Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Steam topic
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
imyourfriend
őstag
Jóhogynem p*csméregetés van..
[ Szerkesztve ]
-
Solad
addikt
válasz gergo5991 #22192 üzenetére
Magasság 172
Comb 64
Vádli 43Bal comb 58, éljen a térdműtét
Kíváncsi leszek mennyi idő lesz visszapakolnom az izomzatot.
Ennem mondjuk az az érdekessége, hogy az előző ilyen visszaépítés alatt az alapvetően sprinter felépítésű jobb lábam mellé a bal lábamra inkább állóképességi munkával jött vissza az izomzat. Szóval a jobb lábam gyors és erős, a bal meg sokáig bírja[ Szerkesztve ]
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
csabi94
őstag
55 comb, 39 vádli, és 184 magas vagyok.
-
belaazallat
addikt
-
HollyBoni
veterán
válasz Tomi_Sci #22187 üzenetére
Írtam nekik előző 3 napban 2 emailt, hívtam őket kétszer (nem vették fel és nem is hívtak vissza), most sikerült válaszolniuk emailben. Rendeltem egy sárgakosaras gumit ami megjött hozzájuk egy nap alatt, meg egy 24h zöld kosaras belsőt, ennél a megrendelésre vár feliratot nézem egy hete. Innen sem rendelek többet az tuti.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Ebike-nál ez normális hogy emailre nem válaszolnak, telefont nem veszik fel?
-
HollyBoni
veterán
válasz venember83 #22176 üzenetére
Nem lehet csak 1 bringát. Én már regisztráltam, tegnap nem nálam volt a hiba csak még nem nyílt meg a regisztráció.
Kár hogy nem lehet DH meg enduro bringákat valami jó kis pályán kipróbálni.
-
nagyúr
válasz venember83 #22182 üzenetére
Adtak mindent, ja, meg táskát, meg kulacsokat, szemüveget, pólót, törölközőt, papucsot.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
TripleB
senior tag
válasz venember83 #22182 üzenetére
Ruházatot is, szerintem.
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
belaazallat
addikt
Én abban bízom, hogy csak nem hoznak mérleget magukkal!
Csak ott kint lehet jobb volt az út minősége, mint itt Kaposváron és környékén.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
nagyúr
válasz belaazallat #22178 üzenetére
Ja, Speckóék a kaliforniai sajtótáborban simán alámadták a fullcarbon outijukat.
Nyélen nyesztettem, azt' nem lett semmi baja, úgy látszik, csak a hazaiak kényeskednek itt grammokon
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
belaazallat
addikt
Te se? Én se, de csak papíron!
Mondjuk "vicces" lenne, ha az outiban alattam kitörne pár küllő!
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Because
őstag
válasz belaazallat #22173 üzenetére
nem szeretnék ha egy izmosabb ember odalépne a cangának, viszont 110 kilós nő tuti nem fog jelentkezni
-
nagyúr
válasz venember83 #22169 üzenetére
Egy bringát sem próbálhatok ki.
-
belaazallat
addikt
válasz venember83 #22169 üzenetére
Most ez mi, hogy nők számara van 110kg-ig terhelhető bringa, férfiaknál 95 a max. Nem fordítva kéne lennie?
-
dqdb
nagyúr
válasz lefkosia #22171 üzenetére
Arra a kérdésre, hogy az árát megéri-e, nem tudok és nem fogok válaszolni. Ami miatt nekem nem annyira tetszik:
1. soknak tűnő számú lyuk, de valójában nem túl jó a sisak szellőzése, feleennyi anyagból illik megoldani manapság ezt
2. nincsen bogárháló
3. a tarkónál nem jön be a kialakítása, túl zárt (de a tekerős rögzítésért ezen az áron jár piros pont)tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
lefkosia
őstag
Szerintetek ez mennyire éri meg MTB sisak, vagy inkább felejtős? Nem találtam róla eddig semmit...
The Truth Is Out There
-
(jan)
őstag
válasz imyourfriend #22156 üzenetére
Honnan szerezzek ennyi kezet ?
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
G@ben
addikt
válasz Tomi_Sci #22167 üzenetére
Már másik kerék van a bringában, ezt el akarom adni, úgyhogy ezt mind el fogom mondani az új tulajnak, mert időm az semmi nincs, hogy ilyenekkel szórakozzak. Annak is nagyon fogok örülni, ha hétvégén be tudom rakni az új fékpofát.
Köszi!Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Tomi_Sci
őstag
Ha a hátsó agyat meg lehet menteni, akkor használd amíg fut. Görgőben, télen, mocsokban etc. Ha egy részen rág, akkor szedd szét (kónuszkulcsok kelleni fognak, de megéri befeketetni ha Shimano agyakat használsz), és nézd meg mi okozza. Ha a csésze (agyban van) akkor ez van, ha a kónusz (tengelyen van) akkor itt esetleg lehet van. Ha párszáz forint, cseréld ki. Kellenek majd új golyók, de inkább kérj bringaboltban levedlett csapágygolyót (ingyen), sokan évente szervizeltetik a high-end shimano agyaikat, amik abból kijönnek csapágyak még bőven jók lesznek. Vagy vegyél ebből egy szettet, 6,35-ös kell. Csapágyboltokban általában SKF-et találsz (drága), de ezzel a Shimano-val + egy kónuszt feltételezve egy ezresből kijön a dolog.
Újrafűzésnél mindenképp jobban megéri, ha szeretsz bütykölni, annál inkább Ráadásul megtanulsz kónuszos agyat karbantartani.Bátorításképp, az egyik bringámon egy Shimano gyártmányú, legalja szérián kívüli elsőagy van, ami mindenféle zsírzás, állítás nélkül tökéletesen fut 7 éve, hóban, fagyban. Néha jönnek ismerősök messze földről megcsodálni
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
hoffman_
nagyúr
kész, feladom. nem találok hajtókart az épülő 8bar fixi projekthez. nem létezik, amit én keresek szerintem. nem is tudom mit keresek.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
fpeter07
veterán
válasz imyourfriend #22156 üzenetére
Sok lúd disznót győz. Egy-egy defektnél anno én is leizzadtam, mire levettem a gumit. Mostani Scwalbera csak rá kell nézni és szinte lerepül magától.
-
Tomi_Sci
őstag
Noname első agy, a shimano legrosszabb kazettás hátsóagya -ami ráadásul hibás is-, (viszonylag) noname felnik, noname küllők. Véletlenszerű hirdetést kiválasztva 9k-ért LX (HB-M563/5) agyas Mavic felnis szettet lehet kapni, tehát ezért max. 6-7k-t lehet kérni.
zoli03:
[ Szerkesztve ]
-
-
(jan)
őstag
válasz PROHARDVER! #1 üzenetére
Sziasztok!
Tippet, tanácsot, vagy valami isteni csodát szeretnék kérni.
Beleszaladtam egy olyan spéci gumiabroncsba, amit sehogy se tudok felrakni (természetesen már nem egyszer kicsíptem a belsőt) egy 26"-os monti kerékre.
szereltem már párszor ilyesmit, voltak nehéz esetek, amikor csak bakancsban tudtam betaposni a helyére a külsőt, de ezt sehogy se tudom most végrehajtani.
van valami titkos praktika amivel megoldható a dolog?
már azon gondolkoztam elmegyek gumishoz, de szerintem körberöhögnének
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
gergo5991
őstag
válasz Tothgera30 #22152 üzenetére
-
Tothgera30
Ármester
válasz syberia #22150 üzenetére
"U lakat"-ot semmiképp sem szeretnék, erre könnyebb rátartani és fűrészelni, illetve földnél lévő bringa lecsukóba (ennél jóval kisebb benyúlású helyek vannak, ergo csak a felni alja +5-7cm fér bele) fura helyen kell elvezetni a lezárót, tehát hely sem lenne neki mindenhol.
#22151 -=RelakS=- : Elvileg megy.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Tothgera30 #22147 üzenetére
csak nekem nem jelenik meg kép?
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
syberia
veterán
válasz Tothgera30 #22136 üzenetére
Az a velotechnek a zárja nem nagy szám, ez sokkal biztonságosabb. A régi citadel lakatom törékeny balerina hozzá képest.
szerk: viszont 2kg ami nem előny ha húrcolászni szeretnéd, otthoni zárnak vettem
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
XmoD
senior tag
válasz lsebestyen #22142 üzenetére
En speciel most vontato lancot hasznalok 13mm-es vastagsaggal. Langvagoval eleg volt elvagni Regi tsz maradek, anno a Raba 250-en volt. 1,2m hosszu es 3kg korul van. Muter vart ra nekem egy cordura huzatot es egy abus diskus plus-all zarom ossze
-
D.Orion
veterán
válasz imyourfriend #22143 üzenetére
Lehetséges, hogy csak az. Egyébként egyikőtöknek se volt kutyája? Komolyan nem értelek titeket és a hülye fogalom zavaraitokat.. Nem rágják el a láncot hanem simán eltépik ahogy húzzák mikor fognának valamit/valakit...
[ Szerkesztve ]
-
Krisz79
őstag
válasz D.Orion #22140 üzenetére
Ma talátam a Lidl-be 2 db bringazárat.
8mm sodort acélhuzal. 120cm. ([link])
800Ft-ba került.
Szerintem még nem biztonságos vastagság,az ára miatt majdnem megvetem...#22142) lsebestyen
Bővebben kifejtenéd válaszod..
Esetleg link is jöhet.[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
D.Orion
veterán
válasz Tothgera30 #22136 üzenetére
Annak a 3mm-es láncszemnek mi értelme van? A kutyám is eltépi.
-
Tothgera30
Ármester
Velotech láncos zárral van valakinek tapasztalata, vagy jobban járok, ha veszek láncot, lakatot és egy bringabelsőt?
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem tudom volt-e már. Mármint az eredeti fotó tudom, hogy igen, de a mém is megvan?
Van még ott ahonnan ez jött.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz zoli03 #22129 üzenetére
Ha a költséghatékonyság is szempont, akkor jó választás a nyolcas. Ennél alább ne add, olcsóbban csak UG láncok vannak. Én is visszatettem a nyolcas rendszert az edző bringámra, mert itthoni árakkal számolva fele költséggel üzemeltethető, és több km-t elmegy nyúláshatárig. Persze ebike-ról 2150 a nyolcas lánc, Németországban meg 3000 a kilences, szóval ha ráérsz, akkor érdemes külföldről rendelni hajtást.
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz D.Orion #22130 üzenetére
Már a Deore is 9-es volt 2006-ban, ezen a biciklin is annak a váltója van (RD-M530). Ahhoz képest még most is egész sok 8-as lánc és fogaskoszorú van. Felfelé meg nemigen akarok fejleszteni, nekem ezen a szinten bőven elég pl egy Alivio hajtókar is. Majd ha dolgozok (most még tanulok), akkor már lesz értelme fejleszteni (mert lesz miből), de akkor már inkább vennék egy össztelósat, minthogy ezt alakítsam át 9-es vagy 10-es rendszerűvé.
[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
válasz zoli03 #22129 üzenetére
Alig egy hete volt itt a topikban, hogy valaki felvilágosított engem, hogy nyolcat rendszert már nem igen lehet fejleszteni, mert kevés az alkatrész hozzá. Egy bizonyos szintet még lehet vele tartani, de egyre nehezebb lesz hozzá alkatrészt venni. Lehet a váltó is ezért 9es rajta. Mondjuk láncból és fogaskoszorúból nagyobb a választék még.
-
zoli03
őstag
Alap terepre (átlagos földút, erdő) akarok használt MTB-t venni. Találtam egy nekem megfelelőt, viszont 8-as rendszer van rajta (a hátsó váltó 9-es Deore, de azt olvastam, az nem baj, jól működik a 8-as rendszerben is), vagy keressek inkább 9-est?
Ahogy nézegetem, 8-as rendszerre láncot már 1-2e között kapni, fogaskoszorút 3-4e között, a 9-es rendszernél viszont kb kétszer ennyinél kezdődnek az árak.[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Próbálnék regisztrálni erre a specialized teszt cuccra, de a bringaválasztó menüpont nem nyílik le. Nálatok is ez a helyzet?
-
Tomi_Sci
őstag
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Cathfaern #22113 üzenetére
Én virslivel járom a várost és annyira nem szörnyű. Ez persze mazochizmus kérdése is. Nem véletlen, hogy én is nagyon szemezek egy használható cross bringával, ennyire önsanyargató nem vagyok, de nem gondolom azt sem, hogy csak hülyék járnak virsli gumikkal ezeken az utakon. Ahol simább az út, ott simán behozza a hátrányát.
Csak cross-trekking esetén az a bajom, hogy ha nézem a kínálatot, akkor ugyan az a felszereltség MTB esetében 15-20%-al olcsóbb is lehet. Gyakorlatilag bármelyik márkára igaz ez. Szóval még a végén MTB lesz belőle valamilyen városi használatra alkalmas gumival (esetleg 50-50% keverékkel és akkor kimegyek kicsit a környékbeli erdőkbe is).
-
hoffman_
nagyúr
válasz Cathfaern #22113 üzenetére
ez mondjuk egy erős érv, amit nem tudok megcáfolni. én azért beszélek könnyen, mert a használt útvonalaim alapvetően tűrhetőek ilyen szempontból. én egy egysebinek átépített montit, cross vagy trekking bringát használnék, 28-35 széles slickkel, ha a komfort a legfontosabb.
-
hoffman_
nagyúr
válasz Tothgera30 #22109 üzenetére
egy jó bringa mindenképp kiszolgál pár évig, független a platformjától városba mtb az vicc, én sose értem. ha túra után/közben betéved, az még hagyján, van ilyen persze, de aki azt használja oda, azt sose fogom megérteni.
na jó, de ha 44 centi széles a csepel chrono kormány és mondjuk 50+os a vállszélességed, akkor aztán nem vagy előrébb
-
deicide
veterán
válasz Tothgera30 #22109 üzenetére
Hát, én akkor is túllógok széltében még a mountim kormányának szélességén is, mondjuk 90 kilósan ez előfordul, kisebb személy esetén érthető.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Tothgera30
Ármester
válasz hoffman_ #22104 üzenetére
Mert jó pár évig kiszolgál, és esetleg komolyabb terepre tévedve nem fog törni, csavarodni. Ha már megvenném biztos használnám könnyebb hegyi, kavicsos utakon is, de ez nem heti alkalommal fordulna elő. Bár én városban sok komolyabb "terepgépet" látok, ahol maximum macskakő a legnagyobb kihívás. Tárolás megoldott, zárt helyen, külön épületben, esetleg lakásban. Melóhelyen fedett tároló, kamerázva, portások mellett, de ha úgy van az épületben, öltözőbe is bevinném, vagy a Securityisokhoz.
#22106 deicide: Mert egy országúti, vagy SS/Fixi keskenyebb kormánnyal van mint egy átlag bicaj.
-
hoffman_
nagyúr
válasz Stauffenberg #22107 üzenetére
n+1x kitárgyalt, szomorú témakör ez. a bringát lakásban, és munkahelyen bent, egyetemi belső udvaron kell tárolni, és kész. még így is van rá egy minimális esély, hogy megfújják. ha pedig már elvitték, akkor annak csókolom. nekem volt kifosztásos esetem kettő is, bár nem bringával, 100k fölötti, a rendőrség csak a papírt küldte, hogy lezárták, mert úgy nem volt vele munka.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz hoffman_ #22104 üzenetére
Szerintem lopnak mindent amiből megvan az aznapi betevő (cigi, pia, kaja). Ha csak kilóra tudják leadni ócskavasnak, akkor is viszik ha nem túl nagy a rizikófaktor. Sőt, pont a kis értékű bringáknál kicsi a rizikó, a tulaj a rossz tapasztalatok, sztereotípiák és legendák miatt nem jelenti a rendőrségen, ha igen akkor sem nagyon töri össze magát a hatóság, hogy egy 30-40 ezres bringát megtaláljon. A tolvaj csinál belőle a lehető legrövidebb idő alatt 5-10 ezer forintot és pillanatok alatt elfelejti az egészet.
Engem is raboltak már ki fényes nappal a belvárosban úgy, hogy a vállamon laptop táska csüngött, de a tolvajt nem érdekelte, mikor a meggyőző érvelésének hatására átnyújtottam a nálam lévő összes készpénzt (kb. 3.000 Ft), akkor elégedetten távozott.
-
deicide
veterán
válasz Tothgera30 #22101 üzenetére
Eddig eszembe sem jutott, hogy városba, autók közé ne lenne jó bármilyen bringa. Hogyhogy széles? Úgy is én vagyok a szélesebb keresztmetszet, nem a bringa alattam, hogy elférek-e 2 autó között.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
golyós
addikt
Sziasztok! ebben tudnátok segíteni?
[link]Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
hoffman_
nagyúr
válasz Tothgera30 #22103 üzenetére
akkor nem értem, miért akarsz egy komoly montit az eltulajdonítási faktor azért csak nem annyira durva, hogy bejönnek a lakásba, és kitolják... márpedig egy mtb-nek ott a helye, én bent tartom a bringát a lakásban, a második is bent lesz, és a harmadik is, de az még odébb van és durva logisztikát igényel Jorus linkelt anno egy képet, az egyik szobájában volt egy PC, mellette asszem pár hangfal és erősítő, és ezek előtt majdhogynem egymásra dobálva 4 vagy 5 bringa, na az adott az érzésnek egyébként ma már az ss-eket is ugyanúgy lopják, rájöttek, hogy azok is tudnak komoly értéket képviselni.
-
hoffman_
nagyúr
válasz Tothgera30 #22101 üzenetére
cross-al azért el lehet lenni városban is, nem olyan széles az, hogy gondot okozzon. a legrosszabb, amit történhet, hogy két autósor közé vagy nem férsz be, vagy nem tekerhetsz tempót. de az amúgy sem egy életbiztosítás történet. én talán a 29er-re voksolnék, azért az egy másik dimenzió terepen, nagyobb élményfaktor, mint egy ss a városban. szerintem
-
Tothgera30
Ármester
válasz hoffman_ #22100 üzenetére
A Cross-t tuti nem adom el, amire én használom (néha túrázgatok, illetve száraz terep) bően elég. Ezt SS-el nem tudom kiváltani, mert ott szükség van váltóra, a 23-as vagy 20-as gumi meg nagyon keskeny, olyan utakon felütném vagy szétrázná a karom. 29er meg pusztán érdekel, erdőjárásra, bringaútra, melóba menni tökéletes lenne. Viszont ahová SS kéne, autók közzé, városba, oda nagy, nehéz és széles a Cross, és a 29er is. Nehéz az élet .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest