Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
Nem és köszi a tippet! Tegnap odáig fajult a kísérletezési vágyam, hogy P&Y Kenya is került bele. Ezzel kimondottan érdekes lett: mindhárom kávé élénken jelen volt, viszont kapott egy kimondottan rossz, keserű utóízt, amit ha vízzel öblítettem, azonnal átcsapott juharszirupos ízbe. Az utolsó adagban már feles Kenyát raktam, de annyira döglött már, hogy elcseszte az egész lefolyást. Ízre ez inkább Kenya volt, mint bármi más.
Nordát kipróbáltad már?
[ Szerkesztve ]
-
#25954560
törölt tag
igen, a gepben mi is nagyon bizunk legalabbis mindent tulelt eddig, robosztus is, jonevu is. jo esellyel kihozza a maximumot abbol, amit beletoltunk.
viszont a tampereles erdekes pont. azzal eddig nem jatszottunk. meg finomabbra orolni es sokkal kevesbe tomoriteni. uj jatekunk lesz tehat -
#25954560
törölt tag
ehhez kepest mi itt a cegnel nagyon kezdok vagyunk eloszor is lattet iszunk.
a mi hifilancunk a kovetkezo:
egy parezer forintos krups daraloval (keses) daraljuk a kaveszemeket
a vizet valami szubmikronos szuro tisztitja
a kavet egy ezereves (de lehet h csak 10) laspaziale generalja.
a tej (mert persze gyenge szervezetek vagyunk a rendes eszpresszohoz) a legolcsobb nemtommilyen normal zsirtartalmu valami, ami szinten a konyha tartozeka.viszont rettento jol szorakozunk, mar sokfele kavet es orlesi finomsagot kiprobaltunk (persze atragtuk magunkat a kotelezo lavazza, illy utvonalon is) es vegulis szinte mindnek tudunk orulni. a nagy hajtasban oriasi luxus kicsattogni a daraloval es a dobozzal/zacsival a konyhaba es siman ignoralni a kaoszt arra a par percre, amig legeneraljuk a kofit. persze legtobbszor mar a helyunkon isszuk meg. szoval kis tulzassal nekunk ugyanolyan fontos maga az elkeszites folyamata, mint a vegeredmeny
-
ronin s8
senior tag
A kávézókban akkora a forgás, hogy ha előre le is van darálva a kávé, nem okoz problémát. Ez valóban csak otthon probléma a kávéházakba tervezett darálókkal. Nekem véletlenül mindhárom darálóm szinte nullára kitakarítható ecsettel, de az egyikhez (Compak K6) még az sem kell.
Azért a WDT-zés, pláne a szitálás már igencsak súrolja az elmegyógyintézeti szintet. Ráadásul kávézókban elképzelhetetlen."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
Nem egészen pontos a linkelt leírás. Sok tégla espresso-hoz van őrölve, és azokkal kifejezetten jó a Brikka. Nekem pl. három Goppion-ból is zseniális kávét főzött. Jó lehet még a Thibo Milano/Sicilia Style.A kettő közül nem tudom már melyik, de az egyik jó.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Toobee
veterán
Valaki nagy kerekítős hírében áll 2 centi, az 2 centi.
Nászéjszaka utáni reggelen az ifjú férj büszkén áll a nagy tükör előtt :
- Ha 5 centivel hosszabb lenne, én lennék a király !Felesége visszaszól:
- Ha 5 centivel rövidebb lenne, te lennél a királynő !Ha jól emlékszem pár hete még erősen győzködted magad, hogy nem kell E61, nem kell
(#2024) d@minator: ha lesz kedvem csinálok egy szimplát 5 grammból és felteszem ide a képet. És igen, jól mondták a többiek, 5 g-ból nem lehet eszpresszót készíteni. Az a 7 is inkább 9-11.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
Én el sem akartam hinni, hogy tényleg ilyen kicsi. A boltos szerint 7 perc alatt felfűt. 38 x 38 x 40 cm, a GC meg 38 x 23 x 24.
(#2008) radi8tor1: Ez szép piros, bár nem fér bele az 1000 euroba.
[ Szerkesztve ]
-
fishi
tag
Má' hogy a viharba' lenne felesleges a PID az EVO-ba? Há' nem vagyok én tuggyukki...!
Én a saeco belsős acél bojleres gépkategóriáról beszéltem, fentebb a Carezzáról volt szó, úgy értettem azoknak a PID-elését kérdezte radi8tor1.[ Szerkesztve ]
Dare2Live (DVD lemezekről): ''elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?'' - perempe: ''Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik...''
-
bbuffy
senior tag
-
bbuffy
senior tag
-
bbuffy
senior tag
Ige, a Villányi borokkal én is így vagyok. Nagyon szeretem a nagyobb boraikat, de egy ėve hozzá nem nyúltam egyhez sem. Csak a könnyebb borok futnak. Aztán néha kinyitok wgy vastagabbat. :-))
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Toobee
veterán
Én így szoktam vele variálni: csapolással kierőszakolok egy felfűtést. Miután kialudt a lámpa, utána 35-45 mp után a legforróbb a víz, majd nagyjából 320 mp múlva kapcsol be újra a fűtés, azaz itt a legalacsonyabb a vízhőfok. Egy picike hűtőcsapolást szoktam csinálni a hőigényes kávéknál is, mert az eleje gőz.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
Én is leöblítettem egy Kenyával a Rome-ot. TX10-ből húztam, jobban ízlett, mint az Erotikából. Valószínűleg azért nyert a kicsi, mert végig hőhiányos csapolásaim voltak a nagygéppel, de nem volt túl nagy kedvem állítani a bojlernyomáson. Viszont a Turmix meg égeti a robikat, akármennyire felfűtés előtt indítom a csapolást. Már van az oldalán kis állító lyuk, de még nem találtam belevaló csavarhúzót, így megtartottam 100A főzőnek
-
vadászcsiga
félisten
Már többször írtam hogy irigylem néhányatoktól ezt a kávétól való bepörgest, én ihatok többet is egy nap, meg sem érzem. Nem mondom hogy akárhányat mert azt még nem próbáltam, 4 volt a legtöbb de semmi eltérőt nem tapasztaltam magamnál.
Pedig jó lenne néha, főleg reggel
[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
ott a VST duplaszúrő, ha visszakaptad már. nekem a szimpla LM-mel nem elég testes az ital, és a dupla sokkal megbocsátóbb a tamperelésre. ha egyszer megvan a beállitás, akkor 99%os a reprodukálhatóság nálam. izre meg a VST szűrő nekem hibátlan. sőt, jobban tetszik mint a szimpla LM.
amúgy miért erőlteted a szimplát ennyire?más: paljoc spicy italy lett a következő áldozat, rég nem ittam már, de most úgy érzem ez a "legolaszabb" ízű paljoc blend, jó értelemben véve. nagyon finom csokis, magában is édes. Régebben sikerült kihoznom egy halovány gyümis vonalat is belőle, ami most még nincs meg, de próbálkozok.
-
SiD-
tag
apropó Kagumoini.
aki még nem kóstolta, a Lumen kávézóban még kb 2-3 napig bent lesz az egyik őrlőben és azt kell mondanom, hogy az összes hely közül, ahol eddig bent volt, stabilan itt a legfinomabb (pedig nem La Marzocco a gépük, "csak" egy E61 fejes ECM Michelangelo).más: ez teljesen PH kávéfórum exkluzív hír: nem bírtam ki és ma este rákóstoltam a tegnapi tesztpörköléseinkre és az új Yrga teljesen kiverte nálam a biztosítékot. ilyen eszpresszó élményem az utóbbi 1 évben nem volt! még a zaccpogácsa is gyümölcsillatú. olyan intenzív édes-savas egzotikus gyümölcsösség van ebben a kávéban, hogy majdnem lerepült a fejem. állati izgatott vagyok, hogy milyen lesz pár nap múlva, amikor teljesen letisztul és ez még csak az első profil kísérletünk egyik eredménye....
-
lagoon79
tag
Sidamo nalam is nagyon domborit, nem lehet hibazni vele.
Ma voltam mm-ben, kerestem a regi fekete piros csomagolasu saicaf-ot, de helyette mar uj zacsiban figyelnek. Ha minden igaz 07.29-es porkolesek, tehat meg szinte meleg. Ra is probaltam du, egyszeru mint a faek, de alacsony hofokon kb 88 fok olyan mintha olvasztott kakaoport innal. Tejben meg kap egy kis vanilias izt is.nem rossz vetel 2600 ft/kg aron, de kicsit karcos a megszokott arabicas vonalhoz kepest.
-
Acheron
őstag
A Classic és a Baby nagyon jó gépek, nekem a Baby -vel van személyes tapasztalatom (igaz, még rövid ideje), nagyon elégedett vagyok vele. Az viszont igaz, hogy ha valakinek van kedve "játszani" a daráláson kívül pl a hőfokokkal, akkor nagyon hiányzik a hőmérséklet kijelzés, ezt jól orvosolná a PID.
Én is eldöntöttem, hogy a garit sutba dobva teszek egy PID -et a Baby -re - most folyik az alkatrészek keresése. Van esetleg olyan ismert beszerzési hely, ahol érdemes megnéznem ezeket? (PID, SSR, hőlelem, stb)? (már csak a posta miatt is jó lenne egy helyről begyűjteni).
(Most rögtön két PID -es gép is elérhető, bezzeg mikor én kerestem, PID nélkül sem volt épp használt gép ) -
bbuffy
senior tag
Most fogok beszereltetni csap alá egy ozmózisos kis szűrőt. Minusz palackok,minusz vizkőtlenítés, minusz babavíz, minusz vizkőfoltok.
Hetvenezer szereléssel kb két év alatt vissza is jön az ára plusz környezetbarátabb mint a napi három műanyag palack.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
tariattila
veterán
áááá...
most szoktam még csak oda!múltkor vettem ott valami drágább 100%A kávét... nem tudom azt se, hogy az Goriziana volt-é vagy sem...
6000/kg körül volt (20 dekát vettem csak kóstolni mert volt otthon egyéb...)
az is nagyon rendben volt!!!
legközelebb megkérdezem az árakat és a kávéfajtákat, felírom és közzéteszem igérem...
sőt szerzek is be ha itt jobbak az árak mint a nagyfaluban.... a logisztics viszont bajos ha Toobee kartács már nem ingázik -
Toobee
veterán
Nem hiszem, hogy agyonverne, a La Scala sem fokozta le a Gaggia eredmenyeit, ezt talan kijelenthetem 25-30 kave utan. Inkabb kicsit tobbet ad minden teren. Komplexebbek, szerteagazobbak es eroteljesebbek az izek, de alapjaban veve azt hozza ki a kavekbol, mint a GB-m. Akkor voltam vele bajban, mikor jott 3-5 vendeg, ami azert hetente, kethetente megesik. 3 dupla, 2 kapu mindezt jo lett volna egy korben kivinni, hogy ne nezzek a masikat meg 7-10 perc mulva ujra huzasra kesz a gep.
Kivancsisagbol csinaltam egy kaput is ma. Teljesen kezelheto a goze, nagyon szep tejhabot csinalt. A biztonsag kedveert fagyasztoztam kicsit. Azt esetleg kiprobalhatja, aki szereti a kapucsinot, hogy jegkasasra fagyasztja a tejet, majd kiveszi es amikor teljesen kiolvadt, akkor gozoli. Nagyon finom tejszin ize lesz.
-
-
hifis50
csendes tag
Nyilván felvetni könnyű a dolgot, de kivitelezni (pláne nyomásmérő nélkül, csak úgy érzésre), már nem annyira. Itt már túl sok a paraméter. De mivel itt leírta, mit mikor, lehet, hogy egy közelítő próba legalább a tendenciát mutatja. Ezért valószínű ki fogom most a hosszú szünetben próbálni, mert a savanyú kávéhoz már tök hozzászoktam.
-
-HajTömeg-
őstag
Áh,nem akarom már nagyon szétszedni, kartömítés miatt kapkodom szét már harmadjára , de többet nem ragaszkodnék hozz, bár kb 10perc, már rutinból megy.
Most hagyom állni benne ezt a vízkőoldót kicsit
De mielőtt bekapcsolom töltök majd a bojlerbe vizet, nehogy probléma legyen.
Bár a videon nem említik.Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Aha,szétszedtem.
Erős vagyok!
Nem olyan bonyolult
NA,akkor lehet visszakapcsolás előtt tőtök bele vizet ,hogy ne legyen üresAtti! Engem az érdekelne,hogy ronint mi miatt törölték,mi volt az a "burkolt zsidózás".
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest