Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
eldoble
aktív tag
Sziasztok!
Van egy hűtőnk [link] a garázsban, amit szinte csak nyáron használunk, a fagyasztója viszont tele volt.
Egy rossz elosztó miatt nem kapott áramot, leolvadt, és lehet hogy 4-5 hétig is rohadt benne a hús, meg egyéb fagyasztott dolgok.
Ki lett takarítva, fertőtlenítve, de nagyon büdös szaga maradt (a fagyasztóban volt csak élelmiszer, de valahogy a felső, sima hűtő is büdös), hogy tudnám valahogy szagtalanítani? -
-igu-
addikt
Sikerült egy kétéves projekt végére érnem. Kész a házimozi. WAF határeset, de ennél kultúráltabban nem tudtam felrakni a hátsó dobozokat.
A hangfalak állványon jobban mutatnának, viszont egyrészt nem nagyon van hely, másrészt macska meg van. Szétbontottam a régi 2.5m magas mászófát, abból lett két fekvőhely, és a maradék is felhasználásra kerül későbben.Igazából a hangfal alatti polcra vagyok büszke - saját tervezés és gyártás.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
PROTRON
addikt
válasz féldekás #86392 üzenetére
Ahogy a kollega is írja ha türelmes vagy akkor a 6-os fúró belemegya téglába egy sima nem ütve-géppel is, de szerintem ez motorikusan erőltetésnek minősül, így szerintem hazavághatja a motort, volt akinél a 10-es 120-as hosszú szerkezet építő facsavar is megfektette a 80Nm-es fekete behajtót, megtudta hogy füsttel működött, mert túlhajtotta.
Persze ez azért is fura, mert tecsőn vannak vidik amikben pont ilyen 10-es 120-as hosszú szerkezetépítő csavarokkal tesztelték faanyagba behajtással.
Szal ha épp az az 1 tégla keményebb mint a falazat többi eleme, szerintem elfüstölhet.Naja 20k-t nekem nem ért meg a fekete 12V-s csavarbehajtó teljes szett, ha lenne külön a gép 15-ért arra beruháznék. Én még 8-ért vettem a zöldet, pár hete volt is ennyiért megint, meg mintha kisebb boltokban épp kiszórnák a maradék készletet...
Ugye nekem van hozzá 4-es aksim, most már időnként kapható 5Ah, van 1 db 2Ah is amit még anno a miniflexhez kaptam töltővel.
Szal ezek nekem nem értékek a csomagból, meg azok a fejek sem amit adnak hozzá, inkább szerszám boltban veszek teljes makita vagy bosch szetteket...Egyébként tény hogy csak sima csavarbehajtáshoz is kapni 6k-ért most 20.-ától aksival egybeépített marok csavarozót...sokan dícsérik hogy jó az alakja és sok csavarozástól megkímél, ugyanakkor ezek csak 2-5 Nm forgatónyomatékot tudnak, tehát ikea összeszereléskor tutira utána kell húzni rendesen kézzel biztos ami biztos.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
féldekás
senior tag
Mindenképpen átgondolom.
Igen, ami túl univerzális, azzal semmit sem jó csinálni igazán, ezt érdemes figyelembe vennem. -
A Zéé
addikt
válasz féldekás #86392 üzenetére
az a baj ezzel a csavarbehajtó, fúró dologgal, hogy mindegyik másra jó, és nehéz csak egyet választani, ha évi 1-2 alkalomnál többet használja az ember... Nekem is van zöld 12V-os, zöld ütvefúró meg fekete 60 Nm-es. És néha hiányzik egy ütvecsavarozó.
Ha csak 1-et szabadna megtartanom, akkor a fekete maradna, mert talán az a legáltalánosabban használható.
A kicsi zöldben nekem a levehető tokmány dolog tetszik, és az, hogy kicsi... Bútort összerakni, kis furatokat csinálni, szűk helyen matatni sokkal jobb. Pl a nagyobbal úgy tördeltem a 3-as fúrószárakat, mintha muszáj lenne. A kicsivel kevésbé... Zártszelvénybe kellett előfúrni 40-50 lyukat. Amúgy teglába befúrni pár darab 6-os, 8-as lyukat elég a kicsi is. Normális fúrószárral, kis türelemmel simán megoldható. Sőt, fúrtam már 10-est is 8 cm mélyre vele, de az már tényleg kicsit sok volt neki.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
féldekás
senior tag
válasz PROTRON #86387 üzenetére
Köszi!
Az ő biztosítójának kellett volna fizetnie ebben az esetben, ezért lett volna szükséges, hogy elismerje, de végülis ez a társasház közös biztosítója. Valószínűleg nem bejelentett falbontás is lehetett, lakásszövetkezet nem foglalkozott annyira a dologgal szerintem.
Mondjuk a panelekkel ez a gond sajnos, sok lakás egyben, a nagyobb felújításokkal, illegális átalakításokkal meggyengítik a szerkezetet.
Jellemzően több az idősebb lakó is, így a nagyobb közös felújítások pl. szigetelés, eternit szennyvízcsövek cseréje is nehezen megoldható forráshiány miatt.
Talán az aranyközépút a kisebb társasházak lehetnek, ha valaki nem szeretne családi házat.Akksik jók lesznek, megnéztem.
Gépek súlyát is megnéztem, csavarbehajtók: 1,64-1,1 kg-ot nyomnak, a jelenlegi 1,3kg.
A kicsi 12V-os kifejezetten csavarbehajtó pedig 0,8kg. Akksi nélküli értékek.
80Nm-nél komolyabb gépet nem hiszem, hogy veszek, az már sztem sok egy ilyen kis gépnél, mondjuk nem véletlen adnak azokhoz akkora oldalmarkolatot.
Jelenleg a 12V-os fekete csavarbehajtó van benne az újságban is 20e-ért, holnap fogok bemenni, kiderül mi van jelenleg a boltban.
A költséghatékonyság miatt lenne jó a sima 60Nm-es csavarbehajtó, az súlyban is köztes, és az alkalmi használat miatt a kicsi 12V-os nem feltétlen éri meg plusz gépnek, annyi ,hogy ez nem tud ütni. Bár ha nem kell sok furat, akkor téglába belemegy azért ütés nélkül is a 6-os fúrószár.[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz DeFranco #86380 üzenetére
Vannak ilyen csepegtető csövek, nem is henger, hanem lapos, mint nyomás nélkül a tűzoltófecskendő. Talán kapsz méterre.
Kell még egy slagra való gyors csatlakozó, egy feláldozható vödör az alján egy másik csatlakozóval és egy hokedli, amire felteszed.A csövet kinthagyod, amikor locsolsz, viszed a hokedlit és csatlakozós vödröt és megtöltöd vízzel.
Csövet is csinálod, kiszurkálsz valamit.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Keef_Lee
senior tag
válasz RandomName #86388 üzenetére
Igen, mindig eszembe jutott, hogy aki kitalálta az sose használhasson nagyobb fürdőt
-
RandomName
senior tag
Panelban a vizesblokk azért blokk, mert panel a panelen belül.
Azaz egy 6cm falvastagságú előregyártott kabin, amit építéskor egyben emelnek be és rakják le ugyanarra a betonra, amin jársz.
Nincs teherhordó funkciója.
Gyakorlatilag arra pont akkora ajtót vághatsz, amekkorát akarsz.
https://ritkanlathatotortenelem.blog.hu/2020/10/08/60_eve_panel[ Szerkesztve ]
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
PROTRON
addikt
válasz féldekás #86386 üzenetére
Mármint az ő vagy a Te biztosítód nem fizetett?
Nézz szét lidliben, mert van 80 Nm-es fekete(nekem ebből van), sőt most már van 150-es is, csak nem tudni épp melyik van készleten.
Köszi az infot hogy a 45-ös kevés a 8x60-as csavarhoz...Karácsony után tuti lesz a 150-esből...abból is kapni mind a két félét, ütvefúrót is meg sima fúrót is ha feltétlen arra vágysz. Persze a tömeg az még mindig egyéni preferencia, de német lidl webshopon leírják mindegyik típushoz hogy mennyi a tömege így összetudod hasonlítani a zölddeddel.
Jaja ennyi aksival háztáji szerelésekhez elleszel.
Az aksikon az "x"-el kell kezdődnie, akkor jó, mert volt korábbi 20V-os széria is amit megszüntettek.
Tehát "X20V" aksik kellenek, de szerintem azok vannak neked a zöld gépedhez.A 12V-os csavarbehajtót tudom ajánlani, könnyű, a kis 2Ah aksival is simán lehet ikea bútorokat összerakni.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
féldekás
senior tag
válasz Dani_kp #86376 üzenetére
Köszi.
Jelenleg van 2db akksim, egy 2Ah-s, meg egy 4Ah-s, valószínűleg ez így elég lesz a 2 géphez, többet nem veszek, mert csak tönkremegy az állásban. Alkalmi munkákhoz elég ennyi. A 20V-os akksi gondolom nem változott, kompatibilis a mostani 20V-os gépekkel is.
Sima fúró-csavarbehajtóból lehetséges, hogy egy kisebbet veszek, az valószínűleg jobb lesz mindenes gépnek, mivel könnyebb: [link]
60 Nm ez is megvan. Másik topikban írták, hogy kicsit nehéz a PS fúró-csavarozó gép.
Különben a zöld fúró-csavarbehajtó, amim van jelenleg: [link] elvérzett a 8x60mm-es állványcsavar behajtásakor 12-es tiplibe. Ez 45Nm, nem tudom a fent linkelt bírni fog-e ilyesmit, de pl. TV fali konzol felrakásához azért hasznos lehet, ha nem kézzel kell behajtani végig.
Ezek szerint más is tapasztalt érdekességeket paneloknál. Nálam a konyhában pár éve feljött 6db járólap, valszeg ment a horony vésése a mennyezetbe az alsó lakónál. Tulaj nem ismerte el felelősségét, biztosító így nem fizetett. A lapozás normálisan volt megcsinálva, nem csak egy pogácsa ragasztó volt a közepén.[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
Geotextil borítású Dréncsövet fektetsz az ültetőgödör aljába, és a gödör egyik végén felhozod talajszint fölé. Csak bele kell öntened a kanna vizet és elszivárog a gyökérzónában.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
DeFranco
nagyúr
so-so, az a bajom vele, hogy fedni kell, mert belemegy a bogár a kosz a kistestű akármi, meg fűnyírás, szegélynyírás van, ott nem lenne a legjobb kerülgetni
ha más nincs, jó, de keresek valami jobb ötletet (meg esetleg nagyobb kapacitást, hogy egy-két naponta elég legyen tölteni, bár ezt lehet tudná ez a megoldás is.
-
A Zéé
addikt
110-es PVC-ből vágsz ilyen kb. 50 cm-es darabokat. Az alját le kell zárni valamivel (kívülről ráragasztott fólia pl pont jó). Fúrsz rá 2-3 kicsi lyukat, ami a növény gyökere felé néz, és ezt a csövet leasod úgy, hogy max 10 cm lógjon ki a földből. Amikor meg már nem kell, kibányászod.
Just a simple Lineman...
-
PROTRON
addikt
Jaja, csak első dolognak kellett volna lennie a burkolónak hogy hozza a 230-as nagy flexet, nem pedig a fullra kész fürdő és előtér burkolás után...pláne bent a "élmény"-fürdőkáddal.
-
A Zéé
addikt
-
DeFranco
nagyúr
Mivel házibarkács, először ide jövök ötletért:
A társasház előtt van egy kiskert, aminek a külső felén sövény határolja le a mellette levő járdától.
Végeztek kis földmunkát az utóbbi időben, aminek a sövény látta kárát, gyakorlatilag kuka az egész, újra kell telepíteni tavasszal.
Amikor pár tövet ültettünk pár éve, eléggé utáltam hogy napi szinten kellett szórakozni az öntözéssel, kifelé lejt a talaj, folyik ki az utcára a víz, nem issza be a föld rendesen, ott kell állni felette és locsolgatni kis adagonként.
Arra gondoltam hogy valamilyen módon egyszerűsíteném ezt az öntözgetést, olyasmire gondoltam, hogy akár ideiglenesen leások valami átfúrt csövet, meg lenne valami kisebb tartály, amit csak fel kellene tölteni rendszeresen egy vödörnyi vízzel, ami szépen kiszivárogtatná a nedvességet a talajba a bokor csemeték alá.
A trükk az hogy ezt nullához közelítő eszközparkkal (obi van, ásó van) és minimális költséggel kellene megoldani, legalább minimálisan esztétikusan és elbonthatóan.
Ötleteket várnék ennek a házilagos kivitelezésére. Társasház, egyedül szórakozok ezekkel, sem időt, sem energiát nem szeretnék a feltétlenül szükségesnél többet bele invesztálni, ésszerű anyagigény a ház terhére megoldható.
-
PROTRON
addikt
válasz macilaci78 #86378 üzenetére
Lehet csak 68 cm az eredeti ajtónyílás, már nem emlékszem...annyit mondott a burkoló, hogy semmilyen előregyártott ajtót nem lehet ebbe a méretbe venni MO-n...elvileg ha ver is leellenőrizte.
-
PROTRON
addikt
válasz féldekás #86375 üzenetére
Ne is mond, havernak a panel lakásfelújításán jött nagy mellénnyel a burkoló, hogy ő nem rég jött ki a börtönből ahol testi sértésért ült és ezért féláron kellett 700k munkadíjért elvállalnia a panellakás 4nm fürdőszoba burkolását és nem érti hogy a villanyszerelők miért ilyen pancserek hogy nem vésték be a falba a vezetékezést...
Másik haverhoz odafordultam hogy lehet én is megjárom a testi sértéses börtönt ha így folytatja ez a kretén...
...aki képtelen volt burkolás előtt elvégezni az általa elvállalt ajtó nyílás szélesítést...Tehát miközben szidta a villanyászokat hogy miért falon kívül lesz kábelcsatornázva, gondolta hogy amikor már bent a fürdőkád, kész a fürdő és az előtte lévő folyosó teljes burkolása, majd akkor hozza a 230-as flexet kővágó koronggal hogy a 78 cm ajtónyílásból 85-öst csináljon, mert nincs kissebb ajtó OBI-ban, amihez ugye 7cm-vel arrébb a teljes ajtó magasságban kell végig vágni a betonfalat.
Azt a beton falat, amiben látszódtak a sóder szemek...nyilván nem fognak azok sehova sem röpködni puskagolyógént ahogy beléjük ér a 6000-el pörgő korong...majd engedelmesen szépen leereszkednek a földre.Burkolók gyöngye végül rábeszélte a lakás tulaj havert hogy "anyagi okokból" elég neki harmonika ajtó a fürdőre...egy 7 milláért felújított lakásban.
[ Szerkesztve ]
-
féldekás
senior tag
válasz Dani_kp #86371 üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat!
Akkor ez a 2 gép 20 környékén szokott lenni, olcsóbb nem igazán?
Körbenézek a helyi Lidl-ben, hátha van itt is. Meg figyelem az újságot is, annyira nem sürgős a vásárlás, 3-4 hónap múlva is megteszi. Sajnos a zöld csavarbehajtó kezdi feladni a harcot.
Igen, valamennyi tapasztalatom van, és egy fúrókalapács az ütésével simán ki tud törni darabokat üreges téglából, ami mondjuk egy polc rögzítésekor probléma tud lenni.
Mondjuk amit én is nehezményezek, hogy sokakat nem érdekel, hogy nem szabad betonpanelben vésni, és ezzel meggyengítik a szerkezetet. Persze 1-2 kisebb horony nem fog valószínűleg nagy gondot okozni, de azért egy egész lakást nem kellene szétvésni.[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz Satyricon #86368 üzenetére
Van olyan zárbetét, ami akkor is működik, ha mindkét végében van kulcs. Tehát lakásajtó, valaki otthon benne felejtette a kulcsot belülről, de kívülről még nyitható. Ha be tudsz jutni máshol, akkor egy másik kulccsal nyitható lehet simán, ki tudod szerelni és el tudod vinni zárszervizbe.
Ilyen recés kulcsos zárat szét lehet szedni, át lehet kódolni. Ha nem menthető, akkor a meglévő kulcshoz lehet őj zárat csinálni, nem kll tudja, fene, hány embernek új kulcsot adni.A másik megoldás a zártörés: a zárbetétet roncsolják, az ajtó sértetlen és nyitható lesz. Új zárat kell venni.
-
Dani_kp
addikt
válasz PROTRON #86372 üzenetére
Ennyire nem akartam belemenni a részletekbe.
Ezeket én is tudom. Amúgy hobbi, alkalmi használat lett modva.Példádra reagálva...nem egyszer használtam fúró kalapácsot csempéhez, 6-os furathoz fúró fokozatban először csak a máz részét fúrom meg, egészen át a ragasztón, majd 8-as vagy 10-sel szintén fúró fokozatban alacsony fordulaton "lefúrom" a mázas részt, szintén a falig, majd vissza a 6-os szár és a fúró+kalapács fokozatban ésszel mehet a lyukfúrás. Így még soha nem sérült meg a csempe, ha meg netán ez miatt lepotyognak, akkor meg a burkolót kell előszedni, hogy milyen ragasztót használt és hogyan.
https://ingatlan.com/33821564
-
PROTRON
addikt
válasz Dani_kp #86371 üzenetére
Nagyon rosszul tudod és sajnos sok szerelő is nagyon rosszul tudja.
A fúrókalapácsot csak betonhoz szabad használni.
A téglához ütvefúrót kell, mert a tégla anyagához ha fúrókalapácsot használsz szétszeded a falat. A téglát percenként 15-20 ezer minél apróbb ütéssel kell fúrni, míg betont percenként 5-6 ezer erőteljesebb ütéssel. Ezen is látszik másra vannak kitalálva a gépek.
A tégla fal esetén a hangot persze hallani, de a lényeg hogy nem viszel bele felesleges rezgéseket a falba. A betont nem tudod nagyon erő nélkül fúrni, így pedig kénytelen vagy elviselni a rezgéseket is, pedig annak se tesz jót, ezért is van letiltva a vésés betonfal esetén, mert az erőteles rezgések miatt elválhat a vastól a betonanyag...de ez vésés.Más a belevaló fúrónak a kiképzése is, a "VÍDIA" csak gyűjtőnév, nem egyezőséget jelent.
Sőt bizonyos lágyabb téglához be se kapcsolod a az ütvefúrón az ütve fokozatot, ellenben a pontos tokmánnyal szerelt fúrógép a fordulatszámával és az ütvefúróhoz való tégla fúróval szép furatot tudsz kialakítani.
Míg az SDS tokmányba szánt fúróknak a fej kiképzése is eltér, azokat arra találták ki hogy kalapács fokozatban fúrsz,v alamint az SDS tokmány alapvetően kicsit lötyög, hisz technológiailag erre van szükség, ezt pedig tégla nem szereti.Persze ha csak ytonggal dolgozol nem tűnik fel, de rendes tégla esetén igen is van különbség.
Hogy csak egy példa:
Ha fúrókalapáccsal, kalapács fokozatot bekapcsolva fúrsz a kemény téglába teljesen leburkolt fürdőszobában, akkor a háziasszony a leszakadó csempe darabokkal fogja felvagdosni a hátadat...ha meg ütvefúróval akkor a helyén maradnak a csempék.
Persze ennek feltétele hogy sima fúrással előtte átlyukasztottad a csempét.[ Szerkesztve ]
-
Dani_kp
addikt
válasz féldekás #86370 üzenetére
A fúró kalapács az most is van akcióban 25k. körül, legalábbis itt Békéscsabán.
Csavarbehajtónál nincs jobb ps-en belül, az is olyan 20-25k. között szokott lenni.
Véleményem szerint egy ilyen gépnek teljesen felesleges és haszontalan az ütvefúró része, ott lesz a fúró kalapács azzal minden féle falazatba és közetbe tudsz majd lyukat fúrni.
Amit érdemes lehet később beszerezni az egy 1/4"-os 6 szög befogású ütvecsavarozó. Normális milwaukee vagy makita bit fejekkel, amik kifejezetten ilyen csavarozókhoz vannak.https://ingatlan.com/33821564
-
féldekás
senior tag
Topikot tévesztettem.
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz Satyricon #86368 üzenetére
Ráadásul úgy hogy félig bele van törve?
Mert elsőként gondoltam ha van féléved akkor ott a [lockpickinglawyer] tecső csatorna, prímán elmagyarázza mivel hogyan tudsz 30 sec alatt kinyitni bármilyen zárat...
De szerintem Ő is azzal kezdi hogy piszkáld ki belőle amit benne felejtettél.[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Üdv mindenkinek!
Egy újabb baleset történt velem, mostanába vonzom az ilyen eseteket:
Tegnap este 8kor be akartam menni a raktárunkba(műanyag ajtó, hengerzárral). Tettem be a kulcsot a zárba, de mivel vak sötét volt, nem láttam, hogy recével felfelé sikerült beraknom a kulcsot a zárba. Bele is ment simán félig, erőltetés nélkül. Igen ám, de kifelé már nem jött! Akárhogy mozgattam, húztam, tiszta erőből, meg se mozdult! Végső megoldásként fogtam egy csavarhúzót, a nyelét nekitámasztottam az ajtónak, majd fogóval ráfeszítve ki akartam húzni a kulcsot, de meg se mozdult! Végül sikeresen beletörtem a kulcsot a zárba. Képet később tudok mutatni, ha gondoljátok.
A kérdés az, hogy az ajtó sérülése nélkül van-e esély kinyitni a több ponton záródó ajtót, illetve bármilyen építő jellegű tanácsot szívesen elfogadok!
Ja, a közelben nincs szakember, aki meg tudná oldani!
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a válaszát, és a segítséget.
Ali: nagyon drága (szerintem)
Leginkább fémből kellene valami egyszerű valami.. de a 3d opció is szimpatikus
Foxmont: rendben írokHa üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
imibogyo
veterán
válasz dvd_R+ #86358 üzenetére
Nincs 3d nyomtatós a közeledben én anno nyomtattam magamnak egy a képen láthatóhoz hasonlót (csak nekem a szélre volt tolva a tápegység, mint ahogy te szeretnéd). Most sajnos nem találok róla saját képet....
De Alin is van fenn készen és egész olcsón, valamint fából (3-5 mm-es rétegelt lemez) is könnyű készíteni egyet. De készítettem számítógépház oldalpaneljából is. Körülbelül fél óra alatt lehet egyet készíteni...
-
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
Van egy 20-24 literes kompresszorom, olajos, egy dugattyús. Nem tartja a nyomást, pedig már cseréltem rajta tömítéseket. Van Budapesten (Zugló, vagy Dél-Buda) olyan szerviz, ahol foglalkoznak vele?Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Inhouse
őstag
válasz 3.Aragorn #86359 üzenetére
Esetleg ez is olyasmi, és olcsó...persze ilyen tételeknél bosszantó a postaköltség.
Üdv Inhouse
-
-
3.Aragorn
addikt
válasz leweegee #86357 üzenetére
Nem játszik ilyen megoldás, ezt a házat szeretném újszerű állapotba hozni, ha kell megrendelem a teljes előlapi panelt Németországból, csak az gondolom 2 komplett számítógépház ára lenne. Ha egyáltalán gyártják még...
Én vagyok a "műszerész ismerős". Legalábbis megpróbálom megforrasztani, ha van alkatrész. Sajnos az egyik jack aljzatot cserélni kell, mert ki lett tépve belőle a fejhallgató 90 fokban, így javíthatatlan.dvd_R+ sima alumínium lemezt kézi fém fűrésszel méretre tudod vágni és belefúrni 4 helyen?
Műanyag lapból talán még könnyebb megcsinálni.[ Szerkesztve ]
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
Van itt valaki aki esetleg tud készíteni ilyet?
Lényegében arról lenne szó, hogy TFX tápegységet szeretnék egy ATX tápegység méreteivel rendelkező házikóba szerelni és szükségem lenne hozzá egy vékony lemezre a szélén 4db menettel és a közepen 3db-al ahova a tápegységet fogatom oda..
Ha van itt olyan aki tud ilyet készíteni vagy esetleg tud valakit ajánlani vagy van készen ilyen valahol ahol vásárolható az jelezze kérem
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
leweegee
aktív tag
-
3.Aragorn
addikt
Sziasztok!
Nanoxia Deeps Silent 5 házam előlapi hangkimenetét szeretném megjavítani. A mikrofon bemenet és fejhallgató kimenetből az előbbi eltörött. Az egész kis áramkört kicserélném, ha lenne hozzá cserealkatrész.
Sajnos a nyákon található típusszámra semmit nem dobott a google. Tudtok segíteni, hogy keressem?
nanoxia előlap hátulról
[kép1]
[kép2]
[hátulja]A törött alkatrész le van szigetelőszalaggal ragasztva, hogy ne okozzon galibát.
[ Szerkesztve ]
-
lemmy71
őstag
válasz S.Y.S. #86352 üzenetére
Finoman csiszold meg rétegenként, én a végén lezárnám lakkal.
Vagódeszkának tömbösített kőrist vagy tölgyet választanék. A vágódeszkát nem szabad festeni. Forró lenolajjal kell 3 - 4 alkalommal erősen bedörzsölni, én egy rongylabdával szoktam csinálni.A teraszon van egy 8 személyes kőris étkező asztalom. Egyedileg készítettem egy asztalos haverral, 4 centis csak a lap, a szél nem fújja el A lényeg hogy effektíve eső nem, de pára porhó azt kap rendesen. Festve egyáltalán nincs csak forró lenolajos kezelést kapott. 15 éves és semmi baja
[ Szerkesztve ]
-
S.Y.S.
aktív tag
Hali!
Natur(luc) asztallapot lazúrozok. Túl vagyok a 10%-osra hígított kenéssel. Az nem tiszta, hogy ezen kívül kell még 2 réteg vagy ezzel együtt? Illetve a rétegek között kell-e csiszolni?
Étkező asztal lesz, belső használatra.
A maradékot vágódeszkának gondoltam felhasználni, annak milyen felületkezelés ajánlott?Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/46e4fbbn
-
AssAssynn
őstag
Adott egy befejezetlen konyhabútor, aminek a tetejében van 3db GU10-es spotlámpa, de nincs bekötve meg semmi. Csak ott van izzóstól a foglalat, amiből kilóg 2 kábel és ennyi. Kapcsoló sincs hozzá. Arra gondoltam bekötöm magamnak.
Kérdés jó-e úgy, hogy az első foglalatot a másodikkal kötöm össze egy kábellel, majd a másodikat a harmadikkal, és végül a harmadiktól elvezetek egy kábelt valami villany forrásig?
Illetve, mivel nincs villanykapcsoló sem, meg igazából nem is látom hol lenne neki hely, ezért arra gondoltam, hogy az alatta lévő páraelszívóba kötöm be, mivel annak van külön kis villanykapcsolója egy sima e14-es foglalattal. Szóval megbontanám azt a kábelt, és rákötném a harmadik spotlámpából lejövő kábelre. Így terv szerint onnan tudnám az egészet felkapcsolni. Jó lehet ez így?"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
nrg_52
addikt
Adott volt ket darab szennyestarto itthon ez a fajta:
Az egyik ajto teteje ugy dontott letorik, én meg ugy, hogy nem szeretnek masikat venni, igy levagtam, osszeragasztottam, letapaszoltam, csiszoltam, festettem, erositeskent kapott egy-egy csavart:
Nem szep, de legalabb nem kellett kidobni és ugysem nezegeti senki.
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
Inhouse
őstag
-
őstag
Szóval az van, hogy 5 éve vettem itt Hardveraprón pár Kiosk PC-t, hogy majd milyen jó lesz itt-ott a házban elhelyezni, okosotthon HUB-nak, kamerák képét kitenni rá, buszmenetrendet, időjárást, stb.
Aztán azóta csak párszor használtam őket, véglegesen nem helyeztem ki sosem. Most viszont akartam vele foglalkozni, és egy RAM upgrade miatt kifordítottam belőle az alaplapját, és megláttam, hogy ebben még mPCIe is lehetne.
Az pedig nagy segítség lenne, mert akkor tényleg pikk-pakk ki tudnám tenni, mert nincs szükség se LAN kábelre, se wifi donglere. Mivel van több darab, szerencsét próbáltam.
Van pár donor alaplapom amiről levettem egy foglalatot.
Sajnos leszedéskor hiába láttam úgy, hogy már minden pin megolvadt, nem akart mozdulni, és ráfogtam erősen (Azt hittem alul le van ragasztva).Végül lejött, és feltenni már könnyebb volt:
[kép]
Tettem át egy forrasztható anyát is. Igaz, ez utóbbi furatba lenne való.
[kép]
Emiatt minimálisan ágaskodik benne a kártya
[kép]
De az eredmény a lényeg:
[kép]Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Nekitolattam a céges furgonnal a lakásunk oldalának, ami nikecell borítású, és nemes vakolat bevonatú. Szerencsére "Csak" a vonóhorog szakította be, egy kb 10-12cm x 6cm-es helyen. Mivel lehetne költséghatékonyan kijavítani a hibát? Egy ilyen apró sérülés miatt nem vennék 20-30kg nemesvakolatot. Arra gondoltam, hogy kiglettelem, és valahogy csinálnék bele olyan ragyát, mint amilyen a nemesvakolat, majd azt lefesteném. Igazából csak az érdekelne, hogyan lehetne olyan vakolat mintát létrehozni?
Én pl arra gondoltam, hogy fogom a gyurmát, belenyomom erősen a vakolatba, majd azt a mintát belenyomom a glettbe. Más ötlet?(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
-igu-
addikt
-
AssAssynn
őstag
Szerintetek a murváról hogyan kellene elhánynom a havat?
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
-
leweegee
aktív tag
válasz razorbenke92 #86329 üzenetére
Halál. Esküszöm néha az az érzésem a mérnökök ilyeneket direkt szivatás gyanánt terveznek, 'azt jókat röhögnek rajtunk.
@PROTRON: Ha jó a méret, itt még barátibb.
Ne nőj fel! Csapda!
-
-
őstag
válasz leweegee #86328 üzenetére
A múltkor egy DolceGusto kávéfőzőt babráltam, azt hittem rövid a bitem, vettem hosszabbat (középfuratos torx). Hát az se volt jó. A csavarmélyedés olyan keskeny volt, hogy felakadt maga a hex bit is benne alul.
Végül egy Xbox360 szerelőkitben lévő kulccsal tudtam kinyitni.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
PROTRON
addikt
válasz leweegee #86324 üzenetére
jaja, mert nekem meg ráadásul nem csak PH2-es, hanem PZ2 és PH3, PZ3, TR-ek és imbuszok is kellenének...nomeg persze 6 lap fejek is, 6-14 között...
Időnként besegítek kollegáknak villanyszerelés terén és pl Mérőhely tokozatok falon kívüli szerelésekor ugye PZ csavart illik használni, de a tokozatban a rögzítő furat egy 150mm mély kb 16 mm átmérőjű "nyílás" alján van...az EON-osok is a rendszeresített Metabo csavarbehajtójukban állandóan ott tartják a 200mm-es bitfejet...szerintem az mindegyikük esetében belevan ragadva a tokmányba.
Aztán beállítják a gépet 4-5ös "nyomaték" állásra, mert megmérték hogy azon az értéken annyi nyomatékot ad le, amivel hivatalosan be kell kötni a kismegszakítót. Van amelyik azért lelkiismeretes és kézzel ráellenőriz mert a mancsába integrálva vagyon a biológiai nyomatékmérő...de rengetegen csak behajtóval megküldik amíg az leracsnizik, mert az a pontos.[ Szerkesztve ]
-
-
DeFranco
nagyúr
-
félisten
TRIXIG ~ Csavarhúzó szett, 25 darabos ~ 2.500,- HUF
Nem tudom biztosan, melyik topikba illene, szóval... ha néha szükség lenne ritkább bitekre, akkor ez szvsz elég jó kis készlet, minimál áron, érdemes lehet megfontolni. Markolaton kívül tartalmaz 1db-ot az alábbi bitekből: SL1.5, SL2, PH000, PH00, PH0, H1.5, H2.0, H2.5, T3, T4, T5, T6H, T7H, T8H, T9H, Y0.6, W1.5, P2, P5, P6, TA2.3, PZ00, PZ0, U2.3.
Én vettem egyet, és nem bántam meg, jól fog jönni, évente max. 3x.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Inhouse
őstag
-
AssAssynn
őstag
válasz PROTRON #86272 üzenetére
Köszi, ez a válasz nagyon tetszik.
Megnéztem a foglalatokat, kicsit megpiszkáltam a rugókat, még működtek a rugók, feszítettek rendesen, igazából nem is nagyon tudtam mit csinálni velük. Azért az összes kábelt a foglalatból kiszedtem, majd visszacsavaroztam, hogy az érintkezés biztos jó legyen. Majd meglátjuk most mit csinálnak."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
Ezt talán elvetném. Viszonylag nagy légtér van a búrán belül, és ráadásul nem is teljesen zárt. Én meg pont azon agyaltam, hogy nem-e az a gond, hogy valahogy belemegy a fürdőszobában a pára és attól ég ki az izzó.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
lemmy71
őstag
-
leweegee
aktív tag
Kell, ha ott felejted és beragad a termosztát akkor csúnya vége is lehet. Nem egy ökör ára.
Ne nőj fel! Csapda!
-
do3om
addikt
válasz Ablakos #86290 üzenetére
Valamit ott tényleg bele van törve, mivel a süllyesztett részen lévő torx szerű minta az egy anyag a zárral, ott csak a süllyesztett furat a lényeg amiben valaha megvolt a csavar feje is. De ha nincs már feje ki kéne jönni a helyéről a zárnak, aztán eltávolítható a csavar maradéka. Amúgy lehet az nem is az ajtóba megy hanem a zár valamelyik részét fogja, talán nincs is jelentősége.
Egy kérdésem nekem is van, kis olajradiátor. Valami biztonsági betét, a fűtőszál közelében volt a testre fogatva, biztos valami olvadó biztonsági cucc. Bedöglött. Kell ez oda? A termosztát működik.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
-igu-
addikt
-
macilaci78
nagyúr
válasz Ablakos #86299 üzenetére
Ha nem tört bele semmi, akkor még megpróbálhatsz belenyúlni például zégergyűrű-fogóval, vagy két kis csavarhúzóval átellenes oldalról és úgy elforgatva. Esetleg érdemes lehet a zártestet tartó többi csavart meglazítani, ennyivel is talán kevésbé feszül a zárbetét és könnyebben enged a csavar.
Nálam a Nívó ajtóból nem jött ki a zárbetét, amíg a zártestet tartó csavarokat meg nem lazítottam.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
Nekem is úgy tűnik, hogy egyszerűen leszakadt a csavar feje és ez a 8-ágú lyuk egy süllyesztett fejű metrikus csavar fejének a helye.
Amúgy ez a csavar fogja a zárbetétet a zártestben, nem lehet emiatt kivenni.A szerencse, hogy csavarfej nélkül a metrikus csavar nem feszül, így például pillanatragasztóval rápöttyintett hurkapálcával könnyen kijöhet. Előtte érdemes féktisztítóval megfújni és hagyni megszáradni, nehogy zsíros legyen a csonk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Elemlámpa, zseblámpa
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Anime filmek és sorozatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- AMD FX
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest