Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Üdv Urak!
Nincs valakinek (Budapesten) véletlenül egy kis matt fekete spary elfekvőben (például még a fele megmaradt)? Nem akarok megvenni egy egész flakonnyit, mert kis felületet kellene lefújnom. Ha van valakinek egy fél flakonnal, akkor pár száz forintért megvenném (vagy egy sörért/csokiért).
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
válasz piadex2 #11965 üzenetére
Első körben pillanatragasztóval próbálkoznék, de ismervén ezeket a mai műanyagokat, tuti szét is marná egyben az anyagot a ragasztó.
Egy nagyon vékony fúróval (1 mm vagy kisebb) meg lehet fúrni az előlapot ott, ahol letört. Ebbe lehetne tenni egy aprócska csavart vagy erős drótból hajlítani egy kampót és azt beleragasztani a lyukba.Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
Fene a belüket... Viszont nem csak ők csinálják, a hétköznapi hajléktalanok is inkább szétverik/szétszedik, minthogy alkatrészként vagy megjavítva eladják. Sok ilyet láttam én is anno, bár akkoriban még sokkal kevesebben lomiztak. Figyeltem őket az utcán meg az ablakból... Változik a világ, változnak az emberek.
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
pee13: Szép, egészségesnek látszó példány. Úgy látszik kímélték, amíg élt...
Erősítőt nem láttál véletlenül?jaja1981: Először azt hittem, ez valami tápegység, de feltűnt, hogy túl vékony. Szép lett (a rajzok nélkül).
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
Akkor rosszul emlékeztem az árra... A Dremel 300 nagyon csábító volt, de kétszer annyiba került, mint ez. Alkalmi kis munkákra ez is megfelel.
Igen, a fekete korongok a fémvágó korongok. A zöld ilyen csiszolópapír féleség...
Attól függ mit vágsz vele. Először 1 mm-es acéllemezen próbáltam ki, ott 5 cm-t vágtam és elfogyott egy korong (sok volt a por is), de alumíniumnál tovább életben marad és nem porolt annyira.
Vágásnál balról jobbra kell haladni, mert ha már átvágta a lemezt vagy anyagot és jobbról balra próbálod húzni, akkor beakad a korong és elreped. Óvatosan kell...Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
Egy nagyobb kofferben lehet kapni a kiegészítőket. Az OBI-ban is van, közvetlenül ezek mellett a gépek mellett, egy fa dobozban, műanyag tetővel. Ha jól emlékszem ~2000Ft volt a doboz. Ebben mindenféle cucc van, ami alapból a gép mellé is járt.
A Dremel gépekhez külön is lehet kapni korongokat, de nekik nem tudom hol van márkaboltjuk.
Webshopból rendelhető: 20 darab | 5 darab
Elvileg maximálisan 2.4cm-es korong használható hozzá, de talán nem okoz túl nagy gondot neki a picit nagyobb korong.Külön vágókorongot pedig kisebb barkácsboltokban kell keresni (ott talán olcsóbb is, mint a Dremel-nél), biztosan van nekik. Nekem is kell majd, mert a mostani 15 darab hamar elfogy.
Én is ilyen gépet vettem a múlt héten, azóta már 5 korong elfogyott, pedig nem vágtam túl sokat vele. Egy elpattant, de az én hülyeségemből, tehát szemüveget is vegyél mellé, mert veszélyes.[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
válasz Pista0001 #11774 üzenetére
Nagyjából az összeset kicseréltem, de párat vissza kell, mert nem tolódik fel teljesen az oldallap. Veszek majd 3-as szegecset, aztán azt megcsinálom.
Hitetlenkedőknek majd rakok fel holnap képet. Szerkezetileg nem lett gyengébb, jól tartanak a csavarok is.Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
válasz nemethati #11760 üzenetére
A kis barkácsboltokat érdemes felkeresni. Obiban nincs M3-as (vagy ha van, drága).
1Ft/darabja [(M3x5), D-fejű, egyeneshornyú], ennyiért vettem múlt héten. Hozzá való M3-as anya szintén 1Ft. 100-100 darabért fizettem 200Ft-ot, azóta már ki is cseréltem a házon a szegecseket csavarra.Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
válasz fireproof #11693 üzenetére
A legközelebbi barkácsboltban lehet érdeklődni, vagy obi, praktiker. Ha igazán felkészültek a boltok, akkor lesz nekik. Barkácsboltban ha van, akkor biztosan olcsóbb is, mint a nagy üzletekben. Ha nincs hozzá készleted, akkor azt is be lehet szerezni.
Ilyesmit biztos nem lehetetlen beszerezni.Ma vettem M3-as csavart, 5mm hosszú, hozzá tartozó M3 anyával, 100-100 darab, 200Ft-ot fizettem érte, tehát javaslom a barkácsboltot.
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
válasz Vasinger! #11463 üzenetére
Azért van a rács, hogy a külső mechanikai behatásoktól megvédje a ventilátort (magyarul a hülye gyerekek ne nyúlkálhassanak bele).
A ventilátor által megmozgatott levegő p1 nyomással és v1 sebességgel rendelkezik, ami a rács után p2 és v2 lesz. Szorzatuk állandó, mert a levegő mennyisége (jó esetben) ugyanannyi. p1*v1=p2*v2 (ha jól rémlik...)
A nyomás csökken, a sebesség pedig nő, de a ventilátor tulajdonképpen nem e miatt hangos, hanem a sok apró légörvény miatt, ami a rácson áthaladáskor keletkezik.Ha kivágja az ember a rácsot, akkor ezek a légörvények megszűnnek és a légmozgás sebessége sem fog megnőni.
Csak a kisgyerek ne nyúlkáljon bele utána, meg a macskát sem ajánlatos a közelébe engedni (bár az utóbbit felőlem nyugodtan bedarálhatja).[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
válasz gezatata #11042 üzenetére
Aki CNC-vel foglalkozik és csinál ilyen külön megrendeléseket, az meg tudná csinálni. Van a fórumon pár ilyen ember, ha jól rémlik...
Viszont ha egy ekkora felületen akarsz belevágatni a ház oldalába, akkor az utána nem lesz többé stabil. Ha nem egy Lian Li a házad, akkor csak nyekleni-nyaklani fog a oldallap. Valamint a rácsozat nem lesz olyan erős, hogy elbrjon mondjuk egy rácsavarozott ventilátort.Harrrr!!!!
-
-
MODERÁTOR
Áhh ezt láttam, de szerintem nincs senki a honlap "mögött". Olyan cég kellene, akihez el tudok menni és személyesen meg tudom venni az árut. Nem szeretem ezt a "kiszállítjuk önnek "ezeöccáé" dolgokat.
Keresgélek már pár hete, de nem találtam normális helyet. Hirdetést is feladtam rá, hátha...
Azért köszönöm!Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
válasz Attis Radeon #10956 üzenetére
Esetleg itt. Helyileg Kispesten van.
Ha jól emlékszem egy 3mm-es plexi lapot kértem ~30*40cm méretben, ez vágással együtt volt ~3 éve pár száz forint (rég volt és nem is emlékszem pontosan).Harrrr!!!!
-
-
MODERÁTOR
válasz KillHates #1401 üzenetére
Nem is érdekelt a 3DMark... Viszont ahogy rátettem a FET hűtést, HL2 EP2 alatt rögtön nem fagyott ki... Szépen játszottam is vele 2 órán keresztül 1440x900-ban, minden maxon, 8x-os szűréssel.
9800GTX-hez valami patch kell a 3DM06-hoz, nem?
Azóta amúgy eladtam, egyel feljebb váltok, most jön a 7900GTO.
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
Úgy látszik azért valamennyire sikeres lett.
2 óra Half Lifeozás után sem állt le és most 1440x900-ban nyomtam 8x szűréssel.
3DMark továbbra sem megy végig, de az nem érdekel.Megyek izzasztom még hogy kiderüljenek a hibák.
Megöntözlek rózsavízzel alapon, mint húsvétkor? Vödörből rázúdítom Jó ez így léghűtéssel is.
MOD: Jó ez a gány mikrofon. Régen nekem is volt hasonló, csak az aprócska piezo mikrofon volt, nem ez a nagy vezetékesből való.
[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
7900GS-re gondoltam, hogy teszek FET hűtést, mert kicsit hibás a kártya és forrónak találtam a FET-eket. Mivel VF-900 Cu van rajta ezért semmi más nem melegedhet túl.
De sajnos nem sikerült a kísérlet, 3DMark06-ban a Firefly Forest továbbra sem fut végig.A gány része a dolognak a fekete színű borda, amit egy régi házibarkács erősítőből operáltam ki (jó nagy borda volt, így csak egy keveset lefűrészeltem belőle).
Azt feldaraboltam (flex-szel meg fémfűrésszel jól nekiestem), lereszeltem az éleit, lecsiszoltam az alját, aztán felragasztottam.Bár kicsit mintha stabilabb lenne (nincs amúgy túlhúzva, alapórajelen is sz@rakodik). Nem hibázik amúgy, csak ha nagy a terhelés, akkor gondol egyet és lekapcsol (csak a kártya) a gép kicsit megy tovább... Aztán újraindítom és újra működik egy darabig.
De a CoD4-et meg a Krájsicc-t simán viszi... Fura egy kártya.Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
Valami készül...Majd jelentkezem, ha sikerült.
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
válasz MasterDeeJay #1121 üzenetére
Ha hátul leszigeteled a szellőzőket és alul vágsz egy lyukat, akkor ez még fel is száll (vagy kifújja az összes alkatrészt a gépből). Régi orosz ventik nagyon brutálisak. Daráló mindegyik...
Elég szép munka!
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
2 ventit biztosan nem szolgál ki kellően egy USB aljzat. USB Power
Tehát olyan ventit kell szerezned, ami 5V-on is beindul és megy is.
Esetleg tervezhetsz hozzá vezértlő áramkört is, akkor elbírhat két ventit is.
Érdemesebb inkább DC-ről táplálni (adapter), úgysem lesz hordozható a hűtő alkalmatosság... De notebook hűtőt használtan már 3-4k-ért lehet szerezni... Valahol láttam nemrég...Harrrr!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Vicces képek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.