Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Steam topic
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
func93
senior tag
Sziasztok!
Ez mennyire számít jó felszereltségnek? Egy 29" ktm volna. Azt hiszem ultra sport.
Vázanyag: Alumínium 6061; triple butted
Villa: Rock Shox Tora; 100 mm; lock out
Hajtómű: Shimano Deore; Hollowtech II; 175 mm; 22/32/44 fog
Középcsapágy: Shimano Deore
Lánckeréksor: Shimano HG50; 11-34 fog
Lánc: Shimano HG73
Hátsó váltó: Shimano XT Shadow
Első átdobó: Shimano Deore
Váltókar: Shimano Deore
Fék: Shimano M486 Disc
Fékkar: Shimano M486 Disc
Első agy: Shimano Deore Centerlock
Hátsó agy: Shimano Deore Centerlock
Felnik: Rigida Zac 2000 Disc; szegecselt; 32 furat
Küllők: DT Revolution; 2,0/1,5
Külsők: Schwalbe Racing Ralph; Black-Skin Evolution; 2,1
Kormány: Ritchey Logic; 31,8 mm
Kormányszár: Ritchey Logic; 31,8 mm
Kormánycsapágy: Ritchey Logic
Markolat: KTM
Nyeregcső: Ritchey Logic; 27,2 mm"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs
-
ShiTmano
aktív tag
válasz kovacs.adam9 #61391 üzenetére
Nem sok minden látszik a képeken. Csak javaslat: Világos nappal, több szögből is készíts fotókat, esetleg közelit is a részletekről. A váznak amúgy mik a méretei? Nyeregvázcső hossz, vízszintes felsőcső hossz. Adatok nélkül zsákbamacska.
(#61397) HookR Jah, ez a topic lassan már maga a fertő.
[ Szerkesztve ]
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
HookR
addikt
Continental-ból találtam is, ellenben CST-ből nem igazán.
(#61396) ShiTmano: Nőt? A természet zöldjén akadt meg Hasaggymeg szeme is. Jól mondom? Persze egyesek lágyan domborodó kopár lankákat látnak a sűrű susnyásban is, jellemző...
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
ShiTmano
aktív tag
Egy sajnálatos esemény miatt a János kórház bejáratánál vettem.
(#61391) kovacs.adam9 THX. Megtekintem.
(#61392) HookR Ja, hogy amúgy a nőt kellett volna nézni. Én már öreg vagyok ehhez. Meg azér' gyerekek, ez egy kerékpáros topic, kéretik a lényegre koncentrálni.
(#61394) Hasaggymeg Tőled nem is vártam mást. Mindenre van valami frappáns válaszod.
[ Szerkesztve ]
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
HookR
addikt
Naivan gondoltam, beugrom a Decathlon-ba egy pár 700x33 pótbelsőért, ám a kínálatban csak 700x25/32 és 700x35/45 volt fellelhető. A 25/32 jó hozzá, vagy inkább keressek olyat, ami lefedi a méretet?
(#61374) Byk01: Szerintem ők is erre spekulálnak. Hogy így gondolod.
(#61384) rétisün: Nem, de a választ 'egyhangúan' elfogadjuk.
(#61386) ShiTmano: "Ja, látom már, ott a hiba hogy kormányszarvat használ versenyen. "
Följebb bizony nem sokat találni.[ Szerkesztve ]
-
kovacs.adam9
tag
válasz r.levente75 #61388 üzenetére
http://hardverapro.hu/tag/kovacs_adam9
Nincs sok minden, de hátha.
LG KP500 -> Sony Xperia X8 -> Huawei Ascend G300 -> Huawei Ascend P6 -> LG G2 -> LG G3 -> LG G4 -> Motorola Defy + Volkswagen Passat 2.0 benzin
-
6030D
őstag
válasz ShiTmano #61386 üzenetére
Nem, azt hogy 3 ujjal húzza a féket.
Hol lehet amúgy kapni? Nálunk nem sok olyan üzlet van, ami kimondottan újságos, boltokban meg sehol se láttam még. Mondjuk a tacskóban még nem néztem, ott lehet?
A BBB-nek szerintem ugyan ezt a katalógusát osztogatták az Expo-n, jó cucc, de azért egy ajánlott árat még odabiggyeszthettek volna, a legtöbb katalógusban benne van, és nem gond, ha nem kell egyből guglizni, ha megtetszik valami.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
r.levente75
addikt
válasz kovacs.adam9 #61385 üzenetére
Én is ránéznék!
-
ShiTmano
aktív tag
válasz kovacs.adam9 #61385 üzenetére
Az alkatrészeidet, hogyan, hol lehet megtalálni?
-
ShiTmano
aktív tag
válasz Agyasima #61383 üzenetére
Ezen a képen amúgy mit is kell nézni? Ja, látom már, ott a hiba hogy kormányszarvat használ versenyen.
Más: Vettem ma Velo újságot. Tartozik hozzá egy 2016-os Continental katalógus+2016-os Abus katalógus+155(!)A4 oldalas BBB katalógus. Gondoltam megosztom, hátha valakit érdekel. Vagy vótmá?
Ja, az újság meg mindössze 66 oldal.
[ Szerkesztve ]
-
kovacs.adam9
tag
Sziasztok!
Aki innen a fórumról érdeklődne a biciklim alkatrészei után, annak elég nagy kedvezményt adok!
És ha esetleg mindent egybe elvisz valaki, egy nevetséges összegért oda adom!LG KP500 -> Sony Xperia X8 -> Huawei Ascend G300 -> Huawei Ascend P6 -> LG G2 -> LG G3 -> LG G4 -> Motorola Defy + Volkswagen Passat 2.0 benzin
-
rétisün
veterán
válasz Agyasima #61383 üzenetére
martina jancikova. ja, nem ez volt a kérdés?
(#61377) skristof: én a bike24.de-ről is rendeltem már többször.
(#61381) haarmaan: láttam hasonló bőr nyerget outin, akkor azon is elvetemült? amúgy meg nem az a legfontosabb, hogy (neked) kényelmes legyen, úgyse látszik, amíg rajta ülsz....
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
haarmaan
tag
Sziasztok, egy ilyen nyereg Mountain Bike-ra nagyon elvetemült ötlet?
[link]
Van valakinek esetleg tapasztalata Brooks B17 nyereggel kapcsolatban? -
nagyúr
- első körön azzal érdemes próbálkozni, igen
- féktestnél apvetően, de a karon is tudsz álalában állítani kisebb tartományban előfeszítést
- ahol neked kényelmes
- javasolt hozzávetőlegesen egy pontra belőni őketA kerék pörgetése közben ne a gumit nézd, hanem a felnit a fékpofához képest. Valszeg centrírozni kellene a kereket.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
skristof
tag
válasz Napfénysüti #61361 üzenetére
szia,
megkérdezhetem, hogy milyen külföldi webshopokat ajánlanál, amik beváltak?(ez akár a topikösszegzőbe is mehetne)
köszönöm
-
pomk
őstag
Sziasztok!
Amatőr kérdés, de közvélemény kutatás nélkül nem szeretnék nekiállni.
Hátsó kerék V féke a fékkar kb 3/4-nyi meghúzásakor kezd fogni. Ha jól gondolom ez így nem túl hatékony. Ezen szeretnék javítani.
Kérdéseim:
0. Ha jól gondolom, ezt a hibát a bowden meghúzásával tudnám javítani.
1. A fékkarnál vagy a féknél kell ezt állítanom?
2. Hol fogjon a fékkar?
3. Első és hátsó kerék esetén ugyanott, vagy különböző helyeken kell fognia a fékkaroknak?Másik kissé nehezebb kérdés:
Első kerekem V féke fékezéskor szakaszosan fog. Ha csak egy adott mélységig húzom be a fékkart, akkor egy teljes körbefordulás esetén 1 adott pontban fog, a többi helyen nem. Olyan, mintha el lenne deformálódva a kerék, de ezt ellenőriztem(remélem helyesen): megpörgettem a kereket és a gumi élét figyeltem hogy van-e benne oldalirányú mozgás. Nem láttam semmit, teljesen vonalban fut, így ha jól gondolom nem ez a hiba. Ha nem ez, mi más lehet szerintetek?Köszi!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ShiTmano #61371 üzenetére
Ez azért nem ennyire egyszerű.A céggel van a baj mely alkalmazza...vagy alulfizeti...vagy halálra dolgoztatja...vagy nem ellenőrzi vagy,vagy...vagy.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Agyasima
őstag
Van nekem egy Csepel Marathonom. Nem ez, de ilyesmi, de egyenes kormánnyal. Viszont a felnijei eléggé gyatrák, centrírozás sem segített rajta. Milyen felnit és féket érdemes erre venni, ami sokáig szolgálna?
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
ShiTmano
aktív tag
válasz Napfénysüti #61361 üzenetére
Én is rendeltem már sokszor német és kínai webshopokból, és soha nem volt gond belőle. Még a vázat is karcmentesen szállították BD-ból. De volt itt a "klubban" egy srác akinek pár hete úgy érkezett meg a montija hogy le volt verve a festék a vázról. Lehet hogy egy ilyen "hulye kocsog" miatt. Tudom tele van a jutyúb ilyen videókkal, de akkor is felháborító. Kifizettetném vele az összes kárt duplán, akkor legközelebb meggondolná a parasztja.
-
-
kacsyx
aktív tag
Mondjuk én baumaxnál dolgoztam 11 évet, ott ilyesmi soha nem volt. Minden hétköznap jöttek le árváltozások központilag, kinyomtatta a gép reggel az etikettet, kiraktuk és ha épp akciós lett valami, akkor egy filccel áthúztuk a régit és betettük mellé az újat. Mondjuk be is csődölt...
De egy tanulságos történet az emberi ostobaságról: kiárusításos időszak elején jártunk már, lement az első 40%-os leértékelés, visszaállt pár napra minden a normál árra, hogy rendbe tudjuk szedni az áruházat... Természetesen mindenhol fel volt tüntetve, hogy nincs semmi leértékelés. Erre berohan egy család, felkapnak egy drága kerámia mosogatót és már szaladnak vele a pénztárhoz. Közben vitatkoznak egymás között, hogy kell-e, de az apa mondja, hogy "most vigyük, mert olcsó!". Aztán meg is vették a bolondok. Szóval amennyire ravaszak az üzletek, annyira buták az emberek is. Nem véletlen meri bevállalni egy Tesco a trükközést. -
-
Novics
senior tag
Bizonyára baromi amatőr kérdés, de hát én magam is baromi amatőr vagyok, szóval kérem nézzétek el.
Most már aztán tényleg össze kéne raknom az egysebis bringát, mert itt a tavasz, és már tekernék. De a hajtás még sehol. Kéne vennem egy középcsapágyat. Namármost itt ugye csak a méret a lényeg. Ki kell számolnom, hogy hol lesz a láncvonal, és ennek megfelelő tengelyt kell bele vennem, kb ennyi. (Meg persze az, hogy milyen menetes.)
A hajtókarból is jó lenne Campát venni, viszont az nem gyárt egysebiset. Ha veszek mondjuk egy ilyet, akkor erre egy egyes, sima lánctányért is felrakhatok, nem? Nem kell kettőt. Valamint a rögzítési pontok elhelyezése szabványos? Tehát bármilyen tányért felrakhatok?[ Szerkesztve ]
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz concret_hp #61364 üzenetére
Csakaszokásos.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Byk01
őstag
válasz func93 #61351 üzenetére
Ahogy nézem, eredetileg ez sem a 10k-s kategória volt (legalábbis a Sportsdirect is 35 ezre eredeti árat ír. Gondolom tavalyi dizájn, és szabadulnak a beragadt készletektől.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
6030D
őstag
válasz ShiTmano #61356 üzenetére
Lefotózod, megreklamálod, és visszakapod a pénzt, vagy cserélik a sérült terméket. A bolt meg pár ilyen után megszünteti a kapcsolatot a szállítóval, aki eldönti, hogy kirúgja-e ez miatt a dolgozót, vagy kifizetteti vele, amit be akarnak hajtani rajta.
A vásárló rosszul jár, mert nincs meg időben, amit szeretne, de ez az ára, amiért olcsóbban vásárolt, mint a magyar boltból, ahol kézbe kapná a cuccot.Ilyen videót meg bármilyen munkásról lehet csinálni. Gondolom itt is sok embernek van ismerőse, aki magyar autóipari beszállítónál dolgozik, és tudna cifra dolgokat mesélni.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz ShiTmano #61356 üzenetére
Párszor már rendeltem külföldről még drágább dolgokat is (Zonda, Garmin 510, Elite Qubo) és még sose volt gond. Mondjuk ezek mindegyik megbízható német webshoptól jött akik alaposan be is csomagolták.
Hasaggymeg: sajna a CX gépek ilyen drágák.
eddie1978: a fék mondjuk lehetne alapból hidrós ennyiért (a 2200 eurós 105 szettesnél). Ezt leszámítva nagyjából árában van szerintem tekintve amit feljebb is írtam hogy a CX gépek drágábbak mint az outik.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz albiosz #61357 üzenetére
170-ig.
(#61358) eddie1978..úgy is drágállom
(#61359) atok666 ...itt már volt róla szó korábban,hogy nem az igazi.
-
atok666
őstag
válasz BlacKSouL #61343 üzenetére
Szia probaltam, atforgattam benne parszor a lancot, a nagyja mocskot leszedte, a tobbit meg leszedtem en. Elsore nem jott be igazan a dolog, eleg ugyetlen volt hasznalni (bar gondolom ez inkabb ez en hibam...). Adok neki meg egy eselyt, aztan megy a fiok melyere ugy erzem.
Atok
-
eddie1978
senior tag
válasz Hasaggymeg #61354 üzenetére
Azt én is tudom
Ár/értékre gondoltam. A 105 szettes, ami nincs már a méretemben, 2200€ mechanikus tárcsával, más kerékkel és én még azon is cserélném a hátsó sort/váltót, féket hidrósra.
Ezek fényében?
[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Folyamatosan elveszek a mérettáblázatok között... Ez a bringa milyen magas emberkének való kb?
-
ShiTmano
aktív tag
válasz Hasaggymeg #61354 üzenetére
Pedig sokszor megéri rendelni, csak nem törékenyet. Belegondoltam hogy rendel valaki két méregdrága biciklis szemüveget, mellé egy háromtányéros hajtóművet meg mondjuk két pedált meg első-hátsó lámpát, és így kezelik. (Pedig rá van írva hogy Fragile) Aztán átveszi, kibontja és meglepi.....
Huh, műtétet ne is emlegesd. Nemsokára megyek."Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ShiTmano #61348 üzenetére
Hát én kevésbé vagyok illetékes a kérdésben,mivel külföldről még életemben nem rendeltem semmit...sőt előre utalással sem. Amúgy hanyag emberek mindenhol vannak,az igazi tragédia mikor egy ilyen csoporttal mondjuk a műtőasztalon találkozol.
(#61353) eddie1978...drága.
[ Szerkesztve ]
-
eddie1978
senior tag
Megéri?
Norco Threshold C Rival lenne átépítve shimano 105 szettel (11-32) hydrós (még nem tudom milyen) fékkel. Pontos konfig holnap valószínűleg. Az ár a Rival 2850€ árról 2500€-ra módosulna.
-
eddie1978
senior tag
Pumpatéma:
Én két műanyag álló pumpa eltörése után vettem egy SKS Rennkompressor-t. Hibátlan.
-
func93
senior tag
Sziasztok!
Most vettem az o.utimra egy spd pedált, de még cipőm nincs.
Most ezt néztem.
Mennyire van különbség egy 10-12k <=> 20k cipő között?"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs
-
ShiTmano
aktív tag
Így rendeljünk külföldről törékeny cuccot!?
[link]Hasaggymeg mit szólsz Te ehhez?
[ Szerkesztve ]
-
ShiTmano
aktív tag
Próbálta volna meg az első keréknél. Ott összerogyott volna. A fronthajtású autóknál ÁLTALÁBAN 62:38%-os súlyeloszlás van. Pl. itt is [link] Ergo az első kerekekre több mint 1,6-szor akkora tömeg jut.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz -=RelakS=- #61345 üzenetére
Azt hittem előbbi autóbringakeréknél nincs tovább...de hát van.Ez.
-
-=RelakS=-
veterán
Milyen szép hangja volt, amíg összeszedte magát
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
ivana
Ármester
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
HEAHEA
aktív tag
válasz Napfénysüti #61307 üzenetére
Szia Napfénysüti és persze mások is, aki(ke)t érdekel a fórumtársak közül. Pumpával kapcsolatban, nemrég jött nekem egy hirdetés, SKS pumpákat akcióznak: ITT.
Másfél hete vettem egy Beko műhelypumpát,amit ajánlották nekem az országútimhoz, osztozom a testbike-osok véleményekkel.[ Szerkesztve ]
-
Eagle16
addikt
Hát ez nem valami biztató. 700x28-as igen, a montihoz elég volt ez a régi pumpa is, mert 54mm széles gumi van rajta Ahhoz nem kellett nagy nyomás hogy jó legyen.
A Lidl-ös sajnos már későn jutott eszembe, pedig vettem is lánckenőolajat meg szerszámkészletet, mindkettő elég jó. Ez a pumpás dolog meg csak most jutott eszembe, és tegnapelőtt már csak a kis vázpumpa volt, azzal meg nem sokat érek.
Ebike-ról majd amúgy is rendelek, ez az Air Force elég jó árban van. Kár hogy műanyag, de azt írja 11 bar-ig bírja.
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Eagle16
addikt
válasz Hasaggymeg #61315 üzenetére
Nekem ilyen szivacsos van a mostani bicajon (MTB, munkába-boltbajárós ), nekem nagyon bevált, kényelmes, nem csúszik rajta a kezem. Már jó pár éve rajta van és nem ment tönkre sem. A gyári gumis valamit cseréltem le rá, szerintem jó...
Kérdésem is van. Szerdán érkezik az új bicaj és rájöttem hogy ezen valószínűleg nem motorszelep lesz, nekem meg csak olyan pumpám van. Új pumpát kell venni, vagy lehet kapni pumpa tömlőt külön? Ilyen nagyon régi fajta pumpám van, ilyesmi. Jó lenne ha nem kéne teljesen újat venni, mert azt most nem kalkuláltam bele az árba.
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
HookR
addikt
Thx
(#61327) rob210: A Schwalbe Land Cruiser sajnos ilyen, hamar kirepedezik, de ez inkább csak esztétikai probléma. Én addig használtam, míg el nem kopott a futófelület. Olcsóbb alternatívának ott a CST Traveler Cross (C1313).
[ Szerkesztve ]
-
rob210
nagyúr
Sziasztok.
Lassan jön a jó idő, elő is vettük a bicikliket leszervizelgettem amiket kellett.
Megvolt a próbaút is.Kérdés a következő:
Milyen gumiköpenyt vegyek egy 26"-os aszfalton használt (1.75 ös) biciklire? (az esetek 5%ban kerülök földútra)
Most schwalbe land cruiser volt fent de kirepedezett hosszanti irányba elég csúnyán ezzel a szezont már nem vállalnám be.Renault power
-
6030D
őstag
A pedál menetét érdemes bekenni zsírral, lehet, hogy van rajta gyárilag is, de ha teszel pluszban, az nem gond. Ha betekered, a felesleget úgyis kinyomja magából, aztán letörlöd.
Lehet kapni matrica szettet is (1000-4000 Ft), de bármelyik írószerboltban van A/4-es öntapadós átlátszó fólia, kb 2-300 Ft-ért, abból akkorát és olyan formát vágsz ki, amit szeretnél. Én pl. raktam a fekete hajtókarra is, nincs semmilyen kopás az oldalán.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
HookR
addikt
Új pedál menetes részét be kell kenni valamivel, mielőtt betekerem a hajtókarba, vagy mehet úgy, ahogy kivettem a csomagolásából? Valami vékony áttetsző réteg van rajta, mert ragad a kezem utána, ha megfogom.
Illetve még egy kérdés: fejcsőre szeretnék valami vastagabb, áttetsző öntapadós fólia féleséget ragasztani, hogy ne dörzsölje ki a bovden, erre van valakinek konkrét tippje? Vagy hogy hol keressek a célnak megfelelőt?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Van egy RS recon 351-es telóm, melyik boltba érdemes elvinnem szervizeltetni? A mester bike-ra vagy a hugo bike-ra gondoltam első körben.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz kacsyx #61318 üzenetére
+(#61319) krisztian7 ... ...akkor olyant nem veszek.
(#61321) rii...ha vigyázol rá szerintem idővel meggyógyul.Ezek lassan gyógyulnak és a mozgatás a legjobb gyógymód nekik.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz deicide #61320 üzenetére
Neked 3 év, azt se felejtsük el. Kevésbé elszántan, átlag embernek az még 6 év alatt se biztos, hogy menne. Szerintem ez az azonnal akarok mindent a mai felgyorsult világnak köszönhető. Van ami megy gyorsan, de az edzéshez idő kell, pláne azoknak akik világ életükbe "tesiből felmentett" egyének voltak.
Meg aztán annyi baromságot is lehet olvasni edzéssel kapcsolatban, ilyen gyorstalpalón végzett "edzőktől". Még a saját fizikumukat sem ismerik, de ők akarnak tanácsot adni.[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
ezeket találtam eddig .....
http://shop.builder.hu/kurkuma-es-gyomber-avagy-titkos-recept-az-izuleti-bantalmak-ellen-a1083
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
deicide
veterán
válasz Runner_fxr #61314 üzenetére
Azzal én is sokat találkozom, igen, hogy hirtelen, gyorsan szeretne tartós eredményt. Na az nem megy. Aztán olyankor el is megy a legtöbbnek a kedve, amikor mondom, hogy ez nekem kb 3 évembe telt.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
krisztian7
tag
Én se láttam még drága bringán. Amit használtam szivacsmarkolatot az pedig olcsó típus volt, és kb fél hónap után semmi tartása nem volt, nem tudom a drágább milyen, de nem erőltetném.
-
kacsyx
aktív tag
válasz Hasaggymeg #61315 üzenetére
Szerintem pont az alsóbb kategóriákban van szivacsmarkolat. Legalábbis a csapzott régi montimon az volt. Előnye, hogy ha lelocsolod nyáron vízzel, pár percig hűti a kezed
Hátránya: szétkopik, könnyen kiszakadozik, néha még a kezem is zsibbasztotta, a por belemegy, higiénia szempontjából sem biztos, hogy előnyös. -
rii
nagyúr
sziasztok
azt szeretném megkérdezni, hogy izületi fájdalmat helyre lehet-e még hozni?
eléggé fáj a hüvelykujjam-tenyerem találkozásánál levő rész
régebben elkapott egy cudar időjárás, erős szembeszél, fent melegebb, lent hideg, emiatt kb. 0 fokba kaptam az esőt, ami már nem tudott hóvá kristályosodniés most h huzatos helyen vagyok (albérlet is az remélem meg tudom oldani egy héten belül), állandóan fáj
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz #48525824 #61311 üzenetére
Most nekem is az van ([link]) de már ereszt a szelepnél meg a cső-ház csatlakozásnál is néha plusz ennek egyszerre csak 1 féle szelephez jó a feje (bár lehet cserélni de macera).
atok666: szerencsére túl sokszor nem kellett de amikor szükség volt rá akkor jól tette a dolgát. Bringás társamnak a Gavián lefelé defektnél is jól jött. SKS Raceday pumpával ráadásul tényleg tudsz 8 bar nyomást is a gumiba pumpálni csak győzzed karral.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #61310 üzenetére
Én sem kennék körömlakkot vagy egyéb dzsuvát a kormányra,az biztos!
Amúgy mi a véleményetek a szivacs markolatokról.Komoly bringákon láttam őket,de nem még volt soha.Valakinek van tapasztalata velük?
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz deicide #61306 üzenetére
Na jó Te más kategória vagy. Akkor is elmész 100km-t tekerni ha vízszintesen fújja a szél az esőt az úton keresztbe. Azért nagy általánosságban elmondható, hogy hosszútávon és eredményesen akkor tudsz sportolni ha kedveled az adott sportot és nem muszájból csinálja az ember, de persze mindig vannak kivételek.
A legjobb példa a muszájból edzésre talán a nyárra kigyúrom magam, meg nyár előtt nem eszem semmit sem hogy lefogyjak emberek. Az edzőtermek rogyásig vannak ilyen felfogású emberekkel. Egy szabályos gyakorlatot nem tud csinálni, de már szteroidozni akar.[ Szerkesztve ]
-
atok666
őstag
Hasznaltad mar a mini pumpat? Mennyire hasznlahato? (Epp tegnap rendeltem en is egyet, mert mondom kisertem a sorsot, hogy sose hordok magamnal se tartalek belsot, se pumpat es ugye addig jar a korso a kutra ... )
Atok
-
ivana
Ármester
Bem köröm hajlakk, amikor felrakod síkosít ha rászárad tart.
-
törölt tag
nekem bikefun air force one van, 3 éve teszi a dolgát, kétnaponta fújom a gumikat, tehát használva van rendesen.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz krisztian7 #61308 üzenetére
Körömlakkot vagy mit is mondtak az elforduló markolatra megoldásként de inkább vennék egy normális markolatot mint mókolgassak.
Pumpáról köszi az infót, ezzel szemezek szerintem jó is lenne pár évre és még nem is drága. A minipumpám is egy SKS és az is elég jó eddig.
Hasaggymeg: ergonómikus a gyári is pont azért rossz. Már komolyan engem is zavar hogy szegénynek állandóan vissza kell tekernie. Ezért is ígértem meg hogy ha már együtt bringázunk időnként kap tőlem egy rendes markolatot.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Hacsak nem valami ergonomikus a régi is,miért baj az ha lassan elfordul? Nejemé rögzíthető,ezért ha időnként nem forgatod csak egyik fele kopik sz@rrá.
-
krisztian7
tag
Pont mindkettőben tudok segíteni:
- ha csak simán elfordul és ezt szeretnéd megoldani, elég, ha valami szalaggal (érdesebb duck tape) behúzod vékonyan a markolat alatt és nem fog elmozdulni
- ilyen pumpát vettem 1 éve, semmi baja, nekem tökéletesen működik, strapabírónak tűnik hosszútávra is, 7-8 bar könnyen meg van vele, nekem ennyi elég volt régen. -
Napfénysüti
nagyúr
Két dologban kérnék tanácsot:
1. Párom cross bringáján a markolat sajnos nem cavaros így elfordul állandóan. Vennék rá neki valami ergonómikus markolatot ami így rögzíthető. Tippek erre? Ne legyen túl drága azért annyi kritérium lenne.2. Kellene nekem egy új műhelypumpa. Ami lényeg hogy nyomásmérő és mindkét elterjedt szeleptípushoz alkalmas csatlakozófejjel rendelkezzen illetve tudjon legalább 8 bart. Itt mondjuk lenne egy kiszemeltem: SKS AIRKOMPRESSOR 12.0. Esetleg ennél jobb ajánlat 10k határig?
Més que un club!
-
deicide
veterán
válasz Runner_fxr #61301 üzenetére
Az utolsó bekezdéshez: Nem szeretek futni, csak sikeres vagyok benne. Így az egész téli alapozás egy nagy "muszáj" volt, amit a hátam közepére nem kívántam. Cserébe most 4 nap alatt a Balaton körül 6 futással 90.1km-t mentem 3:48/km-es összátlaggal. Az eredmény kárpótol, de futni nem szeretek.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
fpeter07
veterán
Újabb achievementet értem el pályafutásom során. Elnyertem az "Üssön hasba a bringa másodszor is" díjat. Egyébként azt a néhány másodpercet leszámítva tök élvezetes volt a ride.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Pttypang #61300 üzenetére
A súlynál sokkal fontosabb a szabályosság. Illetve az, hogy érezd a saját tested korlátait, úgy edz ahogy még az neked jó. 80 kiló fekve nyomva már nem egy kezdő súly, ez tény. Ha 60 kiló vagy akkor kb 30-35 kilóval kezdenék. A 20 kilós rúddal bemelegítve. Aztán fokozatosan emelve a terhelést. Tapasztalatból írom, hogy az izomtömeg fejlesztése baromi jótékony az ízületekre nézve, csak a fokozatosság elvét és a szabályosságot nagyon be kell tartani. Ami manapság megy a body és fitness világában az egy kabaré. Kb minden második bohóc edzőnek képzeli magát, közben egy szabályos gyakorlatot nem tud elvégezni.
Ja és még valami, csak abban a sportban lehetsz jó amit igazán szeretsz, muszájból semmit nem lehet jól csinálni. Én imádtam a súlyzós edzéseket, akárcsak a bringát, ezért elég szépen tudtam fejlődni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest