Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
makoss
veterán
válasz
SunMount3r #34199 üzenetére
Jó, csak tudni kellene mi a pontos neve, hogy rá tudjak keresni
Amúgy szokott jönni rá frissítés...
Amúgy kodek hiányra is gondoltam, mert néhány youtube videónál is szokott lenni ilyen jelenség.[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Én azt aláírom, hogy vannak dolgok amik hiába drágák, alap dolgokon hasalnak el, de tényleg
Nekem tetszik a C4, betyár szépen jeleníti meg a dolgokat, de azért ez alap, és más is Oled tévén csinálja dolgait, picit fáj azért ez mert nem gondoltam, hogy pont ez a gyengéje
Az Oled megjelenítőknél inkább a beégés volt a téma, de minél modernebb egy Oled tévé, annál kevésbé kell már ettől tartani szerintem...
#34197 SunMount3r Az autó freki váltás be van kapcsolva a PotPlayer-ben?
Azt nem tudom, merre találom?
Sokminden van Potplayerben, el lehet veszni benne...
60 fps-re feljavító lejátszó amiről tudok az SVP, a másik a Splash. Elöbbi fizetős, utóbbi ami nekem is van, ingyenes.
Ha Potplayerben rátalálnák arra amivel lehetne javítani ezeken a videókon, az már jó volna!
De ha a fejlesztők helyében lennék, én erre koncentrálnák, ami 60 fps-re javít föl! -
SunMount3r
nagyúr
válasz
makoss #34191 üzenetére
Az autó freki váltás be van kapcsolva a PotPlayer-ben?
Amúgy ilyen videókártyával már használhatnál valami interpoláló programot PC-n, akár 60Hz-re is felpörgetheted a videókat vele és jóval folyamatosabb lenne a mozgás.
Majd a többiek írják, hogy melyik a mostani két legjobb ilyen program, nekem most nincs eszembe...
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
makoss #34195 üzenetére
Mindennek van előnye és hátránya. Sok pénz elköltése nem jelenti azt, hogy teljesen megszűnnek a problémák, csak más problémák lesznek
TruMotion beállításhoz a TV leírásában találsz infókat. Valószínűleg PC módból át kell rakni magad máshova. Ha viszont játszol a TV-n, akkor mindenképp ki kell kapcsolnod a TruMotion-t és visszaállni a mostani módba.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
PC-re még eddig nem tudtam beállítani a TruMotion-t.
Tévét meg csak e miatt nem szeretnék váltani, csak fura, hogy egy jóval gyengébb tévén ez a hiba nem hiba, egy hatszázezres tévénél a rengeteg beállítások mellett sem lehet beállítani ezt
Érdekes...
Mindegy, köszi az infót -
PuMbA
titán
válasz
makoss #34193 üzenetére
Akkor vagy kisebb OLED TV-re váltasz vagy visszaváltasz LCD-re vagy kapcsold be a TV-n a TruMotion-t a képbeállításoknál, ami mesterséges képkockákat fog kiszámolni a valósak közé
Utóbbi valamennyi képhibát is fog okozni, hiszen nincs tökéletes algoritmus.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
makoss #34191 üzenetére
Ez normális és megszokható. Az OLED panel válaszideje azonnali, 0.2ms, tehát nem ad hozzá plusz elmosódást a képkockákhoz, mint egy LCD panel a 10-15ms-os válaszidejével. Emiatt szaggatottabbnak látszik az alacsonyabb fps
Azt is figyelembe kell venni, hogy a TV méretével is növekszik a szaggatottság érzés, tehát ha eddig 55 colos TV-d volt és most 65 col, akkor ez is hozzáad.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Üdv!
Kb 2 hete vettem egy LG 65 C4 OLED tévét, nagyon szép képe van, de ahogy a képminőséget felerősíti, úgy romlik a 24 fps, vagyis minden 30 fps alatti MP4 videólejátszás folyamatossága
Lejátszónak Potplayert használok, ez vált be a legjobban...
Az a gondom, hogy hiába a megszokott módszerrel kötöm össze az RTX 4080 videókártyám Denon AVR-X1500H erősítőn keresztül a tévére ARC, vagy direktben videókártyáról közvetlen tévébe az új HDMI 3 méteres kábelem, ugyanúgy szaggat
Kipróbáltam pár beállítást, de nagyon nem merek állítgatni, jobban szeretném ha segítene valaki
Vagy egy topikot ahol ezzel foglalkoznak -
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Szeretnék összerakni egy kis letöltő/videólejátszó gépet a nappaliba, a cél az lenne, hogy tévére kötve fhd/4k filmeket tudjak lejátszani róla, a háttérben pedig elvégezze a letöltést, visszatöltést, megosztást az otthoni hálózaton.
Ezt raktam össze egyelőre csak fejben:
ASUS Prime N100I-D D4
LCPOWER 1360mi 75W
8 giga ddr4 ram és valami M2 ssd innen az apróról1 darab 3,5 collos 5400-as hdd menne még bele (ez már megvan), oprendszernek elsőre Libreelecet gondoltam, aztán ki tudja. Mi a véleményetek? A tévé 4k/hdr képes, DV nem különösebben érdekel. A jelenlegi felállás minipécé, mint szerver, erre külső házban rá van kötve a 3,5 collos hdd, a lejátszást amlogic box vagy a tévé saját lejátszója végzi. Ezeket szeretném egy eszközzel kiváltani.
-
Krissz80
senior tag
válasz
Celithrandi #34186 üzenetére
A DV esszenciáját a dinamikus metaadatok adják, igazából egy HDR10 + DV metadata.
Persze van olyan DV ami speciális, a Profile 5, mert annál az alapsáv nem HDR10 kompatibilis. Illetve BD esetén sok esetben használnak kiegészítő sávot a jobb részletesség miatt, de az alapsáv azoknál is HDR10. Eltűnni mostanában nem fog, nehéz elképzelni ennél jobb képminőséget produkáló technológiát. A HDR10+ gyakorlatilag hasonló technológia csak máshogy használja a dinamikus metaadatokat.Én mióta DV képes a TV-m csak azzal játszom le a videókat, sajnos DTS-t nem tudja, de az újabbak már igen. Ezzel megszűntek a kadencia problémáim is.
-
djnice
veterán
válasz
Celithrandi #34186 üzenetére
Jobb, a dinamikus metaadatok miatt (és igen, megnéztem real-time, és nem statikus az iPhone felvétel). Így a megjelenítő pontosabban tud tone mappelni.
Nem sok Dolby féle dolog tűnt el eddig, talán a kazettáknál a zajszűrés és házimoziban a Pro Logic. -
djnice
veterán
válasz
tobias88888 #34183 üzenetére
Én is kizárólag 4K60p DV-ben veszek fel az iPhone-nal. Tegyél fel egy Plex-et a TV-re, hibátlanul lejátsza.
#34184 Celithrandi: Ha már tudja a telefon, akkor miért ne rögzítsünk a legjobb minőségben?
Itt egy példa: [link][ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
válasz
tobias88888 #34183 üzenetére
de miért szeretnél dv videót felvenni? az sdr vagy hdr nem megfelelő?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
tobias88888 #34180 üzenetére
PC-na csak nagyon speciális (és ritka, pl. valami laptop) hardverek esetén van natív DV.
-
Alien!
senior tag
válasz
tobias88888 #34180 üzenetére
ha csak nincs valami nagyon nyomós oka, hogy PC-vel próbálgasd, akkor sztem maradj a TV saját lejátszójánál vagy valamelyik androidos lejátszónál (PLEX, Emby, Vimu, Kodi).
Pc-n elvileg megfelelő VGA esetén az Energy player + Dolby ACCES szoftverrel megjeleníthetők a DV fájlok hdr-re konvertálva. Vagy esetleg az MPC-be + mpc-vr kombóval érdemes próbálkozni még. de sztem csúnyább a kép DV esetén.
-
tobias88888
őstag
Van valami megbízható megoldás Dolby Vision fájlok lejátszására Windows 11-en? Ha átmásolom pendrive-ra tökéletesen lejátsza az Philips OLED806. Win11-el viszont abszolút fájlfüggő: néha nagyon sötét, néha a színek nem jók, de az biztos hogy sose tökéletes. HDR aktiválódik mindig, de a kép nem okés. Próbáltam MPC-BE-vel, vlc-vel, de a beépített Filmek+Tv appal is, de ugyan az.
-
Celithrandi
addikt
válasz
Celithrandi #34178 üzenetére
tehát nálad azonos?
-
Celithrandi
addikt
válasz
SunMount3r #34176 üzenetére
nekem reinharddal fakulnak a színek és nő a gamma ha összevetem a gyárilag sdr el.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Celithrandi #34173 üzenetére
Nekem Reinhard-al is jó.
-
Q
senior tag
válasz
Celithrandi #34174 üzenetére
Nem tudom, én is csak kérdésként tettem fel. Kodit nem használok, csak Madvr-t.
-
Celithrandi
addikt
válasz
SunMount3r #34172 üzenetére
közben meglett köszi csak hang leképezés volt a neve így nem foglalkoztam vele. Amúgy pont hogy a reinharddal szar, azt kell bármi másra állítani
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Celithrandi #34170 üzenetére
Ha a Kodi-ra gondolsz, ott a lejátszás közben alul a kis "Film szalag" ikonnal megnyíló menüben állítsd a Tone Mapping-ot Reinhard-ra, alatta pedig még a világosságot is tudod állítani.
-
Q
senior tag
válasz
Celithrandi #34170 üzenetére
Kodi akart lenni a "kocsi"? Madvr?
-
Celithrandi
addikt
Tudnátok abban segíteni, hogy kocsival win alól hogy lehetne hdr filmeket sdr-ben lejátszani külső lejátszó meghívása nélkül? Sajnos a beépített lejátszó nem konvertel megfelelően és színtelen lesz a kép, mpcbe-t meghívva ez megoldódik viszont annak meg nincs rendes kontrollerrel irányítható kényelmes kezelőfelülete
Van erre valami megoldás? köszi
-
PuMbA
titán
válasz
Krissz80 #34168 üzenetére
Mivel az emberi szem analóg, ezért nem ilyen egyértelmű határok vannak, hogy 24 fps a határ
Anno 12 fps-sel, azaz 12Hz-zel kezdődtek a néma filmek, tehát ott már mozgóképpé válik számunkra a dolog. A TV adás pedig 50fps (50Hz), azt jóval folyamatosabbnak látjuk, mint a mozifilmeket, tehát felfele is bőven van különbség a látásunkban. Nem véletlenül vannak 165 vagy 240Hz-es TV-k és monitorok sem, hiszen még ezeket is folyamatosabbnak látjuk az 50 vagy 60-hoz képest. Az emberi érzékelést nehéz lebontani műszaki adatokra, de az biztos, hogy vadászpilóták 1/400 másodpercre felvillanó képeket is érzékeltek egy tesztben, tehát olyan 360Hz-ig biztosan látjuk a különbséget folyamatosságban.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
syrus1006 #34164 üzenetére
A frekvencia váltás táblázatban a Display mode oszlopban az első 23-ast állítsd át 24-re és úgy nézd meg
Lehet, hogy a TV-d vagy az AVR-ed a 24Hz-zel érzi jól magát.
Krissz80: Ami helyes is
A TV-ken a 23Hz az a 23,976Hz-et jelenti, a 24Hz pedig 24Hz-et.
[ Szerkesztve ]
-
syrus1006
tag
Egy apró dolog amit közben kiszúrtam, és esetleg közelebb vihet a megoldáshoz. Ha a topic leírásban szereplő frekvencia váltást beállítom a lejátszóban, akkor észelelem a szaggató jelenséget, ha manuálisan átállítom a kijelző frissítését 60Hz-re akkor nem.
Frekvencia váltás beállítva a lejátszóban:
[link]Windows display settings film lejátszás közben (szaggatások jelen vannak):
[link]Ha ugyanitt manuálisan átállítom 60Hz-re akkor nem tapasztolom a szaggatást:
[link]Elképzelhető, hogy valamelyik eszközöm a láncban nem támogatja ezt a frekvencia váltásos lejátszást? Vagy mi okozhatja a gondot?
-
syrus1006
tag
Az AVR-en nincs túl sok video-val kapcsolatos opcióm, szóval azt ebben a tekintetben lehet kihagyhatjuk. A teljesség igénye nélkül a TV-n most ilyen beállítások vannak:
Filmmaker mode (Próbáltam sima Movie mode-ot is de nincs nagy változás)
HDR Tone Mapping - Active
Contrast Enhancer - High
Color Space Settings - Auto
Gamma - ST.2084Picture Clarity Settings - Off (Ha ezt bekapcsolnám akkor ilyeneket lehetne benne állítani: Judder Reduction, LED Clear Motion, Noise Reduction)
A konkrét jelenetnél amivel kapcsolatban a grafikont is betettem, a kamera mozog jobbról balra egy nagyon színes háttér előtt, és olyan mintha közben kicsit "szaggatna" a kép.
Először gondoltam arra is, hogy az adott mkv-vel van gond, de pár napja néztem másikat is, ott meg random nem gyors jeleneteknél is szaggatott egyet-egyet. -
syrus1006
tag
Rendben, csatolom a jobb alsó sarokban látható grafikont egy kissé "szaggató" jelentnél:
-
syrus1006
tag
Sziasztok!
Adottak az alábbiak:
Legfrissebb MPC-BE + MPC Video Renderer, a fórum leírásában megtalálható beállításokkal.
PC: Gigabyte A520M S2H, Ryzen 5 5600G, 16GB DDR4 3200Mhz, Sapphire RX6600.
A PC egy 4K/60Hz, HDR képes AVR-en keresztül csatlakozik a TV-hez (Samsung QE55Q60DAUXXH) HDMI kábeleken keresztül.Bizonyos filmeknél, nagyobb kamera mozgásoknál néha előfordul "szaggatás", de van amikor nem is kell hozzá nagyobb kamera mozgás, csak mondjuk egy jelenet elejénél vagy végénél van egy kis szaggató mozdulat.
Alábbiakban csatolok egy screenshot-ot a statisztikából, ebből nem tudom lehet-e bármit látni szakmai szemmel? Esetleg valami ötlet mi okozhatja?
-
Exodius
őstag
Húha!
Utoljára 0.6.9.2117-em volt, de maradtam a madVR mellett. De ahogy látom, gyorsan fejlesztik az MPC Render-ert.
Utolérte már a mad-et? Érdemes válltani rá? -
hundai
aktív tag
Leteszteltem a leírásomban lévő konfigon is a legnagyobb filmet, tökéletesen megy.
Úgyhogy hardveres a gond -
hundai
aktív tag
-
PuMbA
titán
válasz
hundai #34149 üzenetére
Úgy látom, hogy régibb az MPC Video Renderer-ed. 0.8.3, most meg 0.8.9 van. Telepíts egy legújabb 1.8.2-es MPC-BE-t, aminek a telepítőjében benne van a 0.8.9-es MPC Video Renderer és telepítés közben nyomj egyet a Beállítások alaphelyzetbe állítására. Utána pedig az MPC Video Renderer kiválasztásakor a mellette lévő Tulajdonságok gombra kattintva is nyomj egy Default gombot. Így próbáld újra.
VGA drivert is frissíts legújabbra.
[ Szerkesztve ]
-
hundai
aktív tag
Szia!
Beállítottam a leírásban szereplő hz-eket, sokkal rosszabb lett. -
hundai
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a lenti megakadással kapcsolatban.
i5 8500T / GT1030 (GDDR5) , 16GB RAM konfig mellett rendszeresen, kb ugyanolyan időközönként megakad a kép.
Kép róla: kep1
A videó adatai:
RUNTiME.......: 02h 34m 23s ██ SiZE..........: 79.1 GB ██ ViDEO.CODEC...: HEVC ██ HDR FORMAT....: Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, BL+EL+RPU ██ FRAMERATE.....: 23.976 ██ BiTRATE.......: 67.5 Mbps ██ RESOLUTiON....: 3840x2160Ennél a videónál is megakad de nem ennyire: RUNTiME.......: 02h 23m 30s ██ SiZE..........: 54.7 Gb ██ ViDEO.CODEC...: HEVC [HDR10] ██ FRAMERATE.....: 23.976 ██ BiTRATE.......: 49.4 Mbps ██ RESOLUTiON....: 3840x1600
Ennél még hdr bekapcsolásával sincs gond, az első kettőnél viszont ki volt kapcsolva:
RUNTiME.......: 02h 10m 14s ██ SiZE..........: 46.4 Gb ██ ViDEO.CODEC...: x265 ██ FRAMERATE.....: 23.976 ██ BiTRATE.......: 29.5 Mbps /DV 6,2 Mbps ██ RESOLUTiON....: 3840x2160Ennyire szükség lehet videókárya részéről a hardveres kódolásra? ha jól tudom, azt GTX 1050 fölött tudja. FUra, mert a processzor kb 10 % on fut közben, a gpu 50-70%.
-
thomasrc
tag
válasz
Márton #34133 üzenetére
Nálam alapból G-Syncet csinál, ha nem tiltom le Nvidia CP-ben, de vegyes a kép: ASUS monitoron nem megy kadenciahelyesen lejátszás, az LG TV-n viszont igen. De az sem tökéletes, mert 119,9xxx Hz-re áll be a TV, ezért időnként van frame repeat (mondjuk én nem veszem észre, csak látom a statisztikában). Ha átváltatom 119 Hz-re MPC-vel, akkor 119,88xxx Hz-re áll be, úgy már nincsen drop/repeat belátható időn belül.
Én azt mondom, hogy biztos-ami-biztos alapon azért majd teszteld le.
RTINGS-nek van hozzá egy videója:
https://www.rtings.com/images/test-materials/2015/305_24p.mp4Használata: Mobiltelefont beállítod manuális módban 1s (1 másodperc) expoidőre és lősz egy fotót a képernyőről. Ha kadenciahelyesen megy a lejátszás, akkor nem lesz sakktáblás az ábra. Ez a biztos.
A G-Sync beállítása úgy történik, hogy Nvidia CP-ben hozzáadod az MPC-t a programokhoz és a monitortechnológiánál választható ki:
Nálam madVR miatt vannak ezek beállítva, ne másold le a beállításokat... Csak illusztráció jelleggel rakom be.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz
SunMount3r #34138 üzenetére
Na majd ha lesz időm, átolvasom ezt az oldalt
-
Márton
nagyúr
válasz
SunMount3r #34136 üzenetére
De én nem akarok fix frekit váltani, mert az feketeképpel jár.
A monitor menjen csak 165 -vagy bánomisén milyen- Hz-en és a gsync majd megoldja, hogy ha 50p videót kap a vga-tól, akkor 50-et frissítsen a moncsi, ha 60 a videó, akkor 60-at. Játékoknál ez így van nem? Játszol 100fps-sel, 100-at jelenít meg a moncsi, teljesen fluid. Hirtelen beesik az fps 80-ra, akkor is fluid marad és 80 képet jelenít meg a moncsi. Nincs fekete váltás. Na valami hasonló működik-e videólejátszás esetén is? Erre irányult kérdésem. -
Márton
nagyúr
válasz
SunMount3r #34134 üzenetére
Épp ezt akarom elkerülni: a frekiváltást. Eddig így használtam. Zavar a fekete.
Ugye tudod mi a gsync/freesync lényege? -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Márton #34133 üzenetére
Az összefoglaló szerint be van állítva a frekiváltás az MPC-ben? Mert akkor működnie kell. Bár a "feketekép" effektus frekiváltáskor nem biztos, hogy kikerülhető. Amúgy meg 23.976, 24, 25fps-es videók esetén még attól is függ, hogy a monitor le tud e menni addig a frekvenciában. TV-k esetén persze ez úgy van, hogy pl. 24fps esetén annak a többszörösén pl. 120Hz-en jeleníti meg. Monitoroknál ebben nem vagyok biztos, hogy ez így működik.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz
Atilla001 #34132 üzenetére
Az engem is nagyon érdekelne, hogy mpc-hc/be esetén van-e lehetőség gsync/freesync használatára? Tehát úgy frissítsen a monitor, ahogy a képkockákat küldi a gép. Ha 50fps videót nézek, akkor 50-en, ha 60-at, akkor 60-on. Minden videó kadenciahelyesen jelenjen meg, mindenféle stutter és zavaró, frekiváltás miatti pár sec feketekép nélkül. (ahogy eddig volt)
-
Atilla001
senior tag
Sziasztok. Adott az MPC-BE friss. Adott egy ASUS XG27ACS monitor HDR támogatással. Elindítok egy filmet és a monitor rögtön bekapcsolja a HDR-t. Amúgy off ban van. Elvileg ha bezárom a lejátszót, ki is kapcsolja. Ezt a lejátszó csinálja? Van erre beállítás. Illetve a gsync freesync lehetőséget össze lehet hozni a lejátszási frissítéssel valahogy? A projectorom ezeket natívan tudja 23.xx re gondolok és társai. thx
-
VoidXs
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #34130 üzenetére
Persze, folyamatosan történik ilyen. Például a Cavern Atmos onnan indult, hogy szakadozott, 2 másodperc alatt 1 másodperc anyagot tudott feldolgozni, ma ugyanazon a Ryzen 5600-on egyszerre 30 Atmos sávot tud dekódolni.
-
aprokaroka87
nagyúr
Szoftveres dekóder megoldást lehet annyira optimalizálni hogy ami korábban még akadozva ment, az mostmár szinte vaj simán megy?
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz
VoidXs #34123 üzenetére
Nekem elsősorban azt kellett látnom, h. a filmet képes-e átszuszakolni a lejátszó a 100Mbit-es LAN-on, vagy sem. A grafikon alapján folyamatosan a határon egyensúlyozna a lejátszás, és a csúcsok miatt garantáltan megakadás és homokórázás lenne.
Van még vagy 1 tucatnyi UHD filmem, amiknél rendszeresek a megakadások és bufferelések. Mivel ezeknél a matek (teljes fájlméret elosztva a teljes műsoridővel) elvileg alacsonyabbra jön ki mint az elméleti 100Mbit/sec, kíváncsi leszek h. ezekben az esetekben milyen grafikon fog készülni. Vagy pillanatnyi csúcsérték túllépi a 100Mbit/sec határt, vagy valami más lehet a háttérben amiért itt akadozások lesznek.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ricsip #34122 üzenetére
A minőség mérőszámai, hogy mennyire hasonlít a masterhez, illetve mennyire részletes. A bitráta azért nem számít, mert ez egy rendkívül komplex kódolás, az audionál is sokkal inkább, és beállításoktól függően pontosan ugyanaz a képminőség drasztikusan másmekkora lehet. Sokan hónapokig tuningolják az enkóderüket, abból lesznek olyanok, hogy BD minőség 5-8 gigában.
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz
ricsip #34119 üzenetére
Ultra HD Blu-ray - Wikipedia
The specification for 4K Blu-ray allows for three disc capacities, each with its own data rate: 50 GB at 72 or 92 Mbit/s, and 66 GB and 100 GB at 92, 123, or 144 Mbit/s. -
ricsip
addikt
Sziasztok, csak érdekességképpen: találtam 1 jó (free) bitrate viewer-t, amivel lehet egy kb. sávszél-grafikont kirajzolni
Itt egy példa a Dűne (1984) UHD UFO971-es virágboltos változatra:
Release v0.8.0 beta 2 · fifonik/FFBitrateViewer · GitHub
Jól látszik, h. egészen 136-137 Mbit/sec-ig fel tud kúszni a csúcs-bitrate, ami elvileg a HEVC és 4K UHD Blu-ray szabványban még pont benne van.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
Pont ehhez kapcsolódik a kérdésem.
A 60Hz-es világból ma én is léptem a 165-ösbe, épp ezzel a monitorral
Eddig nagyon tetszik, folyékony minden.
Viszont: én szoktam nézni 50p és 60p videókat is elég gyakran, mikor mi jön szembe.
Mivel ez a moncsi g-sync kompatibilis, ez egyben azt is jelentené, hogy pl. videólejátszás közben ha 50Hz jelet kap, akkor ebben ez ütemben frissít, ha 60-at, akkor abban, vagyis nincs üzemmód váltás és a vele járó - hosszú évek alatt már elég bosszantóvá vált - pár mp feketeség? Nagyon örülnék neki, de eddig még nem tudtam ezt elérni. Vagy ezt a médialejátszónak is támogatnia kell? Remélem nem csak a játékok tudják. Mert ugye ott úgy van, ha 50fps-t tud éppen a vga, akkor is folyamatos a kép, ha éppen 60fps-t tud gyártani, akkor is folyamatos és nincs semmi váltás, villogás.
Most úgy látom 165-ön megy az 50p és 60p videó is, ami laikusnak simának tűnik, de a tv-s szakmában eltöltött hosszú éveknek köszönhetően én látom, hogy nem 100% kadenciahelyes, amit nézek. Márpedig az nálam alap, anélkül olyan, mintha egy zenében a dobos néha félreütne..
köszi ha van tipp! -
Exodius
őstag
Skacok!
Akinek WHQD vagy 4K monitora van és HD vagy FullHD tartalmat néz, az mivel oldja meg, hogy makulátlan legyen a kép a skálázás miatt? Akár mdVR-ra akár másra gondolok most.
Milyen minimum videókártya kell egy optimális lejátszáshoz ha nehéz skálázó algoritmust kell bevetni?
Remélem nem hülye a kérdésem.
-
PuMbA
titán
válasz
papesz119 #34104 üzenetére
A mozgásjavítás Motion Plus néven van a Képbeállításokban, azon belül is a Speciálisban, ha jól tudom. A PC-t egyébként a HDMI/DVI feliratú portba kell dugni és a HDMI kiválasztásánál a távirányítón a Tools gombot nyomva és Szerkesztve be lehet állítani egy PC módot. 10 éves Samsung TV-k esetén még így volt.
[ Szerkesztve ]
-
karpetya87
csendes tag
válasz
kriess #34083 üzenetére
Köszi a tanácsokat, most minden faxán megy, de pont hogy a MadVR váltja most a frekit, és így jó (amúgy több helyen ajánlották is ezt, hogy ne a MPC-HC váltsa). Amúgy az eredeti problémát minden bizonnyal VGA és/vagy driver bug okozhatta, hétvégén VGA (és driver) csere történt - más okokból -, azóta nem jelentkezik a kép elmenés freki váltáskor.
-
papesz119
csendes tag
válasz
SunMount3r #34100 üzenetére
azt is próbáltam
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Hatalmas csomag vicc áron ,minden új!!!!!!!! Továbbértékesítésre is!+néhány ajándék CSERE IS!
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 / B450M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB M.2 SSD / 700W
- Acer játékra is,17,3"FullHD,core i5,Nvidia 2/4GB VGA,8-16GB RAM,SSD,Szép állapot
- Ps5 Slim lemezes 1TB/2TB extrákkal
- HP játékra is,corei5 7200u,R5 2GB videokártya,8-16GB RAM,120GB-1TB SSD,jó állapot