-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
-
föccer
nagyúr
válasz #98221312 #103487 üzenetére
Tök hülye vagypok a témában, szóval tessék fenntartásokkal kezelni, amit írok, de valami olyasmit olvastam, hogy azért nem hazsnálnak passzív sub-ot, mert kinyírja az erősítőt.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
-
-
B-L-A-C-K
titán
-
Borisz76
veterán
válasz #98221312 #102438 üzenetére
Több embert ültessetek le elé és próbáljátok ki, hogy kis , közepes és nagyobb hangerőn lehet e hallani valami nem odaillőt.
Ha egy hangfalnak baja lesz a nagy hangerő miatt annak "hallható" következménye van.
Annó direkt próbáltam nagy erősítővel kis hangszórót hazavágni :
leszakadt a kónuszról a tekercselés.
megszakadt a membrán...hasonlók.Meg kell hallgatni / nézni.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
devil-k
nagyúr
válasz #98221312 #102434 üzenetére
Ez a kiírás már harmadjára jelenik meg tőled. Nem kaptál rá választ?
"csutkára tekerte az erősítőt.. "
Miért tette?
Illetve azt sem értem, hogy az erősítőnek nem le kellett volna tiltania egy bizonyos hangerő fölött?"Légyszi segítsetek, mert, már új szett vásárlásán gondolkozik, de nekem meggyőződésem, hogy teljesen feleslegesen, nem akarom elhinni, hogy csak az ő számára hallható károsodás lenne jelen, szerintem csak bemeséli."
No comment.
- mozi bolondéria -
-
Dorian
félisten
válasz #98221312 #102434 üzenetére
Pontosan ugyanezt már írtad nemrég itt, kaptál is rá válaszokat.
Most mi a cél?De kaptál rá választ. Nem keresem ki, de emlékszem,. hogy írta valaki, hogy innen távolról hogy is tudhatnánk megítélni. Meg kell hallgatni, hogy torzan szól-e, ilyen egyszerű.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
Mikisys
őstag
válasz #98221312 #100605 üzenetére
Az a fél-hangerő nem mérvadó, mert függ a bemeneti jel nagyságától is.
Érezni, jobban mondva hallani, ha a hangsugárzó már sokallja amit kap, megváltozik a hang színezete, esetleg torzít a hangsugárzó, vagy furcsa mellékhangokat hallani belőlük.
A hangszínszabályozókat érdemes középre állítani, vagy kikapcsolni az erősítőben, akkor vélhetően tovább bírják a hangsugárzóid.Üdv!
-
törölt tag
válasz #98221312 #100597 üzenetére
8 ohmon kisebb torzittási értéket mérnek az alacsonyabb bemenő áram miatt.
4 Ohmig semi gond.
Ohmkülönbségek hatásai a rendszerre: kisebb ohm = hangosabb lesz a leadott hangerő és teljesitmény, hamarabb éri el a torzitási küszöböt melegebb élénkeb dinamikusab hangja lesz és az erősitő ennek hatványával egyenes arányban melegszik. De ettől nem kell félni mert: 1: van védelem és lekapcsol mielőt károsodna és 2: a kritikus alkattrészek 80-100 fokot is simán kibirnak csak szellőzés legyen megoldott!! -
Mikisys
őstag
válasz #98221312 #100572 üzenetére
Az 50W-ot vedd figyelembe a hangsugárzóknál és az sem mindegy, hogy hány Ohm-os?
Az erősítőnél sem mindegy, hogy azt a 100W-ot mekkora terhelőimpedanciára adja le.
Ha mindekettő 8 Ohm-ra van specifikálva, akkor óvatosan bánj a hangerővel, mert könnyen túlhajthatod a hangsugárzóidat.Üdv!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz #98221312 #99853 üzenetére
Jó, belépő kategóriában akad egy két kivétel az alap szettek közt. De azt felejtsd el hogy másik nagyobb passzív szubot rákötsz. Nem bír el vele. Alapból nem is ajánlottak az ilyen szettek.
Csabroncka: Egy ideális világban maximum.
monstre: Próbálgasd, az a biztos.
[ Szerkesztve ]
-
escape
aktív tag
-
Norbi 72
veterán
válasz #98221312 #98032 üzenetére
ugyanis ezek a netről töltött formátumok meg sem közelítik a bd lemez minőségét.
Én sajnos nem így láttam.Sötét lovagot elindítottam gyári korongon,és 18 GB MKV-n.Félórát kapcsolgattam,és akárhogyan erőltettem,nem a korong nyert nálam....ezt majd megísmétlem egy feltehetően jobb Pio 450(vagy hasonló lejátszó) utódjával,ha megjelenik vége.
Winne: 1. a fronsugárzók konkrétan arra nézzenek, ahol ülök?
Szerintem kicsit kijjebb legyenek forgatva.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz #98221312 #98047 üzenetére
A BD25-nél is lehet extra és több hangsáv, de akkor még jobban bele kell nyúlni a képbe/hangba, hogy rámenjen egy 25-ös lemezre.
(#98049) cekkk
Mi volt ebben a fellengzős stílus? Mert írtam neki, hogy ne írjon baromságokat? Ez nem az apácák találkozója, hanem ahogy liszi is írta régen: szőröstökű férfiaké. Nem az a baj, ha valaki hülyeséget ír, hanem az, ha valaki ezt nagy mellénnyel teszi.
(#98051) Jigsaw04
Blu-ray lemez fizikálisan (amit megveszel a MM-ból) = ugyanazzal, amit a neten BD50-n néven találsz. Semmi különbség nincs a kettő között, csak annyi, hogy az elsőt meg tudod fogni, a másodikat nem.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
törölt tag
válasz #98221312 #98045 üzenetére
Na jó, figyelj!!: Elismerem, hogy valószínűleg, én a bd 25-ös anyagot láttam, aminél ugye ahogy te is írtad jobb az eredeti kiadvány, megnézném, ezt az általad említett bd 50-es formátumot is. Egyébként ezeknél ugyanúgy fellelhető extra, több hangsáv, menü, mint az eredetin??
-
devil-k
nagyúr
válasz #98221312 #98041 üzenetére
Nem lehetne, hogy egy gondolatot 1 hozzászólásba írj? Vagy a hozzászólások számát akarod ezzel gyarapítani? A másik, hogy hol írtam olyat, hogy barom vagy?
Az a baj, hogy kevered a szezont a fazonnal...
Egy kis infó.
BD50/BD50 ISO
1:1-ben, mint a lemez.BD remux/BD remux ISO
1:1-ben, mint a lemez, csak menü, extra, felesleges szinkron és felirat nélkül.BD25
A cél, hogy ráférjen egy 25 GB-os lemezre. Itt szinte mindig belenyúlnak a képbe vagy/és a hangba.BD rip
Lebutított, mókolt anyag, kb. 2 GB.A másik, hogy a natív 4K filmet ne keverd már össze a remastered 4K-val...
(#98045) Jigsaw04
Semmi baj nincs a hangnemmel, ne írj hülyeségeket.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz #98221312 #98037 üzenetére
Ki beszél itt most a 4K-ról? Kijelentettél általánosságban olyat, ami nem igaz. Te sem láthattál még natív 4K-s mozifilmet, mivel még nem adtak ki korongon.
(#98038) Warter
Az is baromság, gondoltam sorrendben kérdezek rá a dolgokra.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz #98221312 #98032 üzenetére
"ugyanis ezek a netről töltött formátumok meg sem közelítik a bd lemez minőségét."
Mire gondolsz pontosan? Arra, hogy a neten fellelhető BD50 szerinted nem ugyanaz, mint ami a korongon van?
Mert ha igen, akkor egy nettó baromsággal lettünk ma "okosabbak".
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
mp54
senior tag
válasz #98221312 #96820 üzenetére
2cm-el nagyobb mint a tv állványom...
Mi nagyobb minél? A center mélysége a tv állvány mélységénél? Ha igen, valamerre lelóghat a center, mert súlyvonala valszeg 5-10 cm-re van az elejétől. Az enyém is lelóg előre, igaz nincs rajta tv, az egy dobogón áll mögötte, nekem elfért a kettő egy más mögött).
Mögé tenni ökörség. Tv-t tenni centerre se nyerő húzás, de sokkal jobb, mint mögötte...
Na most akkor elfér a center és a tv-t a center magassága fölé emelő dobogó egymás mögött vagy sem?[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz #98221312 #96813 üzenetére
Hát nem vagyok egy szaki, de a TV eléggé lefogja szerintem a center hangját ha berakod mögé. Ha még el is rejted (mondjuk besüllyeszted a falba...szerintem ez zsákutca.
Vászon mögé szoktak elhelyezni, de oda is hangáteresztő vásznat ajánlanak. Ami meg olvasataim szerint a kép rovására megy. -
Ragadozó
Ármester
-
Dorian
félisten
válasz #98221312 #94094 üzenetére
Senki nem nézett hülyének (én biztos nem) viszont te minket gondolatolvasónak igen.
Honnét gondoljuk az anyagi okokat, amikor a szomszédokat és a hangerőt emlegeted? Nem kell szégyellni, ha valakinek korlátozottak az anyagi forrásai, ugyanúgy azt sem, ha valaki gazdag, sőt, semmit sem kell, egy dolgot kivéve: ha valakinek rosszat teszünk.
Van haverom, aki milliós hangcuccot vehetne, de bögreszettet használ, mert nincs jobbra igénye, nincs ezzel sem semmi baj. A problémát amit felvetettél, valóban egy jobb hangdoboz szettel lehetne orvosolni, ennyi.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz #98221312 #94089 üzenetére
Szerintem mindenki ismeri az olyan csíptetős csatlakozókat, nekem is volt szerencsém hozzájuk 1998-ban vásárolt Pro Logicos Pioneer rádióerősítőm hátlapján.
Máskor használd a Link gombot!
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz #98221312 #94084 üzenetére
Ja értem, és a szomszédokat akarod kínozni a torzítással.
Elárulom, a jobb hangminőség nem jelenti azt, hogy hangosabban szól egy hangdoboz. És a legalja valamint a csúcskategória között még van jó néhány lépcsőfok.
Mekkora az a szoba, mert ha nagyobb, mint egy uszodai öltözőkabin, akkor tutira kicsik azok a kockák.Azt sajnálom, hogy nem korábban, a szett megvásárlása előtt jöttél kérdezősködni. Pár napja írta Tamoo, hogy mennyivel jobban járt volna, ha valaki lehülyézi, mielőtt megveszi ugyanazt a valamit, amiről most folyik a társalgás. Két hétig sem bírta és lecserélte. Előbb kockákat, utána az erősítőt is.
Ne haragudj a kemény szavakért, én már csak ilyen vagyok! Becsomagolhatnám selyembe, vattába a mondanivalómat, de a lényege akkor is ugyanez lenne. Ráadásul dühös vagyok, amiért Rosberg autója bedöglött.
Azokba a csíptetős csatlakozókba is simán belefér 2,5 mm2-es kábel. De első körben nem a kábelek cseréjéről volt szó, hanem a kockákéról.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz #98221312 #94080 üzenetére
Azokkal a mélyen kritikán és színvonalon aluli dobozkákkal bármi előfordulhat. Azt szoktuk mondani, hogy kóbor kutyák elriasztására való, az irányukba történő lendületes és magas ívű hajítással.
-
devil-k
nagyúr
válasz #98221312 #92876 üzenetére
Próbáld ki, ugyanis a THX féle ajánlás itt nem mindig célravezető. Hívj át 2 cimborát, te ülj a hallgató pozícióba, ők pedig rakosgassák fentebb-lentebb, ahova irányítod őket, közben meg mehetnek a tesztanyagok.
aProPeti87
25 nm2-re gondolsz? Ott pedig kényelmesen lehet mozit kialakítani, HA a körülmények is adottak.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz #98221312 #92858 üzenetére
Gyakrabban kell porszívóznod. Egyébként mitől poros? Nem takarítasz? Nem nagyon értem. Érdemes mindig porolni, porszívózni, így elkerülheted az ilyen jellegű problémákat. Egyébként nem tesz jót semmilyen elektronikai eszköznek ha poros, illetve ha az elektronikába túlzott mértékű por kerül.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
BBéci
legenda
válasz #98221312 #89528 üzenetére
Mindkét készülék menüjében engedélyezni kell a ki-bekapcsolást.
(#89527) redXIII
Nem offtopik téma.Olyan centersugárzót vegyél, ami passzol a frontokhoz, ugyanabból a családból származzon.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #98221312 #87808 üzenetére
Azért megkérdezem, melyikért adsz szivesebben ki pénzt: új tévéállványra vagy javiuttatásra?
Iróniát félretéve azért elég sokat kibirnak de nem érdemes ezzel játszani.. ha egy polcot kiveszel fölüle akár ugy hogy lejeb helyezed az is segit, max ami helyette volt máshová rakod.
Egy kérdést engedj meg: és milyen video/hdmi beállitással hazsnálod?
értem, igy langyos is marad mert elég kicsi táp van benne emlékeim szerint és nyitott D osztályó emlékeim szerint (egy végfok IC van benne) gy nem lesz vészes..
Porosodás:nem lesz baja, fel van rá készitve kivéve ha sivatagi szélviharban 50 fokban használod[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- World of Tanks - MMO
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szólánc.
- Kerékpársportok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés