Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
roland198905
csendes tag
Sziasztok,
Tudom , hogy nem vagytok hívei a banándugóknak, de tudnátok segíteni egy márka ajánlásban, 4mm2 -es vezeték sem a klischbe (rp), sem az erőlködőbe nem akar belemenni "kényelmesen" .
Nem fogom mozgatni a rendszert , de stabil kapcsolatot szeretnék...
Van bármi ötletetek ?
ezt néztem ki "Oehlbach Banana Pin B3" (csak a frontokra meg a centerre kell csak)Köszi,
Roland[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
Sziasztok!
Haverom kapott egy régi házimozi rendszert családtól: (Philips HTS3357 Házimozi rendszer). Szeretné hangfalakat használni a 65"-os Samsung TV-jéhez.
Mondtam neki hogy nem úgy van az. Én személy szerint azt mondtam neki hogy kuka és vegyen egy Logitech z906-t belépőszintű házimozinak de ő azt mondja ha már ilyen "Baszó" hangfalai vannak... Szóval értitekEsetleg tudtok ajánlani valami belépőszíntű erősítőt amivel mennének ezek a "baszók"?
Ilyen csati van rajtuk (gondolom ezt mindenképp kell cserélni):
Előre is köszi!"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
VoidXs
Topikgazda
válasz petyuska74 #71993 üzenetére
Mindig 8-ra. A 6 csak visszafogná a teljesítményt. Ha komolyan megfektetnéd az erősítőt, akkor egyszerűen lekapcsolja a hangot, ami teljesen biztonságos. Amíg ez nem történik meg, addig nincs miért aggódni (legtöbbekkel sosem esik meg).
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
-
VoidXs
Topikgazda
válasz petyuska74 #71991 üzenetére
Nem lesz baja, nem kell félni.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
petyuska74
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék:
Van egy Yamaha RX-V463 házimozi erősítőm.
A Speaker "A"-ra van kötve egy Dali Zensor 1 6 ohm-os hangfal
Ki szeretném próbálni azt, hogy a Speaker "B"-re rákötök egy Dali Concept 1-et, ami viszont 8 ohm-os.Annyi van a hátuljára írva, hogy ha kevesebb, mint 8 ohm-os hangfalat kötök rá, olvassam el a a használati utasítást. Csakhogy az nem ír erről semmit.
Mit tegyek, ráköthetem, kipróbálhatom, milyen probléma adódhat?
A válaszokat előre is köszi.
-
WaterWave
veterán
-
apszi
őstag
Végigpróbálgattam 130-70Hz közötti tesztjelekkel, AVR-en crossover 80-100-120Hz-es beállításokkal, de végül is igazad volt, maradt a 80 Hz. Ezen beállítás mellett volt a legegységesebbek, legtisztábbak a jelek hangja. Egyébként a 100-120Hz-es beállítást nem volt jó hallgatni, fárasztó volt a fülemnek. Szóval maradt a 80Hz erőlködőn, a sub ládán meg kitekertem 120-180Hz közé, és megfordítottam a fázist. Szóval köszi .
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz zolee3000 #71983 üzenetére
nem kene, nalam is van uvegvitrin es mozizas kozben nincs problema.
egyszer regen amikor teszteltem az R26Feket es a frontok az ablakokkal voltak szemben, na ott volt meg, hogy egy ponton az ablakok is beszalltak, de az egyebkent is mar fizikailag is sok volt.
a jel/zaj aranyuk eleg magasan van, szoval torzitas alapjan nem lehet hallani, ha nagyon hangos a rendszer. ekkora szobaban az lesz, a hatra szant par RP-160M zenere magaban is eleg lenne.
nalam ket yamaha sw-hf 220 sub van, de anno meg lakasban laktam amikor vettem oket. ismerosi korben van aki dupla SW112vel tolja, de ok kint laknak a semmi kozepen .
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
félisten
válasz zolee3000 #71983 üzenetére
Nálam a nappali 3db 150x150 ablak egy 160x220 full üveg teraszajtó és kb 100 db kép a falon a gyerekekről. Azok nem remegnek, inkább a kanapé alattam a 112-ktől.
Nekem abból 2 darab van,de finomra vannak állítva, belesimulnak a hangzásba. Szerintem nagyon fontos a jó beállításuk, mert nem az a fő szerepe szerintem hogy szét döntse a házat ha téged meg amúgy is zavar akkor meg pláne.
Egy kis odafigyeléssel és beállítással igazi élményt fog nyújtani.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz zolee3000 #71981 üzenetére
Sztem ( saját vélemény) mozira ne engedd el a subládát.
Mivel neked a fő célod a filmezés ezért szerintem nélkülözhetetlen és a 280 sem fogja azt hozni neked amit egy jó Klipsch SUB . Ha belefér anyagilag a 112 SW.-t vedd mert ez a rendszer amit kinéztél jó és " RP" szériás már nem "R" .
120 SW belépő kategóriás kb az R szériás Klipsch szettekhez ajánlható a 112 SW már szintben eléri a te RP szériád tudását.Nem kell annak falat döngetni ( de tud, ezt tanúsíthatom )de a subartományt méltóan le tudja fedni és tud egyszerre finom is és brutális is lenni.
PL Mandalori vagy Andor alatt az alacsony frekis hangok sora van amik nem hangosak csak háttérként szólnak, nagyon jó élmény. Annyi hogy a 112 SW már termetes darab, elhelyezésben kell neki hely.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
zolee3000
tag
+@proci985 és Gino120
Köszönöm a válaszokat. Nem is nézelődök akkor tovább, ez a Klipsch-szett lesz.
Megnéztem a "dobozok" méretét, és a leendő helyüket: el fognak férni. A háttérsugárzókat nem falra, hanem állványra terveztem tenni. Az ilyen dedikált, hangszóró-állványoknak még nem néztem utána, de remélem lesz, ami elbírja ezeket. (A spec. szerint 9 kg). (Ha minden kötél szakad, marad a DIY zártszelvényes megoldás.)A basszus érzékeny pont, mivel a mélyeket még én is visz. jól hallom, mitöbb zavar is a túl erős dobogás, nagyobb hangerőn pláne. Nem szeretném, hogy ez uralkodjon, minden mást elnyomva. Sok film egyébként is szvsz elég furcsán van hangszerelve: van, ahol folyamatosan játszanom kell a jelenetek között a hangerővel, mert a háttér zene/effektek erősek, a párbeszédeknél meg fülelnem kell. Ettől függetlenül a mélynyomó is tervben volt, bár most proci985 kicsit elbizonytalanított. RP-280F frontokkal 75k-val kerülne többe ez az 5.0 rendszer. Mindenképpen költséghatékonyabb lenne, mint a 260F frontok + egy mélynyomó. Nem biztos, hogy én kevésnek érezném a mélyeket így sem.
Elméletben, ha maradnék az eredeti szettnél subládával, akkor utóbbiból melyik passzolna?
A boltban az SPL-120-at kínálják hozzá, ami nekem azért overkillnek tűnik. Az ajánlott R-112SW már barátibb (árban is). Ennél már semmiképpen nem ajánlott lejjebb menni? Mondjuk egy R-120SW-re? -
Gino20
őstag
válasz zolee3000 #71976 üzenetére
A leírtjaid alapján a felsoroltak közül mozira a Klipsh-et választanám. Általános vélemény, hogy mozira nagyon jó (igaz szerintem zenén is teljesen rendben van).
Volt kb ilyen Denonom. Szerintem dialógusban karcsú, de ha kell tudod majd használni a dynamic csodákat, ami persze kicsit szétcseszi / kompresszálja majd az eredeti hangot, kiemeli a surround-ot vagy ha kell a centert majd jól megemeled. -
proci985
MODERÁTOR
a Klipschekkel ugyelj a meretekre. az RP-260F kb normal meretu, viszont az RP-440C eleg szeles, az RP-160M meg surround viszonylatban meretre es sulyra is hatalmas, szoval falra nagyon nem lehet felrakni. en vettem alajuk ket komodot, miutan a sulyuk miatt nagyon mas megoldas nem maradt. 24nm2re ez boven es barokkosan eleg: a fuled egy dolog, de az ablakuveg egy ponton el fog kezdeni zorogni, plusz uvoltve se fogod hallani a toled meterre allokat.
RP-440C vs 500C viszonylatban nem vagyok biztos, hogy nem a 440el jarnal jobban, vagy ha penzbe belefer, akkor mar inkabb a 450C / 504C, bar ott az RP-600C is. a 440et viszont szoktak szeretni
ahogy b. irja, meg egy subon elgondolkodnek, esetleg ha nem annyival dragabb, akkor az RP-280F, azok melle talan sub se feltetlenul kell.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Én ebből a Klipsch mellett döntenék szerintem ez így ebben a formában rendben van, a center is.
Ez mellé egy 112SW vagy 115 subot betennék és öröm bodottá, remek rendszer lenne.Spektort kerüld el ha teheted .
[ Szerkesztve ]
-
zolee3000
tag
Sziasztok,
Egy DENON AVR-X2700H erősítő mellé szeretnék egy 5.1 hangsugárzó szettet, de nem értek a témához és előzetes tapasztalataim sincsenek még arról, hogy mi hogyan szól (első házimozi rendszerem lenne), ezért szeretnék segítséget kérni tőletek.
Háttérinformációk:
- 24nm-es nappali szobában lenne használva.
- Kizárólag házimozira – filmek, sorozatok minden műfajban, zenehallgatás nélkül.
- Hallássérült vagyok, ami miatt mindent az átlagos/egészséges szintnél kicsit magasabb hangerőn hallgatok. Inkább a közép- és magas tartományok jelentnek problémát, ezért inkább az ilyen hangzásvilágú rendszer lenne számomra ideális. A basszus nem baj, ha nem falat rengető. De a lényeg, hogy kellően dinamikus legyen és nagyobb hangerőn is még tisztán szóljon, jó legyen pl. a beszédérthetőség.
- Költségvetés: kiindulva az összefoglalóban javasolt 1:2 arányból kb. 600 ezer Ft-ot szánnék az 5 hangsugárzóra. (A mostani árfolyamingadozásra tekintettel ez val. kicsit ki fog tolódni.)Ezeket a szetteket néztem eddig, amik árban beleférnének:
1. Klipsch RP-260F + RP-160M + RP-440C
2. Dali Oberon 5 + 1 + Vocal
3. Q Acoustics 3050i + 3010i + 3090ci (Ez olcsóbb egy százassal, mint a fentiek, és bár jó lenne kevesebből kihozni, de hosszú távú beruházásként inkább most költenék kicsit többet, mint hogy pár hónap múlva már cserén gondolkozzam…)
Ezekről vélemény?
Plusz, bár így szettben ált. olcsóbb, mint külön-külön megvenni az egyes hangsugárzókat, én a jobb végeredményért hajlandó vagyok kicsit több pénzt áldozni, ha van valamilyen jó tippetek kipróbált párosításokra. Nekem az eddigi tájékozódás alapján az jött le, hogy elsősorban a centersugárzóból érdemes egy komolyabbra áldoznom, a többi lehet akár egy-két fokkal alacsonyabb polcos is (természetesen gyártón belül maradva).
Ha pl. mozizáshoz az Oberon Vocal mellé elég lenne Spektor front- és háttér is, vagy az említett Klipsch szettben előrelépést jelentene a centert egy 500C/500C II-re cserélni, vagy van más ötletet, hogyan tudnék a keretemből többet kihozni, hálás lennék érte. -
aldebaran
őstag
Ebből a letöltő csomagból - hangfaltesztelésre filmrészletek - a 4k-s filmek listájából csináltam egy txt-t, hogy ha otthon megvan valamelyik film, akkor az adott részletet kikeresve lehet hallgatózni.
Itt a lista egy pastebin oldalon.Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
morfondőr
őstag
válasz #82860288 #71969 üzenetére
Igaz nekem egy "ősrégi" 2014-es Samsung TV-m van, de abból is inkább egy erős közepes, mint felső kategória de adtak hozzá ilyen IR extender kütyüt. Nézd át a TV hátulját vagy a használatit, hogy van-e gyári megoldás hozzá:
szerk: még egyszer elolvasva ez lehet hogy nem pont az, ami neked kell, de még sosem használtam.
[ Szerkesztve ]
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Quetz
őstag
válasz BIGi75 #71956 üzenetére
Érdemes az első tíz percet megnézni ebből a videóból: https://youtu.be/BYTlN6wjcvQ
Megdöbbentő, hogy menyire befolyásolható az agy és így hallásunk is. -
VoidXs
Topikgazda
válasz #82860288 #71969 üzenetére
Szerintem 1000 forintot megér kipróbálni az USB-set, hátha jó. A tapasztalatom, hogy valamelyik eszköz egyikkel, valamelyik másikkal működik (mert valamelyik ~30 kHz, valamelyik 50...), és az ilyen frekikülönbséges baromságok miatt inkább gyártottam egy sajátot.
-
törölt tag
Megpróbálom itt is, hátha nem lakberendezési tanácsokat kapok, mint a tévém topikjában.
A tv infráját blokkolja a center, erre kellene megoldást találni.
Találtam IR receiver / repeater / extender cuccokat, de nem tudom ezeket magyarul milyen néven kell keresnem.
Találtam jack dugós és USB-s verziót is, de a tévén nincs jack csatlakozás.
Az USB-s verzió esetleg jó lehet?
Itthon árulnak ilyet? milyen néven keressem?[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
x3500h vs x4300h vki? ezek vannak hasznaltan most.
kicsit elveszek a parameterek tengereben. x3600h-rol lehetett olvasni tesztekben, hogy az eleg jol sikerult szeria. vajon az x3500 is? x3600h-t kb soha nem latok eladot sajnos...5.1-re kellene, hdr10-et tudjon es ne legyen rosszabb hangja, mint az x4000-nek. szoktam azert hangosan hallgatni, 8-10 dB-lel halkabban, mint a referencia.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
hunaqua
addikt
-
félisten
válasz hunaqua #71963 üzenetére
Mindenképpen a TRue HD a cél? mert vannak nagyon jól kevert koncertek amik akár etalonnak is nevezhetőek sztem: akár Atmos vagy 5.1 hangzással jó bitrátával,de nem tudom milyen stílust szeretsz. PL ami nekem zenében nagyon tetszetős és szerintem nevezhető etalonnak az Eric Clapton koncertek, pl [link] Atmos, Dolby 5.1, vagy Santana [link] DTS-HD Master Audio,
DE pl többen nevezik a Pink Floyd BR koncerteket etalonnak. [link]
Ezen az oldalon érdemes nézelődnöd [link] amit linkeltem kindulásnak, én is itt nézek új megjelenéseket ,de főleg nekem metal és gitár zene.[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
Igen ,köszönöm.
Az előadót elengedve, van akkor olyan TrueHD 7.1 zenei lemez ami etalon?
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Smiley
addikt
válasz VoidXs #71955 üzenetére
Folyamatosan atver az agyad, csak ezt akkor ott helyben az adott pillanatban nem is fogod fel. Nekem volt olyan, hogy rosszul tanultam meg egy riff-et, es kepes voltam belehallani az eredetibe azt ahogy en rosszul jatszottam. Csak azert mert napokat szorakoztam azzal az egy riff-el, es rengeteg ido meg gyakorlas kellett, hogy a rosszat kitoroljem a fejembol.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Khaosz55
addikt
Idén voltam Bécsben a koncertjén. Nekem tetszett, viszont a korábbi turné nekem jobban bejött, mármint a prágai koncertre gondolok. Azért mert ott ki tudtak a számok teljesedni.. elejétől a végéig elzenélték. Most meg csomó esetben össze volt mixelve. Pl Interstellar is...
-
hunaqua
addikt
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Smiley #71952 üzenetére
Pontosan, hangulatfüggő az egész. Ami hangszeres vagy kevert munkámra azt mondtam 2-3 éve, hogy semmiképp nem csinálnám máshogy, azt természetesen teljesen máshogy csinálnám. Működik rövid távlatban is, csak egy ideje egyiket se csinálom.
-
Smiley
addikt
válasz VoidXs #71951 üzenetére
Ezt tudod akkor is ha jatszol valami hangszeren. En sokszor csinalom, hogy amikor azt erzem ez mar rohadtjol szol amit gyakorlok 2 oraja a gitaron akkor felveszem. Masnap meghallgatva... hat megse szol annyira jol.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
VoidXs
Topikgazda
válasz BIGi75 #71946 üzenetére
Igen, a hallás 99%-ban pszichológia, ezért működnek a nem vakteszten alapuló kábeldemók. Az emberi hallás képességeit már milliószorosan meg tudjuk haladni DAC-okkal, csak a nagyon alja (lásd: alaplapi) szokott alatta lenni, illetve AVR-eket szándékosan kategóriákra bontanak. Ki venné a high-end-et, ha nem így lenne? Megoldható lenne, hogy a legjobbat kapd 100k-ért, és létezik is annyiért (lásd: PC), de igazából senkinek nem érdeke, csak valakinek a vérbeli DIY vonalat is ki kell elégítenie.
[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
A Hans Zimmer prágai koncert cucca TrueHD 7.1 hanggal nagyon rendben van .Nagyon jól illusztrálja a rendszer lehetőségeit Olyan igazi "demo". Mik vannak még ilyen lemezek ?
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
BIGi75
senior tag
Eddig is volt egy Fiio-m, csak mondták a szakik a szomszéd topikban, hogy kevés a 150 ohm-os HD660hoz es cseréltem egy DX3pro+ ra. Igazuk volt és elsőre hallottam is amit hallani akartam, de azóta némi hangerőkülönbségen kívül mást nem nagyon vélek felfedezni (mondjuk a BTR5 sem egy rossz dac). Azóta azon gondolkodom, hogy megérte-e nekem ez a +amp 100k-ért, meg hogy most meg azt hallom, amit a soundguy-s fiúk írtak, hogy szinte nincs változás? Ennyire befolyásolja a psziché a hallást? Az utolsó olvasott élményem és info ennyire ráül a hallásomra?...nemtom.
-
Ger_man
senior tag
Kipróbáltam ma a Sony STR-DN1080-as erősítőm Front Surround funkcióját, ami lényegében 2 front sugárzóval próbál több csatornás hangot megszólaltani:
A megszokott 2018-as Dolby Demo lemezét használtam, mert ott van többféle csatornaszámú teszt is (Test Tones):
Bal-jobb-center-ig ugye nem volt nagy csoda, na de amikor a bal-jobb surround csatornához értem, hát nagyon meglepődtem hogy milyen jól becsapja a fülem, de még a mennyezeti és surround hátsó csatornát is egész jól megoldott (7.1.2-es tesztet futtattam)Aztán jött a rengetegszer meghallgatott Amaze videó-hanganyag, hát ott is le voltam döbbenve, utána gyorsan meghallgattam "natív" 5.0.2-vel (de igazából virtulis 7.0.2-vel), érezhető volt persze a különbség, így gyorsan egymás után lejátszva, főleg a 360°-os feliratnál, mikor körberepüli a hallgatót a képzeletbeli madár.
Persze így, hogy rendelkezek ennyi hangszóróval, nem fogom ezt a fícsört használni, de aki épp belevág a házimozizásba és a kezdeti budget csak 2 frontot enged meg, akkor érdemes lehet ilyen tudású erősítőt vásárolni, majd később felvértezni a rendszert a többi surround/height hangszóróval. -
-
Quetz
őstag
válasz BIGi75 #71935 üzenetére
Ha "hallgatózás" alapján vásárolsz, ugyanúgy betudod csapni magad. Leginkább azért, mert valószínűleg térben és időben elkülönülve fogsz meghallgatni dolgokat, az ember audió memóriája meg csak másodpercekre terjed ki.
Ha az eszközök valós tudására vagy kíváncsi, akkor kénytelen leszel mérésekre hagyatkozni. -
m3ss
veterán
agyf*szt kapok ettol a feintech hdmi switch/extractortol. volt olyan, hogy jo volt hetekig, ujabban meg 15 percenkent eldobja a jelet. persze ilyenkor medialejatszo kepfrissitese valt, vagy 3d film 2d-be valt. vagy battlefieldben van 10 sec blackout. egyik jobb, mint a masik.
azert nem ertem miert jo neha, mert nem valtoztattam semmit hardveresen. csak neznem kell vmi erolkodot.
3600h x4000 utan gondolom hangban sem lenne igazan visszalepes.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
mexel
veterán
Sziasztok!
Felmerült egy kérdés, valaki kérdezte tőlem de eddig nem foglalkoztam vele és már engem is érdekel, itt biztosan azonnal tudjátok.
Aktív sub-on van Speaker In - Out csatlakozózó. 1 pár in 1 pár out. Ez mire való? -
proci985
MODERÁTOR
laptopokat nem hifi fulesre szoktak meretezni.
egy relativan egyszeruen hajthato (technikailag headset) AudioTechnica MSR7 ala sincs eleg kakao egy uzleti HPben sem, bonyolultabb cuccokkal meg foleg nem fog megbirni sajnos.
desktopoknal egy fokkal bonyolultabb a helyzet. van, ahol szeparalt daughterboard van az audionak, de ott meg az a baj, hogy fizikailag altalaban csak a videokartya alatt fer el a chip es az elektronika, ami miatt altalaban eleg sok zorejt szed ossze. jobb innentol digitalisan kikuldeni a hangot es utana megoldani egy DACcal.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz BIGi75 #71935 üzenetére
Laptopom van, asztali PC-m sosem volt, a Jack kimenetéből nyert hangminőség pocsék, ezért USB-re csatlakoztatott Cambridge Audio DacMagic XS-be dugom a fejhallgatót, úgy már élvezhető a zene.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BIGi75
senior tag
válasz VoidXs #71934 üzenetére
Nemrég vettem fejhallgatómhoz egy dac/amp-ot. Ha előbb olvasom a cikket, lehet nem nyúlok bele. Mondjuk nem bántam meg, valahol megnyugtat, hogy pc-ről nem alaplapi hangkartyával hajtom a fejest és megadom neki ami "illik", de azt hiszem a kuruzslói cikkek alapján történő impulzív vásarlásaimat befejezem és ezentúl inkább "hallgatózás" után költök csak, ha tehetem.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz BIGi75 #71933 üzenetére
Határozottan tetszik, mint egy barátságos kinézetű Audioholics (velük csak annyi bajom van, hogy az oldal nagyon ronda és útvesztő, de ők is jókat írnak).
[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
Hú, olyanom nekem is van! Mármint a második képen látható világos rongyszőnyeg
(bocs)
Azt mondjuk nem értem, hogy súlynak van rajta - hogy ne másszon tovább az a szőnyeg - vagy dísznek?
...szegény lakást még egy robotporszívó se mentené meg, nemszeretik azt a szőnyeget
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
Q
senior tag
válasz VoidXs #71903 üzenetére
Látva, hogy mennyi Xart el lehet adni hangzatos leírásokkal, komolyan elgondolkodtam, hogy piacra dobom a saját találmányomat. Találmány, mert a garázsomban találtam takarítás közben. Egy beszáradt szilikon ragasztós tubusból bányásztam ki a rúddá keményedett ragasztót, majd ebből pogácsákat vágtam és tettem a centerem alá, kicsit megemelve a frontját. De nem árulom el, hogy milyen márkájú szilikon, mert ha mindenki tudná, hogy F.BS volt, akkor bárki leutánozhatná és kiderülne, hogy lószerszámot sem ér. De kicsit komolyabbra váltva: egyébként meglepően jól működik mint elcsatolás. Legalábbis a gyári lábaihoz képest.
Eladó: QSC DCA2422
-
félisten
válasz aldebaran #71904 üzenetére
Denonoknál amúgy is nagyon belenyúl a hangzásba a dinamikus kiemelés én alapból ki is lövöm az összes ilyen módosítót hülyeséget . Az 1700 megéri az árát sztem.
Hétvégén volt szerencsém hallgatni egy ( számomra) elég nagy értékű sztereó rendszert 3,6 M az erősítő és 1,9M a sztereó pár.
A srác nálam fertőződött meg de tipikusan az az emberke akinek rengeteg pénze van de nem igazán érdekli semmi.
bedobta ezt a rendszert egy hatalmas kupleráj kellős közepébe egy retro kanapé van elétolva konyha és nappali között van odabaszva ez a hangfalpár amit ha jön az unoka akkor bedobnak a kamrába ne hogy tönkre tegye. nyitott ajtóval mellette egy sírköves műhely, áll rajta a centis por az erősítőn és elhívott hogy hallgassam meg mert milyen jól szól.Miután átverekedtem magam egy fotelig a cipők meg kupleráj meg kutya csont között leültem meghallgatni ami abból állt hogy a srác felküdte szinte elviselhetetlen hangerőre és ott ült hogy na hogy szól oldogan vigyorogva. Kifejezetten szar volt, némi túlzással mert érezni lehetett mit tudna ez a Fyneaudio F502SP / Advance acoustic endszer de nem ilyen helyen ezzel az akusztikával .Konkrétan meggyőződtem róla mennyit számít hogy hol és hogy van elhelyezve. Így Semmit nem ér egy több milliós rendszer sem. és az én kis szaros belépő cuccom élvezhetőbb hangot produkált még zenén is mint ez a cucc, ez nem túlzás.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz VoidXs #71921 üzenetére
a Pioneer valamennyivel gyengebb dinamikara, meg boven nincs benne annyi kraft fulest hajtani ami pl az elozo DT990Edition 250ohmnal problema volt.
mondjuk egy djpult fules kimenetenel a legfontosabb, hogy legyen hangos, minden mas meg kb harmadlagos.
SteveS: djpultnal ha akarsz fulest hasznalni monitorozni, akkor muszaj a beepitett DACot hasznalni az erosito ele.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz #82860288 #71918 üzenetére
egyebkent tegyuk hozza, hogy teljesen nem vagyok suket, az itthoni Pioneer DDJ-SB3 es az Asus Xonar One kozott fulesen es DACkent hasznalva is boven hallom a kulonbseget. egy DJpultnal mas prioritasok vannak.
a surroundok kozott minimalis volt. viszont kivetel nelkul mindegyik eleg volt teljesitmenyre
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Gino20 #71916 üzenetére
Az valóban igaz, hogy a kalibráció bármiből csinál bármilyen hangot, természetesen a fizikai határokon belül:
- nem tud egy rendszert tetszőlegesen gyorssá tenni
- ami frekire nem képes a rendszer, nem hozza elő
- ami dinamikához nincs elég teljesítmény, ahhoz így pláne nem lesz
Bármi más digitálisan szabadon korrigálható.PC-s vonalon ezek azok, amiket tudunk növelni, mást nem, mert a kalibrálásaink az emberi halláshoz mérve lényegében hibátlanok, innentől úgy állítod a rendszert, ahogy akarod: tetszőlegesen gyors vagy lassú hang, tetszőleges görbék, tetszőleges dinamika (ez utóbbi mondjuk AVR-en is kb megvan). A beépített bemérők sajnos nem tudnak ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Gino20 #71916 üzenetére
mondjuk nagyon beleposzintu Denont nem hallottam.
600-1000 euro koruli erositok kozott viszont tenyleg megvolt 5 modell 3 gyartotol harom kulonbozo hangfalsetuppal, minimalis kulonbsegek voltak. ezt ugy ertem, hogy a Klipsch R es az RP szeria kozott szvsz nagyobb kulonbseg van, mint mondjuk egy azonos kategoriaju Onkyo, Denon es Yamaha kozott.
viszont itt amiatt is fogalmaztam sarkosan, mert van a berogzodes, hogy az Onkyo az inkabb zenere jo, a yamaha meg filmezni... ugyanmar. ugyanugy itt a topikban is probaltak meggyozni, hogy jajj hat a Klipsch az csak filmezni jo. persze.
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
Érdekes ez a hifi világ, hogy mennyire eltérőek a vélemények Na épp ezért ha van lehetőség tényleg érdemes hallgatózni vásárlás előtt persze a lentebb leírtak miatt ez sem feltétlen biztosíték szeritnem. Talán épp tegnap olvastam itt, hogy nincs is nagy jelentősége az AVR-eknek, mert a kalibráció (gondolom én az adott akusztikában gondolta a költő) úgy is ugyan arra "húzza" a kapott eredményt.......vagy kicsit más téma, de most olvasva "tolva van a magas, csilingel"..............míg szeritem őszintén (ahogy pl itt is többen is írták korábban) egy hatalmas fátyoltenger a belépő Denon (felette nem tudom).
Félreértés ne essék, nem vitaindítónak szánom csak volt (első szettként) Denon S960-am M.A M300 szettel, ami valóban nagy csoda volt, de volt egy kis hiányérzet, így kis idő után kutakodtam/hallgatóztam akár üzletben és M.A bronze vagy Klipsch RP volt a dilemma. Mindkettő esetén óriási volt a csoda az itthon kapott hanghoz képest, de persze tisztában voltam vele, hogy az akusztikai körülmények nyomokban sem összehasonlíthatóak + az MA az 7 számjegyű AVR-el volt hajtva a dedikált helyiségben és az RP meg egy szintén nem olcsó sztereó erősítővel üzemelt. Végül (ízlés alapján) RP lett, így meg is vettem aztán itthon jött a csalódás. Nyomokban sem azt kaptam, amit az üzletben hallottam, vagyis nem az akusztikára, a kapott "színpadra" gondolok hanem karakterben is egy merő fátyol volt az S960-al kalibrációval és anélkül is, majd gyorsan jött csere egy kicsit régebbi Arcam AVR-re és lőn csoda a kalibrálást (ami szerintem fontos, mert ez valójában késleltetést állít ms-ban mérve) követően is megkaptam (a talán) színezetlen / boltban hallott hangot mely merész következtetést onnan mertem leszűrni , hogy a klipsch + sztereó vas esetén amúgy sem létezik kalibráció, ami majd esetleg jól szétcseszi az EQ-t és fátyolossá teszi....
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
-
powerup2
addikt
válasz VoidXs #71912 üzenetére
mindent a haszonért bár én mikor itthon látom hogy olyan patkányokat tesznek a hangfalra erősitőre azon is kiégek és leirja a tag hogy mennyivel jobb a hang szellősebb sok jobb lett a tér meg az egész totál máskép szól ez az a pont ahol fogom a fejem....
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
VoidXs
Topikgazda
válasz powerup2 #71911 üzenetére
Amikor erről olvastam, nem tudtam eldönteni, melyik botrányosabb. Hogy valaki erről úgy ír haszonért, hogy nem ég le a pofája, vagy hogy úgy születik róla cikk, hogy azt az író teljesen komolyan veszi. De hát az audio újságírás mindig is a rossz vicc kategória volt, őrizzük csak a hagyományt.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
ez kemény és van aki megveszi mi biznisz
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
aldebaran
őstag
Kár, hogy itt nincs hozzászólás lájkoló gomb.
Thx neked és #71889 VoidXs -nak is.
Mondjuk én mindig az Éli könyvének a két jelenetét használom. Az egyik benne volt a VoidXs listában, a másik meg valahol 1:05:00 környékén van, amikor robbantanak meg lőnek sorozatlövőből és körbemegy az összes hangfalon.
Mondjuk a 4k az több, mint 600GB anyag.[ Szerkesztve ]
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
-
aldebaran
őstag
Na, audyssey-vel bemértem. Türelmes voltam, végigmentem az összes 8 mikrofon áthelyezésen, a végén kikapcsoltam a dynamic izéket, majd visszaállítottam az összes hangfalat small-ra, 80Hz. (A frontokat nagy-ra állította, a hátsókat meg 40Hz-re) Olyanokat csilingel az összes mindenség, hogy öröm hallgatni. Na, ennek nem meleg hangja van, hiába Denon X1700H, hanem éles csilingelő, a mély meg odab.sz. Ez így nagyon király!
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
VoidXs
Topikgazda
Oh, hogy ez nem valami magyar szemétbolt terméke, eddig végig azt hittem.
krx21: Olyan magas tudomány, hogy hiába mész oda ilyennel bárkihez az ország legelismertebb akusztikai laborjaiból, keresztbe fog állni a szemük
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Elite: Dangerous
- Autós topik
- Háztartási gépek
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Le Mans Ultimate
- Kuponkunyeráló
- SSD kibeszélő
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest