Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andralin
aktív tag
válasz beldeczki #24786 üzenetére
Uhhh, nem is tudtam, hogy van ilyen lista!
De ezt egyszerűen nem értem, hogyan lehetséges, hogy a Q9450-es tökéletesen működik, a Q9650-meg jóformán ugyanaz a proci, minden paraméterében megegyezik, csak valamivel nagyon az órajele, ezzel meg ilyen hibák jelentkeznek?
Amikor megvettem ezt az új procit, nem is gondoltam rá, hogy esetleg nem működne a lapomban!
És most valamit lehetne ezzel kezdeni? Legalább a VT támogatást belevarázsolni valahogy??? A hibás hőmérsékletmérés nem is érdekel már...
[ Szerkesztve ]
-
szinesz.bob
senior tag
válasz beldeczki #24612 üzenetére
Tegyél 1 próbát.Normál hőmérsékleten. Nézd meg mit mutat az Aida. Indítsd újra a géped. Lépj be a biosba és nézd meg hogy ott több. Indítsd újra a géped és nézd meg mit mutat az aida. Nálam most 6C° a különbség amivel alámér az aida......
A 90 C°az nem igazán jó...
A core temp jól van calibrálva?
Nézd meg az afterburnerrel is az azt írja ki amit a bios.....[ Szerkesztve ]
-
-
korn
aktív tag
válasz beldeczki #24550 üzenetére
ez egy gigabyte ep45 ud3lr, asus-hoz nem nagyon tudod használni, de azért leírom
cpu vcore 1.3V (proci alapfesze 1.1625V)
cpu termination 1.36V
cpu pll 1.55V
cpu reference automch core 1.38V
mch ref auto
ich io 1.55V
ich core 1.1VAz az érdekes ebben a lapban, hogy 480-as FSB-ig mch core-nak 1.2V simán elég, ahogy egyre jobban közeledik az 500-hoz úgy egyre nagyobb és nagyobb fesz kell neki.
ja, és load line calibration disabled. Engedélyezve nagyon cicereg az egyik tekercs a lapon, úgyhogy ezt nem szoktam használni.
[ Szerkesztve ]
-
Pickit3
aktív tag
válasz beldeczki #24543 üzenetére
Ráküldtél valami tesztprogramot is vagy csak bekapcsolástól számított pár másodpercen belül sikerült lőnöd ezt a képet amíg "stabil" a gép? Mellesleg egy E0-ás procitól nem kimagasló hanem elvárható szint amit produkál. Nekem q9550 alapórajelen 3,5Ghz-en fut egy g31m-es2l deszkában ami nem egy p5q szint.
-
kriszbon
őstag
válasz beldeczki #24538 üzenetére
Nem a fesszel van a gond, mert bármennyit is adtam neki, akkor sem ment még 3-at sem.
Egyszerűen a lap nem megy 346 Fsb felett 100-as Pci-e frekivel, ezek a lapok a 800 Fsb-s procikhoz voltak jók tuningra.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
szinesz.bob
senior tag
válasz beldeczki #24531 üzenetére
Köszi! Esetleg 1 videokártya cseréve ki lehetne szűrni sok mindent. Persze nem kell újat venni csak kölcsön kérni valakitől 1 napra. Berakni és ha azzal is ezt csinálja akkor tuti szoftveres a gond. Bár azt jó lenne tudni mikor kezdődött a probléma és mi történt előtte....
[ Szerkesztve ]
-
korn
aktív tag
válasz beldeczki #24467 üzenetére
itt a gyerek tud állítani
https://www.youtube.com/watch?v=R-R1JmNmtMo -
BoogeyM@n
tag
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz beldeczki #24463 üzenetére
ja, kék halált is kapok játék közben, visszavettem 3ghz-re.
ötlet? esetleg rossz a cpu?
ami érdekes a cpu és a cpu 1. mag 6-7 fokkal melegebb a többitől.esetleg a tápom nem lenne elég? 3-4 hónapos xfx ts series 550w + hd 6970 szerintem lazán bírnia kéne.
[ Szerkesztve ]
-
-
Csendeske
aktív tag
válasz beldeczki #24373 üzenetére
Megvolt a frissítés, és a reset is. De már most is tabletről írok!
Memória gondok is vannak, bár gondolom véletlen egybeesés, de egyetlen memória modult sem ismer fel az alaplap! Az összes slotban (4) cserélgettem a modulokat, de csak szapora csipogás a válasz, a bios-ba sem tudok belépni! -
válasz beldeczki #24367 üzenetére
Igen a HP lap számomra zsákutca volt, a Tyannal már majdnem minden okés. Napi használatra alkalmas, gyorsan bootol. Driverekkel sincs gond (leszámítva az alaplapi csoda integtráltat). Amelyik játék kihasznál több magot ott kb i3 szint, ahol meg mindként proci számít ott meg kissebb i7-et is karcolja teljesítményben. Egy szálon egy az egyben Phenom2 szintű. Használatban egy sima asztali gép, de a motorháztető alatt meg V8 van
Ja még annyi hogy sata2 van 3 helyett de szintetikus tesztekben vettem észre egyedül hogy lassabb. Felhasználásban észrevehetetlen, azaz nagy fileok mozgatásánál nyilván lassabb valamivel. (260-280Mb/s az eredeti 550Mb/s helyett)[ Szerkesztve ]
-
válasz beldeczki #24363 üzenetére
Nekem a bios alapból egyik procira 50 fokot ír a másikra meg 60-at de a ventiket meg leszabályozza minimumra. A vicc az hogy kézzel állítva max ventivel is annyit ír rájuk tehát bugos. Aida kiírja a szerintem valós 30-40 fok közötti értéket, más progik meg össze vissza írkálnak baromságokat, van amelyiknél 100 fokot ír. Szóval procihűtő kézmeleg akkor nem hiszem hogy 40 fok felett lenne (paszta is rendben), hiszek az aidának. Terhelve aida nálam 50-55 fok között ír, ami még reális is lehet tekintve hogy egy kilós réztömb van a procikon.
Ja btw BF4 nagyon jól meghajtja a dual xeont, kihasznál kb 6 magot multiban. Singleplayerbe szinte minden ultra-n megy, multiba a beálítások egy része ultra csak, AA nincs a többi meg medium. Teljesen élvezhető, nem kell neki koráj7 Szóval számomra a jobbféle Yorkfield elég azaz kettő elég és nem is hangos, fogyasztásban meg kevesebb mint az AMD X6 túlhajtva! Videókari most lesz cserélve 580-as 3gb-os GTX-re azzal meg el lehet játszogatni. (750Ti nem megy a lapomban, de GTX 550-es ment, PCIe3-as karikat nem kezeli) -
ligabi
csendes tag
válasz beldeczki #24363 üzenetére
Szia! Nekem Asus P5K Green alaplapba került most bele egy Xeon E5450-es, BIOS szerint 50 fok, Aida szerint 48 fok környéke...viszont az az érdekes , hogy AIDA-ban, a CPU külső hőmérsékletem nagyobb, mint a magok hőmérséklete...ezek a hőmérsékletek nem magasak? Tudsz ebben segíteni? Köszönöm!!!
-
hunter9
csendes újonc
válasz beldeczki #24340 üzenetére
Megjott a lapomP5Q Pro lett a vegen,mert a p5Q tulaja meggondolta magat.Viszont ez keri a bios frissitest.En nem fogom frissiteni az tuti Kezeli a Qeont ahogy kell 3.4-en megy a gyari e5440 -2.8ghz-es.
CPU Type QuadCore Intel Xeon E5440, 3400 MHz (8.5 x 400)
nekem eleg,teljesen elegedett vagyok[ Szerkesztve ]
-
hunter9
csendes újonc
válasz beldeczki #24337 üzenetére
Epp az Asus lapokat nezegetem p45 chipset-el,ASUS P5Q van kilatasban.Varom a visszajelzest a tulajtol,hogy jol kezeli e a Xeont,mert hogy az van benne neki,de soha nem nezte aidaban a hz-eket,nem is ertette mit akarok ezzel eloszor
Annyit tudok,hogy a legujabb bios van rajta,meg a lap adatait.[ Szerkesztve ]
-
hunter9
csendes újonc
válasz beldeczki #24330 üzenetére
Hat igen.Az cukkol,hogy jol kezelte a regi bios,csak fagyogatott,ezert is frissitettem.bios backup meg gondolom nincs.Amivel vissza tudnek menni a regi biosra,de ra se neztem mi volt rajta eredetileg,ez is nagy hiba volt a reszemrol.Azt tudom,hogy 8.5-szeres volt a szorzom,felnyomtam 333-rol 374-re ami 3179mhz,es jatszottam,kesz.Semmi egyebet nem toltam rajta.De hat neha kifagyott mint mondtam,es ez lett a vege.
[ Szerkesztve ]
-
hunter9
csendes újonc
válasz beldeczki #24320 üzenetére
kekeckedik a mobilos verzio,pedig kepet csinaltam,csak nem tudok belepni,hogy mellekeljem a fotot.
6x-os a szorzom most,maximum 8.5-re lehet emelni.Ennyit ir,de ez a resz el van szurkulve,nem latok opciot a szorzo novelesere az a baj.Ha kozben be tudok majd lepni mobillal,beteszem a kepet is. -
hunter9
csendes újonc
válasz beldeczki #24318 üzenetére
Probalkozok vele tolni.Mondjuk a memoriakat is emeli vele szepen,meg az fsb-t is,nem birja semmi vegtelensegig,most 6x333-on megy ugye,nekem meg kellene 6x500 hogy menjen 3000-en,de ra nezek hatha.
Bar ketlem,ha igy nem lesz jo,ujra rakom a gepem,megnezem mi fog tortenni,es ha semmi,akkor ez a lap beteg lehet sajnos.Gondolom en... -
hunter9
csendes újonc
válasz beldeczki #24316 üzenetére
E5440-et lat biosban,de az alap frekvencia jelenleg 2000 akkor is.
Elozmenye az volt,hogy Intel® Core™2 Duo Processor E6600 (4M Cache, 2.40 GHz, 1066 MHz FSB)
volt benne,vettem egy Xeon e5440-et,ment szepen alapbol 2.8-on ahogy kell,de volt mar a nyar ota a gepnek egy olyan baja,(meg a core2 duoval hasznaltam) hogy gondolt egyet,es kekhalalt dobott.Kitakaritottam,hatha porosak a slotok,de nem valtozott semmi.Kozben megvettem bele a Xeont,fagyogatott tovabbra is,akkor frissitettem a biost a Tserie bios update-el online,es azota nem kezeli jol a procit.A fagyasok viszont elmultak,azota stabil.
Gondolod segithet egy rendszer ujra rakas ezen?[ Szerkesztve ]
-
hunter9
csendes újonc
válasz beldeczki #24314 üzenetére
Esetleg ha van valami otleted,teszek be kepet tovabbi infokrol,en meg igy sosem jartam,szoval nem is tudom,talan tegyek fel egy friss win10-et,hatha csak a Win7 kapott agyfaszt,es hibasan olvassa ki az infot?!
Biosban szerinte 2.8-on megy.
Megnezem meg biosban is mit ir,milyen procit lat,nekem ez fel sem tunt hogy a cpu-z egesz mas procit lat./dl/upc/2015-09/13/570724_uydmel186brcevo6_untitled2.jpg
[ Szerkesztve ]
-
hunter9
csendes újonc
válasz beldeczki #24312 üzenetére
P43AA924.BSS volt rajta,felraktam ezt amit ajanlottal.Nem ertem miert nem tud menni alapbol 2.8-on.Lehet mikro kod hianya lesz?A regi biossal jol kezelte,6x-os volt a szorzo,ahogy most is.de fogalmam sincs az melyik verzio lehetett.Most ez van,mellekelek kepet is:
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Milyen videókártyát?
- Bestbuy játékok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- i5 12400F - báránybőrbe bújt farkas
- Autós topik
- Windows 11
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest