Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vargalex
félisten
Nálam Chrome alatt jól jelenik meg és ki is tudom tölteni. Viszont, ha ez egy xdp-ből (Lifecycle Designer-el készített) generált pdf, akkor az adobe reader-en tud biztosan jól megjelenni, hiszen lehetnek mögötte scriptek, amiket a többi megjelenítő nem fog futtatni sajnos.
Alex
-
vargalex
félisten
válasz ubyegon2 #822 üzenetére
Nem használok ilyet, így csak rákerestem arch linux alatt. Van néhány lehetőség:
[gavarga@gavarga-5500 Letöltések]$ pikaur -Ss subtitle edit
Searching... [####]
community/aegisub 3.2.2-44
A general-purpose subtitle editor with ASS/SSA support
community/gaupol 1.9-1
Editor for text-based subtitles
community/gnome-subtitles 1.6-2
Video subtitle editor for GNOME
community/subtitleeditor 0.54.0-5
A GTK+3 tool to edit subtitles for GNU/Linux/*BSD
aur/subtitleedit 3.6.0-1 (19, 2.08)
A subtitle editor
aur/subtitlecomposer 0.7.0-5 (24, 0.45)
A KDE subtitle editor
aur/aegisub-git 3.2.2.r407.6f546951b-1 (25, 0.00)
A general-purpose subtitle editor with ASS/SSA support
aur/subtitleeditor-git 0.54.0.r12.g3a66a9a-1 (5, 0.00)
GTK+3 tool to create and edit subtitles.
aur/aegisub-dependency-control 0.6.3-4 [outofdate: 2020/09/13] (3, 0.00)
Package manager for scripts for the Aegisub subtitle editor
aur/subtitlecomposer-git 0.7.0.203.431e63c2-1 (3, 0.00)
A KDE subtitle editor (git version)
aur/gaupol-git 20180218.2292-1 (2, 0.21)
An editor for text-based subtitles (devel tree)
aur/aegisub-ttools-meson-git 3.2.2.r521.417ba4ff2-1 (2, 0.03)
A general-purpose subtitle editor with ASS/SSA support (TypesettingTools fork)
aur/subedit 1.2.2-1 (2, 0.00)
Subtitle editor written in bash
aur/python-pysubs2 0.2.4-1 [outofdate: 2020/11/26] (1, 0.44)
A Python library for editing subtitle files
aur/jubler 6.0.2-2 [outofdate: 2020/04/27] (1, 0.00)
Subtitle editor running on Java
aur/aegisub-wangqr-git 3.3.2.r6.8e4ca0dd9-1 (0, 0.00)
A general-purpose subtitle editor with ASS/SSA support (wangqr fork)
aur/jubler-beta 6.0-1 (0, 0.00)
Subtitle editor running on Java
aur/sub-edit-git 20180428-1 (0, 0.00)
A very simple tool for synchronizing the subtitles of a movie while watching it
Alex
-
vargalex
félisten
Én anno routeren rTorrentet, majd Transmission-t használtam. A mini szerverre váltáskor szintén Transmission-t, majd vissza rTorrent-re. Végül néhány éve kikötöttem a qBittorrent-nél.
Egyébként gondolom a BiglyBT szintén java alapú, hiszen függősége a java-runtime.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
Pont ezt írtad le Ubuntu esetén a Viberrel kapcsolatban...
"itt pont erről volt szó, nem az összes linuxra készítették el, hanem Ubuntura, amin viszont már a telepítés sem sikerült az előző verziónál, mert régi függőség volt benne, ami már nincs. és közben nem is javítják, meg lehet várni a következő kiadást, ami aztán remélhetőleg jó lesz. "
Szerintem arról megint csak nem az alkalmazás készítője tehet, hogy frissült az Ubuntu az ő kiadásuk óta. Írták, hogy követik az Ubuntu verziókat?
"igen, ez így is van, de pont ez az egyik baja is egyben, mert a közösség jóindulatán, idején, akaratán múlik, hogy egy-egy programmal mennyire, milyen gyorsan, illetve egyaltalán foglalkoznak-e. egy ritkábban használt program esetén legjobban igaz ez, és akkor ott állsz, hogy telepítenéd, de sehol semmi több hónapig, vagy tovább, miközben honlapról meg tölthető más linuxoxra."
Olyan, hogy hónapokig ott várok, velem még soha nem fordult elő. Olyan, hogy éppen nem fordult le és én nyúltam bele a PKGBUILD-ba, az már igen, de nyilván ez nem várható el mindenkitől. Mondjuk ennél az Ubuntu által alkalmazott "megoldás" sokkal rosszabb:
"Az ubuntu szokftverközpontban meg benne volt, amíg működött, aztán kivették, amikor már nem. Azért meg csak ne tartsanak benne egy régi elavult függőséget, mert egy alkalmazás még ott tart."
Holott nyugodtan javíthatták volna ők a függőségeket, ha már saját tárolóba tették, ehelyett egyszerűen dobták...Alex
-
vargalex
félisten
Miért, szerinted egy alkalmazás készítőinek kellene az összes distro-ra elkészíteni a csomagot? Persze, ha valamelyikre elkészítik, annak illene jónak lennie...
Ugyanakkor a distro készítőinek kellene a saját tárolóikba beemelni és a tökéletes működésről gondoskodniuk (és itt a függőségek kezelésére is gondolok).Alex
-
vargalex
félisten
LEDE (és OpenWrt) alatt a felhasználó név+jelszó authentikáció alapból engedélyezett. Szerintem a kolléga az SSH server fingerprtint-re gondol, amit ugye a szerver (LEDE és OpenWrt esetén ez a dropbear) generál, vagy megadható neki és a winscp/ssh kliens alapból feldobja, hogy ez biztos a cél gép fingerprintje-e.
De most gyors keresés után azt találtam, hogy a krusader alapban nem kezeli többek között az ssh/sftp/stb. protokollokat, ez külön csomagból (pluginből) telepítendő.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
félisten
+1, én is azt használom. Az én igényeimnek tökéletes.
Egyébként pedig az ubyegon2 által megosztott linken található wego. Én mondjuk ilyen néven nem ismertem, csak simán wget-el néztem anno:
wget -O - -q http://wttr.in
Érdekes módon ez utóbbi most nálam valamiért nem tudja megállapítani a location-t, így a leghidegebb város időjárását, Oymyakonét mutatja.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
félisten
Ha a Livecycle Designer-el készült XFA form-ra (pdf lesz a végén a kiterjesztés) gondolsz, akkor tökéletesen egyik sem működik. Ugyanis az egyes elemekhez tartozó FormCalc/Javascript kódok futtatásával mindegyiknek van valami gondja (sokszor le sem futtatják és ez ugye a kitöltéskor esetleg fel sem tűnik) az Adobe Reader kivételével.
[ Szerkesztve ]
Alex
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Sweet.tv - internetes TV
- Google Pixel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Kutya topik