Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Lehet nem arra gondolok, amiről szó van...no majd felrakom a programot és megnézem...úgy látom kell otthonra is egy ugyanilyen mikrofon.
Nyilván sosem távvezéreltél még olyan usert, aki valóban semmit nem ismer a gépen. Pedig vannak ilyenek, millió dologban perfekt, de ez olyan szinten nem érdekli...jaj nekem!
Mindegy, ezt meg kell oldanom....majd még lehet jövök!mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
válasz ubyegon2 #893 üzenetére
Vannak ezek az egyszerűbb kis célappok, mint a Sound Recorder és a Reco, én még nem használtam egyiket sem, de megpróbálkoznék egy ilyennel.
-
cigam
titán
válasz ubyegon2 #896 üzenetére
Bonyolult? Source-nak beállítja az USB eszközt, megnyomja a "Felvétel" gombot, a végén a "File" menüre kattintva kiexportálja kedvenc formátumába.
Expertek előtte ráböknek a kivezérlés jelzőre, hogy lássák mekkora a jelszint, és a csúszkával beállítják a megfelelő szintre.
Aki meg ennél is keményebb, normalizálja a hangerőt, levágja az elejéről, végéről a csendet, ha belebakizik a szövegbe kivágja azt a részt...
Nem kell teljesen megismernie mi mire jó. Azelején elég ha azt a 3-4 menüpontot/gombot megtalálja, és később van hová fejlődni úgy hogy egy "ismerős" program további szolgáltatásit is megismeri.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
félisten
válasz CPT.Pirk #895 üzenetére
Köszi, ezeket megnézegetem!
DMZ
Neked is köszi, de ez az audacity nekem is kicsit bonyolultnak tűnik, nekem kell majd távvezérelten irányítgatni a usert, szóval....max böngésző és médialejátszás, amit kezelni tud a gépen.
2x
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz ubyegon2 #893 üzenetére
Audio-recorder vagy ocean audio. https://itsfoss.com/record-streaming-audio/ https://www.ocenaudio.com/whatis
Az Audacity fasza, de overkill.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
félisten
Sziasztok!
GXT 232 Mantis USB-s mikrofonnal kéne egyszerű szöveget felvenni, kb mint a hangoskönyv, Linux Mint Cinnamon az OS, a hölgy, aki használná, nem igazán szeretne bonyolultabb appokat, kérdésem így az lenne:
- fenti rendszerre milyen egyszerű hangfelvevő programot javasolnátok? De tényleg ékegyszerű kéne. (nem vagyok fizikailag a gép közelében)
előre is thnx
-
-
félisten
USB-n* ezek a parancsok nem működnek, általában bármilyen ATA és tsai csatolós meghajtók vizsgálhatók a standard smart elemző programokkal.
NAS-ba megy, elotte akartam letesztelni.
Értelmetlen, ha NAS device, amiről szó van, az gyakorlatilag folyamatosan ellenőrzi a smart értékeket, azt hiszem a Syno épp a smartmontools-t használja. Rakd be szépen és használd a HDD-t!
*ilyen alapvető infókat nem tartunk vissza
-
tvamos
nagyúr
válasz ubyegon2 #889 üzenetére
A short teszt OK.
Uj, nem volt meg megformazva.
Nem szereltem be, laptopon USB3 atalakitoval teszteltem.
NAS-ba megy, elotte akartam letesztelni.Ugy dontottem, hogy akkor nem aggodom tul a dolgot, es berakom a NAS-ba.
Ja és új eszköznél kezdésnek miért nem elég a short test? Ha az OK, akkor nincs értelmetlenebb dolog, mint a long test!
Gondoltam, mindegy melyiket inditom, amig alszom csak elkeszul. De nem keszult el.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
félisten
sudo smartctl -i /dev/sdX
X-re figyelni!Ennek a kimenete elég halvány a hsz-edben, pedig ha a Disks alkalmazásban
be van szürkülve a smart
opció, akkor qrvára meg kéne nézni, be van-e kapcsolva egyáltalán a smart!Ha enable az érték és most szerelted be, akkor amit a kollégák említenek, csatlakozás ellenőrzése, kábelcsere, etc...
Ami még nagy fájdalmam, hogy semmiféle terminal parancsot nem használtál, legalábbis remélem, mert ha használtál ilyeneket és nem írtad be ide, az kegyetlen rossz dolog, a legrosszabb, amit ilyen profilú kérdéselnél bárki el tud követni!
áááááááááááá.....brühühüüüüü
Ja és új eszköznél kezdésnek miért nem elég a short test? Ha az OK, akkor nincs értelmetlenebb dolog, mint a long test!
The goal of the short test is the rapid identification of a defective hard drive. Therefore, a maximum run time for the short test is 2 min. The test checks the disk by dividing it into three different segments. The following areas are tested:
Electrical Properties: The controller tests its own electronics, and since this is specific to each manufacturer, it cannot be explained exactly what is being tested. It is conceivable, for example, to test the internal RAM, the read/write circuits or the head electronics.
Mechanical Properties: The exact sequence of the servos and the positioning mechanism to be tested is also specific to each manufacturer.
Read/Verify: It will read a certain area of the disk and verify certain data, the size and position of the region that is read is also specific to each manufacturer.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnelek megkerdezni benneteket, hogy a HDD tesztelos problemammal kapcsolatban tudnatok-e segiteni. Eredetileg itt tettem fel a kerdest: [link]
A lenyeg roviden:
WD HUH721212ALE600-t tesztelnek smartctl-lel, de "Connection timed out"-tal kiakad."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
törölt tag
Köszönöm, ez jó hír. Át kell még futnom majd részletesen, mert ezen a lehetőségen valahogy átsiklottam
"Nem vagyok benne teljesen biztos hogy full privát itt lehet-e anélkül hogy a házi szerver részt venne a hálóban."
Lehet hogy csak cloud-ként funkciónál saját domain lehetőséggel az ott regisztráló usereknek? (Átolvasom majd a doksit részletesen)[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
válasz #68216320 #880 üzenetére
Ide vess egy pillantást: https://matrix.org/
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
törölt tag
Sziasztok.
Tudnátok esetleg ajánlani olyan instant messenger server programot, amit saját szerverre telepíthetnék és van hozzá Android és esetleg Linux, win kliens?
Tehát egy saját kis messenger-t szeretnék pár ember között, teljesen függetlenül minden egyéb szervezettől.Ezzel esetleg van tapasztalat?
-
gyulank
addikt
De kivonni kéne az egyik csatornából a másikat. Ugyanazt kéne csinálni mint a kivonó áramkör. Ahogy írtam, a kivonás következménye az invertálás. Ha csak invertálom az egyiket, még nincs összevonva (értem, hogy keverjem össze, de jobb lenne ha nélkülem is jól csinálná), plusz, szerintem elcsúszik időben a másikhoz képest. És ebben az esetben ez számít. A két jelet egyszerre kell kezelni, semennyit sem csúszhat egymáshoz képest, és pont egyforma amplitúdóval kell rendelkezniük. Különben nem csak nem oltja ki a zajt, hanem generálja.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
cigam
titán
Elég offtopkik a téma, légyszi te is tedd off-ba az elméleti fejtegetést.
De hogy érdemben is segítsek: Carla Elméletileg ezzel össze vissza kötheted a bemeneteket, és VST plugkneket is kezel. Márcsak egy fázisfordítós pluginra van szükséged, pl Voxengo MSED[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
Nem mondtál semmi olyat ami ellent mond annak, hogy a jel továbbítódik. Se olyat amiért nem lehet elvégezni a műveletet. A szimmetrikus jel átvitel lényege a jel átvitele a kábelen. A kábel vége után jön a kivonóáramkör a szimmetrikus bemeneten, és utána asszimetrikus lesz. Ha meg van mindkét jel, és mindkét zavarjel, akkor a kivonást el lehet végezni digitalizálás előtt, és után is. Enyi a különbség. Hogy egyik esetben a kábel vége után vonják ki, és utána digitalizálják, ebben az esetben pedig előbb digitalizálnák, és utána vonnák ki. Nyilván nem tudom megoldani, de nem azért mert van bármi akadálya, hanem azért, mert ha tudnék ilyen programot írni, akkor megírtam volna.
-
gyulank
addikt
A szimmetrikus átvitel a földből, a jelből, és az invertált jelből áll. Az asszimetrikus pedig invertált nélküli. De mivel már a sztereó alap, az egyik csatornán mehet az invertált, tehát átmegy ugyanúgy minden, mintha szimmetrikus lenne. Nézz meg egy kivonó áramkört! BE: U1, U2, GND KI: U, GND. Az U1, U2 információja digitalizálás után is meg van egymáshoz képest is, meg a GND-hez képest is. Csak el kell végezni a műveletet.
-
cigam
titán
Mert a szimmetrikus átvitel egy földfüggetlen megoldás, Te meg egy aszimmetrikus, földelt megoldással akarod úgy kezelni mintha továbbra is szimmetrikus lenne. Szerinted véletlen, hogy más fórumokon sem kaptál érdemi választ?
[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
Nem állítottam, hogy mihez képest, de nem világos, hogy mi a különbség, hogy testhez képest, vagy nem testhez képest. Testhez képest is ha az egyik jel +1V a másik -1 az 2. Egymáshoz képest is 2. Megoldás szempontjából is mindegy, mert digitalizálódik A is, és B is, nem gondolom, hogy ez bonyolult művelet, még késleltetést se kéne okozzon. Lehet, hogy nem lenne olyan jó, mint a bemenet előtt egy igazi differenciálerősítő, mert lehet, hogy a hangkártyában már minimálisan változik a 2 oldal jele, mondjuk nem teljesen pontosan egyforma alkatrészek miatt, de talán így is jobb lehet, mintha csak asszimetrikusan lenne rákötve.
-
cigam
titán
a fázis fordítás önmagában megduplázza a jel amplitúdóját, és kioltja az esetleges zajt
Ez igaz, de a szimmetrikus jelfeldolgozás nem így működik. Nem a nullához (árnyékoláshoz) képest dolgozzák fel a jelet, hanem a két bement (piros és kék vonal) egymáshoz képest mutatott feszültségkülönbsége a hasznos jel.
Képzeld el, hogy a (az egyszerűség kedvéért)a csúcsponton rákerül egy pozitív tüske, a testhez képest. Az a A és a B ágon is pozítv tüske lesz(a testhez képes). De mivel a A és B közötti "távolság"(feszültségkülönbség) a hasznos jel, ez nem fog hallatszódni, hiszen A és B is ugyanúgy a zavar mértékével tolódik el a testhez képes, de A és B közötti távolság a tüske hatására sem változik.Vagyis az átvitt jelben sem lesz hallható.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
gyulank
addikt
Oké, világos, hogy nem kell kivonni semmit, a fázis fordítás önmagában megduplázza a jel amplitúdóját, és kioltja az esetleges zajt. Csak így írták, és differenciál erősítő, kivonóáramkörnek is írják néhol.
-
cigam
titán
Nem hiszem hogy lenne ilyen program, de ha fázist fordítva kivonod őket egymásból, akkor csendet kapsz.
Ha a kék görbének veszed az abszolút értékét (180 fokot fázist fordítasz), akkor a kék görbe negatív csúcsa átalakul pozitív csúccsá, vagyis a kék görbe is olyanná válik mint a piros, egyformák lesznek. Ha kivonod őket egymásból, akkor 0-át kapsz eredményül.---
Létezik olyan programi egy(vagy több) GoogleDrive mappát összehasonlít a helyi mappával? Menteni kellene a pár dolgot a "felhőbe", de ellenőrizni is szeretném, hogy a régebben odamentett dolgok érintetlenül megvannak. Tudom, hogy a "Biztonsági mentés" (deka dup) képes Google Drive-ra menteni, de elsősorban a /home mappára van kihegyezve, nekem meg a hálózatról(Samba megosztás) keresztül kellene pár mappát biztonságba helyezni.
-
gyulank
addikt
Valós idejű szoftveres kivonó kéne. Arra gondoltam, hogy szimmetrikus jelet kötnék a hangkártyára, és valami az egyik oldalt fázisfordítaná, és aztán kivonná egymásból, és 1 monó jelet vagy álsztereót csinálna belőle úgy, hogy ezt ki lehetne választani egy külön eszközként. Szóval ha egy programban használni akarnám a mondjuk mikrofont, akkor ezt a programot választhatnám ki mint eszköz, és élőben lehetne használni a mikrofont ezen keresztül úgy, hogy ki van használva a szimmetrikus kábel is. És mondjuk Windows-on is jó lenne használni.
-
zoltanz
nagyúr
cigam , Fire/SOUL/CD
Köszi! -
félisten
Esetleg ezzel tegyél egy próbát: FreeFileSync
Debian is támogatott: [link]
Itt találtam egy telepítési segédletet Debian Bullseye-hoz: [link][ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
zoltanz
nagyúr
Könyvtár szinkronizálásra mi a legjobb Debian 11 Testing -re, ami Gui -s lehetőleg? (Ubuntun a
Beyond compare
-t használtam, de ez nem elérhető)
Köszi![ Szerkesztve ]
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Lenne Linuxon az eddig megszokott Biblia kereső programnak egy Linux alternatívája? -
Sonja
nagyúr
-
Fred23
nagyúr
RAM időzítéseket milyen progi képes megmutatni linuxon?
CPU-X és CPU-Z se tudja.[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz feregember #839 üzenetére
köszi, de ez a handbrake kellően érthető, kezelhető felületű. ha gondom lesz vele, akkor megnézem, amit ajánlottál
-
feregember
csendes tag
válasz Sanyi.mTs #835 üzenetére
ffmpeg -hide_banner -i input.mkv -map 0 -map -0:a:0 -c:a copy -vf scale=854:480 output.mkv
Az input fájlból kiválasztjuk a kívánt stream-eket az output fájlba (map opcio):
-map 0 (először kiválasztunk minden stream-et)
-map -0:a:0 (majd letiltjuk a 0. audio stream-et (negativ előjel a tiltás))-c:a copy (audio codec = másolás)
-vf scale=854:480 (video filter = átméretezés) -
Sanyi.mTs
addikt
milyen ingyenes programot ajánlanátok videók átméretezéséhez?
találtam a gyereknek mese sorozatot, de csak 1080p-be, ami kicsit sok helyet foglal. ebből kellene 480p-s epizódokat csinálni, és az angol hangsávot is el kellene távolítani.kezdő linuxosként jó lenne egy leírás a telepítésről és egy részletesebb a program használatáról.
-
cigam
titán
Köszi, de nem attól félek, hogy én törlök. Egy fájlszerver tartalmáról készítek biztonsági másolatot egy távoli szerverre, amit az rsync szépen meg is old. Viszont nagy méretű fájlokról van szó, ezért mindenképpen használnám a
--delete
kapcsolót. Csak kellene egy plusz paraméter, hogy csak az n napnál régebbi dátumú fájlokat törölje a másolatból. Így a véletlen törlések még szinkronizációs után is visszaállíthatóak lennének (egy ideig).Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
0xmilan
addikt
Lehet, hogy felreertem, de az rsync nem torol a celkonyvtarban a --delete kapcsolo nelkul.
Olyat lehetne, hogy az rm-et globalisan feluldefinialod mv-ra:
rm() { mv "$@" ~/trash/; }
Igy semmilyen program / script ami rm-et hasznal nem tudna torolni.
Nem tudom, ezt hova kellene tenni. Sima .bashrc / .zshrc erre nem jo.Vagy a /bin/rm-et le lehet cserelni erre:
#!/bin/sh
mv "$@" ~/.trash -
cigam
titán
Létezik olyan rsync jellegű program, ami a távoli törlésre kerülő fájlokat nem törli, csak elteszi 1-2 hónapig, hátha csak egy téves törlés történt az eredeti rendszeren, és azt még így vissza lehetne vonni.
-
Sonja
nagyúr
Igen, ezzel én is összefutottam. Sajnos a cache alapból kicsi. Így futtasd:
MAGICK_MEMORY_LIMIT=20000000 MAGICK_TMPDIR=/mnt/minden/Temp/ convert *.jpg comic.pdf
Természetesen a
MAGICK_TMPDIR=
után egy általad választott HDD hely legyen megadva, ahova átmenetileg teszegeti a cuccokat (és legyen rajta elég hely ) .Szerk.: Lehet végérvényesen is állítani, a
/etc/ImageMagick-6/policy.xml
vagy/etc/ImageMagick-7/policy.xml
file-ban. Lásd![ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
zoltanz
nagyúr
Köszi!
Kibontottam Jpg formátumba. A PDF-é alakításkor ez a hiba:convert-im6.q16: cache resources exhausted `Dune - The Graphic Novel, Book 01-144.jpg' @ error/cache.c/OpenPixelCache/4083.
convert-im6.q16: too many exceptions (exception processing is suspended) @ error/exception.c/ThrowException/974.
[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
Ki tudod próbálni terminalba, mert az
ebook-convert
a Calibre része. Nyiss egy terminált ahol a cbr file van, majdebook-convert valami.cbr valami.pdf
Majd kiírja, ha valami problémája van. Egyébként terminálban egyszerűen át tudod konvertálni. Kicsomagolod a cbr-t unrarral, majd
convert *.jpg comic.pdf
parancs (azimagemagick
legyen telepítve), és kész is a pdf.Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Sonja
nagyúr
Miért szeretnéd a Calibre programmal megnyitni egy képregényes formátumot? Csak nézni szeretnéd, vagy esetleg átalakítani epub/mobi formátumra? Egyébként a CBR csak képek összecsomagolva rar-ral. Ha csak megnézni akarod, akkor én pl. az Evince programot használom rá, de van sok (Mcomix, Peruse, YACReader, Foliate, stb.).
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
zoltanz
nagyúr
Calibre appal próbálok megnyitni egy CBR formátú anyagot, 300 MB hibát ír. Megoldás van? Köszi!
-
félisten
&(#823) vargalex
Köszi nektek is, kb ki is merítettük a lehetőségeket Linux alatt. Ami nem is baj, mert a Gaupol megnyekken a film lejátszása közben, de gyakorlatilag a két .srt összeillesztése jó lett, de törölni kell sorokat, időzíteni, ahhoz meg kéne, hogy filmre tegye a szöveget.
Épp fentiek miatt nem nagyon tudok most cli-s megoldást alkalmazni.
Maga a film amúgy elég kicsavart angol brit nyelvű, szóval ehhez mindenképpen kéne felirat.
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz ubyegon2 #820 üzenetére
Én ilyesmire a Subtitle Workshop nevű progit használtam régen. GUI-s, bloat, de nagy tudású feliratszerkesztő, mindent tud, amit felirattal lehet művelni, átidőzítés, egyesítés, stb.. Természetesen Linuxra is van natívan, azt nem tudom, hogy a mintes vagy ubuntus tárolókban benne van-e, vagy PPA kell hozzá, vagy mi.
De szerintem ez minimalista CLI toolokkal is megoldható, de a feliratokhoz nem nagyon értek, rég nem használok feliratot. Ha nagy ritkán igen, akkor csak olyat szerzek be, ami az adott filmhez, sorozathoz, videóhoz való.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
válasz ubyegon2 #822 üzenetére
Nem használok ilyet, így csak rákerestem arch linux alatt. Van néhány lehetőség:
[gavarga@gavarga-5500 Letöltések]$ pikaur -Ss subtitle edit
Searching... [####]
community/aegisub 3.2.2-44
A general-purpose subtitle editor with ASS/SSA support
community/gaupol 1.9-1
Editor for text-based subtitles
community/gnome-subtitles 1.6-2
Video subtitle editor for GNOME
community/subtitleeditor 0.54.0-5
A GTK+3 tool to edit subtitles for GNU/Linux/*BSD
aur/subtitleedit 3.6.0-1 (19, 2.08)
A subtitle editor
aur/subtitlecomposer 0.7.0-5 (24, 0.45)
A KDE subtitle editor
aur/aegisub-git 3.2.2.r407.6f546951b-1 (25, 0.00)
A general-purpose subtitle editor with ASS/SSA support
aur/subtitleeditor-git 0.54.0.r12.g3a66a9a-1 (5, 0.00)
GTK+3 tool to create and edit subtitles.
aur/aegisub-dependency-control 0.6.3-4 [outofdate: 2020/09/13] (3, 0.00)
Package manager for scripts for the Aegisub subtitle editor
aur/subtitlecomposer-git 0.7.0.203.431e63c2-1 (3, 0.00)
A KDE subtitle editor (git version)
aur/gaupol-git 20180218.2292-1 (2, 0.21)
An editor for text-based subtitles (devel tree)
aur/aegisub-ttools-meson-git 3.2.2.r521.417ba4ff2-1 (2, 0.03)
A general-purpose subtitle editor with ASS/SSA support (TypesettingTools fork)
aur/subedit 1.2.2-1 (2, 0.00)
Subtitle editor written in bash
aur/python-pysubs2 0.2.4-1 [outofdate: 2020/11/26] (1, 0.44)
A Python library for editing subtitle files
aur/jubler 6.0.2-2 [outofdate: 2020/04/27] (1, 0.00)
Subtitle editor running on Java
aur/aegisub-wangqr-git 3.3.2.r6.8e4ca0dd9-1 (0, 0.00)
A general-purpose subtitle editor with ASS/SSA support (wangqr fork)
aur/jubler-beta 6.0-1 (0, 0.00)
Subtitle editor running on Java
aur/sub-edit-git 20180428-1 (0, 0.00)
A very simple tool for synchronizing the subtitles of a movie while watching it
Alex
-
félisten
Kb 2014 óta vagyok el én is Win nélkül, olyan, mint anno a WU2 sampon, az állítólag mindenre is jó volt, de túlhaladott rajta az idő vasfoga.
Amúgy ha jelen problémám nem is oldódott meg, a két feliratrészt össze tudtam fűzni a Gaupol segítségével. Magyar nyelvű és benne van tárolóban is(1.7-1 focal). Eszközök/Fájl hozzáfűzése és már össze is van rakva a két feliratrész.
# feliratok szerkesztése, srt
-
félisten
Pont ugyanezt a weboldalt találtam meg még éjszaka, nekem össze is rakta egyébként. Valami miatt tartalmi gondok vannak, szóval nem úszom meg ilyen egyszerűen. Van egyébként egy máshonnan származó .srt, de azt meg nem hajlandó a film maga mellé olvasni.
Egyébként én erre (is) egy kis Win-es progit használok
Ez nekem kimarad, nincs az a felirat, ami miatt Wint raknék fel.
(#818) Fire/SOUL/CD
(#819) gregory91Nektek is köszi a javaslatokat, még nem tudom mi lesz a végleges megoldás, de itt a topikban már van 3 használható tipp, ami később is jól jöhet!
Thnx mindenkinek.
(sajnos elég kevesen használják ezt a topikot programok keresésére, pedig épp az lenne a lényege, hogy itt visszakereshető lenne, ha valakinek kell valami)
(#819) gregory91
Maga a film az egy darab, nem kell összeégetni, a feliratok vannak két részben itt az első évad 2. résznél.
[ Szerkesztve ]
-
gregory91
senior tag
-
félisten
válasz ubyegon2 #814 üzenetére
Subtitle Composer
"Joining and splitting of subtitle files"Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
Nem találom, lehet nem is volt még kérdés. Valami roppant egyszerűen használható felirat egyesítő appot nem tudnátok javallani? Nézegetem ezt a Gaupol-t meg a subtitleeditor-t is, de nem találok benne merge részt.
-
junior11
veterán
Sziasztok, Linux Mint 20.1 Cinnamon-hoz keresnék valamilyen HW monitorozó programot, ami az egyes komponensek hőmérsékletét látja. Köszi szépen.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Frawly
veterán
válasz #68216320 #796 üzenetére
Nem, még mindig nem érted. A transgui épp úgy RPC-n keresztül csatlakozik. Hiába nem böngésző, hanem natív, akkor sem kell SSH hozzá. De abban igazad van, hogy a parancssor androidos szutykokon nem megoldás. Bár fel lehet azokra is tenni terminálemulátort, de tapicskaképernyőn benyomkodni a CLI parancsokat tényleg fejfájás a köbön, ráadásul a transgui-nak nem is biztosan lesz natív androidos változata.
Az a baj, hogy a WebUI minden torrentkliensben rettenet buta, nem csak a Transmissionben, de még a nálánál amúgy többet tudó qBittorrentben és uTorrentben is. Épp csak arra valók, hogy hozzá tudj adni default beállításokon új torrentet, meg törölni és kivenni tudjad őket. Ennél többre nem szánják őket, hogy mindenféle prioritást, sortartást, limitet, black listet, tököm tudja mit állítgassál, arra a natív klienst ajánlják.
-
törölt tag
Ehhh, nem, én kérek elnézést, most így újra elolvasva talán picit rossz lett a nyelvezete a hozzászólásomnak. Akár sértő is lehet, ha olyan hangsúllyal olvassa valaki. Nem így akartam. Köszönöm a segítő szándékot. Öszintén remélem, hogy nem bántottalak meg vele.
Ahogy fentebb írtam, csak WebUI megoldás lehet a több OS (Android, iOS, MacOS, Win, Linux) miatt. És bár ezek mindegyikére van valami külön-külön App, a problémát tovább nehezíti, hogy ezen eszközök nem mindegyike a sajátom. Emiatt nem várható el, hogy telepítsek az eléréshez más eszközére bármit. Szóval emiatt marad a webfelület.
A megoldás egy második webfelület lesz (nginx fut a szerveren) ami csak annyit csinál, hogy listázza a torrenteket és elemenként ki-/bekapcsolható lesz a globális sebesség limit.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Rimuru
veterán
válasz #68216320 #800 üzenetére
Mennyire ismered a transmission-remote-ot? Tud visszadni torrent listát mondjuk json-ben? - Annyira hogy egyszer megpatcheltem (poc szinten) hogy vissza tudja adni json-ben. A remote nem erre valo (a kodbazis nincs is erre felkeszive, be van egetve az output)
$ fd 'json' /etc/portage/
/etc/portage/patches/net-p2p/transmission/json.patchProgramozashoz hasznald a hivatalos megoldast, ez amugy is json alapu: RPC
Vigyázat, csalok!
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest