Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cathfaern

nagyúr

válasz sultansmith #51272 üzenetére

Biciklivel kapcsolatban azt vésd a fejedbe, hogy négyszer könnyebb hajtani, mint gyalogolni :) (azonos sebességet feltételezve) Szóval még ha nagyon rossz kondiban is vagy, lassú tempóban (!) akkor is gond nélkül meg tudod tenni a 20-25km-t (egy kényelmetlen nyereg nagyobb gondot fog jelenteni, mint hogy elfáradsz*). Alföldön az az előnyöd meg van, hogy dombok hiányában biztos nem futsz bele abba, hogy túl kell hajtanod magad csak azért, hogy felérj valahova. Legjobb az lenne, ha beszereznél egy pulzusmérős órát is mellé, akkor könnyen be tudod lőni az ideális tempót (de enélkül is el lehet indulni)
    Én akkor fogytam a legjobban (90kg-ról 78-ra egy nyár alatt), amikor heti 3x mentem 35-40km-eket (szóval heti 120km volt meg). Én úgy vettem észre, hogy ha 1,5 óra környéke az ideális edzésidőtartam fogyáshoz. Ezt gond nélkül lehet 2 naponta teljesíteni, viszont meg is fogod érezni :) Szóval én úgy kezdenék a helyedben, hogy kinézel egy útvonalat, tekersz rajta 40 percet oda, majd megfordulsz és hazatekersz (fáradtság miatt a visszaút esélyesen 50 perc körül lesz). Aztán ha már jobban tudod, hogy mennyit és milyen tempóval bírsz biciklin, akkor lehet útvonalakat nézegetni, hogy ne kelljen megfordulni (legalábbis én jobban szeretek köröket menni).
    Ami fontos, hogy fogyás szempontjából sokkal fontosabb az időtartam (táv), mint a tempó. Szóval inkább tekerj kényelmesen 1,5 órát, mint hogy széthajtod magad 40 perc alatt. Utóbbitól többet fogsz erősödni, de jóval kevesebbet fogyni.

*Épp ezért javaslom egy betétes biciklis nadrág beszerzését. Ha zavar hogy rádtapad, akkor vegyél rá nyugodtan egy rendes nadrágot, úgy se lesz benne meleged

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés