Hirdetés
- Elite: Dangerous
- Nintendo Switch 2
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Ingyenes az Epic Store-ban a CHUCHEL
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Last Epoch
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
Új hozzászólás Aktív témák
-
btraven
őstag
válasz
cellpeti #472 üzenetére
Talán ez: [Steel Breeze Empire]
(de az is lehet hogy a legbutább) -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Létezik, olyan játék, amelyben fejlett MI dolgozik?
-
Gold90
tag
Udv!
Olyan strategia/szimulator jatekot keresek amiben van manager mod!
Gondolok itt olyanra mint az europa univers,Victoria,Anno,motor sport manager.
De legjobban olyannak orulnek mint a capitalist 2.
Varom a tippeket -
törölt tag
Sziasztok,
Kicsit elvesztem most a sok stratégia játék között.
A körökre osztott verziókat nem szeretem.
Inkább AoE vagy Rise of Nation, amik eddig bejöttek.
Strongholddal is játszottam és most kipróbálom a Settlers 6-7-et, mert ha jól emlékszem, ezt a kettőt kihagytam.
Van jelenleg ezekhez hasonló jó stratégia, ahol inkább építkezni, fejleszteni, menedzselni kell?
Hasonlót keresnék space strategyben is, de nem tudom melyik lehet ilyen.
Az utóbbi 4-5 évből tudnátok ilyeneket ajánlani?
Próbáltam a Sid Meier's sorozatot is, és bár a grafika nagyon vonzó, a körökre osztott játékmenet nem tetszik. -
Ghoosty
őstag
-
kacsyx
aktív tag
Sziasztok!
Már egy órája keresek valami gazdaságra, építkezésre koncentráló stratégiát, amivel még nem játszottam, 2d-s és korrekt is. Katasztrófa, hogy mennyire elfeledett téma lett a játékiparban...
Viszont eszembe jutott egy turn based játék, amit nem láttam itt említve (vagy csak elsiklottam felette):
Disciples 2. Mivel hősöket át lehet vinni más scenarióba is (így kezdhetünk lvl1 vagy akár lvl20 szinten is), az egységeket végtelenségig lehet fejleszteni, gyakorlatilag végtelen féle lehetőség van egy-egy küldetést megnyerni. Az egységek kis mértékben, de változóan sebeznek és létezik a "miss", azaz melléüthetnek. Közben tudatosan kell felépíteni a csapatot az elejétől fogva, mert később már egységet cserélni nagy lemaradás. Meg elég ciki, mikor egy alap vérfarkas lemészárolja szép lassan a bandát, mert a csapatban mindenki fegyverrel sebez, a kis talpas meg immunis rá. Van pl. olyan egység, amely imppé változtathatja a legnagyobb Timathot is
A 3. része már 3d-s, nem próbáltam (utálok 3d-ben stratégiázni). -
SirRasor
addikt
Üdv!
Nem egészen a topicba való, de ezért szerintem fölösleges újat nyitni:
Én nem a legjobb, hanem a leg...nem is tudom milyenebb stratégiai játékot keresem. Egy szóval nem lehet leírniAzaz számomra a legjobbat.
Például az előttem szóló listája tök jó, de nekem nincs sok időm játszani, és már egy picit elegem van a túlbonyolított, hosszú játékidős csodákkal.
Olyan !körökre osztott! stratégiai játékot keresek, ami mondjuk hasonlít a Civilization 5-re, de sokkal szimplább és sokkal hamarabb vége van egy pályának. Tehát lehessen benne építkezni, foglalgatni, gazdaságot irányítani, de azért ne túlbonyolítva.
Esetleg valakinek van jó ötlete?
-
BarneyHUN
újonc
Körülöttem mindenki akciódús játékokkal játszik, mégis én vagyok az egyetlen stratégia-őrült.
Kedvenceimet Kb. 5 éve nyomom :
- Stronghold Crusader
- Rome : Totlal war
- Cossakcs : Art of War
- Silent storm
- Europa Universails I,II,III
- Crusader Kings II
Sajnos gyenge a gépem, ezért sok sok élvezetet ki kell hagynom, de remélem ez másként lesz.
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok.
Apám stratégiákkal szeret játszani, megkért töltsek le neki pár játékot karácsonyra de 5letem sincs.
C&C Red Alert 3 U van most fent neki, ezzel játszok, Settlers VI-al, ilyesmiket szeret.
A túl összetett (pl Roma) neki már nem fekszik.
Írhatnátok pár játékot amit érdemes leszedni.
-
Egon
nagyúr
Kár, hogy csak most olvasom a kérdést, de hátha visszatalálsz még ide.
Ezeket a stratégiákat squad-based strategy-nak hívják, ami utal arra, hogy kisebb erőkkel kell játszanod.
Az említett két nagy név a legelismertebbek közé tartozik, de azért szerencsére van még pár jó próbálkozás (még ha az újabbak nem a legjobban sikerültek is, lásd JA3).
Nekem legjobban talán az Incubation tetszett. 1997-ben jelent meg, grafikailag nyilván nem a legszebb mai szemmel. Elvileg gond nélkül megy Win7 alatt is (XP alatt biztosan jól fut). A Wilderness Missions című kieg. kihagyhatatlan (jóval nehezebb is, mint az alapjáték).
Szubjektíve nagyon bejött a Fallot Tactics is (a többi Fallout játékkal nem játszottam). Ez már vállalhatóbb grafikát kapott (jóval később is jelent meg), és szerintem a mai napig élvezhető.
A Silent Storm-ot tudnám még említeni, habár az egy idő után elég monotonná válik, nem ér fel a nagy elődökhöz.
Az ilyen típusú játékok általában körökre osztottak, de ha már említetted a Commandos-t, akkor nem mehetek el szó nélkül a Desperados mellett. Gyakorlatilag ugyanaz, mint a Commandos, csak éppen vadnyugati környezetben. Egy fokkal könnyebben életre kelthető Win7 alatt, mint a Commandos, de az esős pályán, villámláskor borzalmasan belassul sajnos. -
kkf
aktív tag
válasz
Steel Lord #460 üzenetére
jajjj, azt én is nagyon szerettem, még ha nem is tartottam sosem a Top3-ban számon.
most megnéztem egy 720p-s videót a remakeről, szegényke már olyan csúnyácska így 16 év távlatából -
Steel Lord
csendes tag
Knights and Merchants ami 98-óta oda-vissza ver minden stratégiai játékot. Újabbakat is.
Talán csak a Medieval Total war tudott lekötni annyira, mint a KaM... igaz, a Medievallal már rég nem játszok, de a Knightsal még mindig, hála a [KAM Remake-nek], ami lehetővé tette a multizást más emberek ellen.
-
HuMarc
veterán
Vajon él még ez a topik?
Olyan stratégiai játékot keresek, ami teljesen stilizált. De tényleg, grafikailag legyen a lehető legegyszerűbb. Van ilyen játék?
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
Stamford #437 üzenetére
+1
Valamikor az óidőkben, mikor a HoMM 3. része kijött, voltak olyan arcok, akik azt mondták, hogy ők már semmi mással nem akarnak játszani. Ezen jókat mosolyogtunk (még a '80-as évek végén kezdtünk játszani, szóval addigra láttunk már ezt-azt), most pedig azon mosolygok, hogy ha nagy ritkán még játékra adjuk a fejünket, akkor HoMM 3-4, vagy Red Alert 2. Néha esetleg Starcraft.
Nem mai játékok, de mindegyiket fel lehet okosítani normális mai felbontásra, a 3D nagyon nem hiányzik egy stratégiából, illetve ezek aprópénzért megvannak már mindegyikünknek 10+ éve legálisan és egészen jól mennek linux alatt is.
-
törölt tag
Szerencsére ráakadtam a topicra, Empire Earth-öt még nem próbáltam.
-
wednesday
őstag
válasz
Agostonkahn #453 üzenetére
Ott a Settlers sorozat. Ott is élelmiszer termelés, liszt, malom, stb, bányászat stb. Már annyira összetettnek azért nem nevezném.
Vagy az Anno sorozat, én az Anno 1404-el játszottam anno
és eléggé bejött. Ott is fontos a termelés, "gyűjtögetés" kereskedelem és kereskedelmi útvonalak üzemeltetése, hogy megfelelőlen fejlődjenek a települések városok stb.
-
Agostonkahn
újonc
válasz
laceszgamer #454 üzenetére
Kipróbáltam mindkettőt, de nem azok.
De azért, köszönöm.
Várok, hátha más játszott olyannal, ami engem érdekelne.
-
laceszgamer
addikt
válasz
Agostonkahn #453 üzenetére
Civ sorozattal szoktam csak sokat játszani, de régen a Black and White is eléggé hasonlított a leirtakhoz, persze, csak ha olyan kedvünkben voltunk, hogy segítünk a népnek.
-
Agostonkahn
újonc
válasz
laceszgamer #452 üzenetére
Pár játékkal sikerült már megismerkednem, tehát nem az érdekel, hogy nehéz legyen.
Ami érdekel:
1. Igazából egy játékra gondolok, amit játszódtam (az emlékeim nem segítenek a felkutatásában, ezért kértem segítséget), amiben sokkal több mindent kellett gyűjtögetni, mint pl. a Strongholdban.
2. A Stronghold, Age of empire, Rise of Nation, Cossacks, Red Alert, Warcraft - hoz hasonló stratégiai játékok érdekelnének, amelyekben sokkal több mindent kell gyűjtögetni, ahhoz, hogy jól felfejlődjön az ember.(Gyűjtögetés alatt értem például a Stronghold Crusaderben, hogy 4 féleképpen lehet élelmet gyűjteni, vagy ahhoz, hogy kenyér legyen, először búzatábla, malom és pékség szükséges. Minél komplexebb és minél komplikáltabb annál jobb)Remélem sikerült világosabbá tenni a kérdés/kérésemet.
-
laceszgamer
addikt
válasz
Agostonkahn #451 üzenetére
Most egy konkrét játékot keresel vagy olyanokat amik ó bonyolultak?
Mert utóbbiból azért akad pár, csak fel kell rántani a nehézséget és máris elgondolkodtatóak lesznek.
-
Agostonkahn
újonc
Szervusztok!
Nagy kérdésem lenne, mert már évek óta várok egy választ
, hogy melyik az a startégiai játék/ok amelyben nagyon sok mindent kell gyüjteni/tenni - venni. Ilyen játék a Stronghold is, de ha jól tudom akkor vannak még ennél sokkal komplikáltabbak is.
??? Elöre is köszi
-
llaszlo
veterán
OFF, de nem találtam jobb helyet a kérdésemnek.
Olyan stratégiai játékokat keresek, mint a JA2, az XCOM Enemy unknown/within. Vagyis akció-stratégia, de nem nagy csapatokat kell irányítani, hanem pár embert.A JA3 nem érdekel az nagyon gáz lett.
A Men of War-t már megtaláltam. Hasonlókat várnék még. Lehet régebbi akár múlt századi is.
A kor mindegy. Lehet fantázia, mese, katonai, középkor, jövőbeli stb.
Az UFO sorozatot ismerem, meg a commandost ismerem. -
Heavyrain
őstag
Tudnátok olyan játékokat ajánlani,mint a Settlers 6? (vagy a sorozat régebbi részei)
A fő szempont,hogy a hangsúly az építésen/működő saját kis város létrehozásán legyen, a kereskedelem és harc meg csak másodlagos legyen. Továbbá,hogy ne a jelenben játszódjon.
-
Xerxész
őstag
Men of War
Anno 1404
Anno 2070 -
batman91
őstag
Company of Heroes - Opposing Fronts - Tales of Valor
Age of Empires 2 HD - Forgotten Empires
Cossacks Back to War
World in Conflict
Knights and Merchants Historical Version -
poch2000
újonc
Én már sok stratégiai és egyéb játékal játszottam, de szerintem a legjobb mind közül az a Rise Of Nations amiben az emberiség egyik népével játszol, a kezdetektől kezded és a végére eljutsz a mai korba, lehet benne repülőgép anyahajót, rakéta silót és katonai silót építeni, és ezt mind azért hogy legyőzd ellenfeled/ellenfeleid...nézzetek róla a youtube-on videókat pl.: http://www.youtube.com/results?search_query=rise+of+nations+tippek&sm=3
-
DEV_NULL
őstag
Act of War - High Treason
Command & Conquer 3 - Kane's Wrath
Company of Heroes - Tales of Valor
Company of Heroes 2
Red Alert 1
Red Alert 2
Red Alert 2 Yuri's Revenge
Warcraft 3 - TFT (RPG) -
elodman
aktív tag
-
kirjak
aktív tag
Sehol senki?
-
andriska97
csendes tag
válasz
Fecogame #401 üzenetére
Fecogame azért regisztráltam hogy elmondjam hogy a Stronghold Crusader-t 1-szer láttam régebben és megszerettem de nem tudtam a nevét és most te leírtad ide köszönöm köszönöm. Valást alapítok a tiszteletedre!!!!!!!!!!!
És még 1-szer köszönöm te vagy az istenkirály
Megértem, hogy örülsz, de legközelebb bánj csínján a szmájlikkal.
[ Módosította: ollie ]
-
Stamford
csendes tag
HoMM 3 - 4 -el játszok már legalább 8 éve, szerintem a többi ehhez képest bakfitty!!
-
OnSeT
őstag
Sztem ő: BattleForge
és még ingyenes is -
adamkaa777
senior tag
Kihalt a topik kissé.
-
adamkaa777
senior tag
Szerintem a legjobb stratégia játékok
Age of Empries I - II(az I volt az első játék amivel játszottam )
Stronghold I- II (2 elég nagy csalodás volt az 1 hez képest)
Rise of Nations(verhetetlen vagyok bantuval)
Civilization IV
Warcraft III ( csak a story miatt )
Settlers 4 (multiba elvoltunk)
-
cellpeti
nagyúr
Szevasztok!
Tudna valaki pár darab modern(I-II.vh, de lehet modernebb is) stratégiát mondani?
-
válasz
pcgamer1112 #430 üzenetére
DD store-ban nem árulják (legalábbis én nem találtam), de az eBay-en egész olcsó.
Ha meg warezra gondolsz, most tegyél le róla, mert az tiltjuk a fórumon.
-
pcgamer1112
csendes tag
valaki nem tudja honnan lehet letölteni a cossacks ot hogy működjön is thx elöre
-
pcgamer1112
csendes tag
szerintem a total war játékok a legjobb játékok meg a stronghold crusader de mondjuk meg nem találtam a total warhoz hasonlo játékot
-
Retr0
tag
Valaki tud ajánlani valami újabb fajta stratégiai játékot, amikben nagy terület áll rendelkezésre?
Esetleg red alert sorozathoz valami map pack?
Unom, hogy minden játékban kicsi a pálya. -
Titaa1991
csendes tag
Az tény , hogy nem egy mai játék de szerintem érdemes kipróbállni : Dark Colony
-
Titaa1991
csendes tag
Hali!!!
Valaki tudna nekem ajánlani ezekhez hasonló játékokat?
-Warcraft 1-2-3
-Armies of Exigo -
HaaS
addikt
MoM.
-
KiLlHeIm13
csendes tag
Sziasztok!
Szerintem:
-Starcraft: Brood War
-Cossack-Back to War
-Stronghold Crusader
-Imperium Galactica II -
snowking08
csendes tag
Sziasztok
Tud valaki ajanlani valami modernkori strategia jatekot amiben jol kivan minden dolgozva???lehet 2009 es is ha van ojan
A World in Confilictot ismerem ugy h azt ne mondjatok
elore is koszi..jha johet tobb jatek cim is -
Black Dragon
addikt
C&C Red Alert összes része.
-
Age of Empires II
Rise of Nations +Thrones & Patriots
Tiberian Sun (én szerettem mindazok ellenére, hogy sokan lehúzták, a red alertnél jobbnak tartom)
C&C Generals + Zero Hour
Afrika Korps vs Desert Rats -
válasz
Reaper851002 #418 üzenetére
Van még:
Shogun Total War (ez már nagyon régi)
Empire Total War (idén jelent meg)
Napoleon Total War (jövő év elején jön)Más, ehhez hasonló játékokat nem ismerek.
-
Reaper851002
csendes tag
Sziasztok srácok!
Tudtok mostanság vmi jó kis körökre osztott és RTS keverékéből adódó szétagyalom magam stratégiát???
Rome total war-hoz és medieval total war-hoz hasonlót pl
Előre is köszi!
üdv,
Reaper
-
cellpeti
nagyúr
Nincs meg valakinek a War on Terror nevű game?
-
cellpeti
nagyúr
Szevasztok!
Nálam folyamatosan lefagy a PG 3,tud valaki erre megoldást?
Illetve olyan strat játékot keresek,amibe már modern kor vívmányai harcolnak. Tehát nem II.vh!
-
Scooby Dou
aktív tag
sziasztok!
1, Age of Empires II
2, Rise of Nations
3, Cossacks -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Most a PG 3D Assault-val nyomom.
De arra nem jöttem rá,hogy lehet visszamenni a HQ-ra és még járműveket kiküldeni. Tudna ebben valaki segíteni nekem? -
Steve1979
aktív tag
háj,
sok stratégiai játékot szeretek, de az első számú kedvenc, a top 1 nálam az ősrégi, minimális gépigényű Panzer General 2. A 2D-s hangulat verhetetlen, és a játék gyakorlatilag megunhatatlan, hetekig-hónapokig tolható. Pl.: kampány ill egyedüli pályák, oda-vissza, persze csak brilliáns győzelemre játszva, a profiknak saját egység elvesztése nélküli játékkal...
külön etalon a saját pálya készítő mód, amiben olyan pályát kreálhatsz, h te se mész rajta végig csak a 145- próbálkozásra például. ezenkívül LAN-ban is mehet a móka -
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Nem tudtok olyan újabb valós idejű stratégiai játékot ,ami mondjuk hasonló az age of empires 2 illetve mondjuk az empire earth szériához abból a szempontból, hogy erős gazdaságot is kell építeni a háborúhoz? Szóval nem csak ilyen foglaljunk el egy stratégiai pontot, aztán meglesz a nyersanyag és gyárthatjuk a tankokat féle verzió, hanem hogy a gazdaságra is kellő figyelmet kelljen összpontosítani.
Szóval ez lenne a szempont , illetve hogy azért újabb grafikai motor hajtsa, illetve ne is legyen gagyi mint pl az empire earth 3.. -
Quan-Chi
őstag
stratégia megszállott vagyok , mind1iket kipróbálom és ha II.VH-s akkor már azonnal a kedvencemmé vállt
de amivel nagyon sokat függtünk Lan-okon:
- Total Annihilation
- The Moon Project ( Earth 2150 mod)
- Warhammer 40K
- Starcraft
- Warcraft 3 (bár inkább Hero és TD mapok )
- HOMM 3-4-5 ( Heroes az mindennél jobb )
- Red Alert ( 1-2 ... a 3 nem igazán tetszett senkinek )
- Panzer General 3 ( ez az a játék amivel nem játszunk LAN-on mióta 1v3 -ba is én nyertem)
-
Profjohnnie
csendes tag
Én nemrég kezdtem el foglalkozni a ROME Total War-al.
Ajánlom mindenkinek!
Érdekes kombinációja a valós idejű és körökre osztott játékoknak.
Először kicsit eltér a megszokott játékoktól de érdemes rászánni az időt a megtanulására.
Első pillantásra azt hittem nem lehet stratégiázni benne de kellemeset csalódtam...
300 egységgel is le lehet győzni 1200-at!Ugyanez érvényes fordítva is. Az első meglepetésem az volt mikor 1170 egységemet mészárolta le 617.
-
cellpeti
nagyúr
Szevasztok!
Én most a CoH nyomom,nekem bejön. Esetleg tudnátok valami ilyesmit javasolni?
-
CriticalHit
addikt
Incubation-Time is Running Out, Dark Omen, Cossacs, Panzel General 2, Combat Mission, Myth II -Soulblighter, Ground Control 2- Operation Exodus
-
lovag05
aktív tag
Egyértelműen, CiV 4.
-
Louro
őstag
Sci-fi: Imperium Galactica és Earth 2160 és Master of Orion (bár nagyon nem maiak, de ha startégia, akkor grafika annyira nem szempont,hanem a kihívás); juj és a CC: Tiberium Wars (szerintem kötelező darab mindenkinek)
Történelmi: Civilization sorozat
"Aranyos" kategóriában meg: Settlers 10th Anniversary (a settlers 2 mai köntösben)Hirtelen én ezeket ajánlanám.
-
joi29
őstag
Kíváncsi vagyok, hogy ezzel játszott e valaki annak idején?
-
iceQ!
addikt
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani jó stratégiai játékokat?Többet is kerestem torrentes oldalon de nem nagyon találtam kedvemre valót! -
Adams007
tag
Én ezeket szeretem legjobban:
1.) Supreme Commander
2.) Age of Empires III
3.) Company of Heroes -
Empire Earth
Stronghold CrusaderEz a kettő legjobb. Sok-sok órát töltöttem el velük, főleg, ha működne a multi-s részük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Wanbo DaVinci 1 Pro Android 11 Full HD (4K képes) LED-projektor. Google Chromecast-al! 600 ANSI!
- Új PS5 DualSense Controller 2 év Sony garanciával!
- Corsair Vengeance DDR3 4Gb (2x2Gb) 1600MHz ram
- ÚJ BONTATLAN HONOR 90 LITE Dual Black 256GB/8GB FÜGGETLEN DOBOZOS 1 ÉV GYÁRTÓI GARANCIÁS eladó..
- Playstation 5 Slim Lemezes
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- AM 5 lapok
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest