Új hozzászólás Aktív témák
-
maajsz
senior tag
válasz CPT.Pirk #2599 üzenetére
Tekintve, hogy remaster nem remake sok reményt nem fűztem hozzá, hogy bármiféle érdemi változtatást csináljanak a végében. Már annak örülhetünk, ha a földön játszódó anno totál elnagyolt textúrákon javítottak valamit kézzel, nem csak felretusálták. Amúgy is nekem a régi végigjátszásaim nagy része a citadel DLC-ig tartott amit a point of no return előttre hagytam, meg talán egyszer néztem meg a "happy endinges" modot.
Ahhoz, hogy komolyabb változásokat alakítsanak a végén, újbóli írás, szinkron, dizájn stb stb kellett volna, ami még nagyobb erőforrást igényel, másrészt kvázi elismerték volna, hogy ja akkor elb@sztuk. Egyébként most, hogy egyre több filmben, sorozatban, játékban divat lesz a multiverzum simán alakíthatnak rajta bármit a következő részben ha akarnak.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megmagyarázták, azért fogjuk máshogy látni az ME3 sokat szidott befejezésest, mert most egy játékot képez az eddigi három cím és így majd jobban fogjuk értékelni. Megvolt az esélyük, hogy kiköszörüljék a csorbát a szérián, nem éltek vele...
Remélem legalább Marauder Shields több HP-t kap, hogy legyen lehetősége megmenteni minket az ME3 befejezésétől.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
3L1T3
addikt
válasz zsoltee10 #2596 üzenetére
A Legendary Edition nem tartalmazza az akkori magyar feliratot. A MassEffect.hu szerkesztője aki felelt a 3. rész feliratáért is azt írta ki pár napja, hogy kell neki pár nap türelem, és nyilatkozni fog érdemben, hogy meglehet-e oldani a régi feliratok implementálását.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
3L1T3
addikt
válasz zsoltee10 #2581 üzenetére
Aki a magyarításokat csinálta, azt ígérte, hogy megpróbálja PC-n implementálni a régit! De annyira nem nehéz a ME nyelvezete, hogy ne értsd meg.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
3L1T3
addikt
Konzolon nincs semmilyen más nyelv csak az angol!
-
zsoltee10
addikt
válasz BoneDragon #2592 üzenetére
majd lesz akciósan 30 euro-ért pár hónap múlva.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Steamen csak szombaton lesz feloldva a játék.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
parkr
őstag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az engem nem hat meg, az eredeti ME1-es femshep jobban néz ki, mint az ME3-as. Ez az eredeti ME1-es femshep "felturbózott" verziója viszont eléggé nem gyere be és ahogy látom mások is így vannak vele.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Azért remélem, hogy ezen még változtatnak!
Mert ez a legendary fej ez erős visszalépés az eredetihez képest.
-
parkr
őstag
[link] ez meg a remaster gameplay-ben észlelhető változások részletes listája
javított Mako irányítás!+egy hosszú összehasonlító videó az IGN-től
-
parkr
őstag
-
addikt
2021 Q1 hivatalosan is véget ért, nem Q2-re ígérték a remastert? Valami csontot dobhatnának.
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
parkr
őstag
válasz alratar #2564 üzenetére
legalább az eredetit linkelnéd...
amúgy egész jól néz ki, de ebben a trailerben nem kicsit túlsúlyban van femshep
-
alratar
addikt
Úramisten... bocs nem tudok megszólalni!
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
parkr
őstag
válasz Gergello #2561 üzenetére
mondjuk azt kitalálni nem nagyon kellett meg ugye a háttérben is látszik egy teljes alakos is
-
-
alratar
addikt
válasz Gergello #2557 üzenetére
Nincs megerősítve, hogy az az alak Liara. Könnyen lehet, hogy egy fajtársa. (főleg, ha abból indulunk ki, hogy a harmadok részben megöli magát, ha olyan döntést hozunk)
A másik, hogy nem hinném, hogy újra kijátszanák az élesszük fel Shepppaardöt kártyát. Legalább is én nem tenném, hiszen az Ocean's 13-ben is megmondták, egy poént csak egyszer sütünk le.[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
Gergello
addikt
Ki mit szűr le belőle ?
Liara keresi Shepard testét , hogy ismét felélesszék valahogy ? De hol keresi, miért nem a Földön ? Liara arca idősebbnek tűnt, sok idő eltelhetett. Amit megtaláltak az egy test szerintem, nem csak egy páncéldarab.
Csapatban láttam turian, krogan, salarian. Grunt, Garrus ? Salarian biztos új, mert Mordin nem lehet közismert ok miatt.Nekem a Mass Effect a Shepard story, örülök, hogy újra oda fog kapcsolódni a játék.
-
parkr
őstag
[link] nem ártana esetleg linkelni
az elején frankó ahogy az egyre újabb rádió adásokat halljuk (Contact film elején volt hasonló), ebből én arra gondolok hogy az Andromedából megy a Milky Way irányába.
N7 meg elég hidegrázós volt -
maajsz
senior tag
-
Ryder62
őstag
Kijött egy teaser trailer az új Mass Effectből.
Kiderült belőle, hogy a Reaperek legyőzése után járunk a Milky Way-ben. Még Liara is feltűnik ahogy megtalál egy N7 jelzéssel ellátott páncél darabot.
-
alratar
addikt
válasz VágniValó #2546 üzenetére
Na igen, ha Karpyshyn visszajönne, én is sokkal boldogabb és nyugodtabb lennék. De mivel még nem tudunk sem,mit a projektről, akár sanszos lehet, hogy ő fogja kalapálni a történetet.
A Respawn jó, de RPG játékokban nincs tapasztalatuk és nem szeretnék egy ME univerzumban játszódó Fallen Ordert kapni ME néven!10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
Eversmann
aktív tag
válasz BoneDragon #2543 üzenetére
Nem Remake, Remaster. Pedig előbbinek örültem volna jobban.
Life is better with a Titan
-
-
Ryder62
őstag
válasz BoneDragon #2543 üzenetére
Valószínűleg így lesz. De lesz benne ray traycing.
-
BoneDragon
veterán
válasz Capricornus #2536 üzenetére
Mar elore latom, hogy semmit nem fog valtozni kullemre, csak kap 1-2 effektet azt csa. Tul szep, hogy igaz legyen...
-
Ryder62
őstag
Hivatalos: Új Mass Effect rész is jön.
Egyenlőre még nagyon korai fázisban van, az új Dragon Age után fog megjelenni. -
addikt
-
addikt
válasz Capricornus #2536 üzenetére
Eszi fene, megveszem egyből majd.
-
Capricornus
aktív tag
Per aspera ad astra!
-
addikt
Boldog N7 napot mindenkinek!
-
parkr
őstag
Szombat 20:00
Commander Shepard voice actor Mark Meer let us all know via tweet that N7 day will see the rejoining of many Mass Effect characters, including Kaidan Alenko (Raphael Sbarge), Liara T'Soni (Ali Hillis), Jack (Courtenay Taylor), Grunt, (Steven Blum) Ashley Williams (Kimberly Brooks), Samantha Traynor (Alix Wilton Regan), Mordin Solus (William Salyers), and Legion (D. C. Douglas).
BioWare will host the annual N7 Day livestream event at 11 AM PST (2 PM EST)
-
addikt
Mass Effect Trilogy Remaster Is Likely Coming (And Why I Am Excited)
Egyelőre educated guess, de nagy rá a sanszhttps://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
Pet84
tag
válasz CPT.Pirk #2525 üzenetére
Köszi az észrevételt! Igen ez a game már megakasztja ezt a rendszert. Valószínű anno még pentium d-t meg méginkább csak akkoriban lehet nem állt rá annyira a szemem😀
Egy x-fivel viszont újraélni ezeket a régi xp korabeli játékokat baromi jó. A visszhangok, a térhatás teljesen más játékélményt ad mint anno egy alaplapi hangkarival.[ Szerkesztve ]
Nasenscheidewandverkrümmung
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ehh, a Mass Effect FB csoport...Pet84: ha kihúztam a grafikát maxra (és nem is textúra pakkokkal, hanem csak config fájl szerkesztéssel), akkor a Bringing down the sky kieg aszteroidájánál már kevés volt az AMD RX460 és egy húzott FX proci 1920*1080-ban. Az az aszteroida igényli a legtöbb teljesítményt a játékban.
[ Szerkesztve ]
-
Pet84
tag
Sziasztok!
Nemrég összeraktam egy winxp-s retro gépet egy xfi hangkártyával kicsit ujraelni a régi játékokat. Feltettem a mass effectet is na most az kicsit megfogta a gépet néhol lemegy 25-30 fps-re is. Azt látom hogy főleg a cpu miatt (core2duo e6600 2,7ghzen megy) lassú mert a GPU alig van kihajtva. Beállításokban ha leveszek mindent ugyanaz a sebesség. Anno ezt egy pentium d-vel játszottam es nem emlekszek ilyen lassulasokra pedig az egy gyengebb rendszer volt
Proci fent említett
2gb ram
Vga nvidia gts 250
1280x1024-ben futtatom
Medal of honor airborne, stalker ami korabeli játékokat probáltam azok mennek maxon fix 60fps-el. ME ennyire proci igényes lenne?Nasenscheidewandverkrümmung
-
törölt tag
Visszatértem, kezdtem egy új játékot.
Melyik fegyvereket érdemes megtartani és fejleszteni?
Előző menetben volt vagy 5 fegyverem, de igazából 2 volt elég erős a fejlesztések után. Most viszont nem a Fortificationt választottam, hanem a másik opciót, így van Armor Piercing Ammo-m ami elég hatásos.
Karakterépítésre van valami tipp? Vagy ha megcsinálom a mellék küldiket akkor kapom szépe na pontokat és nem lesz gond a megfelelő fejlesztés? -
maajsz
senior tag
válasz #75501312 #2519 üzenetére
Olyan nincs, hogy harcközben tehát aktuális combat gameplayben végleg meghalnak. Ha valaki elfekszik a harc végén, ha az adott területrészen kioffoltál minden ellent akkor felkelnek. Vagy ugye az ME1-ben van a unity nevű skill, a többiben meg simán res amivel fel tudod őket húzni akár azonnal.
Véglegesen csapattársat csak sztoriátvezetőkben veszthetsz el. -
törölt tag
Mi történik olyankor, ha a kísérőim meghalnak harc közben? YT szerint simán felélednek. Kell emiatt aggódnom, hogy elveszítem őket és nem élednek újra?
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
válasz cyberkind #2517 üzenetére
Szia!
Őszintén szólva kipróbáltam ezt az orosz patch + magyarítás dolgot, de nem működött; a menüpontok és a szereplők nevei magyarok voltak, a szövegek továbbra is angolok. A lokalizált, CD Projektes játék van meg nekem, de nem működik a dvd író, évek óta nem használtam és csak kattog, innen jött a dolog. De sikerült "találnom" egy másik image-et, ami tökéletesen működik :-)
Köszi
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Sziasztok, beregiztem Originen a dvd-s játékot. Angol nyelvű, a közismert oldalról letöltött magyarítás viszont úgy tűnik, nem magyarít, vagy nem megfelelően. Erre van esetleg valakinek ötlete?
Üdv
szerk: benéztem, ez javítás a magyar nyelvű játékhoz....nincs kérdésem
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Perseus871
tag
Sziasztok!
Egyik nagy kedvencem a Mass Effect sorozat. Egyik barátomnak ajánlottam, de Xbox one-ja van. Nem tudjátok arra fel lehet e tenni a magyarításokat?
Én PC-n tolom ott egyszerű volt megoldani.M5A97 Evo R2.0, FX 8350, XFX RX 470 + 1333 32gb ram
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Most tettem egy próbát és újraraktam az egész játékot, hogy kipróbáljam az ALOT textúra csomagot. Meg az ME2-t is megcsináltam így. Majd az ME3 is jön, csak kell még hozzá idő...
Szóval ALOT minden csomaggal, + Reshade SMAA, Technicolor2 és Adaptive Sharped post process effektekkel.
A karakterek meg a textúrák jól néznek ki, de még kezdeni kell valami a háttérrel. Nem szeretem, ha mosott a háttér... Bele kell nyúlni a configba.
*amúgy jah, amit leírtál, az gyakorlatilag új játék írását jelentené.
[ Szerkesztve ]
-
maajsz
senior tag
válasz CPT.Pirk #2510 üzenetére
Igazából az első résznek van egy nagyon egyedi, sajátos hangulata amit egy remaster után is jó lenne megőrizni, így igazából kb eszerint is kellene eldönteni mennyire is dolgozzák át.
Vagy megőriznek kvázi mindent, a full szinkront, betétzenét, pályamodelleket stb és újított grafikával meg egy finomított harcrendszerrel (legalább ME2 szintű célzási lehetőség, nem ez az oldschool konzol port féle randomjézushoz imádkozás), relatíve kis költségvetésből (na jó a Makonak muszáj lenne nekiesni mélyebben ) vagy pedig fullba nyomni és újra felvenni mindent. Itt nem tudom, hogy ez megoldható lenne e, elérhetőek e a régi színészek, legalább is a főbb szerepekre vagy elfogadna e a közösség egy két új hangot? Megőrizzék e 100%-ig a régi sztori menetet vagy kibővítsék esetleg átdolgozzanak e egyes részeket. Megmaradjon e ez a félig openworld jelleg, ez inkább csak jól átdolgozott rover meg változatos bolygó rendszerrel lenne mérvadó de ebben az esetben akár egy vadi új motorra is fel lehetne húzni.
Őszintén szólva az utóbbinak jobban örülnék - leginkább meglepetések reményében - viszont csak abban az esetben ha jó kezekbe kerülne. Egyébként Ferost meg Novériát úgy ahogy van kukáznám, de még Therumot is és teljesen átdolgoznám. Persze maguk mint bolygók maradhatnak de a pályamenet teljesen új kellene legyen. Virmiret kicsit bővíteném, több npc, több content, még is csak egy nagy fordulópont illetve látványos bolygó. Az Iloson való bolyongást is megvágnám és fókuszálnék a látványos "close combat" elemekre, nem beszélve az idétlen makózásról a végén amikor nehezebb fokozatokon 10-ből 9-szer kiég.. A utolsó nagy nyomulást meg kb kétszeresére húznám kicsit nagyobb bejárhatósággal (hasonlóan a citadel dlc-hez).
Persze ez meg már akkora meló, hogy kvázi egy teljesen új több éves projektet kitesz és nem tudom, hogy az utóbbi 6-7 év "szerencsétlenkedése" után megszavaznák e bizalmat.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jah, a bolygók meg az építmények valóban igényelnének némi átalakítást. De akkor min pattogna a Mako?
Az ME1 harcrendszerét mondjuk szerettem, meg ott még rendes skill fa volt, amit sajnos nagyon lebutítottak a 2-ben meg a 3-ban. Meg ugyanez van a thermal clip rendszerrel is, a véleményem szerint visszalépés volt elhagyni...
Az Andromeda harcrendszerét kellene ide beimportálni, az nagyon jól ki van találva. Persze, az egy totál másik game engine sajátossága, amit csak beleszuszakoltak az ME világába és alapból arra teljesen alkalmatlan volt.
-
maajsz
senior tag
válasz CPT.Pirk #2508 üzenetére
Az első rész harcrendszere elég esetlen a 2,3-hoz képest azon szvsz relatíve sokat kellene dolgozni. Ugyanígy a félig meddig OW jelleg is sok anyag lenne, már ha szeretnél rajta valamit javítani, értem ezalatt nem csak a bolygók random tűhegyes felépítését de ott az azokon lévő létesímények rettenetes sablonosságát.
Úgy gondolom ha lenne remasterje valami relatíve "új" rendszerrel kellene előrukkolni és tenni legalább egy olyan szintű lépést mint az ME1->ME2 volt. Most hogy ezt az Unreal 4 alatt kellene megtenni a "feeling" miatt vagy már a FB-on a dinamika miatt az passzos. Személy szerint az ME:A fluid rendszere nekem jobban bejön de hallottam, hogy sokaknak nem, viszont az Anthemnél még egyes pontokon tudtak is finomítani rajta, ráadásul kaptunk egy szélesebb vertikalítást amit akár kreatív módon egész jól ki lehetne használni. Egy Nomad szintre felhúzott böhöm ágyúval ellátott Mako-val is egész jól el lehetne szórakozni.
Ha viszont az arcmodelleket, mimikai viselkedést, a karakter mozgásokat nem dolgoznák ki rendesen és ilyen ME:A szinten szállítanák az lenne a halála az egésznek. Előre is félnék, hogy az első részben Sarennek a mozgása, beszéde, viselkedése annyira jól el van találva, hogy azon szinte csak rontani lehet. Egy olyan szintű feldolgozásnak, mint a CODMW remastered meg szimplán nem sok értelme lenne imo.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ebben az a vicces, hogy relatíve kis munkával ki tudnának adni remastered verziót a játékból. Az ME3 elcseszett vége és az Andromeda felemás sikere után azzal legalább nem buknának.
-
nagyúr
válasz CPT.Pirk #2506 üzenetére
Köszi szépen, átolvasom! Annak idején nem modoltam semmit a játékon, de most, hogy leporoltam, és mai szemmel már kicsit szögletes a látványvilág, jól jön minden ilyen olvasmány.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Írtam egy egész cikket korábban a témában: https://logout.hu/cikk/mass_effect_szeria_maximalis_grafikaval/mass_effect_1_engine_config.html?stext=mass%20effect - ezen az oldalán részleteztem a használt textúra felbontás felülbírálásokat. Akkoriban FXAA toolt használtam, de ez a reshade frankó mert játék közben állítható minden része. Van pár nagyon vicces post proces effekt, pl. az ASCII art.
Egy negatívumot tudok mondani a fenti módosításról, láttam két npc karaktert az egész játék során, akinek a szájába került valami piros fényforrás amitől világított a feje, meg Kaidenre nagyon rávilágított a konzol ami mellett áll a hajón. Szóval semmi komoly...
A játék legszebb része egyébként a bringing down the sky dlc aszteroidás küldetése, az van legjobban kidolgozva, ott érdemes tesztelni.
Most már az MUIU izé után nyilván nem lesz erre szükséged, bár én még nem próbáltam, de attól megírtam.
-
nagyúr
Zsír, nagyon köszi! Most már megszűnt az elmosódás is, valszeg az okozta nagyrészt, hogy nem natív felbontásban volt a kijelző.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
Köszi szépen, a szöveges tartalmaknál egy kis "szellemképes"-effektet leszámítva nagyon szép lett így a gáma.
HD felbontást hogy lehet beállítani? Menüből 1280*768 a legnagyobb.
[ Szerkesztve ]
-
maajsz
senior tag
A MEUITM kb ilyen must have az első résznél, a reshade inkább opcionális, igaz a világítása nem a legjobb a játéknak a színek rendben vannak. Nekem kifejezetten nem is jönnek be a túlhozott színek ebben a részben, valahogy nem passzol az egészhez, nem úgy mint a 2-ben ami kívánja a reshadet mint egy falat kenyeret.
-
nagyúr
válasz CPT.Pirk #2500 üzenetére
Uhh, ez nagyon durva. Én is pár napja vettem elő megint a játékot, és gondolkodtam is némi graf modon, de még nem tettem lépéseket ez ügyben. A hangulat és a sztori brutáljó még mindig, különösen az első rész, ahol még lehet rendesen bunkónak lenni.
Konfig file módosításról van vhol vmi leírás?Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Óvodások homokozója
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Drón topik
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest