Új hozzászólás Aktív témák
-
doddencs
senior tag
Hali.
Van egy 4 éves 8510p notim, és a napokban a töltője elkezdett ciripelni, hogyha bedugom a konnektorba. Ezt max 1 percig csinálja, aztán elhallgat, és tölt rendesen.
Kérdésem, okozhat-e vmi kárt a gépben ez? Ha cserélni kellene a töltőt, hol érdemes, milyenre? Minél olcsóbban szeretném megúszni.
-
doddencs
senior tag
Hali
A 8510p tipusú notimba szeretnék venni aksit. Tudnátok segíteni, hol, és milyet érdemes bele venni. Kapható 8 cella fölötti is bele? ebay-től sem zárkózom el.
Üdv.
-
doddencs
senior tag
Hali
HPQ 8510p gépem van, és szeretnék bele venni 2x2 GB ramot.
Az érdekelne, hogy milyet lehet bele venni, illetve mekkorát bír el? Jelenleg 2x1GB 667Mhz-s DDR2 ram van benne.
DDR2es a foglalata, gondolom akkor csak ilyet lehet. De mehet bele 800as is?
Illetve iponon nézegettem az árakat, az, h. so-dimm, mit jelent? Hol írja, hol nem.
Előre is kösz.
Üdv.
szerk: közben rájöttem, sdram van az enyémben, ez so-dimm-et jelent?
[ Szerkesztve ]
-
doddencs
senior tag
válasz SeniorTilla #14193 üzenetére
ja igen, az kimaradt. külsővel sem megy.
-
doddencs
senior tag
sziasztok
8510p laptopom van. Olyan problémám van, h. a mikrofonom nem működik, nem hall a másik fél, illetve rögzíteni sem tudok semmit vele.
Mivel próbálkozzak? Mit rakjak esetleg újra?
Előre is köszi minden segítséget.
Üdv.
-
doddencs
senior tag
válasz spyduck #12633 üzenetére
Nem lekapcsolni akarom. Csak nem szeretném, ha állandóan menne. A gép ki lett takarítva, újra pasztázva, a proci hőmérséklete 45 fölé is alig megy, hacsak nem játszom.
Inkább vmi olyan megoldást keresek, h. csak akkor menjen a venti, ha tényleg meleg már a gép, szóval mondjuk 60 fölött.
-
doddencs
senior tag
Sziasztok!
8510p-m van, olyan kérdésem lenne, h. a ventilátort lehet valahol szabályozni? Igazából annyira szeretnék belenyúlni, h. ne menjen mindig. Minimális fokozaton, de úgy nézem, folyton megy.
Annyira nem zavar, de most kapott a gép maga alá egy hűtőpadot is, így azért kicsit túlzásnak érzem, meg azért csak van hangja.thx
üdv. -
doddencs
senior tag
-
doddencs
senior tag
Ez a probléma megvan nekem is, bár nekem egyedül fifánál jön ki. Ott pedig gamepadot hazsnálok, de hogyha rájönnél a megoldásra, kérlek írd meg nekem is (pü).
kozyadam kérdésére: külső billentyűzettel nálam nem jött elő a hiba.
Amúgy szerintem meg lehet szokni, végülis csak annyi, h. ne nyomj egyszerre annyi gombot.
-
doddencs
senior tag
OS nyelve lényegtelen, bárki tud már magyar OS-t szerezni, a kulcs a lényeg.
De amúgy asis-nál ott a matrica, ott a kulcs.. akkor hogyan müködik. Gondolom azért nem adnak OS-t, mert hátha akié előtte volt a noti, felhasználta.
De lehet, h. nem. Akkor lutri és lehet tudod használni, vagy letiltják (ha van ilyen) a kulcsot a microsoftnál? -
doddencs
senior tag
Tudom h. renew-nál ez a hivatalos szöveg, de én ebben nem vagyok 100%ig biztos, hallottam mást is, de lényegtelen. Meg vagyok elégedve vele.
"Ez sem igaz így Latogass ide es olvas nb_store hszeit."
Nagy nehezem ráleltem a rengeteg hsz között, h. melyikre gondolhattál. Azért valamennyire igazam van, max elméletileg nem így kellene lennie persze (ez egyértelmű)... de hát a gyakorlati számít. -
doddencs
senior tag
válasz jorden06 #11419 üzenetére
"igaz, hogy asis/renew gépek, de ez semmit sem számít"
Azért ne ferdítsünk. Egyrészt valószínű nem magyar lesz a billentyűzet, másrészt - és ez a lényeges - asis használt gépet jelent, míg a renew vmi miatt visszadobott darabot jelent, persze javítva.
Én is renew-t használok, egy év gari helyett kiderült vmennyi renew-n megmarad a gyári 3 évből megmaradt garancia, csak ezt titkolni akarják..
[ Szerkesztve ]
-
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Már rég óta esedékes egy szervizlátogatás (pöcökegér régóta nem jó, valamint a hangerőszabályzó felett felpúposodott a műanyag..).
Na szóval annyi érdekelne, szerviztapasztalatok milyenek? Pesten hova érdemes vinni, hova nem? Papírt kérnek-e, renew gép, és ugye hp-s garanciacsekkolás után kiderült, h. még mindig van egy év garim..
más:nincs-e köztetek olyan (szervizes vagy tudom is én..), aki a spanyol billentyűzetem ki tudná cserélni magyarra, akár ráfizetéssel. (válasz magánban is jó..)
Előre is köszönöm a válaszokat.
üdv:
doddencs -
doddencs
senior tag
válasz VaniliásRönk #9942 üzenetére
vistán boldogultam vele..
-
doddencs
senior tag
válasz KicsiUbul #9935 üzenetére
nem lehet, h. mégiscsak le van tiltva a biosban? Lennie kell, nekem sem pontosan ott volt, ahol spyduck mondta, hanem a system configon belül "non-'akármi' devices".
valamint látom, nálad is van egy ismeretlen eszköz. ajánlom a ' 3d driveguard'-ot, nálam (is) az volt.
-
doddencs
senior tag
W7 alatt a gép másnál nem csinál olyat, h. kivillantja a némító gombot? Mert nálam ugye van ilyen érintős 'néma' gomb, amit véletlenszerűen néha benyom. Vagyis nem nyomja be (mert nem némítja le), csa el kezd világítani.
erre gondolom nincs orvosság
-
doddencs
senior tag
válasz KicsiUbul #9906 üzenetére
nekem ennél a pillanatban, mikor ez bejön, el is száll hibával (talán exe) az egész.
biosban amúgy hol van ennek tiltása/engedélyezése, nem találtam.
meg még egy olyan kérdésem lenne - már úgy mkihez -, az mennyire igaz, h. hálózatról használva jó dolog kiszedni az aksit? mert én egy éve használom, h. folyamatosan benne van az aksi, és egyelőre (lekopogom..) semmit nem vesztett a készenléti időből, amit aksival elbír.
-
doddencs
senior tag
na már csak az ismeretlen eszköz és pci soros port van. azt nem tudjátok, melyik drivercsomag tartakmazhatja a pci-t? az ugye a hátsó csatlakozó lenne, a csavaros?
elvileg abból sok hátrányom nem lehet, elvagyok a hdmi-vel. az ismeretlen eszköz sem hiányzok, még nem tudom mi lehet az.
-
doddencs
senior tag
sziasztok
Feltettem a Windows 7-et az adatlapomon szereplő 8510p gépemre, de van 3 driver, amihez nem találok drivert, ill. nem ismeri fel a gép.
Talán tudtok segíteni, mi lehet az:
- PCI Serial Port
- PCI Simple Communications Controller
- és egy ismeretlenMivel hp oldalán nincsenek (még?) w7-es driverek, a vista 64biteseket dobáltam fel aa gépre. Mindet, 3 driver nem volt kompatibilis a géppel: Intel AMT LMS-SOL Driver, Intel AMT MEI Driver, Intel Matrix Storage Manager.
Többi mind feltelepült, elvileg sikeresen. Valamint vannak még a hp oldalán olyanok, h. firmware, meg Operating System - Enhancements and QFEs.. ezek gondolom nem osztanak, szoroznak. :\
Előre is köszönök minden segítséget.
üdv.
-
doddencs
senior tag
válasz kozyadam #8602 üzenetére
Vista 32bit. Mobil: Nokia N95 vmint SE W595.
Driverek.. ugye alapból a géphez kapott recovery dvd-s driverek voltak felrakva. És eddig semmi gond nem volt semmivel, a bt-szal sem.. mert ugye a wifi-vel bekapcsol a bt is, amit szinte naponta használok, és akkor jelzett volna ha vmi nem tetszik.
A tünet egy hete van, fog. sincs mitől, egyik napról a másnapra. Csak eddig nem hiányzott a bt, meg reménykedtem h. azért működik megfelelően.
A A hivatalos oldalról próbálkoztam most a driverek újrarakásával, pontosan:
- HP Bluetooth PC Card Mouse Driver
- Software Support for HP Integrated Module with Bluetooth WirelessNévben ezeknél szerepelt a bt szó, mást nem próbáltam.
remélem tudsz segíteni. thx
üdv.
-
doddencs
senior tag
Sziasztok
Adott egy 8510p laptop, és a következő problémám lenne.
A bluetooth használatánál kapok egy Bluetooth Peripheral Device illesztőprogram hibaüzenetet. Hp oldalán, ami bt-szal kapcs driver, azt újraraktam, de semmi változás. Eddig nem volt ilyen gondom, nem is nagyon használtam még a bt-t a gépen, de most szükség lett volna egy adatküldésre mobilról.
A gép és a mobil meg találja egymást, kapcsolat is létrejön.. de se fogadni, se küldeni nem tudok gépről.
Eddig semmi megoldást nem találtam a problémára, ha van vkinek ötlete, ne tartsa magában.
köszönöm
üdv.
-
doddencs
senior tag
de nekem nem is volt felülragasztva Csak a sok hurculástól lekopott félig.
De viszont mekkora lehúzás ez a hp részéről annak, aki gép mellé megveszi a 3év garit.. mert ha jól emlékszem, az valahogy 20-30K között van. És még elején gondolkoztam én is, csak aztán ha nem is hp-s, de vannak szervizes ismerőseim, megoldanám.. így meg, h. még mindig szinte 2 év garim van, hawaii
Viszont lassan igénybe fogom venni a hp szervizt, mivel nem jó a pöcökegér a kezdetek óta.. Szóval van olyan szerviz, amit ajánlotok, vagy éppen hogy kerüljek el? Lehetőleg minél gyorsabb javítás kéne, nem szeretném ha napokig náluk lenne a gépem olyan miatt, amit nem is használok
Valamint jótállási jegy/számla valóban kell a szervizhez, nem elég, h. lecsekkolják ők is a sorozatszám meg gépszám alapján? -
doddencs
senior tag
Sziasztok!
HP oldalán csak nekem nem megy a driverek letöltése. Folyton csak vmi ftp-s könyvtárba visz, s nem engedi letölteni.
üdv:
doddencs -
doddencs
senior tag
Sziasztok!
8510p típusú notim van, és Matshita uj-860h dvdmeghajtó van benne. Annyi kérdésem van azokhoz, akik ugyanilyen íróval rendelkeznek ,hogy lehet-e vele LightScribe lemezekre írni?
Mert még anno vételkor lightscribe íróról volt szó, de kívül semmi jelzés nem utal rá, hogy valóban tudna. Valamint a nerohoz tartozó lightscribe program sem ismerte fel.
Nem egy lényeges dolog, csak ha tudna ilyet írni, kíváncsi lennék rá, még nem láttam ilyet.
Előre is köszönöm:
doddencs -
doddencs
senior tag
Sziasztok!
A következő problémám lenne:a notin nem tudok "and" jelet írni, nem működik megfelelően az alt gr-c funkció.
Először az volt, hogy erre a bill.kombinációra az ati catalyst ugrott be, na ezt gyorsan le is állítottam, meg töröltem is ezt az ati gyorsbill.-dolgot. Ezután addig jó, h. nem nyitja meg a Catalystet, de továbbra sem írja ki az "and" jelet. Pedig iszonyatos szükséges lenne programozáshoz.
Remélem vkinek van ötlete, találkozott már ezzel a problémával, s tudtok segíteni.
Előre is köszönöm.
üdv:
doddencs -
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Az miért van, h. beállítom, h. a képernyő lehajtásakor hibernálja a gépet - és ennek ellenére nem történik semmi? És akármire állíthatom, mindig olyan, mintha "nincs műveleten" lenne.
üdv:
doddencs -
doddencs
senior tag
válasz Eszleny #4800 üzenetére
Én beállítani nem látok semmit, sem az IE-ben, sem a Firefoxban. Meg nekem az jött le, ez csak egy sima jelszómegjegyző, annyi extrával, h. ha az oldalra lépek, beugri kaz ablak, s kiválaszthatom, melyik névvel akarok bejelentkezni.
Semmiféle ujjlenyomat-beállítást nem látok, a programon belül, edit - és semmit nem enged állítani, csak név+jelszó.
Ha tényleg csak ennyi, törlés, mert így idegesítő.
-
doddencs
senior tag
válasz doddencs #4795 üzenetére
Vagy legalább azt hol tudnám beállítani, h. egy adott oldalon soha ne kérdezzen rá erre...
Ha meg letörlöm, akkor a Vistának van vmi beépített uilyen funkciója, ami nem terjed ki a böngészőkre? Mert azért pl. a nod32 esetében a jelszót, mely szám-kis-nagy betű variációja, nem egyszerű mindig beírni.
-
doddencs
senior tag
válasz xcbiker #4794 üzenetére
Valóban az volt, le is állítottam, nekem ne világítson.
Még egy újabb kérdésem lenne.
A böngészőben letiltottam a jelszavak megjegyzését, ennek ellenére folyton beugrik egy ún. "Credential Manager Single Sign On" program/funkció (gmail, iwiw..minden jelszónál), de nem igazán értem mi ez.
Mert felteszi a kérdést, h. a rendszer jegyezze-e meg az adatokat, ebből kifolyólag gondolom csak vmi hasonló dolog, mint a böngésző beépítettje, csak a rendszer csinálja meg.
De azt meg nem szeretném, ha mindenki, aki a gépemnél van, bejelentkezzen simán. Van félnivalóm ezzel kapcs.? Gondoltam arra is, h. letörlöm simán - bár ez sem biztos megoldás, mert úgy vettem észre, a NOD32-nél is, ha nem "yes"-lem le ezt a dolgot, akkor a köv frissítésnél újra kéri a jelszót.(pedig ott a jelszó, de újra be kell írnom.. ) De minden egyes gmail-nél meg idegesít.
Nah, hát akinek van valami infója ezzel a Managerrel szemben, az ossza meg velem.
thx
doddencs
(kicsit hosszabb lett a hsz, mint terveztem ) -
doddencs
senior tag
Neten tudnék vhol kézikönyvet, használati könyvet találni a notebookhoz? Gondolok itt .pdf formátumra. Magyarra gondolok, max angol. A HP oldalán nem találtam
Igazából arra kellene, hogy, nem vagyok tisztában néhány visszajelzó leddel, mit is jelentenek. Mert most is világít egy lakat, 1-essel mellette, s fog. sincs, mi lehet.
-
-
doddencs
senior tag
Hi!
Még mindig 8510p notiról van szó. Annyi problémám van, a napokban jelentkezett, hogy mikor az érintőgombokkal állítom a hangerőt, eltűnt a visszajelzés, hányas erősségnél járok. Arra gondolok, hogy korábban mindig felugrott egy pici ablak (nem is igazán ablak, csak egy visszajelzés, asszem kék), ahol ment a hangerő erőssége fel/le.
Ezt elő lehet vhogy varázsolni?
thx
doddencs -
-
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Feltelepítettem a notebookra (HPQ 8510p) a Vistát, s mivel a Vista elég sok drivert felismer, csak ahiányzókat akarom rárakni, és így a honlapról szedegettem össze a szükségeseket, nem pedig recovery dvd-ről valamennyit.
Az eszközkezelő alapján 5 eszközhöz nincs driver:
Alapvető rendszereszköz, hálózati vezérlő, ismeretlen eszköz, PCI egyszerű kommunikációs vezérlő, PCI soros portSegítségeteket kérném ,melyik driverek ezek, a link alatt melyiket kell letöltenem, telepítenem?
[link]THX
üdv: doddencs -
doddencs
senior tag
-
doddencs
senior tag
válasz spyduck #4361 üzenetére
Ez viszont szerintem rossz beállítás lehet.. Az elején lehet h. elkapkodta az ujjminta bevitelét, vagy rosszul van beállítva. Mert vhol ahhoz is lehet érzékenységet meg egyebeket beállítani..
Valamint nem tudom, az a szervizes milyen gépen próbálta, de a mai gépeken azért már fejlettebb a kütyü
-
-
doddencs
senior tag
-
doddencs
senior tag
HPQ 8510p
Pro & kontra
Érvek & ellenérvekBárkinek személyes tapasztalata van a géppel kapcsolatban, ossza meg velem.
Köszönöm
doddencs
Új hozzászólás Aktív témák
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Facebook és Messenger
- Elektromos cigaretta 🔞
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Escape from Tarkov
- Asszociációs játék. :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest