Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
sly105
aktív tag
válasz fkenny #12383 üzenetére
gyakorlatilag 3 db !!!!!!!! (nem tévegés)3 cm-es ventillátor volt beleépítve a procihűtőn a lamellákra csavarozva volt természetesen egymással szemben 2db ami fújt és a harmadik a ház oldalán bentről szívta kifelé a levegőt természetesen a gyári 2 ventillátor is ugyan ezt teszi a szenben lévő oldalon! a vezetékek csak úgy ősszesodorva celluxal szigetelve!! mondom konzol szervízbe csinálták 10000 ft-ért!!!!!
szerk:ja és csodálkozott hogy 10 perc elteltével villogva kikapcsol.
[ Szerkesztve ]
Én sem vagyok tökéletes.Belőlem is hiányoznak a hibák! :))
-
sly105
aktív tag
sziasztok!
egy eléggé gány xbox 360 járt nálam . csak azt sajnálom hogy amikor szétszedtem nem volt jó a fényképezőgépem pedig nem semmi gány volt benne hűtésmodding néven amit szervízbe hajtottak végre rajta 10000 ft-ért!!!!sajnos csak a tápját tudtam már lekapni azt is csak telóval
[ Szerkesztve ]
-
sly105
aktív tag
válasz geprombolo #10329 üzenetére
tesco zsömi avatarjának az a neve hogy domo és egy rajzfilm figura (és mindíg izzad)
-
sly105
aktív tag
-
sly105
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a gratulációt örülök hogy tetszett nektek.
dzso22: a képen nem flexet látsz hanem egy FEIN nevű rezgővágót.
A fényképező nem halálozott el csak kevés neki a 3,6 volt. úgyemlékeztem 3,6 voltos volt de szerintem 4,8 voltos volt.Nem marad bekapcsolva , csak bekapcsol meg kikapcsol folyamatosan.Dyno: a plexit a FEIN-nel vágtam ki a lyukat a ventilátonak pedig körzővel karcolgattam jó sokáig kétoldalról majd kipattintottam belőle.
Most van folyamatban egy új plexi vágása mert ha jobban megnézitek a ventilátor ajjánál van egy apró repedés. már lebeszéltem egy ismerősömmel kivágja nekem lézerrel. ha rátudom venni lesz még egy pár felirat is ráírva lézerrel de ez még nem biztos sajnos.[ Szerkesztve ]
-
sly105
aktív tag
sziasztok !!
beszereztem egy ilyen videókarit ezért át kellet építenem egy kicsit a ház oldalát meg ha már nekikezdtem megnagyobbítottam a kivágást is mert nem tetszett a kerekített sarkak. ha valakit érdekel képek :ittja és volt még egy rosszul sikerült fényképezőgép gányom is mert sajnos 4 akksi kellene bele de csak 3 fért el . képek(már eredeti akksit nem lehet hozzá kapni sehol)
[ Módosította: Loretto ]
-
sly105
aktív tag
válasz werszomjas #10257 üzenetére
próbáltál már drivert cserélni a kártyához nem csak azzal lett valami gond?
-
sly105
aktív tag
Na mi van sehol senki?? fkenny-n kívül senkit nem hoz lázba a kókánykodásom? pedig olyan nagy lelkesedéssel vágtam bele gondoltam majd egy darabig lesz min csemegézni,vagy legalábbis felélénkíteni a topicot.
-
sly105
aktív tag
Az a lényeg hogy a rosz lcd-ről leszedtem a polár fóliát és ráraktam a működőre.Tehát kell egy rossz kék-fehér inverse lcd meg kell hozzá egy akár milyen működő képes lcd. A rosszról és a jóról is lefejted egy penge segítségével óvatosan a fóliát az elsőt és a hátsót is , én clin ablaktisztítóval nedvesítettem a pengét hogy sérülés nélkül el tudjam választani az üvegtől. Lemostam a maradék ragasztót lakkbenzinnel . Majd a kék-fehér fóliáját rögzíted az lcd elő és hátlapján , ügyelve a polaritásra és kész. összerakod a panellal és kész is csak ügyelni kell a lábak pontosan illeszkedjenek.
Anyaglista:- rossz lcd kék-fehér
-jó lcd bármilyen (olcsó)
-penge
- clin ablakmosó
- lakkbenzinha valami még mindíg nem világos konkrétan írd le mire gondolsz.Nagyon szívesen segítek.
-
sly105
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap kókánykodtam egy kicsit,és most szeretném közkincsé tenni hátha valaki kerül hasonló helyzetbe.
Tehát adott volt egy kék-fehér inverse 4X20-as lcd ami vezérlőpanelhalott volt. Vettem olcsóért (1500 ft) egy sima mezei zöld fekete háttérvilágítás nélküli 4x20-as lcd-t. kép
Gondoltam majd jól megcserélem a kettőn az lcd-t és akkor lesz nekem szép kék-fehér lcd-m. Amikor lebontottam az lcd-t a panelről rádöbbentem hogy ez nem fog menni, mivel a 2 lcd-nek más volt a lábkiosztása.kép
Ekkor nagyon elkeseredtem gondoltam a fene egye meg a spórolásom miatt megint csak pénzt dobtam ki az ablakon. És ekkor jött az isteni szikra a nagy ötlet:cseréljem meg a polarizáló fóliát a két lcd-n! kép[link]
Szépen lefejtettem a fóliákat majd ráraktam a kékről a zöldre.képkép
Igy lett nekem szép kék-fehér inverse lcd-m az én kis gépecskémbe, amire már rég vágytam.kép
Ja és a háttérvilágítás miatt a magasabbik keretet kellett használnom aminek a lábkiosztása nem egyezett a panellal így hát azt is korrigálnom kellett.kép(természetesen a panelen nem a vaslemezen )
SMD alkatrész beültetés házilag:[kép]képkép[ Szerkesztve ]
-
sly105
aktív tag
hi all!!
bár nem gány de azért ide is berakom:silent knight al
laptopÉn sem vagyok tökéletes.Belőlem is hiányoznak a hibák! :))
-
sly105
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #9535 üzenetére
domo avatar? teccik
[ Szerkesztve ]
-
sly105
aktív tag
válasz kételkedem #8690 üzenetére
Nem állnak csálén a winyók a valóságban csak a képen látszanak úgy .
a második kérdésedre meg már válaszolt TZS.
-
sly105
aktív tag
Na én egész hétvégén gányoltam . Némítottam a winyókat és beépítettem a 4x16-os LCD-t.
[ Szerkesztve ]
-
sly105
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #8628 üzenetére
Ilyen volt a múltkor a miskolci tesco-ba kiállítási darab 2000 ft-ért még néztem is hogy meg kéne venni.
-
sly105
aktív tag
válasz 3.Aragorn #8596 üzenetére
igen lcd smarie nevű progival hajtom.
pee13 : nekem már régebben is volt ilyenem csak azt nyomtatóportról hajtottam csak a lapcsere miatt nem volt eddig elérhető de így usb-ről már tutira jó a régivel az volt a gond hogy alkalmazások alatt befagyott , megállt a kijelző.de ez megy hibátlanul.
[ Szerkesztve ]
-
sly105
aktív tag
Sziasztok!
Ma meghalt a videókarim ezért gariban kicserélték de nem volt olyan amilyen volt ezért ráfizetéssel lecseréltem egy GF 9600 gt-re. Továbbá beszereztem egy usb-s lcd vezérlőt is amit beüzemeltem kísérleti jelleggel. Csak még azt kéne eldöntenem hol lesz a végleges helye.képek
-
sly105
aktív tag
Hát akkor nem tudom hogy mi van az enyéimmel de a wd 320-asnak a hőmérséklete 42 fok a maxtor 250 -esnek a hőmérséklete 43 fokos.
ja és ezek hőmérővel mért adatok de kézzel se lehet nagyon megérinteni.[ Szerkesztve ]
-
sly105
aktív tag
Tényleg hány fokosnak kell lennie egy 320 gb-s winyónak??
-
sly105
aktív tag
Hi all !!
Nem vállt be a winyó hűtésem 1-2 fokot(most (42 c fokos hűtéssel) ha lement , és mióta a plexi csíkok tartják a winyókat még be is rezonál az egész. Tehát ez így sz@r. nincs valami hatékonyabb winyóhűtési technikája valakinek??Persze olcsó legyen és csendes.
[ Szerkesztve ]
-
sly105
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #8347 üzenetére
vissza 3 had nyígjon
zodo : de egy bútorbolt de ilyesmit is lehet kapni, mindenféle barkácsgépet meg szerszámot és még autófelszerelés is van!
[ Szerkesztve ]
-
sly105
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #8330 üzenetére
szerintem nem veszít annyit a nyomatékából ha a motort szabályozod.egy ilyen flex 600-1000w között van.
-
sly105
aktív tag
A munkahelyemen van egy ilyen nagyon király már dolgoztam vele.
az extol az az amit a lidlben lehetett kapni??
szerk: csak egy baj van vele nagyon hangos!!!Tesco-zsömle: külön flexiszárat aszem lehet kapni a szabályozható flex meg megint nem probléma.elég jó ötlet
[ Szerkesztve ]
-
sly105
aktív tag
válasz KillHates #8317 üzenetére
Természetesen nem volt áram alatt mikor víz alá tettem csak miután befejeztem a munkát .
mivel a tápom nem kapcsolóüzemű ezért nem lettem volna veszélybe ha bekapcsolva dugom a vízalá.zodo:
amit láttál a fadobozban az egy szett tartalma 1500 ft volt.
én is gondolkozom hogy veszek egy alap dremelt.[ Szerkesztve ]
-
sly105
aktív tag
Na sziasztok!
Tegnap volt egy kis időm így végre gányolhattam egy kicsit. A gépben lévő vinyóim igencsak melegedtek ezért beraktam eléjük egy 12 cm-es ventit ami 5 v-ról megy. képek
volt egy kis segítségem is:Én sem vagyok tökéletes.Belőlem is hiányoznak a hibák! :))
-
sly105
aktív tag
válasz KillHates #8014 üzenetére
ilyenem van nekem is. csak wüth-ös és már egy kicsit oxidált.de azért még lehet használni.
Na akkor én is beszerzek egy ilyen hegyet. Bár én csak koca szerelő vagyok eredetileg villanyszerelő vagyok csak a munkahelyemen minden ilyen elektronikával kapcsolatos dolgot én csinálok meg mert csak én értek hozzá valamenyire javítok digitális kaputelefon rendszereket is csak ha nemdolgozom 4 hétig akkor 4 hétig nem csinálja meg senki. ezt értsd úgy hogy miskolc összes önkormányzati kezelésében lévő házban[ Szerkesztve ]
-
sly105
aktív tag
-
sly105
aktív tag
Tanácsot szeretnék kérni. Nem tudom eldönteni hogy van két vinyóm egymás alatt szeretném őket hűteni egy 12 cm-es ventivel 5 voltról szerintetek hogy hűti jobban keresztben vagy hosszában??(mármint oldalnézetből)
[ Szerkesztve ]
-
sly105
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #7990 üzenetére
Formás kis házikó lesz.
Az elejét miből szeretnéd?[ Szerkesztve ]
-
sly105
aktív tag
Tényleg pénteken hozzájutottam egy ilyen hosszabbítóhoz(természetesen európai változatához).Amikor megláttam nem tudtam ellenállni neki.
[ Szerkesztve ]
-
sly105
aktív tag
ha nem egyszerre hunytak ki a ledek akkor valószínűleg nagyobb feszültséget kaptak azért ,,égtek ki ". ezek az enyémben párhuzamosan vannak kötve.cseréld ki őket nem érdemes a garizással bíbelődni pár száz forint nameg egy kis barkács és kész is.
elmész egy hiradástechnikai alkatrészboltba és veszel hozzá 4 kék ledet vagy olyan színűt amilyen tetszik.az előlapi panelnél nézd már meg hogy a kijelzőt 2 led világítja-e mert lehet azért lett halványabb hogy az egyik nem megy.én legalábbis így jártam és kicseréltem.[ Szerkesztve ]
-
sly105
aktív tag
Kívánok Mindenkinek Gányolásban Gazdag Boldog Új Évet !
-
sly105
aktív tag
BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK !
-
sly105
aktív tag
válasz KillHates #6021 üzenetére
nekem agp-s kell de hol lehet ilyet beszerezni?még nem láttam boltban. de szerintem forrasztó vezeték forr .ón és egy kis kedvel nekilátok majd hisz ez a gányoló topic
csak előbb visza kell kapnom a lapomat mert valami bios probléma lépett fel. egyébbként egy p3 850 celeron procis acer lap lesz az egész alapja.már ha egyáltalán el fog indulni még valaha.
lehet addig előveszem a dvd-t amibe be szeretném építeni és csinálok róla pár képet .
de gondolkozom van egy rossz sony hi-fi-m lehet hogy abba kéne beleépítenem?[ Szerkesztve ]
-
sly105
aktív tag
sziasztok.
én is gondolkodom rajta hogy építek egy htpc-t egy régi vastag fajta dvd lejátszóból, ha elkezdem rakok fel képeket. csak még meg kéne oldani a videókari elfektetését. ha valakinek van ötlete azt szívesen fogadom.Én sem vagyok tökéletes.Belőlem is hiányoznak a hibák! :))
-
sly105
aktív tag
válasz kételkedem #5039 üzenetére
én egy kicsit várok vele miután kiveszem és akkor nem anyira nedves.
-
-
sly105
aktív tag
válasz Klemens #4838 üzenetére
nem tom igazad van de a valóság azt mutatja hogy hűvösebb.
na ha jövőhéten nem felejtem el elhozom a munkahelyemről az infrahőmérőt és mind a két helyzetben megmérem.
de az is lehet hogy azért van hűvösebb mert az oldallap máshogy van ezen az oldalon perforálva.bár igaz hogy alul van végigperforálva. (na most jól behúztam magam a csőbe)Én sem vagyok tökéletes.Belőlem is hiányoznak a hibák! :))
-
sly105
aktív tag
válasz Klemens #4830 üzenetére
szerintem mindeik. a gyári szegecseket lefúrtam fejel lefelé fordítottam és úgy szegecseltem ösze. persze kis átalakításokat kellet végezni de nem vészes. a vga hűtése meg szerintem azért lett jobb mert a hűtőborda felfelé néz eredeti pozíciójában viszont lefelé és igy a belőle kiáramló hő nem reked meg a nyákon.de tény hogy nem melegszik anyira igaz egy pár fokkal jobb csak de azért az is valami.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Villanyszerelés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest