Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huncutka1029
addikt
válasz Tybike81 #45996 üzenetére
elvileg 2 állítási lehetőség van.
az első a mélység, ezt +10 re állítsd
a második a nézőpont, ezzel játszadozz 0 és -8 között.
ez kifelé emeli a képet. Elvileg.
A végeredmény persze függ a forrásanyag konvertálás minőségétől is.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
huncutka1029
addikt
válasz #94529552 #45998 üzenetére
Igen, sajna 2 éves bejegyzés, már törölték a linket.
erről volt szó benne.Már kifutott tipus.
Köszi
a jelzést.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
törölt tag
válasz huncutka1029 #45989 üzenetére
És ha a kedvencekbe átpakolná a csatornákat? Ott is sorba lehetne rakni, és oda már csak nem nyúlkál upc.
A (#14535) hsz-ben amit most linkeltél logitech cucc linkje hibás, rossz.[ Szerkesztve ]
-
watador600
senior tag
válasz Tybike81 #45996 üzenetére
32 colos LG TV-t kb 90 centiről(minimum, tehát enné csak távolabról nézném) mennyire jó nézni, gépezni, játszani?
Szerk.: (#45996) Tybike81 bocsi nem neked szántam, újra akartam nyomni.
Szerk2.: kicsit elszámoltam magam, 110 centi lesz az kb.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11T White / Opel Astra K 1.4T / LG C3 55"
-
Tybike81
őstag
Tudtok valami jó 3d beállítást ajánlani, amitől kifelé jobban látható lesz a 3d.
Samsung Galaxy S24 Ultra 512gb, SGW 7 Ultra
-
huncutka1029
addikt
válasz dorika87 #45994 üzenetére
nálam úgy megy, hogy a telefonon bejelentkezek a youtube fiókba, azután indítom a tv-n a youtube alkalmazást, és akkor megjelenik a telón a kis ikon jobb felül.
ha rábökök, kiküldi a tv-re.De valszleg, a hálózati beállításod volt ott is a ludas. lehet, hogy most már az is menni fog.
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
huncutka1029
addikt
-
huncutka1029
addikt
válasz Márton #45991 üzenetére
Valósághű mozi be van kapcsolva? Úgy rémlik a 4500-on is van.
Sajna bele lehet futni olyan filmekbe amik röcögősek.
A tv a 24FPS-t szereti. (23,9896, valami ilyesmi pontosan)
Én is találkoztam már ilyennel, nem érdemes tökölni vele, mert nem lesz jó.
Ha átkonvertálod 24 Fps-re akkor meg elcsúszik szép lassan a hang.Keresni kell egy másik verziót belőle, egyszerűbb, gyorsabb, nyugisabb
-
Márton
nagyúr
üdv,
youtube-ról letöltött fullhd-s 25p-s mp4 nagyon akadozva jelenik meg
egy LW4500-as tv beépített lejátszójával. Truemotion off.
Monitoron sokkal simább. Mintha a tv nem rakná ki a 25 képkockát, csak
szemre 15-18-at. De mégsem ütemesen rángatós, mint amikor 60Hz-es monitoron
nézel 25-ös filmet. Furcsa leírni.Lehet, hogy a videó kódolásával van baja? Profile, meg level, stb terén?
High Profile/4.0 Level. Ez támogatott nem?
Vagy alacsonyabbra vehetem és akkor lehet jó lesz?
Saját kódolású, 25p-s mp4 jó a tv-n.
De egy eleve youtube minőségű videót nem akarok még egyszer újrakódolni.Valakinek tipp? Mkv konténerbe átrakás sem segített.
Valami videókódolási gond lesz, amit nem szeret a TV, de pontosan mi,
és van-e rá megoldás?köszi
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
huncutka1029
addikt
válasz Zsmester89 #45957 üzenetére
Én abszolute nem értek egyet azzal, hogy mellé nyúlt az EDGE leddel.
Csak tudni kell beállítani, és ugyanolyan szép képet ad mint a direct.
Hidd el tudom miről beszélek, mindkettőből van itthon.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
huncutka1029
addikt
válasz cspaller #45968 üzenetére
shogy, a UPC mindig is ilyen genya volt, nem engedte tetszőleges sorrendbe pakolni a csatornáit.
DE Az LG nek van egy trükkje.
A beállításoknál kapcsold ki az automatikus csatornafrissítést, és jó lesz.
plusz biztonsági beállítás, HDDre, vagy usb kulcsra exportáld a csatornalistát, ha mégis összekeveredik, onnan 1 perc alatt visszaállítod.Szerk:
most látom, Lucasgrant kolléga már válaszolt, és hasonlókat javasol!
Fogadd meg![ Szerkesztve ]
-
dorika87
őstag
Lenne egy kis problémám az LA620S tv-vel. Illetve nem tudom mi lehet pontosan a probléma, mert az a hibajelenség, ami op. rendszer telepítés előtt nem állt fent, ezért feltételezem, hogy nem a tv-vel van probléma, de azért leírom hátha tudtok segíteni. Windows Media Playerrel szoktam átkülde fájlokat (.avi) a tv-re, és ez most nem működik. Ugyanúgy csinálom mint előtte, ráállok a lejátszani kívánt fájlra, jobb egér gomb-lejátszás a következőn: kiírja, hogy kapcsolódás a médiakiszolgálóhoz... aztán kiírja, hogy nem sikerült a médiaadatokat letölteni. Nem tudom mit álílthattam be rosszul, illetve mit felejthettem el. Mert WMP-n belül további adafolyam küldési beállításaiban a helyi hálózaton belül engedélyezve van a tv.
Esetleg tudtok valamit javasolni mire érdemes még ránéznem, hogy ez újra működjön, mert notebook telepítés előtt simánt ment, és ugyanazt az op. rendszert tettem vissza, csak annyi, hogy hdd helyett ssd-re, de ez nem lehet gond.A másik pedig az, hogy már hónapok óta tapasztalom, hogy nem működik telefonon keresztül a youtube alkalmazás, tehát nem tudom átküldeni a youtube képét a tv-re, mert folyamatosan csak csatlakozást... ír ki és nem történik semmi, pedig régen ez is működött, legalábbis szoftverfrissítés előtt biztosan. (Most a legfrissebb fw van fent a tv-n). Pár hetente próbálkozom vele, mert először azt hittem, hogy a youtube-nál nem stimmel valami, de most már tényleg több hónapja nem megy nálam.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
huncutka1029
addikt
válasz balazska92 #45969 üzenetére
-
OldMike
őstag
válasz pojakcs #45976 üzenetére
Lehet, hogy nem kevernéd össze, de nem a készüléket kell regisztrálni (mondjuk az LG honlapján), hanem az LG alkalmazások használatát. A lényeg hogy a tévén kell regisztrálni (azt hiszem hogy több felhasználó is regisztrálhat), utána már lehet alkalmazásokat letölteni, vagy vásárolni.
watador
Írtam már korábban, hogy nekem a tévén (igaz ez LM sorozat) üzent az LG, hogy biztonsági okok miatt szoftverfejlesztés folyik, emiatt az internetes alkalmazásoknál lehetnek problémák. Ha jól emlékszem főleg a böngészőt érinti, és egy-két Prémium alkalmazást. November 2-ai a közlemény.42LM660S
-
bozsozso
őstag
Nincs valakinél lb671v vagy lb670v típussal upc médiacard használatban? Automatikusan frissülnek a csatornák frekvencia változáskor vagy beavatkozás szükséges?
-
petya2012
őstag
[ Szerkesztve ]
-
janos1988
addikt
Ebben tényleg nincs jack csatlakozó?
Egy olcsó full hd-s 32-es ledes/lcds tv 100 hzes kellene.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
watador600
senior tag
válasz huncutka1029 #45940 üzenetére
Továbbra sem jó
-
sapics
csendes tag
válasz Zsmester89 #45957 üzenetére
Nem egyedül nézem. Próbáltam röviden leírni a határokat, egy 4m-s kanapé bármelyik részén ülve nincs bevilágítás. Szerintem is szép képe van.
-
Technoman
őstag
válasz szabferi #45963 üzenetére
Dehogy gyalogoltál belém (nagyobb lábmérettel kéne ahhoz rendelkezned, hogy megtaposd a cizellált lelkivilágomat Mi csak kulturáltan megtárgyaltuk a dolgot. Neked ettől, nekem meg attól "zsírosodik a fejbőrünk
Igazából a gyűjteményem csak 2D-ből áll, de ugye a netnek hála, ezen nagyon gyorsan lehet változtatni.
A Pana azért jött képbe, mert plazmám van (nehéz lesz a márkát kitalálnod) és már megszoktam, meg eléggé ismerem a márka nyűgjét is.
Az LG viszont azért jött képbe, mert a világ állandóan változik és azok a márkák, amik 15-20 éve még sehol sem voltak, -értsd: Gagyik voltak- most ők a vezetőmárkák (könnyes emlékeim között van még a Goldstar márkanév és a korai jászfényszarui Samsung képcsöves TV-k Sok nagy cég használ LG panelt (Pana/Sony)
meg hát az LG-nél látom jelenleg az innovációt is (passzív 3D, OLED)[ Szerkesztve ]
-
gOldie
tag
válasz WaterWawe #45955 üzenetére
Szia, pont ezt nézem illetve a nem FHD-s tesóját az LB550-et.
Szülőknek bőven elég lenne a HD ready is, viszont nem tudom, hogy a 2x5W hangszóró nagyon tré a 2X10 ellenében? Tudom ez rettentő szubjektiv, de egy átlag, nem vájtfülű nyugdíjas házaspárnak, akik nem az autópálya mellet laknak és (még) nem is kell velük ordítozva beszélni elégséges lehet?
Boldi
-
Shingen
addikt
-
cspaller
csendes tag
Sziasztok,
Van egy 42LB671 webos LG smart tv-m és akárhányszor beallitom a csatornakisoztást másapra elfelejti és a default sorrendben jlennek meg a csatornák.
UPC és mediacardot használok?
Valami ötlet hogy lehetne egyszer és mindenkorra beállitai?
Köszi
PallR
-
Shingen
addikt
-
Shingen
addikt
-
pojakcs
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Egyik barátom kapott a gyermekeitől egy ilyen hiper-szuper LG okos tv-t. WebOS meg minden. Mivel ő nem egy technikai zseni, engem kért meg a beállítására, de eddig én sem találkoztam ilyen típussal. A cél az lenne hogy a tv-n lehessen Skype-olni. Minden szép és jó,wi-fi hálózatot látja, webkamera működik, internetezni lehet vele. A telepített alkalmazások működnek. Egy apró gond van ,valahogy fel kellene varázsolni rá a Skype klienst. Ha jól sejtem ez az LG store-ból lenne telepíthető. A probléma az, hogy oda valamiért nem enged be. Kommunikációs hiba, avagy nem is történik semmi. Van valami tippetek?
Köszönettel: Csaba
Üdv: Csaba
-
balazska92
senior tag
Srácok, egy ilyen tv-re; LG 32LN5400 LED, hogy a p*csába kell rákötni egy 5.1-et? Az se baj ha csak 2.1-be, vagy az összes szól egyszerre és így működik. Régebbi Genius számítógépes 5.1-et akarok hozzákötni, de a TV hátulján nincs olyan dugó, ami jó az 5.1-hez. Javasoltak már scart rca átalakítót, bementem a boltba, ott meg azt mondta a srác, hogy azzal 100% hogy nem fog hangot kiadni, mert már ő is próbálta. Azt mondta próbáljam meg jack rca kábellel, így hát vettem egy olyat, de a TV hátulján meg nincs Jack dugó. Egyéb ötlet, javaslat, vagy ezzel a TV-vel lehetetlen így összekötni a hangcuccot?
-
szabferi
tag
válasz Technoman #45938 üzenetére
Bocs, nem kívántam nagyon beléd állni, csak egy kicsit
A lényeg hogy szépen feltérképezted magadnak a pro és kontrát, én csak adtam egy lökést hogy gondolj a készülék FŐ funkcionalitására, és az alapján dönts.
Én vagyok a józanság szelleme aki susog a füledbe
A WebOS sztem irreleváns (sztem nem oszt nem szoroz hogy milyen az oprendszer egy TVn amíg mindent elérsz rendesen), szörfölésre a TV nem igazán cool akármi fut rajta. Továbbmegyek, ha valóban szorfölni akarsz rendszeresen, több órén keresztül a TVden, akkor muszáj lesz egy billentyűzetet venni hozzá (van az a rappoo amit ajánlgatni szoktak) meg egeret, ezzel már ki is váltod a 2. távirányítót és elveszik az előnye.
Így marad a passzív 3d - nade mit néz az ember többet, 2D-t vagy 3D-t?
Szóval go Pana[ Szerkesztve ]
-
szabferi
tag
válasz direwolf #45937 üzenetére
Persze szubjetív, de a szubjekt jelen esetben leírta hogy Ő mit lát, és mivel ő a vásárló is ezért sztem egyértelmű.
Ez kb olyan, hogy LÁTOM hogy nekem melyik képe a bejövősebb, majd feljövök a fórumra megkérdezni, hogy ugyan tudom hogy nekem az LG képe szarabb, de azon WebOs van, szóval melyiket vegyem?
[ Szerkesztve ]
-
hadogabi1
senior tag
válasz LucasGrant #45960 üzenetére
Hja értem. Akkor megnézem majd ha hazamegyek. Addig jutottam el csak hogy az info gombon kiírja hogy full hd tv adás de gondolom akkor ezt feljavítva valamennyire.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
hadogabi1
senior tag
UHD tvnél hogy is megy ez a felkonvertálás? Távirányítón vmi gond vagy magától megpróbálja upscalingolni? Vagy hogy is van ?
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
opeter70
senior tag
Mivel ez egy LG topic, nem hinném, hogy túl sokan ajánlanák a Samsungot az LG ellenében.
Ha átmész a a Samsung topicba, ott valószínűleg azt fogják ajánlani neked és az aktív 3D-t.Műszaki oldalról sajnos nem tudom megközelíteni, de a szubjektív véleményem, hogy személy szerint nekem kevésbé fárasztja a szememet a passzív, mint az aktív.
Jobban nem tudom megindokolni, de a paszív 3D-t kellemesebb volt nézni számomra, amikor összehasonlítottam. Az aktívtól megfájdult a fejem fél óra után.
Ezen kívül olcsóbb a szemüveg, nem kell benne elemet cserélni, stb... -
Zsmester89
őstag
válasz hadogabi1 #45949 üzenetére
Ha ennyi tv adást nézel, tényleg jobban jártál volna egy felső kategóriás full hd tv-vel.
Sapics:
"LB870-nel próbáltam....ha szemben ülök a TV-vel (kb. +-30 fok) észrevehetetlen az alulról érkező világítás. Ha oldalról nézem akkor már látható."
Ha egyedül nézel csak tv-t akkor lehet így nem olyan gázos, viszont hidd el te is mellé nyúltál az edge leddel. Nekem is edge volt 2 évig, nem mondom, hogy nem jó, mert igen is szép képe van, viszont a betegségi megvannak. Persze évekig élveztem rajta minden filmet én is, de hidd el a direkt led szebb és nem kell ilyen hülye kompromisszumokat sem kötni. - saját tapasztalat.A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
huncutka1029
addikt
az pont elég,
ez is olyan mint a cinema city-ben.
Passzív 3D:
- olcsó
-nincs villódzás
- olcsó és könnyű a szemüveg
- nem kell elem,
- akár 20-an is nézhetitek
- szélesebb betekintési szöghátrány:
felezi a felbontást vagy vízszintesen, vagy függőlegesen, mivel egy időben jeleníti meg a képernyőn a két szemnek szánt tartalmat (váltott sorosság)Az aktív meg másodpercenként 12-szer villantja fel a bal, majd ugyanennyiszer a jobb szemnek szánt tartalmat, miközben a szemüveg ugyanennyiszer sötétíti le az egyik, majd a másik szem előtti lencsét.
Nekem baromi idegesítő volt, megfájdult a fejem.
Gyerekeknek 12 éves kor alatt kifejezetten káros lehet!
szerintem sokkal sötétebb az aktív 3d, és nem ad jobb 3D hatást.
ráadásul pont szemből, és adott távolságból kell nézni a jó kép érdekébena női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
dussy
őstag
-
gOldie
tag
Sziasztok!
Szüleimnek kellene buta LED TV, 32col(81cm) méretben. Smart, 3D, FHD nem fontos, inkább olcsóbb legyen, mint többet tudjon (bár ha csak párezer a kölünbség valami jó ár-érték arányú terméknél az is érdekelne). Ti milyet LG tévét ajánlanátok? Illetve milyen webshopban..
Köszönöm..
[ Szerkesztve ]
Boldi
-
makoss
veterán
Üdv!
Olyat kérdeznék, hogy a LG 42 LA 620S tévét számítógéppel összekötöttem és pár napja át akartam küldeni a hangot gépről tévére, de ami jelezte annó a tévét, az most eltünt, pedig nem állítottam el semmit!
Mivel lehetne visszahozni?
Van,
nincs.
Köszönöm előre is![ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
hadogabi1
senior tag
válasz bprubin #45894 üzenetére
Még minden beállításom az alapon van nem állítgattam semmit még. Mondjuk így is tetszik.
-
hadogabi1
senior tag
válasz huncutka1029 #45871 üzenetére
Csinálok majd képet amint lesz időm a sok melo mellett. Amúgy tegnap upc-nél kicseréltem hd-s mediaboxot, hd-s mediacard-ra. Valahogy az sd adások nem annyira jók ahol van hd is. Vagy lehet így volt a box-al is? Amúgy elég zavaró hogy a mediacardnál a csatornaváltás nem fél másodperc hanem néha 2 másodperc is.
-
dorika87
őstag
Sziasztok! Nem igazán ideillő téma, de azért megkérdezem...
Van egy LG LA620s típusú tv-m és 5.1-es hangrendszert/hangfalszettet szeretnék hozzá vásárolni és lehetőleg optikán csatlakoztatni. Illetve az lenne a kérdésem ha usb-n keresztül van rákötve hdd és azon keresztül nézek egy 5.1-es filmet, akkor a hangzás is 5.1-es lesz ha optikán van rákötve a hangfalszett?
Mit tudtok ajánalni? Hol keresgéeljek? Maximum 50ezerem van rá, de ha olcsóbban kijön az nem lenne gond Köszi! -
béke
aktív tag
válasz Technoman #45934 üzenetére
Értem, amúgy inkább érdemes gyűjtögetni mint belerohanni bármibe még ha az tetszetősen olcsó és szép is.
Igen tudom melyik panáról beszél tényleg plazma szerű és a képe is rendben van de a menüjében érdemes lépkedni!! egy kicsit lomha, a 3D nem rossz de csak akkor ha kapsz hozzá szemcsit ha nem akkor az aktív szemcsik 5K-tól 25K-ig tejednek és nem mindegy melyiket veszed kicsit bonyolult.
A másod távot nem próbáltam ki.Ha kettő közül választasz akkor maradj az LG-nél mindenképp.
Alá írás :)
-
watador600
senior tag
válasz huncutka1029 #45940 üzenetére
Ezt még nem próbáltam. Köszi a tippet!
-
huncutka1029
addikt
válasz watador600 #45939 üzenetére
böngésző menüben töröld az előzményeket.( akkor felszabadít egy csomó memóriát
és csinálhatsz egy prémium inicializálást is az segíthet.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
watador600
senior tag
(#45842): "Adott egy 47LA690S TV. Probléma az, hogy nagyon belassult mióta megvettük. Netes film nézésnél 10-15 percenként ledob a böngészőből memória megtelt üzenettel. Youtube is borzalmas rajta, hang megindul de a kép beakad, vagy csak akadozva megy a kép. Mi lehet a baj? Azt hiszem a legfrissebb FW van rajta."
Erre valaki?
-
Technoman
őstag
válasz szabferi #45935 üzenetére
Csak azt felejted el, hogy a TV vásárlás egy eléggé szubjektív dolog. tehát mindenki más preferencia szerint vesz TV-t. Azt se felejtsd el, hogy 2014-et -lassan- 15-öt írunk és az ember -főleg a magyar- szeretne mindent az adott kütyübe, abban is a legjobbat, a legszebbet, a leggyorsabbat (valld be magadnak, ha nekem nem is, te se csak a kép minőségét nézted/nézed meg egy TV vásárlásnál, ugye?)
Egyébként CSAK filmek nézésére vinném (jelenlegi tévémen még TV csatornák sincsenek beállítva), az hogy a két TV-nek feltüntettem a pozitív ill negatív tulajdonságát csak dolog, nem kell rögtön fontossági sorrendet is látni benne.
Természetesen -és ebben igazad van- a képminőség az elsődleges szempont, a többi csak hab a tortán.Viszont nekem az okos része is fontos: elég sokat szoktam kódolni, ilyenkor a lapitopim eléggé leterhelt, van amikor több órán át, ha meg kell néznem egy oldalt hol máshol tegyem, ha nem az új okos tv-men?) Imádom a tech kütyüket és ez a "mutogatós táv" biztos bejönne (most erre külön vegyek egy egeret, vagy állandóan ki-be dugdossam a Logitech egér/klaviatúra micro vevőmet a laptopból a TV-be?)
Látod, már is meg van magyarázva a dolog Természetesen az én oldalomról és lehet, hogy a sorok olvasása közben fogod a fejed, hogy ez mekkora barom, de ne felejtsd el, hogy a te szokásodat lehet hogy más neveti ki. -
direwolf
őstag
válasz szabferi #45935 üzenetére
Tök jó lenne, ha a "minőség" ennyire egyszerűen eldönthető lenne Mint szinte minden, ez elég realtív, és szubjektív, így a döntéshozatal is sokváltozóssá válik.
Mindig is irigyeltem azokat az embereket akik ad abszurdum bemennek egy autókereskedésbe, ráböknek egy modellre, mert mondjuk épp annak szép a színe (sarkítva persze), hazaviszik és használják boldogan amíg működik. Sokunknak sajnos ez nem megy."I've seen things you people wouldn't believe"
-
Klara_
őstag
32LN575S-ZE tevenken a 4.24.33 FW-n van.
A magyar oldal meg csak 4.24.08-on tart, ezt frissitette anno neten keresztul a fentire.
A .com-on mar fent van a 4.25.03 evvel van valakinek tapasztalata? Magyar nyelv, beallitasok benne vannak?
Erdemes frissiteni? Sokat tokol inditaskor a SMART betoltesevel, ezt szeretnem javitani.
Koszonom. -
szabferi
tag
-
Technoman
őstag
Nem, még nem (jelenleg "ősember üzemmódba" vagyok, a gyűjtögetőbe
2 TV van a placcon, ami jelenleg ár/érték arányba kiemelkedő és tetszik is.
47LB670-es LG és a Pana TX-48AS640 Kb. mindkettő azonos szinten van az adott márka hierarchiájában.
A Pana:
+ "plazmaszerű" fekete (VA panel)
+ nem látom a sötét sarkokat
+ 5 év gar (jan. 18-ig)
- aktív 3D
- hülye másod távLG:
+ passzív 3D
+ Web Os
+ jó a másod táv
- Bár fekete a fekete (hála a Local Dimming-nek), de azért csak az IPS-re jellemzően feketéje vanSzóval, még döntés alatt áll a dolog.
Az hogy hol készül az adott TV, semmi jelentősége sincs. Igazából, az anyaországba már alig csinálnak valamit, a Panát a csehek, a Sony-t -ha jól tudom- a lengyelek, a Samut ugyebár nagy részt a magyarok, az LG-t -pedig ha jól olvastam az Auchan-ban, szintén a lengyelek rakják össze. Ha mindent az anyaországba raknának össze, jelentősen drágább lennének a TV-k (itt elsősorban a gyár felépítésére szolgáló ingatlanárakra gondolok és a helyi adókra,csak másodsorban Pavel, Jirji, Pista fizetésére) Isten hozott a globalizált társadalmunkban)
[ Szerkesztve ]
-
dussy
őstag
Sziasztok!
LG 42 LB650V kontra Samsung 40H6400???
Melyiket miért igen vagy nem?
Köszönömhttps://hardverapro.hu/apro/apple_iphone_13_spigen_tough_armor_kek_tok/friss.html
-
Technoman
őstag
Nem akarlak elkeseríteni, de a Sony FHD TV-kben LG ill. Samsung panelek találhatók ((ahogy a másik, nagy japán cég Led TV-iben is) Ezt pediglen onnan tudom -lévén magam is TV vásárlás előtt állok- hogy bementem az egyik bp-i Sony márkaboltba, ahol az egyik régi ismerősöm dolgozik. A fentieket ő mondta, igaz úgy kellett kihúúúúznom belőle.
Egyébként a 8xx-es széria egyik modelljét néztem meg (a fene sem tudja követni ezeket a hülye Sony számozásokat, lehet) a képe szép volt (még jó hogy, Sony demó ment rajtuk), de olyan ótvar szar volt ez a MotionFlow XR mozgásmegjelenítés -magyarán röcögöt rajta az .mkv- hogy majdnem elsírtam magam (pendrive-ról 1080p .mkv filmmel) Az ára 200 pénz volt 42 "-ban akcióban, utána átmentem a "Piros céghez" és megnéztem a hasonló árú, de "kicsit" nagyobb 47"-os 670-est -
Sir81
aktív tag
válasz huncutka1029 #45926 üzenetére
Köszi!
A smart része szerintem nagyon pofás, egyszerű, de nagyszerű. -
sapics
csendes tag
válasz huncutka1029 #45915 üzenetére
HBB kisérleti jelleggel az MTVA csatornáin elérhető mediaklikk néven. Nekem invitel analóg kábel előfizetésem van, ingyenesen elérhető az MTV összes ingyenes csatornája digitálisan, ezeken jelenik meg a HBB elérhetőségére utaló mediaklikk felirat. Sok értelme nincs szerintem, pl. MTV híradót, időjárás jelentést, MTV híreket lehet elérni.
HBB közben nem áll le a timeshift.
LB870-nel próbáltam.
Volt kérdés, hogy mennyire jó a 870-s TV. Valószínűleg csak a beépített kamera a lenne tényleges plusz, de mivel a skype alkalmazás nem marad bejelentkezve csak néhány napig, így használhatatlan. Én azért vettem ezt a verziót, mert remélem, hogy minőségi alkatrészekből van összerakva.
Az EDGE LED-es hisztériára csak annyit, hogy eddig itt bevilágítással kapcsolatos hibákat direkt ledes tulajok írtak. Korábban már leírtam, semmi látható bevilágítás, felhősödés nincs. A panelra ragasztott, talán a 3D megjelenítésben szerepet játszó fólia, nézési irányban szűri az edge világítás fényét. Tehát ha szemben ülök a TV-vel (kb. +-30 fok) észrevehetetlen az alulról érkező világítás. Ha oldalról nézem akkor már látható. -
Sir81
aktív tag
válasz huncutka1029 #45924 üzenetére
Kérlek nekem is válaszolj! Köszi!
-
WaterWawe
őstag
Új LG TV tulajoknak javaslom hogy a beállításokban az ECO Mode-ban az "Autómatikus Kikapcsolás"-t kapcsolják ki. Nagyon idegesítő volt játék közben hogy kiírja hogy 5 perc múlva kikapcsol, és utána ki is kapcsolt. Nem értem az ilyenek alapból mért nincsenek kikapcsolva.
-
bferke
csendes tag
válasz huncutka1029 #45915 üzenetére
Ha jól értem, akkor mindkettő tudja a hbb-t és a hang alapú keresést?
-
huncutka1029
addikt
válasz sz.z.csicsi #45920 üzenetére
mindenképpen.
Az LA 620 belépő "alap" smart volt, a 730 meg erősen felső közép kategória, ráadásul újabb.
Ráadásul elég jó eséllyel egy bemutató használt, vagy visszavitt darabot kapnál az LA-esetében.
Már elég régen kifutott modell.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
sz.z.csicsi
tag
válasz huncutka1029 #45916 üzenetére
Megjelenítésben gondoltam. Tavalyi de nem aza kategória mint a LB730?
Picit drágább a 60LA620 mint a 55 LB730 de viszont nagyobb. Talán helyi sötétítés nincs a 620-ba de más azonos.Ezért gondoltam . A smart vagy egyébb dolog a kép minőségi megjelenítésén kívül nem érdekelne.
Ennek ellenére is a 730 lenne a jobb vétel? -
huncutka1029
addikt
válasz brendonka23 #45917 üzenetére
LAN kábelt a routerba, és elszáll a gondod.
UTP kábelt biztosan be tudsz húzni a tv-hez, és a pc hez is ugye?
Akkor nem lesz gond az átvitellel.wong kok wah
Sajna az LG nem ad ki change logot, így soha nem tudni mit frissítenek.
Csak saját tapasztalat útján derül ki.
Sajna gyakran későn, vissza downgradelni nem lehet, így amikor gyakran elkúrnak valamit, csak várni lehet a kövi frissítésig.Én már régóta szajkózom, hogy nem kell folyamatosan frissíteni, nem pc-ez, amíg nincs baj, vagy nem tudod mi változott NE FRISSÍTS.
Ez persze csak a saját véleményem, 3 éve mióta LG tévém van, ezt követem, és nagyon nagyon sok bosszúságtól óvtam már meg magamat.
Tudod, az okos más kárán tanul.....[ Szerkesztve ]
-
brendonka23
tag
srácok,lenne egy kérdésem!hogy lenne jobb filmet nézni számitógép kapcsolat és tv közt?tehát letöltöm a filmet,hogy jobb?serviion keresztül?vagy hdmi-re rakva a számitógépre a tévét?a tévé a másik szobába,van,és van kb 5m hdmi kábelem,sajnos hogy átraktam a szobába a tévét a másikba,egymás mellet van a két szoba,egy fal választ el,igy az 1080p-s filmeket már nem tom nézni mert pufferel mindig:S csak az sd-k mennek!Valaki valami jó kis ötletet?
-
huncutka1029
addikt
válasz sz.z.csicsi #45908 üzenetére
nem létezik
LA 620 tavalyi modell, és nem webOS-t használ.
Az ideiekből (LB) a 730 a best buy, ár érték arányban.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
huncutka1029
addikt
válasz bferke #45914 üzenetére
670 és 671 cak színben és design-ban tér el!
Műszakilag teljesen azonos!
HBB csak akkor van, ha PVR ki van kapcsolva ( ez nem szentírás, általában így van, ) ÉS Magyarországra állítva nem mindig működik.
Németországra állítva a régiót viszont igen.
Akkor van értelme, akkor fogod tudni használni, ha nem boxon keresztül, hanem ci modul+ kártyával használod.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
bferke
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap is kérdeztem..ha valaki tudna segíteni...
Leszűkítettem 47lb670 vagy 671-re a listámat. Alig látok különbséget a kettő között. A 670 hbb-s. Ezt az lg.com összehasonlításából látom. Más oldal viszont mindkettőnél jelöli a hbb-t. Mit jelent ez? UPC ill T-home szolgáltatóval használnám.A 671 egy kicsit drágább. -
OldMike
őstag
válasz sz.z.csicsi #45908 üzenetére
Nem akarnék háborút a fejemre, de az LA620 nagyon nincs egy súlycsoportban még az LB730-cal sem. Szerintem az előbbi legjobb esetben a középkategória legalja (ettől persze még jó készülék ezen a helyen), a másik meg a középkategória felső részén van. Az LB870 pedig a fullHD csoport teteje.
42LM660S
-
drenzer007
csendes tag
A segítségeteket szeretném kérni, mert bemondta az unalmast az ősrégi 20 éves lg televízióm. Kiszolgálta már az idejét. Ezért új tv készülék vásárlása előtt állok. Nem vagyok jártas a témában ezért szeretném kikérni a véleményeteket. Mert nem szeretném hogy az áruházban rám tukmáljanak valami olyan készüléket amit később megbánnék.
Böngésztem egy kicsit az interneten és találtam egy készüléket ami tetszik. Ez lenne az: LG 42LB630V
Ha jól láttam neten már 120 körül lehet is rendelni. A kérdésem, hogy mi a véleményetek erről a készülékről megér ennyit? Érdemes-e megvenni? Elsősorban HD filmek nézésre használtam meg néha egy kis xbox mókázásra. Esetleg ti tudnátok ajánlani más készüléket amik ezeknek a paramétereknek megfelelnek: Smart TV, Full HD, beépített wifi, 106cm, 3D nem kell bele. A válaszotokat nagyon szépen köszönöm előre is.[ Szerkesztve ]
-
*H*
aktív tag
válasz brendonka23 #45906 üzenetére
Én már eddig is ezt használtam. OTA frissítéssel már felajánlotta Engineer módra állítva a szerviz menüben.
Ha online nem ajánlja fel a frissítést egyszerűbb, ha letöltöd az LG oldaláról és USB-n frissítesz. A magyar oldalon még nem tették ki, de azon kívül szinte bárhonnan töltheted (Pl. 04.32.20 vagy 04.32.20).[ Szerkesztve ]
Minden ember jó valamire, ha másra nem hát elrettentő példának. :)
-
OldMike
őstag
válasz brendonka23 #45906 üzenetére
Ne a tévé netes frissítésében gondolkodj. A PC böngészőjében válaszd ki az lg.com/UK (Egyesült Királyság) oldalát, onnan lehet letölteni a 8 db 7-zip fájlt. Ezt kell kibontani még a PC-n, lesz belőlük egydarab epk kiterjesztésű állomány.
Egy teljesen üres pendrive-on kell csinálni egy LG_DTV nevű könyvtárt, abba bemásolni a fájlt.
Bedugod a tévébe, és máris kiabál, hogy akarod-e a frissítést.Nem valószínű, hogy országonként eltérő frissítőfájlok lennének, de ha bizonytalan vagy akkor várd meg amíg kiteszik a magyar honlapra, esetleg aki már feltette megírja, hogy volt-e valami nyelvi vagy ország problémája.
42LM660S
-
sz.z.csicsi
tag
Létezik,hogy a 60LA620 csak méretben és külsőben tér el a 55LB730-tól?
Tanácstalan vagyok:
60LA620 vagy 55LB730 vagy 55LB870 ? -
bozsozso
őstag
válasz #94529552 #45904 üzenetére
Na az meg benne van. Bár soha nem értettem a upc-t, de most még annyira sem. Kicsit nagyon ködösítenek minden kérdésemre. Arra sem kaptam pontos választ, hogy automatikusan frissül-e a támogatott tv-knél a frekvencia ha változik.
Ha valakinek lenne esetleg személyes tapasztalata azt megköszönném. Akár fenti lg vagy bármilyen támogatott listában lévő tv-vel.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Létezik, hogy az lb671 szériában a 47 és az 55" teljesen azonos az 50-es pedig valamiben más, mármint műszakilag(a képernyő méret kivételével)? Azért kérdezném, mert upc tájékoztatása szerint azért nincs a médiacard támogatott tv-k között az 50"-os mert a gyártó nem tette közé ami nem jelenti azt, hogy nem is megy vele.
-
Tutu7030
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.