Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
MM
őstag
válasz Fall-N #271381 üzenetére
Idén több dekás bringát is vettünk a családban.
Mindegyikhez jár a küllő prizma (1 db / kerék), csengő, elemes első-hátsó lámpa (ami egyben prizma is). A legkisebb gyerekbiciklihez is adják. Látni nem lehet vele sötétben, de látszani igen. Meg játszani...
A felnőtt bringákon pedig mindegyiken rajta volt a láncleesés védő is, mondjuk ezeket egyből le is vettem.Első gumicserénél egyébként én is fényvisszaverő csíkosat fogok venni.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz szimpláncsak #271395 üzenetére
Kormányvégbe csengőt? Szerintem ott nem igazán lehet elérni. Nekem ilyen van, elég hangos is és diszkrét. Bicycle Bell
Ha meg brutál hangerő kell, akkor ezt: [link] -
chubby2o6
senior tag
válasz Fall-N #271388 üzenetére
A hand made küllőprizmámat a kerékfűzés miatt levettem, és a 4 db makkanyából kettőt valahogy sikerült nem megtalálni, így már nem került vissza. Most ilyenek vannak rajta: 18 db volt egy csomagban [link] , de kell is annyi, mert egyet már az első bringázáskor elhagytam . Vagy lejjebb kellett volna tenni ( az agyhoz közelebb ), vagy csak aszfaltozni, mert így az aljnövényzet, avar, kisebb gallyak simán le tudják pattintani a küllőről.
A csengő meg egyértelműen kell, és nem csak azért, mert elvileg kötelező. Autók "ellen" nyilván nem jó, de bringaúton rekedtre kiabálhatnám magam nélküle. -
szimpláncsak
tag
válasz parandroid #271394 üzenetére
Ilyen canyon csengő kellene nekem az országútira, de kínai változatot sehol sem találok belőle. Mondjuk ha valaki rendel most canyon bringát vehetne nekem egy ilyet, kifizetem
-
parandroid
félisten
válasz Fall-N #271388 üzenetére
Reflexcsík németeknél is kiválthatja a prizmákat. Sajnos nem túl gyakori az ilyen gumi, pedig ahogy Ringman is írta, és én is írtam már korábban, én egyszerűen azt tenném kötelezővé a gumigyártóknak.
Csengő meg kell. Nekem az országútin nincs (az rlőzőn volt) a nagyon hüly aero kormány miatt, de hiányzik is néha.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
ReFleXx
addikt
Nem tudom hogy volt-e mar de most 2 napig free shipping van a Canyon-nal, amibol meg masfel nap van hátra. Aki gondolkodott mostanában rendelésen az most tud spórolni 50 eurot (Mo-ra rendelésnél).
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
Ringman
nagyúr
nem hülyeség a csengő, sőt!
az is jó lenne, ha minden külső reflexcsíkkal lenne ellátva.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Fall-N
veterán
válasz Ixion77 #271387 üzenetére
Kicsit túl van lihegve ez a szabály. Azzal egyetértek, hogy ne játsszon senki nindszát és legyen világítás elöl és hátul is,de a prizma egyáltalán nem jó. Régi városi tanyabikeomon volt, szinte mindig elhagytam, mert leesett vagy letört. A reflexcsíkos külső sokkal feltűnőbb. Szerencsére itthon elég ha az van a gumin, nem kell a retro kinézetű prizma. Amúgy is baromi randa.
A csengő meg nonszensz, semmi köze a biztonsághoz, és nagy városi zajban sem mindig lehet hallani. Modernizálni kéne ezeket a szabályokat már. Kíváncsi lennék hány elektromos rolleren van csengő például.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz parandroid #271383 üzenetére
A törvény az törvény.
A német rendőr meg olyan hogy be is tartatja. Ha rajtakap sötétedés után a kötelező felszerelés nélküli biciklin, az kellemetlenül sokba kerül."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Sleek
senior tag
válasz zsocy #271382 üzenetére
Giant is küllőprizmával jött. Volt hozzá még csengő meg két kényvisszaverő prizma . Egy a kormányra egy a nyeregcsőre
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
jojjer94
csendes tag
válasz Because #271178 üzenetére
Na, a vas bent van a csomagtartóban, mára már nincs erőm kiszedni, holnap korán kezdődő hosszú napom lesz.
Helyszínen átnéztem, minden a lehető legnagyobb rendben van vele. Teljesen zsír új, nincs semmi susmus ! Időben jeleztek mindent mail-ben és telefonon is. Remélem holnap délután kicsit normálisabb idő lesz és akkor mehet egy rendes teszt. -
-
-
-
Fall-N
veterán
válasz szimpláncsak #271371 üzenetére
Igen, én úgy vagyok vele, hogy legalább 10 centi legyen bent a vázban, most van az 15-20 is. Mondjuk nekem jó a váz mérete, így nincs túlzottan kihúzva. Bár a sokkal nagyobb szögben lejtő felsőcsöveknél hosszabb rész is van kint a nyeregcsőből, hiába jó a méret. Pont jó példa HEAHEA Trek biciklije. Ott is "csapottabb" a felsőcső, mint az én régebbi geometriájú vázamnál.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz HEAHEA #271370 üzenetére
Hol, a vasúttörténeti parkban?! ...nagyon kafa, erősen fotogén! Gratulálok hozzá, piszkold össze mihamarabb! ...kérünk egy súly mérést és én majd kíváncsi vagyok a Manitoura is.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
cobranco
csendes tag
Kelet-Szlovákia az átlag magyar számára fehér folt. Nem tud róla semmit, nem is nagyon érdekli. Pedig a valamikori történelmi Magyarországhoz tartozó terület igencsak izgalmas meglepetéseket tartogat a természetet kedvelők, sportolni vágyók számára. Egy kerékpártúra keretében bolyongtunk egy kicsit a környéken...
Tartalom: Kalandoraink expedíciós túrára indulnak. Cél a „Titkos hegy”, leánykori nevén, Vihorlat. Hogy mivel érdemelte ki ezt a figyelemfelkeltő nevet, lehet, hogy kiderül, de akár még az is, hogy milyen ismeretlenség homályába burkolózó várak vannak megbújva lehetetlen helyeken. A szlovák gastronómia bugyraiba is betekinthetünk egy röpke /inkább nem röpke/ pillanat erejéig, és persze nem maradhat el a önfeledt csobbanás sem ezúttal egy kialudt vulkán kráterében…
Vakáció a Szlovák-tengernél 3.rész: "Vihorlát-hadművelet" 2021. /1440p/
Útvonal: Horka-Vinné-Vinna tó-Vinna vára-Kishelmec-Homonna-Jeszenő vára
Fotoalbum: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4691435250937829&type=3Túráim,videók itt: http://cobranco.hu/
-
szimpláncsak
tag
válasz f4lcon #271338 üzenetére
Én csak arra gondoltam, hogyha minél hosszabb rész van bent a vázban, annál nagyobb felületen oszlik el terhelés De igen, ha kicsi a váz akkor túlságosan is kint van és nagyobb erők hatnak rá.
Más: Rábeszéltem haverom a sigma buster 700-ra így két felé oszlik el a postaköltség Kíváncsi leszek rá nagyon
-
HEAHEA
aktív tag
-
nagyúr
válasz bexinho23 #271365 üzenetére
árulnak ám ehhez hasonló kerékpártárolókat is, szóval nem lesz semmi baja. bár az lehet, hogy kicsit csalódott lesz, hogy kirakod a hálószobából, szóval készülj fel, hogy kompenzálnid kell majd.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
rétisün
veterán
Canyonnál 2 napig ingyen szállításos akció van.....(gondolom csak raktáron lévő termékekre)
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
addikt
válasz bexinho23 #271365 üzenetére
voltak régen olyan XT fékek, amik "fáztak" a hidegben (775 széria talán?) de ez a nagyon kevés kivétel egyike, alapvetően a kerékpárnak nem árt a hideg.
az UV nagyobb ellensége, vagy az eső.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
bexinho23
őstag
Pincefelujtas zajlik csaladi haznal, igy kenytelen vagyok a hidraulikus fekkel felszerelt kerekparomat egy futetlen, kerti femhazban tarolni. Esotol es szeltol vedett, viszont a kinti paratartalom es a homerseklet befolyasolja a hazban levo levegot.
Tudom, hogy nem ez az idealis tarolasa a kerekparnak, de velemenyetek szerint mennyire karos ilyen korulmenyek kozott a tarolas? Ki tarolta mar hasonlo korulmenyek kozott a kerekparjat?
-
Because
őstag
Holnap ebike.hu-n -11%-os akció!
-
lsebestyen
addikt
Kemaloce fan club csekkolja az emailjet, én kaptam tőlük egy 5 dolláros kupont, 15$ minimum rendelésnél lehet felhasználni.
-
parandroid
félisten
-
ZolkoW
őstag
válasz Mezga Aladár #271345 üzenetére
a nagyon kihúzott nyeregcső az nem ilyen...
a túl kicsi méretet is a kormányból szűrtétek le? mert ha mondjuk 5 centivel beljebb lenne a nyeregcső, akkor nézne ki úgy, mint ami túl nagy váz a pilótájának.
de a súly persze számít.
Ami a javítás mellett szól mégis: meg lehet erősíttetni külön azon a helyen.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Tin
veterán
válasz Fishor #271337 üzenetére
Vegyél bármilyen normális márkás lámpát amiről van normális tesz üzemidővel, és akkor nem kell töltögetni. Aldis lámpa tök olcsó volt tavasszal valami 5000 Ft, az első 4 ceruza elem, elment a franc tudja vagy 20-25 órát. Ha van utcai világítás, elég a kisebb fokozat hogy lássanak. Sötétben meg rátolod a max fokozatot. Legtöbbször ezekkel látszani kell és nem látni. Városban persze, de a kosaras bringát nyilván nem erdőben használod.
[ Szerkesztve ]
-
Lacerta
aktív tag
válasz f4lcon #271350 üzenetére
Általában meg szokták adni a lument és a kandelát is a gyártók, de valóban igaz, hogy a lumen önmagában nem sokat mond, bár azt pont igen, hogy mekkora területre esik a fényáram, mert definíció szerint a teljes térszögre.
Viszont önmagában a kandela sem segít, mert ha nem tudom a lument, akkor csak a kandelából nem lehet következtetni arra, hogy az adott fényforrás mekkora szögben terít, csak azt mondja meg, hogy 1sr térszögbe mennyi fény megy ki.
De a lux, az végképp értelmezhetetlen, mert 1cd 1m távolságból pont 1 lx megvilágítást produkál merőleges felületen, de ha csak a luxot tudom anélkül, hogy tudnám, hogy a felület, amin mérem, milyen szögben áll, és milyen messze van, akkor a "mennyi? 30!" esete forog fenn.
-
parandroid
félisten
válasz NoNick #271351 üzenetére
Jah, hogy újat vennél helyette. Az drága, persze, de olyat meg nem is érdemes szerintem. Pár tízezresért találsz ilyenből tucatnyit mindenféle külföldről teherautószámra importáló lomis szervizesnél, keresni kell egy jó (elfogadható) állapotút, esetleg csak vázat, a többit meg át lehet építeni rá. De ahogy írták mások is, érdemes a saját méretedben nézelődni.
Ha újat szeretnél, titkos tipp amúgy a decathlon, azokkal nagyon nem tudsz mellélőni, és az ár is korrekt (már amennyire az a biciklik ára manapság). Most meg van 10% általános kedvezmény is, valaki épp linkelte a minap.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
lsebestyen
addikt
válasz NoNick #271351 üzenetére
20 év az nem semmi. Kiszolgálta az idejét. Ha megint hosszabb időre tervezel, akkor esetleg egy Riverside 920? Van most rá 10% kedvezmény az APP10 kóddal, applikációból.
Sajnos az utóbbi pár évben eléggé elszaladtak a bringa árak (is). XL méret passzolna hozzád. -
Morris
veterán
válasz -=RelakS=- #271347 üzenetére
Nem pont olyan mint a képen. Sötétben próbálok csinálni róla képet majd.
Az enyémen Fuxon van, de hiába ír 70 lux-ot, a asszonyé (EYC N plus) erősebb.[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz f4lcon #271350 üzenetére
Szerintem kandelából lehet nagyobbat vetíteni.
Régen voltak ilyen 2000 meg 10000 kandelás ledjeim, de a 10000 kandelás keskeny volt, a 2000 kandelás meg nagyobb területet bevilágított.Lámpákat tesztelő arc a Lumintop D3S-re [YoutTube] 6000 lument és 80000 kandelát ír.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
NoNick
tag
válasz lsebestyen #271331 üzenetére
lsebestyen: Valóban, ez kb. 56-os, ez volt polcon 20 éve a Kálvin téri boltban.
szimpláncsak: Nem emlékszem pontosan, de amikor a hitvány gyári rugós csövet kicseréltem, akkor egy elég hosszú, 500-600 mm körüli került bele. Nyilván ez az elején nem okozott gondot, kb egy éve tekerek így kiemelt nyereggel, és látszik az eredmény.
f4lcon: Ez okoz fejtörést nekem is, hogy hiába javíttatom meg, ugyanilyen lesz egy idő múlva. A bringázási szokásaimon (90%-ban Bp-en belül járok vele munkába, padka, gödör, rossz bicikliút stb. gyakran előfordul) nem kívánok változtatni.
parandroid: Kb. 160-200E Ft most egy ilyen felszereltségű bicaj manapság. Annyi a különbség, hogy nem 7-es, hanem 8-as hajtás van rajtuk, és A-head-es a stucni. Ezen a bringán ami hajtással vagy fékezéssel kapcsolatos, mindent újra cseréltem az idén. Ezeket, még akkor sem, ha alsó polcos cuccok nem szeretném kidobni.
Köszi mindeninek , javítgatást elvettem, és átfogalmazom a kérdést:
Vajon kibírja alattam egy nagyobb, megfizethető árú bicaj, vagy azonnal menjek a 300-400E Ft-os kategória (használtan kb. 250E) körül körülnézelődni? Erősebb a váz is, vagy csak jobb a felszereltség? Nincsenek nagy igényeim, kényelmesen szeretek tekerni, ha egy-egy nyári túrára elvisz 20-as átlaggal mondjuk Szobig meg vissza, az nekem már elég. -
addikt
válasz Lacerta #271348 üzenetére
de a lumen sem sokkal jobb érték, mert az meg nem adja meg, hogy mekkora területre esik a fényáram
talán a kandela lenne a legjobb kerékpár lámpa érték meghatározó, de lumenből nagyobb számot lehet írni (marketing)“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Sleek
senior tag
Sziasztok újra van új Kontra Podcast
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Lacerta
aktív tag
válasz -=RelakS=- #271347 üzenetére
Az a baj a luxszal, hogy az megvilágítás. Ami a felületre esik.
De hogy hol az a felület, azt nem közlik.[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Lacerta #271346 üzenetére
Valamiért luxolnak a Busch & Müllernél, így lehet, hogy a 300 lux-os IQ-XL E kb olyan erős fénnyel rendelkezik, mint a 150 luxos Ixon Space. Épp csak a fénykéve alakja tér el.
Az oldalon vannak képek a fényekről, de ha az 50 luxos tényleg olyan, mint a képen, akkor az kb használhatatlan.[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz Fishor #271337 üzenetére
tegnap is írtátok az üzemidőt, de vannak lámpák, amik normál ipari cellákkal működnek, már a 21700 is tök elterjedt, nem csak a 18650-es. A Lumintop B01 is ilyen, szóval ha örökké akarok világítani, viszek pótcellát, és kész, meg felszerelkezem többágyas fali töltővel. Igaz, én nem biciklizem annyit világosban sem, hogy ezek legyenek szűk keresztmetszetek a sötét évszakban, mégis van pótcellám, meg rendes töltőm .
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz truefx #271334 üzenetére
Nem tudom mennyi szokott lenni, azt jjeahh majd megmondja, adnak vele egy színes, nem sötétedő és egy víztiszta sötétedő lencsét, egyik sem polarizált.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
nagyúr
válasz -=RelakS=- #271321 üzenetére
az ideit lemondták a szél miatt.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
addikt
válasz NoNick #271330 üzenetére
2 dolog van, hogy lehet-e meg, hogy érdemes-e
- lehetni lehet, szerintem anyagilag sem lesz megterhelő, egy tizesből nagyjából javítják. a környékén le fog égni a festék, arra majd kell megoldást találni, hogy ne legyen ronda
- a testméreteidből adódóan ez később is el fog törni, ha nem a hegesztésnél, akkor majd máshol, talán megérné egy méretben jobban passzoló vázat venni. (acélból...)“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
parandroid
félisten
110 kilóval én rohadtul nem szórakoznék ilyesmivel. Iszonyat nagyot lehet esni, ha pont rosszkor enged el alattad. Pláne, hogy az egész bicikli amúgy egy értéktelen tucat-darab. Nem bántásból mondom. Kb olcsóbb venni egy másikat, mint ezt hegesztgetni.
p
-
addikt
válasz szimpláncsak #271332 üzenetére
alapvetően egy random bringában található gyári eredeti nyeregcsövet nem lehet kintebb húzni annál, ami még biztosítja a gyártó által megkövetelt vázban maradó mennyiséget. ez az elmélet.
egy random (nem bringákba szerelt) nyeregcső gyártója a "min. insert" feliratot viszont oda teszi, ahol még a nyeregcső nem törik el, őket nem érdekli, hogy a váznak az mit okoz
így egy 400-as vagy még nagyobb nyeregcső alapvetően csak akkor nem töri el a vázat, ha nem lóg ki belőle több, mint amennyi a gyári nyeregcsőből kilógna, maxon. minden további kihúzott mm abba az irányba hat, hogy a váz el fog törni, még akkor is, ha egyébként a nyeregcsövön a "min. insert" felirat még 3 centire van a vázban.
tehát hiába lóg bele a vázba több, mint előtte, ha több is van kinn.[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Fishor
senior tag
válasz Fall-N #271335 üzenetére
A Cateye ban egyedül a működési idő ami ellenérv számomra, mert szoktam többet menni simán 2 óránál sötétben, és akkor kellemetlen ha lemerül. Arról nnenis beszélve, hogy tölteni aem szeretem minden alkalom után,amikor sok rövidebb távon használom. Mert a kínai csodák 9 óra körülre is vannak írva kisebb fényerőn, nagyobbon neg 5 óra körül, amiből 3-4 órát a véleményezők is igazoltak.
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz jjeahh #271312 üzenetére
Hát igen, a MagicShine-t szokták hamisítani, de a német és az osztrák oldal az tudtommal hivatalos, onnan eredetit kapsz. Persze az ilyen 8000 meg hasonló lumenek inkább csak marketingdumák, mert a thermal throttling okán az első pár másodperc után ezek mind visszavesznek (na jó, télen, nagy sebességnél biztos tovább bírják ), de nem is kell sehova ennyi fény, csak megvakulsz tőle. Egyébként elég korrekt lámpák, szélesen világítanak, az új széria távirányítós, jó az UI és stabil a tartó. A legújabb Monteer 12000 a brutálisan néz ki, ráadásul vetítőlencsés. Sajnos eddig csak ajnározós oldalakon láttam tesztet róla, független méréseket nem annyira, de elég ígéretes, a saját jó megoldásaikat kombinálták a Lupine és az Outbound Lightning ötleteivel.
Én egyébként most egy Outbound Lightning Evo Downhill szettet használok, ez két lámpa, egy Evo a kormányra és egy Hangover a sisakra. A kettő együtt kábé 3000 lumen max, de egyrészt ez valódi lumen, másrészt az optikák olyan gyönyörűen dolgoznak együtt, hogy bringán előforduló sebességek mellett tökéletesen látsz mindent. Nincsenek vakfoltok, a széles vetítés miatt belátsz oldalra, a kanyarokba, a letöréseknél lefelé is, nincs egy túl világos folt, amitől alagútban repülés érzésed lesz, stb. A tartók stabilak, a lámpák saját akkuval mennek 2-3 órát, de külső akkuval az üzemidő tetszés szerint kitolható. Nincsenek túlbonyolítva, van Max, Közepes és Alacsony fényerő, illetve egy olyan, ami szép lassan vesz vissza a fényerőből, hogy ahogy a szemed alkalmazkodik a sötéthez, úgy nem látod, hogy kevesebb a fény, de az üzemidőnek jót tesz. Én mondjuk úgy használom inkább, hogy felfelé minimumon, lefelé maximumon , és ezért egy távirányító ideális lenne, de hát nem lehet minden tökéletes. Egyébként év végére ígérik a Hangover egy továbbfejlesztett, még inkább az Evóval optimalizált változatát, a Portált, szerintem az lesz idén a karácsonyi ajándékom.
Egyébként nemcsak én bízom meg ebben a szettben, Rémy Métallier is ezt használja: https://www.youtube.com/watch?v=AAcdqPuH-yk[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
-
truefx
aktív tag
válasz Hasaggymeg #271316 üzenetére
Mi szokott lenni a normál ár? Most 21 EUR-t ír 11.11 akcióra. Illetve jól látom, hogy a photochromic lencse mellé jár egy színes is? Az nem polarizált, gondolom én.
UPDATE: illetve még 11-én lejön 4 EUR minden 20 euróból.
[ Szerkesztve ]
-
Fishor
senior tag
válasz szimpláncsak #271326 üzenetére
Ok, de akkor azt a cateye-t keressem? Olyan drágán már tényleg a legjobb legyen amit veszek. Korábban trelock ls 460 / 560-at is ajánlott valaki, csak azt is az ára miatt nem vettem meg, mert az már számomra az a kategória, ahol fáj ha nem tökéletes. Így megspóroltam egy esetleges csalódást. Habár gopro adapter annál sincs, nekem most az az elsődleges szempont.
-
szimpláncsak
tag
Haveromnak is heggesztették, még meg is erősítették a találkozásnál ilyen "gúla" szerűen. De ahogy fent is írják ez a váz neked kicsi, ezért nem biztos, hogy érdemes. Amúgy nem azzal van baj, ha nagyon ki van húzva a nyeregcső, hanem ha a nyeregcső nem elég hosszú és ezért a nyeregvázcsőben lévő rész már nagyon rövid, ezért érdemesebb hosszabb (pl. 400mm hosszú) nyeregcsövet venni
[ Szerkesztve ]
-
NoNick
tag
Sziasztok!
Hegesztés mentén törött vázat érdemes még javíttatni, vagy inkább csere?
Az alany egy kb. 20 éves alu vázas Magellan, és a felsőcső-nyeregcső találkozásánál repedt el, majdnem körben végigér. Én 198 cm vagyok, kb 110 kg, és elég jól ki van engedve a nyereg.
-
Fishor
senior tag
válasz Jester01 #271311 üzenetére
Ja, nen úgy gondoltam. Csak a bekapcsoláshoz kell hosszan nyomni az enyémen a gombot, a módok közti váltás csak sima rövid gombnyomás, és ami lényeg, hogy megjegyzi az utolsó módot és abban kapcsol vissza. A hátsó lampáimnál is ezt utáltam, hogy 6 szor kellett mindig megnyomni mire kikapcsolt...
-
Morris
veterán
Nekünk agydinamós lampáink vannak a bicikliken, úgyhogy aki olyan lámpát keres, tegyen egy próbát a Busch and Müller EYC N plus-al. 50 lux, de baromi jó lámpa!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #271322 üzenetére
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
addikt
válasz Ringman #271305 üzenetére
Annak a gyári kerékszettjét eladtam.
Hát, igen, azt néztem én is, hogy ez nem igazán endurance geo, de az EDR bringájuk geometriája is pont ugyanez, szóval nem is értem.
Mégis, a BestBikeFit 70 mm hosszú, -6° stucnit dob ki rá jó pozícióra 25mm hézagolóval. 530-as stacknél meg 60 mm hosszú, -6°, 10mm hézagoló. Mindezt úgy, hogy 67,5 cm a nyeregmagasság, és 5,2 cm a bar drop. Szóval akkor nem értem, hogy jön ki.
Persze igazából megint akkor derül ki, ha ráülök.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #271320 üzenetére
Ahogy nézem ráadásul nekem valszeg. jó sem lenne az a nyereg, ha nem egyből keskenyedik az orra felé bántani szokta a combközelítő inaimat. ...aztán ki tudja, ha kifizetném a 400 zöldhasút érte attól még az inaim is érzéketlenné válnának.
-
-=RelakS=-
veterán
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #271319 üzenetére
így van, pszichológiai része is van ennek.
remélem lesz majd tartósságról is beszámoló. nyilván a specinél kicsi az eladott darabszám és viszonylag magas volt a hozzáadott érték/r&d, persze lehet hogy nem annyira
Mo-ra 85usd, az úgy sem egy olcsó nyereg, de a 400+ usd az horror ár.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #271317 üzenetére
Bexarás, képzelem mennyire örülnek a Specinél ....ugyanakkor amint azt már írtam, ha úgy vagy kábelezve, hogy ami olcsó az xar is, akkor nemcsak azt hiszed, vagy gondolod hanem valóban így is van neked, vagyis a drága cuccoktól pont úgy érzed magad (az agyad azon részei mutatnak az EEG-n aktivitást) mint mikor bizonyítottan jó, kényelmes, finom stb. egy termék.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Fishor #271310 üzenetére
Nézz körül magyar webshopokban, bár az itthoniak közül majdnem mindig az ebike a legolcsóbb. Én a Cateyet ajánlom, csak nem olcsók. Velotech lámpákkal sem lenne gond, de hullámzó a minőségük és nem tudom kapni hozzájuk egyáltalán GoPro rögzítőt. Van amelyik két év után elromlik és be sem kapcsol, valamelyik jó. Vagy itt van még Sigma, Ravemen, Moon.
A GoPro adapterrel fel fogod tudni rakni arra.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #271314 üzenetére
Szépen felment az ára, de gondolom holnap 11.11 alkalmából ismét leviszik.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Wombath #271300 üzenetére
Volt egy olyan érzésem, hogy csak csali és valójában jobban értesz a lámpákhoz, mint én, csak nem értettem miért dobtad be a csalit, ezért ráharaptam .
"Szerintem terepre nem kell más, mint 3-4 jól eltalált fokozat, ezek között egy jó váltást biztosító kezelőfelület, a lehető legjobb optika, egy stabil, de könnyen állítható tartó és hűtés a LED-eknek"
Én is így gondolom, bár nincsenek olyan komoly lámpáim, mint neked, annyi tapasztalatom nekem is van már, hogy ezekre rájöttem. A MagicShine-tól viszont mindíg tartottam, mert úgy tűnik rengeteg a hamisítvány és viszonteladótól fogalmam sincs mit kapok. 2 haveromnak van másolata, elméletileg marha erősek, de valójában az öreg S2+ lámpám fényének a tizedét ha tudják. Na az valóban csilliólumenes kínai .
#271310 Fishor: így fejből fogalmam sincs, az Astrolux biztosan nem jobb, mint a Cateye, azt csak azért szoktam ajánlani, mert talán a legolcsóbb normális bringalámpák. Ha valaki filléres lámpát keres, de látni is akar sötétben, annak megfontolandó lehetőség.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
Ringman
nagyúr
válasz Dark Archon #271296 üzenetére
a kérdés jó, de annak a gyári szettjével mi lett?
vagy veszel egy er1800-ast, ha még akciós 200eur körül.
szerintem jó az a tiagrás bringa, de 0,9×850k-ért a wireless sram apex az még jobb.
arra vigyázz, hogy ez viszont elég alacsony, valamelyik nap minta 670 mm-es nyeregmagasság lenne nálad, ennél 510 mm a stack (erre rászámolhatsz kb 15 mm kupakot, 25 mm hézagolót és 20 mm-t a stucni befogási magasságának felére), tehát ~10 cm-rel lejjebb lesz a nyergedhez képest a fkv
ezt a vázgeót néztem magamnak is, nálam ~73 cm a nyeregmagasság (86-os átlépőre, óvatosan emelhetek rajta valamennyit, de egy idő után fáj a térdem), az S-es méretnél kb 530 a stack - 7 cm-rel kisebb, mint a gravel bringámnál.
-
truefx
aktív tag
Munkábajáráshoz keresek szemüveget, létezik olyan, ami photochromic, és közel víztisztára tud világosodni? Legszívesebben az Aliról rendelném, mivel sok jót írtatok itt az NRC-ról pl., de ha forintért kell megvenni itthon, az se baj. Csak ne Oakleyt meg Rudyt ajánljatok, azokat sajnálnám erre a célra.
-
Fall-N
veterán
válasz jjeahh #271250 üzenetére
Cateye lámpa alján az a műanyag sín, amit rá kell húzni a FlexTight konzolra (csavaros szorítású bilincs) az cserélhető, csavarozva van. Ezenkívül rengeteg féle rögzítőt lehet kapni hozzá, van GoPro adapter is. Nem csak a drága gyári van, kapni kínait is hozzá. Ez is szempont volt amikor megvettem. Cateye híres arról, hogy tartós és van hozzá cserealkatrész. Sok jó fényű lámpa ezen bukik el, hogy béna a rögzítése, például a gumis gyorskötözős.
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #271296 üzenetére
De ez 'csak' tiagra, és főleg nem di2. Csak maga a di2 rendszer egy ezres euróban, ha alkatrészként veszed. Ha azt leveszed a Liv árából, akkor gyakorlatilag 1500 eur maga a bringa, ami egy tárcsás, 105-ös, karbon cuccért, 1500g-os kerékszettel kb féláron van. Ilyen könnyű karbon kerékszettet külön megint nem kapsz 500 eur alatt, belépő karbon bicajok simán 1700-1800g-os alu kerekekkel jönnek. Az új, 2023-as Orbea Orca M30 pl 105-el 2600 eur-nál indul, és az még nem elektromos váltás, és alu a kerék rajta. De legalább van belőle 47-es...
Van Rysel amúgy biztos jó, de én sznob vagyok, ennyiért nem kéne - pedig tényleg nincs ellene érvem. Tribant hajtottam, elmegy, annyiért jó az, belépő cuccnak, de hogy ennyi pénzt adjak ilyen márkáért, még ha karbon is... Amúgy meg ezzel a felszereltséggel egy 'márkás' cuccal összehasonlítva különösebben nem is olcsó: majdnem 2000 eur ez is, és ahogy írtam. 'csak' tiagra, meg gyanítom a többi alkatrész sem igazán top.
p
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz f4lcon #271232 üzenetére
Ezt megerősítem. Nekem "csak" az 500-as változat van az AMPP500 és sokszor csak fele fényerőn használom, mert bőven elég. Rossz közvilágítás mellett szoktam felrakni 500 lm -re, bőven elég. Sokan kérdezték milyen lámpa ez, hogy ilyen erős fénye van. Persze terepre lehetne még erősebb, de oda nem nagyon járok.
Egyébként a Cateye-hoz is kapható GoPro adapter, pont azt tervezem hogy a Bryton tartó alá rögzítem majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tymo Ring kerámia hajsimító fésű új 6hó jótállás!
- Corength dönthető pad + 20kg-os súlyzókészlet + 2x5kg tárcsa + francia rúd
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- Braun Silk 9 Flex epilátor 6hó jótállással!
- Mast A1 vezetéknélküli tetoválógép újszerű 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest