Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz AMD Power #55644 üzenetére
A lényeg, hogy páromnak nagyon tetszik. Egyébként nem nyeklik-nyaklik, full halk és nem volt langyos sem, plusz a kijelző IPS (ugyan csak 250nit). Amire használva lesz, arra overkill.
Pyttawrx:
Valakinek ez is elég. Hordozva sosem lesz, az előző consumer Dell gépe is full egyben van. Linux-szal még az is használható, de neki az bonyolult, kellett egy Windowsos.
Persze ha egy komolyabb business gépet cserélt volna le, biztos máshogy látná.[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
teptep
senior tag
válasz AMD Power #55621 üzenetére
#55589AxBattler A panel minősége legyen akkor mérvadó: IPS legyen
#55590teptep HP 255 G10 (8A5G4EA) IPS:nem bill.világítás:igen
#55603AMD Power Valószínűleg ezt a 255 G10 rendelem majd meg.
#55615AMD Power 15.6" diagonal, FHD (1920 x 1080), IPS
itt a 8A5G7EA laptopot linkelted, ami 16GB, IPS, bill világítás nélkül.
De végül is a 8A5G4EA laptopot vetted, ami 8GB, TN, bill világítással. -
HARDVERAPRÓD
válasz AMD Power #55637 üzenetére
Ezt most miért? Nincs értelme egy 2 mag 4 szálas cpu-t összevetni egy 6 mag 12 szálas cpu-val. Nyilván erősebb,meg gyorsabbnak érzed az nvme ssd miatt is, itt azzal van baj, hogy vacak a váz, meg az lcd silány: Kijelző
39,6 cm (15,6 hüvelyk) képátlójú, FHD (1920 x 1080), keskeny keretű, csillogásmentes, 250 nit fényerő, 45% NTSC. Tehát TN panel [link] ahogy a G6 notidban is. (Javítsd is ki a hirdetésedben, mivel ott IPS van írva).
Azért 2024-ben hogy gyárthatnak ilyen notit? -
válasz AMD Power #55606 üzenetére
Anno Miskolcon osztogattak HP 250 G1-est. Az olyan volt , hogy elsőre rosszul fogtam meg és a képernyő borítás elől felöl középen berepedt-megpattant. De nem dobtam ki , ramot bővítettem benne és amikor az oprendszere (egyetemi vin7-es volt eredetileg rajta) megfrissült windows 10-esre, akkor kivettem belőle a vinyót a jelentőprogrammal együtt és tettem bele egy SSD-t és rá egy Win10-est, ami természetesen beaktíválódott. Így bővített rammal még vagy 6-8 évig kiszolgált. Szerettem.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
válasz AMD Power #55595 üzenetére
Nekem is van egy ilyen "tejfelesdoboz". Szeretem. Elég masszív szerintem.Valamit tuningoltam rajta. A gitárpengetős szétszedés nem maradt nyomtalan, emiatt gyanúsan méregették egy reptéren, de aztán továbbengedték.
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
HARDVERAPRÓD
-
teptep
senior tag
válasz AMD Power #55591 üzenetére
Ugyan az a sorrend, ahogy kezdted a nyitó hozzászólásban. Volt itt szó azóta az IPS panelról és a bill.világításról. Mőgé írtam, hogy melyiken van. A 15s kapott csak 2 igent. Amúgyúgy látom, hogy a sorrend az proci erősorrend is
-
veterán
-
félisten
válasz AMD Power #55584 üzenetére
Igen, az évjárat. A felsoroltak közül a 7530U-s modellt venném (ha IPS kijelzős), de az alap 8GB RAM mellé házilag pattintanék még egy 16GB-os modult, apróról.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
LuckyDevil68
csendes tag
válasz AMD Power #55376 üzenetére
Ha csak az aksival van baj és nem a teljesítménnyel a gyári akkumulátor olcsóbb megoldás.
Azt tudod mi az oka, hogy a négy éves gépedben aksit kellett cserélni? Nekem túl korainak tűnik.
Nem vagyok nagy szakember de nekem egyszer az "univerzális" töltő nyírt ki egy akut a régi laptopomban. -
HARDVERAPRÓD
válasz AMD Power #55368 üzenetére
Emlékeim szerint mondtuk neked, hogy gyárit vegyél....
Utángyártott akksinál minden is normális lehet.
Még 10 éves laptophoz is megérheti az akksi ha utána is koszolgál pár évig....
Nyilván ez csak az én véleményem, nem biztos, hogy mindenki osztja.
Akkor viszont ezt kell elfogadni, hogy gyakrabban veszel vacak akksikat. -
veterán
válasz AMD Power #55370 üzenetére
Az sem sokkal jobb, ha minden évben venned kell egy UGY akkut.
Eljön egy pont, amikor a gép már GTK-s ha bármit venni kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
-
-
HARDVERAPRÓD
válasz AMD Power #54480 üzenetére
Én áraztam be.
De figyi már, ott nem írtad, hogy hibás az akksi.
Én nem értek valamit, ha megy 2 órát az akksi akkor most mi van??
Megkérhetlek, hogy nézd már meg hw info progival az akksit és csatold már azt képet és azt a képet is amit support assistnant mond a speciális infóknál.
Köszi -
veterán
-
veterán
-
veterán
-
-
deathtania
senior tag
válasz AMD Power #25932 üzenetére
az asus modelljei jönnek augusztus elején elvileg (ez kb hónap közepe-vége lesz). acer és packard bell valószínűleg egy picit hamarabb lesz 1-2 héttel, de azok felejtősek. az ott feltűntetett árakra számolj rá kb +35%ot (szállítás+vám+áfa), és akkor megkapod, hogy kb mennyibe fog nálunk kerülni. németországban már lehet rendelni, az a6os dv6 pavilion 600-700euro környékén. mire nálunk lesznek és az áruk is normalizálódik az kb szeptember-október környéke.
ezért vettem llano-t, mivel sajnos nem tudok addig várni. pedig nagyon trinityre fájt a fogam...[ Szerkesztve ]
-
jorden06
senior tag
válasz AMD Power #24918 üzenetére
Vukmir, AMD Power: Egy nagyon fura problémával állok szemben ezzel a géppel kapcsolatban:
az öcsém kb fél éve használ egy 4535s-t, és eleinte arra panaszkodott, hogy magától változik a képernyő fényereje. Fogalmam sem volt miről beszél, hiszen ebben a gépben nincsen környezeti-fény érzékelő.
Aztán magam is tapasztaltam, hogy egyfajta "dinamikus kontrasztként" a képernyő fényereje magától állítódik attól függően, hogy milyen oldal van megnyitva (pl a google fehér hátterénél emeli, míg egy sötétebb PH! főoldalon csökkenti a fényerőt).
Mindenhol kerestem már, de sehol sem találtam rá megoldást, pedig több külföldi fórumban is emlegették a problémát, és a jelenség teljesen szűz Win alatt is fennállt.
Találkoztatok hasonló jelenséggel?
[ Szerkesztve ]
-
Vukmir
aktív tag
válasz AMD Power #24918 üzenetére
Öröm volt olvasni ezt a tesztet úgy, hogy pár órája itt van nekem is a kezemben
Már most látom hogy a régi jónak hitt Lg TFT monitorom mennyivel roszabb ennél (még nem led), így már nagyon durván látszik, hogy mennyivel sárgább amit ott fehérnek gondoltam
"Ha egyvalaki szenved téveszmében, azt őrültségnek mondjuk. Ha sokan, azt vallásnak." Robert M. Pirsing
-
kutga
nagyúr
válasz AMD Power #24830 üzenetére
Jaja most én is egy Llanot nyúzok, teljesítménye nekem elég, nem játszok next gen játékokkal, minden másra meg bőven elég. HL2-t viszi, ami utána jelent meg nem érdekel.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
válasz AMD Power #24825 üzenetére
Azert nem akarok altalanositani, mas modellek ugyanugy kikothetnek a szervizben, ennek legalabb van Mo-i szervizhalozata.
Szemely szerint attol felek hogy a nagy fogyasztasu alkatreszek (pl a diszkret videokartya) altal generalt ho miatt hamarabb tonkremegy.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Speedy86
aktív tag
-
Balázs1986
addikt
válasz AMD Power #24216 üzenetére
Nemrég kellett felhevítenem egy G6062-esben az nVidia chip-et, hogy újra életre keljen. Egy hétig bírta, aztán meg kellett ismételni (ezúttal már hőlégfúvót kapott a pofájába, hadd szokja). Most várjuk, ezúttal meddig bírja.
Az az érdekes, hogy elvileg túlmelegedés miatt veszít kontaktot. Az első javítás után viszont folyamatosan ment a monitoring, és 55°C fölé sose ment a gpu.
És ez nem egyéni hiba, rengeteggel találkozni neten ezeknél a gépeknél. -
Pocok256
veterán
válasz AMD Power #24194 üzenetére
Na az AMD saját honlapja szerint és a hp honlapja szerint ezt tudtam leszűrni:
HP Pavilion g6-1202eh noteszgép (A5Q01EA)
AMD Radeon HD 6520G Dual GPU van benne ami az A6 beépített gpu jának a neve. AMIHEZ NEM TARTOZIK DEDIKÁLT VGA !!HP Pavilion g6-1213eh noteszgép (A5Q03EA)
AMD Radeon HD 6540G2 Dual GPU
Ez az AMd honlapja szerint egy 6540M -es dedikált vga és az A6 6520G APU ba integrált kártya segítségével jön létre.Szóval az olcsóbban nincs dedikalt VGA csak a A6 vga ja míg a drágábba van beépítve egy dedikált bár nem sokkal erősebb mint a sima gpu, de így már lesz DG-d és a két kártya ereje összeadódik így hasra ütés szerűen simán +20% fps -t nyerhetsz a drágábbal.
darvak
Az A6 és a A8 tényleg ugyanannyit tud CPU teljesítménybe lemértük kornelkaval és teljesen ugyanolyan eredmények jöttek ki azonos MHz en.[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Pocok256
veterán
válasz AMD Power #24086 üzenetére
Még anynit, hogy az A6 proci teljesítményben azonos a A8 al egyedül a grafikus része sokkal erősebb az A8 ban na meg a TDP által adott plusz keret miatt töbször tolja fel magát turbó módba. Általam készített tesztben van egy pár benchmark eredmény azonos órajelen futtatot a6 al is pont enynit kapsz ha csak a cpu részét nézed. Én 2,2 Ghz en használtam alap fesz alatt kicsivel.
A8
cinebench r10 (64bit) multi cpu: 8770 (2,2ghz)
cinebench r10 (64bit) multi cpu: 7053 (1,8 Ghz gyári)
cinebench r10 (32bit) multi cpu: 5717 (gyári)
cinebench r10 (32bit) multi cpu: 6500 (OC)Tessék összehasonlítani i3 as értékekkel szájíz szerint
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
darvak
senior tag
válasz AMD Power #24083 üzenetére
A szintetikus tesztek nem adnak releváns infót a gyakorlati gyorsaságról a mindennapi használatban.
Pl. A6-3400m így nézve lassabb i3-2310m-nél, de a mindennapi használatban ez nem tűnik nagyon fel ( más a kérdés ha igen proci igényes dolgokat művelsz).
Esetleg érdemes(ebb) proci téren már a renderelési benchmarkokat figyelgetni, ha már a teljesítményre keresünk valami infót. Legalábbis én ezt szoktam Cinebench R11.5 mondjuk.Igazi gyorsulást az SSD beszerzése jelent.
üdv
-
Graphics
Jómunkásember
válasz AMD Power #24080 üzenetére
Ez jó kérdés, Athlon II X2 260-nál nem tudom hogy gyorsabb-e esetleg ez az A6-3400m, ha intelről lenne szó akkor más lenne a véleményem.
Nekem egy i5-2430m-es HP-m van, az a proci a notebookcheck.net listáján az 56.
Az A6-3400m pedig a 161.Ebből talán ki lehet szűrni a proci teljesítményét
Tény, hogy ez csak kb iránymutatásnak jó, illetve érdemes tényleges teszteket megnézni róla
Annyi segítséget tudok még esetleg adni, hogy itt van egy teszt, egy hasonló konfigos HP gépről: itt talán a számok is segítenek picit: [link]
Illetve a legjobb leírás ebben található erről a prociról: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Orb1337
tag
válasz AMD Power #13704 üzenetére
Összeszerelés minősége nem rossz, nem recseg ropog, ami talán negatívum az a csillogós fedlap. Zsanérok minősége - így 3 hónap távlatban - megfelelő, ám azért látszik rajta, hogy nem egy elitbook.
HD+ os a kijelzője, de nekem a színtelítetség elég gyengének tűnt(lehet csak rosszul van configolva).
VGA-n is mennek a játékok, én csak a Cod 5-öt teszteltem rajta, minimum beállításokkal jó eredményeket produkált. Mint említettem a gépet a húgom nyuzza, Ő sims 3-azik. Notebookchecken több infot találsz róla.
Én szintén a nbstoreból rendeltem, ennyi pénzért jó kis gép ez. -
Thusor
őstag
válasz AMD Power #4628 üzenetére
Neten kerestem rá a HPQ 6735b notebookra...ugye ez az új AMD Ultra procis, de még nem talált egyetlen üzletet sem ahol lehetne kapni. Pontos dátumot sajna nem tudok, hogy mikortól lehet majd őket kapni.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
doddencs
senior tag
-
Maxiri
tag
válasz AMD Power #4351 üzenetére
Nem az a dolga, hogy szép legyen . Egyébént nem is csúnya... mondjuk inkább hasznos és praktikus, mint szép.
Hogy felkavarjam az érzelmeket, ott van még a tx1000 is, ami érintős, forgatós kijelzővel bír és képes átalakulni tpc-vé . Igaz, csak 2 és fél órát bír akksiról, de ez mégjobb netezésre és szórakozásra
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- Razer Blade 16 - i9-13950HX, RTX 4090 (175W MAX TDP!), 32GB DDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - GARI
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest