Hirdetés
- Assetto Corsa Competizione
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- PlayStation 5
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Call of Duty: Black Ops 6
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
-
GAMEPOD.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roland861010
addikt
Nincs megoldás esetlegesen arra hogy teljes képernyőre kiraktam az alkalmazásokat dock módban?
Mert csak úgy sikerül ha az iPad kijelzőn is fut...
-
pzstm
titán
válasz CharlieDrop #45500 üzenetére
ha Windows is jó akkor egy Azure-os megoldással simán, ha nem, akkor nem igazán tudok megfelelőt erre (megértelek mert macbook air + ipad Air(M1) kombóval vagyok )
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
stellaz
veterán
Ti hogy bírtok ezeken dolgozni? Én 15-17 év laptop után visszaváltottam asztali gépre, nagy monitorra, ergo billentyűzetre és kb egy megváltás. A laptophoz már csak nagyon kényszerből ülök oda, annyira kényelmetlen a kezemnek, a nyakamnak, szűk a kijelző... a tabletet meg pláne el sem tudnám képzelni ilyen célra.
-
consono
nagyúr
válasz stellaz #45503 üzenetére
Én is 99%-ban nagy monitor + bill + egér kombóval használom a notit, az iPad kicsi minden szempontból. Meg kompromisszumos...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
pzstm
titán
válasz CharlieDrop #45506 üzenetére
Kenyelmetlen twrtalmat fogyasztani rajta a haloban meg airplayel kirakni tv-re a nyaralos kepeket stb
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
őstag
válasz Roland861010 #45501 üzenetére
De, fent három pötty és teljes képernyős mód! Legalábbis nekem ez a streaming szolgáltatók alkalmazásaival működik, gondolom itt is kéne.
-
pzstm
titán
-
Kiskokó
veterán
Helló
Én Pc-s vagyok, amúgy Iphoneom van és szeretem is meg stb. De az Ipadhoz nem annyira értek.
Tesóm akar venni Ipad-et, repülőn filmezni, meg otthoni pár okos rendszer kezelésére.
Honnantól érdemes megvenni az ipad-et? Nem szereti ha lassú valami.Én egy Ipad Pro 4gen 2020 körülire gondoltam, vagy már manapság ez is elavult?Ár érték arányban melyiik a legajánlottabb? Vagy vegye meg a legújabbat?
Ha viszont új akkor Air vagy pro ?Köszönöm
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
PTomi92
aktív tag
Sziasztok!
FE File explorer Pro-val szeretnék egy Win11es shared mappát elérni. A helpben írottak szerint beállitottam windowsban az adott mappát. A file explorer fel is ajánlja a lehetőséget hogy adjam hozzá a PC-t, viszont a user name és password beírása után permission denied-ot ír. Mit ronthatok el? A jelszó gondolom az a PIN lenne amivel a PC-re is bejelentkezek. A felhasználónév ahogy olvastam domain\user name alakban kell megadni amit a cmdben ‘whoami’ paranccsal kerestem ki. Másik PCn gond nélkül látom a megosztott mappát bármiféle jelszó nélkül. -
Acula M.D.
tag
válasz CharlieDrop #45496 üzenetére
A fenti diszkusszióhoz fűzném hozzá a tapasztalataimat. 12,9es iPad pro-m (az M1 előtti utolsó változat, de már előtte is volt egy korábbi modell) van Magic keyboarddal. Még egyszer nem hiszem hogy vennék ilyen gépet, főleg nem ezzel a keyboarddal. Szinte minden nap hurcolom magammal. Főleg böngészésre használom a munkában (munkával kapcsolatos dolgokra, mielőtt valaki felhúzná a szemöldökét), néha otthon youtube. Főleg az utóbbi időben húz fel egyre jobban, mert másra számomra túl körülményes a használata. Én még a lightroomot sem bírom ki rajta, pedig mások esküdnek rá hogy mennyire jó használni. Pár napja a Photoshopot próbáltam ki, kb 200-ra ment fel a vérnyomásom. Ehhez jön hozzá, hogy nagyobb! tömege van mint egy Macbook Airnek, amivel egyszerűen egy napon sem lehet említeni “produktivitás” szempontjából. Számomra bármiféle “komolyabb” feladat egy kínszenvedés, sokkal jobban jártam volna az Airrel,( vagy egy kisebb iPaddel, az legalább nem húzná úgy a vállamat).
-
consono
nagyúr
válasz PTomi92 #45518 üzenetére
Szerintem a PIN nem elég ilyenkor, hanem a tényleges jelszó kell. A másik gépen meg gondolom ugyan abba az MS accountba vagy bejelentkezve, azért megy.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Geller72
veterán
válasz CharlieDrop #45515 üzenetére
Köszi a válaszokat. Linket esetleg kaphatok?
-
CharlieDrop
veterán
válasz Acula M.D. #45519 üzenetére
Megértem, sokat számít, hogy az Air5 kicsi
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
Acula M.D.
tag
válasz CharlieDrop #45524 üzenetére
Úgy értettem hogy a Macbook Airrel jobban jártam volna, mert idővel rájöttem hogy útközben is szükségem van egy rendes OSre. Az iPaden még a böngetés is kényelmetlen tud lenni, ha sok tabot használok. És ha már ekkora tömeget viszek magammal, akkor azt tudjam használni mindenre (“elvárom” hogy egy ekkora kiterjedésű és tömegű géppel mint az iPad pro+magic keyboard “rendesen” tudjak dolgozni). Az egyetlen előny amit jelenleg látok az a beépített SIM-kártya.
-
Roland861010
addikt
válasz Acula M.D. #45525 üzenetére
Miért nem kényelmes a több tabos netezés ha már van magic keyboardod is?
De ezt mindenki maga érzi.Nekem csak a virágbolt használta hiányzik iPadrol.
Ha ezt megtudnám oldani semmi bajom nem lenne vele. -
Geller72
veterán
válasz Acula M.D. #45525 üzenetére
Én sem értelek. . Eleve van olyan lehetőséged, hogy több ablakos böngészés, de a több tab sem probléma, ha van egy billed és egy egered, akkor gyakorlatilag van egy Mac Air-ed is egyben. Én pont hogy ezt a noti dolgot akartam ezzel áthidalni, mert nekem meg a legtöbbször bőven elég a tab, és sokkal használhatóbb, kézbevehetőbb a nem komoly melóra. És már nagyon elegem volt abból, hogy teló+tab+noti+asztali gép. Most teló meg tab van és az én igényeimnek ez bőven pont jó. . Nyilván van, akinek nem, annak meg egyszerűen át kell gondolnia, hogy mi a legjobb. Olyan is van, amikor sajnos szinte mindegyik kell az általam felsoroltakból. Ezt neked kell tudnod. .
Nekem az M1 chipes 12.9-es Pro bőven elég képszerkesztésre, video editálásra a drónos és egyéb munkákhoz. Nekem nem pénzt keres a "flotta", saját használatra ez nekem bőven elég. Akinek viszont igen, az gondolom, nem ilyen "gépparkkal" tolja. . -
Acula M.D.
tag
válasz Roland861010 #45526 üzenetére
Szinte mindent meg lehet oldani iPaddel is, csak nem olyan hatékonyan (meg sokszor nagyon körülményesen) mint egy desktop szintű operációs rendszerrel. Főleg ha egyidejűleg több alkalmazást kell használni. A fenti példámnál maradva, a Photoshoppal szerettem volna egy fotómontázst csinálni, és míg neten kerestem még alapanyagot, addig a Photoshop nem maradt a memóriában, bezárta az aktuális fájlt (még jó, hogy legalább elmentette). Persze, biztos túl sok megnyitott appom volt, vagy böngészőfülem, de nehogy már ilyenre kelljen figyelni, ilyen egy desktopom nem történne meg. Szóval nekem ebben a méretben túl kompromisszumos, egyáltalán nem “gyakorlatilag Macbook Air”.
-
Roland861010
addikt
válasz Acula M.D. #45530 üzenetére
Én nem is mondtam, hogy egy air. De akkor miért nem adod el és veszel egy airt?
-
moleculez
veterán
-
Acula M.D.
tag
válasz Roland861010 #45531 üzenetére
Bocsánat, az a rész Geller72-nek szólt! Én egyébként örülök, hogy sokan, így ti is megelégedettséggel használjátok! Nyilván van sok pozitív tulajdonsága is, én csak kicsit egy más szemszögből is meg akartam mutatni, hátha valakinek segít a vásárlásban.
-
Roland861010
addikt
válasz Acula M.D. #45533 üzenetére
Teljesen jogos. Amiket írsz most miattad én is eladom ... De tényleg.
-
knoxhu
senior tag
Gyerek utazási közbeni deaktiválásához keresek ülésre erősíthető iPad tartót, 10.2 (2021) iPadhez. Neten van ezer féle de szívesen vennék tippeket olyantól akinek bevált valamelyik típus. Köszönöm!
-
PTomi92
aktív tag
Én azt is megbántam, hogy Air5öt vettem a sima ipad9 helyett. Annyi az előnye, hogy jobb a hangszóró, meg minimálisan a kijelző, meg szebb maga az eszköz. De pl a touchID rosszabbul működik, kényelmetlenebb helyen van szerintem, az iPadOS meg annyira le van butítva, hogy az M1 procit nem tudom mire lehetne kihasználni. A stage manager elég buta megoldás még mindig és körülményes dokkolóra kötve is, én is ha akármilyen összetettebb feladatot akarok csinálni akkor inkàbb laptop/asztali gép. Szerintem a tablet tényleg csak tartalomfogyasztásra jó, videónézés, böngészés social media, böngészés, arra viszont kényelmesebb mint egy laptop, de bőven elég a legalapabb ipad is.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz moleculez #45532 üzenetére
Az a helyzet, hogy ha nem használnám melóra, akkor is megtartanám a pro-t. Sokat vagyok külföldön, ahova az asztali gépet eleve nem viszem ki, a noti meg kényelmetlen, sokszor asztal sincs a szálláson a szobámban, ahova le tudnám tenni, de nem is azért mellőzöm már egy ideje a lapost, hanem mert ahogy említettem, a pro-ból is tudom amolyan lapost kreállni külső billel és egérrel, ha kell, aztán este meg sokkal kényelmesebb az ágyban fekve "tartalomfogyasztani" és ha megunom, csak leteszem. A lapost nem tudod kényelmesen tartani..stb. "Ölben" fogva a 12.9-esnek már elég nagy a kijelzője egy esti film megnézéséhez, kis helyen elfér a cuccaim közt. Nagyon sok mindent meg tudok oldani telóról is, és meg is oldok, de pl este, ha sok mindenkinek kell üzit írni, facse, msn, imessage, insta..stb xar, oda jobb a pro, billel, egérrel. Gyorsabb, kényelmesebb. Nagyon régóta kísérletezgettem, hogyan lenne jobb, nekem ez a legjobb konfig. De ahogy írtam is, mindenkinek más az igénye, ez teljesen érthető. . Sokszor voltam úgy, hogy nekem nem kell tab, de aztán nagyon hamar kiderült, hogy a tab biztosan kell a teló mellé és én lepődtem meg a legjobban, hogy a notit tettem le végül. Asztali gépem mindig is volt, többnyire játékra, de ha itthon vagyok, vagy ki tudom vinni, akkor egyértelműen sokat használom azt is.
-
Roland861010
addikt
Azért el megy az Apple a pi..vagy esetlegesen a GeforceNow...
Előfizetem rá és a lost ark tökéletesen menne de az egeret nem kezeli a játék vagy az iPad csak az érintőkijelzőt bezzeg a billentyűzet az működik... -
Geller72
veterán
válasz Roland861010 #45539 üzenetére
Kontrollerrel próbáltad?
-
CharlieDrop
veterán
válasz Geller72 #45538 üzenetére
Nekem inkább az a bajom, hogy amire munkára kellene az nincs iPadOS-en, szóval itt is attól függ, hogy kinek mi a munkája.
Én szeretem a stage managert, de azzal egyetértek, hogy az iPadOS limitációi miatt semmi értelme az M prociknak, nagyrészt.
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
cmd3
tag
Sziasztok!
Próbáltam visszaolvasni a fórumban de egyértelmű választ nem találtam. (Talán nincs is vagy ha van akkor az elég szubjektív)
Nagyjából 6-8 éve nincs se asztali pc-m se laptopom. Illetve céges laptopom van de azt csak nagyon minimálisan használom privát dologra. Eddig mindent meg tudtam telefonról oldani. Ha valami nagyon nem ment akkor azt a laptopról. Jelenleg egy Iphone 13 minim van ezt használom tartalom fogyasztásra(streaming, youtube) meg úgy mindenre (igen egy minit ).
Viszont most felmerült bennem egy iPad 10 gondolata. Véleményetek szerint érdemes lehet beruházni egyre vagy ha eddig megvoltam nélküle akkor felesleges.
Előre is köszönöm a segítséget.Alapból alapfeszen szerettem volna használni de épp készülök az erő sötét oldalára állni :D
-
Lali-213
senior tag
Szia,
Hogy felesleges vagy sem, azt megmondani én nem tudom. Szerintem érdemes valahol megnézned élőben is, hogy neked tetszik-e az iPad működés közben (Media Markt vagy iStyle) vagy ha egyből vásárlásra adnád a fejed, talán egy használt készülékkel is tehetsz egy próbát, így kisebb a befektetett összeg és az anyagi veszteség, ha mégis túladnál rajta.
Kellemesebb a nagyobb kijelzőn tartalmat fogyasztani, az biztos. A lányon pl. nagyon szívesen nyomkodja.
-
moleculez
veterán
-
Cyberbeni
addikt
YouTube reklámok nézésére én biztos nem vennék iPadet. Plusz több, mint egy éve nem jött új iPad, ha a legújabb kell, akkor már megvárnám a következő szériát. De egyébként meg alap felhasználásra inkább iPad 9. Vagy ha a céges laptophoz használt usb-c hubbal esetleg ki akarod tenni monitorra, akkor iPad Air 5. De ahelyett is azért megfontolandó, hogy iPad 9 plusz egy 10W-os Intel procival szerelt mini PC. Vagy 100k alatt lehet kapni normális 32"-os full hd tv-t, abból ha veszel 2-t, azon több youtubeot lehet nézni, mint az iPad 10-en és árban kb ugyanott vagy.
De ha játszani is akarsz rajta, akkor jó az iPad.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest