Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
betyarr
veterán
kérdezném a nálam gyakorlottabb ezermestereket,hogy forrasztópákát milyet érdemes venni?csak ritkán kell,de akkor nagyon,tehát nem nyomtatott áramkört szeretnék létrehozni,csak kisebb gyógyforrasztásokra kell.
gyerekkoromban az elektronikai szervizekben előszeretettel használtak ehhez hasonló pisztoly alakú pillanatforrasztókat: [link] ilyet,vagy a hagyományos rúd alakúakat érdemes venni?persze valami olcsóbb,ár/érték arányú cuccra gondoltam. -
TheProb
veterán
Valami kulturált minőségű, hasonló feature set-tel rendelkező ketyerét tud esetleg valaki ajánlani, mint ez a parkside? (lézeres táv. mérés, jelőlőlézer must have, de ha még detector is van benne, az még jobb.)
Ali/banggood pároson nézegettem eddig, de egyelőre nem találtam olyat, ami mérni és jelölni is tudna.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Reggie0
félisten
válasz trialboj #72040 üzenetére
Tobb szempontbol is attol fugg:
A) milyen minosegu a toltofej. Egy markas asus/samsung/stb toltofej nem fog tulmelegedni, egy kinai olcso bowli igen.
B) mekkora a toltofej teljesitmenye es ehhez kepest mennyit fogyaszt a rahuzott cucc. Ha a ledsorod megeszik 1W-ot, de a toltofejed 5W..60W-os, akkor nem valoszinu, hogy reszteljesitmenyen annyira melegedjen ami problemat tudna okozni, meg akkor sem, ha kinai bowli. -
inf3rno
nagyúr
válasz trialboj #72040 üzenetére
Hát nézd, nekem az elmúlt 10 évben folyamatosan be volt dugva a legtöbb napon egy Samsung USB töltő, most is be van. Ha zárlatos a töltő, akkor gyulladhat ki. Ez nem zárlatos, fogalmam sincs, hogy hogyan tudna az lenni, ha egyszer jól gyártották le. Ha hibáztak a gyártásnál az más kérdés.
Buliban hasznos! =]
-
ahenobarbus
tag
üdv,
E szerint [link] 2% alatti a feszültség esésed egy USB toldón, szerintem nem fog látható változást okozni.
uff, ocs
-
trialboj
őstag
válasz trialboj #71993 üzenetére
Sziasztok,
Megint itt vagyok, mert kis gond adódott a led csík projektemmel, elszámoltam az usb kábel hosszát, és a monitor hátától nem ér el a gépházig, hogy rá tudjam kötni az alaplapra. Most egy usb-s töltőfejre van rákötve, de ez nem tudom mennyire biztonságos. Állítólag nem szabad az aljzatban hagyni a töltőfejet, ha nem használod, főleg ha elmész otthonról. Na ez most egy iroda, ezért még hosszabb az az idő amikor nincs itt senki.Ha a led csík le van kapcsolva, a töltőfej akkor is áram alatt van, ez ugye egy rosszabb napján, meggyulladhat magától is.
Megoldás lehet egy usb kábel hosszabbító? Vagy az már elviszi az 5v egy részét, és még halványabb lesz a fényem?
Amúgy a monitor / tv mögé csak ajánlani tudom a fényeket, javít kicsit a kontraszton, nem égeti úgy a szemet, és kellemesebb hosszabb ideig főleg monitor előtt dolgozni.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
darvinya
titán
-
PROTRON
addikt
válasz darvinya #72027 üzenetére
Családban antik tálaló(tényleg antik) szekrényre kértem árajánlatot szakembörtől.
Na most tény hogy korábban lakkal át lett kenve "mert hogy megfakult és oldjuk meg okosba gyorsan ahogy a TV-ben is csinálják".
A fotók alapján az árajánlat elérte azt a szintet, amiért már jó állapotú, korabeli szekrényt kaptam volna fejfájás és összevissza szállítgatás nélkül.
Mondom ezért az összegért már inkább megbeszélem egy mesterrel zsebbe hogy ki tanulom ezt a szakmát 1 évnyi hétvégi inaskodás alatt, plusz az Ő műhelyében apránként megcsinálnom.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
darvinya
titán
válasz NeoPampalini #72029 üzenetére
Csak nálam nincs műhelyhez hely, pincébe meg nem fér el, ráadásul max. darabokba tudtam volna bevinni, mert az ajtó 1900mm×550mm-es.
Lakásban van már egy vitrines, s az elfoglalta a helyett.
A nagyszoba szekrénysort emiatt nem bontom el, elég volt felépíteni, amit asszony minden mm²-ig kihasznál.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
NeoPampalini
senior tag
válasz darvinya #72027 üzenetére
" Azért, mert:
- 2.5m×2m-es 3 ajtós szekrényt hova rakunk
- ≈150kg-ot mozgatni nem egyszerű, ráadásul láb javításkor ezt többször meg kell tenni
- nagypapa erős dohányos volt, nem a mai silk (vagy mi túró) cérnametélt cigivel, hanem mezítlábassokkal (Fecske, Kossuth -ra emlékszem), mellé a pipa.
≈5m² felületről ezeket is letakarítani, lakkot felújítani(4-6 réteggel) "Oh, ilyen háromajtós van a műhelyemben, ahol még nincs szinte semmi, de máris útban van. Szerszámok tárolására teljesen praktikátlan, tapasztalat.
Egy csomó hasonlón már túladtam tavalyelőtt, pontosabban elcseréltem egy raklapnyi téglára, de még mindig van a fent említett, meg egy bazi hosszú, alsó-felső részes, "italszekrényes", egyik végén üveges sarokajtós... -
DJGABI
addikt
válasz inf3rno #72019 üzenetére
az első képen lévőhöz hasonlót most nyáron vertünk szét, és hát igen, ebben még volt anyag. Meg ja, azt hasonlítgattam egy 50k-s újhoz, ég és föld. De cserébe tényleg nem szép. Engem mondjuk aztán nem zavart volna, asszony miatt muszáj volt lecserélni
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
darvinya
titán
Felületre rakott minta anyagban más, azaz ma papír régebbi valódi fa papír vékonyan.
Utóbbival sokkal több a munka.inf3rno
Előző hsz-t nem tudtam időben szerkeszteni.
Szóval megértem, hogy senki nem akar már 100+ éves bútorral foglalkozni, én+bátyám se tette meg.
Azért, mert:
- 2.5m×2m-es 3 ajtós szekrényt hova rakunk
- ≈150kg-ot mozgatni nem egyszerű, ráadásul láb javításkor ezt többször meg kell tenni
- nagypapa erős dohányos volt, nem a mai silk (vagy mi túró) cérnametélt cigivel, hanem mezítlábassokkal (Fecske, Kossuth -ra emlékszem), mellé a pipa.
≈5m² felületről ezeket is letakarítani, lakkot felújítani(4-6 réteggel)
Hát ez akkora munka, hogy ki adna ennyi pénzt érte, amiből jó lenne.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
inf3rno
nagyúr
Hát nekünk van egy fésülködős tükrös szekrény hozzá, ott a tükröt ki lehet szórni, mert amúgy is elég vacak állapotban van, aztán máris megvan a tévés szekrény. Nekem amúgy ez a régi fényes lakkos stílus sokkal jobban bejön, mint a mai szinte műanyagnak kinéző szekrények. Lehet, hogy csak szét kell néznem aprón, ha legközelebb bútort veszek, aztán megoldom olcsón, ha tényleg senki másnak nem kell...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz darvinya #72021 üzenetére
Köszi, akkor ezek szerint a régi furnér az még hasonló volt a fához. Hát nem tudom, lehet, hogy vannak olyan oldalak, ahol ezeket el lehet adni, de én még nem találtam meg őket. Közben meg mennek a tévében a külföldi sorozatok, hogy a régiség mekkora üzlet, és csak át kell viaszozni egy kicsit, aztán már viszik is, mint a cukrot. Úgy látszik ez a divat hozzánk még nem ért el...
Buliban hasznos! =]
-
darvinya
titán
Első link-en régi rendszer furnér bútora van.
2/3 link-en pedig a tákolt bútor, amiben szintúgy van furnér.Nagy mamám eredeti tölgy intarziás bútorát nem tudtuk eladni, mert senki nem akart vele foglalkozni*, akkor szerinted van kereslet ilyen minőségű bútorra.
*lakkozást, felületet és 1 lábat kellett volna felújítani/megcsinálni.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
EXIEZ
senior tag
Arról nem beszélve, hogy a "fa mintázat bevonat" igen vékony, egy celluxot ráraksz, letéped és fel is jött. Ezek a rég szekrények legalább még anyagból vannak, viszont egy fenyő éjjeli szekrényért még mindig 5-6000-et kérnek a környéken, ami nem olyan sok, de ennyiért kapni a "dizájnosabb" moderneket is kb.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Barret001 #72017 üzenetére
Én nem csak erre gondolok, vannak nagyon szép 60 éves bútorok, és aprón fillérekért vannak fent, mert helyette az ilyen hulladékokat veszik meg, mert hogy az a modern. Itt van mondjuk ez: [link] Nem értem ezt a felfogást. Nekünk is van valami hasonló szekrénysor, és a tizedéért sem tudnám eladni annak, amit egy asztalos kérne, hogy legyártsa ugyanazt, ha egyáltalán még képesek rá. A technológia akkor ilyesmi volt: [link] [link] Nem vagyok asztalos, de nekem ez fának és nem farostlemeznek tűnik, mint amit a mai bútorokhoz használnak. De még idáig se kell visszamenni, mert elég megnéznem a 35 éves farostlemezes furnéros szekrénysort vagy akár csak a 10 évvel ezelőttit, és összehasonlítani azzal, amit egy hónapja vettem. Ég és föld a kettő, régen a furnér és a farostlemez is jóval vastagabbak voltak, ma már a bútorok is az eldobható kategória, ócska anyagokból, hogy 5-10 évig bírja, aztán veszünk egy újat.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
macilaci78
nagyúr
válasz Barret001 #72017 üzenetére
Magyarországon is van valódi fa bútor, csak sokaknak nem tetszik az ára.
Tömör fenyő hálószobabútort vettünk, majd az idomtalan nappaliba ugyanebben a stílusban gyártattunk szintén tömör fenyőből. Gyönyörűen látszik a bütü oldal, nem kell magyarázni semmit.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
darvinya
titán
Maradjunk annyiban, hogy elektromos öngyújtó szikra nagy Feszültségű mikró Amperrel.
Amper folyik, Feszültség ugrik.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
seger
addikt
válasz macilaci78 #71999 üzenetére
-
-
trialboj
őstag
Köszi mindenkinek a válaszokat.
Zsugorcső már eddig is volt, csak attól féltem hogy mivel közel van a két drót a ledcsík végén, a zsugorcső alatt is összeérhet ha idővel elenged, ragasztóval csak stabilizálni szerettem volna, hogy semmi estre se csinálhasson zárlatot.
(azért pár napig így is usb töltőfejről megy majd, de ha nincs gond, akkor rádugom a gépre)
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Reggie0
félisten
válasz macilaci78 #71999 üzenetére
Ehhez kepest mindenhol a vigyazz nagyfeszultseg tabla van kint, nem a vigyazz nagy aram
-
imibogyo
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest