Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
válasz zsoika #43258 üzenetére
Na, biwire frontok 40en voltak, áttettem 80ra illetve centert is oda állítottam 90ről, így tényleg jobb... a surround 200on volt, ez is 80on ajánlott? Taga tav606se. Azért a hátsók tényleg kisebbek itt ezért lehet érdemesebb magas vágást beállítani? Vagy érdemes ezt is 80ra tenni max erőlködik ? Egyelőre nem tudom h 120on vagy 80on jobb e, nem nagyon találtam olyan anyagot amin könnyen kijönne... szerintetek mi az ajánlott? Nyilván utána nekem kell meghallgatnom, egyelőre az elvi sík érdekelne
köszi a tippeket amúgy!
ja, ha zenénél pure directben csak sztereo szól akkor xover nem szól közben ezt jól sejtem ugye? -
Madwe
nagyúr
válasz szivacs1987 #43255 üzenetére
Szóval állítja, de lehet hogy hülyeséget tett oda - köszi, este majd rálesek nekem mit lőtt be s játszom majd ezekkel az értékekkel
-
Madwe
nagyúr
válasz szivacs1987 #43253 üzenetére
Audyssey-t használva egyébként érdemes ránézni a vágási frekikre, vagy azt is belövi s jobb nem babrálni?
-
Madwe
nagyúr
válasz Lovro Joe #42890 üzenetére
Arc-n nem tudsz atmos jelet küldeni - szóval a lérdés neked fntos e
valamint kérdés mennyit ér meg neked a váltás, ha a logi hangja neked elég s csak a cec miatt váltanál, nem biztos h belevágnék egy 2-300ks beruházésba (s az eléggé a belépő kategória, ami alá nem nagyn érdemes menni) -
Madwe
nagyúr
válasz Lovro Joe #42863 üzenetére
Amennyiben van olyan hdmi bemeneted, amelyik tud arc-t (ezt a bemeneteknél is rá szokták írni, csak nem látszik a képeken a kábelek miatt) akkor megoldható egy rendes hdmi-s erősítővel + 5.1 hangfalakkal hozzá, hang hdmi arc matt az összes tvre kötött bemenetedről a hangfalaidon szólna s a tévé távjával irányítanád az erősítő hangerejét a hdmi cec-el.
Alternatív megoldás h veszel egy logitech harmony távirányítót s úgy programozod be, h a hangerőt a logitech hangfaladon állítsa de egyébként a tévét léptesse (ugyan drága távok, de még mindig olcsóbban jönnél ki, mint egy normális erősítő + 5.1el. Persze a több pénzért ott kategóriákkal jobb hangzást is kapnál
-
Madwe
nagyúr
válasz Daywalker #42827 üzenetére
Másik kör, nem értek ehhez 3 kört csináltak nekem, anno ezt mondta a szaki, ennyit tudok
amúgy meglett a ludas, 1 dolgot nem mondtam mi változott:
hdmi arc-t használok már rég óta (főleg cec meg sávszél miatt is) s most hossz miatt új kábellel vezettem ki a hangot rajta - na ezzel van valami. Lehet csak azért mert a kábelvezetőben közel ment a tévé tápkábeléhez s szar a szigetelése vagy nem tudom... de felcseréltem egy másik ugyanott vezetett kábellel s már nincs probléma!tldr okozhat pillanatnyi hangkimaradásokat a hdmi arc kábel is valahogy, ha van eletromos tevékenység (lámpa felkapcs pl) ez nekem új info
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz zsolyx13 #42822 üzenetére
Nekem taga tav606 van egy denon x1500hval és tsw200al. Én nagyon szeretem engem meggyőztek, ugyanakkor a tagát nem szokták ajánlani itt (azonos árért jöbbakat tartanak azt hiszem, nem szeretik a hangját - ugyanakkor nekem tetszettek ) a tsw200asuk meg a denon itt is ajánlott
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Jgos, igyeszem keresni olyan helyet ahol ez opció lehet.
más: átalakult végül a tévés fali bútorzat, minden szép és jó. Ami viszont zavar: néha egy egy pilanatra ihagy a hang, jellemzően eleltromos dolgok környékén, pl kattan a hűtő villany lef/felkapcsolás, ilyenek. Ami fura, h ugyanabban a hálózati aljzatban van ugyanúgy bekötve az erősítő mint eddig, s az elmút x évben nem csinált ilyet... Ok, kicsit más most a közeg (más kábelek vannak körülötte) nade az csak nem okoz ilyet? Fordítva bekötve se javult (ki/behúzva volt, gondoltam hátha csak annyi hát nem)
ilyet okozhat hangkábel is egyébként? A surround kábeleket lecseréltem rendes vastagra s más úton viszem őket,ez ami jelentősebb változás... vagy tuti az erősítő áramfelvételénél van a hiba? Ilyenkor mit javasoltok?
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Hamár hasonló téma Pesten tudtok valami helyet, ahol márványlapot lehet kapni? frontjaim alá szeretnék már egy ideje, s most újra eszembe juttattátok
+ akkor ha jól értem sub alá is érdemes ilyet tenni?
-
Madwe
nagyúr
válasz #48613632 #42577 üzenetére
Remuxokat simán visz a plex. Képminőségben pl a webosen futó plex simán hozta egy popcpn hour a400 szintjét. Kadenciahelyes. Cserébe gyorsabb, kfelülete jobb, uxban egyszerüen sokkal jobb.
ami a dedikált lejátszók mellett szól, az az arc hiányossága (amit e-arc majd kijavít) mégpedig h atmos, hd hang nem fér át az arc csatornán, az csak dedikáltal megy. Így akinek ilyen rendszere van, sürgősen felejtse el a beépített rendszert.
azonban ha valakinek nem az kell, akkor igenis valid alternatíva a beépített, véleményes h jobb e egy dedikált, szerintem. -
Madwe
nagyúr
Sziasztok, médiaszekrény cserélésének az ideje jött el, s a következő a gondom: van egy számomra iszonyatosan szimpatikus szett, csakhogy!
Túl széles (240cm), s a frontjaim nem férnének el mellette...noob kérdés numero uno: ha a médiaszekrényre tenném, az rezonálhat/torzíthat, ha jól sejtem? (Tüskéken állnak)
noob kérdés 2: ha esetleg a médiaszekrény fölé szerelek valamilyen fa/márvány tartót, azon működhet, gondolom? A szekrény 45cm magas, azaz ezzel meg kb 50cm emelném... ilyenkor nem gond, h nem a földön áll, nem lesz így túl magasan?
részemről elsőt preferálnám, ha nem vagy csak minimálisan romlana a hangkép (anugy sincs egy hude szettem, csak egy taga 606 se-ről van szó bi-wireben... persze le is teszek erről az egészről,ha ez mind ördögtől való ötlet
köszi előre is a leszólásokat
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Hali, Taga tsw-200nál a pöcköt beállítottam automatikusra, hogy kikapcsoljon, ha nem kap jelet. Ha elmegy a forrás, el is kezd villogni, de soha nem kapcsol ki. Pl reggel 8kor kikapcsolom a szettet, elkezd villogni, este 7kor meg ugyanúgy villog... ez így a normális, vagy gyári hibás, vagy kontaktos a gyári subkabele, vagy mi ez:)?
-
Madwe
nagyúr
válasz Morris #34789 üzenetére
Én egy Taga Harmony 606 SE + Denon AVR X1500H szettet hajtok (Taga TSW 200-as méllyel) ami kijönne a keretedből is, bár kábelre már lehet nem jutna rendesen illetve subra majd kellene még valamikor kb 100k
A Taga a mélyen kívül itt általában nem ajánlott, én azonban teljesen meg vagyok vele elégdeve, bár lehet velem van a baj
Eddig régi 10 éves akkor 70ks szettből kikukázott erősítőn lógott, addig se volt vele különösebb bajom, de amióta a Denon van mögötte s bi-amp-ban rákötöttem réz és ezüst kábelekkel, azóta méginkább megtáltosodott Persze "rendes" szettet ritkán hallottam, lehet nem tudom mi az igazán jó
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
-
Madwe
nagyúr
Sziasztok, surround hangfalakhoz milyen kábeleket javasoltok?
Elöl Inakustik Premium 2.5 réz és ezüst van (bi-amp miatt) frontok és centerre kötve, Denon xt1500h Taga 606se+tsw200hoz (csak h nagyjából meglegyen a setup. igen, tudom, fúj taga 606 meg overkill mellé az erősítő, nem az a lényeg )
Mégegy noob kérdés: ajánlásotokra a 200as még megjött, nagyon meggyőző Viszont a kérdésem továbbra is a kábel lenne hozzá: látom, hogy gyári LFE y kábel jött mellé, az elég? mono-t nem is értem hogy és hova kéne rajta bekötni
2 sub mikor ajánlott? ha jól sejtem, akkor, ha nagy a tér és sok helyen lehet ülő pozíció? mert ha jellemzően 2 max 3 emberről van szó, akkor oda be lehet állítani 1-el is ugyanazt, ugye? (ha bonyolult vagy hitvitát okozhat, akkor ezt a kérdést fel se tettem )Köszi!
-
Madwe
nagyúr
Sziasztok, taga tsw-90 és 200 között őrlődök... melyiket hány nm-ig/től ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz szasanyi #22496 üzenetére
vagy használható okostvn egyéb videokezelő app is, pl plex ha plex szervert futtat az ember, vagy ds video ha synology ds videot stb. s azok már eléggé nem fapadosak, kadenciahelyesen lejátszanak mindent, feliratsávokat, hangsávokat rendesen kezelnek s ux szempontból is rendben vannak. Ja és persze hálózatból is lejátszanak videókat, ahogy egyébként a gyári médiakezelő is, dlnaval, vagy inkább smb vagy nfs megosztással, szóval nem kell usbzni sem.
-
Madwe
nagyúr
válasz Dorian #21943 üzenetére
Mit neveztek belépőnek, s mi az a szint, ahol már bűn bekapcsolni ? Egy x2300+taga 606se esetén pl? (avr még pár hét mire bekerül mondjuk, addig tesztelni se tudom, mielött vki beírja h hallgasd meg elvi szinten érdekel hol lehet a határ, közelében járok, vagy nagyon messze attól ahol már kevés a gyermekbetegség...)
-
Madwe
nagyúr
Ma sem úsztok meg hülye kérdések nélkül
Szóval úgy néz ki cserélve lesz az avr aktív szubbal, de elötte jönnek a kábelek.
A kérdés a következő: tekintve a szoba kialakítását, a surroundokhoz kb 2x10m kábel szükséges. Az mennyire valid gondolat, h elsősorban a frontok és a center kábelét cserélem le 4 vagy 6mmesre, a surr pedig marad ez a vacak 0.75 egy jódarabig? Egy Taga 606SE+Denon x2300 lesz majd a setup. Félek miután azt baromi melós lesz lecserélni (felső beépített bútor leszerelés, néhol falba újravésés stb) ezért elég sokáig meghagynám a régit lustaságból Nomeg csak kábelre az a 20m már igen szép összeg lenne...
Noés a frontok 2 csatlakozója közé, amihez alapból a rézlap van, amit kidobtam s most pótoltam a 0.75mmes kábeldarabkával, oda is érdemes akkor már vastag ha jól sejtem?Ja igen, tekintve h az aktív subnak más a csatlakozója (képek alapján, lövésem sincs a dolgokról, még csak passzívat láttam) ahoz kácsánál pl csak 0.8mmeset találtam, ahoz elég ilyen vékony is?
Ja mégegy: az új erősítőbe mehet banándugó, meg a hangfalakba is, de a jelenlegi avrbe nem. Kézi barkáccsal el lehet érni gyári eredményt is, vagy vegyek rendes banándugósat, s várjam meg az avr-t, vagy banándugósat eleve nem is árulnak egybe ?
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz junkpod #21885 üzenetére
Akkor nézz meg egy w7et Amúgy pl ennél (c6) lefele néz a hangszóró, s így elég vastag része van kiteljesedni Nomeg oled, ami amúgy papírvékony lenne, de alul azért elektronikának s hangszórónak hagytak helyet rendesen, cserébe gyk. kávamentes lent is... Az e6nak meg pl a talpa maga a hangszóró. Lg ezekre is odafigyel már...
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz Dorian #21881 üzenetére
De minek hajtsam (nincs nálam cec mert arc vacakol s optikain hajtom, de nem azon az egy mozdulaton múlik). Minek hajtsam az erősítőt, amikor semmi szükségem ahoz hozzá? nem tök mindegy h sheldon hangja mennyire pontos és tiszta? Vagy te az automata autoban is mindig sport fokozatba teszed, amikor dugóban állsz, mert azzal jobb érzés vezetni ? Mellesleg tényleg hallgassatok meg egy idei vagy tavalyi 4ks oled tv hangját, azért az már teljesen elfogadható, még mélyei is vannak valamennyire Sőt, nyilván van ezer más márka aminél szintén rendben van, nekem csak ezzel van tapasztalatom...
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz junkpod #21875 üzenetére
Pedig hidd el egy milliós tvnek van olyan hangja, hogy hétköznap a híradó és egy random 720ps sorozatreszhez ne feltétlen kapcsolja be. Bár az sorozatfuggo is, trónok harcahoz pl bekapcsolom, de egy modern family, big bang theory, Rick amd mortyhoz teljesen felesleges szvsz... Nyilván jobban szól vele, de egy parbeszedekbol álló, mind hang mind látványra nem adó sorozatresznel szerintem sok pluszt nem ad
[ Szerkesztve ]
-
-
Madwe
nagyúr
Speciel nekem a c6v-m hangja teljesen elfogadható, kínzásnak azért nem nevezném, de nyilván fényévekkel jobb a hangfalszett (főleg amióta rendesen be van kötve ). Filmekhez mindig bekapcsolom az erősítőt, de egy híradóhoz, random Modern Family s társai sorozathoz bőven elég a tv hangja is szerintem
-
Madwe
nagyúr
válasz MasterMark #21792 üzenetére
Annyit azért hozzátennék, h ha valaki teszem azt csak hétvégente használná a szettjét s hétköznap a tv hangját hallgatja, akkor elméletben jobban járhat a ki/be kapcsolgatással, de kétlem h ez az élettartamra akár 1% hatással is lenne akár
-
Madwe
nagyúr
válasz Nemir Ombe #21740 üzenetére
Nemir Ombe és dave118 köszönöm a segítséget, jelentem a házibarkács sikeres volt, sztereo tökéletes lett, s végre filmek alatt se veszik el a magas a frontoknál eddig kb csak a centeren jött a beszéd, nagyon kevés volt, sw-t le is kellett tekernem 5dbvel na meg hát a hangkép is olyan lett, h nem is értem eddig hogy bírtam ki a régivel Mindenesetre így az amp+ aktív sub upgrade várat magára - ahogy magamat ismerem max az év végi prémiumig Igen, tudom, rendes kábelt is veszek majd mellé, mindenesetre most ingyen jó nagy előrelépés történt. A fura az, h magasak nélkül is sokkal szebben szólt a taga, mint a régi bögreszett, ami azért sokat elmond róluk
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
És ha a kábelvégem eredetileg is sima drótos, akkor az mehet az oldalába, vagy valahogy csináljak belőle banándugót mint a képen?
-
Madwe
nagyúr
Szerintem techben mindenhez van érzésem s tudásom, de a hanggal kapcsolatban teljes sötétség van, legalább jót mulattok, én meg remélem nem vágtam haza a szettemet
-
Madwe
nagyúr
válasz Nemir Ombe #21737 üzenetére
Alulra volt bekötve, nem véletlen panaszkodtam a magasak hiányára
(#21738) BBéci Mert úgy láttam az a rézpöcöknek útban lenne a kábelem s alig akart visszamenni
És azt simán kössem be a kettő közé, mint ami eddig a rézvalami volt? nem lesz kontaktos az eredeti kábellel?[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz Nemir Ombe #21735 üzenetére
Komolyan ? ilyet lehet valahol venni, mi a neve? már biztos nem lesznek meg ha jól emlékszem amikor bekötöttem (nem banándugós hanem sima vezeték) akkor nem tudtam rá visszatenni rendesen. bár akkor ezek szerint elhamarkodtam?
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz Nemir Ombe #21733 üzenetére
Köszönöm, játszok kicsit akkor a small/large-al is.
Egyébként félreértés ne essék, nem akarok tökéletes sztereo hangokat, de azért azt elvárnám, h a jóval drágább szettem egy 20ezres 2.1es öklömnyi méretű szettnél jobban szóljon - jelenleg nem ez a helyzetMégegy noob kérdés, biwireing is szóba került, belefutottam egy ilyen képbe: [link]
Én azt a rézvalamit kiszedtem a hangfalból, ezek szerint rosszul tettem s csak biwireing esetén kell eltávolítani ?[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Sziasztok, olvastam itt mindenféle észrevételeket pure directről s társairól.
Egyrészt én terveztem megszabadulni az avremtől mert sztereóban nem tetszett a hangja, viszont pure directben hallgattam, amire írtátok h az kihozza a rendszer hibáit... Ha sztereoban pl elfogadható lesz, lehet kicsit tovább odázom a cserét
Viszont én filmek alatt is pure directben hagytam, egyrészt így rendben volt sztem a hang. Úgy gondoltam ilyenkor ami dts az dtsbe megy, ami dolby az dolbyban stb. Ezt jól sejtem, érdemes így hajtani a szettet? large-ra van téve a frontom. (taga 606se + ezer éves vacak avr passzív erősítővel)
-
Madwe
nagyúr
válasz szasanyi #21375 üzenetére
I see, köszi az infot Egy TSW-90-es vagy 200as Tagával akkor jó lenne akkor pl, ha jól sejtem? Passzív subot ha jól sejtem normál erősítők nem is szoktak meghajtani, csak az ilyen vacak egybedolgok? Azért ez már egy 200ks beruházás lenne alulról, kérdés megér e ennyit az, h szebben szóljon a zene Lényegi hangzásbeli külömbség lehet filmek alatt is egy ilyen Denon s egy 5+ éves alsó kategóriás belépő egybeszett erősítő között?
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Köszönöm a tippeket. Nézegettem a Denont (jobb szeretek újonnan vásárolni... ) s amit nem értek (nagyon nem vagyok otthon audioban) az a hátán található 2 sub csatlakozó - mármint a fajtája, nem az h miért támogat .2 subot is Nekem a subom kábele olyan, mint amilyen a többi channelé, arra kell venni valami aljzatot h jó belemenjen (mintha csak merev fém csatlakozó menne oda be, nem az a 2 vékony kábel )? Elnézést a noob kérdésért...
-
Madwe
nagyúr
válasz Norbi 72 #21364 üzenetére
Hát max 100kban godolkoztam, a fölé nem mennék, tekintve annyi volt maga az 5.0, valamint azt nem is nagyon tervezem lecserélni, ritkán hallgatok rajta zenét.
Ezek szerint az erősítőn is múlik egy 5.1es szett sztereo hangképe? az 5.1essel tényleg nem sok bajom van, aztán lehet filmek alatt nem tűnik fel, nem tudom...
-
Madwe
nagyúr
Sziasztok, egy a topik által nem nagyra tartott Taga 606SE-t használok egy ezer éves anno bögrékkel egyben árult Pioneer HTP-070 erősítővel. Filmek alatt részemről tökéletes amit kaptam a pénzemért, de a legutóbb zenét küldtem ki rá sztereoban, s valahogy nagyon gyenge volt a mid-magas rész. Ezt tudjam be a hangfalak karakterisztikájának, vagy van esély rá, h erről az erősítő tehet (amit elöbb utóbb ugyis lecserélnék vmi korszerűbbre)
Btw a Tagahoz tudnátok ajánlani vmi erősítőt? 5.1 elég, hdmi 2.0 nem szempont, de előny lehet, illetve örülnék ha bluetoothon lehetne rá sztreamelni zenét/lenne spotify kliense amit telefonnal lehetne irányítani...
Ezer hála az infoért, ajánlatokért!
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Sziasztok, pesten tudtok (ha csak privátban lehet, hát ott) olyan helyet ajánlani, ahol hangfal állványokat árulnak? Hátsó 2nek kellene, olyan 60-90cm magas. Nem sok helyet találtam, a legtöbb szlovák szürkeimportos, vagy 100+ks márkás
-
Madwe
nagyúr
válasz Nemir Ombe #16719 üzenetére
Mást miért nem ajanlasz tagatol? 606rol csak jókat olvastam ár érték arányban s a hangja engem meggyőzött. Vagy 100kert van marginalisan jobb 5.0?
-
Madwe
nagyúr
Sziasztok, van egy viszonylag idős pioneer vsx 321 erositom. A probléma, ami most jelentkezett, h bizonyos hangerő felett kikapcsol (vagy magasra tekert hangerőn, vagy normálon, amikor jön egy erősebb hang) ilyet eddig soha nem csinált... Mi mehetett tonkre, erősítő, kábel sérülés vagy hangfal? Vagy ezek közül bármelyik okozhatja?
Tegnap jelentkezett, azért idegesítő, mert hnap hozzák az új, rendes hangfaljaimat (taga 606) eddig a hozzá kapott cicergeto szettet használtam
Lehet a hangfalcsere megoldja a problémám?
Az ugye kizárható, ha erősítő vagy kábel para, h ezek a hirtelen kikapcsolasok kárt tegyenek az új hangfalakban? Leginkább az zavarna, akkor inkább be se kapcsolom az újjal míg ki nem cseréltem
Ez esetben tudtok ajánlani vmit? Nincs nagy igényem, hdmi cec és arc, 5.1 elég, minél olcsóbban, de pár tizessel drágábban ha szebb hangot ad, hát legyen (ha nem az erősítő a para, akkor még 1 évig kb ellennek ezzel...) Köszi![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sparkle grafikus kártyák Intel Battlemage architektúrával
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Okos Otthon / Smart Home
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest