Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabro0
őstag
A kulacsot hová rakjam, a földre? Ehhez mondjuk nem árt az utcai cipő, SPD-vel nem játszadoznék szívesen, max füvön...
Somatom: Azért is kérdeztem, mert én is régebben így voltam vele (bár nem volt az olyan nagyon rég ), egykerék, első-hátsó ment, most meg nagyobb bicajjal nem merem és nem is érzem úgy hogy menne. Meg úgy általában nem vagyok olyan magabiztos, mint anno.
[ Szerkesztve ]
-
samujózsi
senior tag
A pedálfordulat számszerűsítésének mi jelentősége van?
Ez nem csak annyi, hogy kinek mi a kényelmes?
Teljesítményt lehet vele befolyásolni? (Már úgy értem, az eltérő fordulattal, nem a mérésével )#149364) 6030D
Fura... én 60/perc körül próbálom tartani, de nem erőből nyomom. Akkor szoktam váltani, amikor ez már nem megy lazán.[ Szerkesztve ]
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
xy.zsolt
őstag
Én ilyet használok....kínai speedplay….teszi a dolgát és olcsó. Nyilván felelőséget egy kínai eladóért sem vállalok, de el lehet olvasni az értékeléseit....ami elég jó. Ja és EZT a protectort is rendelni kell hozzá ha nem akarsz úgy járni mint én....a csavarok nagyon elkoptak nélküle
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
TayRol
nagyúr
Új 6800-as pedál van az aprón 25e-ért, annyiért jó vétel, gondolkoztam rajta, de 9e-ért vettem az R540-est, abból majdnem 3 kijön ebből és nem rossz ám az sem.
(#148669) xy.zsolt : jaa, akkor kapsz egy új vázat gariban, szóval kvázi egy új bringát adsz majd el. értem. nem rossz vétel, csak szezon vége van.
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
Na én is végig mértem a gépeket a cuccal, nagyjából jók voltak a becsléseim.
Alpinestars 13kg csomagtartóval, na ez kiváncsi vagyok csomagtartó nélkül mennyit ad.
Fondriest 10.4 taposó pedállal, pedál nélkül olyan 10 lehet.
Albuch kotter vintage monti 13.1kg - 400g M520 szóval 12.7kg (buzi nehéz double fighterrel, monti gumikkal hozná a vintage montikra jellemző 12.5-öt)
Hugom mátráját nem tudtam megmérni, nincs rajta biztos pont
Wilier outi 8.8 pedállal, M520 nélkül olyan 8.4 szóval kb. jó volt a 8 és 9 között tipp. -
Hasaggymeg
Topikgazda
-
truefx
aktív tag
Az szép! A felni is karbon?
Most én is azon filózok, hogy külcsínre tetszik a bringám, és elég kényelmes is, talán inkább milliós kiadás (Speci Roubaix vagy Trek Domane) helyett a mostani cangámat fejleszteném kényelmesebbre, és könnyebbre. Ebben benne van a karbon nyereg/nyeregcső, karbon stucni/kormány... Nyilván nem olcsó móka, de hát ha ez a hobbim...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Szép,gratula hozzá!
(#148378) Wombath ...és a közös tésztázás sem számít,te hálátlan ausztrál erszényes?!
(#148388) 6030D...remélem nem töri össze magát senki jövőben is!
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Sped
aktív tag
Wow, gyönyörű! Optikailag csak annak a sárga színnek kéne fehérnek lennie elöl, egyébként nagyon rendben van. Ezt gyárilag találták így ki? (Ha jól értettem kvázi újként vetted, ezért gondolom igen.) Mindenesetre fura ízlésre vall. Nekem amúgy csak egy dolog hiányzana róla, a tárcsafék. Mióta a Speederemen megtapasztaltam milyen, soha többet nem kell "hagyományos" fék.
(#148379) Somatom Mifelénk is "levonó" volt a matrica... Hajdú-Bihar...
[ Szerkesztve ]
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
Paxker315
addikt
tökéletesen nincs jelentősége általánosságban.
Kb. 1996 körüli évjáratú TREK OCLV karbonvillám van az országútiban, illetve, tavaly adtam túl egy 2009-es évjáratú SuperSix Kancsódellen. Hibátlanok voltak na. A váz amúgy nekem nagyon kényelmes volt, bár a maiakkal tömegben nem veszi fel a versenyt. De szép vót, meg még handmade in USA plecsnis.
Egy ideig a 2007-2008 körüli ezüst-sötét-kékes beütésű Storck Scenario vázakat nézegettem, mert nagyon bejöttek, de nem lett belőle semmi. A világ összes pénzét el lehet ...-ni bicciglire, ha kíváncsi valaki, emiatt észnél kell lenni.
Btw, korábban a tour magazin fórumán a "youngtimer" karbonvázak (look kg386, az említett storck, 2004-2006 körüli más kárbonok) nagyon magasan voltak árazva. Most nem tudom, elég régóta nem jártam arra. Én nem félnék a 15éves karbontól, ellenben az alutól annál inkább.
-
addikt
karbon Ultegra hajtás igazából csak a lánckereket hivatott mutatni, azt csinálják az olaszok, és hiába a cég neve Carbon-Ti a lánctányér mégis alu... és az illeszkedésről már ne is beszéljünk
szerk: a Ceramicspeed képek az Eurobike Award kiállítótérben keletkeztek, a standjukat viszont nem láttam, mert ott volt egy össztelós monti is ezzel a hajtással, na az maradt ki kompletten.
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Négy összeszokott embernek forogva nem kihívás egy magányos kerékpáros...de még kettő is nagyot tud menni forogva.
(#146949) HEAHEA...1000 euró körül hidrós fékkel tényleg nem rossz...bár nem ismerem ezt a féket. Viszont lassan emberi szintre süllyed az országúti hidrós fékek ára is.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
samujózsi
senior tag
Még kamasz koromban volt, hogy Halásztelek felé gurultam a Fecskével és úgy húzott el mellettem egy versenybringás, hogy megcsapott a menetszele. Saccra én mentem 15-20 körül, ő meg 60 felett...
Egyébként nem tudom milyen bringád van, milyen gumikat, kerekeket használsz, nálam a kb 10 kilós bringán csak a kicserélt külsők +3-4km/h-t jelentettek. A korábbi 28 helyett 30-32-vel megyek ugyanott és viszonylagos szélcsendben, rövid távon, jó úton, tudok 40 felett is menni.
[ Szerkesztve ]
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
robee19
tag
Egyedül szoktál kerekezni? Kicsit még fel húzom magam, aztán ha lenne kedved tekerhetnénk valamikor egy közöset . Én is most mentem egy Ebes-Hortobágy-Ebest, de mókásabb lenne Valakivel menni. Sajnos nem ismerem a környéken cikázókat.
Ellenben nekem a 30as átlagok még nem mennek (27-28 igen), és egyedül a 80 km megválaszt.
Hasaggymeg: furcsa lehetsz műkörömmel, de mindig is sejtettem, hogy valami nem stimmel veled...
-
Jester01
veterán
A szél az hülyeség. Ha edzeni akarsz, mehetsz gyorsabban és lesz nagyobb légellenállás. A szél viszont veszélyes és kiszámíthatalan ráadásul a KOMokat is meghamisítja. Jó, én is élvezem a viharos hátszelet ha úgy adódik De hogy be akar lökdösni a kocsik elé vagy hogy nem lehet kiszámítani mikorra érek egy csatlakozási ponthoz vagy ha a kör végén amikor már csak haza akarok érni akkor feltámad a szembeszél ... na ezek nem a barátaim.
Jester
-
Toobee
veterán
Nagyon szép helyen vagy! Élmény lehet itt tekerni. Otthon meg gondolom olyan szél van (feltételezem Alföld), hogy rendesen fogja a bringát, ezt például az erdőben ritkán érzed. Megvan a szépsége mindkét helynek.
Tegnap volt egy kis öröm, másodszor tekertem ki ezt a szegmenst. Végig a bringán maradtam, igaz a szívem már a fülemen jött ki. A talaj végig köves, igazi szopatós. Itt például úgy húztam magam a kormányra, hogy bedurrant az alkarom. Pedig ez csak egy szaros kis mászás, semmi lefelé atomra elfékezett kanyarral. Azok igazán meg tudják terhelni a felsőtestet.
[ Szerkesztve ]
-
nmate91
tag
Függ időtől, szinttől, terep / outi. Én ma 67-et mentem Bakonyban, 1000 szinttel, sok helyen homokban, majdnem 4 óra volt, eléggé lemerültem...múltkori outis 100-am ehhez képest laza tekerés volt, pedig az is sokoro / bakony .
Ezért mondtam inkább időt, mindenkinek más hogy mennyi táv megerolteto.
-
nmate91
tag
Nekem esélytelen ennyit kibirni 4 órát mentem ma, 3 fehérje szelet 5 pogácsa, 3,6 liter folyadék, ebből 0,8 ilyen isotonic keverék.
De ha 2,5-3 órát megyek akkor is kell arányosan ennyi. 1-1,5 órás tekerésre nem viszek semmi ilyet, csak vizet, a felett kell energia szelet. -
6030D
őstag
Nálam ez úgy néz ki, hogy mondjuk vasárnap délután lemosom a bringát, hazamegyek (addig megszárad, kipörög a víz), majd kenem a Squirttel. Hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken általában aszfaltozok, megy a bringa mondjuk 5-6 órát (monti, legyen kb 150 km), majd kenek rá, mert hétvégén vagy hosszút megyek, vagy porost. Szombaton szintén kenem (3 óra aszfalt vagy ugyanennyi poros terep), hogy a vasárnapot kibírja (4 óra aszfalt v poros terep). Ezek nincsenek kőbe vésve, igazából azt is figyelem, hogy mennyire fénylik a lánc, ha nagyon, akkor kenni kell. Az elmúlt pár évben nem jártam úgy, hogy kerregve értem volna haza, így inkább túlkenem a láncot. Azt hiszem május végén kezdtem meg a mostani flakont, félig van (~2500 km monti).
Ja, még annyi, hogy nem csepegtetem, meg ilyenek: rárakom a csőrét, tekerem a láncot, lesz minden láncszemen, az ujjammal átpörgetem még egyszer és kész. Ha csepegtetném, lehet, hogy több lenne rajta és tovább bírná.
ZolkoW: ha beválik, viszek neked Velencére, ha szeretnéd
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
jjeahh
nagyúr
Én múlt héten 230km-t tekertem, hétfőn waxoztam be és csak ma kentem újra. 350km-t nem tom kibír-e, olyan sokáig sosem hagyom.
Más: felraktam a Nobby-t és egyik keréken kicseréltem a Stan's szalagot Gorilla Tape-re, kíváncsi vagyok beválik-e vagy sem. Ha nem, akkor már úton van egy tubeless szalag Chainreactioncycles-ről és kicserélem. Egyelőre csak attól félek, hogy nem fogja tartani a nyomást, mástól nem igazán, meglepően jól ragadt, sokkal jobban mint a Stan's szalag. Amivel viszont mindíg sokat szenvedek, az a hátsó szelep, vlamiért majdnem minden gumicsere után ereszti a szelep mellett a levegőt... ilyenkor mindíg új szalagot kell tegyek és új lyukat vágjak a szelepnek
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ivana
Ármester
Lehet én vagyok túl izé, de én semmilyen különbséget nem látok aközött, hogy egy bringa 2-3 vagy 6-8 éves önmagában. Van alsó hangon 80 éves bringám is hajtható állapotban
(#143861) Napfénysüti & (#143863) xy.zsolt: ezért tartom teljesen értelmetlennek manapság új országúti vásárlását. Kivételt maximum a tárcsafék képez, de amúgy meg vicc árak vannak.
-
TayRol
nagyúr
-
planbmokus
senior tag
Ezt a Magene Speed szenzort pont ma fogom tesztelni, pénteken jött meg, de azóta még nem volt alkalmam kipróbálni. Esetleg Veszprém környékiek,ha van kedvetek, 1-2 óra közt indulok Szentgálról Bakonybélbe egy kicsit gravelezni, ha valaki csatlakozna!
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
samujózsi
senior tag
Fura. Nekem soha, eszembe sem jutott teljesen nyújtott karokkal tekerni, kivéve, ha már annyira elfáradtam, hogy csak zombimód hajtom a gépet és nem kormánynak használom a kormányt, csak támasztéknak.
Mi benne a jó ("jó"), hogy egyáltalán felmerült?Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Hasaggymeg
Topikgazda
4,40 elég korán van,de munkába kell mennem ami meg jó...300 m-re van hálószobámtól.
Toobee...ma tipikusan az a nap volt mikor többször lenéztem nem-e lágy mégis a hátsó gumim.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
Akkor jól éreztem mivel az olcsóbbik részén hirdettem meg.....lett is kapás egyből, de hogy még házhoz is vigyem Én biztos úgy venném a helyében, hogy ide jön kipróbálja aztán viheti ha tetszik....de nem vagyunk egyformák
[ Szerkesztve ]
-
beleriand72
tag
Gratulálok.
Én ma akartam belépni a századosok táborába, nem sikerült. Tökéletes idő, semmi szél, tele voltam energiával, nyereg nem törte a seggem, hátizsák tele folyadékkal, energiacuccokkal, erre 65 km-nél elpattant egy küllőm. Öregesen begurultam kedvenc szervízembe, sok munka ellenére 2 órán belül átvettem a kerékpárt. Tudom így már nem lesz elegáns, de azért még belevágok egy ötvenest.MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Az kemény!..én tegnap kummantottam,ma meg elkezdett esni az eső!
(#142458) ivana...szerintem a fékváltó kar,meg a rejtett bovdenezés teszi drágábbá.Egy biztos,hogy pl. a nem éppen alsó kategóriás 105-öt én nem látom jobbnak az Aceránál,de legfeljebb Alivioval egy színtű,az első váltója,főleg az 5800-as széria, meg kifejezetten gagyi benyomású. Nem is értem,gyengébb rugó,kevésbé robusztus kialakítás,mégis drágább.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Váó,neked már 7vége?!
(#142425) jjeahh...a reggeli a nap legfontosabb étkezése,egyben egyetlen ahol még egyáltalán nem,vagy kevésbé kell visszafogni magad.Jobb mihamarabb hozzászokni.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
az enyém ilyen....30K volt újonnan januárban. Nagyon jó cipő, viszont csak a keskeny lábfejűeknek ajánlom. Feketét választottam mert már 44es méretben is ladiknak néz ki a fehér cipő most drágább ott ahol én vettem: https://www.probikekit.de/sport-schuhe/sidi-alba-road-shoes-black-black/11558867.html
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Nem gondoltam semmi rosszra, csak furán szoktam nézni, mikor én a 20km-nek is örülök, más meg rendszeresen annyit teker, hogy csak bután nézek. 70-100km-ről álmodni sem merek.
Illetve hébe-hóba nyomnak olyat, hogy reggel fel a bringára Budapesten, megnézik, hogy megvan-e még a Kékes tető, aztán hazaSzóval ha neked a 45km minimál táv, akkor hajrá, váljék egészségedre
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Van úgy,hogy minden klappol mégsem akaródzik menni és persze mindig az indulás a legnehezebb...aztán ha egyszer elindultál már minden rendben.
rii...minden teló csillapítja valamennyire a csuklót érő rezgéseket,ugyanakkor kérdés kompenzálja-e ez az előny a sok hátrányt amit egy alsó kategóriás teló jelent mint többletsúly,tartósság hiánya,vacak működés stb.Továbbá egy teló még nem garancia a csuklópanaszok megszűnésére.
[ Szerkesztve ]
-
robee19
tag
-
samujózsi
senior tag
-
Toobee
veterán
Első körben szerintem ajtótoknál csináld, ott elég közel meg tudsz támasztani mindkét oldalon. Ha nem akarsz esni, akkor taposóval kezdj. Durván 30-60 perc és menni fog huzamosabb ideig úgy, hogy már csak a kormányt fogod, aztán érdemes elkezdeni próbálgatni, hogy iszol kulacsból, az még egy nehéz trükk. Picit más az irányítás, mint amit aszfalton megszoktál, de rá lehet gyorsan érezni. Meg amit még probálgass, ha már jobban megy, hogy végállástól végállásig gyors váltás. Holtpontnál nem muszáj leugrani, ha állóra fékezed és bedőlsz a másik irányba, majd megtekered, szépen be lehet húzni középre.
(#140925) -=RelakS=-: elviselik. Mondtam tegnap is, hogy B opció, hogy elmegyünk futni. Utána már jó volt a görgő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest