Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabamigo
aktív tag
válasz vendingo #24990 üzenetére
A gumikukoricás csalizáshoz még annyi ,hogy amint fentebb írták érdemes megpróbálni 2db-t!
A chilistintahalasba van sárga meg piros ,én a múltkor 2db(1piros,1sárga)szúrtam fel a 10mm csalitüskére és bevált!
Mondjuk a csalitüskéről könnyebben le tud csúszni a "harcban"!
Volt olyan,hogy a HD gumitigrismogyorót lehuzta a csalitüskéről valami HAL ami irdatlan húzos kapást csinált,bevágtam aztán kitekertem a csupasz csalitüskés szereléket![ Szerkesztve ]
Az Élet a Legjobb Méreg!
-
vendingo
veterán
Köszönöm a tippeket.
Linkelne valaki egy jó 2 horgos etetőkosaras végtelenül egyszerű szereléket?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
csƵ
addikt
Nektek szállítási hosszban hol a határ?
-
golyós
addikt
válasz Gabesz26 #24985 üzenetére
Nem láttam ez tény, de mobilról nézve a linkelt merítőn sem láttam szegecset.Ha van akkor nem szóltam sorry.
Ha esetleg a garis igényemet nem fogadják akkor lehet ezt választom a menees fejemhez ha ez szeintetek tényleg megbízható.
#24973 dragonfx : mit miért is?
#24980 tepenzed : hát... mivel szinte szóról-szóra ugyanazt kérdezted ott is, így éles logikával kikötkeztettem, hogy te lehetsz
A jelek szerint ott is csoport tagok vagyunk
Aki meg válaszolt neked, az a kollégám.Bentán szokott rendesen fogni.[ Szerkesztve ]
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
Zoli bácsi
őstag
Dovit etetőanyagot keverd mással, fogósságát nem kérdőjelezem meg, az állagát viszont igen, nem tudtam olyanra gyúrni, hogy egy erősebb dobásnál ne repüljön ki. (Csontisom nem volt, de amik voltak, azokkal így jártam)
Magnetic Carp-ból van pár fajtám, beváltak, esetleg egy tipp: Próbáld a gumikukival (esetleg kettővel) lebegtetni, kisúlyozni.
Csemegekukoricát nem szeretem fenekezőn, hamar lecsipkedi az aprónép, aztán üres horgot lógatok. Ezeket az üveges kemény kukoricákat veszem. Mostanában arra figyeltem fel (nem hiszem hogy véletlen), hogy érdemes ezeket az ízesített kukoricákat is dippbe belemártogatni, hamarabb jön hal. -
csabamigo
aktív tag
Szerintem az elején még ne keverd össze az etetőt,gondolom fejenként 2botal horgásztok akkor egyikre ez a másikra az,ha megy mindkettőre akkor keverheted !
A gumikuki jó és lebeg!
Nekem a chilistintahalas mindig adott potykát a másikat nem ismerem!
Én az esetek 90%ban lebegtetek ,világos színű csalival!
Mostanában a fehér a sláger!
Görbüljön!
Ui.: A Dovitnak van még ha jól emlékszem a Darabos pontyozó
360ft "osanba",nekem bejött az is keverve a csontissal![ Szerkesztve ]
Az Élet a Legjobb Méreg!
-
vendingo
veterán
Ja, egyesületi tavak, a legtávolabbi is 10 kilométerre van, a legközelebbi meg 2-3. A patak amin Ul pergetek 100 méterre folyik a házunktól.
Amúgy napi 2x szoktam kijárni. reggel 7-11 között és délután 4-8 között.
Túl sok a szabadidőm és unom magam itthon.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Éjszakára beterveztünk egy fenekező horgászatot bojlis botokkal.
Bevásároltam pár cuccot, ezekről kéne vélemény, tapasztalat.
Ea.:
Dovit sárga csontis 1kg
HD Magyar betyár 1kgCsali:
HD gumikuki tintahal chili
Magnetic carp kolbászos dippes pelletViszek még végólmot meg csemegekukoricát is, ha netán a csodacuccok csődöt mondanának.
Az etetőanyagokkal próbálkozzak külön-külön, vagy mehet bekeverve?
-
csabamigo
aktív tag
-
csabamigo
aktív tag
válasz Zoli bácsi #24986 üzenetére
Szia
Az helyzet,hogy a másik orsóm egy Nevis Aqua feeder 6000 ,2 hónappal korábban vettem és soha nem kellett a hajtókarral játszanom!Mind a nyelető mind a első főfék úgy műkszik ahogy kell!
De ez a Red Star feeder .....hmm!Az Élet a Legjobb Méreg!
-
Zoli bácsi
őstag
válasz csabamigo #24983 üzenetére
Én azt vettem észre, hogy van egy pont a hajtókar bizonyos állásánál, ahol nem kapcsol át normálisan a nyelető.Nem olyan határozottan kattan át a nyelető kapcsolója, és nem vált át rendesen.. Ekkor odébbtekerem picit a hajtókart, és újra átválltom, akkor jó. Mondjuk nem ilyen orsóm van, mint neked, de Nevis....
-
Gabesz26
senior tag
válasz golyós #24962 üzenetére
Ezek szerint nem láttad még élőben a két nyelet. A Nevis Patroit Power és a Nevis Mater Power között azért elég sok különbség van, az egyik lényeges, amit előttem is írták már, hogy gyárilag szegeccsel is meg van erősítve a fejtartó rész a Masteren.
Nevis Master Powert használok egy ideje, ezért mertem ajánlani.
-
jansky1
senior tag
Nekem beváltak a Nevis damilok, soha nem volt velük semmi bajom. Kaptak terhelést bőven.
-
csabamigo
aktív tag
válasz thlaca #24982 üzenetére
Szia
A nyeletőfék!
Átkapcsolom és én mindig meghúzom a zsinórt próbaképpen! Az esetek nagy részében "akadozva" jön a zsinór!Tekerek rajta,hogy visszaváltson,újrakapcsolom akkor már jó!
Ja és a pótdob(bordó) pedig a sima féknél nem lehet finoman állítani!
Ennyi!
Most még használom aztán télen visszaviszem gariba,hogy nézzék meg!
Régen N.Pantera orsót használtam de a bányatavi potykákat nem bírták!
Üdv[ Szerkesztve ]
Az Élet a Legjobb Méreg!
-
-
Zoli bácsi
őstag
válasz #46372352 #24968 üzenetére
Nem kell félni a Nevistől, a gyanúsan olcsó holmikat el kell náluk kerülni. A leggagyibb a "winner" széria, botból, orsóból, zsinórból, száknyélből....Kerülendő. Aztán az "Axum, Magnum, Promaxx" kategóriák, kicsit jobb, de jobb ha nincs belőle a tulajdonunkban.... Ettől felfele már használható. Persze nem prémium minőség, de én próbálok ár/érték arányban gondolkodni.
-
vendingo
veterán
Ha már decathlon. Vettem 590-es wobblereket. A színük gagyi, a horgok gagyik, de rettentő jól mozognak. Kis törődéssel akár még jó is lehet.
-
csabamigo
aktív tag
-
golyós
addikt
válasz tepenzed #24967 üzenetére
Igen ezt láttam, de sokallom az árát.Ha nem cserélik az enyémet akkor alu merítőt veszek 2,5méterest.
Látom Facen, hogy készülsz Esztergomba horgászni?dragonfx #24970 :Vékonyabb tehát jobban repülne, de nem szoktak ilyen méretű zsínort "telibe" rakni.Ettől még működhet.
Viszont a tavak többségén nem engedik még a fonott dobóelőkét sem, ezt ne feledd.[ Szerkesztve ]
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
dragonfx
veterán
válasz vendingo #24959 üzenetére
hát gyengus ja idén vettem de többször gondoltam már lekocolom gyorsan mert agyrém gubancolodik és szemlátomást kisebbet tudok dobni vele.....nem tudom hány féle van nevisből fogalmam sincs én már melyiket vettem mert kidobtama dobozát de máskor nem.
Ám merítőből néztem egy mivardi márkájut van ilyne valakinek? parton láttam már 3x is gondolom annyira ratyi nem lehet akkor. de én mindneképp fém háromszögest akarok.
a shimi zsinorjából pont a beast mastert használtam irto klassz zsineg csak már nem lehet kapni kb sehol...aki tud esetleg sikitson bp.n. a technium biztos franko de baromira tulárazott annyiért már fonott van.
Más:
arra gondoltam amugy mi lenne ha 25 mono főzsineg helyett vennék 15ös fonottat valami frankot.szerintetek angyobbat tudnék dobni távolságra.? kb mennyivel?"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
veterán
válasz csabamigo #24966 üzenetére
Sok Shimano zsinórral volt már dolgom kivéve ez alól a Beastmaster. De nem hiszem, hogy minőségben nagyon különbözne a többitől.
Amit el tudok róluk mondani, hogy szerintem simán megérik a felárat (ha fennáll ez). Hozzák a ráírt szakítóértéket, és ami számomra még nagyon fontos, hogy méretpontosak. Háklim a méretpontosság.
Shimano-ból a legtöbbet sima monot zsinórt használtam (több fajtát), a legtöbbször előkezsinórnak, illetve főzsinórnak bolognai botra és pergetésre.[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
csabamigo
aktív tag
válasz sityupityu #24961 üzenetére
Hát ebben is igazad van,de mivel a többi zsinór nekem jó volt,gondoltam ez lesz a "tökéletes"!
Meg az új orsó nevével is jól hangzott!
Korábban már érdeklődtem a Shimano beastmaster zsinór felöl ,erről esetleg valakinek tapasztalat?[ Szerkesztve ]
Az Élet a Legjobb Méreg!
-
vendingo
veterán
válasz Zoli bácsi #24964 üzenetére
Próbáltam pár nevis zsinórt, de a csomagoláson jelzett szakítószilárdságnak a ~felét tudták, folyton szakadtak a csomónál.
Én trabucco zsinór hívő vagyok. Soha semmi gondom nem volt velük, és egész jó áron kaphatóak.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Zoli bácsi
őstag
válasz vendingo #24959 üzenetére
Vettem még tavaly egy Nevis Fluoro Carbon 150m zsinórt, előkék kötéséhez. Olcsó volt, aztán vettem márkásabb előkezsinórokat, ezt meg felcsévéltem főzsinórnak, gondoltam kipróbálom, aztán ledobom.
Nem várt dolog történt, tavasz óta használom, és nagyon elégedett vagyok vele, ma is partra segítettem egy amúrt, tegnap is lett egy amúr, és kettő ponty.... Főzsinór soha nem szakadt, egész nagyokat dobok vele, a végéből le kell vágnom lassan pár métert, a sok fárasztás miatt azért látszik az igénybevétel...... -
csabamigo
aktív tag
válasz sityupityu #24961 üzenetére
Igazad van nem ide tartozik!
Általában én sem a legolcsobb dolgokat veszem ,ha tudok érdeklődök ,informálódok utánna és eldöntöm,hogy nekem megéri e vagy sem!
Most pl.vettem nemrég 10e ft.nevis aqua feeder 6000 orsót és teljesen meg vagyok elégedve vele,viszont közel 15e ft N.RedS.feeder csalódás!
Örültem mikor rátaláltam erre a fórumra mert sok mindent meg lehet osztani,tapasztalatot ,infot !
Szimpatikus,értelmes emberek írnak ide ,nem úgy mint 1-2 fórumba![ Szerkesztve ]
Az Élet a Legjobb Méreg!
-
veterán
válasz csabamigo #24951 üzenetére
Persze megértem, mindenki pénzből él.
De az említett száknyél szerintem még a megfizethető kategóriába tartozik annak a fényében, hogy egy felső kategóriás merítőnyél mennyibe kerül. Az meg, hogy ki mennyiből gazdálkodik havonta az ezen a tényen nem változtat semmit, és nem is ide tartozik. Ez mindenkinek a magánügye.(#24960) csabamigo "Ez az új ami problémás pedig nagyon jókat írtak róla a "dobozán" és a nevis katalógusban!"
Ha valaminek kíváncsi vagy a minőségére akkor szerintem ne a termék saját katalógusában leírtak alapján vond le a következtetéseket.
[ Szerkesztve ]
-
-
csabamigo
aktív tag
Használt,vett már valaki új Nevis Red Carp Feeder zsinórt!
Az új Red Star feeder 7000 orsómra vettem 0,25s vastagságban!
Az orsót viszem vissza garanciába mert a nyelető nem kapcsol rendesen a zsinór pedig gubancolódik!Az Élet a Legjobb Méreg!
-
csabamigo
aktív tag
válasz sityupityu #24947 üzenetére
Dehogynem!
Csak hát bérből,fizetésből élő szorgos hangya vagyok!
Lakáshitel,asszony,gyerek,kutya,tengerimalac...
Úgyhogy a felsőkategória számomra ......sajnosAz Élet a Legjobb Méreg!
-
tepenzed
őstag
válasz sityupityu #24947 üzenetére
hjah, hát walterban van 36 ezerért is
-
veterán
-
csabamigo
aktív tag
válasz tepenzed #24943 üzenetére
Ha nem is akarsz bajlodni a ragasztással,szerintem van olcsóbban is megbízható merítőnyél!A szegecs mondjuk pozitív de én biztos nem adnék ennyit egy merítőnyélért!
Na ez már jobbnak tűnik,próbáld ki !
Nekem azóta 3 peca van benne 7-8kg potykák és a helyén maradt![ Szerkesztve ]
Az Élet a Legjobb Méreg!
-
tepenzed
őstag
válasz csabamigo #24942 üzenetére
[link]
Ilyet vettem, de simán széthúztam, pedig száradt napokig, mintha nem is ragasztott volna semmit...Nézegetem az obi oldalát, de annyi féle ragasztó van...
szerintem kipróbálom még utolsónak ezt a loctite ragasztót [link]
meg rámegy egy ragasztószalag: [link]ha így sem, akkor bevágom a tóba
[ Szerkesztve ]
-
csabamigo
aktív tag
válasz tepenzed #24941 üzenetére
Szia
Valaki itt írta régebben,hogy 2komponensű ragasztóval csinálta és elég tartós!
Meg gondolom nézni kell,hogy vízálló legyen!
Én Sicomet 77 pill.ragasztóval nyomtam ki aztán még erős szövet szalaggal körbetekertem!
Kézi szegecselővel esetleg meg lehet csinálni, egy bádogos a környékeden?![ Szerkesztve ]
Az Élet a Legjobb Méreg!
-
tepenzed
őstag
Valaki használja az új Döme merítőt?
Azt írja szegecselve is van a merítőfej menet, így garantáltan nem fog leesni.
Elegem van már, hogy hiába ragasztom meg a sajátom, mindig kiold a ragasztó, úgyhogy rászánnék ennyit, csak végre ne kelljen ezzel foglalkoznom. Popszegecseléshez én meg nem értek[link]
Vagy van jobb alternatíva?[ Szerkesztve ]
-
Emu
őstag
Kicsit részletesebben a tegnapi napról:
Tesóm főnökének (tógazda) meghívására látogattunk el a tóra. Nekünk 120km+ a távolság végig útfelújításokkal, ezért elmúlt 7:30 mire kiértünk. Ekkor már az árnyékos oldal (bejárattól nézve bal) már telt házas volt, így a jobb oldalt választottuk (itt is már csak 5 szabad stég volt!) Ekkor még nem tudtuk, hogy mindkét oldalon a hátsó 5-5 állás a legjobb, ezért a tó közepénél ültünk le. Gyors szerelés után a hosszabb botra (3,9m) method felszerelés került csali tüskével kereső horgászathoz, a rövidebbre (3,6m) pellet feeder kosár fűzött előkével. Mindkét boton 20-as főzsinórt használtam 10-es fonott előkezsinórral, a horog 10-es méretű Gamakatsu Team feeder volt. Kétféle etetőt készítettem: 1. Stéges pellet pack (jól emlékszem a 2mm-t vettem) 2. Dovit féle method kaja(átrostálva) és ebbe kevertem még micro pelletet és csemegekukoricát.
Method szerelék pellettel megtöltve 1 szem gumikukuval a horgon repült ~80m távolságba, a másik szerelék másik fajta kajával, horgon fűzve 2 csemege kukorica+1gumikuku-val repült ~60m távba. Tesómnak még gyorsan segítettem felszerelni, közben jelentkezett is az első húzós kapás a távolabbi boton. 7-8 perc fárasztás után egy 4-es töves pihegett a matracon. Gyors újradobás után (nem sikerült olyan messzire, és a következő dobásoknál sem próbálkoztam nagyon messze dobni) nem történt semmi, próbáltam több csalit lebegtetni is, de semmi. Ekkor jött a tógazda aki elmondta a tutit: a halak napközben behúzódnak a tó közepére, a jó helyek a tó végén vannak, mert ott van kialakítva a halak vermelő helye (az átlag 2,5m mélység ott 4,5-6m de ehhez 120m+ kell dobni mindkét oldalról, ez amolyan kíméleti zónaként is funkcionál) valamint idén télen szét fogják szedni a stégeket, hogy ne kelljen ennyire közel ülni egymáshoz.
Ezután repültek a kosarak a legnagyobb távolságba, amire képes voltam, és be is indultak a halak. 10-15 percenként volt egy kapás, és jöttek az átlag 3 kilós halak, néha 1-1 5kg körüli. Másfél óra múlva, már szó szerint „tömeg” volt mögöttünk minden fárasztásnál, hogy legalább halat lássanak. Persze jöttek a szokásos kérdések, hogy mire jönnek? Meg hogyan? Próbáltam mindenkinek készségesen válaszolni, remélem sikerült is. Délután egytől ebédidőt tartottak a halak (próbáltam újra 3-4 fajta csalit, de semmi) majd amikor tesóm otthagyott, hogy a mellékhelyiségben könnyítsen magán egy botvivős kapásnak bevágva jelentkezett a 10-es tükrös. Mire partra sikerült terelni, már majdnem 3 óra volt. Az utolsó egy órában újra beindult minden még 3 halat sikerült szákba terelni. Nagyon élveztem a tegnapi napot. A nyerő csali az egyik horgon 2 szem csemegekuku volt egy fokhagymás gumikukuval kikönnyítve, a csalitüskén pedig egy fokhagymás és egy chilis tintahalas adta a legtöbb halat.
Tesóm egy picker és egy feeder botot hozott. Pickerrel kb. 20m-re horgászott folyamatosan lőttük rá az otthonról hozott büdös kukoricát, illetve az apró pelletet, de egy kárászon kívül mást nem tudott fogni vele. Az összes hal neki is a benti feederre jött. Mikor pakoltunk, még összefutottunk a tógazdával és rákérdeztünk a part közeli dologra. Azt mondta, hogy aki part közelben akar halat fogni, az nyitásra érjen oda, vagy zárásig maradjon. Este mikor körbesétál ellenőrizni, tele van a part halakkal…Kicsit hosszú lett
-
jansky1
senior tag
Valamilyen jó Rapala forrásotok van? Újakat szeretnék rendelni, akár külföldről is. Vagy nagy árkülönbségek nincsenek ?
-
vendingo
veterán
válasz FireFox1996 #24932 üzenetére
Régen nálam gyakoriak voltak a 30-40 perces fárasztások keszegező felszereléssel a 10kg feletti halaknál, főleg a tokhalaknál, pláne amikor farokba akadt.
Soha nem felejtem el amikor szólt a tógazda, hogy záróra és abban a pillanatban akadt meg a tok. Még 45 percet kellett túlórázni. Másnap vittem neki egy sört
Egyszer egy 20 körüli harcsát csaltam horogra keszegező cuccal, de 45 perc után úgy kinyúlt a zsinór, hogy szakadás lett a vége.
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Most járok egy tóhoz, ahol úgy néz ki egy nap, hogy reggel 6-8 között fogunk 3-4 pontyot, aztán egész estig mindenki csak ül, várja a kapást, néha valakinek becsúszik egy, de teljesen halott a tó.
Mindig látom, hogy hátul ahol törött stégek vannak, állandóan ugrálnak a halak
Tegnap odamentem és elkezdtem 10-20 méterekre bedobálni a stégek elé, 1 óra alatt 5 halat fogtam, többiek csak ültek. Úgy tűnik minden nap ez van, hiába etetek be máshol
Egyetlen probléma, hogy a hal nagyon egyszerűen bemehet a stégek alá és akkor vághatom el a zsinort, mert onnan ki nem szedem őket. Kérdésem lenne, hogy ti milyen technikával oldjátok meg, hogy a halnak esélye se legyen kirohanni oldalra? Gondolom egy erősebb, 4 kg feletti halnál ez szinte lehetetlen (nekem csak 2-3kg jött, azokat tudtam kontrollálni, közvetlen a partnál meg már nem volt probléma a kirohanás, ott nincs stég, csak beljebb)[ Szerkesztve ]
-
FireFox1996
őstag
válasz zolynet #24931 üzenetére
Látod Zoli!
10kgs harcossal fél órás a fárasztás. Ehhezképest az enyém 5.5 kgs "csak" 15 perces fárasztás volt Úgyhogy a végén már nem engedtem neki, és csak kitekertem a partra
Nem tudom, hogy Szili hogyan fáraszotta a nagy harcosokat a rakóssal[ Szerkesztve ]
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
zolynet
veterán
Szép 10-es! Grat neked is.
Én is voltam már kint ezen a tavon. Előtte néztem haldorádós videót is amiben taglalták hogy ide csak olyan menjen aki tud 100m felettit dobni. Úgy mondta Döme bá hogy egyik partról csak 70-80métert, a másikról 120-130métert kell dobni hogy halat fogj. Én inkább csak 80m körül vagyok hitelesítve,így a megfelelő partra ültem. 2halam maradt le akkor, valszeg szar horgot használtam, mert az egyik ki is egyenesedett.
Idén már nem, de jövőre visszamegyek egy pecára.Life is too short to stay stock!
-
szuszinho
őstag
-
Emu
őstag
Tegnap végre eljutottunk a Kesztölci tóra. Amennyire mondták, hogy mennyire betegek a halak, meg szét van szakadva a szájuk stb. annyira ért pozitív meglepetés. A kisebb halak makk egészségesek, sem sérülést, sem csonkítást nem láttam egyik halon sem. Iszonyat erőben voltak, egyik 3-4 kg közötti nyurga 2x is kirohant kb. 20-25m-t azt hittem, sokkal nagyobb lesz. A víz kristálytiszta, külön élmény látni a halakat 1m mélyen a vízben, hogyan forgolódnak. Hazaindulás előtt pedig fó fél órás fárasztás után megajándékozott a víz ezzel: [link]
Viszont nagyon nem mindegy milyen szerelékkel, és milyen csalikkal ülsz ki horgászni. Rajtunk kívül nagyon kevesen fogtak rendszeresen halat. Nagyon számít a távolság (sajnos) és a módszer. Nekem egy 3,6 és egy 3,9 hosszú feederem van, és csak akkor sikerült halat fogni, ha megdobtam a min. 70-80m-t. A rövidebb bottal, ez már nagy kihívás. Ha valakit érdekel írok szívesen bővebben is
-
csabamigo
aktív tag
Gratula!Nagyon szép!
Én szombaton mentem ki a Bázisra és oda tudtam leülni ahova szerettem volna!
6:15-8:30-ig 6 db potykát segítettem matracra 2db leakadt!utánna napközben még 7db fogtam 1Kg-7kg-ig!4-5 leakadt! A legtöbbet a SBS creative popup 10mm adta M1-el kenve!
Jah feederrel kb.70-80m-re!
Jött még kárász is kb 7-8db!
17:00-ig voltam,nagyon kellemesen elfáradtam!
Üdv[ Szerkesztve ]
Az Élet a Legjobb Méreg!
-
Zoli bácsi
őstag
válasz vendingo #24919 üzenetére
Egyszerű szerelék? Szerintem a gubancgátlócsöves bordás kosár, gumigyöngy, forgókapcsos karabiner, aztán előkezsinóron horog..ez a legegyszerűbb, szinte csak ezt használom.
Bojli rögzítésére a zsinórból hajszálelőke, vagy vannak ezek a horogra húzható szilikon hajszálelőkék. De puha bojlihoz akár csalitüskét is köthetsz, legegyszerűbb a csalizás.
Én 25-30-as monofil zsinórt használok bojlis boton, amurok miatt 0,12-es fonott előkével. Ha nagy halak vannak, esetleg akadós a terep, akkor persze 30-as lenne a minyimum
Élőhalas ragadozó? Ha süllőre gondoltál, esetleg csukára, oda szerintem egy pontyozó bot, akár bojlis is bőven megfelel, vagy egy rövidebb, régebbi bot. Harcsára már kevés lenne, oda harcsázó cucc kellene.
Szerintem -
busman
veterán
-
FireFox1996
őstag
válasz tepenzed #24918 üzenetére
Teknős szájába nem szabad dugdosnod az újjadat, mert ki nem köpi én is párszor fogtam már, olykor horogszabadítóval szedtem ki. Volt már példa hogy vízi siklót fogtam pergetéssel, olykor csak a kés segített...
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
vendingo
veterán
Lehet lesz alkalmam pár napot
bojliznipelletezni.
Van egy bojlis botom, meg hozzá orsóm, de eddig csak csukáztam, harcsáztam vele. Kb 10-15 éve nem fenekeztem.Tudnátok ajánlani egy egyszerű fenekező szereléket? Etetőkosárral horgásznék, a horog végén meg szilikonnal lenne egy 20-as pellet. Régen így csináltam: gubancgátlós etetőkosár, gumigyöngy, körforgó, előke, horog, szilikonon pellet.
Esetleg ha egyszerű olcsó bojli rögzítő technikát is tudnátok ajánlani, akkor legalább a csali lehetne bojli, etetni meg pellettel etetnék költségkímélés szempontjából.
A széki tóra készülök, ha sikerül összehoznom. Egyik botnak lenne fenekező, a másik bottal pergetnék, spicceznék, matchaznék.
Hányas monofillal lenne érdemes feltölteni az orsót? Vannak szép 15-20kg fölötti halak is a tóban.
Én 30-as pergetőzsinórra gondoltam.Illetve kéne ajánlás élőhalas fenekező felszerelésre, hátha ragadozózni támad kedvem.
[ Szerkesztve ]
-
szuszinho
őstag
Tegnap 6 után kezdtem pecázni. 10-ig jött 8db ponty meg 1 teknős
Aztán utánam jött a két kereszt gyerek (lány 3, fiú 5 éves). Adtam nekik egy kis spiccet snecizni. Azt az örömöt nehéz leírni, amit okoztunk egymásnak. Dobálták a gombócokat, szaladgáltak örömükben a hallal, matracra tették... Nagyon büszkék voltak magukra, meg persze jómagam is rájuk. Igaz, onnantól a saját botjaimmal nem nagyon tudtam foglalkozni (jó, hogy csak egy kapás volt egész délután). Most mindenkinek ezt mesélik. Alig várják a következő alkalmat. Azt hiszem, sikerült megfertőzni Őket -
tepenzed
őstag
Srácok tudtok Pesten egy megbizhato horgászati "szervizt" ahol foglalkoznak meritonyellel? Ugyanis a fej rogzitesere szolgalo csavaros menetem gyari ragasztoja kioldott, vettem pattex gelt es hagytam szaradni 2 napot. Horgaszat kozben megint kioldott, szinte semmit nem tartott. Kellene nekem egy szaki aki ugy megkeni,megszegecseli es beszigszalagozza, hogy neken tobbe attol nem kell tartani, hogy kiold
-
A Zéé
addikt
válasz busman #24913 üzenetére
óóóó!
Egy legyezős kolléga! Kérdezhetnék párat?
Ilyen kis patakokon partól mennyire könnyű/nehéz legyezni? Mennyire kell tiszta környezet a dobáshoz? Értem itt azt, hogy fás-bokros partokon mennyire macerás dobni? Milyen hosszú, osztályú bottal érdemes nekikezdeni szerinted? A legyeket magad kötöd, vagy van valami forrás, ahol lehet venni kész legyeket?Just a simple Lineman...
-
nepszter1
addikt
Hali , szeretnék majd egy erősebb feeder botot amivel akár 75-100 méterre is el tudnék dobni meg szeretnék vele horgászni folyón is 2bot -2 orsó erre a keret 80k de nem most szeretném ezt venni csak karácsonykor csak addig szeretnék nézelődni utána járni a dolgoknak én amit kinéztem és tetszik az az orsó de lehet picit drága lesz [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
Zoli bácsi
őstag
Hali! Múltkori pecámnál észrevettem, hogy az idén vásárolt Eurostar MC feeder piros spicce inkább már sárga, mint piros, erősen megfakult 20 peca alatt. Úszóim antennái is pár peca után erős fakulást mutatnak, pláne a piros szín tűnik el. Csak eszembe jutott.... Egy feeder spiccre, vagy egy úszóra pár csepp festék kell, ezen miért spórolnak? Nem lehetne UV álló festéket alkalmazni? Elvileg ezek kültérre gyártott holmik......
-
zolynet
veterán
24órás tereskei horgászat Firefox1996-al és Zsola barátommal elég gyengére sikerült.
Tegnap 19körül bent voltak a botok. Az első kapásom ma hajnal 4kor jött!!!
Addig Dani (=Firefox1996) éjjel fogott egy szép 5kilóst, meg még pár sodrófát.
A hajnal sem hozta meg a kapásokat. Az összes bolyit kipróbáltam ami nálam volt, na mondom akkor kipróbálom az összes spécikornt is ami nálam volt. Kezdtem az ananászossal, majd fokhagymás, mézes, epres és csilis. Persze hogy az utolsóra haraptak rá, de úgy hogy amikor bedobtam és rátettem a ekapásjelzőre a damilt már akkor húzta.
3-4db 2-3kg körülit tudtam fogni, illetve ami bearanyozta a napot az a 5.5kilós potyka ami dupla tintahalmáj komibira jött.
Catch&release volt.
Iszonyatosan nem ettek a halak, teljes inverze volt annak ami kb két hónapja volt.
Akkor fejenként kb 15 halat akasztottunk, mindent ettek, na ma annyira semmit se.
Azért jó volt éjjel megfagyni, majd nappal szétsülni.Life is too short to stay stock!
-
csƵ
addikt
Ezt én is néztem a napokban, de most a nyéltoldós botokon akadt meg a szemem és szeretnék egy ilyenre beruházni 180-200 cm közötti méretben UL/L akcióval. Eddig csak a Shimano Aernos 190cm 3-12g modellt (SARNS19312) találtam. Aernos botom van pickerben, nagyon elégedett vagyok vele. Ha nem tudtok más alternatívát, akkor lehet beneveznék rá.
-
veterán
válasz Steady74 #24899 üzenetére
Á, én rendesen matchbotozni sem tudnék másról csak ládáról. Csak abból a pozícióból tudok gyorsan és pontosan matchbotozni amit a láda nyújt. Ha nem lenne láda akkor komolyan mondom inkább állva csinálnám ezt a műfajt, képtelen lennék valami karosszékből. A feederezés már más tészta, oda én is karfás széket használok. Viszont az is hozzátartozik, hogy a nagy Dunát leszámítva én máshol nem feederezek.
-
dragonfx
veterán
joker ma.
3 potyka.
de irto gyenge ugyanaz mint a moby egész de.t semmi kapás mintha lavorba pecázna mindneki. du.n csöndesbeb lett elmentke forgalom irot hangos 51es miatt. du 3 utána volt pár kapás. 1-2-3 kgos.gyenguci...melletteme gy kissrác az a kék fúzios buzisággal tolta 2öt fogott de angyott.
na muti mi ez mit tud mennyi hogy??
most nézem messze a legdurvább árú 2800ft?
amugy a puha horogpellett azt jelenti nem kell fűzni rűá is lehet szurnia horogra?[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canyon Stoic 2 XL
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- Liftor Active fekete, szövet + háló ÚJ BONTATLAN
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest