- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Battlefield 2042
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Path of Exile 2
- Cyberpunk 2077
- World of Tanks - MMO
- Friss videón a The Witcher: Sirens of The Deep animációs film
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prego
senior tag
-
nagyúr
válasz Gorneck #33692 üzenetére
Friss volt, de ugyanazt húztam vissza, és nincs gondja, szal valszeg csak a vindóz kavart össze vmit.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
Egyszer nekem is problémázott az integrált LAN, de csuklóból újrahúztam a drivert, és annyi.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Prego
senior tag
Kezd a F.... kilenni a deszkámmal. Márciusban vettem, ma másodszor játszotta el azt hogy bekapcsolom a gépet és azt írja hogy nincs bekötve a (netes) hálózati kábel.
A zöld LED sem világít, csak ha bedugom a Crosslinkes kábelt, amivel a lapos van rákötve. Másik kábellel se működik, de ha bedugom a másik hálókártyába a net kábelét akkor persze minden flottúl működik, szal a kábelmodemmel sem lehet baj. Asszem lecserélem egy ASUS-ra, nézegetem is már a P5QL-eket ...Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
leftyke
aktív tag
Hello mindenki
Új tagja vagyok a fórumnak és holnap akarok gépet venni.
Kérdésem az lenne hogy milyen alaplapot ajánlottok ehez a konfighoz normállis kereteken belül?
Intel Core2Duo E8400 egyenlőre még egy hónapig gyári hűtővel
4GB Kingstone 800MHZ memória
Palit Radeon HD4850 1GB
FSP 450w-os táp
Ha megtudom venni a procira a megfelelő hűtőt szeretném kicsit húzni is.Alaplapok amire gondoltam:
GIGABYTE GA-EP43-DS3
GIGABYTE GA-EP45-DS3Válaszokat előre is köszönöm!
Ja ha a konfigban valami nem jót észleltek arra is kérnék segítséget.
-
siofok
őstag
sziasztok.
amit adtak a laphoz dynamic energy saver progit,azt futtani(on)kell hogy működjön az energiatakarékos mód?és mi az a másik 2 gomb rajt?
van 1 level nevű 3 lehetőséggel,meg a cpu throtling.
ezeket hova kell állítani?
segítséget előre is köszönöm!
igaz ez p31 ds3l lap.de gondolom a 35-öshöz is járt.OnePlus nord 2t
-
Gaben01
őstag
válasz Laraxior #33681 üzenetére
A legfrissebb F9b bios van fönn?Esetleg megpróbálhatnád az F7-essel,hátha jobban megy a Q66.De az is lehet,hogy ennyire peches vagy,hogy egymás után 2 gyenge tuningos DQ6-ot fogsz ki.
http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
nagyúr
Nagyon szépen megy a lapban a yorkfield, 1.16V-vel 3.2GHz-en 14 órás Prime95 kipipálva, 59-60 fokos magokkal. Ha megjönnek az új RAM-ok, megnézzük, mit tud a P35.
-
Gaben01
őstag
-
Gaben01
őstag
Sajnos már nincs okom a nyelvnyújtogatós elégedett pofára,elhasalt a 16K-s tesztnél a prime.Azt hiszem nekiállok egy kicsit játszani a GMC,FSB értékekkel,hátha az segít.
Mindenesetre nagy segítség,hogy leírtad a saját kitapasztalt értékeidet.Lara:megnézem neked,csak közben real tempet nem futtatom,mert a szenzor gyík,inkább nem borzolom az idegeimet vele.
[ Szerkesztve ]
http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
L4R$()n
tag
válasz L4R$()n #33667 üzenetére
Az F12 vel a boot menü elsőnek jó volt, ott kiválasztottam a cd-t és fasznán beboot olt csak utána megállt a vista telepítő és ekkor nyomtam egy reset et, és azóta amikor megynomom az F12 őt és előjön a boot menü akkor nemtudok benne mozogni nem reagál semmire, se enter se esc... Valami ötlet? volt már áramtalanítva is de semmi. Ja és ha csak simán a biosban állítom be elsőnek a cd-t akkor se jó, mert akkor is csak megáll és csak azt írja hogy boot from cd.: és semmi se történik
-
Gaben01
őstag
A feles szorzót én eleve szívesebben használom,mint az egészet.Volt egy 8300-asom is, ott a 8,5-es szorzó volt a max,de jobb eredményeket értem el vele,mint 8-assal.
Így az elején azt mondom,hogy a 8,5-es szorzóval fogok tudni javítani az összes eredményen a 9,5-eshez képest.
Közben a prime szépen megyeget 8,5x448@1,136V-al.http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
sz.j
nagyúr
válasz Gaben01 #33672 üzenetére
Nagyon ajánlom a feles szorzó használatát (pl. 8,5×), mert én alacsonyabb Vcore fesszel magasabb frekit tudtam elérni.
Ha érdekel hasonlítsd össze az oldalamon lévő 9×, ill. 8,5× eredményeket és láthatod.
De ez másoknak is bevált.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Gaben01
őstag
Sajnos már nem tudok faragni belőle,de ez se rossz ahhoz képest, hogy úgy vettem Tibiajaxtól, hogy nála egy P5K Premiumban a 4GHz@1,248V-al volt stabil.
Általában 9,5x400@1,152V-al használom, most megpróbálom a 8,5x448@1,136V beállítást a te plusz beállításaiddal (GMCH: +0,125V, FSB: +0,2V).Még csak 10 perce fut a prime,meglátjuk itt is sikerül-e faragni.http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
-
old gray
addikt
-
dethroner
veterán
Sziasztok. A következő gondom lenne. A Gigabyte tuning programját használva emelgettem kicsit az fsb-t, gondoltam milyen egyszerű ez. 417-nél megálltam, mondván ez a 25% plusz jó lesz. Everest szerint a ramok is 1000Mhz-en mentek. Nagy király vagyok, gondoltam. De játékok sokat lassultak, pont azt a 25%-ot, amit tuningoltam.Most már kezdem érteni hogy a biosban kéne tuningolni, de eléggé láma vagyok még hozzá , így nem tudom mit is kéne pontosan és mire állítani. Tudom hogy vannak kimondottan tuning fórumok, de több ezer hozzászólást nem szeretnék elolvasni. Itt meg pont ez az alaplap a téma. Szóval légyszi segítsetek!
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
L4R$()n
tag
Ja és azt lehet hogy a C meghajtón marad az XP és az E meghajtón meg a vista legyen? vagy inkább csak 1 legyen fönt?
Ja és ha az jelent valamit akkor F2 es bios om van (EP35C-DS3R) Többi dolog az adatlapomon
[ Szerkesztve ]
-
L4R$()n
tag
Hi all
Bocs a láma kérdésért, kezdő vagyok !
WinXP-m van 32 bites és elhatároztam hogy telepítem a 64bites Vistát. A baj csak az hogy nem akar bebootolni, a biosban beállítottam a cd-t a hdd elé, de amikor oda kerül a sor hogy bootoljon akkor csak a képernyő alján kiírja hogy cd/dvd boot ... de nem történik semmi Esetleg kellene még valamit beállítani a biosban? Válaszokat előre is köszönöm -
Gaben01
őstag
A végeredmény.Este már nem volt erőm tovább szugerálni,úgyhogy lelőttem.Ha lesz rá ma is időm,kipróbálom a többi eddig kitesztelt eredménnyel is,hátha tudok még faragni máshol is.
-
KDavid17
aktív tag
2x2Gigás Kingmax(1066 CL6-os ramnak) mekkora feszültséget adjak a biosban?
És még a ramon kívül kéne adni valaminek(pl:mch)? -
sz.j
nagyúr
válasz audi100td #33651 üzenetére
"... de nem szeretném kinyírni a lapot..."
Már miért "nyírnád ki"?
Ha a GMCH és az FSB feszeit Normal állásról átállítod +0,050, +0,10V-ra akkor a proci tuning közben kevesebb feszt kap mint Normal-on.[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
lsc
nagyúr
Üdv
Tegnap kicseréltem a ramjaim, eddig 2x1 giga 1066-os most 2x2 giga 800-as van benne . Indításnál a két memória foglalat közti phase led/ek/ kigyulladnak, de a win bejelentkező képernyő alatt elalszanak . A win látja a ramokat, mást nem vettem észre, ez a "karácsonyfa üzem" mit jelent, gond ?Az élet kegyetlen .
-
Gaben01
őstag
Nálam a legjobban bevált beállítások: GMCH +0,125V, FSB +0,20V és PCI-E +0,05V körüli feszültségek valamilyen variációja. És nagyon úgy néz ki,hogy nálam is működik egy P35-DQ6-tal,igaz én a PCI-E feszt normalon hagytam.Eddig akárhogy próbálgattam,a C0-s 8500-m nem volt stabil 1,232V alatt 4GHz-en.De ezekkel a beállításokkal 8,5x471-en már fél órája fut a prime 1,216V-al (10K passed).
-
Jadro
veterán
válasz Blood Mage #33649 üzenetére
Az előlapi USB-t a balszélen középen található két sárga portra tudod kötni. Összesen 4 USB aljzatot tudsz csatlakoztatni. Ha a csatlakozód feliratozott, könnyebb a dolgod. Felirattal a lap belseje felé kell legyen, tehát a föld van alul. Az előlapi többi csatlakozót (ledek, kapcsolók) pedig alatta, a bal alsó sarokban lévő tüskékre kell dugni. Mindegyik feliratozott. Nincs az alaplaphoz könyved? Egyszerűbb ha letöltesz egyet.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
sz.j
nagyúr
válasz audi100td #33640 üzenetére
Épp az előbb fejeztem be a "kíséletezgetést" tuning közben.
Célom az volt, hogy az eddig elért 1,168V@4004MHz eredményemet, bármilyen kis mértékben is, ha tudom javítsam.
Elöljáróban annyit, hogy a GMCH, FSB, PCI-E feszek segítségével/variálásával síkerült.P35-DS4 lapom van, és tuningnál az alábbiak a tapasztalataim.
Egy és ugyan olyan beállítások esetén ha a GMCH,FSB OverVoltage feszeket
- ha mind Normal-on hagyom szinte azonnal kidobott a prime
- ha a GMCH-nak adtam +0,025-0,050V-ot, az FSB Normal-on, akkor már bármilyen beállításnál szépen fút a prime, de nem a maximális eredményt tudom így elérni.
- viszont ha "kísérleteztem" a GMCH, FSB, sőt a PCI-E feszek adagolásával, akkor az eddigi eredményeimet túlszárnyalva a legjobbakat értem el.
Nálam a legjobban bevált beállítások: GMCH +0,125V, FSB +0,20V és PCI-E +0,05V körüli feszültségek valamilyen variációja.
Viszont a GMCH +0,15V, ill. FSB +0,25V körüli feszek már nálam nem jók mert kidob a prime.
Természetesen elfogadom mások konkrét tapasztalatán alapuló véleményét is, de én ezzel a módszerrel eddig ezt értem el.Szvsz ezeknek a feszeknek az igénye/szükségessége laponként változik/változhat, ezért a legoptimálisabb feszeket egyénileg kell kikisérletezni.
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Blood Mage
senior tag
Sziasztok! Örűlnék ha valaki tudan segíteni... Van egy Aerocool AeroEngine II-es házam: [link] De nem működik az első venti se a led(ek) világítása, meg az első kettő USB port se. Tudnátok segíteni hogy hova kell bedugni a kábelüket. (ha eggyeltalán azokat megtalálom
Alaplapom: EP35-DS3 itt egy kép ha be tudjátok karikázni nagyon jó lenne! ha csak elmondaná valaki,l akkor úgy is megpróbálhatom [link] -
-
Ferdzsoo
addikt
Jó akkor uccsó kérdésem :
A DS3L? Elvileg csak az a különbség hogy 2-vel kevesebb sata, és kisebb az északi híd bordája.
Esetleg valami más? Másban is gagyibb az L-es?
Az a baj hogy sehol nem tudok kapni sima DS3-at. VIszont nekem most minden képpen kell valami alternatíva."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Gorneck
legenda
válasz audi100td #33640 üzenetére
1. Nem.
2. Ha nem kell, akkor nem kell se emelni sem hozzányúlni...bár elviekben így kisebb a fesz amit kap, mintha alapon lenne...
3. Az nem az NB...Lap alja...uezt a chipet monitorozza a lap...vagy Te mértél lézeres mérővel?Gorneck#1239
-
Ferdzsoo
addikt
EP35C-DS3R-ről vélemény? Jobb, rosszabb mint a sima DS3?
Nem kavar ez be a teljesítménybe hogy DDR3-at is be lehet rakni? Én DDR2-vel használnám..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
P35-DS3 lapom van, azt szeretném kérdezni, hogy MCH illetve FSB feszeket mennyire szabad emelni, +0.1 volt nem tehet kárt a lapba? Mind2-t belőttem +0.1-re 500-as FSB mellett, így úgy tűnik stabil, mind2 feszt emelni kell egyáltalán
A NB 38-39 fokos, gondolom az rendben van, vagy?
[ Szerkesztve ]
-
-
old gray
addikt
És a tuning is egyszerűbb, nincs millió+1 beállítási lehetőség, mezei tuning-arcoknak 8mint pl. én) a P35-ös bios jobban megfelel ha nyúzni szeretné a prociját.
Ha már itt vagyok: nagy fogyasztású, pcie vganál (pl. 8800GTX OC) igaz az az állítás, hogy a biosban a pcie voltage értéket érdemes növelni?
[ Szerkesztve ]
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
Ferdzsoo
addikt
Szóval akkor nem érimeg. Azt mondjátok...
És félévmúlva ha 15% különbség lesz a PCI-e 2.0 javára?
Akkor megérné rendesen..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
tlac
nagyúr
Tuningban jobbak a P45-ös lapok, plusz a chipset támogatja a DDR3-at, a PCI-E 2.0-t, és teljes értékű CF-et tud, szemben a P35-össel.
a p35 is tud ddr3-at
2 magosoknál alig van különbség a tuning szerint, mindkettő simán elmegy 500mhz-ig (ezt jobb 965p is megtudja közelíteni, akár el is érni)
a p45 sem nyújt tökéletesen teljes értékű cf-et, a 2. slot pci-e 2.0 x8 -
kanmajom
tag
válasz frenkilacy #33613 üzenetére
szia !
nekem ep35-ds3 van és elégedett vagyok vele bár csak csínján tuningolok. az ds3L-ről viszont azt a tájékoztatást hallottam hogy hitványabb alaktrészekből van úgyhogy azért sima ds3-t vettem.
szeptemberben vettem, de ha most vennék akkor megtoldanám egy kis tőkével és p45 ds3 vennék. ( idővel c2q-t akarok meg a 2.0 pcie miatt is)
nem tudom mire akarod használni de én a 2 giga ramot gyorsan 4 re bővítettem. bár azt éppen később is tudod bővíteni ha nem elég a 2.
Szeretne ingyen pókerezni? Nem kell mást tennie, csak regisztrálni, befizetni huszonöt dollárt és már kezdheti is!
-
nagyúr
-
-
nagyúr
válasz Ferdzsoo #33623 üzenetére
Elméletileg bezavarhatna, mivel a 4870 elméleti sávszéle nagyobb, mint a PCI-E 1.1 max sávszéle, de gyakorlatilag nem lesz vele gondod.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Gorneck #33624 üzenetére
Nagyon a procc sem bírja 3200MHZ felett, addig meg szerintem a DS3 bírni fogja nem?
400FSB-vel tutti nem hajtok meg egy Q66-ot, meg nem is akarok...[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz kételkedem #33622 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat, nekem egy 65nm-es Q6600-megy majd bele (9-es a szorzója). Tehát ez sem futna akkor jobban a P45-ben...
A P35 nem is támogatja a PCI-E 2.0-át? Ez esetleg nem vazar be kicsit a 4870-emnek?
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
kételkedem
addikt
válasz Ferdzsoo #33619 üzenetére
Természetesen elsősorban a chipset: p35 vs p45.
Játékban nem érzel semmi különbséget.
A p45 BIOS-át aprólékosabb beállítani mint a p35-öt.
Megkockáztatom, egy forinttal sem ér többet a p45- ös lap mint a p35.szerk: sgergi és Jorus leírta a lényeget.
[ Szerkesztve ]
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
nagyúr
válasz Ferdzsoo #33619 üzenetére
Tuningban jobbak a P45-ös lapok, plusz a chipset támogatja a DDR3-at, a PCI-E 2.0-t, és teljes értékű CF-et tud, szemben a P35-össel. Játékok alatt max a tuning miatt lehet különbség köztük, aszongyák 400-450-ig eldöngicsél a P35, de a P45 sokkal tovább megy. namost, ha magas a CPU szorzód, és nem gondolkodsz 4 magos prociban, akkor értelemszerűen elég lehet egy P35 is.
Edit: lassú vagyok, na.
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
Szeretném megkérdezni hogy a P35-ös DS3 és a P45-ös DS3 között mi különbség van az USB portok számán kívül?
Gyorsabb lehet a P45-ös chipset játékokban a P35-ösnél? Ha igen mennyivel? Illetve mi előnye van a P45-nek?
Nemtom megérné e a P45 azt a 8K különbséget!"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
KDavid17
aktív tag
Sziasztok!
Elkellene 1 kis segítség
Szeretném felhúzni az e8200m 4ghz-re, de nem nagyon jött össze(westlake-nél x38-ds5-jében cpuz szerint 1,296-n ment)
Mit mennyire állítsak, vagy vehetek egy új lapot?
Előre is kösz! -
cimbi186
aktív tag
válasz frenkilacy #33613 üzenetére
Csa!
A lap utolsó betűje az az "L" az azt jelenti,hogy Light azaz butított verzió,ha a többi cuccot ilyen szépen összeválogattad áldozzál már 2-3k pluszt a lapra is...lécci
-
frenkilacy
csendes tag
Üdv!!!
Gépet akarok cserélni.
Néztem pár cuccot.
Alaplap: gigabyte GA-P35-DS3L
Proci: Core 2 duo E8400
RAM: Geil DDR2 1066MHz 2GB GEIL BLACK DRAGON KIT2 5-
VGA: Gigabyte PCIe R485ZL-512H - HD4850De erről az alaplapról elég sokat olvastam hogy nem vmi jó a bios itt irogattátok tényleg így van? vagy azért műkszik rendesen? nem akarok rossz alaplapot venni.
VAgy ha ajánlana vki vmit
De tetszik ez az alaplap akinek ilyen van írja meg hogy műkszik neki. Segítséget kérek sürgősen.Előre is THX!!!
-
sz.j
nagyúr
Tudom, hogy van un. Easy mode is, de előzőleg az Advacedet kérdezted (vagy a második hozzászólásodat felületesen olvastam ) ..., de én pont az un. automatikus feszültség állításokról probáltalak az előbb lebeszélni. Mert ha ezt használod akkor ez is olyan hatással van mintha a BIOS-ban minden Auton lenne, azaz automatikusan állítja a feszeket.
[ Szerkesztve ]
-
-
Laraxior
titán
Elég hoki ez a DQ6...480as FSBnél el sem indul a Q6600 Anno aDS4em bőven stabil volt...
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
sz.j
nagyúr
"... easy modba ..."
Az mi?
Nem Advanced Mode-t akartál írni?Nem véletlen írtam azt az előbb amit .....
De ha neked nem számít az ha esetleg tönkre megy a procid, memód, akkor a BIOS-ban mindent hagyhatsz Auton (de nem ajánlom), és ekkor az FSB emelésekor a lap minden feszt automatikusan állít .... vagy túlállít.[ Szerkesztve ]
-
nebulo5
senior tag
válasz zzolika #33598 üzenetére
Hello!
A kérdéseidre a válaszok már többször is le vannak írva, csak vissza kellene olvasgatnod. Valóban nem rossz szándékkal biztatrak erre, de teljesen fölösleges mindent sokszázszor megkérdezni.
És egyébbként: biztos vagyok benne, hogy a böngészés közben sok más később felmerülő kérdésre is választ találsz. (többekközt: XP vs. ahci...stb)Üdv: nebulo
-
LoliKa
tag
válasz akoska07 #33601 üzenetére
miután végig probálgattam mndent az alapoktól, így erre értettem. És gondoltam itt olyan segítséget kapok, amivel még nem játszottam el.
Most is egy másik USB-s logitech billentyű van bedugva a pistába és drivere ennek sincs, még is tökéletesen megy.
Biosban pedig kivállóan üzemel az új.
-
sz.j
nagyúr
Először is a BIOS-ban kell a főbb beállításokat megcsinálni.
Értem ez alatt azt, hogy nagyon ajánlott az Auto feszeket Normal-ra vagy manuálisan valamilyen fix értékre állítani, mert az Auton hagyott feszek tönkre tehetik a procit!AZ ET5 pro használata (Advanced mode) egyszerű.
Az fsb-t, ezzel együtt a frekit, és ha kell a proci feszt valamint a memók feszültségeit tudod külön-külön állítani.
Ha fentiek szerint van beállítva a BIOS, akkor az fsb emelésekor semminek sem emelkedik a feszültsége.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr