
MALI 400 GPU ---> Adreno 305 GPUVisszalépés:
4" SAMOLED ---> 4" TFT
-
Jimmy8
senior tag
Sziasztok!
Két telefon között ingadozok (egyik még ki sem jött, így az egyéb 8.1 WP-s telefonnal rendelkezők véleményét várnám )
Samsung Galaxy S3 Neo dual SIM és Nokia Lumia 730- Hosszú távra tervezek.
használat:
- sok-sok telefonálás, e-mailezés-exchange (munkatelefon is)
- fontos a fotózás, videózás (ezt használom kompakt gép helyett)
- böngészés
- nem játszom a telefonnal, így ez nem szempont.Fontos, hogy ne akadozzon, gyors legyen, a tárcsázót ne több másodperc alatt töltse be, videofelvételkor ne csússzon el a kép és a hang. Programokból (pl böngészőből) kilépéskor nem kelljen várni 5-10 másodperceket. Üzemidő minél több legyen.
Elsősorban a samu felé tekintgetnék az android testre szabhatósága miatt, de félek, hogy a samsung UI miatt 1.5Gb RAM sem elég az akadásmentes működéshez.
Ha esetleg tudtok más alternatívát kétkártyásban, "jó" fotóképességekkel, min 4.7-es AMOLED vagy IPS kijelzővel kijelzővel, hasonló árban (max 80e Ft-ig) akkor szívesen várom
Jelenleg egy SGS Advancet használok Android 2.3.6-tal, ezt váltanám le.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz norbert1998 #63686 üzenetére
-
emiciko
újonc
Hello.Lehet, hogy nem ennek a topiknak a témája, de segítség kellene. Problémám lenne egy motor. ixt 890-nel. Lehet valahogy ezekre a telefonokra magyar nyelvű menüt varázsolni? Illetve ha igen, merre keresgéljek? Köszi.
-
Ájvé
veterán
válasz bumper #63683 üzenetére
Az elsőre nehéz igazán készüléket mondani, vigyázni kell ezekre.
Egyébként LG G2 Mini megfelelő lehetne. Vagy ott van a Xiaomi Redmi 1s is annak kicsit gyengébb az akksija, cserébe jobb a hardvere és Miui felület is sokat dob rajta. Mondjuk G2 Mini az nőiesebb telefon, mint egy ilyen tégla mint a Hongmi.Chucky9317:
Akkor nincs probléma, elállhatsz 14 napig a vásárlástól, minden gond nélkül. -
bumper
senior tag
Milyen telót érdemes venni nagyon max 60 ezerig ami
1. strapabíró
2. gyors
3. wifis
4. androidos
5. gyengébb kamera is jó
6. bírja az akku a napi 1-2 órás beszélgetéseket is.
az sem baj, ha kártyás telenoros.
Feleségemnek lesz majd ajándékbaÜdv és köszi
Zsolt -
Ájvé
veterán
válasz villamos #63673 üzenetére
Ha jobb kell akkor pedig Xiaomi Redmi Note ez viszont mindenben jó lenne neked. Ez is Dual standbyos viszont.
-
Ájvé
veterán
válasz villamos #63673 üzenetére
Ha tényleg ennyi a kitétel és mondjuk nem érdekel, hogy nagyon rossz fotókat csinál akkor olcsón is tudsz venni megfelelő "phabletet". Wayteq Talk 5H pont ilyen és 45k körül beszerezhető már. 5,5" IPS HD kijelző, hardver ami ezt el is bírja gond nélkül (MT6589), 1GB RAM, ROM csak 4GB de microSD kártyát fogad. Dual standby-t tud csak, ha beszélsz az egyik kártyán akkor a másik nem elérhető (kikapcsolja gyakorlatilag), ha nem beszélsz egyiken se akkor mindkettőn elérhető. Netezés viszont gond nélkül mehet, attól még mindkét kártyán elérnek. Akku 2500 mAH-s ami elég jó üzemidőt biztosít (processzor is takarékos fajtából való).
Van némi kompromisszum ebben a telefonba, de az általad írtakra teljesen megfelel és olcsó is.norbert1998:
Hát az szomorú, nem fejlődik a Sony se látom. Modromra azért még mindig van lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
jaa, nem rossz vélemyént mondtam róla, csak ami eszembe jutott, szóval vegyeset, igaz, több volt a negatívum
de biztos 4.4-en fog maradni. a sony az alsó-felső kategóriában is csak 2 másodverziót lépett, az m2 meg középkategória közepe, kizárt, hogy kapna (talán ha 4.5 jönne, akkor igen) főverziót, ugye 5.0-ra. vagy a csúcsmodelljük: xperia s, kijött 4.0-val, kapott egy bugos 4.1-est oszt viszonlátás'! és az "aztakurva kategóriás" volt anno
-
mike1334
veterán
Üdv.
Kolléga váltana win phoneról, de az androidban nem nagyin bízik. Az elvárásai:
kompakt méret (lumia 620 van neki is, 4-4.5 még jó, kicsi súly)
stabil működés, gördülékeny használat
hosszú üzemidő, folyamatos net szinkron mellett bírja legalább nap végéig
netezés, emailek, zene hallgatás a fő prifil
voip hívást használ szinte kizárólag, így örülne a 4g-nek, esetleg dual simnek, de az annyira nem fontos
fényérzékelő, közelségérzékelő, elő és hátlapi kamera tűrhető képpel
legalább lumia 620 szintű kijelző ( clearblack szintű fekete, felbontás akkorában tökéletes)versenyzők:
ő blackberry z10-et nézett, én a moto g első generációját javasoltam (dual vagy 4g)
a bb-nek nem tudom meddig lesz még támogatottsága, a moto meg még kapja az l-t...
esetleg más javaslat?...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Ájvé
veterán
válasz norbert1998 #63669 üzenetére
229 ppi még nem olyan vészes azért, viszont nem IPS (bár azt írták nem olyan rossz azért, de ennyiért már bőven van IPS panel is) ez szerintem inkább problémásabb.
Az meg hogy Snapdragon 400-as egyáltalán nem baj, ismert sok telefonba van így ha hivatalos frissítést ne is kap, de modrommal kitolható a támogatás rajta. Programok terén is jobb, hiszen ilyen ismert chipsetre jó eséllyel optimalizálnak.
Moto G is kap Android L-t, úgyhogy egyáltalán nem biztos hogy 4.4-en marad (ha más nem modrommal).
Szóval annyira nem rossz azért.
Hongmi 1S-t előbb vennék azért én is.[ Szerkesztve ]
-
4nd44as
újonc
Sziasztok!
Ezt az okostelefont néztem ki magamnak , mivel elég jó az ár-érték aránya.
Az lenne a kérdésem, hogy mi a véleményetek erről az oldaról (megbízható-e stb.), vagy esetleg tudnátok valami más oldalt javasolni, ahol biztonságosan megrendelhetném.[ Szerkesztve ]
-
villamos
őstag
Sziasztok!
Nos...
Elérkezett az a pillanat, amikor megfontolom egy tapogatós okostelefon beszerzését. Most egy hagyományos telefonom van.
A szituáció a következő, újabban sok olyan munkánk van, amelynek lényege, hogy jelen kell lenni. Azt kell figyelni, hogy mások hogy dolgoznak, illetve hogy ne nyúljanak hozzá a "rendkívül fontos technológiai berendezésekhez". Ők persze tudják hogy mit csinálnak, engem meg nem nagyon érdekel, hogy mit csinálnak, illetve kisujjal sem érnek a tárgyalt objektumhoz. Részletkérdés. Ezek sokszor egész napos elfoglaltságot jelentenek, és egy idő után nagyon unalmassá kezdenek válni. Ezért arra gondoltam, hogy kellene egy nem túl nagy eszköz, amivel ilyenkor magammal tudok vinni, és lehetne netezni, de elfér egy nagyobb zsebbe. A tabletek ehhez túl nagyok, így maradnak az 5" körüli phabletek.
A szükséges paraméterek:
- itthon szeretném megvenni, nem Kinából, megrendelni
- új, garanciális, kátyafüggetlen készülék kell
- nagy kijelző, 5" nagy felbontással, IPS, karcálló stb.
- internetezéshez, weboldalak, fórumok, online média olvasgatáshoz
- dual sim, viszont nem lehet mikro sim, mert egy céges kártya is lenne benne, ami nem az enyém
- ha dual simes, akkor egyszerre mindkét simnek a hálón kell lennie, de legalább a 2G -s nek mindenképpen, mert elérhetőnek kell lennem
- árkategória: igazából a legolcsóbb készülék kellene, ami mindezen felsorolt kritériumoknak megfelel, mindenképpen 100 alatt kellene valami, de a legjobb olyan 60 körül lenne, bár kétlem hogy ennyiért minden vágyam teljesíthető...egyenlőre ennyi jutott eszembe
[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Khelben
nagyúr
Köszönöm mindenkinek a segítséget, ma sikerült döntenem, LG G3 lett a végeredmény.
-
canniball
nagyúr
válasz pengwin #63229 üzenetére
Köszönöm a választ! Ma végre sikerült találnom egy üzletet ahol egyszerre tudtam megtapogatni a G2 minit és az S4 minit. Arra jutottam hogy az LG nekem túl nagy, így ez (és ez alapján a K&M Drive2 is) nálam kiesett. Az igazat megvallva az S4 mini is nagyobb mint amire gondoltam, de két "rossz" közül a "kisebb rosszat" alapon inkább ezt választanám. Avagy tudtok esetleg ennél kisebb méretű (de nem drágább) értelmes készüléket javasolni?
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Ájvé
veterán
válasz mike1334 #63666 üzenetére
Feltételezem úgy vette (bár ezt nem írtam ez igaz).
Mellesleg a nagy áruházak a néhány napon belül visszavitt hibás terméket azonnal cserélik egy másikra, ezt magam is tapasztaltam. Mást ne mondjak viszont, olvastam olyat aki szintén multinál vett valamit üzletbe, visszavitte és simán visszafizették neki.
De egyébként szintén ÁSZF szavatosságba simán belefér ez az eset, úgyhogy cserét minimum kérhet. Elég rugalmasak szoktak lenni ilyen tekintetben és általában beszámítják más termékbe ha kéred.[ Szerkesztve ]
-
Troll56
tag
Sziasztok!
Sony xperia m2 vélemény?Troll56 felhasználónak 2 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
mike1334
veterán
-
scream08
csendes tag
Sziasztok!
Bepróbálkozom ismét, mivel előző kérdésemre nem kaptam választ, és teljesen buta vagyok a telefon témában.
Párom szeretne telefont venni függetlenül, újonnan, garival, 27%-os áfás számla igénnyel, tehát külföldi AU és társai box-ok nem játszanak. A keret körülbelül 75ezer, amiket én néztem:-Samsung Galaxy S4 Mini 74ezer
-LG G2 Mini 63ezer
-Sony M2 LTE 67ezerNem tudom mi számít most jó választásnak, neked S4 Mini-m van, semmi problémám vele, de lehet más már jobban megéri az árát. Ismételten előre is köszönöm a segítségetek.
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy problémában kérném a segítségeteket! Múlt hét hétfőn lett vásárolva az edigital-ban egy Gigabyte Gsmart Arty A3. Sajnos - mivel ajándékba lett véve - ma derült csak ki, hogy telefonálni konkrétan nem is lehet vele, mivel szanaszét búgja magát a mikrofon (olyan mint amikor telefonálás közben a rádió "pattog"), tehát az ellenkező oldalon alig lehet valamit hallani a hívásból. Videó-, hangfelvételnél nincs vele probléma csak hívásnál. Így 5 munkanap után csak szakszerviz jöhet szóba, vagy esetleg cserélik még a telefont az említett helyen?
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Melyiket javasoljátok?:
Szempont:
Fényben is látható és szép kijelző.
Viszonylagos gyorsaság.
Elfogadható kamera funkció.Alcatel OneTouch Idol 2 S , 36k
LG Optimus F6, 31k
LG F70, 27k
Sony Xperia M2, 41k
Nokia Lumia 635, 25k
Samsung Galaxy Core LTE, 24kFlottás lenne, ezért a viszonylag jó árak, bár a sony lehet nem férne bele a keretbe.
F.K.T.
-
legenda
válasz Yiggdrasil #63650 üzenetére
az s advance meg az s3 nem viszonyítási alap az újabb típusok kapcsán, s4 és felette már jelentősen jobb minden tekintetben.
a g2 vélhetően megkapja még a következő főverziós androidot, csak ne olyan legyen, mint a g-re a kitkat...
az 5c legalább egy főverzió frissítést megél még majd, de az nem csak egy frissítést jelent, hanem úgy 2016. augusztusig - ha szeptemberben jön ki az évi aktuális újabb főverzió - minden frissítést.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
dongasre
tag
Sziasztok haverom hezital 2 telefont nezett ki. Lg g2 mini es az Lg g pro lite. Szerintetek melyik lenne a jobb valasztas?
SM s21+
-
Ájvé
veterán
válasz Bukk900 #63653 üzenetére
Én annyira nem bíznék azért bennük. Ha arról van szó úgy átvágnak ahogy illik, nem véletlen, hogy szigorúan csak paypallal fizetünk, mivel az véd minket valamennyire. Külföldi rendelések topikba utána néznék/kérdeznék ennek inkább.
Egyébként meg szerintem megéri itthon megvenni, kapsz 1 év garanciát helyben, bármi gond van nem kell Kínába küldözgetni aztán várni hónapokat, hogy vajon mikor jön meg. Ha meg megvámolják majdnem ott vagy mintha itthon vetted volna meg.
Vannak hardveraprón csoportos rendelések, esetleg körülnéznék ott. -
-
Yiggdrasil
aktív tag
@Ájvé, kali: Köszönöm ismét az infókat!
Akkor a Sony kiesett, mert a Z2 már drágább jóval, illetve ha rossz a szervíz, akkor alapból nem játszik a márka.
Samsungot csak azért említettem, mert az is beleesett a megengedhető árkategóriába, de volt a családban S advance meg S3, és mindegyik botrányosan belassult 1 hónap után gyári rommal. Túl sok a "törölhetetlen" extra, amire kb semmi szükség számomra.G2-nél kérdés, hogy vajon megkapja-e a jövőre megjelenő androidot. Illetve mennyire lesz jól optimalizálva (révén hogy addigra G4 lesz, és valszeg a gyártó fog egy kis vásárlás-ösztönzéssel élni, hogy nehogymár a 2 éves modell hibátlanul működjön.)
Nexusban kicsit jobban bízom, hogy azon nem lesz az új droiddal probléma. Mondjuk ott meg akku-problémáról lehet olvasni sokszor.Apple telefont meg nem az alma logóért vennék, lehet, hogy rosszul fogalmaztam Ott a lényeg a smooth rendszer, meg a stabilitás, frissítés, satöbbi. Legalábbis mindig azt hozzák fel a kollégák, hogy az telefon lesz 2-3 évig, nem fog fagyni, random restartolni, stb. Viszont ha jól tudom az 5C is már csak 1 frissítést fog kapni, igaz? Az a +30ezres többlet nem a márkának szólt, hanem hogy jobb-e annyival maga az iOS, hogy megérje a felárat?
-
legenda
válasz Yiggdrasil #63647 üzenetére
nem jó, ha valaki azért dönt az iphone megvétele mellett, mert az apple név/gyártó jár vele, vagy az alma logó, normális esetben másról szól, ios a maga előnyeivel és hátrányaival, a támogatásával és a kapcsolódó ökoszisztémával.
a zászlóshajók sem hibátlanok - sajnos -, de arra sokkal nagyobb esély van, hogy azokat tovább támogatják, mint a közép és alsóbb kategóriás készülékeket.
nem tudom, hogy milyen samsung telefonod volt, de az lg és a sony is teszt bőven adalékot a rendszereibe.
a z1 - a többi alternatíva mellett - részemről felejtős lenne, z1c, z2 és attól felfelé okés.
a sony esetén a szerződéses szerviz nem az igazi, elég sok panasz van rájuk. (cordon)Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Ájvé
veterán
válasz Yiggdrasil #63647 üzenetére
Hát így értem már. Támogatás miatt tényleg kénytelen leszel csúcsmodellek közül válogatni.
Viszont a kompromisszumos elméleted szerintem nem feltétlenül helyén való. Már csak azért sem, mert a zászlóshajókba is gyakran hiba csúszik, miközben mondjuk egy közép vagy felső-közép kategóriás modellnél meg nem találkozol hasonló problémával. Itt az a lényeg, hogy igényeidnek vagy elvárásaidnak mi felel meg.
Z1-re nem tértünk ki, kijelzője nem olyan jó csak, egyébként IP58 is mellette van és Sony hajlamos a frissítésekre is (Z is megkapta a 4.4-et, bár mást ne mondjak az Optimus G is), akkuja is elég nagy. Viszont az a kijelző szerintem elég nagy hiba.
BB-t és WP-t megértem, pedig minimumnak megfeleltek
Kínai telókat meg kár volt kizárnod, van ott azért OnePlus One ami azért bőven top kategória minden tekintetben, Cyanogen meg egy igen jó rom rajta. Xiaomik szintén toppon vannak, Mi3 és Mi4 is nagyon jó készülékek (előbbi leendő tulajdonosa vagyok én is).[ Szerkesztve ]
-
Yiggdrasil
aktív tag
@kali, Ájvé: Köszi az infókat! Igazából csak azért vennék ilyen kategóriás telefont, mert van egy olyan elméletem, hogy a gyártók csak a zászlóshajókat csinálják meg 100%-osra, a többi olcsóbb modell pedig azoknak a butított, kompromisszumos verziói, és ha lehet választani a tökéletes és a butított között, akkor számomra egyértelmű. Semmiképp sem azért akarnék ilyen értékű telefont venni, hogy mutogassam.
Az iPhone-dilemmával kapcsolatban csak azért néztem ki az 5C-t, mert sok kolléga ajánlotta, és ez még az az almafon, amit újonnan megengedhetnék magamnak. Régit meg a támogatottság miatt semmiképp sem vennék, amilyen készüléket most veszek, annak bírnia kell 2 évig. Viszont nem tudom, hogy megérne-e +30ezer forintot a G2/Nexus 5 pároshoz képest az, hogy Apple telefonom legyen.
Aztán ugye ott az LG G2, ami tetszik, bőven megfelelő tudásban is, és 100ezer környékén már kapható is talán függetlenül újonnan. Viszont itt tartok tőle, hogy nem lesz már 2 évig támogatva.
A Nexus 5 is nagyon tetszik, árban is a G2 szintjén van, ahogy néztem, és ott ugye erős érv a gyári droid (Samsung telefonjaimnál mindig azzal kellett kezdeni, hogy rompucolás), illetve az még 2 évig kapni is fogja a frissítéseket novemberi modell révén.Sony Z1-et csak azért néztem, mert alapból szeretem a márkát, mondjuk a telefon-részleggel még nem volt érintkezésem.
A Blackberryvel csak az a gondom, hogy hiába az android-támogatás, közel sincs használható szinten, és a BBWorld-os appoknál pedig hiába van pár dologra alternatíva, sajna sok a kompromisszum (mondom ezt úgy, hogy lassan egy éve egy Z10-est használok)
WP-vel megintcsak az appok hiánya a gond. Mert ha kell az embernek vmilyen app, akkor az fix, hogy droidom meg almán tuti lesz, wp sajnos el van maradva nagyon. (Volt 800/820am is, de sajnos még fapados számomra).@w333, norbert1998: Nektek is köszi a tippet, nehéz lenne dönteni a 2 között, mindegyik nagyon szimpatikus készülék
[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
Innen vette a bátyám, számlával 1 év garanciával.
-
-
bumper
senior tag
-
Ájvé
veterán
Hát nekem eddigiek alapján Cyanogen (igaz ez hivatalosan egy készülékhez van), Miui (ilyet fogok most venni is, de telefonjaimon volt már fent, csak adott készülékhez nem volt megfelelő a támogatás így sosem maradt fent sokáig) és ezek után a legjobb a gyári Android. HTC-m volt még az őskorban (HTC Hero, első Androidom), az még egy jó készülék is volt és Sense ui. se volt rossz, de ma már HTC árnyéka önmagának. Csúcskészülékei még oké, de közép és alsó mezőnyben miket enged ki a kezei közül és mennyiért, az már szégyen. Korai és kínai gyártók is mind lekörözik lassan minden téren, szerettem a Heromat, de ma nem vennék HTC-t már.
i9506 boltokba csak helyi garanciával van (én csak ilyet találtam), t-nél meg függő, persze van akinek úgy is megfelel.bumper:
Árat is mondhatnál.
Cat B15(Q) ha nagyon strapabíró kell.[ Szerkesztve ]
-
bumper
senior tag
Sziasztok!
Milyen telót ajánlotok ami megfelel ezeknek a feltételeknek:
1. strapabíró
2. gyors
3. wifis
4. androidos
5. gyengébb kamera is jó
az sem baj, ha kártyás telenoros.Üdv
Zsolt -
legenda
a nexus 5 jó szoftveres támogatását nem is vitatta senki, jómagam is többször leírtam már.
a csupasz android sem mindenkinek előny, sokan írták már rá, hogy túl fapados, nem mindenki szereti külön összevadászgatni az alkalmazásokat, másoknak meg az a jó, szóval embere válogatja.
a magam részéről a htc új androidos verziói jönnek be leginkább, ha gördülékeny, de nem csupasz rendszer kell, utána a sony és végül a samsung.
az i9506 is hivatalosan forgalmazva van hazánkban, a telekom is egy ideje már azt adja s4 képében.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Ájvé
veterán
G2 nem gyengébb ez igaz, de szoftveres támogatás Nexus 5-nél legalább biztos (LG hajlamos volt megfeledkezni szoftveres támogatásról korábbi csúcsmodelljeinél) és amit kiemeltem a gyári Android szerintem szintén előny (nincs tele felesleges dolgokkal). Gyártó ugyan úgy LG, gyakorlatilag G2 mintájára készült a Nexus 5 is, csak a szoftveres támogatást a Google nyújtja 2 évig biztosan (készülék megjelenésétől 2 évig).
SGS4 pedig igen több változatban van, nálunk Snapdragon 600-as van elvileg hivatalosan forgalomban, szóval így gyengébb hardveresen. Esetleg Active akkor már, IP67 még előnyös lehet a gyengébb hardver ellenére (persze igazából tök mindegy, mivel az említett felhasználásra egy alap 30k-s készülék is tökéletesen elég). -
legenda
az akkumulátoros üzemidő nem csak szoftveres hiba, bár a kezdetekhez képest javult a nexus 5 esetén, de a végtelenségig nem javítható, ha pedig alapjaiban javul az új android alatt, akkor az más telefonokra is arányosan igaz lesz, de ugye a többiekétől gyengébb kapacitású akkumulátor korlátozó tényező marad a későbbiekben is.
a g2 nem is gyengébb hardveresen a nexus 5-től, illetve s4 esetén nem is volt említve, hogy i9505 vagy i9506, mert előbbi régebbi és valamivel gyengébb hardverű, mint a g2 és a nexus 5, de utóbbi már azonos időben kiadva a két lg típussal, és hardveresen is partiban van.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
-
Steel Lord
csendes tag
válasz Tomeee1989 #63632 üzenetére
Sony M2.
-
Tomeee1989
tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik telo jobb ezek közül?
Lg D605 Optimus L9 II vagy Sony Xperia M2 vagy Lenovo A536Köszi a választ előre is!
-
papesz5
tag
Rágódom a telefonvásárláson.Szolgáltatót váltanék,mennék a T-hez,de függetlenül olcsóbbak a telefonok,mind abban a csomagban,amiben venném.Legkisebb havidíj.
S 3Neo
LG F6
LG G2 Mini
LG L9 II
Vagy valami hasonlót keresek. Netezés,film nézés,játék,fotózás.
Ebben kérek segítséget
Köszönöm!Bazinga!!
-
Ájvé
veterán
Konkrétan árgépen néztem az árakat az igaz, mondjuk kijön a 30k ez igaz. Igen elírtam tényleg 5-ös harverét kapta, de viszont említett felhasználásra bőven elég 4 is és fele annyiba kerül, ezt akartam kiemelni.
Ár/értékbe szerintem jobb a Nexus 5 mint G2 és SGS4, hardveresen sokkal jobb, akku idő meg szoftveres hiba talán és Android L-el amit elsők közt fog megkapni sokat fog javulni ez is (még Samsung és LG támogatása szoftveresen közel sem ilyen jó, hagy ne soroljak példákat, bár javultak némileg ezen a téren, de ki tudja). Arról nem is beszélve, hogy Nexus alap droidja az egyik legjobb, mivel nincs telerakva gyártói programokkal, ha stabilitás a fontos neki (nekem úgy tűnt) akkor jobb választás újra csak.
Még mindig ami a lényeg az említett felhasználásra az összes itt említett telefon bőven sok és felesleges. Lényegében elég lenne már egy 30k-s telefon is, persze ha adunk a minőségre ami itt elvárás akkor kicsit több 50-60k max. Talán WP lenne a legjobb választás, arra van Here még olcsóbb modelleken is, a többit meg bármelyik alap okostelefon tudja szinte.
iPhonnal kapcsolatban tévedtem, sok mindenben, egyben viszont nem, erre neki gyakorlatilag felesleges vennie ilyen telefont (persze kinek mi a jó és mennyit ér).scream08:
Most is jó az S4 mini. LG G2 mini van hasonló áron erősebb hardverrel. Galaxy S3 Neo se lehet rossz, bár csak technikai leírása alapján mondom.[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz pengwin #63625 üzenetére
azzal az erővel írhatott volna bármit, akár 6-ost is...
5 és 5c esetén eltér az anyaghasználat, bár az 5c legalább nem kopik úgy, mint a sötét színű 5, illetve az 5c kamerája már nem olyan lilulós, mint az 5-é, továbbá az 5c nagyobb kapacitású akkumulátort kapott, ezáltal jobb az akkumulátoros üzemideje, meg aztán nem is gyártják/forgalmazzák már a sima 5-öst, ja és nem elfelejtendő a sima 5 esetén a sok probléma, illetve a sok meghibásodott főkapcsoló, akkumulátor...stb, amikre már csereprogramot is írt ki a gyártó, olyan sok probléma volt/van.
akit ne zavar a műanyag ház - ami nem olyan rossz minőségű azért -, az inkább az 5c mellett dönt a sima 5 ellenében.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
tankraid
aktív tag
válasz norbert1998 #63608 üzenetére
Aham. Thx. és mondjuk mi jöhet még szóba ha nem LG és nem Samu?
-
-
legenda
meg kell kérdeznem, hogy honnan veszel ennyi butaságot?
hivatalos áron a legolcsóbb 5s jelenleg 185.990 ft, az 5c pedig 134.990 ft, valóban jobb az 5s, de még az 5c is bőven jó, és a bő 50 e ft-os különbség nem elhanyagolható.
rengeteg ingyenes alkalmazás van ios alá, de ha fizetős, akkor sem drága.
semmivel sem jobb az 5c a 4-nél, szinte ugyan az a kettő? ez a kijelentés biztos viszi az év legkevésbé hozzáértő hozzászólását!
nem csak a 3 év megjelenési különbség - technológiában 2 év, mert ugye az 5c az 5 hardverét kapta -, de már a 4s-től is sokkal jobb az 5c, és a 4s sem kevéssel jobb a sima 4-nél!
arról nem is beszélve, hogy a sima 4 már egy éve nincs szoftveresen támogatva, a 4s pedig most kapta meg az utolsó ios főverziót, de az 5c még jövő ilyenkor is kapni fogja a következő főverziót.
csak néhány fontosabb különbség az iphone 4 és az 5c között - a már korábban írt szoftveres támogatáson kívül;
chipset; a4 kontra a6 (igen, két generációnyi eltérés!)
cpu; egymagos kortex-a8 (valójában 800 MHz órajelen fut) kontra kétmagos 1.3 GHz swift arm v7-based
gpu; powervr sgx535 (egymagos) kontra powervr sgx 543mp3 (triple-core graphics)
ram; 512 megabyte kontra 1 gigabyte
kijelző; 3.5" (640*960) kontra 4" (640*1136)
3g; 7.2 megabit/sec kontra 42 megabit/sec
4g/lte; nem tudja kontra 100 megabit/sec
wifi; b/g/n (csak 2.4 GHz) kontra a/b/g/n (dual band, tehát 2.4 és 5 GHz)
bluetooth; v2.1 kontra v4.0
kamera; 5 megapixel kontra 8 megapixel (és nem csak megapixel tekintetében jobb az 5c)
akkumulátor; 1420 mAh kontra 1510 mAh (akkumulátoros üzemidőben is sokkal jobb az 5c)
gps; nincs glonass kontra van glonass
szoftveresen is vannak különbségek, például a siri; nem tudja a 4 kontra tudja az 5c
nem is írom tovább, de még a 4s-től is sokkal jobb az 5c, a sima 4 meg pláne felejtős az 5c mellett.
a nexus 5 mellett is van/lehet értelme az s4-nek; jobb az akkumulátoros üzemideje, jobb a kamerája, jobb a szervizes támogatása, van infrája, lehet bővíteni memóriakártyával, és még lehetne sorolni néhány apróságot is ezek mellett.
a g2-től sem jobb minden tekintetben a nexus 5, hiszen gyengébb az akkumulátoros üzemideje, valamivel a kamerája is, ezzel szemben sincs infrája...stb.[ Szerkesztve ]
-
Ghostface
senior tag
Az itt kapott segítségeknek köszönhetően döntésre jutottam. A választásom egy Xiaomi Hongmi 1S-re esett.
Szeretném megkérdezni hogy van valakinek tapasztalata a Pandawill és Geekbuying oldalakkal? Csak mert ha innen rendelném közel 20eFt-tal olcsóbb lenne. Mennyire megbízhatóak ezek az oldalak, be merjem vállalni, vagy inkább fizessek többet és rendeljem itthonról?
Előre is köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
PSN: Nifty_Ghostface
-
Ájvé
veterán
válasz Yiggdrasil #63614 üzenetére
Ilyen használatra teljesen felesleges ilyen mobilt venned, ha csak nem persze mutogatni kell, akkor meg iPhone 6-ot vedd. 5c-t egyébként sem éri meg venni, alig drágább az 5s és sokkal erősebb hardveresen illetve fejlettebb is. Appok vannak rájuk, de szinte mindért fizetni kell, nem úgy mint droidon ahol sok program ingyenes vagy reklám fut rajtuk. Tény hogy nagyon jól vannak optimalizálva, azért szerintem a Nexusok az alap Androiddal illetve Cyanogen és Miui romok megfelelő háttértámogatással ha nem is érik utol, de legalább megközelítik azt.
Neked maximum 50-70k-ért érdemes mobilt venned, ennyiért iPhone 4 (5C semmivel se jobb nála sőt szinte ugyan az a kettő), SGS4 Mini vagy kicsit drágábban Nexus 5 még jó (SGS4-et hagyjuk, Nexus 5 mellett értelmetlen, LG G2 se rossz, de Nexus 5 jobb, Z1 meg drága és Nexus 5 megint csak jobb).
Amit nem vettél számításba az a Blackberry. Az is nagyon stabil oprendszerrel bír, én mondjuk nem ismerem, de jókat írnak róla az biztos. Z10 meg igen csak olcsó főleg a tudásához képest.
Én iPhone 5S (bár ez drága a többihez képest, mivel nagy dolgokra nem kell neked a telefon 4 is megfontolandó), Nexus 5 és BB Z10 között választanék helyedben. -
atosan
veterán
Szia,
Ha november elején veszed, érdemes megvárni a Nexus 6-ot, elméletileg lesz.Boldog Karácsonyt
-
scream08
csendes tag
Sziasztok!
Párom szeretné lecserélni jelenlegi telefonját. Tetszik neki az általam januárban vásárolt S4 Mini, ami most újonnan függetlenül webshopba 75 ezer körül tanyázik áfával együtt, minden eredeti tartozékával.
Segítségeteket kérném, hogy jelenleg mit érdemes választani ~75ezer bruttó jó magyar erős forintért, ami szintén független, új, áfás számlát tudnak adni róla, tehát nem osztrák meg hasonló behozott telefonok. Én teljes mértékben meg vagyok elégedve az S4 Mini-vel, azonban majd egy év elteltével már nem biztos, hogy ez a legjobb választás ebben az árkategóriában.Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
legenda
szia,
az 5c-t is megnézheted/kipróbálhatod, az elvárásaidat kiszolgálja, amellett kamerában és akkumulátoros üzemidőben is elég jó, és a szoftveres támogatásával sem lesz gond még egy ideig.
-
w333
félisten
-
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Kikérném a véleményeteket telefonvásárlás kapcsán.
November első hetében tervezek venni egy telefont. Mindenképpen flagshipet vennék, és a kínai csodák kizárva.
Ezek a versenyzők jelenleg
- Nexus 5
- Sony Z1
- LG G2
- Samsung S4
- iPhone 5C 16GB
Annyi hozzátennivaló van, hogy utálok ROM-ozgatni, trükközgetni, hogy rendesen működjön a telefon (úgy gondolom hogy ilyen árkategóriában ez már elvárható egy okostelefontól). Játszani nem játszanék, csak GPS, net, esetleg Whatsapp/BBM, illetve email. Samsungtól kicsit tartok korábbi rossz tapasztalatok miatt, a Sony-nak tetszik az ip67, LG-ről is jókat hallottam, illetve a Nexus - referenciamodell révén - eddig számomra a legopcionálisabb megoldás. Ugyanakkor ott az iPhone 5C is (azért a C, mert nem kell a sok extra, és ez még elérhető áron lenne talán újonnan), és kicsit kísért az, hogy az almák valszeg 100x stabilabbak a droidnál, appok meg ugyanúgy vannak rá.
Igazából így papíron az összes megfelelne, ezért kérek tanácsot -
csaba1203
addikt
válasz .Szaki. #63609 üzenetére
Ez nem egyszerű,mert nagyon objektív ki mit tart legmegbízhatóbbnak.Általában a kategórián belül a drágább készülékek közt nézelődj.WP vonalon most jelent meg a 730,830 páros nagyon jó készülékek egy 625-höz képest.Android oldalon szerintem olyan telefonokat nézegess,amiben minimum 2GB memória van ezek általában már felsőkategória vagy 1-2 évvel ezelőtti csúcsmodellek.Iphone-t nem ismerem de szerintem egy 5S-el már nem fognál mellé.
-
.Szaki.
addikt
Sziasztok!
Új okostelefont keresek, egy Nokia Lumia 625 lesz lecserélve idő előtt, megbízhatatlansága miatt. A tabletem Androidos (4.0.3), a L625 WP 8.1 és volt már badás telefonom is, szóval lényegében a legtöbb rendszerrel találkoztam már.
A legfontosabb és a legnehezebb kérdés: Melyik telefon ma a legmegbízhatóbb? Ne induljon újra, ne fagyjon, ne működjön hektikusan, csak tegye a dolgát. A L625 erre tökéletesen alkalmatlan, folyamatosan összeomlik, percekre meghal, kikapcsol.
Ami jó lenne:
-A kijelző 4-4,7" körül, ha nagyon jó a telefon, akkor lehet 5" is. Szép képpel. QWERTY sem hátrány.
-Memória: 8GB minimum.
-RAM: 1GB minimum
-GPS (A legjobb az lenne ha offline is működne és pontos lenne)
-Segédfény a kamera mellé, legyen lámpaként is használható.
-MicroSIM
-Jó lenne ha kezelne külső memóriakártyát, de ha nagyon jó, akkor az is belefér, hogy csak belső memória van.
-Gördülékeny működés, gyors internet.
-Tudja magát frissíteni a legújabb rendszerre, ne kelljen vele külön szarakodni, ez a WP-nél teljesen jól működött.
Árat nem írok, szimplán a legmegbízhatóbb telefon érdekel, ami kapható újonnan. Köszönöm előre is a segítséget!
-
-Faceless-
őstag
válasz Khelben #63600 üzenetére
Hogyha ilyen igény is van én személy szerint tényleg csak a oneplus-t ajánlanám.
Valószínűleg van rá, de főzött romokon pl. hogyan oldják meg a lézeres fókuszt, és a többi Lg extrát?
Valószínűleg lehetnek rá romok, de nincs értelme annak, hogy bárki azzal vesződjön.[ Szerkesztve ]
-
tankraid
aktív tag
Sziasztok,
Munkatársamnak keresek telefont, ebben szeretném segítségetek kérni.
- max. 70e HUF
- új
- t-mobile
- mindenre lenne használva
- androidKérnék két vagy három alternatívát is ha van. (az illető egyébként férfii, inkább fekete semmikép ne rózsaszín... )
A segítséget előre is köszönöm!
-
Bennyboy
őstag
Üdv!
1-2 hónapon belül szeretnék venni egy mobilt (akár használtat is). Az Ascend P7 és a htc one mini 2 ami tetszik. Ti mit ajánlanátok kb 80-ért?
ELADÓ D3 ROS CE 15k
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Google Pixel topik
- Path of Exile 2
- Ingatlanos topic!
- Raspberry Pi
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest