- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
paprobert
őstag
Gyereknek rendeltem újra SKMEI 1628-ast, és úgy tűnik változtattak a szíj anyagán.
Már nem az a szuperruganyos letapadós gumi, hanem érezhetően keményebb lett. Még mindig valamivel puhább, mint az eredeti G-Shock, de a korábbiakhoz képest kb. félúton helyezkedik el.
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
paprobert
őstag
válasz 5-ös kezelő #37404 üzenetére
Ez kísértetiesen hasonlít a SKMEI 1894-re.
[ Szerkesztve ]
-
paprobert
őstag
válasz Churpik #37370 üzenetére
"a Skmei egyszerűen az utolsó digitális számjegy középső vízszintes szegmenséhez kötötte be"
És tényleg! Köszi a felvilágosítást, nekem nem jött át ez az összefüggés.Ennek tudatában viszont a zebracsík mod sem működhet sajnos veszteség nélkül... akkor ez ilyen marad.
-
paprobert
őstag
válasz tboldi #37365 üzenetére
Normálisabb órákon igen.
A 1628 esetén szerintem az LCD már eleve készen volt, csak az óra agya nem tud mit kezdeni a lehetőségekkel, így hát díszt csináltak ebből az LCD szegmensből.
Az összetettebb mikrochip hiányában ez a félmegoldás született az LCD hasznosításra.Az egyetlen minta amit észrevettem, hogy 5 másodpercnél tovább soha nem látszódik a szimbólum.
Szerk: Meg lehetne moddolni az órát, a zebracsík megfelelő érintkezőjének a leragasztásával, kiiktatva a villogást. Ha lesz időm valamikor, megpróbálom
[ Szerkesztve ]
-
paprobert
őstag
válasz Sungoo #37361 üzenetére
Díszítés. Nagyon idegesítő.
Nálam is, de ahogy nézem az online teszteket, a tesztelőknél is inkább "negatív értéke" van a random felvillanó díszítményeknek a kijelzőn.
Üresen hagyni, nem legyártani, nem rákötni az elektronikát, vagy nem randomra állítani a villogást... Ehelyett a legrosszabb mellett dönt a cég...
[ Szerkesztve ]
-
paprobert
őstag
válasz paprobert #37350 üzenetére
"A Skmei-re viszont nem megy fel az eredeti Casio külső, a lyukakon átesnek a csavarok."
Félreérthetően írtam. Felmegy rá fizikailag, de a Skmei kisebb csavarjai épphogy, de átzuhannak felfogatáskor, mert a resin nyúlik annyit.
Hogy a fémmel ez miként módosul, nem tudom. Segíthet, hogy fém (és nem tágul odaszorításkor), de a tömege is nagyobb.640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
paprobert
őstag
válasz tboldi #37345 üzenetére
Köszi a beszámolót
#37344 xcvbxcvb
Cserélhető, de a tok felfogató csavarméretben különbségek vannak. A Casio-ra felmegy a Skmei külső, kis feszüléssel tökéletes.
A Skmei-re viszont nem megy fel az eredeti Casio külső, a lyukakon átesnek a csavarok.[ Szerkesztve ]
-
paprobert
őstag
válasz Digitalpimp #37074 üzenetére
Két évvel ezelőtt 4milliós forgalma volt az üzemeltetőnek.
Mivel a legolcsóbb termék is 50.000 Ft, az elméletileg azt jelenti, hogy abban az évben 80 madarat fogtak...
-
paprobert
őstag
-
paprobert
őstag
válasz Churpik #36923 üzenetére
Sandáról én sem, de létezik a Smael 1905, ami kis méretű. Viszont nem túl bizalomgerjesztő a kinézete, szerintem nem érdemes foglalkozni vele.
Képek alapján a kijelzője túl sötét, az anyaghasználat is ócska hatást kelt, valami régi modell lehet.
[ Szerkesztve ]
-
paprobert
őstag
válasz Faresz1976 #36896 üzenetére
A Baby-G másolat kódja a SKMEI 1608, a 1628 inkább a "normál" méret.
-
paprobert
őstag
Az asszony megkért, hogy egy kicsit nőiesítsem a sportóráját. Ezt vettem akcióban 1 dollár / szíj akcióban.
Maximálisan bevált, mert imádja hordani, a minőség meglepően jó ennyiért.
https://www.aliexpress.com/item/1005005903815649.html[ Szerkesztve ]
-
paprobert
őstag
válasz Sungoo #36405 üzenetére
Én sem innen vettem, csak itt találtam meg elsőre. Kép alapján "similar items"-ként rákeresve viszont van több eladó is Ali-n.
Mivel a termék márkaneve nem fix (hol Yikaze, hol Poshi), és kódja sincs az órának, alig lehet megtalálni.
SEO szempontból a termék eladhatatlan, mert senki nem talál rá a keresőből.Szerk:
Temu-n is árulják:
[link][ Szerkesztve ]
-
paprobert
őstag
Teszteltem az Aliexpress-es órák felhozatalának az aljáról.
A mai két tesztalany márkája Yikaze / Poshi. Mind a két márkanéven emlegetik az eladók, miközben ugyanarról a termékről van szó.
1. Casio DW-5600 másolat. ~1000 Ft.
[link]-Vékony a szíj anyaga, nem túl kemény, de nem is szilikon. Erős PVC-műanyagszag fogadott, ami pár nap alatt csökkent.
A szíj oldalról becsúsztathatós fajta, másnéven inkompatibilis minden mással.-A kijelző egy árnyalattal sötétebb, mint az elvárható lenne, de még használható. Könnyen karcolódik.
Számomra hülyén megoldottnak néz ki a napok jelölése. Előre fel van írva az összes nap, majd utólag egyetlen egy apró nyilacska által van mutatva a hét aktuális napja.-A háttérvilágítás olcsó Casio LED fajta, egy pontban erősen világítós, diffúz réteg nélkül.
Vagy 10 féle színt lehet választani neki a gomb hosszú lenyomásával.-Az első kézmosáskor beázott. Tipp esetleg, hogy miért?
Hát persze hogy nem raktak O gyűrűt a caseback alá, pedig ki van alakítva a helye. Ezt pótoltam, azóta vízálló.A hátlaprögzítő csavar közvetlenül puha műanyagba megy, úgyhogy szerintem 3 szétszedésnél többet nem tud többet kibírni, a csavar meg fogja enni a menetet.
Verdikt: Nem ajánlom, max gyerkőcnek. Semmit sem tud jól.
2. ??? 1100-2000 Ft
https://www.aliexpress.com/item/1005006667772350.html-A dizájn nekem nagyon bejön. A tok műanyag, a 4 fém berakás viszont sokal emel a megjelenésen. Kifejezetten férfias hatást kelt, miközben letisztult tudott maradni.
Pozitívum, hogy márkajelzés menteset fogtam ki (eladónként változik).-A szíj puhább, mint egy G-Shock, de keményebb mint egy szilikon szíj. Enyhe “zsíros” fénylése és tapintása van, mert sima az anyag felülete.
Nagy a beállítási intervallum, egészen nagy csuklót is kezel.-Méretét tekintve az én kezemre még éppen felmegy röhögés nélkül, de én is alulról súrolom viselhetőséget tekintve. Nagy csuklóval rendelkezők előnyben.
-A kijelző számai nagyok, az olvashatóság korrekt. Háttérvilágítás van, egyszínű.
Én pozitív kijelzővel vettem, a felhasználói képek alapján a negatív kijelző olvashatatan.-A kézmosást csap alatt gond nélkül kezelte.
Összeségében, ha az ember túl közelről vizsgálja az órát, akkor találhat kivetnivalót, elvégre ez egy olcsó műanyag óra.
De a dizájn és a szegecseltség egy szinttel magasabb szintre emeli, mint amibe kerül.
Egy Big Mac árát szerintem megéri.[ Szerkesztve ]
-
paprobert
őstag
válasz 5-ös kezelő #36289 üzenetére
Ez nekem is bejön, de ahogy nézem, a bal felső sarokban random villog a hexagon.
Nem fogom megérteni, hogy miért rontják el kacatnak tűnő hülyeségekkel az egyébként letisztult dizájnt. Ráadásul mérnök időt is költenek rá, hogy végül rosszabb legyen a termék...
A pontosságra, elég véletlenszerű, hogy mit dob az Ali. A két valaha volt legrosszabb digi órám napi 20, a másik napi 8 másodpercet sietett. Már nincsenek velem.
Nálam a tűréshatár kb. napi 2 másodperc, annál több már bosszant. Ezt a szintet sokszor sikerül azért hozniuk. A két, korábban linkelt "SKMEI 1068 klón" Synoke 0,15 és 0,6 s /nap.
[ Szerkesztve ]
-
paprobert
őstag
válasz Faresz1976 #36279 üzenetére
Sokol rádió a csuklón.
Csatlakozhat az Oulm szörnyetegekhez. Bár bevallom, néha eszembe jutna felvenni ilyesmi stílust, de valahogy mégsem tudom racionalizálni magamnak.
-
paprobert
őstag
-
paprobert
őstag
válasz Faresz1976 #36137 üzenetére
Ali-s szíjaknál, csatoknál bennem sokszor felmerül az a kétely, hogy amit látok az önálló termék, vagy csak egy komplett budget óráról kézzel leszerelt, és felárazva újraeladott alkatrész...?
Persze érdemes próbálkozni, mert valódi kincset is lehet találni. Köszi hogy megosztod a tapasztalataidat.
[ Szerkesztve ]
-
paprobert
őstag
Hármat rendelős akcióban most 4 dollárért megy a SKMEI 1068 homage , Synoke márkanév alatt.
Évekkel ezelőtt nagy fórum-kedvenc volt a SKMEI 1068, ez 1:1-ben a másolata.
Abban más, hogy matt katonai festéssel jön, nincs színes festés vagy felirat, még a gombjelző megnevezések is halványítottak, abszolút minimalista a dizájn.A SKMEI-hez képest is majdnem féláron.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest