Hirdetés
-
GAMEPOD
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
Raggie #83344 üzenetére
Pedig pontosan ugyanannyit.
Gyakorlatban 1es COPja van az olajradiátornak és a vga kártyának is. "1KWból 1KW hő lesz." Ugyanakkora az energiahatékonyásguk.Elvi szinten ha mélyen belemegyünk hőtan/áramlástan vonalon belekötünk mindenbe akkor pl a led fénysugár ami a vga kártyán világít lehet nem megy neki a szekrénynek ahol nagyrésze hővé alakul hanem kimegy az ablakon. Kint fog hővé alakulni.... és a végén kijöhet, hogy 0.1%al az olajradiátor hatékonyabb. vagy a vga (mert az olajradiátoron nagyobb led van)
De valóságban nem lesz érdemi difi.És persze az elhelyezés se mindegy fűtés szempontjából ablaknál van az infra sugárzás rész elég jól átmegy az üvegen.... de ettől még az 1cop az 1 cop. (Ezért szoktak radiátorok mögé alufólia+mmvékony hőszigetelőt rakni.) Kevésbé fűtöd a falat, az infra sugarakat az alu nagyon jól visszaveri a szobába.
Aminek nem 1 COPja van az pl a hőszivatyű(légkondi) az kvázi úgy kerüli meg a termodinamika tudomisén hányas alaptvét, hogy összességében nő az entrópia viszont kint hűt, bent fűt. Így jön össze, hogy 1KW áramból 4KWt tud fűteni. (4es cop)
Aki hőtan, áramlástannal aktívan foglalkozik a fentiben biztos talál hibát de egyszerüsíteni akartam, összességében sztem jó. Én meg lassan 20éve tanultam.
Tewe013: Nekem már régóta csak egy 3080am van.... 300-400watt 6-8h alatt egész szépen fűt. De a jelenlegi helyzet mellett jobban megéri bekapcsolni a klímát.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Automata kávégépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Interactive Brokers társalgó
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- Nintendo tulajok OFF-topicja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Steam topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- MacBook Pro 14 M4 Pro 12/16 24GB/512GB SSD - (Space Black) - Csak 1db!
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új/ garancia a nevedre/ beszámítás/ ingyen posta/
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- AKCIÓS/GARIS!!! TESTRESZABHATÓ!! GAMER PC -RTX 3060Ti-I7 8700K-16GB DDR4-500GB M2
- Új Bontatlan Poco F7 Ultra 16/512GB Fekete színben. Dual sim
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest