Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
válasz Koncipappa #58599 üzenetére
Carp expert sokszínű. Nem ugrik hurokba még feltöltésnél sem, mint pl a nevis f-line. Bár az is jó ha dobsz egy nagyot és visszatekered.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Koncipappa
csendes tag
Konkrét feeder zsinórt tudtok ajánlani? Elveszek a választékban... 0.20-as monofil főzsinórra van szükségem, lehetőleg süllyedőre, mert azt javasolták. Ja és ha lehet, jól látsszon sötétben is Célközönség: dévérkeszeg, kárász, esetleg beugró pontyok.
Más: legutóbb felvette pár dévér a csalitüskén kínált gumikukoricát. Ez lehet tendencia, vagy inkább gilisztával menjek értük?
Egy Samsung Galaxy S3 LTE boldog tulajdonosa :D
-
koko52
nagyúr
válasz tepenzed #58593 üzenetére
Ehhez miért kell pellet waggler? Egy hagyományos úszóval is megoldható nem? Súlyozás kérdése.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
tepenzed
őstag
Én tegnap is kibírtam estig a tűző napon pólóban és napszemcsivel, szerencsére a bőröm nem igazán tud megégni, ellenben ilyenkor csoki barnán megyek haza, a hőség nem zavar annyira, ha van hideg pia a hűtőtáskában, asszonynak persze felállítottam a Decathlonos naperőnyot, azalatt is megpirult, úgyhogy ereszti az UV-t rendesen.
A nagyobb baj inkább az, hogy a halak reggel még csak csak mentek, aztán teljes halál. Lassan beszerzem a pellet waggler felszerelést és elkapom őket vízközt. -
-
koko52
nagyúr
Ernyő+naptej (30-as). Így is max 10-ig bírom. Igaz 4-kor már lógatok, felüdülés volt ma későn kelnem, hogy 6-ra beérjek.
-
vendingo
veterán
válasz Sungoo #58577 üzenetére
UV álló? Csak azért kérdezem, mert sokan befürödnek az ernyővel, mert ugyan árnyékot ad, de uv-t nem mindegyik szűr.
Nekem ez volt az elsődleges szempont vásárláskor.Amúgy én a mai nap után inkább várok őszig. Reggel hétkor meg lehetett dögleni, az se esett jól, hogy még a vízről is telbe vert a nap.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
@mriya@
őstag
válasz WarninShotZ #58575 üzenetére
mozdítás sincs 😪
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
hermanyi
addikt
Hát ha ott a bérlő vagy a tulaj és használni akarja akkor el kell hagyni a horgász helyet igen . Ha nincs ott akkor viszont szabadon használható a part is és a stég is . Illik tisztán otthagyni .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
A Zéé
addikt
válasz KunEmber #58567 üzenetére
furmányos népek ám azok a földvári naphalak!
Amikor ott dolgoztam pár hétig a kikötőnél, akkor egyet se sikerült megfogni belőlük se pergetve, se legyezve (akkoriban még nem "békéshalaztam"), és tudom, ott röhögött rajtam az összes egész nap, mert látták, hogy mennyire fel tudnak húzni ezzel
Galamb sziget talán jobb úszózni, sokkal nyugodtabb a víz, mint a móló külső oldala (a belső fele eléggé hínáros). Sügerek, naphalak (+ csukák) ott szoktak héderezni a betonhíd környékén, illetve vannak még az onnan leérhető beton stégnél is (nekem ott sikerült fognom pergetve egyedül). De a szigetre érdemes vinni a feedert is, vannak ott keszegek, kárászok + láttam onnan már compót is fogni gilisztával.
Móló kifelé jó keszegezni, pontyozni csak készülj arra, hogy azért ott komoly hullámzás van kb. mindig.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
KunEmber
senior tag
-
A Zéé
addikt
válasz KunEmber #58561 üzenetére
Földváron a móló, vagy a Galamb sziget. Szántódi rév (itt szívás lehet kocsival megállni)
Vagy rakj fel egy úszót és sétálj be a strandok melletti nádas elé/mellé Csak ilyenkor vegyél fel tengerjárót, vagy Crocs papucsot, mert a nádtorzsa igencsak tud szúrni, vágniJust a simple Lineman...
-
Grillo
őstag
válasz galervin93 #58562 üzenetére
Hihetetlen, hogy nincs szabad partterület már szinte sehol. Megint megyünk augusztusban Szigliget mellé, de én már nagyon unom a szoroskodást a mólón.
-
galervin93
addikt
válasz KunEmber #58561 üzenetére
Mólók, szabadstrandok.
Sok egyéb lehetőség nem nagyon van a Balcsin rapid pecára. Hasznos link.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
KunEmber
senior tag
-
vendingo
veterán
Ma 6-kor bevoltam dobva, 7:10-kor már elviselhetetlenűl tűzött a nap, 8-kor csomagoltam. Halat nem fogtam.
-
hermanyi
addikt
válasz FireFox1996 #58550 üzenetére
de nem ám ,végig volt ülve az egész ,de nem olyan rossz hej az
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
vendingo
veterán
válasz cool13 #58551 üzenetére
Én holnap reggel 6-ra szeretnék kimenni, max de.10-ig tervezem a maradást.
Régen sokat nyomtam nyáron 12 órákat ernyő nélkül. Többször komolyabbb égési sérülést is szereztem.
Ahogy öregszek, úgy kényelmesedek el. Már a reggeli peca is komoly gondokat okoz, régen 4:30-ra jártam ki.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
WarninShotZ
tag
válasz @mriya@ #58541 üzenetére
Mikor a kukoricát silózzák a teheneknek, ugye azt betárolják és hagyják "rohadni", ugye itt majdnem az egész növényről van szó, nem csak a magról. Ott speciel első körben a tejsavas erjedés lép fel, a tejelő tehenészetekben ez a jó, meg úgy bármikor is, itt még kellemes illata is van a kukoricának, ha túlerjed, akkor lesz vajsavas erjedés, ami már nem kedvez a teheneknek és büdös mint a pics@.
SZIE-MKK-MGM // MATE-MKK-Növényorvos MSc // Samsung Galaxy S21
-
galervin93
addikt
válasz vendingo #58538 üzenetére
Én a kémiájuk felől közelítenék: a vajsav maró jellegű sav (szúrós is a szaga), a tejsav ehhez képes sokkal "szelídebb", a szaga (illata ) is sokkal kellemesebb (kevésbé kellemetlen - kinek milyen érzékeny az orra; számomra pl. egyáltalán nem büdös, sokkal inkább egy kellemesen savanyú szag a tejsavas erjesztésű anyag).
Aztán persze vannak ugye a vidéki naaagy horgászok, akik 200 literes hordóban előbb vajsavasan erjesztik a kukoricát, majd miután télen az összes vajsav baci kidöglött belőle, már inkább rothad az anyag. Na és ezt szórják a vízbe. Simán büntetném természetkárosítás címszóval.
Ettől függetlenül egy bolti vajsavas csali/etető simán lehet jó, azt nem érdemes összekeverni a fenti bekezdéssel.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
vendingo
veterán
Mi a különbség a tejsav és a vajsav között?
Vajsavas ananászos, és fokhagymás kaját vettem.
Amúrt szeretnék fogni.
Melyiket erőltessem?Csaliból fokhagymás pelletem, és ananászos gumikukoricám van.
Illetve csoki-narancs, vörösdémon pelleteim vannak.
Method, vagy hosszúelőke legyen?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Steady74
Topikgazda
válasz KERiii #58531 üzenetére
Medium tipusú botokkal horgásztam tegnap előtt Hantoson, a 3,3-as bottal 60m, a 3,6-sal 70, a 3,9-sel 105m-t dobtam. Itthon kiakasztottam a klipszeket, a távolságok így pontosak. Nem feltétlen a bot karaktere, hanem a hossza is befolyásolja a dobástávot.
-
vendingo
veterán
Most voltam horgászboltnál, csak nem vittem maszkot.
Édes, mandulás walter kajám van. Az mennyire mehet ilyenkor? Büdös, halas kaját szerettem volna venni, meg éjjelre nadályt. Ja, utána egyből mentem benzinkútra, hogy legalább tankolok holnapra, ne azzal induljon a horgászat. Na, oda is kellett volna maszk. Már nagyon unom, melóban is 8+órát van rajtam.Még büdös aromám sincs, csak valami kolbászos, ami évek óta a szekrénybe rohad.
csababarca. Vannak jó kaják, érdemes körbenézni. Itthon tímár kaják vannak többségben, de világmárkák is megtalálhatóak. De jó, hogy rákérdeztél, mert eszembe se jutott, hogy ott is vehetnék, nem csak a szomszéd településen, ami egy útszűkítéses, lámpás, munkagépes úton keresztül közelíthető meg, vagy hatalmas kerülővel. Indulok is. :)
[ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
válasz vendingo #58523 üzenetére
Én is napernyővel tolom, stégen. Ha autóval mész, befér egy műanyag tartó simán.
Ha nincs szél, megdöntőm az ernyő részét amennyire lehet, akkor kevésbé áll meg alatta a meleg.
Én 10k-sat használok, és ez sátras is, a lemenő nap ellen igen hatàsos a ponyva amit rá lehet cipzárazni, az véd a vízről és fentről jövő szemgyilkos fénytől is.Postázást nem vállalok.
-
KERiii
tag
válasz KERiii #58476 üzenetére
Ma voltam megnézni a botot és az orsót. A Nevis vanity carp 360 -bol azt nem tudom hogy H vagy MH legyen. Pontosan nem tudom mekkora a max táv mert nem ismerem a kinézett tavak méreteit, de tippre max 60-70m. Halak mérete 3-15kg között lenne.
A Döme carp feeder nem tetszett annyira, helyette az okuma custom black 40 volt szimpatikus, jobban passzolna talán a botra is méretben. Csak első fekes, de nem tudom hogy a nyeleto fék hiányozna-e. Van valakinek tapasztalata ezzel az orsóval, megéri?
Köszönöm előre is!
-
-
lbandi777
aktív tag
Én már csak este 7 körül megyek pergetni,de tuti betli lesz nagyon apad a Duna.Mondjuk én szerencsés vagyok 200 métert kell csak mennem.
[ Szerkesztve ]
-
Mattb
senior tag
válasz csababarca #58522 üzenetére
Ma ejjeltol holnap estig lennénk 24h :)
Köszönöm a javaslatot -
vendingo
veterán
válasz lbandi777 #58520 üzenetére
Most voltam bringázni, a szokott tavaimon összesen 4-en horgásztak 1 szál fecskében.
Sungoo: Napernyő? Bár ha nem jár a szél akkor az is bukta. Felénk többnyire stéges tavak vannak, így nem tudok napernyőzni. :(
-
csababarca
őstag
Dabas, Malév tó jó lehet, ha még ma kicuccolsz, és ott is alszol
A “nagyok” így csinálják, ezért pl szombaton csak úgy kimenni necces, mert lehet nincs kényelmesen hely.Nagyhalazni javaslom, hogy a nagy tórészhez ülj, de ott dobni kell egy 80-100 métert hogy eredményes legyél.
Én a kis öbölbe szoktam ülni, ott mindig fogok 2,5-3 kg formapontyokat, a nagyokat a nagy részből húzogatják ki.
Ami előny hogy árnyék mindenhol van kb.iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
vendingo
veterán
Asszem nálam vége a feederezésnek egy darabig. Marad az éjszakai peca, de akkor meg inkább harcsázok. Ti hogy bírtok ilyenkor nappal feederezni, hogy bírjátok ezt a meleget?
-
Mattb
senior tag
Ma éjszakára és holnap nappalra keresnek egy jó vizet Budapest és annak 60-80km-es körzetében , ahol szép nagy halakkal birkozhatunk, feederezve, szép kornyezetben.:)
Eddig bázisra , jokerre jártunk, szóval hasonló "Nagyhalas" víz lenne jó. Ja meg ahol még nincs lefoglalva minden :D -
Atis45
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap megvettem a mai horgászathoz a csontit és a gilisztát. Sajnos a horgászat elmaradt. A csonti és a giliszta kibír egy hetet a hűtőbe? Vagy fagyasztó? Vagy kuka? -
saen
veterán
válasz Interceptor #58511 üzenetére
Ennek nem szabad már alátölteni.
-
lbandi777
aktív tag
válasz jansky1 #58510 üzenetére
Kb. Benta torkolat magas duna vízállás,akasztottam pergetve 1 valószínűleg harcsát ami kifordult fárasztás közben a nagydunára ,és mivel nem tudtam követni partról a vízben lévő fák miatt ( lehúzott kb. 140 méter 30 kg. szakítósziládrságú fonott zsinórt) így utánna mentem hol úszva hol derékig érő vízben.Aztán kiakadt a horog , egyszer tudtam húzni rajta 1 bot emelésnyit.Megsaccolni sem tudom mekkora lehetett mert nagyot segített rajta az erős sodrás meg hogy lefele ment.Ennyi történt.
-
Interceptor
addikt
Hello,
Megjött végül itt a ph-n ajánlott orsó, még 7800Ft-al lehúzott a posta(kezelési költség + áfa), szóval nem volt szerencsém ezen a téren.
Viszont az orsó nagyon tetszik, a zsinórképe gyakorlatilag tökéletes, nem lötyög semmi, finom az egész érzésre, bársony tasak(ezen meglepődtem), plusz egy zacskó ajándék gumicsali. Mondjuk kifogytam az alátét zsinórból, majd alá kell töltsek még. Holnap azért teszt.
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
gban
veterán
-
diablo1984
veterán
De jó lenne horgászni, gondolam ma este holnap estig kijövök pecázni, erre mire ki sem értem elkezdett szakadni az eső és több mint 1 órája ömlik. Még a cuccot sem tudtam összerakni, várok a csodára....
-
waxos
csendes tag
Tanácsot kérnék feederbot vásárláshoz. Jelenleg egy 330-as SW dart 2-őt használok többnyire hosszúelőkés módszerrel, ritkábban methoddal, kizárólag állóvizen. Most e mellé keresnék hosszú távra valami lágyabbat 360-as hosszban ugyanilyen felhasználásra keszegre, beeső pontyokra jó parabola akcióval, ahol nem csak a bot vége görbül. A keret csak magára a botra 30-35e ft. Fontos lenne, hogy a pótspicc ellátás is megoldott legyen. Első körben SW Supernovát nézegettem light vagy fine verzióban, de az elmúlt napokban többször olvastam itt a fórumon, hogy azok terhelés alatt igazából gerincesebbek annál, mint ami a cél lenne. Láttam már dolgozni Tubertini EA trinity-t, ott nagyon szép volt a parabola akció, de az 2 tagú (amit nekem 360-nál már nehézkes lenne szállítani), meg a pótspicc kérdés sem tudom hogy áll. Van olyan bot itthon (külföldről nem rendelnék, jó lenne boltban is megtapogatni), ami megfelelne kompromisszum nélkül ezeknek a feltételeknek?
-
WarninShotZ
tag
válasz galervin93 #58495 üzenetére
Ez akkor kattan, mikor abbahagyom a tekerést. Belepiszkálni nem szeretnék, meg nem is tudnék, mert nem értek hozzá.. Mivel 1 hetes az orsó, beviszem és megkérdezem, hogy ez gyárilag ilyen e, vagy mi van vele. De köszi!
SZIE-MKK-MGM // MATE-MKK-Növényorvos MSc // Samsung Galaxy S21
-
@mriya@
őstag
válasz galervin93 #58500 üzenetére
A felkapókar sz@rul állt.
Csak egészen minimálisan értek össze, nehezen jöttem rá, mi okozza a kattogást.
Műszerész ismerősöm szétszedte az orsót, átnézte, nem talált hibát.
Egyszer véletlenül néztem rá kitekerés közben, akkor vettem észre, hogy mi adja ki azt a hülye hangot.
Megigazítottam a felkapókart, azóra semmi baja.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
tepenzed
őstag
válasz galervin93 #58500 üzenetére
szerintem a kolléga úgy kezdte el használni, ahogy a dobozba rakják helymegtakarítás végett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Xiaomi Yimmy H10 porszivó
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest