Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Majd teszek be kepernyokepet, hatha ugy megertitek.
(#292) ubyegon2-ben tettem be 3 elérési/telepítési lehetőségét az általad említett programoknak. Igen nehezen tudnál engem meggyőzni arról, hogy a Mint tárolóiban ez nincs benne.
Ha terminalba beírod a képen is látható parancsot és nyomsz egy Entert, majd beírod a jelszót, utána mit ír ki a terminal? Ezt megosztod velünk?
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
GreenIT
tag
Nem, azt irtad, hogy kepekbol csinaltal videot, ami lenyegeben diavetitesnek minosul.
Megnezem majd, ha lesz egy kis idom.
Amugy a videomentesre tenyleg komoly valaszt kernek, egy het mulva lesz egy weboldalon egy kozvetites, azt mindenkeppen le kell menteni, es csak par perc lesz a beallitasokra, nem lesz ido kerdezgetni, hogy akkor most mit hova meg hogyan.
Annyit tudok, hogy a weboldalon lesz egy link, ra kell kattintani a bongeszoben, es atdob egy webcimre, ahol elvileg latni kell a kamera kepet, ettol kezdve videofajlba kell menteni azt a kozvetitest.
Nem tudom, hogy terminalos parancssorral ilyenkor mit kezdjek. -
BoB
veterán
válasz
Flowtation #286 üzenetére
"jó videóvágásra is?"
Miért, nem arról volt szó?
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Flowtation
őstag
A KDEnlive jó videóvágásra is? Semmi komoly nem kell, van egy maszek melóm, hosszabb-rövidebb videókból kellene egy összeollózott verziót készíteni, némi effekt (főcím, stáblista, képátmenetek, max) Például ovis-sulis vagy egyéb rendezvényekről készített nyers videók fogyaszthatóbbá tétele a célom.
Köszi![ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
BoB
veterán
-
GreenIT
tag
Vegigolvastam az eddigi bejegyzeseket, de nem talaltam valaszt, igy a kerdeseim:
Milyen programokat javasoltok Linux Ubuntu vagy Mint -re:
1. webes videokozvetites videofajlba mentese
2. webes videokozvetites hangfajlba mentese
3. kepernyon vegzett aktivitas videofajlba mentese
4. kep beszkennelese kivant meretre (mint pl. Irfanview-ben szkenner kivalasztasa utan probakep, azon beallitani a beszkennelendo teruletet, es a beszkennelt kepeket automatikusan menti sorszamozva a kivant kepformatumba)
5. Listakeszites az adott idoszakban valtozott illetve letrejott fajlokrol (pl. idoszak elotti es utani allapotfelvetel osszehasonlitasa)
6. Megbizhato diagnosztika, hogy mi terheli a gepet (pl. webezes soran bizonyos weboldalaknal milyen scriptek akarnak dolgozni, esetleg letiltott reklamok probalnak benitani valamit, vagy html fajl szovegszerkesztoben megnyitasakor miert terhelodik tul a proci, stb.)
7. ingyenes videoszerkeszto (minimum ket kepsav es egy hangsav kezelese es alapveto video es hang formatumok kezelese)
Elore is koszonom a valaszokat
.
-
sztpega
tag
válasz
Tutu7030 #279 üzenetére
Alapvetően semmi extrát nem csináltam:
ubuntu 18.10-re feltettem a wine-t ez alapján:
https://wiki.winehq.org/UbuntuMajd
sudo apt install winetricks
winetricks -q dotnet461Chansort innen:
https://github.com/PredatH0r/ChanSort/releases/tag/v2017-11-30
Kicsomagolás után a chansort.exe futtatható.Remélem nem felejtettem ki semmit.
-
sztpega
tag
Létezik Linuxra (konkrétan Ubuntura) olyan program, mellyel tévék (konkrétan LG tévé TLL file) csatornasorrendjét lehet szerkeszteni?
-
Fred23
nagyúr
Csak kényszerből használom ablakban, mikor CPU használatot nézek. Viszont nagyon szimpatikus kis progi, amit ajánlottál, biztosan fel fogom tenni -nem is feltétlenül csak játék miatt! Úgy 2003 óta linuxozok baromira kevés tudással, és sokszor évi néhány alkalommal csak, sosem mélyedtem el benne, mert a játékok miatt a Windows nálam az alap. Talán most kezdett el érdekelni kicsivel jobban az egész, szóval biztos vagyok benne, hogy millió alap program van, amit nem ismerek. Most szerintem maradni fog sokáig az Ubuntu, tegnap és ma például be se léptem Windows-ra. A barátságosság jegyében pedig a terminált is átszíneztem prohardveresre:
-
Fred23
nagyúr
Feltettem a 18.10-es (legújabb) Ubuntura a Deus Ex nevű játékot. Tökéletesen fut, viszont szeretnék mellé egy olyan progit, mint az MSI Afterburner. Leginkább proci kihasználtságot és hőfokokat szeretnék vele monitorozni, meg persze fps-t. Gyorsba rákeresve a kérdésem előtt ezt találtam. Próbálta már valaki? Valami egyéb még esetleg?
-
törölt tag
lev258, Bob, milangfx : Köszönöm a gyors válaszokat. Meglesem ezeket a stuffokat mihamarabb.
-
törölt tag
Ismertek olyan szerver+kliens megoldást, amivel saját "felhős szinkronizált tárhelyet" lehetne csinálni? Tehát google drive/dropbox/satöbbi mintájára. Lenne jópár cucc, amit szinkronizálva lenne jó használni több gépen, de a saját szerverre tolnám fel a service-t és annak a tárhelyét használnám.
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Olyan programot keresek ami PDF-ből flipbookot v. flyert csinál. A lényeg, hogy ilyen online lapozgatós újságot szeretnék készíteni, mint ami pl. a LIDLnek van. Létezik erre valami linux alá? A neten rengeteg online-t találtam, de mind regelős, ha lehet ezt első körben kihagynám.Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Sonja
nagyúr
Van már Tidal CLI Client! Hátha érdekel valakit.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
drup
junior tag
En csak par hete, erosen le is vagyok korlatozva, csak logikam van.
Kell egy regisztracio, az meg elmegy az altalad javasolt webes formmal, de minimum adatbazisba kell tolteni az adatokat, mert email-es kommunikacio kell, majd ossze kell vetni a fizetesi adatokkal, majd a helyszinen kell online ellenorzes, es a vegen a szukitett listan szereploknek kell emailt kuldeni es formot bekerni, majd ellenorizni, hogy valoban csak azok toltottek ki, akiknek email ment, stb.
Tehat olyan megoldas kell, ami webes adatbazisos hatterbol indul, intelligens levelezessel van kombinalva es pc-n levo adatbazissal szinronizalt.
csv megoldas nem biztonsagos az adatvesztesek miatt.
Vacilalok, hogy talan drupal mysql hatterrel megoldas lehet, de akkor is kerdes a levelezorendszer, valamint a helyszini desktopnak allando internet eleres kell, hogy a webes adatbazissal kommunikaljon.
Masik megoldas valami crm-hez hasonlo lenne, de van egy sanda gyanum, hogy az nem egy konnyu eset - mar eleve ott a kerdes, hol van egy letoltheto es telepitheto, es konnyen testre szabhato crm?
Amiket talaltam, azokat evek ota elhagytak, mert csak beetetes volt az ingyenesseg, amig el nem jutottak addig, hogy annyira mukodokepesse tettek, hogy bevetel lett belole. -
NeoPampalini
senior tag
Sziasztok!
Alaplapi hangkártya bemenetet hol/hogyan/mivel tudom konfigurálni, hogy a bejövő mono jel, ami csak a bal csatornán szól, szóljon mindkét oldalon? Nem JACK-en, hanem ALSA-n keresztül szól minden.
"Direct monitoring" van, azaz a bemenet egyből a kimenetre megy, mindenféle alkalmazás nélkül (ezt hívja a rendszer loopback eszköznek?).
(Valahol van egy DIY madzagom, ami ezt hivatott megoldani, de nem találom sehol.
)
-
drup
junior tag
Milyen programokat ajanlotok az alabbiakra?
(linux mint 17 a delikvens)- dokumentum szkennelese
- hasonlo vagy azonos fajlok keresese a merevlemezen
- konyvtarak szinkronizalasa (backup vagy biztonsagi masolat)
- pendrajvok tartalmanak egy listaba gyujteseElore is koszonom.
-
Értem, amott már tisztázódott, hogy ha már fenn van több gigás runtime, akkor ennyi. Ha nincs akkor még plusz pár giga a 211MB mellé. Jujdejó! Csak ilyen desktop-appja van még? Normális nincs?
Nekem még ekkora lenne, ha felraknám, mivel még semmit nem tettem fel innen:
[ Szerkesztve ]
-
drup
junior tag
Milyen programmal lehet egy rendezvenyen resztvevok regisztracioit reszletesen kezelni?
Az elejen van egy indulo regisztracio, parositani kell a reszveteli dij befizetesevel.
Akik fizettek hataridore, jelentkezhetnek szekciokra, ezek alajan kell a teremfoglalasokat intezni.
A helyszinen regisztralni kell, kik jelentek meg es mely szekciokon vettek reszt.
A vegen mindenki kitolt egy urlapot, de csak azokrol a szekciokrol amiken reszt vett. -
drup
junior tag
Linuxra (Mint 17) milyen tuzfalat, illetve olyan megoldast javasoltok, ami naplozza a webes forgalmat?
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
3DPDF-et szeretnék megnyitni egy Ubutnu MATE 18.10-en. Vagy ha ilyen nincs, akkor STEP nézegető is jó, csak ne GB-os méretű legyen, mivel egy 32GB SSD-vel rendelkező notebookra menne.
4 8 15 16 23 42
-
0xmilan
addikt
diskus - A minimal, fast alternative to 'du -sh'
-
-
-
Köszi, ezt kipróbálom!
Sajna azt tapasztalom, hogy a topik nem tölti be túlzottan a célját, egy max két válasz érkezik, pedig az lenne a jó, ha minél több alternatíva kerülne be, ha valaki később érdeklődik valami iránt.
Rá tudtam volna most is keresni, de gondoltam kerüljön be is, hadd legyen jó pár PDF szerkesztő Linuxra........no meg jónak tartom, ha valaki által már kipróbált, adott feladatra is alkalmas programot ajánlanak!# PDF szerkesztő split merge
-
-
Szervusztok!
Microsoft ICE-t (Image Composit Editor) használtam Windows-on mobillal lőtt szimpla képek panorámává összefűzűséhez.
Nagyon szépen dolgozott, és faék egyszerűségű volt, igaz a panorámaképek összefűzésén kívül nem volt más funkciója.Melyik fotós alkalmazás tud Linuxon hasonlót?
Esetleg darktable vagy Rawtherapee?
Nem baj, ha mást is tud, legfeljebb kicsit kisérletezek a többi képemen is.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Ez a böngészőben megnyitás eszembe sem jutott, többnyire amiből van kliens, annál nem használok böngészős megoldást, utóbbi milliónyi előnye miatt.
Azért köszi, most kipróbálom, hátha megkedvelem. Ha nem, akkor marad a Caprine.
Laptopon különben ez egész klasszul működik, jelzi kis piros pöttyel a kék panelikonon, ha rámírnak. Ha otthagyom a gépet, be szoktam zárni a böngészőt, no meg épp elég a képernyő jobbalsó sarkában az a kis ablak, utálom az egész képernyőt használni erre.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
BoB
veterán
válasz
ubyegon2 #216 üzenetére
Nem lep meg, ezt az alkalmazást már archiválta a fejlesztője (vagyis nem fejleszti tovább), a legutolsó kiadás már két éves.
Én szimplán megnyitom a kedvenc böngészőm és beírom hogy https://www.messenger.com/. Ez hivatalos és tökéletesen működik.
-
#Messenger alternatívák
Régóta tapasztalom a Messengerfordesktop alkalmazásnál több disztrón is, hogy ez az ablak jön fel gyakorta:
Ilyenkor ha nem OK-zom le, akkor inaktív az ablak, nem is működik gyakorlatilag a Messenger.
Mit lehetne ezzel csinálni?
Másik kérdés? - mit használtok Messenger alternatívaként? Caprine-t szoktam még használni, Franz-ot is használtam már.....
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
válasz
kezdosql #214 üzenetére
Éjjáj mennyi bajod van
Persze hogy megoldható ez mind, most jobban belenéztem (kb 8 percem ment el, jössz egy sörrel
)
Shell script sem kell, de ha csinálsz akkor könnyedén el tudod menteni és indítani. főleg ha sok videóról van szó. Egy soros parancs:
cvlc --fullscreen 1.mkv :start-time=54 :stop-time=62 2.mkv :start-paused :start-time=2 :stop-time=6 3.mkv :start-paused :start-time=25 :stop-time=32 vlc://quit
Ha kell a GUI-s VLC ablak is, akkor
cvlc
helyett szimplánvlc
-t kell írni.A
--fullscreen
globális kapcsoló, azt kapcsolja hogy teljes képernyőn induljon, az összes videóra igaz lesz.A kettősponttal kezdődő opciók mindig az előttük lévő videóra érvényesek!
Ha pillanatálljt akarsz, akkor kell a videó mögé a
:start-paused
opció.A
start-time
,end-time
szerintem magától értetődő, másodpercet kell mögéírni.így nem indul újra a lejátszó egyetlen egyszer sem, végig egy ablakban megy.
[ Szerkesztve ]
-
kezdosql
tag
Koszonom ez nagyon egyszerunek tunik, aki ert hozza.
Ugy latom, ez nemcsak a videofajlt, hanem a programot is bezarja es mindig ujraindul uj videoval.
Az megoldhato lenne, hogy egy jelenet befejezese utan mondjuk space lenyomasara varjon, es akkor kezdje az uj video lejatszasat?
Gyakran azonos videofajlbol kell ket jelenet, igy nem mindig szerencses az egeszet ujrainditani. -
Cyrin
addikt
-
BoB
veterán
válasz
kezdosql #211 üzenetére
VLC + shell script kombó. Példa:
#!/bin/bash
cvlc --fullscreen 1.mp4 --start-time 10 --stop-time 34 vlc://quit
cvlc --fullscreen 2.mkv --start-time 5 --stop-time 10 vlc://quit
cvlc --fullscreen 2.mkv --start-time 60 --stop-time 90 vlc://quitA hátránya hogy nem rendes, egyetlen videó lesz, azaz nem tökéletesen folyamatos a lejátszás hiszen közöttük egy-egy pillanatra megszakad mert minden videó után a lejátszó bezáródik majd újra elindul.
De legalább így nem kell egy új videót összevágni.
[ Szerkesztve ]
-
kezdosql
tag
LEtezik olyan videolejatszo, aminel be lehet allitani, hogy melyik videobol mely reszeket jatssza le?
Azaz ne kelljen kivagdosni reszeket es osszefuzni egy videoba, ha nem muszaj. -
-
Ez jó hír! Épp akartam is ide bekérdezni, most előhozta a hsz-ed!
Beüzemeltem egy 2 terás tárolót és rendezgetem a mappákat, de rengeteg kép van, minimum duplikálva több kisebb tárolón,
Olyan kép manager programot javasoljatok nekem, amivel viszonylag egyszerű rendezni a képeket, GUI-s természetesen nokedliknek való!
Valamelyik disztrón használtam olyat, ami dátum szerint is rendezgeti a képeket, mondjatok nekem jó programokat léci fenti célokra!
-
BoB
veterán
800 kép importálás video szerkesztő program alá:
Pitivi, Openshot lefagyott, használhatatlan.
KDEnlive: meg sem kottyant neki
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Sziasztok!
Megint lenne kérdésem, ráadásul rögtön kettő:
- A MellowPlayer támogatja a Deezer HiFi nyújtotta flac folyamtos is, vagy csak csak a 320kbps MP3 átadására képes? Esetleg a Kodi-hoz hasonlóan csak az ingyenes 128kbps minőség van meg?
- KDE esetében a Kontacton keresztül megoldott olyan account integráció, mint a Gnome-ban? Azaz az online naptárakat szinkronizálja a naptár widgettel és a bejövő emailekről dob értesítést anélkül, hogy a Kmail meg lenne nyitva?
-
NeoPampalini
senior tag
Sziasztok!
Keresek valami megoldást arra, amit Windows alatt az Autohotkey + Interception driver: két billentyűzetem van, és az egyiket szeretném kizárólag hotkey-ekre egyszerűsítésére használni. Buta példa: a "makró billentyűzeten" a "G" gomb lenyomása eredményezzen Ctrl + G-t (nem funkciót akarok hozzárendelni, hanem konkrét gombok lenyomását). Hasznos lenne, ha meg tudnám oldani a Ctrl+Shift+akármi kombót.
Láttam ilyen Autokey és hasonló cuccokat, de azokban nem sikerült felfedeznem a device ID használatának legkisebb jelét sem. Meg ezeket már évek óta nem fejlesztik, '12 körül leállt mind...
-
válasz
Dr.FantastiK #201 üzenetére
Persze, terminálból vagy böngirnyóból indítva sokkalta jobb! 😉
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen autót vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?