Új hozzászólás Aktív témák
-
joeypapa
tag
Nekem szinte pont ilyen setupom volt (van is, de bővült). Előbb volt Moka, utána aeropress. Az aeropress megléte óta maximum 5x csináltam Bialettivel kávét (akkor is csak a kicsi, 1 személyessel mert magamnak csináltam csak és kívántam a tűzforró fekete kávét )
Szóval ha muszáj választani, akkor szerintem aeropress nagyobb kreativitásra ad teret (íz, kávék próbálgatása és mennyiség tekintetében is), és egyébként nagyon könnyen lehet vele jó kávét csinálni. Grátisz, hogy rengeted jó recept elérhető.
Illetve ha a pénz a korlát, akkor esetleg lehetne az őrlővel variálni, egy hario pro (bármelyik pro) már elég jó (nekem is többek között itt ajánlották), és az AVX-es különbözetéből pl. kijön pont egy + gép (vagy bialetti vagy aeropress). Az AVX-es kézi őrlőt egyébként nem ismerem, tehát erről nem tudok nyilatkozni, de a hario mini mill slim pro nekem eléggé bejött.
"Censorship tells the wrong story..."
-
joeypapa
tag
Kicsit off topic, de muszáj leírnom, ez a topic talán a megértő fül hozzá...
A minap találtam a jófogáson egy jó Sage gépet + Sage darálót együtt, rögtön írtam is az eladónak. Alkudtam, amire ő a kettő között ajánlott egy új árat, ezt elfogadtam és meg is beszéltünk mindent. Szombaton ennek megfelelően korán reggel felkeltem, előkészítettem mindent (helyet itthon, 1-2 régebbi out-of-use kávés cuccot fel is dobtam eladni, stb.), hogy már reggel 7 után tudjunk találkozni, de az emberünket hiába hívtam, semmire / sehol nem reagált (többször próbálkoztam). Később láttam csak, hogy a hirdetést törölte.
Gondolom, hogy volt, aki az eredeti áron jelentkezett utánam érte, és neki adta oda – már az ilyen embereket is elég kellemetlen alaknak gondolom, hiszen ha megállapodtunk, akkor illik tartani hozzá magunkat. Viszont ami ennél is kínosabb és számomra érthetetlen is, hogy annyit sem dobott vissza akár üzenetben, hogy bocs, másnak adtam el, vagy már nem aktuális.
Rosszul ért az eset, mert egy ideje már nézegetem az itthoni upgrade lehetőségeket, és bele is éltem magam. Szörnyű, hogy ennyire megbízhatatlan emberek üzletelnek...
-
joeypapa
tag
AVX CG1 őrlőre (akár rögösödés mentesítővel, akár nélküle) tervez valaki beruházni? Én a jövő héten rendelnék, a kettes pakk nagyon jó deal szerintem.
-
joeypapa
tag
Sziasztok!
Automata kávéfőző témában volt már diskurzus? Van esetleg nagyon ajánlott és nagyon kerülendő? Mire érdemes figyelni? Tudom, hogy sokkal drágább megoldás, mint az őrlő + gép, de izgatja a fantáziám.
Köszi!
-
joeypapa
tag
Sziasztok! két nagy kérdésem lenne:
- milyenek a tapasztalatok az AVX CG1 őrlővel? Láttam korábban, hogy sokan szemeztetek vele.
- nanopressoval próbálkoztatok már? nagyon gondolkodom rajta, de ha nem sokkal másabb mint az aeropress, akkor nem biztos, hogy jó deal
-
joeypapa
tag
válasz #89309696 #1997 üzenetére
Bluecup vagy sealpod kapszula + egy kézi őrlő és kész a saját, friss és olcsó(bb) kávé. Így a kapszula ára nagyon hamar 0 ft lesz, a fedél rá egyedül tétel (kb. 20ft/db) és csak a kávé ára jön rá (én mikor ezt csináltam, akkor egy beyond within kávéval készült kapszula olyan 70ft körül jött ki).
-
joeypapa
tag
válasz Mr.Csizmás #1981 üzenetére
Pont ezt ajánlották a másik fórumon hasonló kérdésre...kipróbálom mindenesetre
-
joeypapa
tag
Sziasztok! Tervezek hétfőn rendelni kapiczinerről, valaki szeretne esetleg valamit onnan? BP belvárosban tudom átadni, Vörösmarty tér / Jászai között.
Illetve: a velencei gondolásokat próbálom ki, egyéb javaslat, amit mindenképp érdemes lenne?
-
joeypapa
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
- Braun Series 9 Pro+ 9577cc - PowerCase mobil töltő, 6 az 1-ben SmartCare tisztító- és töltőegységgel
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett - 2 év Care Refresh biztosítással
- DJI AVATA 2 Fly More Combo (Goggles N3) drón - 3 akku, garancia, Care Refresh
- DJI Mini 3 Fly More Combo drón szett - újszerű, garanciával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest