Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 4
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Path of Exile 2
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wesder
félisten
45 óra játék után azt tudom mondani hogy minden centet megèrt, de messze mèg a vège.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Wesder
félisten
Belement eddig 2 óra. Jó lesz ez.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Wesder
félisten
-
prolad
addikt
A Segának eddig is volt rengeteg megkérdőjelezhető fizetős opciója/DLC-je, legalábbis Yakuza vonalon biztosan. Csak eddig megmaradt ez Japánban, a nemzetközi kiadásokra kivették a problémás dolgokat. Pl az előző résznél is fizetős volt a NG+, sőt, mintha az egyik nehézségi szint is. Vagy elég megnézni, hogy mennyi plusz dolgot kapsz egy-egy Yakuza játéknál, szinre mindegyikben van bónusz pack, különféle itemekkel, extra skinek, stb. Lost Judgement PC verziójában volt vagy 10 extra dolog, de pl 0-ban is van. Az valamikor mind fizetős DLC volt. Nálam a Sega egy szinten van a Konamival.
A Yakuza is azért tudott olyan maradni amilyen, mert egy kompetens stúdióhoz került, akik legalább néha a sarkukra álltak. De a játékok is tele vannak japán termékek, boltok, éttermek reklámaival, népszerű személyek cameoival. Csak ez annyira nem feltűnő/zavaró nyugaton, sőt, hitelesebb lesz tőle az egész. De attól még masszívan reklám, nem nagyon látszott ilyet máshol ezen a szinten. -
nubreed
veterán
Az, hogy a SEGA úgy döntött, hogy fizetőssé tesz egy teljesen alapvető dolgot, a NG+ -t a legundorítóbb dolog amit csak ki lehet találni. Ez senkit nem zavar? Ezt soha máshol nem láttuk még amelyik játékban volt NG+ ott elérhető volt MINDIG, függetlenül attól, hogy az Standard vagy Deluxe változata a játéknak. És pont a SEGÁtól nem vártam ezt, akik egyébként nagyon jól felépítették a Yakuza sorozatot többek között. Komolyan, muszáj minden játék kiadónak szeretett/imádott státuszból lemenni közutálatnak örvendő szemét kategóriába? Ezt láttuk a Bethesdánál, Activision/Blizzardnál folyamatosan és akkor most a SEGA is?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
GreatL
őstag
2 játékos minjátékok mik vannak?
Intel Core Ultra 7 265K Arctic LF3 420 víz | MSI Tomahawk | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB KIT | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
prolad
addikt
Érdemes belekezdeni, aztán ha bejön akkor végigmenni. Ha az egész érdekel, akkor 0,mint előzményrész, ha csak a modernek, akkor 7, ahol a korábbi történések annyira nem számítanak. Szerintem a 0 az egyik, ha nem a legjobb rész a korlátaival együtt, Kiwami, Kiwami 2 (ezek az első és második rész remakejei), illetve az 5 amik nekem nagy kedvenceim.
Elerhető talán minden rész valamilyen formában PS4 - en, illetve mostmár PC-n is.
Nekem bő egy év kellett, amesdig végigmentem a fő részeken (szerintem érdemes legalább egy hónapot tartani köztük), de abszolút megérte, egyik kedvenc sorozatom lett. -
prolad
addikt
Attól még a jótól messze volt, főleg amennyire kiforrott rendszert váltott. A mostani résznél láttam már pozitív változásokat, majd menet közben kiderül mennyivel lett jobb. De az nevetséges volt, hogy a korábbi részekben akár 100 ellenfelet is ráderesztett a játék, itt meg csak állt mindenki a háttérben, 4-5 ellenfél meg harcolt. Van helye a turn based rendszernek, de nem ennél a szeriánál.
A legtöbbet eladott játékot nem tartom relevánsnak. Ha eddig bele akartál ugrani a Yakuza világba nem japán anyanyelvűként, akkor a 0 volt az egyetlen értelmes opció (esetleg a Kiwami). Kb kaptál egy PS3 szintű játékot annak minden korlátjával, fixen japán szinkronnal. És amikor az megjelent nem volt akkora hírverés körülötte. Vagy van a 7/Like a Dragon, ami egy tényleg modern cím, angol szinkronnal, hatalmas marketinggel direktben a nyugatot célozva. A széria már ismert, akik eddig nem mertek belevágni a sok korábbi rész miatt, most megtehetik. Nem csoda, hogy jól fogyott.
-
prolad
addikt
Maga a széria nagyon jól ötvözte a japán kettősséget, a tradícionális, komor yakuza világot és az őrült, modern Japánt. A történet komoly volt, a melléktartalom színes és szórakoztató. Volt egy remek harcrendszer, egy kicsi, de a végletekig kidolgozott és tartalommal megtöltött világ, szövevényes történet, remek karakterek, jó zenék. És emellé nem akart jrpg lenni.
Sajnos a 6. rész után elkezdték megújítani a szériát, lett egy borzalmas körökre osztott harcrendszer, furcsa írói döntések (egy elég kétes főhős, korábbi részek felülírása, stb.) és egyre több jrpg elem, rengeteg fan service és úgy általában a nyugati közönség megnyerésére mindenféle színes-szagos plusz elem. De az alapformula annyira egyedi és jól működő, hogy így is szerethető marad, bár én ezután a rész után nagy eséllyel kiszállok.
Kis érdekesség, hogy 2005-ben indultak, és összesen kiadtak 9 fő részt, 2 remaket, 3 spin off részt (2 Judgement+Dead Souls), 3 nagyon távoli módon kapcsolódó címet (Ishin, Kenzan, Fist of the North Star crossover) és 2 kézikonzolos címet. Ja meg a Gaiden, ami simán lehetett volna akár ennek, akár az előző résznek a része külön release helyett). Ez 20 cím, alig 19 év alatt (és lehet ki is hagytam valamit). És ezt a 20 címet mind népszerű, elismert játék volt a maga idejében, nagy rajongótáborral. Vannak persze gyengébb alkotások, de még azok is szinte mind átlag felettiek.
-
hyggelig
senior tag
Én az összessel játszottam, amelyik megjelent itthon és imádtam mindet.
A szereplők és a történet átgondolt, kiforrott. Megfelelő arányban vicces és véresen (höhö) komoly.
Szuperek a minigame-k is benne.Egyáltalán nem érződik rajtuk, hogy szinte minden évben jelenik meg egy rész.
-
Dinomano
senior tag
A PS2-es két epizódot szerettem, viszont pár éve próbáltam valamelyik részt PC-n majd PS3-on is, és ugyanazzal a játékmechnikával találkoztam mint PS2-ön. Régiesnek hatott a kameramozgás, a verekedés és a grafika sem győzött meg. Ráadásul kb. óránként lehetett menteni. Pár óra játék után hagytam az egészet. Akármennyire szerettem az első két részt, azóta nem mentem a sorozat közelébe.
Nem tudom, ezek az újak milyenek; max. teszteket olvastam róluk. Viszont nem biztató, hogy futószalagon jönnek./(^_^)____7=--- - - >|
-
kicsako
őstag
Az előző rész mestermű volt(számomra legalábbis mindenképp), egyedül az NG+os mizéria miatt nem biztos hogy megveszem, kivéve ha idővel bekerül a GP-be, annyit megér.
Miért jó buli?
- Jól felépített körökre osztott harcrendszer
- Sokszor poénos de komoly sztori(előző részből kiindulva)
- Vicces mellékküldetések/minigamek -
myckey
veterán
Én nagyon preferálom a szigetországos dolgokat, mindent is ami ide köthető...
De nem tudom hová tenni ezt a franchiset. Yakuza vagy Like a ....mindegy.Miért annyira jó buli ez?
Persze, ki kellene próbálni, csak kicsit fura nekem ez az egész, mert amikor nézek róla anyagokat, akkor nem különösebben látom a tutit benne.
Semmi gondom az ázsiai játékokkal sem, nagyon kedvelem és játszom a Final Fantasyt is.[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest