Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
balintbaba
tag
válasz flash- #219761 üzenetére
Sweetspot edzések elterjedése szerintem elsősorban a Trainerroad népszerűségének köszönhető, náluk egyértelműen ez az irány.
Eszerint a metaanalízis szerint hatékonyabb a polarizált edzés, de szerintem nem mérvadó, ahogy az sem, hogy a profik mi szerint edzenek. Sokkal fontosabb a folytonosság és a rendszer szerint való kerékpározás és hogy beilleszthető legyen az edzés a mindennapokba.
Én kinti környezetben nem tudok és nem is szeretnék óra szerint tekerni, pedig két biciklimen is van wattmérő, ezt inkább meghagyom az igazán elhivatottaknak.
-
SpaceKombajn
aktív tag
A sweet spot az az útba eső cukrászdák "álneve".
Amúgy lehet tényleg az, amit erölködés nélkül lehet bírni sokáig.
Tavaly inkább futottam, mint bicikliztem és vettem egy strydet (méri a wattokat).
Ott pár futás után meghatározza a critical powert (CP) és megvan, hogy annak hány százalékán, milyen
munkát végez a futó.A kerékpáros wattmérők is hasonlóan működhetnek.
spacetime
-
6030D
őstag
Mindenkinek más kell, ezért felesleges ezen fórumon rugózni. Akit érdekel, az utána olvas és beállítja magának, mi a jó, akit nem annyira, az fizet egy edzőnek, aki meg csak tekerne, az tekerjen. De ha egy 150 kilós ember elkezd intervallozni fogyás és jobb állóképesség szempontjából, akkor nem fogja elérni a célját.
Edzeni akkor kell, ha van egy cél, amit körül tud írni az ember. Egy verseny, egy táv, egy adott idő, egy résztáv sebesség... Ha ilyen nincs, illetve nem ismerjük, mit szeretne elérni a másik, akkor felesleges addig ajánlgatni. Montinál maradva: ugye senki nem gondolja, hogy ugyanaz a felkészülés kell egy 1,5 órás XCO versenyre és egy <16 órás Salz A távhoz.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
parandroid
félisten
Ja, ez az aerob küszöb akkor kb. Ennek edzésnél nem kéne jelentősége legyen, kb itt a legkevésbé hatékony a fejlődés. Ez a versenyekre, felmérőkre vana, minden más edzés lényege, hogy ezt fejleszd.
Akinek meg heti 6 órája nincs tekerni, az szerintem nem edzésként, meg állóképességfejlesztésként tekint a kerékpározásra, annyi idővel fejlődni nemigen lehet, főleg nem bicajon. Futásnál kb az a belépő minimum, biciklin ennek a 1,5-2x-ese, ahol már tényleg edzésről beszélhetünk.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest