Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Gargouille #31 üzenetére
Hasonlóan voltam ezzel én is. Elsőre az futott ágy az agyamon, hogy "jaj, ne!", aztán végiggondoltam.
Megfelelő implemetációval, felügyelettel, szabályozással (stb.) sokat lehetne javítani az oktatás színvonalán és főleg demokratikusságán.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
Szerintem alapvetően hibás a szemléleted.
Azon túl, hogy a ChatGPT és társai erősen kísérleti stádiumban vannak, és Te egy kész termék minőségét kéred számon rajtuk, miközben informatikai időszámítás szerint durván távlati célokról beszélünk, azt se feledjük, hogy az egész ebben a kísérleti szakaszában is meglepően jól működik. Már feltéve, hogy jól használják. A sok nyilvánvaló hülyesége mellett is.
Műszaki területen számos olyan barátom, ismerősöm, ügyfelem van, aki már jelenlegi állapotában is elképesztően nagy sikerrel használja a ChatGPT ingyenes változatát is, nem is beszélve a specializáltabb rendszerekről.
A hozzáállásod erősen az ipari forradalom ellentáborára emlékeztet, kezdve ott, hogy a gőzgép egy eleve értelmetlen és/vagy kéros találmány.
MaCS
-
félisten
válasz Interceptor #26 üzenetére
A kollégák kissé technofóbok.
Akármilyenek is legyenek a jelenlegi MI-rendszerek, azt nem vitathatjuk, hogy ez a jövő. És meg kell tanulni használni, mert eltűnni nem fog. Most még valóban eléggé hektikus a teljesítméníe, de ez nagyon nagy mértékben a kérdezéstől is függ.
Brutális fejlődésnek nézhetünk elébe, még ha sokan inkább a digitális géprombolás irányába szeretnének is elmozdulni.
Persze jó lenne ezt ésszel csinálni, ami meg sajnos nem erősségünk.
A jelenléti oktatásra viszont emellett is szükség lesz, több okból is -- de ez már egy másik kérdés.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM