Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
- Delta Force (2024)
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tween
őstag
válasz sityupityu #37595 üzenetére
Egyszer mögé ültem egy hal erejéig... örök életre elég is volt
-
zsola32
senior tag
válasz gerigorrd #37596 üzenetére
a nomura haru drop shot helyett vettem, az taknyos volt, ez feszesnek tűnik. ma jött meg, szóval még nem látott vizet.
tavon használom elsősorban, de jövöre talán folyón is fogom.
egy 5-20g-os is jó lett volna belőle, igazi süllős pálca lenne, de akciósan nincs, máshol meg "teuer" még.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
zsola32
senior tag
köszi a gyors választ
a passion-hoz fém a pótdob, ha jól néztem.
vettem egy pergető pálcát, 2m/3-10g paraméterekkel, erre tervezem a passion 730-at.a Supernova 3.6m light-ra kellene valami rendesebb tekerő, a Longbow bazi nehéz rajta. (meg ez van itthon )
a helyi h.boltban tekergettem, nézegettem egy Blue arc-ot, elég fincsi kis szerkezetnek tűnik, és a tag is javasolta. akkor itt az airtec felejtős. ( a boltos samesza, most vett egyet, aztán dícsérgette, hogy milyen faja, meg valami versenyhorgásszal példálózott, neki ebből van egy csomó...akkor csak üzleti fogás volt, kis hamis...) -
zsola32
senior tag
sziasztok
a Spro passion az nagyjából Ryobi ecusima?
agyalok egy passion beszerzésén, a light feederre meg egy Blu arc lesz szerintem.
a ligth feedrerre lenne egy "b" megoldás is, egy Nevis airtec személyében.[ Szerkesztve ]
-
gerigorrd
kezdő
A Leeda Concept GT botokat tudom ajánlani, egy barátomnak van, nagyon profi cucc.
-
vendingo
veterán
válasz Devil Smile #37581 üzenetére
A light feeder is karikában van 3-as pontytól (supernova). Én csak keszegezni használnám, nem szoktam célirányosan pontyozni.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Devil Smile
őstag
válasz vendingo #37580 üzenetére
amikor nezegettem picker botokat a 3m est ajanlottak alkalmam nem volt kiprobalni mert nem kaptam akkoriban meg paromnak vettem o meg mondta h neki eleg a 270es (kezdo pecas) mert o is kicsi..
aztan egy alkalommal kiprobaltam en is es ugy megtetszett h vettem magamnak is egyet es a kovetkezo pecan mar a light feeder helyett csak a 2 pickert hasznaltam.. biztos szepen dolgozik keszegekkel is nekem 3-4 ponty volt amit fogtam vele es sajnos mar 1eve nem is jartam parton.. arra emlekszem h mar a 3as potyka is ha megindult szepen karikasodott a bot.Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
vendingo
veterán
válasz Devil Smile #37578 üzenetére
Miért jobb a 3 méteres? Én a kisebbikre gondoltam, nem kell messze dobni. Nekem keszegezni kellene, azoknál hogy dolgozik? Élvezet azokat is fogdosni a mantával?
Egy light feeder mellé szeretném. Már ez is dolgozik a keszegeknél, gondolom picker meg még jobban. Milyen spiccek vennak hozzá, illetve milyen a bot akciója?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
FireFox1996
őstag
válasz sityupityu #37572 üzenetére
Olyan bot volt, hogy nem volt nagyon szükség, de kipróbáltam volna Nem jött, nem jelentkeztek, így lesz*rom. Majd tavasszal megveszem, mert akkor talán kipróbálhaotm újra
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Devil Smile
őstag
válasz vendingo #37574 üzenetére
nekem van 2db manta smart pickerem, nekem nagyon tetszik. 2-3kg os pontyot is elmeny volt vele farasztani de a 6,5es brutal jo elmeny volt. ha tudsz 3m est vegyel sajnos amikor en vettem hiany volt mindbol aztan csak a 270est tudtam venni.
Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
A Zéé
addikt
válasz Steady74 #37570 üzenetére
na... Idén már nem akartam botot venni, de még a végén...
Úszós bot kellene, de nem tudok dönteni konkrét fajta mellett. Dunára bolognai lehet, hogy jobb lenne, de máshova hátrány, nagyon arra hajlok, hogy marad a match. (esetleg mellé egy 7-es spicc begumizva a Dunára, ha maradás lesz még egy évig Pesten, de ez nagyon nem biztos még.)Megéri a Serie Walter Dart Match 4,20-as a felárat a Nevis Whisper Carp Match 4,20-hoz képest?
Just a simple Lineman...
-
hermanyi
addikt
válasz sityupityu #37572 üzenetére
Vár még egy fél évet aztán leködbérezi a várakozást
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
veterán
válasz FireFox1996 #37571 üzenetére
Miért nem csörögtél vagy írtál rájuk, hogy mi a helyzet?
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
FireFox1996
őstag
válasz Steady74 #37570 üzenetére
Még a korábbi akciós alkalmából tőlük rendeltem 1 botot (nem drága 13-15e ft volt). De azóta eltelt vagy 2 hónap, semmi nem jött, egy levél sem, hogy bocsi, nem tudjuk beszerezni... (csak a megrendeléses levél jött)
-
Steady74
Topikgazda
-
tepenzed
őstag
válasz gerigorrd #37562 üzenetére
A pergető csoportban elég egyhangúan ezt ajánlják csukázáshoz. Van egyébként 0.5 méretben is itthon, most azt használtam a hétvégén, mert ebből kaptam 2 db-ot kipróbálásra, a 74-es még nem volt fent, de állítólag az a legjobb csukához.
8-32 g bottal használom. A wobblereket éreztem, a gumikat nem, de ez amúgy sem olyan jo bot gumizni[ Szerkesztve ]
-
FireFox1996
őstag
válasz tepenzed #37560 üzenetére
Ez buzi vastag... Ha van lehetőséged, akkor nézd meg a NEVIS Wolfram 1x19-es előkét, olyan puha, és vékonyv, hogy nah... pl. Walterland-ban is lehet kapni. Van belőle 5/10/15kgs változat.
-
tepenzed
őstag
válasz Interceptor #37559 üzenetére
készen vettem , not a knot kapoccsal kötöm fel
Berkely Big Game Trilene (Made in U.S.A.) 0,74 - 26 kg[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz tepenzed #37558 üzenetére
Milyen fluorot használsz, meg kötést hozzá, és a vastagsága? Volt már olyan, hogy megadta magát a csomónál? Haldorádósat vettem 150 métert 2k-ért 25-öset még év elején, de az elég ratyi a csomótűrése(szerintem), bár nem is pergetésre szánták, "akkoriban" még nem vágtam ennyire sem a témát
(#37560) tepenzed: Gondolkoztam készre kötött fluoro előkéken is, lehet végül az lesz balinozáshoz, mivel ott "drága" wobblert alkalmazok többnyire. Gumizáshoz meg lehet majd veszek valamit amit én kötök meg mert azzal sűrűn le lehet akadni. Majd az ár eldönti hogyan éri meg. Most látom trilane kötéssel adják, én is azzal kötöttem meg, valamivel jobb lett a helyzet mint a sima clinchel.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
tepenzed
őstag
válasz Interceptor #37557 üzenetére
igen, most voltam először és többször odakoccintottam véletlen, megszoktam már, hogy pontyozáskor nincs a zsinóron ilyesmi. Az a helyzet, hogy alapból egy 50 cm körüli fc előkém van, így nem is kell olyan sokat tekerjek, hogy a forgó odacsapódjon, amikor bedobni akarok és a tekerek kicsit az orsón, na akkor néha elszámolom
-
Interceptor
addikt
válasz tepenzed #37556 üzenetére
Nappal is bele szoktad tekerni a gyűrűbe? Nekem szürkületnél fordult elő, nappal csak akkor fordul elő ha éppen másra figyelek. Eddig szerencsém volt, bírják a gyűrűk mindkét boton, lehet ez az erőssége az ET-nek az áron kívül Amúgy a fonott zsinórjuk(L&K) is egész jó ennyi pénzért, leszámítva a hangot(bár szerintem a kevesebb szál miatt van), viszont nem festékezi be a gyűrűt és jól lehet dobni vele. Már azon aggódom, hogy jövőre sem fogom tudni lecserélni Power Pro-ra mert még mindig tip top és megvan a teljes hossz szinte Lehet bepróbálom majd a fluorocarbon zsinórjukat előkének jövőre. Ez nem reklám akart lenni és nem fizet nekem ezért senki
[ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
válasz sityupityu #37554 üzenetére
Igen, ezt kihagytam - megerősíthetem, írtam is korábban a történetet, én magamnak tettem vissza kipucolás után egy Daiwa 30-60-as bot tőben letört spiccgyűrűjét, azóta görbült már rendesen pontyok meg nádba akadás alatt is de stabil, pedig sima ragasztópisztollyal rögzítettem.
[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
veterán
-
-
LazacX
tag
válasz tepenzed #37516 üzenetére
Kiváló pergetni a gumis merítő, bár néha ezzel is tud szép gubancot csinálni a csuka. Vagy csak engem szivatott. Tegnap a szákba húzva köpte ki a műcsalit egy jószág, és benne vergődött egy darabig. Volt vagy 10 perc, míg kifejtettem a hálóból a horgot, pedig csak egy hármashorog volt, le kellett fűznöm a műcsalit a karikáról. Mondjuk a kezem is el volt már gémberedve. Normál merítő esetében biztos hogy vagdosnom kellett volna.
-
jansky1
senior tag
Tegnap voltunk horgászni. Hárman öt bottal próbáltunk süllőzni. Egyet fogtunk, meg egy csukát. Az összes kapásunk megint belefért egy 1-1,5 órás intervallumba. Onnantól mozdítás se. Süllő is, csuka is taposott halra.
Ilyenkor vannak még törpeharcsák szerintetek? Volt vagy 4-5 rontott (?) kapás megint, de olyan, amire egyszerűen nem hiszem el, hogy nem nyelte még be, nem akadt volna meg... -
tepenzed
őstag
válasz gerigorrd #37543 üzenetére
kicseréltettem az egész gyűrűt itt a boltban, mivel nem volt ilyen betét. Ezt ilyenkor már csak beleragasztják? Félnem kell, hogy egyszer csak leesik majd a gyűrű ?
Azon gondolkodom, hogy az előkés forgó elé milyen puha dolgot lehetne tenni, hogy még véletlen se húzzam bele a gyűrűbe kitekeréskor.
-
Interceptor
addikt
válasz galervin93 #37546 üzenetére
Ilyenekről még írhatnátok, jó olvasni ezeket a pár soros sztorikat is
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz gerigorrd #37544 üzenetére
Ipoly-holtágon nálunk szép compókat lehetett fogni, apám volt a nagy mestere ennek, én nem voltam elég türelmes kivárni őket. 5-ös spicc, pár gombóc kaja, csonti vagy giluszta, és gyönyörű, másfeles forma compókat fogott. Mellette rozsdabarna dévérek... Na ezen a vízen főként a part mellett volt sűrű, puha hínár a vízben, imádták a halak. Ha véletlenül beleakadt az ember és kihúzott egy nagyobb csomót, vagy a part szélén akár kézzel kivett, szinte folyt belőle az ilyen-olyan csík, póc, ökle, meg tán más is akadt még ott, amitt kisgyerekként fel sem ismertem, no meg persze mindenfajta egyéb hal fiatal egyedei.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
hermanyi
addikt
válasz sityupityu #37541 üzenetére
Ez telepített kacsaúsztatóból van : Kicsi 1 Ha-s víz de szeretem ,van benne hal szépen . Itt fogtam már tokot is amurt is potyot compokat kis keszeget és fekete sügeret is . Pár dekás keszegtől a 20+ os halig jöhet bármi ,kimondott halat akarok fogni hely .
Compot már fogtam én is vadvízen . Halat meg nem nagyon eszem ,főleg amit én fogok abból nem .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
veterán
Én compóból fogtam telepített tavon is (ott sokat, volt alkalom, hogy 15-20 darabot is), viszont ami sokkal fontosabb a számomra, hogy teljesen vad vízen is sikerült. A lakhelyemhez közel van egy kis repülőtér, és attól nem messze a szántóföldön van több kisebb mocsarasabb jellegű víz, na ott is sikerült. Ezek tuti, igazi "őscompók" lehetnek, mert ezeket a vizeket soha sem használták semmire. Ezen kívül fogtam még Dunai holtágban is (talán 2-3 darabot), de ezeknek nem volt olyan szép a színük. Továbbá a kerti tóban is kell lennie kettőnek (úgy vettem meg őket telepített tóból), viszont enni még nem ettem.
-
A Zéé
addikt
válasz zsola32 #37535 üzenetére
A Lexa-t nem ismerem, de lesd meg szerintem a Daiwa Silver Creek-et is. Abból a 2,05-ös van nekem, faternak a 2,20-as.
Tűspicces, igazi gumis bot. 2-5g-os jigfejjel, és kisebb ellenállású woblerekkel igen jól működik. Mondjuk a 2-es körforgó, meg a nagy ellenállású műcsalik már annyira nem barátai. Pl a 11g-os spinblade már egyértelműen sok neki.Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz zsola32 #37533 üzenetére
Nem tudom mennyire releváns, de nekem van egy 2,13-as 7-25-ös casting verzióm.
Hal még sajnos nem tesztelte. Inkább wobbleres karakterűnek mondanám, bár fonott zsinórral lehet másabb lenne.
Amúgy jól felszerelt bot (mondjuk a csali akasztó fül nekem hiányzik róla), feszes, dobósúlyban nagyjából azt tudja, ami rá van írva. Mondjuk nem a legszebb kinézetű botom, de azért nem is rusnya.Just a simple Lineman...
-
zsola32
senior tag
jóreggelt mindenkinek
ismeri valaki a Pontoon 21 GAD Gancho pálcákat?
agyalok egy 1.98m 3-12g beszerzésén (a Nomura haru helyett)[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz FireFox1996 #37529 üzenetére
Ha már gasztro - nem voltam sosem nagy mágus a halak tekintetében a konyhában (sem ), pontyból eddig csak rácpontyot csináltam mindig, a minap viszont mást akartam, így megnyúztam és szép filéket készítettem belőlük, só, bors, fokhagymával bedörzsöltem,és mindenféle panír nélkül csak szimplán bő olajban kirántottam, hát azt kell mondjam, isteni lett. Mintha rántott husit ennék, omlós, fűszeres, ajánlom mindenkinek.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
tepenzed
őstag
válasz sityupityu #37522 üzenetére
kerek tavon dobáltam 3 órát
-
Interceptor
addikt
-
veterán
-
veterán
-
zsola32
senior tag
tegnap ismét lógattam egy picit, 2 feeder, és egy süllős pálcát vittem magammal.
(a mélyhűtőből eltettem egy 6-os fagyasztott küsz csomagot, a süllőzéshez)
mire kiértem, már tudtam, hogy otthon maradt a süllős-horgos dobozom, így csak a feeder maradt.
kb. fél óra után fogtam a dévért, nagyon pici volt, jól mutatott volna egy rablós szereléken.
vittem magammal esősátrat, nagyon lógott az eső, mely az első két órában szerencsére elkerült.
először csak szitált, majd szép lassan átment zuhogóba az eső. ekkor jött el a nagy pillanatom, felhúztam a még szűz, esőruhámat. (mint a gyerekek kiálltam az esőbe, és mint egy függő, egyből éreztem, hogy innentől nincs ellenfél az időjárásban, én megyek...mikor lehet)
ültem a sátor alatt, két nadrág, nagykapbát + esőruha, és néztem az esőt, illetve a késő őszi tavat.
közben eltelt a negyedik óra is.
délután négyig adtam maganak időt, elkezdtem elpakolni, a végére csak a feeder maradt, és még mindig bíztam egy kapásban, egy második kapásban...és ekkor elindult a nyelető.
egy 2.5 kg-os potyesz volt a spagó túlodalán.
érdekes volt kiszákolni, miután már eltettem a nyelet, főleg egy 3.9m-es pálcával.mire visszaengedtem a halat, már félhomály vot, de ami a lényeg, elégedettem indultam hazafelé, volt egy becsülethalam, és megvédett az esőtől a cuccom.
otthon belöktem egy + vitamint, és este kilenckor már aludtam rendesen, kihúzott a levegő. -
Grillo
őstag
válasz vendingo #37515 üzenetére
Én kimentem, Gödön kezdtem, de épp a legszarabb a vízállás, még nem lehet bemenni a lapos részre, mert van rajta víz, de apad, úgyhogy csak 20-30 cm, szóval a csalit sem lehet vezetni, meg jó eséllyel hal sincs ott.
Volt a gödi pataknál egy fenekezős srác, reggel óta nem jött neki semmi.
Átmentem a sződligeti kikötőhöz, dobáltam a patak torkolatához, meg a délre lévő kőruganyra is kimentem, épp kilátszott egy része. Sajnos kapás nem esett, sem gumira, sem wobblerre, villantóra.
Indulóban voltam, mikor érkezett egy srác pergetni, kicsit beszélgettünk, neki sem nagyon ment idén a Duna.
Dobáltam megint a Salmot, a Lukácsis videó alapján, de marhára nem tudom eldönteni, jól húzom-e. -
hermanyi
addikt
Voltam ma egy picit rakozni. Sajnos elég kuka volt a víz hidegfront hol fújt a szél hol nem, de azért volt pár kicsi keszeg, három poty (nem nagyok 2-3 kiló) és egy szebb compo ezt már érdemesnek tartottam fotózni
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
tepenzed
őstag
válasz sityupityu #37503 üzenetére
Nagyon esélyes, hogy az én hibám, úgyhogy nem is próbálom meg visszaküldeni szerintem. Az első dobásoknál többször volt, hogy véletlen feltekertem az fc előke forgóját és ilyenkor bizony nagyot koppant, első pergetésem volt, szóval kicsit figyelmetlen voltam.
Hétfőn beviszem Csőri csaliba, hátha itt foglalkoznak olyannal, hogy kerámiát kicserélik (remélem azért lehet normálisan pótolni és nem valami félkész megoldás lesz), jó lenne, mert fogalmam sincs, másképp hogy oldom meg, Pestre nem tudom felvinni jelenleg.
Egyébként élveztem az első pergetést. 2 halam sikeresen kijött, egy szép csuka viszont valahogy a hosszú fc előke ellenére a fonottat el tudta harapni
Az már biztos, hogy ez a csónakos merítőháló megy a kukába és inkább bevetem a 3 méteres gumis pontyozó merítőt, mert ebbe annyira beleakadnak a wobblerek, hogy szétfő az agyam
[ Szerkesztve ]
-
Grillo
őstag
Gondolkodom kis délutáni pergetésen...
-
Kelvin
őstag
válasz j.davidovics #37504 üzenetére
Dehogy koptatta ki a fonott, felejtsétek már el azt a blődséget...
A kerámia, vagy más anyagú betét megsérült. Gyakran előfordul ha hozzácsapódik a bot valami keményhez.tepenzed:
Küld vissza, minél előbb.[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
veterán
Az nem kopás nyom.
Akkor szokott ilyen lenni amikor odavered a spiccet valaminek és nem az egész betét, hanem annak csak a széle törik (pattan) le.[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Ma vettem ki a dobozbol, elso napja
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.