Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PlayStation 4
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- Path of Exile 2
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozso073
tag
válasz Beni2360 #72805 üzenetére
Szia. Megérkezett az e-bay-e vásárolt Digital to Analog Audio Converter, de a használati útmutatójában egy hálózati adaptert is említ (AC230V/DC5V, 2A); ez nem volt tartozéka a csomagnak. Korábban erről nem esett szó egy hozzászólásban sem. Működhet e nélkül is a szerkezet (a munkahelyi címemre ma érkezett meg; még nem volt alkalmam kipróbálni), vagy be kell szereznem mindenképpen egy adaptert is?
-
bozso073
tag
válasz nemurea #72813 üzenetére
Az előző fülesem - sorban a hatodik - egy ALDI-s MEDION volt; ár-érték aránya miatt és a digitális 2,4 GHz-es működés miatt vettem; meglepően jól szólt, zenehallgatásra tökéletes volt, de tévézésre alkalmatlan. Ugyanez volt a probléma; ha egy néma rész volt a filmben, lekapcsolt, majd ha a filmben újra volt hang, akkor újra bekapcsolt, de lemaradtam mindig a mondat első feléről. Nem volt hibás darab, egyszer ki is cserélték nekem, de ugyanaz volt a probléma a másikkal is. Nem tévézésre találták ki - ez volt a németek visszajelzése (mondjuk ezt ráírhatták volna a dobozra, vagy a specifikációban megjelentethették volna).
Ezért vettem a szintén digitális 2,4 GHz-es AKG K-915-öt; ez tökéletesen működik filmnél is. Már kb. két éve nyúzom minden gond nélkül. Még aksit sem kellett cserélnem azóta. Az elődje, a MEDION csak egy kényszer szülte vásárlás volt; akkor épp meg voltam szorulva anyagilag; azelőtt szintén egy AKG-m volt (nem digitális) és megadta magát; eladtam egy szervizesnek, aki azt mondta meg tudja csinálni. -
bozso073
tag
-
bozso073
tag
válasz Beni2360 #72805 üzenetére
A mostani AKG-t (szintén digitális 2,4 GHz-es) ugyanannak a TV-nek a jackjébe dugva viszont nem kell annyira (max. félig, 50-ig) feltekerni, hogy a megfelelő teljesítményt leadja. És még a fülesen is lehet szabályozni.
Szóval van különbség a 2.4 GHz-es fülesek között is. -
bozso073
tag
válasz OldMike #72797 üzenetére
Köszi a választ; egy AKG K-915-öm van; van rajta hangerőszabályzó.
Szóval összefoglalva: akár a spéci LG-s RGB (AV1), akár a sima RGB, akár az optikai kimenetet használom, mindegyikről elmondható, hogy állandó erősségű jel jön ki mindegyiken? Ez mindegyik esetben egy ugyanakkora jelszint? Ha nem (persze a TV tuner jele álladó, csak lehet, hogy a különböző átviteli módok rontanak a jel erősségén), azt választanám, amelyik a legerősebb jelet produkálja, hogy biztosan meg tudja hajtani a fülest.
Korábban egy más típusú, digitális 2,4 GHz-es fülesem volt, de le kellett cserélni, mert a jack-en csatlakoztatva, a TV-t maximális hangerőre állítva és a füles hangerőszabályzóját is max-ig felcsavarva nem adta le azt a teljesítményt, ami elvárható lett volna. -
bozso073
tag
válasz Petyka3 #72798 üzenetére
Ezt (vagy egy ilyet) fogok venni. De, hogy egy rossz konstrukció miatt további kütyüket kelljen venni a TV-hez? 250k volt annak idején. Ezért már kitalálhatták volna a tutit. Az újabbakban már nincs is jack kimenet; az előtte lévő szériákban van és a kapcsolót ki lehetett választani a menüből, hogy a fülesre, TV hangszóróra, stb.. menjen ki a jel.
-
bozso073
tag
Dugdosnám én - ha kényelmetlen, ha nem - de attól tartok, megint megadja magát az aljzat. Lehet, hogy egy második forrasztást kibírna, de előbb-utóbb az alaplap cseréjére kerülne sor. Ezt meg nem akarom. Igazából a konstrukció rossz; megérne egy igazságügyi szakértői véleményt
-
bozso073
tag
válasz Petyka3 #72789 üzenetére
Már vártam, hogy egy ilyen hozzászólás jöjjön (negatív, stb); csodálkozom, hogy eddig nem jött.
Tisztában vagyok vele, hogy mit jelent egy ilyen forrasztás; ha egyszerű lett volna, magam is megoldottam volna. Neki kell otthon fogni barkácsolni? Vagy miért nem javasoltad mindjárt azt, hogy vegyek egy új TV-t. Másrészt nem kifogásoltam a munkadíjat, hanem megjegyeztem, hogy az alkatrész árához viszonyítva mennyibe kerül. Az alaplap cseréje 50.000,- lett volna; de szerintem Te jobban örültél volna, ha ez történik.
Nem értem az ilyen embereket.[ Szerkesztve ]
-
bozso073
tag
válasz Beni2360 #72772 üzenetére
Valószínű megveszem, amit javasoltál, (illetve egy hozzá hasonlót, amin nincs jack, csak RCA kimenet), de felvetődött egy gondolat bennem: az általad javasolt kütyün van RCA, jack, stb. Ha belegondolok, nekem nincs is szükségem a jack-re; a fejhallgató adója egy RCA/jack kábellel volt eddig összekötve. Ha "kidobom" a RCA/jack kábelt és sima RCA/RCA kábellel kötöm össze a kütyüt, akkor működhet a dolog?
-
bozso073
tag
válasz Beni2360 #72772 üzenetére
De a szerviz nélkül nem használhattuk volna a TV hangszórójával sem a TV-t. A panelről letört jack aljzat hatására a TV úgy érzékelte, mintha be lett volna dugva a füles. Szóval a füles nélküli tévézésnél úgyis szükség lett volna rá. De fontolgatom erősen a javaslatod az általad javasolt kütyüvel.
-
bozso073
tag
válasz Petyka3 #72771 üzenetére
A TV a hálóban van felszerelve a falra. Vegyek hozzá egy fali, mini hifit? . De jó az ötlet, csak a hifi nélkül, valami RGB/jack átalakító kellene hozzá. A fülesen úgyis van hangerőszabályzó, csak az a kérdés, az RGB-n jövő állandó jelszint meghajtja-e elégé a fülest.
-
bozso073
tag
válasz Beni2360 #72763 üzenetére
Nekem is az optikai jutott először eszembe és felvetődött a HDMI is csak hangra, bár nem tudom HDMI/Jack átalakító létezik-e. Mondjuk nem fontos annyira a hangminőség, ezért az optikain kívül egyéb alternatívák is szóba jöhetnének (az LG szervizese az RGB-t javasolta (??) )
Egy kérdésem lenne; a képen mi az a középső IN/OUT (RGB) AV 1 csatlakozó? Az a lapos, osztott valami? Olyasmi, mint a Firewire csati, de nem az persze. -
bozso073
tag
válasz pn4hvq #72764 üzenetére
Ha a jack aljzatba bármi be van dugva - legyen bár jack hosszabbító, vagy a füles saját jackje -, akkor a TV saját hangszórója néma. Ha a TV-t a saját hangszóróján kívánjuk hallgatni, akkor bármi van bedugva a jack aljzatba (hosszabbító, stb) akkor is ki kell húzni. Szóval ez nem járható út.
-
bozso073
tag
Sziasztok!
Egy LG42LM660S három és fél éves készülék paneljéről letört a fejhallgató jack aljzata. Elvittem LG szervizbe, ahol a 430,- Ft-os áron 10.000,-Ft-os munkadíjért új aljzatot forrasztottak rá. A TV egy fali konzolon van a hálóban; esténként egy rádiós fejhallgatóval szoktuk használni, hogy ne zavarja a másikat. De ha napközben nézünk TV-t, akkor a saját hangszórójával üzemel. Szerencsétlen módon a jack aljzat a TV hátulján, alul található; a falra történő szerelés miatt nehezen hozzáférhető; gondolom ezért is tört le a panelről, mivel csak találomra, tapogatás útján lehetett megtalálni és csatlakoztatni.
A kérdésem a következő: elkerülendő az aljzat újabb letörését, van-e valami alternatív javaslat a fejhallgató jack dugójának csatlakoztatására. Az újabb készülékeknél, a fejhallgató állandóan bedugva maradhat, a TV menüjében ki lehet választani, hogy a TV hangszórójára, vagy a fejhallgatóra menjen ki a hang. Sajnos ennek a készüléknek a menüjében (legfrissebb szoftver van rajta) ez nem lehetséges, így állandóan be kell dugni, illetve ki kell húzni a dugót, attól függően, milyen módon akarjuk hallgatni.
Az alábbi képen láthatóak a csatlakozók; alternatív megoldás érdekelne, hogyan kerülhető ki a fenti probléma a füles állandó csatlakoztatása mellet. Pl. egy másik kimenet használata egy jack/.... átalakítóval.
Persze ez esetben fennállhat az a probléma, hogy ha a hangerőt leveszem a TV hangszórójáról, akkor a füles sem kap elegendő jelet. Vagy ....?
/dl/upc/2016-04/08/225977_r0zw5wxm3uwlh5rd_img_2626.thumb.jpg[ Szerkesztve ]
-
bozso073
tag
válasz -=RelakS=- #16057 üzenetére
Szia!
Kösz a választ (jeleztem, hogy laikus vagyok a témában ). Tehát csak az a fontos, hogy a belső oldal (a szem felé néző oldal) a cserét követően is a belső oldal felé nézzen.
Üdv, -
bozso073
tag
válasz -=RelakS=- #16049 üzenetére
Szia!
És ha körbevágom, nem változik a fókusza? Elvileg ugye akkor nem pont oda esik a középpont, ahová az eredetileg volt belőve. (persze laikus vagyok a témában, de ki tudja....)
Üdv, -
bozso073
tag
válasz gulyasa #16044 üzenetére
Szia!
Még egy kérdés; mivel egy szemüvegen belül a két lencse (a keret) nem szimmetrikus, így amikor át akarom rakni a másik helyére, az oda nem passzol tökéletesen (gondolom erről írtál, kitakarás, stb.). De van annak jelentősége, hogy a lencsének melyik a belső és a külső oldala? Rendes szemüvegnél van az íve miatt, meg különben is az egy merev anyag - de itt ez lényeges? Mert ha veszek két egyforma 3D szemüveget; az egyikből lencse ki, be a másik helyére, az ugye nem szimmetrikus. De ha megfordítom úgy, hogy a lencse eddigi belső oldala lenne a külső oldala - mivel az anyag rugalmas, hajlékony, így ez megoldható -, így teljesen szimmetrikusan kerülhetne a helyére és nem lenne kitakarás, stb. Sajnos kipróbálni egyenlőre nem tudom, mert a gyerkőcöknek csak karácsonyra érkezik a konzol.
Üdv,[ Szerkesztve ]
-
bozso073
tag
válasz Szivacs85 #16012 üzenetére
Szia!
Lehet, én vagyok nehéz felfogású, de ezt nem teljesen értem. "Az egyikből a baloldalit a másikból a jobb oldalit vettem ki és átfordítottam". Hogy is van ez? Nekem is van kb. 7 szemüvegem, meg dual play TV-m (42LM660S), amihez szükségem lenne szemüvegre. Szóval veszek két szemüveget, és mit szedek ki miből? Ha ez egyikből a bal oldalit szedem ki, a másikból a jobb oldalit, akkor olyan, mintha nem csináltam volna semmit, mert továbbra is egy balos és egy jobbos lencsém van. Segítenél?
További szép napot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.