Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
royal63
tag
Üdv !
LG 50 UM7450 ( VA panel , 2019. , bluetooth , webOS 4,5 , ( a T-nál van, listaár 140.000.- )
LG 49UN71003 ( IPS panel , 2020. bluetooth , webOS 5 , ( T-nál még nincs ( sajnos ) ( MM emag 130.000.- )
Nagyészt sport ( autó , motor , kerékpár , snooker ) amit néznék rajta a többi tv műsor ill film, sorozat winchesterről.
Ár értek arányban melyik lenne kedvezőbb ,ill az adott műsorokhoz illő ?
Előre is köszönöm a válaszokat .
További szép napot ! -
RudY
addikt
válasz tboy93 #100697 üzenetére
Első körben (szerintem) az elemcserét és az újrapárosítást javasolják:
A wifi eldobálás már nehezebb ügy, nehéz kideríteni, hogy a szolgáltatói eszköz, a saját router vagy a tv problémája, de sajnos nincs mese végig kell tesztelgetni vagy megtalálni a legmegfelelőbb beállításokat (pl. a router topikjában), sokat segíthet.
-
nagyúr
Sziasztok! Van egy LG 55SK8500-am. Tavaly vásároltam, most kb 1 éves. Magic remote járt hozzá. Néha a TV nem veszi a távirányító jelét, van amikor semmire nem reagál, máskor bizonyos gombokra még igen (pl kikapcs megy, meg a számok, de a görgő meg a hangerő nem). Ha a TV-n lévő főkapcsolóval kikapcsolom a TV-t, majd vissza, akkor megjavul. Mi a szar lehet ez? Nem determinisztikus, ergo ha ezt így szervizbe küldöm, jó eséllyel pár hét/hónap ott töltött idő után ugyan így kapnám vissza Vajon a táv vagy a TV a rossz?
Ezen kívül néha olyan mintha a wifit is eldobálná.
[ Szerkesztve ]
-
junior19
senior tag
válasz t-joco #100693 üzenetére
Igen, az ügyfélszolgálatnál kell jelenteni a hibát, vagy telefonon, vagy email-ben. Azután majd ők értesítik az érintett szervizt, s ők veszik fel a kapcsolatot veled.
Ha kérdezősködnek, a leírtak szerint járj el. Nem tudsz sem fényképet, sem videót készíteni, s egyébként is az a hiba újra, amivel már korábban javították. Ha szóba kerülne a korábbi "szakvélemény", jegyezd meg, hogy az nem a hibabejelentéseddel kapcsolatos, így azt nem tudod elfogadni.
Nem kell veszekedni velük, kiabálni, de határozottan, udvariasan próbáld elérni, hogy felvegyék a hibát.
Ez kötelességük, ha nem hajlandóak, akkor később a hangfelvételen lesz bizonyítékod a Békéltető Testület felé. Azzal nem tagadhatják meg a készülék hiba felvételét, hogy van egy "szakértői vélemény", ami teljesen más hibára lenne indoklás( kisebb felbontáson működik a tévé, kicsi a kontrasztarány, kevés a fényerő).S ha kimenne a szervizes, nagy eséllyel ő is látja újra a hibát, akkor ne hagyd magad, hogy ők már nem tudnak vele mit csinálni.
Vagy javítsák újra, vagy csere igazolást kérj, ha nem hajlandóak javítani.
Ha pedig javítják, a hiba bejelentést tüntesse fel, azonosan, ahogy az első javításkor meg kellet volna történnie, remélhetőleg meg is történt.
Ragaszkodj a dátumok kitöltésére is, mert amikor javítás alatt van a készülék, az nem számít bele a garanciális időbe, annyival hosszabb lesz végül. Ezt is szeretik a szervizek elbliccelni.
Így az esetleges 6. hiba esetén már kérheted a csereigazolást, nem vagy köteles újra a javítás elvégzésére várnod.codec project
-
Backrau
aktív tag
Pár nappal ezelőtt megvettem a 65UN7400, ami a 55SM8600-at váltotta. Egyelőre nagyon pozitív a tv. 4K film eszméletlen jó rajta. A sima HD is és a műholdas SD adások sem veszélyesek, bár azt nem szoktam nézni. Szóval egyelőre úgy néz ki hogy megérte lecserélni az edge ledet. Cserébe persze minimálisan fakóbbak a szinek, de 4K és HD filmnél nem igazán észrevehető. Szóval bátra ajánlom eddig ezt a tv-t. Kíváncsian várom a hétvégi F1 milyen lesz rajta, meg majd egy jó meccs.
-
IO.sys
őstag
válasz junior19 #100691 üzenetére
Kívülállóként nagyon hasznosnak találom, amit írtál. Logikus minden okfejtés. Respect. Holnap megyek LG tv-t nézni, de akkor lehet, hogy Samsung lesz belőle.
A HDMI-vel viszont hiába próbálkozik, plug&play interfész, az a dolga, hogy menet közben bedugva menjen.凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
t-joco
tag
válasz junior19 #100691 üzenetére
Próbáltam már többször hívni a szerelő kollégát,a szervízmérnöki véleményezés után is,de nem veszi fel.. Mikor kinnt volt nálam azt mondta,hogy ha gond van, jelentsem be LG-nél,ők csak ügyfélszolgálat által rögzített hibabejelentéssel foglalkoznak...
Akkor újból jelentsem be Lg ügyfélszolgálatnál? és mondjam el,írjam le amiket javasoltál?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz t-joco #100690 üzenetére
A mókolással szerintem ne próbálkozz.
Nagyon könnyen tv nélkül találhatod magad ha megpróbálod szándékosan tönkre tenni.
Te nem nagyon tudsz olyat tenni a tv-vel,amit nem vesznek észre a szervizesek.
Legjobb esetben is megint cserélnek benne egy olyan alkatrészt amit már cseréltek és utána se lesz jó.Az a dühítő,hogy ha tényleg "a készülék a gyári paramétereknek megfelelően dolgozik" akkor az LG-nél nagy bajok vannak...
Rengeteg a panasz rájuk -
junior19
senior tag
válasz t-joco #100690 üzenetére
Én a szervizt hívnám újra, a beszélgetés elején jelezve, hogy rögzíted a beszélgetést. Ha a hiba újra jelentkezése utáni beszélgetésről lenne anyagod, nyert ügyed lenne. Olyat egy szervizes nem mondhat, hogy mindent kicseréltek benne, nem tudnak mit csinálni vele. Ha nem tudnak mit csinálni vele, akkor csere. Ebben viszont igaza van az Ügyfélszolgálatnak, ők nem bírálhatják felül a szervizt, s ők nem is adnak csere igazolást, hanem a szerviz állítja ki.
A történetednek több érdekessége is van, az első javítással a szervizes elismerte a hibát, csináltak vele valamit, ezzel ők is elismerték, hogy hibás a készülék.
A másik, hogy ha kiment már elsőre is, akkor ki kell mennie. Nem vagy köteles sem fényképet, sem videót készíteni a hibáról, nincs olyan eszközöd, és kész.
Ha nem akar kimenni, akkor megszegi a garanciális szerződést, ezzel már nyersz a Békéltető Testület előtt.
Azt is megjegyezheted, hogyha a Békéltető Testület elé kerül az ügy, fogod jelezni, hogy a hibabejelentésedre, videó alapján olyan "szakértői véleményt" adtak, ami nem a hibával kapcsolatos. Nem véletlenül raktam idézőjelbe a szakvéleményt. Videó alapján meghatározni, hogy a készüléked a műszaki paramétereknek megfelelő felbontáson és kontraszttal üzemel, ez szinte lehetetlen. S a legfontosabb, hogy a hibabejelentésed nem is erre vonatkozott, a "szakértői véleményüket" legfeljebb megköszönni tudod, hogy ezeket a paramétereket tudja a készülék.
Mindenképpen jelezni a szerviznek, hogy mivel már javították a készüléket, addig fogod bejelenteni, amíg meg nem szüntetik a hibajelenséget. Ha nem tudják megoldani, akkor kötelességük csereigazolást kiállítani, azt nem mondhatják, hogy ez ilyen, nem tudják megcsinálni, mert az első javítással elismerték a hibát.A készülék tönkretételére nincs tippem, a legegyszerűbben talán a HDMI panelt lehetne elrontani, bekapcsolva dugdosni be másik készülékről kábelt, de félő, hogy a másik készülék hdmi része megy hamarabb tönkre, illetve ha megállapítja a szerviz, hogy azért ment tönkre, mert bekapcsolt állapotban csatlakoztattad, akkor megvonhatják a garanciális javítást. Ennek utána kellene nézni a garanciális feltételeknél, mert neked nem kötelességed tudni, hogy ne legyen bekapcsolva a készülék, ha a használatiban nem hívják fel a figyelmet rá. Szerintem nincs benne, de lehet, hogy rosszul tudom.
codec project
-
t-joco
tag
válasz junior19 #100686 üzenetére
Első alkalommal mikor bejelentettem a hibát,kijött a szerelő,elvitte a tvt. 2 hét után vissza hozta. azt mondta,hogy: "képvezérlőt" cseréltek benne,meg az egész elektronikát, kaptam 1 "új" tvt". Bő 1 hétig nem is volt gond vele,nem vettem észre a jelenséget, majd egyszer csak újra előjött. ismét bejelentettem az Lg ügyfélszolgálatán, ugyanaz a szerelő hívott fel,mint aki először elvitte javítani. kérdezte mi a probléma,elmondtam.. erre mondta,hogy már nem tudnak mit csinálni vele, a múltkor kicseréltek benne mindent,amit csak lehet. ekkor kért,hogy videózzam le a jelenséget a tv működése közben,és küldjem el neki,megnézi. Megnézte,szerinte nincs semmi gond a tv-vel. a videót megmutatta a "főnökének" is, az Lg szervízmérnökének, aki dönthet a cseréről. az Ő véleménye volt ez: " A készülék a gyári értékeknek megfelelően dolgozik, a képfelbontás és a kontraszt a gyári
paramétereknek megfelelő. A készüléken hiba nem található." Ezt kaptam meg emailbe válaszként a hibabejelentésemre.
Írták,ha nem értek egyet a "véleményükkel",akkor fordulhatok panaszommal az LG Electronics Magyar Kft-hez,vagy a Békéltető Testület-hez. Erre én írtam emailt az LG Electronics Magyar Kft-nek. Részletesen leírtam mindent,a jelenséget,és az eddigi javításokat is.
Ezt a választ kaptam:
"Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
Igazán sajnálom, hogy elégedetlen a készülékkel. A készüléket kicserélni, illetve csere igazolást kiállítani az Ön számára nincsen módunk. A készülékeket, a vásárlástól számítva 3 munkanapon belül lehet cseréltetni az üzlettel, ha hibát tapasztalna. A későbbiekben, ha meghibásodás állna elő, akkor a szervizes kollégáink javítják a meghibásodást. Jelen esetben a szerviz partnerünk bevizsgálva ezt a terméket, úgy találta, hogy a televízió a gyári paramétereknek megfelelően működik.
A szerviz partnerünktől kapott szakvélemény megállapítása: „A készülék a gyári paramétereknek megfelel6en dolgozik, a képfelbontás és a kontraszt a gyári paramétereknek megfelelő. A készüléken hiba nem található.”
Szervizünk szakvéleményével ellentétes állásfoglalás kialakítására nincsen módunk. Természetesen Önnek joga és lehetősége van ezzel a szakvéleménnyel nem egyet érteni, és akár a békéltető testület elé vinni a szóban forgó ügyet. A Békéltető testület elérhetőségét mellékelem Önnek... "
Magyarul szarnak rám,hiába jelentem be akárhányszor a hibát. szerintük ez így jó,és kész.
Ezek után mit csináljak? vigyem el 80 kmre a készüléket,mert ott van a szervíz,és álljak ott az ajtójuk előtt,míg be nem engednek?
Tudom,hogy Te csak jót akarsz nekem.. de hülyét sem akarok csinálni magamból.
Bejelenthetem megint az Lg ügyfélszolgálatnak a hibát,kérdés mire megyek vele... esélyes,hogy semmire... ezek után...
Ezért gondoltam arra,hogy "legálisan" valahogy tönkre kellene tenni a tvt,hogy ne tudják megjavítani,mindenképp ki kelljen cserélniük újra. Jelenleg csak ezt az 1 járható utat látom megoldásként.
Már csak az a kérdés,hogy hogy lehetne ezt megoldani,hogy ne legyen bizonyítható,észrevehető a szándékosság?! Várom a tippeket.. -
HollywoodBoy
tag
Igazad van, tényleg. Az jóval olcsóbb.
Van szerintetek olyan 49"-os LG, ami IPS és jobban megérné 150e Ft körül megvennem, mint az előbb linkelt 55"-osat?
Az a baj, hogy én nem sok különbséget látok egy 49"-os és egy 55"-os IPS paneles LG TV között ebben az árkategóriában (a méretén kívül persze).[ Szerkesztve ]
-
Kaba
veterán
válasz HollywoodBoy #100687 üzenetére
Üdv.Ennek a Tv-nek a 49"-os kivitele az IPS paneles.
-
HollywoodBoy
tag
Sziasztok!
Van már tapasztalata valakinek ezzel a TV-vel kapcsolatban?
LG 55UM7050PLCMost tervezem megvenni. IPS paneleset kerestem 150e Ft-ig. Sajnos 50"-osat nem találtam IPS panelesben, ezért esett erre a választásom.
Mi a véleményetek? -
junior19
senior tag
válasz t-joco #100684 üzenetére
A Dinamikus kontraszt használata rossz hatással van a megjelenítésre, hogy a problémára megoldás lehet-e, az kérdéses.
Az egyik baj, hogy 10kg alatt van a készülék súlya, így neked kell elméletileg a szervizbe juttatni. Esetleg még ha tömegközlekedésen nem szállítható ekkora méretű doboz, akkor erre hivatkozva kérheted, hogy a helyszínen vizsgálják meg, erre hivatkozhatnál.
Én egészen addig jelenteném be, amíg vissza nem áll az eredeti állapot. Nem fogadnék el olyan kijelentéseket, hogy a technológia velejárója, hiszen ezt, s a bevilágításokat sem említik a készülék jellemzői között. Próbálnak kibújni a csere elől, mert videó alapján komolytalan megítélni a készüléket.
Addig, amíg mi a vásárlók nem állunk a sarkunkra, s bármennyi kényelmetlenséggel is jár, de járunk a végéig, kényszerítve a gyártókat ezzel, hogy legalább valamilyen minőségi szintet megüssenek a készülékek, addig nem lesz ebben változás.A másik pedig, hogyha el szeretnéd adni, akkor ha korrekt vagy, jelezni kell a hiba jelenségét. Ha nem teszed, akkor te versz át mást, egy gyártó hanyagsága miatt. Ha viszont jelzed, akkor biztosan sokat fogsz bukni az eladáson. S illúziód se legyen, hogy nem veszel LG-t ezután, az ilyen jelenségek más gyártó készülékeit is érinti. Pont ezért, mert a szemetet is eltudják adni.
Én mindenképpen addig járnék a szerviz, amíg a hibát ki nem javítják. Ha be is kell vinni a készüléket, egy közös megtekintést kieszközölni a szervizessel, a hibát megmutatni neki. S amikor jelzik, hogy kész, csak akkor átvenni, ha megnézted, s valóban nem látható. Ezzel eltudod kerülni az olyan kijelentéseket, hogy Eco módban nem látható.
Ha ezt nem hajlandóak teljesíteni, akkor addig bejelenteni, amíg meg nem unják. Figyelve arra, hogy a javítás fel legyen tüntetve a garancia jegyen. Azt hiszem, ha ötször javítják garancia időn belül ugyanazzal a hibával, akkor a hatodik alkalomnál már kérheted a készülék cseréjét javítás nélkül. Te ezért mindenképpen ragaszkodj a hiba felvételénél az azonos megnevezésre, ne mást írjanak rá.codec project
-
t-joco
tag
válasz junior19 #100683 üzenetére
Csökkentettem az élességet,színmélységet, színhőmérsékletet, lejjebb vettem a háttérfényt is,de ugyanúgy látható a "jelenség"...
Zajcsökkentés,MPEG zajcsökkentés kikapcsolása, valamint a Dinamikus kontraszt,és a Dinamikus szín alacsony képvezérlésre állítása mennyire befolyásolja a képminőséget, a jelenséget?[ Szerkesztve ]
-
junior19
senior tag
válasz t-joco #100680 üzenetére
Ha mindenképpen az Eredeti képmódot szeretnéd használni, akkor az Élesség biztosan sok, 10 körül van a helyes érték. Színmélység nagyon sok, 50 általában a helyes érték. A Színhőmérséklet is eléggé hideg, ha így tetszik, akkor nézd így, a jelenséget szerintem ez nem befolyásolja.
A Színmélységet és az élességet csökkenteném, illetve a háttérfény értékét csökkenteném még, semmiképpen nem emelném. Ha emelésre csökken a jelenség mértéke, az sem a készülékre, sem a szemedre nem lesz jó hatással.Az Eco üzemmód sem az igazi, ilyen értékekkel nem lehet fakó a kép, valószínűleg az Energiatakarékos Mód nem kikapcsolt állapotban van, ha kikapcsolod ezt az opciót 95-ös háttérfény értékkel és 100-as kontraszton majdnem csúcsra van járatva a panel, biztos nem fakó így. A másik, hogy a 100-as kontraszt még a többi képmódban is a fehérszintet vágni fogja, ez szinte biztos.
codec project
-
t-joco
tag
válasz subset #100672 üzenetére
Alapjában szép képe van,Full Hd-hoz képest. ha nem lenne ez a "jelenség", nem lenne semmi gondom vele. De így...
Már arra is gondoltam,hogy valahogy "tönkre kellene tenni legálisan", hogy cseréljék újra garanciában. valami tipp,ötlet esetleg? hogy hogy tudnám ezt elintézni,elérni? -
t-joco
tag
válasz junior19 #100673 üzenetére
Eredeti (Felhasználó) kép üzemmódot használok. Háttérfény 50, Kontraszt 85, Fényerő 50, Élesség 30, Szín mélység 75, Árnyalat 0, Színhőmérséklet C20. A További képbeállításoknál a Zajcsökkentést, és az MPEG zajcsökkentést kikapcsoltam. Jelenleg ilyen beállításokkal használom. Olvastam itt fórumon,hogy ilyen "jelenségnél" érdemesebb a háttérfényt feljebb venni. Próbáltam is,de nem nagyon segített. Vegyem le az értékét 50 alá? ÉS még min érdemes változtatni a felsoroltaknál? és milyen értékre?
A szerelő Eco üzemmódban tesztelte a tvt a javítás után, állítólag Ő nem tapasztalta a jelenséget. Így a háttérfény 95, a Kontraszt 100-on van, viszont elég "fakó" a kép, nekem nem tetszik,zavaró.[ Szerkesztve ]
-
Bloksma
aktív tag
Sziasztok
Van egy LG 55UK7550MLA tv-m, ami másfél évig gondtalanul működött, viszont 1-2 hete elkezdett rakoncátlankodni. A szoftver akadozik néha: van, hogy pl a beépített médialejátszóval nézek filmet, és bármit nyomogatok a távirányítón, egyáltalán nem reagál, vagy csak nagyon késve, és aztán pedig nagyon akadozva működik a szoftver. A hiba előjött már tévézés közben is (set-top box), de úgy ritkábban. Volt már, hogy ha nem piszkáltam, akkor egy idő után elmúlt, de általában csak a tv újraindítása segít. Szoftverfrissítés mostanában nem volt, szóval ahhoz nem tudom kötni. Factory resetet próbáltam, de nem segített. Valaki találkozott már hasonlóval? Ötletek? -
MATEO6600
őstag
Üdv,
Adott egy LG 7450 PLA készülék, gyári távirányítóval.
Kérdésem, hogy hogyan lehetne letiltani a pointer használatát?
Zavaró, inkább csak a négyirányú joystickra hagyatkoznék.
Köszönöm előre is, aki tudja a választ -
Kaba
veterán
válasz sarkanyolo2 #100674 üzenetére
Lehet nem fogadtad még el a szerződési illetve felhasználói feltételeket.
-
ubi91
tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, az LG-k felé húz a szívem :D
Az lenne a kérdésem, hogy az alábbi 2 modell között mi lehet a különbség? Specifikáció alapján tök ugyan azt tudja, csak az um a 2019-es, az un meg a 2020-as modell.https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/55um7100plb-p474635457/
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/55un71003lb-p555050106/ -
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
65UM7100PLA tévémhez járt magic remote, de sajnos a mikrofon gombot lenyomva semmi nem történik. Utánanéztem, elvileg mindent jól csinálok, de lehet user error.
Van valami trükkje, hogy működésre lehessen bírni a szolgáltatást?
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
junior19
senior tag
válasz t-joco #100671 üzenetére
Háttérfény értékét lehet csökkenteni, a fényerő és a kontraszt állításával a képen csak problémákat fogsz generálni.
Nem emlékszem, hogy írtad-e, melyik képmódot használod. Ha nem valamelyik szakértőit, esetleg színház képmódot, akkor a kép is túl van vezérelve a többiben, így esélyes, hogy a jelenséget is erősebben látod.
Próbáld ki valamelyik szakértői képmódot, csökkentsd a háttérfény értékét a számodra elviselhető értékre. Ha esetleg túl meleg számodra a kép, akkor a színhőmérsékletet tedd meleg1-re. Mást nem tudsz csinálni.
codec project
-
subset
senior tag
válasz t-joco #100671 üzenetére
Ennek a szemét hibának ahogy mondják is, és sajnos meg is tapasztaltad, idő kell, hogy előjöjjön. Szinte bármilyen panelt érinthet, leginkább már a gyárban nem úgy sikerül a széria.
Nagyon sajnálom, hogy ilyenbe szaladtál bele...
És még az Lg policy-ja sem túl biztató az ilyen esetekre, ahogy halljuk.
Ezek szerint mondhatja, hogy ez van, nem homogén a panel de kép van...
Van képük hozzá....Persze más gyártónál és 2-3x ennyibe kerülő típusnál is bele lehet szaladni ilyesmibe.
Nem tudom leírni, mert nem tudom...de igen, a fényerő/háttérfény/kontraszt-al tudsz talán egy élvezhető konfigot találni.[ Szerkesztve ]
Használj Te is szabad szoftvert !
-
t-joco
tag
válasz subset #100669 üzenetére
Próbálkoztam már a szervízzel, többször is. kérte a szerelő,hogy küldjek videót a "jelenségről", a tv működése közben. elküldtem,a válasz ez volt rá: " A videót megtekintve egyeztettünk az LG szervizmérnökével, az alábbi megállapítást tesszük:
A készülék a gyári értékeknek megfelelően dolgozik, a képfelbontás és a kontraszt a gyári
paramétereknek megfelelő. A készüléken hiba nem található."
Ha pedig nem értek egyet a szervíz véleményével,akkor a békéltető testület elé vihetem a szóban forgó ügyet. Ott meg vagy igazat adnak nekem,vagy nem. szóval itt tartok...
Gondolom azért nem cseréltek kijelzőt,mert az "túl drága" lenne. Fura,mert az első 2-3 hónap használat alatt abszolút nem jött ez elő,csak utána figyeltem fel rá.
Arra is gondoltam már,hogy "kinyírom" valahogy "legálisan" a tvt,hogy garanciába cseréljék.
Konkrétan milyen beállítással lenne érdemes próbálkoznom? fényerő,háttérfény? mire gondoltál? kicsit írd le bővebben,kérlek! Köszi! -
subset
senior tag
válasz t-joco #100665 üzenetére
A DSE nem elektronikai hanem mechanikai probléma. Nem értem egy szerviz miért nem a kijelzőt cseréli ilyenkor....ja csak, hogy mondhassanak valamit...
A beállításokkal tudsz csak játszani, de erre nincs recept, neked kell megtalálni, ahol nem látszik már annyira, és nem is ront még annyit a végeredményen...
Illetve még próbálkozhatsz, hogy ez így nem elfogadható számodra, hátha lép valamit tényleg az a szerviz.(#100666) bozsozso
Ügyes műszerész talán megmenti, ha találni hozzá foglalatot amire kicserélje[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
Sziasztok! MM-ban szeretnék venni 65" LG tv-t. Kinéztem a 65SM8200PLA-t, de az nincs, helyette van 65SM8050PLC. Kérdeztem a nagy tv topikban, hogy ez jó-e vagy mi ez, de összesen annyi választ kaptam, hogy ezek a leggyengébb nanocellek.
Ez mit jelent? Milyen a nem gyenge nanocell? Az előző tv-m egy Sony 55" IPS volt, irtózatos felhősödéssel, a bevilágítás miatt erősen világító feketével. Az se volt olcsó, az átlag 55" ár fölött volt jóval, de nem lehetett élvezni rajta a filmnézést. Ennek az ellenkezőjét keresem.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Nincs valami javaslatotok, hogy hogyan lehet vagy egyáltalán lehet-e CI kártyahelyet javítani? Úgy néz ki, hogy az UF850-es tv-mben elhajlott 1-2 tüske. Még most sem tudom hogyan, mert erőltetve nem volt mert amikor megakadt és nem ment a helyére akkor meg is néztem mi lehet a gond illetve csak az egyik oldalán van probléma pár tüskével. Ez vajon javítható? Vagy cserés lehet alaplappal?
-
t-joco
tag
Sziasztok!
Fél éve vásároltam Lg 43LM6300PLA FullHD LED TV-t. Kb 2 hónapja jelent meg a DSE (Dirty Screen Effekt) jelenség a kijelzőn. azóta volt már Lg szervízben, kicseréltek "minden elektronikát", de a helyzet nem változott. tv-zés, és filmnézésnél is észrevenni,engem zavar. A kérdésem az lenne,hogy valamilyen beállítással lehetne "csökkenteni" ezt a jelenséget? vagy ez ilyen,így fogadjam el? ha meg nem tetszik,adjam el?!
Válaszokat előre is köszönöm!!
-
subset
senior tag
válasz AxBattler #100663 üzenetére
Áááá, ez csak a belépő szint, a flagship-ek 2x olyan jók lesznek idén.
Igazából csak 1 tized pontot rontottak a tavalyi modellhez képest
A Samsung-nak sikerült mégjobban gagyitania idénre a Qled belépő szegmensében.
Szomorú ez a trend....[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ez a színvonalromlás az egész idei lineup-ra várható? LG UN7300 Rtings Review
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz nünüke1975 #100661 üzenetére
UN7400 talán?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
nünüke1975
aktív tag
Sziasztok. Mi az lg um 7450-es tv 2020-as utódja?
-
subset
senior tag
válasz Backrau #100658 üzenetére
Az SJ810-es is "200Hz"-es, szóval még jó, hogy nem éreztél különbséget.
Akkor fog hiányozni, mikor beülsz majd egy "100Hz"-es 50Hz-es panel elé.Az Edge amúgy mikor annyira zavaró ? Én max. full sötét szobában, full sötét jelenetnél látom ha akarom, de már fel sem tűnik igazán...
Az esetek 95%-ban meg amúgy sem full sötét jeleneteket nézek, szerencsére nem vagyok egy horrorfilm rajongó - ahhoz tényleg nem az edge-ips a jó választás. Szóval azzal a maradék 95%nyi tartalommal az SM8610-esen olyan szinten meg vagyok elégedve, hogy még !
Az, hogy IPS vagy VA meg tényleg eldöntendő kérdés, de egyik sem lesz kompromisszum mentes.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz OPiiPO #100651 üzenetére
Mert túl sok valasztási lehetőség nem volt. Ez a típus 2 méretben. Csak arra lettem volna kivancsi úgy általánosságban mi a tapasztalat róla, illetve van-e olyan hiba ami nem hiba hanem tulajdonság.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
royal63
tag
Üdv!
Lg uhd tv-szeretnék venni 49-50" méretben főként filmnézés (vinchesterről) tv-zés ( 50%-ban sportműsorok- kerékpár, autó-motorverseny - snooker) netflix, egy kevés YouTube. Nappal is sokat menne a készülék.
Ips vagy Va panelest ajánlotok a fentiekhez.
Válaszokat előre is köszönöm !
További szép hétvégét.! -
veterán
Sziasztok.
Edesanyámnak rendeltem egy 43UM7050PLF készüléket. Van valakinek tapasztalata róla? Mennyire éri meg az árát. Igazából semmi extrára nincs szüksége, csak pendrive ról MKV H264 lejátszása, UPCVoda TV adás nézése mediacarddal és ChromeCast. Ha ezen utóbbit TV nem tudja nem nagy gond, mostani kis 32" LG ( ennek potyognak a lencséi már, nem akarom hogy tv nélkül maradjon, nyugdíjasként csak a sorozatok maradtak mint kikapcsolódás) tévéjéhez már kapott egy Google ChromeCast 3 -at. Van valami betegsége ami miatt nem ajánlott esetleg?Köszönöm a válaszokat előre is.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
OPiiPO
veterán
válasz undercover #100647 üzenetére
ha jól tudom a 9xx sorozat fald a 8xx pedig edge
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Backrau
aktív tag
Sziasztok!
LG 55SM8600PLA-ról váltanék 70UM7450PLA-ra.
Elsősorban a kijelző méretét szeretném növelni ill. ez a nano cellás edge led világítás annyira nem nyert meg. Nektek mi a véleményetek a váltásról? -
undercover
őstag
Üdv!
LG 55NANO903NA / LG 55NANO803NA / LG 55NANO863NA.
A három TV közül lényegében mi a különbség köztük? A segítséget nagyon megköszönném.Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
lordthomas
tag
válasz Conga #100643 üzenetére
Szia!
55UN8003LA-t használok egy hete. Előtte UM7450PLA volt, Airplay akadozott és alkalmanként szaggatott és vibrált a kép, javítást nem vállalt az LG, csere lett belőle. Ugyanezek a hibák megvannak az UN8003-nál is .
OS talán kicsivel gyorsabb, illetve ez IPS panel. Így egy hét elteltével, nem érte meg azt a plusz 30 ezret amit ráfizettem.....
-
OldMike
őstag
válasz Conga #100643 üzenetére
Szia!
Még elég frissek ahhoz, hogy vélemények legyenek róluk. Itt van egy összehasonlítás:
[link]
Ennek alapján kissé vegyes a kép. Az UN80 esetében eggyel több a HDMI, valamint a HDR-nél HLG Pro van, az UN71-nél "csak" sima HLG, viszont ez A+ fogyasztású (majdnem 30 wattal kisebb, mint az UN80), és még könnyebb is 2,3 kg-mal. Persze ez nem biztos hogy előny, mert lehet hogy az anyagminőség rovására megy.
Idén némiképpen átveri az LG a vásárlókat (persze nem, csak jobban oda kell figyelni), mivel tavaly a 8-as sorozat (SM8) minden tagja Nanocell volt, idén viszont csak a NANO8-as sorozat (meg a 9-es is) Nanocellás LCD, az UN8-as sorozat pedig mind hagyományos LCD.42LM660S
-
Conga
csendes tag
Üdv! Erről a két típusról valami tapasztalat? Sehol nem találok véleményt.Van köztük 20ezer Ft különbség? LG 55UN80003LA, LG 55UN71003LB
-
net91
senior tag
válasz Diamond500 #100640 üzenetére
Nálam megy.
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
Diamond500
senior tag
LG 652v tv-vel találkozott már valaki olyan problemaval,hogy Huawei telefonnal nem megy a ScreenShare?
-
zolya1973
aktív tag
Sziasztok!
A napokban beruháztam egy LG 65UM7450 tv-re.Érdemes hozzá billentyűzetet vásárolni?
Melyik az ajánlott? -
blakey
titán
válasz boviz #100637 üzenetére
DLNA-ra használj Serviiot vagy ha elérhető a Plex akkor azzal próbálkozz.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
boviz
csendes tag
Sziasztok,
Van egy LG LA670 TV-nk, ami nem engedi kapcsolni a DLNA-n keresztül lejátszott filmek hangját és feliratát másik nyelvre. Úgy mutatja, mintha nem lenne más nyelvű hozzá, csak a magyar. Ha a beállításokban átállítom az alapértelmezett felirat nyelvet, akkor sem. Ha VLC-vel megnézem a fájlt, akkor látszik, hogy van több felirat és hangsáv is. Már régóta nem frissítik a szoftverét, de volt idő, amikor nem volt vele ilyen gond. Lehet, hogy az LG direkt "elrontotta" az utolsó frissítéssel? Hogy lehet egy ilyen régebbi, még nem WebOS-es TV-t downgradelni?
Bármilyen segítséget megköszönök. -
Krisz0630
senior tag
válasz Rasnac #100635 üzenetére
Kíváncsi vagyok milyen lesz a következő...
Anno mikor vettem tv-t több helyen lebeszéltek az SM8200 szériáról, ugye az a belépő Nanocell. Ahogy nézem a specifikációkat, ez az SM8050 nagyon közel lehet ahhoz tudásban.
Nekem ugye SM8500 van (SM8600 ugyanez csak más lábbal) és az is felhősödik, meg a fekete nem túl acélos dark room környezetben, viszont nem ennyire ahogy a te képeiden láttam.
Bright room környezetben nagyon szép a tv képe, már-már azt mondanám, hogy kifogástalan. Nagyon szép színekkel operál.
Ettől függetlenül azt mondom most, hogy ezt leszámítva megvagyok elégedve a tv-vel, de ezek után nem biztos, hogy ezt venném. Lehet inkább egy Samu Q80 QLED-et, vagy egy full array Sony-t....
XBOX SERIES X ID:Bkrisz90 + iPhone 14 ProMax + iPad 10
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy túl közel került egymáshoz 2 LG TV (kb. 5m), az egyik 2018-as, a másik 2020-as. És mindkét TV távirányítója (Magic Remote, sima táv) vezérli mindkét TV-t, ha akarom, ha nem. Evvel mit lehet kezdeni? Ha valaki néz a kisebb TV-n valamit, és bekapcsoljuk a nagyot, akkor a kicsi kikapcsol. Hangerő, csatornaváltás dettó :/"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Elessar67
csendes tag
Sziasztok!
LG32LK6100PLB okostévém van. Minden hétköznapra be van állítva a programozott felvétel és csatlakoztatva van egy külső HDD amire elvileg felveszi az adást a TV.
Mostanában egyre több a gond ezzel. Vagy el sem indul a felvétel, vagy menetközben leáll valamiért, ritkán sikerül teljesen felvenni.
Vagy felveszi és lejátszás közben megáll és akkor írja ki, hogy nem megfelelő formátumú fájl és nem is megy tovább, teljesen lefagy. Volt olyan hogy törölni sem engedte a hibás felvételt.
Bekapcsolt állapotban szabályszerűen kivenném a mobil HDD-t. Arra meg azt írj ki hogy az eszköz használatban van.
Ezek a hibák összefügnek?
Korábban olvastam, hogy az LG valamilyen saját formátumot használ a felvételeknél, és azzal van probléma.
Elvileg a HDD-re másolt filmeket, képeket meg tudom nézni, egyelőre csak a felvétellel van egyre több gond.
Van valami megoldás?
A HDD 1 TB-os és van rajta elég szabad hely (199 MB). Nem gondolom hogy az lenne a hibás-Samsung Galaxy Ace, Galaxy S3 Mini, LG G4 Huawei Mate 20 Pro
-
veterán
válasz synar #100627 üzenetére
A legjobb All in One táv szerintem a Logitech Harmony szériája.
Mindent is lehet vezérelni vele,másik távról is tanítható,pc-s szoftverével usb-n keresztül is lehet rá funkciókat feltölteni,ezer dolgot lehet beállítani rajta.
Csak nem éppen olcsó még a legolcsóbb verziója sem... -
synar
őstag
válasz rainman72 #100585 üzenetére
Vettem egy ilyen távirányítót, köszönöm a javaslatot. LG 65UM7450PLA készüléken használom, amihez eredetileg csak a Magic remote-ot adták, amivel nekem is voltak problémáim, például a légegér funkcióit kifejezetten kerültem ha lehetett, sokszor akkor is bekapcsolt amikor nem szerettem volna rá kellett nyomni, hogy vissza lépjek a rendes gomb irányításokhoz. Szóval Gondoltam kipróbálom ezt az általad javasolt távirányítót és kellemesen csalódtam benne. A funkciói tökéletesen használhatók a TV-hez, olyan beállításokat és elérek egy gombnyomással amit a Magic remote-on csak két három kattintással lehetett elérni. Nagyon tetszik benne, hogy a play és a pause mellett stop és előre hátra tekerés gombok is helyet kaptak rajta, ami a Magic remote-on nincsen dedikálva. Hátránya a minőség, az elmarad azért a gyári távirányítótól, egy kicsit beragadós gombjai vannak, de ahogy használom folyamatosan javul a helyzet, lassan bejáródik. Ami még nagyon tetszik benne, ha mellettem van az asztalon akár egy ujjal is kezelhető, mert nem annyira kerek az alja így jobban felfekszik az asztal lapjára. Én úgy érzem, hogy tökéletesen ki tudja váltani a Magic remote funkcióit. Külső készülékeken is használtam egy Kodi-h média boxot CEC-en tökéletesen kezel, egy ház házimozi erősítőt használok ami optikai kábelen van összekötve azt tudta vezérelni a Magic remote, de ez valamiért nem, tehát a hangerő szabályzást azt a házimozi távirányítóján kell megoldani. Összességében ennyi pénzt bőven megér ez a távirányító és akinek gondja van a Magic remote korlátozásaival, annak javaslom hogy szerezzen be mellé egy ilyent is. Még egyszer köszönöm a tippet.
[ Szerkesztve ]
-
Rasnac
aktív tag
-
Biga123
addikt
válasz Rasnac #100623 üzenetére
Nekem is volt ilyen az előző edge ledessel, 2 x cseréltek benne panelt
Aztán kaptam csereutalványt a TVt meg elvitte a szereló.
Jó fejek voltak. Viszont itt jön a képbe a holvetted történet .
Mert haver nem hivatalos mo forgalmazótól vette, és vele biza szívózott a bolt .
Mert akkor csak szakvéleményt ad a szerelő és azzal ballaghatsz vissza a boltba.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Rasnac
aktív tag
válasz blakey #100622 üzenetére
A kikapcsolt az pontosan úgy értendő ahogy mondom/írom.
Ki van kapcsolva.
Ytn is átáll folyamatosan más kepmodra de ltt is ellenőrzöm és kikapcsolom.
Az LG se hitte el, de mutattam a beállítások képét.
Lehet jelen helyzetben szoftveresen a baki, mert hiába kapcsolom ki, nem történik jó formán semmi, csak kicsit sötétebb lesz a sáv, de ugyanott marad.Lg 43uf680v as készülékről váltok. Ahhoz képest értettem a "generáció" váltást. elnézést ha félreérthető voltam
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember."
-
blakey
titán
válasz Rasnac #100621 üzenetére
Tökéletesen értem, hogy mit válaszoltál és mindig azt írod, hogy ki van kapcsolva, de biztos vagy benne? Nem elég 1 bemeneten és 1 színprofilnál megcsináálni és pl. a youtube is küln bemenetnek számít ahol szintén be kell állítani a dolgokat. Az ilyen "ha sötétebb a kép akkor az a sáv világosabb." tipikusan valamelyik képjavító anomáliája, pl. LD esetében ilyen.
Azthittem ez a NanoCell lesz a jó választás. - a nanocella egy külön réteg és nem egy új LCD panel. Egyáltalán nem rossz dolog, de belépőszinten nem tudom, hogy mit várunk bármitől is, az a csoda ha kiválóan teljesít nem az, hogy sz@r.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Rasnac
aktív tag
válasz Kiskutya #100620 üzenetére
Kivan kapcsolva, ja. Most még direkt ytn megnéztem a ghost of tsusimát, és gyakorlatilag ahol a streamer feje van, még ha sötétebb a kép akkor az a sáv világosabb.
Sajnos ezvan, visszafogom küldeni és várok még kicsit a tv vásárlással. Lehet megvárom a következő gen-t. Azthittem ez a NanoCell lesz a jó választás.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember."
-
Kiskutya
veterán
válasz Rasnac #100610 üzenetére
A sarkos bevilágítással nem tudsz mit kezdeni max javítasz rajta kicsit ha leveszed a háttér világítást 60 alá. A filmeknél a fény kezelés meg valószínű a helyi sötétítést miatt van azt már többen jeleztük hogy kapcsold ki. (elnézést ha már kikapcsoltad) Nálam az előző lg 55uk6950 ugyan így kiemelt a világosabb részeket a sotetebbről meg levett fényerőt ezt a helyi sötétítést local dimming csinálta.
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
Rasnac
aktív tag
válasz junior19 #100614 üzenetére
Teljesen mindegy melyik kepmodot
Milyen fenyerovel, kikapcsolt sotetitessel, vagy minden extra kikapcsolása mellett nézem.
Átváltottam az összes képmodot aligattam a kontrasztot a háttérfényt mindent, nagymértékben csökken a kép minősége és akkor már kevésbé észrevehető, olyan beállítást hogy például itt
(a képek módosítottak, levett fényerő hogy a telefon "plusz látását eltüntessem)
Ne sávozza be az örökmozgót, vagy itt
Ne világítson a jobb alsó sarok.
Ami nyilván filmeknél ráadás hogy 21:9 nél az egész alsó sor foltokba világít.De akkor értem, az edge led nem nekem való. Ezvan, visszaküldöm és marad az öreg 4 éves tvm ami IPS direct led, és bár nincsenek olyan erős színei mint ennek, de legalább egy film közben nincsenek függőleges stroboszkob sávok. 😅
Köszi mindenkinek a segítséget srácok!
Az LGvel közben beszéltem, megnézik mert nekik gyanús hogy ilyen nagy mértékű a bevilágitásnak nem szabadna előfordulnia.
Visszahív majd egy szaki, és meglátjuk tudnak e valamit gyengiteni rajta.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz blakey #100615 üzenetére
Épp írni akartam az előző hszemhez, hogy a jobb 50"-os LG-k pl. direct LED-esek, de természetesen így kerek a történet, ahogy írod.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Látom, hogy nem tudjátok értelmezni a képeket, az elmúlt több év hsz-eit, LCD-nél bármi előjöhet, nem kell ahhoz VA vagy IPS, EDGE vagy Direct LED, bármi előfordulhat. EDGE LED-es is lehet homogén ahogy a Direct LED is inhomogén. Az LCD betegségei minden paneltípuson és háttérvilágításon megjelenhet. Mindig az adott példány a mérvadó, nekem volt hibátlan, EDGE LED-es LG-m, itt a topikban is linkeltem néhányszor a képet, volt Direct LED-esem is ami szintén jó volt, de soha nem azt nézem, hogy helyi sötétítéssel milyen a kép vagy, hogy milyen a háttérvilágítás, az volt a lényeg, hogy LD nélkül minél homogénebb legyen a megjelenítés és javaslom, hogy mindig ez legyen szem előtt, ez legyen a szempont.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Rasnac #100610 üzenetére
A 800e-s TV is ugyanilyen. LCD esetében ritka a homogénítás, nagyjából az elmúlt 2 évben már gyengébbek az LCD-k, olyan szinten tartják, hogy két táborra osztja a felhasználókat, tetszik vagy nem, utóbbinak ott van pl. az OLED, az sem tökéletes de 100X jobb egy LCD-nél. Azt nem árt tudnod, hogy minden bemeneten külön be kell állítani a színprofilt illetve külön van az SDR és a HDR is valamint utóbbi esetében az is külön van, hogy Dolby Vision, HDR10 vagy HLG, bár utóbbira a HDR10 beállítások érvényesülnek. Tehát ha HDR-nél pl. változik a fény vagy a "fekete" akkor ott be van kapcsolva a dinamikus kontraszt és/vagy a helyi sötétítés. Ha nem értesz a beállításokhoz illetve ennyire zavar valamilyen kép anomália akkor dobozból kivéve neked az OLED a megfelelő, ott ilyen meglepetés nem fog érni. Értem, hogy zavaró, de sokkal többet kéne olvasnod a beállításokkal kapcsolatban, hogy minél jobban be tudd állítani a TV-det. Elnézve a képeket, szerintem sokat javulhat egy jó beállítással, a fotó sokat világosít de azért nagyjából látható, hogy milyen eredmény születhet.
-
Rasnac
aktív tag
válasz #49155328 #100609 üzenetére
Jode azért srácok
Most mindenki tegye a szívére a kezét és mondjátok meg őszintén
200k az 55col
300k a 65 az Sm8050esből
Ennyi pénzért, egy olyan tvt adni ahol például Hobbit 2 ahol a sárkány felkel, és ahol a sárkány feje van ott világít sávosan a tv... Nemár.Drámai jelenet ahogy a gyilkos elakarja kapni a sötét utcan az aldozatot
Látod hogy beérnek egy rosszul megvilagittott utcarészbe és már mindjárt elkapja.... Már csak pár centi... Mindjárt
Vállt a kamera az áldozat vállát arcát látjuk, ahogy mögötte egyre közelebb kerül a gyilkos. Közben meg alulrol felülről ravilagit a tv és igy telibe látod hogy a gyilkos világosabb mint akit elakar kapni...
Szóval azért elnézést kérek de filmenként állítgatni a hatterfenyt kontrasztot fényerőt hogy most éppen hol csinálja kevésbé ezt a sávos buzulást.. Kicsit nonszensz
-
Rasnac
aktív tag
válasz OPiiPO #100606 üzenetére
Egy kört futok az LGvel, ők tudnak e javasolni valamit
Ha nem akkor viszlát tv.
Ezt a képet javítottam, levettem a fényt addig amit valóban látok a tvn.Lent és fent folyamatosan kapcsolgatja a világítást hogy kitudja emelni a tünde jányt a képen.
Több filmel kitesztelve 4K tartalomnál szintén ugyanez, ha nincs 16:9 telibe elfoglalva hanem csak 21:9es filmet nézek, akkor folyamatosan fent lent játszik a led sávokkal, de csak sötét szobában feltünő.
Ha van valami fény ami rásüt akkor mar nem is annyira feltünő.Viszont én nem gondolom azt, hogy ennek így természetesen kellene működni. Ha én nézek egy filmet akkor elvárom (ahogy a régi tvmtől) hogy lássam a filmet úgy ahogy azt kell, most nehogymár ne tudjak egy sötét szobában lévő beszélgetést anélkül megnézni hogy folyamatosan vilagositana savonként a tv.
Ahol az arc van ott bekapcsol a panel.
Pl Star Trek, űrjelenet, gyönyörű sötét az űr és ahol bejön az űrhajo, annak a sávjába bekapcsol ez a szar.
És hiába kapcsolom ki, nem csinál semmit. Energiatakarékos mód ki, minden szirszar extra ki.Egyébként szó se róla, gyönyörű képe van a TVnek. Ha egységes, ahol a sötét találkozik a világossal ott katasztrófa.
Plusz a jobb alsó sarokban lévő az esetek felében folyamatosan világított.Szoval most vagy nekem van túl nagy elvárásom egy tvvel (bár a 4evvel ezelőtti tvm ami IPS az egységesen szép képet adott), vagy ennek a paneljével is van valami.
-
Krisz0630
senior tag
válasz Rasnac #100598 üzenetére
Mondjuk az enyém nem ennyire drasztikus.
Nekem is le van véve a helyi sötétítés, de azért tud zavarni.
Amúgy azt próbáltam, hogy fekete képernyőnél fotózok telefonnal, de olyan mintha fotón drasztikusabban nézne ki a képernyő, mint szabad szemmel.
XBOX SERIES X ID:Bkrisz90 + iPhone 14 ProMax + iPad 10
-
blakey
titán
válasz Rasnac #100598 üzenetére
Sajnos az LCD-k nem feltétlenül HDR-re vannak tervezve. Ha leveszed a háttérvilágítást vagy a kontrasztot akkor eltűnik a HDR lényege.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja