Hirdetés
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stevenstyle
senior tag
huncutka1029 írásához: azért az aktív szemüvegek ára mára jóval alacsonyabb, sok esetben akcióznak 5-10.000Ft között / 2db-ot, valamint a nem csak teljesen szemből, 1 pontból nézhető, de a horizontálisan tényleg érzékenyebb. Crosstalk pl a Samsungoknál már sokkal kevesebb van, de tény hogy nem árt hozzá besötétíteni. Vitathatatlan előnye viszont a valódi Full-HD 3D.
Passzív szemüvegek 1.500Ft körül van, ha eredeti LG-t akarsz. Tény, hogy akár a mozis is jó hozzá, de a gyári akkor sem 200. A passzív vertikálisan érzékeny a pozícióra. Előfordulhat itt is crosstalk de az gyakorisága lassan konvergál a nullához (5-7%). A képe világosabb, és nem villódzik, nem kell besötétíteni. Vitathatatlan hátránya, hogy nem teljes Full-HD. Lehet vitatkozni, hogy milyen képet rak össze a két szem, de nem érdemes. A tény az tény marad, nem Full-HD ennek következtében ha nagyon közelről nézed, a váltott sorok miatt recésebbek az élek.
Kb.. Ennyi, de nagyon jól mondja huncutka1029 kolléga, ki kell próbálni! Nálam pl szóba sem jöhetett az aktív, mert nem bírja a szemem. villódzás, fejfájás stb... de minden ember más vannak nagyon sokan akik észre sem veszik. (hozzáteszem jó nekik )
(#47158) miti5: Nem jobb! Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya is 3D-ben és 2D-ben is. Ha visszaolvasol megtalálsz mindent. A kérdés az, hogy a te preferenciáidnak melyik felel meg jobban. Tökéletes nincs egyikből sem.
[ Szerkesztve ]
-
Stevenstyle
senior tag
Ami te szeretnél ahhoz kell, hogy DLNA képes legyen a TV, mivel te routeren és LAN kébelen (avagy Wifi-n) keresztül szeretnéd nézi a filmeket.
HDMI kábelhez nem, csak egy PC, de a kérdés nem erre irányult
bferke: szerintem világos és sötét homogén képekkel (Pl.: Fekete, fehér, szürke) nézd meg látsz-e pixelhibát. A bemeneteket is csekkold (USB, HDMI, ha lehet a Tunert is) illetőleg mozgóképpel sem árt. Ha van rá lehetőség akkor egy rövid 3D-s tartalmat is ráereszthetsz, volt nemrég egy polárszűrő hiba gyanús kolléga itt a fórumon. Abból végül is nem derült ki, hogy végül mi volt a kolléga problémájára a megoldás, de baj nem lehet belőle, ha azt is csekkolod
Hangja van-e meg hasonlók, pár percben nézd meg. kb ennyi...
-
Stevenstyle
senior tag
válasz Zirowe #47082 üzenetére
Teljesen igazatok van! Neked is és direwolf kollégának is! Csakhogy pont ezért gondolom, hogy elbeszéltetek egymás mellett, mert nekem az alábbi idézet alapján az jött le, hogy a kolléga bár nem fogalmazott pontosan, de amikor azt írta, hogy "ebből kifolyólag látom én szebbnek a 3D-t is" itt a 3D alatt a komplett 3D-s film-re gondolt, mint látványra nem a 3D effektre, nem a 3D térhatására, mélységére.
A 3D-t mint a komplett 3D-s filmet írja le ebben a mondatban mint egy teljes komplex élményt. Sry lehet, hogy én vagyok a hülye de szerintem erre gondolt és ezért gondolom,h csúnyán elmentetek egymás mellett és igen nem fogalmazott pontosan Zsmester89 kolléga de ebben a vetületben már nem butaság amit írt.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz Zirowe #47079 üzenetére
Idézet 3 oldallal ezelőttről:
"Akkor maradjunk annyiban, hogy az eredeti nagy forrásnak szebb a képe és ebből kifolyólag látom én szebbnek a 3D-t is "
Szerintem meg elbeszéltetek egymás mellett (valamint a megfogalmazás sem volt minden esetben pontos), mindemellett nagyon sajnálatos módon az arrogancia győzött kiütéssel az értelmes párbeszéddel szemben! Kár...
-
Stevenstyle
senior tag
válasz vigyori78 #47072 üzenetére
Pont ezért mondtam neki, hogy több mint valószínű, hogy hálózati hiba lesz. Az átvivő közegen kívül az ég egy adta világon semmi sem különbözik a smartshare működésében ha wifin keresztül. Ugyan az a protokoll. Ennyi.
Vagy a router a gáz, esetleg gyenge a jel erőssége vagy eleve nagyon telített a csatorna. Természetesen ha kizárjuk a TV hibáját, de ezt ismerve a wifi-s viszonyokat (főleg egy nagyobb társasházban) első körben szerintem nyugodtan ki lehet zárni.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz LordPorcio #46996 üzenetére
LG fronton akkor inkább 47 lb67x széria. Szerintem képminőség terén is jobban jársz + Magic Remote is jár hozzá ami WebOS alatt nem hátrány
-
Stevenstyle
senior tag
Direkt nem válasznak írom, de olyanok vagytok mint két óvodás "hülyegyerek" aki csak a maga igazát hajtogatja.
Akinek nem inge ne vegye magára aki meg sértődni akar az tegye...
[ Szerkesztve ]
-
Stevenstyle
senior tag
válasz eszter23 #46977 üzenetére
Kedves Eszter!
Nem szeretnék belefolyni itt a hit vitába, úgy gondolom, hogy felesleges is lenne. Volt már pár TV-m annyira nem rossz az lb650 tény, hogy nem egy csúcsmodell, de nem is olyan az ára. Am is elbújhat az összes LCD egy Pana plazma mögött, de ebbe ne is menjünk bele.
Ha nem tetszik a 650 képe javaslom a finomhangolást, ha tudok segítek. Ha úgy sem tetszik akkor még mindig ott van a csere lehetősége.
Tény, hogy van szebb képü LCD is a piacon, de egyrészt ár kérdése másrészt ízlés kérdése is, azt pedig soha ne felejtsd, hogy nincs tökéletes választás sajnos, az egyik ebben jobb a másik a másikban.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz Zsmester89 #46931 üzenetére
Szia!
Nem hiszem, hogy ajánlgatva lett a 650 a 67x ellnében, max ha annyi pénze van valakinek és pont, abban egyetértünk, hogy jobb a képe a 67x-nek szerintem is.
PS4 másolt filmhez hozzászólva: nem vagyok szakavatott, PS4-em sincs így nem tudom megerősíteni sem cáfolni, de pár perc keresgélés után most azt mondom, hogy lehetnek olyanok amik tényleg frankón futnak. Tudomásom szerint 2013 óta viszont egyre több Cinavia "vízjellel" ellátott BD film jött ki. Ebben az esetben ugye a hangsávban található meg a "vízjel" ami másolt lemez esetében lehet, hogy csak 15-20 perc után jelentkezik. Ekkor elnémul a hangsáv és ennyi. (BD licences eszközökről beszélünk).
Ismétlem nem vagyok kompetens a témában, de gyanús és logikus is lenne. Példának egy régi forrás:
http://blugeek.blog.hu/2013/01/09/technikai_rovat_cinavia_ujabb_remalom_a_horizonton
[ Szerkesztve ]
-
Stevenstyle
senior tag
válasz kutyuska #46898 üzenetére
Elindítasz egy feliratos filmet. ráböksz az MR-el bárhova, majd a (további vezérlések mutatása) a balra nyílra jobb oldalt, majd itt a sub ikonra. itt belső vagy külső típustól függően, és ott is vagy a beállításaiban ahol a kódoláson kívül tudod szinkronizálni is illetőleg pozíciót, színt és méretet is választani.
Remélem tudtam segíteni
-
Stevenstyle
senior tag
válasz Sallala1978 #46889 üzenetére
Ha kompatibilis vele akkor nem kell semmi plusz. Arról sajnos nem tudok nyilatkozni, h az e.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz Sallala1978 #46881 üzenetére
BD megjelölésűek (pl BD25) ISO fájlok, nem fogja lejátszani őket a Tv, média játékosból is csak a jobbak.
Az Mkv-ban lévők már tömörített állományok jellemzően x vagy h64 kódolással. ebből kifolyólag jobb a minősége egy BD-nek plusz mindent tartalmaz amit egy Blu-ray. Menüt, összes hangfájlt stb...
[ Szerkesztve ]
-
Stevenstyle
senior tag
válasz raiden1bak #46828 üzenetére
Ez így van, max ha nagyot vesz az ember, de tényleg nincs elég nagy 42-ről váltottam 50-re de a következő 60 alatt nem lesz az biztos A jót könnyű megszokni!
-
Stevenstyle
senior tag
válasz raiden1bak #46823 üzenetére
Szia!
Ez pontosan így van ahogy leírtad, sajnos mindkét technológiának meg vannak az előnyei és a hátrányai is. Sajnos sok embernek (köztük nekem is) nem opció az aktív 3D. Sajnos nagyon zavaró számomra a vibrálás és egy kis idő 10-15 perc után fejfájás is játszik. Persze passzív esetében csökken a felbontás, de az mellett, hogy a passzívat pl én is tudom élvezni ott van előnyként, hogy nem kell tölteni, olcsóbb a szemüveg, nem kell be sötétíteni és szerintem egy hangyányival a színei sem fakulnak annyira mint az aktív esetében valamint szerintem a Crosstalk is lényegesen kisebb és ritkábban jelentkező probléma..
Én sem leszólni akarom a konkurens technológiát, csupán arra akarok rávilágítani, hogy nem minden a felbontás és a 3D élmény nem csupán a felbontás kérdése
Am ha bírnám az aktívat lehet, hogy én is olyan TV után néztem volna, de pl pont ezekért nem mernék olyan helyre sem nyugodt szívvel aktívat ajánlani ahol gyerkőcök használnák zömében.
dini009: A következőket döntsed el mindenképpen: aktív vagy passzív 3D felel meg jobban az igényeidnek (LG passzív, Samu aktív). Az IPS panel előnyei és hátrányai vagy a VA előnye és hátránya elfogadhatóbb. Pl ha olyan a szoba elrendezése, hogy nem tudod szemből nézni akkor a VA nagyobb kontrasztjának az előnye csökken, révén kisebb a betekintési szöge. 40/42 col méret.
Nagyjából ezek a sarkalatos pontok szerintem ennek a 2 TV-nek az összehasonlításakor. Írtak máshol olyat, h a H6200 média lejátszója röcög, de az ilyen tapasztalatokat mindig fenntartásokkal kell kezelni. El kell menni,, vinni kell saját forrást (akár egy pendrive-on) és ki kell próbálni mindkettőt akkor tudod meg, hogy a te igényeidnek melyik felel meg leginkább.
Nincs legjobb TV még olyan sincs, hogy ezért a pénzért melyik a legjobb. Olyan van, hogy a pénzedért melyik felel meg legjobban az igényeidnek, melyiknél kell a legkevesebb kompromisszumot kötnöd
huncutka1029: Azért ezzel vitatkoznék és pont a váltott sorok miatt az élek recésebbek a passzívnál. Az persze megint más kérdés, hogy pl mi a nézési távolság? Irreálisan közelről persze, hogy nagyon feltűnő, míg megint csak irreálisan messziről észre sem veszed. Optimális távolságnál ha akarod észreveszed, de nem kiugróan rosszabb a dolog, ellenben a színek telítettebbek a szerintem a polarizáltnál. Egyik sem tökéletes, mindegyik más problémákkal küzd.
[ Szerkesztve ]
-
Stevenstyle
senior tag
válasz DaliBaba #46815 üzenetére
Szerintem cserélni vagy javítani fogják. Az LG-nek egész korrekt a garanciális ügyintézése. Továbbra is tartom, hogy ha a képek nem csalnak akkor az extrém probléma lesz.
nawahoo: szinte biztos, hogy nem az a gond, de gondolom mindkét szemüveggel próbáltad, mindkettővel rossz?
[ Szerkesztve ]
-
Stevenstyle
senior tag
válasz huncutka1029 #46809 üzenetére
"ideális esetben nem célszerű"
Nekem auto-n van és nem volt eddig vele gondom.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz nawahoo #46807 üzenetére
Szia! Nem tudom, hogy pontosan mire gondolsz. Egy 3D filmnél is ugyanúgy mint a 2D verziónál amire fókuszál a kamera az éles a többi nem olyan éles értelemszerűen. Ha pl van egy asztal aminek a feléd eső szélén van egy pohár az asztal mögött meg egy ablak és a kamera az asztal közepére fókuszál akkor értelem szerűén az asztal közepe éles, az ablak a háttérben nem az, sőt a térben hozzád közelebb eső pohár sem lesz teljesen amíg a kamera nem azt fókuszálja. Lehet én nem értem a kérdést....
Ám lehet állítani mélység szintet és nézőpontot is illetve auto formátum felismerést, de véleményem szerint ideális esetben nem célszerű állítgatni.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz kutyuska #46804 üzenetére
Nem kell Country beállítást módosítanod. A feliratoknál a karakter kódolást kell állítani (talán Latin1 és jó is), de végig próbálod és egyből látni fogod
dominating: Függ a forrástól és a lejátszótól is a dolog. Normális forrással és lejátszóval tökéletes. A saját beépített lejátszójával is szerintem eszméletlen jó a 3D-je. Próbáld ki azzal is. Persze normális forrással és lejátszóval sem minden "kifelé 3D" csak az aminek feléd kell jönnie az jön kifelé. A demok ebből a szempontból nagyon látványosak mivel annak az a lényege.
Lehet a TV-n a 3D-t is állítani, de nem érdemes a mélységgel szórakozni szerintem, mert maxon már hibázik néha az algoritmus. Én auto-n szoktam hagyni max. a nézőpontot állítom kicsit ha többen vagyunk.
[ Szerkesztve ]
-
Stevenstyle
senior tag
válasz csaba1203 #46802 üzenetére
Még az is lehet, hogy tényleg instabil a kapcsolat, routert vagy egyéb hálózati eszközt érdemes lenne újra indítani.
Amennyiben nem oldódik meg úgy a DLNA szerver progi esetleg a tűzfal környékén keresgélnék a helyedben tovább. Előbb utóbb így ki tudod szűrni, hogy mi és hol a szűk keresztmetszet.
-
Stevenstyle
senior tag
Na végig néztem újra és újra a képeket és egy picit finomítanék a dolgon mivel elsőre nem kalkuláltam bele, hogy a menü ugyebár egy részben átlátszó szürke sávra teszi ki a feliratokat felülre. Ha azt is hozzáveszem akkor kevésbé gáz a helyzet, de pl a jobb felső szerintem akkor is nagyon nagy.
Tényleg nagyon kíváncsi vagyok a többiek véleményére.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz jaklimakli #46787 üzenetére
Először is Direct Led lesz az és nem edge
Kíváncsian várom a többi tulaj véleményét, de szerintem a képek alapján azzal a TV-Vel valami nagyon nincs rendben.
A sarkosodás jelen van mindegyiken de ami a képeken van az pl az enyémhez képest extrém dúrva.
Direkt ugyanazokkal az alkalmazásokkal is megnéztem ami képeken van.
Mint írtam is engem zavar kicsit a jelenség, de ha olyan lenne mint nálad már az első küldtem volna vissza.
Ha gondolod lövök pár képet az enyémről.
A háttér világítás egyenetlenség bal oldalt a fekete háttérnél a világos folt arról is azt gondolom, h extrém.
A média lejátszó kifejezetten sok médiával elbír, de külső lejátszóhoz ne hasonlítsad.
Mondjuk valami avit bűn lejátszani rajta, mkvkkal meg nagyon ritka h problémázna.
[ Szerkesztve ]
-
Stevenstyle
senior tag
Az lehet, de az az idei modelleken már nem változtat.
Zsmester: nem mondtam, hogy nagyon dúrva, de engem speciel bizonyos tartalmaknál még mindig kicsit zavar.
Csinálj egy olyan képet is amin fehér a háttér. Vagy mondjuk ennél fényesebb, pl az ég látszik és mindjárt más lesz a helyzet. Nem dúrván de azért rosszabb
Ellenben a 3D-je az döbbenetes jó. No crosstalk élénk színek és nincs vibrálás ami pl az én szememet zavarja az aktív esetében. Na az nincs és besötétíteni sem kell miatta.
[ Szerkesztve ]
-
Stevenstyle
senior tag
válasz Zsmester89 #46778 üzenetére
Igen csak cserébe a sarkok olyanok amilyenek. De ezt már átbeszéltük egyszer kétszer- Ez ilyen és az is marad
-
Stevenstyle
senior tag
válasz enonlui #46769 üzenetére
Tulajdonképpen (egy kicsit leegyszerűsítve, de) igen! Egy viszonylag limitált hardveren szerintem ne várjuk el azt amit a PC-n.
Jozsó007: nem tudsz túl sok mindent állítani. Jelenleg ezek szerint a set-top box-odból 1080i-s jel jön ki a Tv-d felé 50hz mellett... ennyi. Igaz át lehet állítani a T-s botot is 720-ra de értelmét nem látnám.
[ Szerkesztve ]
-
Stevenstyle
senior tag
50lb671v ismét akciós edigitalban igaz csak rendelésre de megint 224.990 Ft
-
Stevenstyle
senior tag
válasz szaboger #46651 üzenetére
Veszíteni nem veszítesz vele... Nekem is egy hétvégi akció keretében sikerült megcsípni az 50lb671v-t 250 helyett 225ért. Karácsonyig szerintem sok helyen lesz még ilyen olyan akció.
Tome08: 670-től jár csak hozzá az MR. beállításokról feljebb értekeztünk már párszor, olvass vissza. Ismét szubjektív de nekem pl a prohardveres és a geeks.hu-s jött be a legjobban (geeks + kis háttér vill még hozzá).
-
Stevenstyle
senior tag
válasz szaboger #46646 üzenetére
Még mindig erősen szubjektív vélemény ezért javaslom nézd meg te is élőben, de a helyzet hasonló mint amita fentebb írtam a 670 vs 730 esetében annyi különbséggel, hogy ez esetben én látok annyi képminőségbeli különbséget a 670 javára, hogy inkább azt ajánljam a 650 ellenében.
Félre ne értsed jó tvnek tartom a 650et de részemről ár érték arányban a 670 jobbnak tűnő tárgy
Szerintem mindenképpen nézd meg magad élőben ugyanolyan forrással és beállításokkal mindkettőt.
[ Szerkesztve ]
-
Stevenstyle
senior tag
válasz The.Bali #46645 üzenetére
Ez gyakori jelenség majdnem minden eszköznél. a Tv egyértelműen mindigcsúszában lesz egy kicsit. Ha hangfalak vannak rákötve a gépre akkor nem hiszem h sok értelme lenne a tv hangszórót használni. Na de mind1 is a lényeg. A Tvmwgkapja hdmi-n jelet ezen értelemszerűen nem tudszódosítani így max a hangkártyád beállításainak nézz körbe, a jobbakon lehet szinkronizálni milisecenként. Ha nem tudsz akkor ez van. Egyébként sem szoktak két forrásból két rendszert hallgatni abból jó nem sül ki sosem. Másik megoldás a hangfalakat is a tvről hajtsd meg. Feltételezem h erősítőn keresztül. Ekkor két lehetőséged van, egyrészt minden valamire való erősítő tud szinkronizálni negatív és pozitív tartományban is, milisecenként, másrészt a tv hang beállításai között is van az av szinkronizálás menüpont ahol szintén tudod szinkronizálni a tvről az erősítőbe érkező jelet. Lehetőségek tárháza van előtted
-
Stevenstyle
senior tag
válasz nimfas #46632 üzenetére
Bár nem nekem ment a kérdés, de had próbáljak meg egy kicsit segíteni
lb 67x család: Ugyanaz a készülék tudásra, csak 670v ezüst, 671v titán (grafit szürke), 679v pezsgő (illetőleg a 679 nincs 50"-ban csak 42,47 és 55-ben)
lb 730: 800Hz MCI (szemben a 67x család 700, de ez igazából marketing, nem tényező a panel valós 100Hz min a két esetben)
4db HDMI csatlakozó szemben a 67x 3HDMI csatlakozójával.
Specifikációk terén ennyi a különbség.
Képminőség terén talán egy hajszálnyival szebbnek látom a 730-at de ez nagyon erősen szubjektív vélemény, mint ahogy az is, hogy szerintem nagyobb az ár különbözet sok esetben mint a tudásbeli.
Ha kihagytam valamit kérlek javítsatok ki.
Technoman: Nézd tévedhetek én is, de minden komoly tesztben 100Hzre hivatkoznak az LG oldala ugye marketing okokból kussol róla (persze a többi gyártó szintén), csak az MCI-t mutogatják büszkén azzal meg kb a vevő aki épp érvek mentén akar választani kitörölheti. Kis illetőleg NAGY sarkítással ha qrvagyorsan tudsz pislogni akkor át húzhatodd a 700Hz MCI-t és ráírhatod neked ez 800-as
szaboger: Na az az a márka amiről elégsége tapasztalat híján semmit nem merek mondani, amióta megvették a kínaiak. Illetve, DE az Ambi light még mindig qrvajó Egyébként úgy hallom, hogy nem rosszak. Gondolom talicskázzák bele a pénzt kínából
[ Szerkesztve ]
-
Stevenstyle
senior tag
válasz Technoman #46623 üzenetére
Picit próbáljuk meg tisztába tenni a dolgokat.
Tudtommal a 730 és 670 valós képfrissítése is 100Hz. MCI-ben van különbség 800/700 de valósban nincs.
Ettől még nem fog akadni a játék, vicces is lenne.
Játék esetében a legfontosabb az input lag ami az LG IPS paneljeinél nem szokott a legjobb lenni, ennek ellenére az idei modelleknél egész jó értékeket mértek. Game mode-ban 38 körül.
X360 mellette nekem is és nincs vele semmi gond.
[ Szerkesztve ]
-
Stevenstyle
senior tag
válasz Sallala1978 #46621 üzenetére
Akkor legyen még egy Storno.
Pénzügyes netalán tán a kolléga?
[ Szerkesztve ]
-
Stevenstyle
senior tag
válasz TaylorPro #46613 üzenetére
Nézd, elvileg közel ugyanaz a panel van benne. Olyan nem nagyon van, hogy az olcsóbb jobb is több képjavító eljárás van a 730ban ennek köszönhetően én látok különbséget a 730 és 670 között a 730 javára. Viszont a különbség nem drasztikus egyáltalán, sőt...
Én a nagyobbat venném, mert nincs akkora képminőségbeli különbség mint amekkora a méret különbségből adódó élmény.
De ez hangsúlyozom én vagyok! Nézd meg őket élőben, ha szerinted sincs akkor a nagyobbat, ha te látsz akkora különbséget akkor a 730
Ennyi
-
Stevenstyle
senior tag
válasz Maddoxtomi #46607 üzenetére
Az fpr az passzív, mindkét lg fpr szűrős passzív 3D
-
Stevenstyle
senior tag
válasz dufi71 #46599 üzenetére
A SmartShare programnak nincs semmi baja.Nálad elvileg folyamatosan pufferel pár másodpercenként. Vagy TV vagy router problémának tűnik elsőre.
Kérj kölcsön egy routert és próbáld ki azzal első körben. Így látatlanban ezt tudom tanácsolni, ha azzal is csinálja akkor lehet tovább haladni. Nem kell aggódni, előbb-utóbb kiderül, hogy mi a szűk keresztmetszet.
-
-
Stevenstyle
senior tag
válasz szaboger #46586 üzenetére
Szia!
Elvileg a 650 és 670 között csak pár kvázi "képjavító" eljárás megléte avagy hiánya a különbség, ennek ellenére ugyanazon beállítások mellet egymás mellé téve a két tv-t nekem érezhetően jobban tetszett a 670 képe.
Ez persze erősen szubjektív (főleg annak a tudatában, hogy elvileg mindkettőben ugyanaz a panel van). Szerintem nézd meg mindkettőt élőben elvégre azzal a TV-vel fogsz "élni" amelyiket választod
-
Stevenstyle
senior tag
válasz wong kok wah #46517 üzenetére
Vááá. Király Lehet meg kellene írni nekik a feliratfájlok alapértelmezett karakterkódolásának az állíthatósásgát is, hátha gyorsan betennék. Persze bilibe lóg a kezem, hisz az kicsit bonyolultabb mint egy hibás fordítás javítása
-
Stevenstyle
senior tag
válasz Zirowe #46506 üzenetére
Ez igaz, de sajnos a helyzeten nem változtat.
Más: ma megpróbálok értelmes időben és állapotban haza érni, remélem sikerül és akkor még nézem az srt kezelését valamint ráeresztem azt a szürk és fehér hátteret.
Ha van valakinek kérdése addig lb 67x szériával kapcsolatban ne habozzon, este ki tudom próbálni.
Hadogabi1: ezen szerintem ne rágódni. Informatikai és szórakoztató elektronikai termékek már csak ilyenek.
[ Szerkesztve ]
-
Stevenstyle
senior tag
válasz bferke #46486 üzenetére
egy demo flv fájlt töltöttem le gyorsan azt nem játsza le de őszintén szólva nem lepődtem meg. Egyrészt sok TV-t nem láttam eddigami lejátszaná másrészt egy full HD-s TV-n nem látom sok értelmét flv-t lejátszani.
Én am zömében 2D illetőleg 3DV MKV fájlokat próbáltam DLNA-n keresztűl a NAS-ról eddig mindegyikkel boldogult.
-
Stevenstyle
senior tag
Igen, edigitalban is 249 volt, de annyit nem voltam érte hajlandó adni. Aztán múlt pénteken leárazták és lecsaptam érte. Mondjuk vitték is mint a cukrot, mert pénteken megrendeltem, szombatra már mindenhonnan elfogyott ahol raktáron volt, csak a központi raktárban maradt és mára elvileg már csak megrendelhető a státusza edigitalban és vissza is tették a 249-es árcédulát.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz szabferi #46465 üzenetére
Ha jól emlékszem akkor szolgáltató egyéb, gyártó cisco, és 13-as. Elvileg jó lehet még a 17 is mert 2 cisco box van otthon egyik merevlemezes amit használok az LG-hez, (azon van a 13), de kipróbáltam a másikkal is ami sima (azon ha jól emlékszem a 17 volt a nyerő).
Ha nem jó akkor este megnézem neked.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz wong kok wah #46457 üzenetére
Köszi!
Én is erre gondoltam, mert alapból kicsomagolva frissítés előtt még nem volt Mondjuk ez legyen a legnagyobb baj
-
Stevenstyle
senior tag
http://www.geeks.hu/tesztek/141114_lg_47lb730v_lcd_teve_teszt?page=0,2
A tesztben van. alatta a hozzászólásokban gondolom akkor a barátod kérdezgeti azt amit felette pár sorral leírnak
Polár szűrő az polár szűrő, már pedig az ott van a kép előtt. Monitornak főleg, ha ezek a dolgok zavarják pont nem passzív 3D-s TV-t kellett volna választania. (Szerintem)
-
Stevenstyle
senior tag
Idézet a Geeks.hu tesztből
"Egy dolgot érdemes még megemlíteni a részletességgel kapcsolatban: a nagyon nagy kontraszttal rendelkező helyeknél (ha például fekete és fehér pontokat váltogató tesztábrát nézünk) némi sárgás vagy lilás árnyalatot lehet felfedezni, amely a polarizációs szűrő alkalmazásának következménye. Ez közelről nézve esetleg gondot okozhat, ha a készüléken mondjuk egy Word dokumentumot jelenítünk meg, de normál körülmények között észrevehetetlen jelenségről van szó."
Tehát nem hiba, a 3D-hez használt szűrő miatt látja a jelenséget. Remélem segítettem
-
Stevenstyle
senior tag
válasz Shingen #46446 üzenetére
Legyünk pozitívak és bízzunk benne, hogy a racionális gondolkodás és az ész érvek győzedelmeskedni fognak
brendonka23: én eddig még csak NAS-ról néztem meg pár médiát, de nem volt semmi gond vele.
Három probléma viszont felmerült, bár nem hiszem, hogy orvosolhatóak:
1. a beépített lejátszónál a karakter kódolást mindig át kell állítani a feliratoknál, különben nem jók az ékezetek. Valamelyik tesztben olvastam, hogy nem egyedi eset, sőt más márkánál is előfordul. Nem lehet állítani az alapértelmezett karakter kódoláson valahogy (valószínűleg nem , csak a remény hal meg utoljára)
2. Az univerzális távirányító appal használom a set-top boxom (T-s Cisco), és nagyon frankón működik is, csak kikapcsolni nem tudom :S esetleg valami ötlet?
3. Szombat óta átesett a kicsike a beüzemelés után nem sokkal egy szoftverfrissítésen és ha jól tévedek azóta figyelhető meg a beállítások bizonyos menüiben, de meglehetősen sok helyen, hogy ahol kapcsolható opció van talán a "be" vagy "jó" opció helyett mindenhol "jPDo" jelenik be. A funkció ugyanúgy választható, működik is, csak a hozzá tartozó elnevezés nem stimmel. Nem akarok butaságot mondani, hogy melyik, mert nem emlékszem, este megnézem. Esetleg valakinek ötlet?
-
Stevenstyle
senior tag
válasz direwolf #46440 üzenetére
Hali!
Mint azt tudjuk szombat óta van nálam a TV így még nem volt érkezésem külön tesztképpel megfigyelni. Ahogy írtam is a 650V-vel szemben nem tapasztalok, ami természetesen nem jelenti azt, hogy nincs de az általam látott 650V-nél láttam sima TV nézés közben, 670V-nél nem.
Ez még mindig nem jelenti azt természetesen, hogy NINCS, de én pozitív különbséget látok a 670 javára ebből a szempontból (egyéb más szempont mellett). Lehet egyedi jelenség is, hogy pont azon két 650 esetében látványosabb volt amit én néztem, vagy csak beállítások esetleg forrás miatt jött ki jobban.
Én sem azt mondom, hogy ez gáz lenne bármelyik TV-re nézve, de konkrétan ne dobálózzunk már a "hazugság" szóval, mert akár bántó is lehet ellenben maximális tisztelettel, ha javasolhatom a "szövegértés" kifejezés tanulmányozását... értsd senki sem állította, hogy a jelenség nem létezik
UI.: este megnézem mert tényleg érdekel, hogy mennyire látható.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz direwolf #46411 üzenetére
Na csak neki estem tegnap és megnéztem a Geekses beállítást is. Azt kell, hogy mondjam, nagyon nem rossz. Egy lehelletnyivel kevésbé telített színekkel mint a ph-s de nagyon ott van. A kettő közül nem tudom melyik lesz használatban, még, mert mindkettővél nagyon jó képe van.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz Technoman #46432 üzenetére
Ne aggódj, engem is rühellnek már a West End meg az Euro Park Mediában szerintem nem kicsit
True Motiont majd kipróbálom azért a leírtak szerint. Nem rossz TV.k ezek persze. Szerintem ebben a kategóriában már nem nagyon lehet mellé nyúlni
A 3D-t viszont érdemes egy 3. alkalommal megnézned mert ideális esetben / körülmények között / beállításokkal továbbra is tartom, hogy (legalábbis szerintem / számomra) az egyik legjobb, valami elképesztő jó képet ad
-
Stevenstyle
senior tag
válasz wong kok wah #46426 üzenetére
Én egyből kiszúrtam, mivel Plazmán nem volt ilyen ugyebár, de film közben tényleg nem lehet látni és végül is az a lényeg.
vj0c1: Egyet értünk, egyéni preferencia, h milyen 3D, engem nem zavar a kisebb felbontás, 2,5-3 méterről meg egyébként sem olyan drasztikus a különbség, ellenben az aktív annyira villódzik nekem, hogy nem tudom élvezni így meg nincs miről beszélni.
Mélység szempontjából mindkettő kb ugyanazt tudja szóval megint csak kinek a pap kinek a paplan. Egyik sem tökéletes.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz DarthSemo #46421 üzenetére
Hali!
50lb671v-t nyúzok már pár napja, ami gyakorlatilag ugyanaz mint amit te írsz csak 50 colban.
Az OS gyors, és könnyű kezelni, a Magic Remote pedig parádés a sima távvezérlőkhöz képest.
650V-vel szemben én felhősödést, "koszos" képet nem tapasztalok. Plazmáról váltottam, ahhoz képest a fekete természetesen gyenge, de nem bántóan, és az SD adások sem olyanok mint plazmán, de az árához mérten és az LCD-khez mérten szerintem rendben van.
A Direct Led háttérvilágítás miatt egy gyengesége van, az pedig az, hogy a sarkoknál kevesebb a háttérvilágítás. Beállításokkal lehet kompenzálni, de a sarkoknál (csak a sarkoknál) sosem lesz teljesen homogén a kép, 100%.ban sosem fog megszűnni. Film nézés közben nem észrevehető, nem zavaró szerintem, az elején bosszantott (plazmánál nem volt ilyen), de 2-3 nap után ahol addig figyelted ott is megszokod, vagy nem legalább is én megszoktam. PH-s vagy Geeks-es képeken a menüben lehet látni (LB730 teszt), ott meg tudod nézni a mellékelt képeken, hogy miről is van szó. Eddig Kb ez az egy negatívumot tudom mondani, illetve, hogy a True Motion gyengébben van megvalósítva mint Panánál az Inteligent Frame Creation (SD anyagnál vettem észre, hogy többet hibázik mint a Pana), de ez szoftveres történet és am sem feltétlenül javallott a használata, ha nem akarsz szappanopera hatást.
A 3D, na az szerinte Pazar! Lehet, hogy sokan az aktív 3D-ra esküdnek, de szerintem jelenleg az LG TV-k vernek szerintem mindent 3D-ban. Az meg, aktív vagy passzív mindenki nézze, meg, hogy melyiket bírja, mindegyiknek meg van az előny és a hátránya is, nekem egyértelműen a passzív jön be a villódzás hiánya miatt.
Szerintem nem rossz választás. Remélem tudtam segíteni, ha kérdésed van állunk rendelkezésedre
[ Szerkesztve ]
-
Stevenstyle
senior tag
válasz TaylorPro #46408 üzenetére
Azért nagy csodára ne számíts. A túlzott képjavító eljárások használata gyakran többet ront a képen mint amennyit segít. az SD az SD is marad (főleg a hihetetlen gyatra SD TV adások).
Puma: köszönöm még egyszer a finomhangolásban a segítséget, kipróbáltam több mindent. Kezdtem az általad linkelt AVs cikkel... lehet én vagyok ízlésficamos vagy csak a szemem rossz, de számomra nagyon gáz lett a végeredmény. Folytattam a prohardveres beállításokkal, azokkal most nagyon baba lett, sokkal természetesebb a színek, az egész kép mint az alap élénk, viszont telítettebb színekkel mint az alap mozi és nincs olyan fátyolos hatása mint annak.
Szóval eddig a prohardveres nagyon tetszik. Holnap kipróbálom a Geeks.hu-s értékekkel is
Igaz mindegyik 730-ra vonatkozott, de a két típus között sok különbség nincs.
Eddig ennyi. Holnap folyt köv, ma Mozizás van ezerrel, hogy kicsit élvezni is tudjam végre a "Nagy" TV-t
-
Stevenstyle
senior tag
Sziasztok!
Akik lb670/671v típust "nyúznak" milyen beállításokra esküdnek? Most van 1 kis időm és próbálgatom, hogy mit lehet kihozni a kütyüből
Eddig egész baba a cucc
-
Stevenstyle
senior tag
válasz Sliderxy #46353 üzenetére
" Tehát akinek Inviteles set-top-box-a van az ne akarja a Magic Remote-al vezérelni?
Eszem megáll. "Akarni akarata, de azt te is beláthatod, hogy nem lehet elvárni egyik gyártótól sem így az LG-től sem, h mindegyik boxxal kompatibilis legyen sajnos.
Nekem a T-s Ciscoval pl tökéletesen megy. Esetleg meg lehetne kérdezni az Invitelt is, h nincs e náluk más fajta.
-
Stevenstyle
senior tag
Igen nem is kicsit segített (köszönöm), szinte majdnem teljesen el is tűnt de azért nem teljesen igaz ez így már számomra sem zavaró.
Más: Nem vagyok egy nagy 3D fan, de ki próbáltam pár 3D filmet is, tipikusan olyanokat is amik eleve 3D-re lettek forgatva (Pl Hobbit) és annak ellenére, hogy a passzív shutter ugye csökkentett felbontással jeleníti meg a képet az aktívhoz képest azt kell, hogy mondjam, hogy én speciel nem észleltem a dolgot és mondom annak ellenére, hogy nem rajongok a 3D-ért pl a Hobbit olyan, hogy valami hihetetlen, kimászik a képernyőről, gyönyörű képe van, sosem gondoltam volna, hogy ezt fogom mondani (pont én), de holnap végig fogom nézni mind a 2 részt mert teljesen más élményt nyújt mint 2D-ben.
Persze vannak ennél jobb TV-k és van pár kisebb visszalépés a régi plazmámhoz képest, de azt hiszem, hogy 1 nap után is nyugodtan kijelenthetem, hogy jóval többet kaptam a pénzemért mint amennyit elvártam és elégedett lehetek.
Hozzáteszem az Edigital-ban most kb 15%-al le volt árazva, gyorsan el is fogyott szinte az összes. tegnap éjszaka amikor berendeltem pl volt még a mamutban is 6db reggelre már sem a mamutban sem a pólusban nem volt egy darab sem csak a központi raktárban.
Egy szó mint száz eddig teljesen jó ár érték arányú vételnek érzem, pedig erősen fenntartásaim voltak a 6701v-vel kapcsolatban
[ Szerkesztve ]
-
Stevenstyle
senior tag
Sziasztok!
Beléptem én is klubba, ma elhoztam egy 50lb671v-t. Egy öregedő 42-es Pana plazmát vált amiért fáj a szívem, de eddig egész kellemes az LG is. Nincs zavaró felhősödés, nem foltos, bár a nemrég részletezett sarkok körüli kevesebb háttér világítás ha nem is nagyon de egy picit azért észrevehető.
A rendszer gyors és könnyen szokható, szóval az első tapasztalatok egész jók ahhoz képest, h mennyire 'féltem' az LCD-től és az LG-től a Pana plazma után.
-
Stevenstyle
senior tag
Sziasztok!
A véleményeiteket szeretném kérni, mivel kicsit bizonytalan vagyok. A héten le szeretném cserélni a kissé már öregecske Panámat egy új jövevényre.42-colról szeretnék feljebb lépni, de az anyagi kereteim sajnos meglehetősen végesek. 200 körül van határ ameddig nyújtózkodni tudok.
A TV elsődlegesen HD tartalom fogyasztására lenne illetőleg X360on játszogatak heti pár órát.
Jelenleg 4 TV-re sikerült leszűkítenem a keretet, 2 LG és 2 Samu. mindegyik 3D TV mivel azért néha néha 1-2 3D filmet is megnéznék.a következőkön vacilálok:
- LG 47 LB671V
- Samsung UE 48H6400- LG 50 LB650V
- Samsung UE 50H6200Mindenképpen jó lenne a nagyobb méret, de nem a drasztikus képminőség romlás kárára. A két LG-nél külföldi tesztek szerint meglehetősen gyengébb a képminőség az LB650 esetében, míg a két Samsungnál a H6200 gyenge frissítését írják mint döntő negatívum.
Ezek alapján nagyon úgy tűnik nekem, hogy érdemesebb a két kisebb közül dönteni, a jobb kéminőség körül.
Örülnék, ha tudnátok segíteni, esetleg tapasztalatok valakinek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Logitech Z906
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik