-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
Rákérdezek Mario Frennelid-nél hátha van valami bennfentes infója .
Minden esetere még az Arendal 1960 1V jöhet szóba vagy a 1723 V1 de azt már sokallom árban 2 db esetén. Vagy két r115sw, de az meg már túl nagy és olyan sokat kéne előre húznom a kanapét, hogy tiszta ormótlan lenne minden. -
powerup2
addikt
Kéne egy összefoglaló hogy melyik sub ajánlott minek mi az előnye. Akár hangszoró méretek alapján is
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
mettek
addikt
A másodikat a frontoldal jobb oldalára a front és a fal közé tudnám tenni ahol kb 50-60 cm hely van. Itt lenne helye ahol a légtisztító van.
A jelenlegi a szoba középvonalában a kanapé bal oldalánál van. Itt volt a legegyenletesebb.[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
mettek
addikt
Szted nem jó ötlet? Egy második elac 3070 méretben sem férne el sajnos. A 2070 meg manuálisan nem kezelhető, csak telefonról és félek hogy ha lesz egy szoftveres gebasz akkor kezelhetetlen a szub. Ezért a 2070 kiesik nálam. A 3070 meg elég nagy és már nincs hely a szobában annyi.
Amugy 1200 watt az elac, nem 900 :)
Jelenleg 52-56 hangerő álláson megy és így is bontja a házat ha az avr-en odatekerem. A gond hogy a kanapé bal oldalánál találtam meg neki a megfelelő helyet és emiatt is érezhető hogy onnan szól.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"Nincs ilyen, hogy hangzás szimmetria. Amikor vízszintesen két hangforrás ugyanazt a hanghullámot sugározza, kioltások fognak jelentkezni közüttük."
Nekem a "szokásos" szimmetrikus felépítésű centerem van, ilyen: [kép] Akkor ezeknél a két középsugárzó nem ugyanazt a hangot küldi ki?Szerintem.
-
Khaosz55
addikt
Olvastam a teszteket és mérési eredményeket a Monolith-ról az audioholics-en. Mérések és alapján és leírtakat olvasva meggyőző nem erről van szó. Majd akkor kiderül milyen lesz az új széria.
Nekem nem játszik mivel túl hosszú méretre.Az XTZ-nek írtam, volt egy kérdésem az Edge erősítővel kapcsolatban. Erre elküldték a végfok leírást. [link] Elég részletes, az viszont tuti ez a végfok elég a mélynyomóhoz.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Köszi és a többieknek is.
Elkezdem átolvasni őket. Onnan jött az ötlet, hogy én is vadásztam a Jamo D500-as LCR triót, aztán újra és újra felszínre tör a DIY hajlam. Alapvetően nem lenne rá igény, mert a jelenlegi rendszerem a jelenlegi helyén több mint jó, csak van az a fránya mozibogár... mellé meg úgy érzem ideje felköltözni a falra. Vászon nem aktuális, a tv és a mostani média bútor között 32cm van, oda kéne beférni. -
Quetz
őstag
Itt egy példa a rossz teljesítményre: DIYSG Volt-8 (v2) Speaker Review
Az egyik lehetséges indok az ilyen problémákra amit te is írtál, hogy a tölcsér szerepét a woofer játsza el, ami nem tud megfelelően merev lenni. Surroundnak még elmegy, de LCR-nek biztos nem használnám.
-
VoidXs
nagyúr
Aktív, fázistolástól mentes váltót kell használni, pl. Cavern-ben a synthetic biquad-ot, esetleg MiniDSP-t FIR-rel, és probléma hibátlanul megoldva. Nem ok nélkül ilyen szinte minden pro koax, pl. az RCF NX 15-SMA, amiket a számomra top 1 "házi"moziban használtunk. Az egyenetlen off-axis párban árult daraboknál, mint amiket SPEA kinézett, nem szokott előfordulni, ugyanilyen formafaktor a JBL koax platformja is (pl. SCS 8/12). Az RCF és a Tannoy a tölcsérre esküszik, az önmagában garantálja, hogy nem fordulhat elő durva esés.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
spiky03
veterán
Igen ez lenne terv.
Ezért nézegettem a Jamokat meg a Teufelt is azok mind olyanok.
Meg ugye a JBLeket is csak azok túl nagyok és nem férnének el ott ahova raknám a frontokat, meg a center helyén sem.Az XTZnel nem gond hogy hátul van a reflex nyílás ha teljesen a falra van téve?
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
Ezek egyike sem idei gyártás.
Akkor nem számít, hogy azok három utasak az LCR meg kettő?
Csak így, hogy lesz egységes a hangzás?
Vagy ezen segít az egységes 80hzes vágás?Mert a mostani Cantonjaim mind két utasak ha jól tudom.
-
powerup2
addikt
Hát nézegetem a teszteket 3 utas kivitel a legjobb ha centerről van szó. A 2 utas kivitelnél középen jó a hang kicsit odébb már nem olyan mint középen. Néztem azt a martin logant is bár kicsinek találom a 2db 13cm hangszórót.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
Martin logan nem borotvál le ?
-
powerup2
addikt
Szimpatikus még ez REVEL C208 de a martin logan is. De a C18 ára eléggé durva ...
-
pontyos
senior tag
Igen, mindet adott - hardverek - kábelezés - stb 20 nm nappaliban van a jelenlegi rendszer.
Samsung 65"Q90T - Onkyo RZ840 - Zidoo Z10PRo - Jamo J110 SUB - Neotech KS-11275 kábelek, illetve AudioQuest Pearl HDMI
Egy teljesen átlagos nappali, kicsit a mozizásra alakítva, de zeneszoba is egyben, illetve élet tér. Ezért álló front most nem jön szóba.
A Mission ök ezen családja [link] egy jó kis széria volt anno.
De biztosan szeretném már cserélni, és hosszas keresgélés után, még hallhatás előtt természetesen, az SVS széria az ami belefér. A pandémia előtt már elkezdtem a kutatást, de a hangfal vásárlás óriási macera, főleg hogy igényes füllel rendelkezem, nem mindenhol van lehetőség sztereo vagy 5.1 ben demózni. A keret összeg pedig talán elég lett volna két éve, azóta viszont az árak Szóval ha van valakinek SVS...
Köszi előre is -
spiky03
veterán
Nem az, egy sima ALR vászon.
De lehet, hogy már nem fehér a fal, hanem karamell színű, lehet egy normál vászon is jó lenne, ami lehet hangáteresztős. Akkor 1 méretet tudnék is ugrani a 110"-ről 120"-ra.
Mondjuk nem tudom az milyen árban lenne, meg az F22 kivetítené-e azt a méretet a jelenlegi helyéről.
Amúgy ide kellenének a hangfalak, a piros helyekre.
[kép]
[kép][ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
Ez már elég kemény lehúzás és van aki beveszi
-
VoidXs
nagyúr
Azt hittem, csak egyedüli megvezetett szerencsétlen volt, aki ezzel rámírt ismeretlenül Facebookon, de akkor elterjedt. Ha a TP-Link lennék, én is ilyet terjesztenék, főleg azok után, hogy a "csak a TP-Link jó" szöveget is hozzácsapják. Hihetetlen ereje van annak, hogy amit elsőnek hall az ember, azt hiszi el, és ragaszkodik hozzá.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
mettek
addikt
Anthem 740, emotiva gen3 6 csatorna, Monitor Audio gold 200, gold c250, silver dipol hátterek, Elac 3070 szub, JVC x7900 projektor.
Várj: nálad voltam anno megnézni a hogy milyen a projektor fíling? Akkor sony hw55-ösöd volt asszem...
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
Igen az lett. Elindult a vezérhangya amikor egy kis pénz állt a házhoz plusz végfokolva van egy Emotiva gen3-al. És még hangfalakat is cseréltem. Nem akarok belegondolni mennyi pénzt beletoltam
Az Arcam 390 meg a sarokban várja hogy valaki elvigye és beizzítsa.PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Dorian
félisten
-
spiky03
veterán
Ami a Tvbe megy az egy Kácsás HH2 [link] ez van a HDMI1 kimeneten
A projektorba megy egy PremiumCord [link] ez pedig a HDMI2-n.Az X96 egy Kácsa HH1-el van az erősítőbe kötve, a Pioneer BD meg az Xbox a saját HDMI-kel.
A Fire TV meg ugye direkbe van dugva.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
A quick measure-t eléeg csk 1 pontra néznem? Vagy legyen ez is 5 pontos mérés?
Mondjuk kanapé mögé nem tudom tenni a mikrofotn, így lehet csak max 3 ponton mérek, ha lehet olyat.Most töltöttem le a ARC Genesis.t meg a mikrofonhoz a kalibrációs file-t.
De most nézek YouTubeos videót, hogy a progiba is benne lett volna.Remélem a gyerekek hagynak majd mérni.
Ha meglesznek az eredmények akkor majd feltöltöm ide, aztán jól megszakértitek.
Gondolom ha változik valami a nappaliban majd, pl új kanapé lesz akkor célszerű lesz majd egy újmérést csinálnom? Vagy jó lesz az amit a jelenlegi helyzetben mérek?
Mondjuk most van a szönyeg eleőtt a csupsz részen jétszószönyeg is. Ez majd ha már nem lesz rá szükség el fog onnan kerülni. Most kb jótékony hatása lehet a hangra.[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Köszi a sok infót
Mondjuk még nem nagyon értek mindent amit írsz
De majd igyekszem megcsinálni. Már néztem youtube videót, hogy is működik ez az ARC.Quertz kolléga itt volt és a múltkor megmérte a rendszert. Az mondta nem vészes, a szubon kell csak javítani.
Nekem csak mozira kell, zenére nem csinálok külön beállítást mert az nálam a rádió és esetleg Spotify hallgatásba kimerül.Tényleg erre nem is gondoltam, hogy a végfokra tudok még szubot rákötni. Mondjuk ahhoz az XLS1002 lehet kevés lenne.
De még nem most lesz a második szub.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Skyner
tag
Köszönöm szépen a válaszodat.
Nem akarok mindenáron 3-at, csak már megszoktam, hogy elektronikus zenén pl. csodálatosan szólnak a zártak.
Attól félek, hogy ha 2db reflexesre cserélném a zártakat, akkor hiányozna az a pontosság amit a mostaniak nyújtanak. Rendben van, hogy ledugózhatnám mindkét portot a 2db reflexesnél, de akkor meg talán mégsem lenne olyan, mint amilyen az eredetileg zárt kialakítású subok nyújtanak és pont filmeknél vesztenék abból az erőből, amit egyébként nyújtanának, ráadásul megnövekedett torzítási értékekkel.Egyébként HTPC-t használok Cavernnel, szuperül sikerült beállítanom mindent (ismételten hálámat fejezem ki Bencének a Cavern miatt ), de etalon elv az, hogy kis helységbe a zárt subok jobbak?
Lehet, hogy ebben senki nem tud tanácsot adni nekem, de pofátlanságnak tartanám, hogy berendelek 2db reflexest, aztán meg visszaküldeném, mert nem hoznának többletet a kis szobámba. Egyébként megkérdeztem a Monoprice supportját, hogy mi a véleményük erről, de csak annyit válaszoltak, hogy elég lenne nekem ebből a "szörnyetegből" 1db, de ha kettőt rendelnék, minden probléma nélkül visszaküldhetem 14 napon belül.
Oké, de nem visz rá a lélek, hogy éljek ezzel a visszaküldési lehetőséggel ha mégsem lennék annyira elégedett az új szerzeményekkel.Van esetleg valaki, aki 12"-os Monolith reflexes subot (1 vagy 2db-ot) használ hasonló kis térben ahol meghallgathatnám zenével és filmmel?
[ Szerkesztve ]
-
-
Melorin
addikt
A kisszekrények nem kellenek oda, csak azért vannak mert nélkülük alacsonyan lennének a frontok. Én a sub tetejére tenném legszívesebben az egyiket. De ha a sub középen lehet akusztikai szempontból, akkor jó helyen vannak azok is.
A 12" monolith-val az a baj, hogy 60cm mély, így még ha a falnak is tolnám, kilógna az eleje a szoba közepéig Na jó, nem a szoba közepéig, csak a 2 fekete "sziromig" ami a képen is látható. Az meg hogy néz már ki?! -
VoidXs
nagyúr
Nem érdekel a kábeltopik, a vallásnak is van sajátja, de egy szakmai topikban maradjunk a valóságnál. Ezt találja meg minden újonc először, itt fontos, hogy ne legyen átverve. Kultuszt amúgy sem lehet megingatni, de a tévinformációk terjesztését igen.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Iván mondta a DCben, amikor rákérdeztem, hogy azért azokhoz, hogy legyen rendes hangnyomás kell az erő.
A -50es hangerő az csak vicc lett volna. Tudom ahhoz, hogy legyen erő kell a hangerő. Pl múltkor mikor Quertz kolléga ott volt, mertünk és teszteltünk egy picit és adtunk rá hangerőt akkor lehetett érezni az 15" ultit. De nem úgy ugye mint pl a DC nagy teremben a 4 szubot.
Majd itthon is megnézem az Aquamannek azt a jelenetét amit ott is mutattak igaz a kisteremben.De úgy látszik szerencsére nem vagyok sem vajtful, sem vajtszem.
Nem fakadok sírva amikor bekapcsolom az otthoni rendszert, és nem éreztem azt, hogy szakadék megvenni a nagy Sonyt ha lenne rávalóm.
Pl a Lucynak azt a részét tegnap megnéztem otthon is és nem éreztem azt, hogy annyira sz@r lenne. Pedig az Amazon priemrol néztem mert ott is fent van.Jó nem mondom, hogy nem lehetne a rendszeren még mit csiszolni. Pl EQ meg esetleg plusz szub.
De majd idővel talán ez is megvalósul.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Melorin
addikt
-
nagyúr
Mondjuk abból, hogy ott bő 100 millió forint található abban a teremben, és ha vesszük az összeg 10%-át, ami reális lenne mint kábelekre fektetett összeg, de legyen "csak" 5%, akkor is az bő 5-6 millió és én meg itt nem tartok. Ráadásul ott 26 csatorna van nálam meg csak 6. Ezért.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
nagyúr
Mindenesetre nagyon értik a dolgukat, majd mikor életünk abba a fázisába érkezünk és házat veszünk, akkor tuti őket fogom kérni, hogy az elképzelésemnek megfelelően építsék meg a termemet. És az a jó benne, hogy a te általad rendelkező összegből hozzák ki a maxot, nincs alsó határ ami pl sokaknak elérhetetlen lenne. Nyilván nem is a bögreszettekre gondolok én sem, meg ők sem...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
-
spiky03
veterán
Azt nem láttam, hogy licitálós.
Igen furcsa is volt, hogy az miért olyan olcsó.
Igen láttam az AVX-en a 720-at, de mondjuk nekem az a 620ezer még nem olyan jó ár.
Kicsit nagynak érzem az ugrást pl egy 710-ez képest, amit 350ért árultak a PHn korábban, csak arról lemaradtam mert nem kelt el a Marantzom.De vsz most sem lesz váltás se erősító se hangfal még, mert kanapét szeretnénk cserélni, mert a jelenlegi már kicsi és az is benne lesz egy 500 ezerbe, ha nem többe.
Meg most mondjuk nincs is itthon olyan jó vétel, ami beleférne a költségvetésbe.
Max ha elviszik az erősítőmet.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Zigi
senior tag
Igen lehet hogy álomvilágban, de semmivel nem nagyobban, mint akik ~50-60 évesen állítják denevér fülük van
Amúgy meg addig méregetik a gyártók amíg eladható sz@r lesz, ergó a legkisebb ráfordítással a legjobb hang. A lényeg most az hogy mérik hogy reprodukálható legyen és nem a hangulattól, fronttól, vérnyomástól, életkortól, fáradtságtól, zajterheléstől, stb. változó hallásukra hagyatkoznak. -
Melorin
addikt
Próbálom kideríteni honnan jön a zörej, mintha maga a membrán adná ki.
Felvettem telóval, féltem, hogy úgysem fog hallatszani a hiba, de még jobban visszaadja mint élőben!
Hallgassátok meg légyszi és mondjatok véleményt. A videó elején nagyon lehalkítva kezdem lejátszani a zenét majd ahogy hangosítom megjelenik ez a mellékzörej. Mintha egy kutya ugatna a basszussal együtt
[link][ Szerkesztve ]
-
ada19
senior tag
Teljesen egyetértek, amit még látni kell hogy a THX Select minősítésnek van valódi tartalma is, torzítás SPL frekimenet meg ki tudja még hány paraméternek kell megfelelni. Értelemszerűen ez nem azt jelenti hogy amelyik subnak nincs nem felelher meg vagy nem lenne jó.
Mégsenem
-
Melorin
addikt
Várható, hogy lesz valami akció amitől bemegy 200 alá? OK, hogy "csak" 15k-val több mint írtam, de nem szeretem amikor még egy picit, még egy picit hozzá kell tenni az eredetileg meghatározott maximális összeghez
Szerk: Engem meg ada19 előzött meg az akcióval[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
Ki lett mérve, hogy nem ugyanúgy kalibrálnak. A grafikonokat erről már többször be is másoltam egy AVSforums gtg topicból. Nem véletlenül írtam, hogy ugyanazzal a mikrofonnal és merőprogrammal - pl rew + umik-1 - kell után állítani a kalibrációt.
Az eltérés egyik oka az lehet, hogy a hangerőt még a korrekciós filterek elött állítják be, ami okozhatja a korrekció utáni nagy eltéréseket. A D+M eszközeiről ismert, hogy a beépített teszthang megkerüli a Audyssey-t, tehát külső hanggenerátor hiányában mindig félre kalibrálunk. Más gyártók esetén nem tudom, mi a helyzet, de valószínűsítem, hogy ugyanez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- OpenWRT topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...