Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
J.C.G.
aktív tag
Nem tudjátok milyen nyereg lehet ezen a... min is?
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #218296 üzenetére
Nekem a nagylábujjam és a kislábujjam töve között van a stopli, mászáskor tényleg így érzem előnyösnek.
Majd ha már reflexszerűen csatolsz ki, húzd meg a rugófeszítő csavarokat, mert úgy nem csatol ki magától, biztonságosabb.Amúgy ha már spd, engem az zavar picit a shimano pedálokban, hogy a stopli hajlamos a pedálban kotyogni, csúszkálni akkor is, ha feszesre van állítva, új stoplival is. Jelenleg nekem a bal csinálja, főleg amikor mászás közben húzom is, nem csak taposom.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ReFleXx #218288 üzenetére
Bükk.
jjeahh... +sebgutkopf... én némi utánaolvasás eredményeként egyből hátrébb helyeztem el a stoplikat legyen stabil ha kiállva ereszkedek és még így is van olyan, hogy nagyon rázóson picit kifordul valamelyik terheltebb lábfejem és egy pillanatra kicsatol.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
spati3
csendes tag
Üdv
Bicikli vásárlása előtt állok és egy országútit szeretnék venni és kb 200 ezrem van rá.
Két biciklit néztem ki:Romet Huragan 2021
Neuzer Whirlwind 200A Romet mellett szól hogy carbon villás de még igy is egy kilóval nehezebb mint a Neuzer és mind két bicikli váza 6061 alu, a többi alkatrészhez annyira nem értek.
Szerintetek melyik lenne jobb vétel?
-
sebgutkopf
őstag
válasz jjeahh #218291 üzenetére
A fully nem sokat segít a vádlinak. Utolsó xc gépem fully volt és mivel azzal kezdtem többet lefelé menni, sokszor volt, hogy az utolsó lejtőkön már görcsölt a vádlim. Szóval csak ezért nem kell fully-t venni. A stopli pozíciója és a pedál - cipő kontakt felület mérete a kulcs és ezekkel ki tudtam tolni későbbre a vádli fáradást.
A ballonosabb gumit a csukló hamarabb észreveszi, meg úgy általában a gerinc.Nálad viszont annyira a mászáson van a hangsúly, hogy szerintem is fölösleges lenne változtatnod a setup-on, mert akkor ott veszítenél, amit igazán szeretsz, azért hogy a számodra "kényszer" lefelékben kényelmesebb legyen.
-
RexpecT
addikt
válasz Jancsi #218278 üzenetére
Ebben a Kontra podcastben lehuzta a srác az Eggbeatert is, pont előtte való napon láttam insta sztoriban egy eggbeatert ami szétesett. A podcastben is az 520-at ajánlotta egyébként.
Biciklis cimbi most vett eggbeatert, kíváncsi vagyok hogy fog nála beválni. -
flash-
veterán
válasz Nutra #218285 üzenetére
köszi a Moon nebula tippet, már hallottam róla, de nem igazán értem a módokat:
vagyis
Mode One: 20 lumens – 5.30 hours
Mode Two: 40 lumens – 2.50 hours
Mode Three: 60 lumens – 1.50 hours
Mode Four: 100 lumens – 1.10 hours
Flash One: 20 lumens – 20.30 hours
Flash Two: 50 lumens – 9.35 hours
Flash Three: 100 lumens – 12 hours
Day Flash: 180 lumens – 13.30 hoursa mode 1-2-3-4 mit takar? ezeknél folyamatosan világít?
illetve ha jól látom akkor egyes fokozaton 20 (vagy 25?) órát villog, de az is érdekes hogy 3-as fokozaton még nagyobb az üzemideje? day flash en ami meg 180 lumen ott a legnagyobb?
de annyit azért ki tudtam venni hogy 50 lumenen 10 óra körül hozza az azért elég jó talán a velotech ennek a felét tudjailletve adják hozzá a nyeregre rögzítőt és a nyeregcsőre rögzítőt is egyaránt?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz sebgutkopf #218290 üzenetére
Ennek van értelme, valszeg ezért zsibbad a vádlim nagyon hosszú nagyon rázós lefelén. Ami még valszeg sokat javítana a dolgon, az a szélesebb gumi, fully, edzettebb vádli. De annyira nem zavar, hogy tegyek is ellene.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
sebgutkopf
őstag
válasz jjeahh #218222 üzenetére
Flat pedálon nem fárad el az ember vádlija, mert lefelé fogom és áthelyezem a lábam a pedálon, hogy a pedál tengelye hátrébb a talp közepéhez közel legyen. Ezt becsatolva nem tudod megtenni és te aki kimondottan szeretsz mászni, nyilván úgy helyezed el a stoplit a cipőn, hogy a tekeréshez legyen optimális helyen a padál tengelye, ami jóval előrébb van.
Aki trail - enduro - dh jelleggel bringázik azok ha becsatolnak nagyjából ebben a sorrendben egyre hátrébb teszik a stoplit a cipőn, egyre jobban a talp közepe felé. Plusz amit te is írsz, hogy nem xc, hanem rugalmasabb talpú cipőket használnak, hogy a keretre fel tudjon feküdni, különben tényleg semmi értelme a keretes pedálnak.Toobee neked is ajánlom, hogy az izzo-n használt cipőn próbáld ki picit hátrébb tenni a stoplit. Hiába nincs keret, valamivel már jobb lesz.
-
sherlock82
senior tag
Vasárnap Balatonfüreden vártuk a Giró befutóját. 200 m táblánál éreztük igazán hogy milyen sebességgel haladnak a cél közelében. Egy életre szóló élmény volt az a nap.
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
-
Jancsi
aktív tag
válasz ZolkoW #218280 üzenetére
Igazad van. Egy nem kimaradt.
Az lenne a terv, hogy napi 110-120km, 2000m szint 6 napig. Ahol akad tolós rész és sár is. A biztos ki-belépés és kényelem a prioritás. Emiatt néztem már kereteseket is.
A cipő is a végét járja. Így amiatt nincs megkötés. Keretes pedálhoz nem kell annyira merev, keret nélkülihez jól jön a merevebb.
Alapvetően eddig SPD-ben gondolkoztam, csak a tömítés gond az XTR-nél, ez én balszerencsém az 520-assal, kicsit elbizonytalanított. Na meg olyan szépek a Crankbrothers termékei. Bár ott a karbantartásigény magas állítólag. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz parandroid #218233 üzenetére
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
itouchfan
senior tag
Ez érdekes, nekem három 520-as pedálom van amiből 2 új, 1 használt vásárlás az elmúlt 3 évben és mindegyikben van legalább 2500-3000 km de inkább több, és hibátlanok. Pedig télen is megyek, kisebb sárban/esőben is voltak kint bőven, meg porban is. Úgyhogy lekopogom de nekem tökéletesek.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
ZolkoW
őstag
nem inkább a kevésbé merevben érezni? nem értem.. eggbeatert használok amúgy, bár akkorákat nem megyek, és valós, hogy míg az SPD-nél el sem tudod rontani a belépést, ennél többször mellélépek még most is. Nincs karbon talpú cipőm, de ebben (mennyire nyom a pedál) nem érzek nagy különbséget egy 520-ashoz képest. korábbi cipőmmel érezhetőbb volt, és volt aki szerint merev talpúban is érezni, így inkább visszatért.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
MPowerPH
félisten
válasz Zoliwrc #218212 üzenetére
Meggyoztel. Vettem XT trail -t a Decaban. Most jon majd az, hogy valszeg ujra kell tanulnom megallni. De megvaltas lesz, meredek, sziklas emelkedon most gyotrelem elindulni,es lefele es valszeg sokkal stabilabb leszek.
mod: Nem volt sar?
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Jancsi
aktív tag
válasz parandroid #218261 üzenetére
Az régebbiben 5k lehet, az újabban fele. A test lötyög a tengelyen, ahol a műanyag csavar van. A bal 1,5-2mm-rt jelenleg, a jobb kb 1-et. A balt már a cipőben érezni. Először is emiatt lettek megbontva.
A környezetemben is csak jót hallottam öreg, sokat futott 520-asokról. Arra tudok gondolni, hogy "optimalizálhattak" valami a gyártáson.jjeahh
Pont a kónusz miatt kerülöm a Shimano alkatrészeket. Se szerszámom, se érzékem nincs hozzájuk. De SPD pedálban ők a legkényelmesebbek.
A sártűrés és csapágyazás miatt nagyon szimpi az EggBeater, de nem tudom hosszú távon mennyire kényelmes, több helyen írták, hogy érezni a pedált a túl merev talpú cipőben. Illetve mennyire lehet betalálni a pedálba amikor már fáradt az ember. -
ZolkoW
őstag
válasz parandroid #218233 üzenetére
én meg az edzés? :)
de amúgy az a véleményem, hogy ha tisztán az edzés hatékonyságát nézzük, nem hiszem, hogy a kinti biciklizés helyettesítené a görgőt, persze élvezetesebb..
kontroll minden felett.. de ehhez lelkierő is kell, meg ....JA! genetika. hogy valaki olyan géneket örököljön, amik kitartóvá teszik :D(ezeket nem tapasztalatból írom, de szerintem tök egyértelmű, hogy mi a hatékony)
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz ::Trunks:: #218267 üzenetére
-
MPowerPH
félisten
válasz ::Trunks:: #218267 üzenetére
Figyelj a kullancsokra. En dobaltam le magamrol az atkozottakat. Fonokomben 5 db volt, mert nem nezte at magat.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
flash-
veterán
így látatlanban nehéz tanácsot adni,még csak edző sem vagyok, kezdőknek szerintem a 60km ch nélkül okozhat ilyen tünetet(meg a szokatlanul hosszú edzésidőtartam is),pláne ha előtte nem mentél ilyesmi távot, de abból kiindulva hogy eddig 20km volt az is tavaly ,nos igen biztosan sok,kisebb távokkal lenne érdemes kezdeni de nem is feltétlen távot kellene mérned hanem időt,tekersz egy órát,aztán pár hét és másfelet,stb stb.. (egyébként félóránként-45 percenként érdemes bekapni valamit - csokis zabszelet vagy energiaszelet,csoki,stb, ha ilyen máskor is van,meg kell előzni ezt az állapotot még azelőtt egyél mielőtt megzuhannál)
ha a combod fáj éget az egyrészt azért van mert sok volt a táv,másrészt feltehetőleg nem pörgettél eléggé,hanem viszonylag "nehézbe váltva tekertél" legközelebb próbáld növelni a fordulatszámot(vagyis az előző tekeréshez képest könnyebb fokozatba tekerj),nem kell egyből drasztikusan érzésre 1-2 fokozattal könnyebb áttétellel menj mint legutóbb,elképzelhető hogy lassabb leszel,ez ilyen sport,de ha rendszeresen tekersz könnyebb fokozatban,akkor is fogsz javulni.
kell persze izomerő a sprinthez és a komolyabb mászásokhoz,de alapvetően ez állóképességi sport,az állóképesség mellett a keringést, kell fejleszteni leginkább az pedig a könnyebb pörgetősebb tekeréssel javítható túlnyomórészt.
gyakorolj arra hogy minél több időt tudj tekerni,aztán ha elértél már 3-4 órát(vagy amennyi a cél) akkor utána kezdhetsz beiktatni egy ilyen tekerésbe gyorsabb részidőket az a sebességedet és erődet fogja majd javítani.
Ez most így nagyon nem pontos,nagyon nagyvonalakba írtam le,de kiindlásnak támpontnak akár még jó is lehet
meg amit még megtehetsz veszel pulzusmérőt és fordulatmérőt,telefonos appok is kezelik,azokkal könnyebb lesz javulni fejlődni.[ Szerkesztve ]
-
zsola32
senior tag
válasz Napfénysüti #218257 üzenetére
Mi Kaposváron vártuk az indulást.
Tudtunk "szerezni" 3 Kométás kulacsot, és rajta van a Giro logó is... -
vhunor
őstag
válasz flash- #218042 üzenetére
A Pap rét - Visegrádi lejtő második fele elég rossz állapotban van, de átlag mínusz 8-9 százalékos az a rész, néhol 12-13%, ott azért elég könnyen megindulsz lefelé. Montival vagy gravellel nem vészes, de felnifékes outival (főleg vizes karbon felnikkel, lásd én ) annyira nem nagy élmény.
-
jjeahh
nagyúr
válasz kenguru99 #218264 üzenetére
Szerintem ennek elég egy kis centírozás. Sajnos új kerekekben is gyakran van egy minimális nyolcas, ha meg mégsincs, idővel lesz. Nekem a Mavicban 15.000km (?) után talán egy picivel több van most, de még nem vettem rá magam, hogy helyrehozzam, 2.25" gumikkal úgysem zavar.
-
Fall-N
veterán
válasz Dark Archon #218231 üzenetére
Én sem értem. Egyedül havas, latyakos (sózás miatt) úton nem használom. Olyankor gyalog megyek munkába. Esetleg lehet valami alap MTB, merev villával vagy egy alap outi a téli kerékpár, ha nem akar valaki egész évben egy biciklit használni.
Az időjárás emberfüggő. Nekem az 5 fok még nem annyira hideg. A sötét aláírom nem a legjobb.
-
Toobee
veterán
válasz bLaCkDoGoNe #218263 üzenetére
Mi a méreted? Gravel, CX FB csoportban van most pár elég jó bringa 500 körül, bemutatódarabot is ki lehet fogni. GRX600-800, azzal mellé nem fogsz. Ha túrázás a cél, akkor a 2x szerintem jobb lesz neked. Ha sportosabb vonalon mozogsz, akkor meg 1x.
-
parandroid
félisten
válasz bLaCkDoGoNe #218263 üzenetére
Jó felé nézelődsz, szerintem. Túlbonyolítani nem kell a dolgot, azt vedd, ami ennyiért van, és tetszik a színe. A gravel a biciklik suv-je, ennek megfelelő árazással, akciók meg úgysincsenek most, szóval sajna zsebbe nyúlós, de ennyiből kijön már egy jó darab.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
kenguru99
senior tag
Sziasztok!
Levideóztam az itt (#217850) jelzett problémámat. Megszakértenétek?
[ Szerkesztve ]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Figyelem, TL;DR veszély.
Sziasztok,
2011 óta biciklizem rendszeresen, akkor vettem egy KTM Life One-t, főleg azzal a céllal, hogy kiváltsam a tömegközlekedést. Ez annyira bejött, hogy teljesen "fanatikus" lettem – mindenhova, mindig bicajjal jártam éveken keresztül, esőben-hóban, télen-nyáron. Aztán ahogy változtak az életkörülmények, nem lett szükség annyi ingázásra, így a hangsúly elkezdett áttolódni az élménybringázás felé: hosszabb, akár egész napos túrák, jellemzően a Pilis/Visegrádi hegységben (Paprét, Dobogókő, Pilis-tető), a Börzsönyben és környékén, illetve a Dunakanyar két oldalán Szobig ill. Esztergomig, minden mennyiségben és útvonal változatban (aszfalt, könnyebb erdei/földutas terep). Városi ingázásra már csak egészen minimális mértékben szoktam használni.
A KTM-hez nagyon sok szép élmény fűz, egy igazi igáslónak gondolom, több mint 10 éven keresztül kiszolgált, ezalatt került bele több, mint 20k km.De.
Az elmúlt 1-2 évben elkezdtem úgy érezni, hogy a túrásabb/sportosabb felhasználásra nem feltétlenül a jelenlegi biciklim a legalkalmasabb (duh! ), és elkezdtem gondolkodni azon, hogy tovább lépjek-e (és ha igen, hova).
Tegnap egy könnyed Budapest-Szob-Budapest túrát tettem egy barátommal, ahol a visszafele úton biciklit cseréltünk, kipróbáltam az ő Merida cyclocross kerékpárját, és ez valamit helyrekattintott bennem. Úgy éreztem, hogy ez közel van ahhoz, amit keresek – a vázgeometria ugyan meglehetősen kényelmetlen volt, de rögtön beleszerettem annak a biciklinek a robbanékonyságába, abba hogy kisebb erőkifejtéssel tempósabban tudtam vele haladni, mint a sajátommal (Straván több 5 éves saját időeredményt is megdöntöttem vele, amikor kicsit jobban odaléptem neki – ez nagyon meglepett). Mikor este hazaértem, elkezdtem kutakodni egy kicsit a neten, és találtam egy olyan – számomra eddig ismeretlen kategóriát –, hogy gravel. És ahogy picit utána olvasgattam, szerintem pont ez lenne az a fajta bicaj, amit én keresek, csak nem tudtam, hogy így hívják ill. hogy egyáltalán létezik.
Szóval a hosszú felvezetés után abban szeretnék tippeket/tanácsokat kérni, hogy a fent leírtak alapján jól sejtem-e, hogy nagyjából ez az, amit keresek, ill. hogy kb. 500k-s keretig miben érdemes gondolkodni? (Akár márka, akár specifikációk, akár csak hasznos jótanácsok terén.) Azt látom, hogy mostanában nem könnyű új biciklit (sem) venni, minden meglátogatott bringabolt weboldalán a listázott biciklik kb. 70-80%-a nem elérhető vagy csak rendelésre kapható, szóval nem is feltétlenül konkrét darabok érdekelnének (bár ha ilyenre vannak jó tippek, azt is köszönettel fogadom), hanem úgy általában tanács, hogy hogyan, milyen szempontok szerint közelítsem meg ezt a kérdést/kategóriát, milyen műszaki paraméterek azok, amikre érdemes figyelnem, ilyesmik.
Köszönöm, ha valaki veszi a fáradtságot és a.) elolvassa ezt a hosszú wall-of-text-t, és b.) esetleg még válaszol is rá valamit.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Jancsi #218258 üzenetére
Szerintem ez minden Shimano féle kónuszos kontracsavaros csapágyra igaz, a kerékagyakra is, ha szétszeded, szinte képtelenség újra beállítani őket. A megoldás az, hogy a Shimano spd pedálokat nem szabad annyira szétszedni, kerékszettből meg ipari csapágyast kell venni. Én rengeteget használtam az 520-ast sárban, hóban, esőben, soha nem ázott be, nem kezdett darálni vagy kotyogni, máig tökéletes, pedig nagyon szét van taposva, a festék teljesen lekopott fémig róla. Egyszer húztam szét, megtömtem zsírral és visszanyomtam a helyére az egészet, a kontracsavarokhoz nem nyúltam. De kb. ez a művelet is fölösleges volt, mert belül teljesen tiszta volt és zsír is volt benne elég. Szal nagyon strapabíró, tartós pedálok és ha nincs bajuk, nem szabad a kontracsavarokat megbontani, kb ennyi.
-
parandroid
félisten
válasz Jancsi #218258 üzenetére
10k km körül van a görgőn az 520-asomban, az országútin is többezret beltettem az xt-be, mielőtt spd-sl-re váltottam, sose volt vele gondom. Szerintem kifogtál valamit, vagy csak valami olyan viselkedést vársz el tőle, amit nem tud.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Ringman
nagyúr
válasz Bubisati #218259 üzenetére
ennyiért inkább használtat néznék, mert az rc100 az nagyon gyenge, 1×7 sebesség, 44×28 a legkönnyebb áttét, fékváltókar helyett csak sima fékkar, váltó a stucni mellé helyezve a kormányon. nem is értem ezt hogy gondolták.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Bubisati
csendes tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni!
Szeretnék egy városban szaladgálós, de néha kisebb túrákra egy belépő szintű országútit. Kinéztem decathlonos triban rc100-ast ill. egy mali sparrowot. A kérdésem hogy melyik lenne a jobb választás, ill. van e hasonló árkategóriában ajánlott bicaj.
Válaszokat köszönöm! -
Jancsi
aktív tag
válasz jjeahh #218226 üzenetére
2db 520-asom is van, egyik 1 éves a másik 3. Nem lehet rendesen beállítani a csapágyukat. Vagy lötyög vagy szorul. Értelemszerűen inkább lazábbra hagyja az ember mint, hogy daráljon, de akkor pár száz km után már nagyon lóg. (többször próbálkoztak vele olyan helyen, ahol ettől jóval komolyabb dolgokat is szerelnek, így nem szerelési hiba)
Több napra már nem merek vele elindulni, mert nem tudom mennyire lazul le a frissen beállított pedál.
Cserélni szeretném, de nem egyszerű. Erről is jókat hallottam, de nem vált be.
540-es 60€, XT 100, XTR 117, ha van, plusz rossz a tömítése, ami megint nem annyira nyerő, több napos túrán. Így inkább az 540-es és XT között gondolkodok. Kérdés mennyire érte utol azokat is a cost cutting. -
kovacs65
senior tag
válasz parandroid #218246 üzenetére
Az enyém is ilyesmi, de állandóan lefordul a vázról
Ryzen 9 3900-as noti, RTX-2070, 32 GB, 250 GB+ 1 TB SSD, Gyártó Schenker Technologies, Németo.-ból rendelt. Érdekel valakit?
-
Mr_no_Name
tag
Köszönöm szépen az infókat mindenkinek
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #218248 üzenetére
C5/R5-ös gore dzsekiket azóta is rendszeresen nézem leárazásokkor, de mindig csak s-es van, ahhoz meg le kéne rendesen fogyni, és úgy is maradni. Ha végre sikerülne, meg is jutalmaznám magam eggyel. Az a 100-120 euró közötti összeg, amiért szoktam látni néha egy-egy darabot a teljes áras 200 helyett már egészen megérős lenne.
p
-
zsocy
őstag
válasz Mr_no_Name #218238 üzenetére
A Decathlonos bringákat mi is szoktuk ajánlani, ár-értékben még mindig jók, és a bolt is ott lesz ha mégis lesz vele valami bajod.
jjeahh kollégának pedig igaza van, én is azt az explore 520-at venném, újrakezdéshez felesleges a plusz hátsó rugó, a 29"-es kerék időtállóbb mint a 27.5", és úgy általában is az egy újabb széria, egészen pofásra tervezve. -
addikt
válasz parandroid #218235 üzenetére
25 ezerért kell venni leakciózva Fekete Pénteken dzsekit, és ennyi :-) Jó, a tied is egy más világ, én munkába járásra / túrázásra használom. Téli cipő árát is megspóroltam egy 8 ezres kamáslival. Nadrágot is, mert abból meg felvettem a hosszú bringás nadrágra egy túranadrágot. De idén már veszek normális téli bringás gatyát, mert azért elég macerás két nadrággal szórakozni.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
parandroid
félisten
Nem kell tartani a decathlonos bicajoktól, elég jó cuccok. Ha velük szerelteted össze, arra azért figyelni kell, elég angy a szórás a szervizeik között szakértelemben (ekkora láncnál nyilván).
p
-
parandroid
félisten
válasz kovacs65 #218240 üzenetére
Nejemnek van egy ilyen decathlonos váztasija, elég hülyén lehet feltenni, mert női váz, szóval csak elöl kapaszkodik a kormánycsőbe, alul meg a két tépőzáras pántból csak egyet lehet becsatolni. De ő telepakolja állandóan mindenféle női cuccal (zsepi, kendő, gyógyszerek, ragtapasz, még több zsepi, még több kendő, meg ki tudja, még mi), és a tetejében a fóliás részbe még beleteszi a mobilját is, de az még így is elég stabil. Ez a fajta van neki: [link] . Már rég le akartam cserélni neki egy nyeregtáskára, de nem hagyja, annyira bírja ezt a fajtát.
p
-
Ringman
nagyúr
jópofa táska a kormányra: [link]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
jjeahh
nagyúr
Ennyiért ez egy jobb gép, amit kinéztél lutrinak tűnik és nem a váz, hanem az alkatrészek miatt.
-
MPowerPH
félisten
válasz Toobee #218225 üzenetére
Nah, otlok meg rajta akkor, most kaptam feloletek is sok visszacsatolast. Persze, logikus, hogy vegyek XT -t, de nem akartam annyit raszanni igy az elejen. Aztan nemakarasnak mindig nyoges a vege.
jjeahh: Cipot linkeltem nem reg, ahogy neztem, az merev talpu.
Don't Tread On Me
-
andrisbandi
őstag
válasz kovacs65 #218240 üzenetére
A bringás szütyők pántjának van még egy hátránya ha mozog; bántja a fényezést.
Minél jobban lötyög, annál rosszabb.A finom por mindenképpen a pántok alá megy és csiszolja a fényezést.
Szoktak alá ragacsolni védőrétegként valamilyen fóliát. Pl "Festékvédő Autófólia", vagy ragszalagot...░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
sepyi
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő:spd-ről spd sl-re van adapter? Fordítva van azt tudom. Ha lenne kipróbálnám az sl-t.
Tedd vagy ne tedd! De ne próbáld! (Yoda mester)
-
kovacs65
senior tag
válasz parandroid #218236 üzenetére
Van, de nem tartja meg igazán
Ryzen 9 3900-as noti, RTX-2070, 32 GB, 250 GB+ 1 TB SSD, Gyártó Schenker Technologies, Németo.-ból rendelt. Érdekel valakit?
-
Ringman
nagyúr
válasz Toobee #218237 üzenetére
Spd m520 vs time atac 1 tekerés után, rugofeszesseget nem allitottam
Time atac easy stoplival könnyebb ki és becsatolni, a pár fok float az spd-nel ellenállásmentes, a time attac egyből ellenáll, ami a kialakitasa miatt magától értetődő.
-
Mr_no_Name
tag
Sziasztok!
Kerékpárt szeretnék vásárolni, 20 éve nem bicóztam, tehát gyakorlatilag nulla a tudásom ebben a témában.
Kinéztem ezt a cangát - Rockrider ST 530 S
https://www.decathlon.hu/p/mtb-kerekpar-st-530-s-27-5-fekete-piros/_/R-p-311716Nagyon tetszik, jókat olvastam róla, de kicsit félek belevágni, mivel nagy áruházlánc értékesíti.
Ha esetleg van véleményetek ezzel kapcsolatban, akkor megosztanátok kérlek? Köszi -
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #218231 üzenetére
50-60e az egy jó dzseki, ha márkas cuccokról beszélünk. Ha egyáltalán kijön annyiból. Én is akkor vettem görgőt, amikor utánaszámoltam, hogy téli naci, kamásli, vagy téli cipő, téli felső, téli kesztyű, meg egy jó kabát (mondjuk ott kezdve, hogy gore r5 cuccok, de jobb lenne r7), és egy karbon bringa árát el is költötted. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy mekkora élmény a neves, sáros, néhol jeges úton egy 25 mm-es kerékkel 30 fölötti tempót tartani (lejtőkön alsó hangon 50 körül). Szétázva, szétfagyva, megizzadva, tökig sárosan, sötétben, minden tekerés után kénytelen-kelletlen takarítva-kenve. Csinálja, akinek két anyja van. Nekem így mindjárt egész gazdaságos dolognak tűnt a görgő. Nem is bántam meg.
p
-
kovacs65
senior tag
Helló!
Egy 60 éves újrakezdő két tanácsot tőletek. Váztáskát hogyan tudom rögzíteni, hogy ne forduljon oldalra?
Az a két tépőzáras szalag nem az igazi.
THXRyzen 9 3900-as noti, RTX-2070, 32 GB, 250 GB+ 1 TB SSD, Gyártó Schenker Technologies, Németo.-ból rendelt. Érdekel valakit?
-
addikt
Megvolt az első 60 km-es túránk, csak lazán, meg megálltunk, ettünk ittunk. Lehet egy kis cukor kellett volna, mert félúton nagyon megzuhantam. Végére csak a fáradtság és a rolleres, babakocsis hátranemnéző eléd kihajtók miatt volt szar. Nem sok, de kezdésnek egész jól sikerült. Ezelőtt max 20 km volt egy nap, az is tavaly.
A combom viszont égett nagyon a második felére. Ez edzettségen múlik vagy rosszul csináltam valamit?
Ja és kelleni fog egy normális szemüveg, ami még szürkületben is jó, mert már felkapcsolt lámpával értünk haza, de elfelejtettem hogy napszemüvegben vagyok és nem értettem miért nem látok..5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
addikt
válasz balintbaba #218223 üzenetére
Téli bicikli? Én nem tudom, miért gondolod, hogy ennyire kényes egy bringa. Simán végig bringáztam a telet munkába járva. A teljes téli ruházat 50-60eFt, és akkor már márkás cuccokról beszélünk.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
-
T@nk
tag
Szervusztok!
Van egy Rock Shox Paragon Gold RL (Solo Air) teleszkóp aminek lockout része nem működik tökéletesen.
Esetleg ezt a problémát okozhatja az, hogy amióta megvásároltam (kb. 2 éve) a kerékpárt nem volt levegő fújva a teleszkópba? Vagy ennek hibának nincs köze a teleszkópba lévő levegő nyomástól? -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Milyen tavaszi hosszú nadrágot tudtok ajánlani munkába járáshoz, amiben kényelmes tekerni 2x7km-t és ami kinézetre megállja a helyét egy laza stílusú irodában? (pl nincs tele oldalzsebekkel)
Megvettem ezt a Decathlon-os túranadrágot, de az anyaga nem elég sztreccses, kicsit kényelmesebbre számítottam. Férfi nadrág túrázáshoz NH500
Télen egy ilyesmi (férfi) Rab Vapour-Rise nadrágban járok, ez sokkal jobb, tudom az új áruk sem egy kategória (ezt egy tizesért vettem használtan)Köszönöm!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
addikt
-
jjeahh
nagyúr
válasz Toobee #218225 üzenetére
Miért jobb érzés az 540-et használni, mint az 520-at? Azt hittem, hogy a Shimano pedálok között igazából csak súlyban és dizájnban van egy kis különbség, de ha az 540 tényleg jobb, mint az 520-akkor következőben azt veszek. Már ha tönkremegy valaha az 520, mert egyelőre nem akar
-
Toobee
veterán
válasz MPowerPH #218215 üzenetére
520-540-XT, nekem ezek vannak. Én az 540-et mondanám arany középútnak, szerintem az nem igazán marad el az XT-től. 520-at pont ezért nem vennék, mert az 540-et annyival jobb érzés használni, hogy megéri a felárat. Én mondjuk az 540-et és az XT-t is használtan vettem, de az 520 újként került hozzám. Izzoval nem éreztem még a keret hiányát, viszont, amit sebgutkopf leírt, az állja a helyét, tehát a láb eléggé előrecsúszik a cipőben és romlik a vérkeringés a lábfejben. Itthon nem nagyon van olyan hosszú pálya, ahol ez nagyon kijön, de szoktam érezni azért én is. Agyltam a keretesen én is, de úgy voltam vele, hogy jöjjön egy sima XT kezdésnek és, ha nem válik be, akkor ez megy tovább a CX-re, aztán jön a keretes.
-
balintbaba
tag
válasz Fall-N #218218 üzenetére
Mármint mi lenne igaz? Minden amit leírtam igaz.
Persze lehet kinn tekerni télen csak eléggé kompromisszumos és kényelmetlen, hozzáteszem pénzügyileg sem nagyon megérős. Teljes téli ruházat, téli bicikli, mert ugye vigyázunk a technikára - máris egy görgő árát vagy többet költöttél el a téli kerékpározásra.
Ha a hideg nem is lenne probléma, mit kezdesz a rövid nappalokkal? Jó esetben egy átlag sporttárs délután 5-kor feláll az asztaltól, lesz este 6 mire felül a biciklire. Minden tiszteletem azoké, akik télen, sötétben, 5 fokban lenyomnak egy két órás edzést. Eléggé életszerűtlen, vagy nagyon elvetemültnek kell hozzá lenni.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz MPowerPH #218221 üzenetére
Az én cipőim nem fekszenek fel amúgy az 530-as keretére, mert ahhoz már túl merev a talpuk, innentől a keret számomra fölösleges, plusz súly. Pedig nekem túra-spd cipőim vannak... Szóval nézheted így is a dolgot, milyen cipők tetszenek neked? Fiveten szerű trail-enduro cipők, Shimano MT szériához hasonló touring cipők, merev talpú xc cipők? Van esély rá, hogy később komoly drágább xc cipőt veszel? Ha merev talpúakat fogsz használni, akkor jó az xc pedál is, tönkremenni nem fog az sem, mert ugyanolyan masszív. A másik dolog, hogy mennyire vagy nehéz? Mert ugy-e egy 80-90 kilós user alatt jobban hajlik a cipő talpa is, mint egy 50-60 kilós alatt. Nekem amúgy hosszú nagyon rázós lejtőn szokott fájni a vádlim, de szvsz nem a pedál miatt, egyszerűen nem vagyok elég edzett ahhoz, hogy 20km-t veressek lefelé hardtail bringával olyan sziklás terepen, ami a csuklómat is szétszedi.
[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
válasz flash- #218206 üzenetére
Mi van nálam 1. rész Velotech 50 chipled 240 lumen yt
- A kommenteknél; max fényerőn=70 perc.Ebből az adatból talán meg lehet tippelni mennyit bírna más üzemmódokban.
Funkciók, folyamatos esetben: ECO (30%), normál (50%), közepes (75%), extra (100%=70 perc)Azt lenne még jó tudni bekapcsoláskor memóriás e.
Amik vannak nekem cateye mini pilácsok, azok az utoljára használt üzemmódban indulnak bekapcsoláskor.Mert ha ő dönti el... az nem az igazi. Talán akkor elfogadható ha eco-ban indul.
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
Fall-N
veterán
válasz balintbaba #218178 üzenetére
Igaz lenne, ha nem lennének manapság ilyen enyhe telek. Pár hét kivételével simán végig lehet tekerni az évet. Persze ha nem a hegyekben lakik az ember. Azért senki se mondja azt, hogy egy görgő helyettesít egy rendes tekerést. Ez is egy kényszer szülte dolog, a semminél jobb. Nem beszélve arról, hogy baromi unalmas lehet otthon tekerni és nem a tájat (vagy akár a várost) bámulni.
Más: Ma vittem szerelőhöz a biciklit, teljes hajtás csere. Mondjuk 3 évig szépen bírta szétkopott. Az ezer éves vintage FC-TY30 hajtás most adta csak meg magát. Pedig még én is használtam szereztem ideiglenesen. Így mostmár az alig használt vázon kívül minden új lesz.
-
jano_77
nagyúr
válasz jano_77 #218211 üzenetére
Na megtaláltam.
Mennyire ajánljátok ezt az oldalt és itt regisztrálni a bringát?köszi zsocy
[ Szerkesztve ]
"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
zsocy
őstag
válasz jano_77 #218211 üzenetére
Bikesafe, itt tudod regisztrálni a bringád, kapsz kis matricát meg pár dolgot ha befizetsz.
MPowerPH, megúszhatnád olcsóbban, de eldöntötted hogy nem lesz jó az 520-as, amit szerintem felrobbantani sem lehet olyan strapabíró. Így viszont sajnos többet kell majd fizetned az XT logóért. Mondjuk a te bringádon érthető, ott semmi sem alsópolcos
-
jano_77
nagyúr
Tudnátok segíteni abban, hogy mi az az oldal vagy lehet hogy applikáció, amiben a vásárolt bringát be lehet regisztrálni - esetleges lopás esetén lehetne tisztázni, hogy az enyém a bringa.
"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
addikt
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
sebgutkopf
őstag
válasz MPowerPH #218122 üzenetére
Most megújította a shimi a pedálok típusjelzését is, úgy rémlik, hogy a 2022-es utódmodellek új kóddal illetik. Az 530 utód neve talán az me-700, árban legalábbis az felel meg neki, elvileg az slx széria része míg 520 nem tudom létezik-e még, de van m540, ami kb ugyan az, míg följebb meg jönnek a 4 számjegyű jelöléssel a pedálok (8100 xc-re és 8120 trail felhasználásra).
Az esztétikai sérülések miatt viszont ne aggódj. Ezt a gépet arra vetted, hogy használd, nem a vitrinbe. Minden fog sérülni és ha már választani lehet, akkor inkább a rendeltetés szerinti használat során menjen valami tönkre, mint szállítás, tárolás, vagy más által. Úgy vagyok vele, ha már kifizettem, akkor a tönkretétel élménye is az enyém legyen. Ettől még én is vigyázok a bringáimra szép mind a kettő, de ha épp van valami, ami egy eséstől történik, nem dőlök a kardomba, ez benne van és a fentiek miatt ezerszer inkább haszálat közben mint máshogy.
-
flash-
veterán
válasz andrisbandi #218207 üzenetére
köszi, nem ,hanem amit másodjára linkeltem annak érdekelne de nem találom sehol:
[link]
bár mivel 100mah-val kevesebb gyanítom valamivel kevésbé bírja,főleg ha erősebb is[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
válasz flash- #218206 üzenetére
Ez lehet? mountybike.hu
6 üzemmód: folyamatos normál fényerő (~6h) - folyamatos erős fényerő (~3h) - folyamatos extra erős (2h) - 50%-os fényerővel villogó (5h) - 100% fényerővel villogó (3h) - stroboszkóp (3h░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
flash-
veterán
sokan használtok velotech chipled 50-et,nekem van a szögletes fajta (a 100 lumenes) annak megvannak az adatai hogy mely módban mennyit világít.
tudja valaki hogy a másik (lekerekített,240 lumenes) fajtának mi? mely módban mennyit megy? vennék egyet feleségemnek is nem tudom melyikkel járnék jobban
parandroid:biztos más, egy aldis mágnesfékessel 30-al sem könnyű menni..
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz flash- #218192 üzenetére
“egyébként az lejtőn rásegít illetve síkon? mert látom mások mennek ilyen 40-60km/h sebességeket is”
Direct drive-val nem olyan egyszerű ‘csalni’, mint a dörzsis görgővel. Valahogy biztos ezt is félre lehet kalibrálni, gondolom. Lejtőn nemigen veszed észre, hogy segítene, csak nagyobb számok vannak a sebességjelzőn. síkon azért gyorsabb ezzel mindenki, mert itt nincs szembeszél, kátyúk, kereszteződés, forgalom, és ezért teljesen folyamatosan tudsz haladni. Ez ugye közúton teljesen elképzelhetetlen.p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?