Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemethati
senior tag
Rögtönzött "festősarok" a harmadikon...csövi lentről végig figyelt, tuti lopott pár ötletet
A ház már matt fekete, később dobok képet, most lemerült a gép.fsb1000: szerintem simán kösd össze a ventiket és mehet pl a procira, nálam 3 80as volt sorbakötve, gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
valory
tag
válasz jaja1981 #11888 üzenetére
speciel én használtam védőszemüveget, de egyáltalán nem repkedett semmi. Fő a biztonság! Amúgymeg eredeti koronghoz is KELL védőszmüveg!
kényelmesebb a biztonsági öv, mint a tolószék!!! "Őszintén szólva, inkább azért kritizáljanak, hogy dominálok, mintsem azért, hogy lassú vagyok." (M.S.)
-
fsb1000
nagyúr
Üdv!
2-3 db PWM-es ventit szeretnék vezérelni alaplapról.
Hogy lehetne ezt megoldani külön elektronika nélkül?Párhuzamosítsam a vezetékeket? kivéve az RPM visszajelzést?
Csinált már ilyesmit valaki?
-
opel8v
tag
Ha hirdetés miatt privit írsz, írd már oda mi után érdeklődsz, mert sok mindent hirdetek ám ! ! ! és telon gyorsabb ám 06706090258 ! ! ! Egy napban 24 óra, egy ládában 24 sör van. Ez nem lehet véletlen!!!
-
pee13
senior tag
válasz opel8v #11893 üzenetére
Elkövettem egy igen érdekes gányt. Szóval van egy akksitöltő, meghalt benne az elektronika, trafó jól érzi magát. Hát tegyünk bele egy graetz hidat, és kész!
[ Szerkesztve ]
"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
opel8v
tag
válasz nemethati #11892 üzenetére
hát mert ha a nygfeszpanel a fémházhoz ér az megrázó tud lenni
Ha hirdetés miatt privit írsz, írd már oda mi után érdeklődsz, mert sok mindent hirdetek ám ! ! ! és telon gyorsabb ám 06706090258 ! ! ! Egy napban 24 óra, egy ládában 24 sör van. Ez nem lehet véletlen!!!
-
opel8v
tag
csak mig keresgettem a kanocokat adfdig volt igy már minden a helyén van
-
opel8v
tag
nem pc moddig de gányba belefér. azért nem marad igy. de legalább műxik már a monitor egy acer al1712, a táp meg egy al1713as ból való, persze hogy teljesen más a belseje.
[ Szerkesztve ]
-
valory
tag
válasz urbanjozsi #11885 üzenetére
Köszi!
ha van még másmilyen home-made cucc "dremelhez", nyugodtan lehet linkelni az előálítási folyamatotkényelmesebb a biztonsági öv, mint a tolószék!!! "Őszintén szólva, inkább azért kritizáljanak, hogy dominálok, mintsem azért, hogy lassú vagyok." (M.S.)
-
Partyface59
tag
Ház ez fantasztikus kis topik!!!
Gratula!
Ide sokat visszanézek nekem is született már pár "szörnyem" otthon!A pisztácia kifogyott ,csokoládé nem is volt!!!
-
-
jaja1981
addikt
-
nemethati
senior tag
Búcsút kellett mondanom az arany-króm festésnek
Gondoltam, hogy nem lesz nagyon tartós meg masszív - mivel dekorfesték- de hogy ennyire...Mind1, ma lefújom szép matt feketére az egészet, nem lesz annyirs kúl, de sebaj!
Már csak képek őrzik...[link] -
valory
tag
sziasztok,
ma követtem el :
saját gyártmányu fémvágó korong "dremelhez"és egész jól működik: táp venti helye
kényelmesebb a biztonsági öv, mint a tolószék!!! "Őszintén szólva, inkább azért kritizáljanak, hogy dominálok, mintsem azért, hogy lassú vagyok." (M.S.)
-
nemethati
senior tag
válasz stikyo #11874 üzenetére
Én 2 centis csíkokat vágtam keresztben ki az anyagból, mert szálirányban nagyon bojhosodott. Azt tekertem rá átfedéssel ill. 2 végére fekete gyorskötöző, tulajdonképpen az O-gyűrű csak design-elem.
Így viszont sokkal merevebbek lettek az ágak, én ezt akartam, mivel elrejteni nem tudom, legalább nézzen ki jól.
Jó lett az a táp, grat -
stikyo
tag
válasz nemethati #11819 üzenetére
Találtam nagyon szépen reagáló textilt, sajnos a nevét nem tudták megmondani , de olcsó volt. Rövidárúban vettem. A rögzítést mivel oldottad meg? Mennyit tekertél fel a kábelekre a vászonból? Kétszer körbeéri? és utána o-gyűrűvel leszorítottad?
Aktuális modding: www.minimod.posterous.com
-
jaja1981
addikt
válasz stikyo #11870 üzenetére
Polír pasztát puha ronggyal törölgesd, olyannal ami nem bolyhoz.
Mondjuk pamut.
A lényeg, hogy ne dörzsöljön.
A 1200-as papír túl durva.
Csak festés előtt jó.
Festés után polírpaszta.
Ha nincs géped jó időigényes a művelet, de elrontani nem igazán lehet.
Nagy türelem kell hozzá, mert szépen nyugisan tudod dörzsölni.
Mindig csak kis felületet célozz be, tápnál mondjuk egy oldalát, mert a polírpaszta párolog, és ha kiszárad nem jó, mert karcol. -
jaja1981
addikt
válasz stikyo #11868 üzenetére
Csiszolgasd polírpasztával!
Azokat a házakat porfestik.
Feltöltik a házat egyik pólussal, a festéket másikkal.
Bekerül a fém a lebegő festék por közé, ott a különböző pólusok miatt rátapad a festék a fémre, majd kemencében rásütik.
Ez a legtartósabb festési forma.Festem én is a modding házakat.
Majd küldök képeket, ha elkészülnek.
Most mennek füllerezésre, utána 800-as csiszolás és mehet rá a rendes nitró festék.
Fasza lesz.
Van hozzá selyem fényű lakkom is.
Polírozás után csoda szép lesz, és eladó![ Szerkesztve ]
-
stikyo
tag
Bizony, ha újra festem, megvárom a rendes száradást, és úgy teszem be a gépbe.. De a festék tapintása nem valami bíztató, így száradás után sem.. Lehet, hogy egy vékony lakkréteg jót tenne neki, csak akkor gondolom a matt nem lenne olyan matt.. Hmm.. és ha utána finoman csiszolgatnám a lakkot...?
Vajon a Cooler Master házakat mivel festik olyan szép feketére? Na az tetszene tápon is!!
[ Szerkesztve ]
-
-
stikyo
tag
válasz jaja1981 #11852 üzenetére
OK! Ha jól értem, a festés menete a következő:
1. alapozás (opcionális)
2. festés (2 nap száradás védett helyen)
3. lakkozás (opcionális, 2 nap száradás védett helyen)
4. polírozás (opcionális, autós polírpasztával)Képek itt:[link]
[ Szerkesztve ]
-
jaja1981
addikt
válasz Pista0001 #11853 üzenetére
Igen, ez így van.
A lakatolt fényezett régi autók kb 2 év múlva újra rohadnak.
Ennek2 fő oka van:
1.A hegesztés helyén a hegesztési varrat mentén kis légzárványok vannak.
Ezek kiküszöbölhetőek, ha pl rézzel futtatják be a varratot, ez kiszorítja a levegőt. Túl időigényes,nem fizetik meg. A bent maradó levegő meg lassan elkorrodálja a lemezt.
2. Régi autók lemeze nincs galvanizálva. Az az olyan anyaggal bevonva ami meggátolja a korróziót. Új autókat így kezelik, ezért nem rohadnak 10-15 évs korukig.Szóval ez a fő oka a régi autók rohadásáért.
Mondjuk a 3. ok,a lemez öregedése, így könyebben kezd rohadni.
Gyárban sem használnak alapozót.
Ott is csak füllerezik, csak fasza ipari anyaggal. -
fkenny
senior tag
Hali mindenkinek.
Egy ezer éves művem mutatnám be. Neve "media hub" .Lényege hogy ha többen vagytok pl notinál filmnézés, akkor nem jut csak 1 embernek fülhallgató csatlakozó(3.5jack) Kreálmányom 5 részre tudja szétosztani a jelet. (most notimhoz használom 1 része megy 2.0ás hangfalamhoz, másik része megy a fülhallgatómhoz , és 1 a 2.1hez .) [link] (bocs a fogalmazási hibákért de fáradt vagyok.) Várom a reakciókat. (Jah és még teszek fel róla jobb képeket.)"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
LW
őstag
Sziasztok.
A minap célbaért a 5.25->3,25 keretem vinyóimhoz, így elkerülhetetlen volt a CM690 első panelének eltávolítása. Miután a centiméter vastag porréteget eltávolítottam, eszembe jutott, hogy kéne valamit csinálni a bekapcsológombbal, mert túl rövidre gyártják le őket.
Első körben egy adat barna ragasztószalag, később egy halott Stability táp doboza akadt a kezem ügyébe. Adatokból megállapítható hogy:
Ismeretlen eredetű barna ragasztószalag + Stability tápdoboz(egy csipetnyi) = Eredmény(1.0 verzió)
Később kicsit alakítottam rajta, azt sajnos nem örökítettem meg.
100%ig orvosolta a lötyögést, remélem más számára is hasznos lesz.[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
-
jaja1981
addikt
válasz stikyo #11851 üzenetére
Nem.
Lakkozás előtt ne csiszold.
Akril festéket fölösleges lakkozni.
Az akril festék gyakorlatilag egy színezett lakk.
Ha fel akarod polírozni, így érted a csiszolást, akkor kell lakk. 2 réteg vékonyan elégséges.
Polírhoz meg vegyél sima autós polírpasztát és azzal meg tudod oldani.
A lakk előtt várd meg a teljes száradást 2 nap, mert különben megoldhatja a festéket.
Lakk is kb 2 nap alatt köt meg teljesen. -
stikyo
tag
válasz jaja1981 #11850 üzenetére
és Úgy lesz amint írtad! Rezgőcsiszolóm nincs, de nem is kell sokat csiszolgatni sztem, elég sima a felület. Megpróbálok türelmes lenni
Teljes száradás után pedig lakkoznám. Azt is hasonlóan több rétegben kell végezni? Előtte pedig csiszolni? Köszönöm!!Aktuális modding: www.minimod.posterous.com
-
jaja1981
addikt
válasz stikyo #11849 üzenetére
Ha újra akarod fújni, inkább csiszold le róla az összes festéket.
Az a legegyszerűbb. Vagy vegyél kromofágot, az szépen leszedi fémig, de használatakor kesztyű kötelező mert iszonyat lúgos.
Ha rácsöppen bármire, akkor kimarja, kiszívja.
Ha hajadra spriccel, akkor szőke lesz azon a helyen!
Na, szóval szedd le az össze festéket.
Egy tápon nem hiszem, hogy olyan mély karcok, vagy bármi sérülés lehet, mait nem tudsz kicsiszolni.
Van rezgőcsiszolód? Az jó, mert szépen egyenletesen és síkban csiszol.
800-assal felcsiszolod és úgy fújod.
Vékony rétegben fújd, nem baj, ha elsőre nem fogja be teljesen. 2-3 réteg elég lesz, és ha vékonyan fújod nem folyik meg.
Fújás után pár percig ne tedd le, vagy csak úgy akaszd fel egy kampóra pl. hogy ott érje a kampó, hol nem fog látszani.
Teljes száradás mint írtam 2-3 nap.
Belejavítani tilos, mert látszani fog.
Festésnél a türelem a lényeg!
Ja! A rétegek között tarts olyan 10-15 perc szünetet. -
stikyo
tag
válasz jaja1981 #11848 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ! Bár csak mindig hasonló részletességgel írnának hsz-t!
A tápegység levehető felületét megcsiszoltam 1200-as csiszolóvászonnal, majd lefújtam több rétegben is. Sajna nem lettek egyenletesek, ezt még gyakorolnom kell.. Ja igen, és gondolom a fújási szög is számít, én nem feltétlenül aszerint fújtam. Az a gond, hogy a tápra szükség van, így nem tudok olyan sokat várni, de ha lesz cseretápom, nekiállok újra pingálni Arra gondolta még -írásod alapján, hogy lelakkozom. Előtte finom (1200-as) csiszolópapírral végigmehetek rajta? Néhány helyen kicsit belejavítottam javítófestékkel. Nem nagyon látszik, de közelebbről csúnyácska.
Sajnos a fényképezőmben hagytam az elemeket, és lemerültek... De talán ma már mutatok fotókat!Üdv, és köszönöm!!
-
jaja1981
addikt
válasz stikyo #11846 üzenetére
Akkor rossz sprét vettél.
Én is fújok ilyeneket, és nem mindig fújok alá alapozót.
Alapozó nem a korrózió ellen kell, hanem, hogy a festéknek egységes homogén alapot biztosítson és eltüntesse a kis felületi egyenetlenségeket.
Olyasmik, mint a szórógitt, csak vékonyabb.
Alapozást mindig csiszold fel 800-as vagy finomabb polír papírral.
Akril festék száradási ideje 2 nap.
Addig vigyázz vele, mert sérülékeny.
Napra ne tedd száradni, mert összerepedezhet, ventivel ne fújasd, mert belefújja a port is.
Csak szépen tedd le egy nem forgalmas helyre, hol nincs porfelverődés és nem süti a nap.
Szépen megszárad, ha jó minőségű elég szép lesz.Autónál a fényező sem használ alapozót.
Kijavítja a korodált lemezt, gitteli, csiszolja, füllerezi (na ez olyan alapozó, szórógitt keveréke cucc valami, így lehet kapni) polírozza, és mehet a szín.
Vagy az eredeti előtt valami hasonló olcsó, hogy a drága színt ne kelljen olyan vastagon fújni, majd a végén lakk.
Lakkot felpolíroz és kész a remekmű![ Szerkesztve ]
-
stikyo
tag
válasz nemethati #11836 üzenetére
Vettem spray-t festékboltban (fene most nem tudom megmondani a márkáját.. valami akril) matt feketét. Lefújtam vele a tápot, de nem használtam alapozót, mert gondoltam az úgyis csak a rozsda ellen-miatt kell. (ja, meg mert spórolni akartam... ) Jól néz ki, de tapintásra fura, olyan porózus. Lehet még várni kell vele. Vagy az alapozó hiánya...
-
zodo
nagyúr
-
zodo
nagyúr
válasz urbanjozsi #11837 üzenetére
Na ja. Nem is a gyávaság, hanem a pepecs meló mire kifaragom a 6 db kis korongot.
Akkor inkább befogatom valahogy a 75 mm-t, azt had szóljon.Megoldottam.
Maradt még 7-8 korongom, amivel talán ki tudom vágni a táp helyét. -
nemethati
senior tag
válasz stikyo #11831 üzenetére
Nem hiszem, ha igen akkor meg ki fog derülni
Festék ügyben: teszkóban nem tudom milyet lehet kapni, inkább barkácsboltokban nézelődj vagy festékboltban is vannak spray-k! Egyszer vettem ilyen rallye lakkot, külső használatra van, elég jó csak használj alapozót.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Újabb képek a szekrény pécé projectből:
összességében:
[link]közeli a vidkari hűtéséről:
[link]proci 14 cm-es ventije:
[link]széthajtogatott alcomp (magyar) borda és a tákolt fet hűtés:
[link]14 cm ugye elég sok, tölcsért építettem a ventire:
[link]A vidkari ventije egy darab radíron áll:
[link]Hát úgy ennyi lenne egyszer...
Éjszakai látkép, természetesen kék ledes a venti
[link]Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
zodo
nagyúr
válasz urbanjozsi #11829 üzenetére
Kösz, inkább megveszem a bolti verzíót.
-
senior tag
válasz urbanjozsi #11829 üzenetére
JUJ! Ez azért brutális.. csak vigyázni kell a fordulatszámmal.. ha csak kicsit is kiegyensúlyozatlan, elég érdekes dolgot tud művelni. Én valamelyik hozzáadott cuccot, raktam rá, és küldtem meg, de egyszercsak gondolt egyet, és szépen majd derékszögben meghajtotta a szárát!!
Pedig még csak magában pörgött.. igaz, max fordulaton hagytam véletlen előző kikapcsolásnál a gépet[ Szerkesztve ]
-
urbanjozsi
senior tag
Egy kis segítség a vágókorong pótlására
-
ReJim
őstag
beléptem a mátrixba.
[link]
igaz nem a gépet barkácsoltam, csak azt a monitortartót, ami elfér a 19-es monitor mögött, de megtartja a 17-est.(a képen látható gép, még várat magára, mivel gyorsan kellett használnom, dolgoznom a két gépen. ezért azon még nem történt barkácsolás, amire szükségem lesz.)
</end.?>
-
nemethati
senior tag
válasz stikyo #11825 üzenetére
Lakástextil/méteráru boltokban lehet kapni.
Először gyöngyvásznat akartam, de az nagyon rojtosodik + nem is ilyen fényes UV alatt!
Emlékeztem anno a dizsibe' milyen tuti volt pl a poló vagy cipőfűző UV alatt, hát innen jött az ötletKözben azért haladok a gépház csinosítgatásával is, festés már majdnem kész, de mivel nem bírok várni, pár helyen összetapiztam és meg is látszik mind1 ma kijavítom majd!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Akkor rosszul emlékeztem az árra... A Dremel 300 nagyon csábító volt, de kétszer annyiba került, mint ez. Alkalmi kis munkákra ez is megfelel.
Igen, a fekete korongok a fémvágó korongok. A zöld ilyen csiszolópapír féleség...
Attól függ mit vágsz vele. Először 1 mm-es acéllemezen próbáltam ki, ott 5 cm-t vágtam és elfogyott egy korong (sok volt a por is), de alumíniumnál tovább életben marad és nem porolt annyira.
Vágásnál balról jobbra kell haladni, mert ha már átvágta a lemezt vagy anyagot és jobbról balra próbálod húzni, akkor beakad a korong és elreped. Óvatosan kell...Harrrr!!!!
-
zodo
nagyúr
Köszi az infokat.
Láttam én is az Obiban azt a fa dobozt, de az 4990.- volt, mint a gép maga.Ha ilyened van, mint nekem akkor hagy kérdezzem meg, hogy az a fémvágó korong amelyik olyan feketés színű és ebből adtak a legtöbbet ehhez a géphez?
Mert ezek tényleg hamar törnek, 2-t élből kinyírtam.
3.-al szinte csak 2 cm hoszt, vágtam egy 1mm vastag lemezlapon és porzik mint a nyavaja. ( mintha nyomtató toner tartalmát öntöttem volna ki és összemaszatól, mindent ) -
MODERÁTOR
Egy nagyobb kofferben lehet kapni a kiegészítőket. Az OBI-ban is van, közvetlenül ezek mellett a gépek mellett, egy fa dobozban, műanyag tetővel. Ha jól emlékszem ~2000Ft volt a doboz. Ebben mindenféle cucc van, ami alapból a gép mellé is járt.
A Dremel gépekhez külön is lehet kapni korongokat, de nekik nem tudom hol van márkaboltjuk.
Webshopból rendelhető: 20 darab | 5 darab
Elvileg maximálisan 2.4cm-es korong használható hozzá, de talán nem okoz túl nagy gondot neki a picit nagyobb korong.Külön vágókorongot pedig kisebb barkácsboltokban kell keresni (ott talán olcsóbb is, mint a Dremel-nél), biztosan van nekik. Nekem is kell majd, mert a mostani 15 darab hamar elfogy.
Én is ilyen gépet vettem a múlt héten, azóta már 5 korong elfogyott, pedig nem vágtam túl sokat vele. Egy elpattant, de az én hülyeségemből, tehát szemüveget is vegyél mellé, mert veszélyes.[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Vettem ma egy ilyen, barkácsgépet.
Ehhez hol tudnék "vas" vágására alkalmas vágó korongot venni, Pesten ?
Kb. mennyibe kerülnek ezek a kiegészítők ? -
nemethati
senior tag
Tiszteletem, jelentem elértem amit akartam: olcsó kábelharisnyázás
Szükség volt:
- batiszt vászon (magas fehérségű): fél méter 800HUF
- O-gyűrű kb 2méter: nekem nem került pénzbe
- pár db fekete gyorskötöző
- kevés pillanatragacs
Jobb képet nem tudok sajnos, az UV cső eléggé bekever a fehéregyensúlyba, de szépen néz ki! Majd beépített formában is linkelek képeketNagyobb képek link!
-
fkenny
senior tag
válasz urbanjozsi #11817 üzenetére
nincs rajta a típusa? (mert én audio kábelből kreáltam de nem az igazi )
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
fkenny
senior tag
válasz urbanjozsi #11814 üzenetére
milyen kábellel dolgozol?
-
fkenny
senior tag
válasz urbanjozsi #11810 üzenetére
köszi mindenkinek
-
urbanjozsi
senior tag
Sikerült
Árnyékolt kábel kellett neki. Még jó hogy van riasztós ismerős -
bandiras2
senior tag
válasz urbanjozsi #11811 üzenetére
Problémalehet az eszköz hossza. 2m felett aktív jelerősítésre van szükség(aktív kábel), de azzal sem lehet korlátlanul jelet vinni. Meg nem tudom hogy tetszik neki hog árnyékolatlanul viszed.
A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
urbanjozsi
senior tag
Valaki aki csinált már USB hosszabítót, az légyszi segítsen!
UTP kábelből csináltam, a műszer szerint a lábkiosztás jó, de mégse ismeri fel a rácsatlakoztatott eszközt -
fkenny
senior tag
vettem notihűtőt de azt előre tudtam hogy világít vettem 1 kapcsolót és megcsináltam hogy csak akkor díszelegjen kéken mikor én akarom : .. várom a kommenteket
-
pee13
senior tag
Nincs valakinek pesten fölösbe egy ATX tápja? Tök mindegy, csak működjön. 500ft/tábla csoki árkategóriában érdekelne..
"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest