Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuja1
aktív tag
valaki elcserélné az E6500-asát az E5200-asomra.
mennyi lenne a reális árkülönbözet?
( nem az én ötletem volt a csere)
-
Tuja1
aktív tag
válasz
darál0w #10874 üzenetére
a konfigom : a CPU 1.37V feszkóval GPU 610/2000, IDLE 140W-ot kajol a hálózatról.
GPU152/500 IDLE: 120W (vissza vett órajel 20W-ot ér.)
szóval 120W
Orthos futtatásakor az érték 190W
70W a különbség Terhelve. ez persze főleg a CPU, majd rámérek, h ha nem 1,35V lesz a proc fesz. hanem 1,2V akkor IDLE mennyi a különbség, hiszen terhelésnél már a többi konfig is felveszi a BIOS-ban beállított feszt.
Gyanítom, h max 2 W lesz
addig amíg a VGA-k annyit esznek IDLE mint egy proci terhelve, nem lesz takarékosság.
Nálam ez úgy működik, h mindent lekapcsolok a hosszabbítón ha nem használom, na azzal akár 30-40 W spórol az ember napi 16-20 órát
-
Tuja1
aktív tag
válasz
zoo8800 #10866 üzenetére
Ha a proci VID feszültségét állítod be bios-ban akkor lejjebb kellene vennie a feszt is.
De ha már Pl: 1,35V a Vcore feszt. a tuning miatt, akkor már csak a szorzóval "bohóckodik"
és bizony a fesz. marad annyi, amennyit a Bios-ban belőttél.Ezért tuningnál értelmét veszti az energia takarékosság. Legalábbis nálam így működik -
Tuja1
aktív tag
válasz
darál0w #10861 üzenetére
figyelek ám
Szóval: nálam sokkal okosabb emberek kísérletezgették ki, hogyan lehet a legtöbbet kihozni egy E5200+ Giga P35DS3-ból. Én csak megosztottam a tapasztalataimat.
Más lapoknál nem tudom hogyan működik, de ezzel a lappal ha + feszt. adsz a procinak, akkor értelmét veszti a C1E , mert nem felez vissza. Ezért felesleges bekapcsolni, viszont ha be van kapcsolva akkor meg "bekavarhat".
Ezek a beállítások, stabilabbá teszik a tuningot.
-
Tuja1
aktív tag
válasz
darál0w #10656 üzenetére
próbáltad volna a P35 DQ6-ot
de kérdezd meg Gorneck23 -at mivel nyomatná inkább a quadokat P35 DQ6 vagy P45 DS4
a lényeg, hogy még a DS3L-nél sem lesz FSB wall az E5××× szériával.
Jobbféle 2 magosnak P35
4magosnak DQ6 (P35 vagy P45)
Ha már tuning, és stabilitás a lényeg,
darál0w:
EarL 007:sokat tanultam tőletek, ahoyg Gorneck23-tól is.
mind a hármótok előtt le a kalappalde hidd el nem beszélek hül(y)eséget
-
Tuja1
aktív tag
válasz
darál0w #10654 üzenetére
tuningnál a fesz.szabályzók száma a lényeges.
quadokhoz bőven jó a P35-DQ6 , stabilabb feszt ad mint a sima P45 ds-sorozat a tápfesz.ellátás miatt.
persze P45-ből is van DQ6.ezért nem vettem -L szériát, mert abban még kevesebb a tápellátás, ezért tuninra vágyóknak felejtős, ilyen a p45 DS3L is)
Wolfdale prociknak sztem tökéletes a P35, nem egy szaladgál 550-560 FSB-vel.
Szóval mi (E5×××) széria nem futunk bele az FSB wallba
a Qudanak meg, meg kell adni ami jár neki, sok tápfesz. szabályzót. (DQ6- sorozat) és jobban megy a tuning is.
-
Tuja1
aktív tag
válasz
darál0w #10614 üzenetére
felesleges lenne,
1, mert a VGA-m 3,5GHz is kihajtja.
2, mert 1,38V felett már nem tapasztaltam gyorsulást (3.75Ghz)hűteni tudnám a vizessel, de amíg nem lesz okom, h feljebb húzzam addig minek.......
Peace
ha lenne egy brutál (GTX280 v ATI 5870) akkor biztosan bepörgetném, de így?
-
Tuja1
aktív tag
válasz
darál0w #10612 üzenetére
az utolsó szócska "várható"
Table 3 specifies absolute maximum and minimum ratings only and lie outside the
functional limits of the processor.3as táblázat meghatározza a min es max értékeket amely határokon belül kell tartani működes közben a procit
Within functional operation limits, functionality and long-term reliability can be expected.
működesi határokon belül hosszú élettartam várható.a hármas táblázatban pedig 0,3-1,45V szerepel.
és ez bizony az általad ajánlott feszültségtől még odébb van.
nálam itt gurult el a gyógyszer :
"de az az 1.39V az igencsak sok...az intel 1.3625Vig garantálja, h nem lesz baj..."
tehát nem kellene a VID és a működési minimum és maximum feszültségeket keverni.
-
Tuja1
aktív tag
válasz
#19617792 #10609 üzenetére
Ha hűtésed tökéletes, akkor nem lesz gond.(orthos, prime, 60C° körüli érték)
Az más kérdés, h aki ilyen procit vásárol nem fog még egyszer annyit költeni hűtőre.
én 1,38V-on hajtom.
1,5V feletti próbálkozások, (prime,orthos, 3DMaki06,) már degradált le ilyen prockókat.
Az természetes, h egy VID 1,125V wolfit nehezebben enged az ember 1.45V-ra, mint egy VID 1,3625V -osat.A kulcsszó a hűtés. Mert ha hűs a proc akkor ez az 1,45V nem csinál elektronmigrációt.
persze ha folyamatosan 70C° felett főzik már a hő és a feszültség megteszi a magáét. -
Tuja1
aktív tag
nem a 2.6.1. re kellett volna hivatkoznod, bár ez "Freudi elszólás" lehetett mert amúgy tényleg ez mutatja a min-max Core voltage( magfeszültséget) ami 0.3-1,45V
Te a 2.6.2 első sorára gondolsz.
VID Range VID 0.8500 — 1.3625V : még egyszer Ez a kiadott procik alapfeszültségét mutatja meg.
az én procim VID 1,225V
akkor 24/7-re ennyi lenne a max fesz szerinted. -
Tuja1
aktív tag
válasz
darál0w #10603 üzenetére
jó helyen keresed
csak itt sehol nincs 1,325 V
1, VID 0,85-1,325V -ig terjed a Wolfdale procik alapfeszültsége
2.6.1. első mondata:
Table 3 specifies absolute maximum and minimum ratings only and lie outside the
functional limits of the processor. Within functional operation limits, functionality and
long-term reliability can be expected.a 3-as táblázatban pedig megmondják, h ezek a procik "long-term reliability can be expected." 0,3-1,45V -ig használhatóak
long-term reliability can be expected kifejezést fordítsd csak le
-
Tuja1
aktív tag
válasz
darál0w #10569 üzenetére
összeakasszuk a bajszot ezért a Max:1.3625V garantálós Inteles "mirőlvanszóval" , szerintem
noskill56987: holnapra megnézem , hol kell állítani a CPU feszt a lapodon.
ll-kobe: szerény nyomott véleményem szerint, -----> turbo-n jobban teljesített. 60ns időzítés, és az olvasás, írás is jobb.
-
Tuja1
aktív tag
akit érdekel élőben a liverpool debrecen meccs annak itt az online stream : http://www.atdhe.net/9233/watch-liverpool-vs-debrecen
-
Tuja1
aktív tag
válasz
Kolondrum #8550 üzenetére
Én lefuttatnék egy Memtest86-ot pl: linux CD
Bootolásánál lehet kiválasztani, de a Hiren's BootCD-n is megtalálható (ez a kedvencem) sok más programmal együtt.
Ja és elsőre ne húzd a ramokat, sőtt először egyenként raknám bele az alaplapba, majd ha egyiknél sem ír hibát együtt is kipróbálnám.
Találkoztam már olyan géppel ami meg se nyikkant mert kontakthiba volt a Ram és az alaplap között.Lefújtam kontakt spray -vel és megtöröltem száraz ruhával a Ram érintkezőit. -
Tuja1
aktív tag
Na ennél szebben én sem fogalmazhattam volna
annyit azért hozzátennék, ehhez a mondathoz : ".45V az adható max feszültség, amelynél nem szabad tönkremennie, de tartós használata folyamatos, magas hőfoknál degradációhoz vezethet."Tehát itt azért már elkél a jó hűtés, és a 70C° az már számomra a határ.
-
Tuja1
aktív tag
válasz
sid.:Rc211v #8528 üzenetére
Olvasd el [ezt].
de az előtte és utána lévő 5-10 Hsz is tanulságos
-
Tuja1
aktív tag
válasz
adam320 #8440 üzenetére
Azt nem tudom, hogy járatta-e folyamatosan az illető. Sztem csak 1 óra Prime volt hogy meglássa bírja-e még a proc. De utána már nem lehetett úgy húzni "emberi fesszel" mint előtte.
A határ keresgélése vitt már el ezt-azt a Ph-n. Tehát én azt meghagyom másoknak.
AMD procim sose volt, így nem is tudok vélerményt mondani róluk.
-
Tuja1
aktív tag
Mi a fenének energia takarékos mód, a procinak mikor 1,36V-on IDLE 3W-ot kajál?
Akkor már inkább arra figyelnének oda az alaplap gyártók, hogy a nap 24 órájában bedugott gépben, mikor ki van kapcsolva,ne világítson már a billantyűzet meg az egér
teljesen feleslegesen.
-
Tuja1
aktív tag
Jó a kérdés
A PCI-E freki emelése gyakorlatban nagyobb instabilitást okoz,(PL: VGA , SATA,IDE, ALAPLAP)mint amit lehet(ne) vele nyerni.X1950PRO Voltmoddolt karinál láttam, hogy 109Mhz-re kellet húzni a PCI-E frekit így volt stabil.
Én csak arra tudok következtetni, hogy a VGA gyártóknak adtak lehetőséget (szabadságot), hogy más frekikkel is kihozzanak karikat.
De, hogy miért lehet állítani a jelenlegi helyzetben a frekijét, azt nem tudom
Sokak tapasztalata alapján a FIX 100 a nyerő
De a kérdésed abszolut jogos
-
Tuja1
aktív tag
ha ráérsz olvass vissza 2625-ig onnan indult a sztori
mert bizony vannak erősen megjáratott E5200-as példányok.1.5 -1.6 V-os tesztelés
Utána szóltam az [elekrtonmigrációról] és arról, hogy a MAX ajánott fesz 1,45V
fölötte bizony bármi előfordulhat.és jót beszélgettünk erről
olvasd csak el
Mindemellett hozzáteszem valószinűleg az Intel "tűréshatáron" belüli értékre tette az 1,45V-ot.
Nekem még jóideig megfelel a 360×10 1,36V-al -
Tuja1
aktív tag
-
Tuja1
aktív tag
amit a (#2652) -ben linkeltem az a E5200 procik VID-je a 1,45V az pedig a maximálisan "egészséges" feszültség az intel szerint, a wolfdale prociknak.
igaz [EZ] az E7000 és 8000 széria doksija, de az E5200-as is wolfdale magos. Ajánlom a 17. oldalt ott van ami keresel
TeeBee73: ha lipi Osama akkor [Ez a manus] ki?
mondjuk Ő már ütötte a 6GHz is
-
Tuja1
aktív tag
Az alul feszelés kíváncsiságból jött?
Bár lehet, hogy azt már passzívan is lehetne hűteni.(az asszony nem ébred fel)
Fogyasztás szempontjából, KB: IDLE 0,4W Terhelve: 8W megtakaríás.TeeBee73 :a szememben már nem is fanatikus vagy hanem iszlám fundamentalista
zoo8800: az intel szerint a gyári Fesz értékek alapon (VID) [0.85-1.3625 V]
minden napos használatra (24/7) MAX:1.45V az ajánlás.Gondolom ez biztonsági érték tehát alul becsülték. Persze hűtésről gondoskodni kellSzóval 1.36V-on már nagyon szép eredményeket lehet elérni
Az én prockóm még nem járt 1.38V felett. Ki tudja talán én is unatkozni fogok 1× és megnézem 1.4 - 1.45V-on .......... valamikor ...... -
Tuja1
aktív tag
lipi67: Jaj, dehogy is szerettelek volna megbántani
. Mindíg segítőkész és hasznos tanácsokat adsz!
Nem is neked szólt igazán a válasz,hanem mindketten reagáltunk kicsigeri 4,6GHz 30%-os +fesz eredményére.Ami ugyan nem az én hardverem de "fáj" már innen távolról is
Még 1× le a kalappal lipi67, és köszi a sok segítséget!fagy53: elmondta, hogy egy szakmai topikban (hol máshol
) fordulnak elő olyan egyéniségek akik "üveghangig" tolják a cuccot. Ami vagy egy csodálatos eredménnyel jár vagy Pl: G80-as kari lesarkazásával
Igaza van l én vagyok "konzervatív"
TeeBee73: csak okosan azzal a fesszel
persze semmi rossz nincs abban ha valaki "fanatikus" de a 45nm az már a hajszáladnál 2000× vékonyabb tranzisztorokból áll
és bizony van ahonnan már nincs visszaútÜDV Mindenkinek! Bocsánat ha valakit megbántottam
-
Tuja1
aktív tag
Az egész konfigomat 79K-ból állítottam össze, mind új alkatrész volt.Kivéve a GTX de arra is van 1év gari.A procim Zalman blokkal hűtöm, 5K volt a vizes cuccom mindenestől.Cakk-pakk Kb:84K
Mindig igyekeztem, ár-érték arányra figyelni.
Elég szűkös a gépre szánt keret.(majd 1 havi fizum)
Ezt csak azért írtam, mert nem szeretném bármely alkatrészt "tönkrevágni" egy pontszámért.
Lehet eljön az-az idő amikor elmegyek a Wolfdale 1,45V-os fesz határára, de feljebb tuti nem1,36V nekem tökéletes.
Köszi a RAMos segítséget
holnap talán lesz szabadidőm tesztelgetni.
-
Tuja1
aktív tag
válasz
kicsigeri #2630 üzenetére
A hőfokkal lehet nincs gond.De az elekrtonmigráció az tuti ott van.
"Sokan azt is kihagyják a képletből, hogy a melegedés nem minden, tehát hiába hűtik meg a procit RAM-ot magas feszen, attól még simán degradálódhatnak, vagy kipurcanhatnak. Sokkal hamarabb kinyúlnak a magas feszektől, mint a túlhevüléstől."
by Jorusde azt hiszem volt már ilyen tapasztalata, másnak is itt a fórumon.
-
Tuja1
aktív tag
1200/7 de 5-8-8-27-es időzítéssel. Gondolod ha a performance levelt felviszem 10-re, akkor mennének 5-5-5-18-ban?
Én azt hittem(nem tudom miért), hogy a 6-6-6-18 jobb mint az 5-8-8-27.
Picivel feljebb leírtam, hogy mikor kellett időzítéseket váltanom 800Mhz-től felfelé.Ha akarod átmegyek oda ahol ezekről beszélgettek
Köszi! -
Tuja1
aktív tag
Idáig vakaróztam mi az a "performance level"
BIOSban van performance de az nem egészen ez
memset keresésre a google folyton javított, hogy én tulajdonképpen a Memtes-et keresem, pedig neeeem is"Naszóval"
Memset:performance level 7az SPD gombot még megtaláltam de az EPP az fogalmam sincs, hogy mi
ahh... lehet jobban járok ha rakok [memset képet]
-
Tuja1
aktív tag
Szóval nézegettem a dolgokat:
900MHz 5-5-5-18 olvasás:7405 Írás:7577 Késleltetés:70.4
1200MHz 5-8-8-27 olvasás:8503 Írás: 7593 Késleltetés:61.3
1200Mhz 6-6-6-18 olvasás:8293 Írás:7614 Késleltetés:63.1
a 900MHz az 2.5 szorzóval jött ki a következő az sajnos már a 3.00 × 1080 azon már nem megy 5-5-5-18-ba csak 6-6-6-18 ban. -
Tuja1
aktív tag
ahaaan, értem már
4GB ram
hallottam már róla, hogy úgy "nehezebb" a tuningnekem 2Gb van és annak elég a 2.0V
most 1152MHz 5-8-8-26
az everest szerintlvasás 8152 , írás 7611
újra indítottam 3.00 ram szorzó 1080MHz 6-6-6-18 olvasás 7784, írás 7605
pfff jól el lehet ezzel szórakozni
-
Tuja1
aktív tag
ATISoft: Szivesen
a procituningal is el lehet játszogatni, de nekem pl a ram időzitések és sebesség sokkal "szöszmötölősebb" Everestel szoktam nézni a ram írást, olvasást.
A 8800gtx-et faxán meghajtja az 5200-as 3,6Ghz-en.(8800GT,9800GT,9800GTX (+), 4850 és társainak bőven megfelel)
3DMaki miatt meg nem turbózok 4GHz-etfeleslegesnek tartom.
kulerr: nekem elég keményen hangzik a 2.2 - 2.3V egy hűtés nélküli Kingmaxnak
Nem mernék az enyéimnek +0.5V-ot adni -
Tuja1
aktív tag
válasz
ATISoft #2577 üzenetére
tuningnál nagyon fontos az alaplap beállításai.
P35 ds3
Advanced BIOS Features-ben
C1E- disabled
TM2-disabled
Limit CPUID max. to 3 - DisabledMB Intelligent Tweaker (M.I.T.) menü beállításai
Robust Graphics Booster - Fast
PCI-e Frequency - 100 (ez általában el szokott mászkálni ha babrálunk a menüben érdemes odafigyelni)
CIA2 -DisabledSystem memory (SPD) - 2.00 (egyenlőre a procituning a lényeg
később ha stabil a gép ezt is lehet finomhangolni)
ha ezeket beállítottad jöhet a tuningSystem Voltage Control - Manual
DDR2 Overvoltage Control - +0,2V ( az 1066-os kingmax-ok így járnak a gyári 2.0V-on ezután a memory frequency-nél az első értéknek 1066-ra kellene álljon )
CPU Voltage Control 1.34V
(ez még "emberi" fesz a procinak. A DS3 kb 0.4V ot Droppol, ezért CPU-Z 1.3V valós feszültséget fog mutatni.Intel ajánlás szerint 1.45V adható max a Wolfdale prociknak.Én 1.4V-ot adok neki ez valósan 1.36V)Ez után szerintem a 10×300 menni fog első körben és lehet szépen feljebb haladni.
Ha elérted a CPU "végét" meg lehet próbálni kisebb szorzóval magasabb FSB-vel is elérni ugyan azt az értéket , mert a magasabb FSB is javít a teljesítményben.E5200 asok elég FSB limitesek max 300-390 között dolgoznak.
Nálam 1.36V
10×360 3,6Ghz (viszi stabilan a 10×370 3,7Ghz is ennyi fesszel)
Ram 3.2 szorzón 1152MHz (3.7Ghz a ram 1184MHz) elég xar időzitésekkelSzóval ha már mindent beállítottál és stabil.Lehet beállítani a ramokat, a legvégén pedig a ram időzítéseket.
Ha valamit "túlhúzol" úgyis ujraindul a lap, KB 3-4× resetel egymás után és vissszaállít mindent "alapra"
Sok Sikert!
-
Tuja1
aktív tag
Gigabyte EP35-DS3L lapnak a F9b bios [kell] az tudja kezelni az E5200 procit.
Egyékbént valószínű instabill lesz a cucc.A DS3L lapok sajnos kevesebb proci tápfesz szabályzóval lettek felszerelve, ez sem segíti a tuningot.
Ha jól olvasom akkor mercury tápod van.Az pedig, hogy hány wattot írnak rá közel sem felel meg a valóságnak.
Ingadozhat terhelésre a 12V-os ág, és lőttek a tuningnak.Jobb esetben.
Rosszabb esetben eldurran egy-két kondi és viszi magával az Alaplapod,CPU-d,VGA-d5500Ft egy 400W-os FSP táp ami még sokáig kiszolgál.Csak 2-3 db Y elosztót kell venni hozzá, hogy legyen elég tápcsati.Az én cuccomat is egy ilyen eteti
-
Tuja1
aktív tag
válasz
Bluegene #1840 üzenetére
nem bírtam tovább [cérnával]
meddig kell futtatni ezt az izét?
Dare2Live: kellemes élményeid vannak az Asus lapokkal?
-
Tuja1
aktív tag
válasz
Bluegene #1840 üzenetére
Orthos, alatt teszteltem.
2K ért vettem ZM-WB2 Gold blokkot még a prescottomra.Itt is bevált 53-55C° Orthos alatt.
egy 600L/h 1m szállítómagasságú Kínai akvárium szivattyú eteti (2,5K volt)
Úgyhogy, olcsón megúsztam
Most kilátásba, helyeztek egy Zalman ZM-GWB8800 5k-ért és befejezem a vízezéstja, mennyi ideig szoktátok futtani az orthost?
-
Tuja1
aktív tag
válasz
brownus #1831 üzenetére
24/7-ben 1,32V 10×360on járatom.Bőven kihajtja a karimat.
shteer: Köszi,
a legérdekesebb az , hogy eredetileg 12,5×288on hajtottam 3,6Ghz-en
1,36V-on. És nem ment 300as FSB felett.
Most meg 1,34V 10×370 en is megy.Orbitális hülyeséget fogok mondani, de mintha bejáratódna
Sok para dologgal találkoztam már számítástechnikában
Pl: 3éve berongyolt a gépem 7-8 hónap után, CPU ki és beraktam egy másik lapba. Tökéletesen ment.
Másik CPU az én lapomba, az is tökéletes volt.
De ha visszatettem az eredeti procim csak fekete kép fogadott.
Azóta se jöttem rá mi lehetett a baj(lehet, megunták egymást
mint a házasok)
-
Tuja1
aktív tag
Max FSB-t keresek 1,34Von [10×370]
-
Tuja1
aktív tag
válasz
Ricco_hun #1800 üzenetére
A PCI freki alapon 100 de amikor emeled az FSB-t képes elmászkálni ami fagyihoz vezethet.
Tuningnál nem árt fixálni.Nem tudom a MSI, hogy odja meg a Gigánál 2-4 ig vannak a ramszorzók . és mindig írja a ram aktuális Frekvenciáját , nem kell számolgatni.
10x266-on jár a proci, de üresjáratban ugyanúgy visszaveszi 6-ra a szorzót, mint alaphelyzetben? Sztem próbáld ki hátha működik. Passzolom.
CPU-z megmutatja.
Killerlaca: azon kívül, hogy megy 3,15Ghz a procid alapfeszen ? Arra, hogy jók ezek az 5200-asok
-
Tuja1
aktív tag
válasz
Ricco_hun #1795 üzenetére
A DOT az Dinamic Overlocking Technology.
Ha tuningolni akarod a procid akkor a következő beállításokat kell használni:
DOT---disabled (hiszen manuálisan állítod be az optimális értékeket)
EIST---disabled (főleg ha adsz egy kis + feszt akkor már nem tud érvényesülni)
Spread Spectrum---DISABLED
Ezek bekapcsolva rontják a tuning hatásfokát.Adjust PCI Frequvency fixálni 100 ra
Így hirtelen.
Azért fontos lenne a BIOS-verziód is. -
Tuja1
aktív tag
válasz
Killerlaca #1772 üzenetére
Nem az alaplap BIOS-ból tuningolsz? ja és hányas BIOS verzió van a lapodon?
-
Tuja1
aktív tag
válasz
Killerlaca #1766 üzenetére
1,52-1.68V
annak a procinak már szénné kellett volna égjen
nem 1,152-1,168V? az véletlenül?
mi az everested verziója? Súgó menü----> Névjegy itt megtalálod
-
Tuja1
aktív tag
válasz
Killerlaca #1764 üzenetére
mennyi a VID-je a procidnak és mennyiről akarsz lejjebb menni mennyire? és mit mutat az everest?
az enyém VID 1,225Vez alá még nem próbáltam feszelni
inkább felfelé -
Tuja1
aktív tag
válasz
Killerlaca #1761 üzenetére
Az EIST és a C1E -nek csak üresjáratban lenne szerepe.
Ha terheled a procid akkor már kell a kraft
Amúgy, ha energiát akarsz spórolni kapcsold le 5 percre a lámpád kb ugyan ott leszel
Ez az energia takarékosság humbug.De ha tényleg takarékoskodni akarsz kapcsolós hosszabítókat használj (tv, erősítő,gép,monitor...stb) mikor nem haszálod a cuccod kapcsold le a hálózatrólA terhelt hőfok teljesen rendben van. A terheletlen pedig pont a ventiszabályozás miatt "magas" hiszen lassabban pörög a ventid és kevesebb levegő megy a hűtőbordára.A csendességnek ára is van
Azért egy 20-22C° szobában sztem tökéletes a 30 ennyi-mennyi fok.Főleg zárt házban.Hiszen a felvett fesz nem mehet el számolásra,hő formályában távozik
Paszta: én OEM procit kaptam de az E2200ason szürke hővezető lapkák voltak és amikor felraktam a hűtőbordát szétterültek.
Szóval no para, jó hőfok.De nincs az a proci ami ne kajálna ha terhelik.
-
Tuja1
aktív tag
válasz
balintka #1757 üzenetére
mennyitért veszed a 9600gt-t? Egy cimbim boltban vett egy passziv giga 96000gt-t 30Kért.
Hiába mondtam, hogy 8800GTX OC van 29Kért 1 év gari-val. Mégis 9600lett a vége.Nem bírtam ellenállni és le kellett cserélnem a 1950pro-mat.
De ha találsz 20k körül 9600ast akkor ne hagyd kiA procival meg ráérsz.Tökéletes az E5200as
Killerlaca: milyem órajelen jár a procid? Terhelve pedig hányfokos?
egyébként gratulálok mindkettőtök lap választásához
P35DS3 még sokáig ki fog szolgálni
(ahogy engem is
)
-
Tuja1
aktív tag
válasz
balintka #1752 üzenetére
Én a helyedben, VGA-t vennék
AZ 5200as 3,6 fölött már kihajt egy 8800GTXet vagy egy 4850est is.haver gépében próbáltam ki a karimat E8400@3,6Ghz (8800gtx OC 610/2000) 3Dmaki 06 13100 pötty
otthon E2200@3,4GHz 12500Pötty
és mostmár E5200@3,7Ghz 13111 pötty
szóval én Ati 4870ig NV 260gtx ig nem cserélek procit.
-
Tuja1
aktív tag
Viszont mire kijönnek a 4 magot támogató játékok adigra a Q66 ára is esni fog
és majd akkor jövök én
Amúgy egy E2200(12k ba fájt annó)+3k ért kaptam az E5200ast.Annak 3.4Ghz volt a vége, ennek meg még a határára se jutottam, most 3,7Ghz 1,36V nál tartok.
lipi67, 4,6Ghz-es eredménye is szép, de nem szabad elfelejteni azt, hogy ha valaki felfeszelné a 5200ast 1.56V ra akkor annak is esélye van a 4,5Ghz re.Meg a Wolfdale magos proci grillezésére is.
Az Intel 1.45V-ban maximálja a Wolf-ok max feszültségét, nekem elég 1,36V és ezen a feszem keresgélem a "határokat" utána a mem belővése következik -
Tuja1
aktív tag
Sziasztok! Mától én is egy 5200as tulaja vagyok.
Első blikkre 3,6Ghz 1,36V on hajtom. Amúgy C0-ás steppinges 1,225V a VID.
Mennyi a biztonságos fesz. 24 órás használatra?
Ja és egy Zalman vizesblokk csücsül rajta amivel nem ment még 50C°fölé.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- i7 3770 CPU + Asrock Z75 Pro3 alaplap + CPU hűtő eladó
- Intel Celeron Processzor G3900 2M Cache, 2.80 GHz, Intel HD Graphics 510, tesztelési célra kiváló
- Intel Core i3-6100 Processzor 3M Cache, 3.70 GHz
- Intel Core Ultra 5 235 BOX (3év Alza garancia)
- Intel Core i5-3470 Processzor 4 mag 4 szál 6M Cache, max 3.60 GHz
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest