Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Bakke..2x2GB modullal sem megy a ram 1066MHzen.... északi hidnak adtam +0.25Vot..igy lett 1.5V
memória:2.1V*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
llaci21
csendes tag
Kiderült hogy nem a biossal volt a gond hanem a lappal.
Fagyás után a northbridge olyan meleg mint a 8800gts 640 ami kb 70-75°C gondolom az sok már neki és ezért megáll a gép.Érdekes everest max 50°-ot ír az alaplapra.
Szerintetek küldjem vissza gar.-ba (1 éve van meg) vagy vegyek rá hűtőt, és ha igen milyet? -
Cocó
tag
MmDorian: Sehol Használt , és nem is mostanság vettem....
És mondjuk játék alatt nincs különbség a 2 lap között?? Én ilyet halottam h, az EP35 csak PCI-E 1.1 et támogat, míg az EP45 már 2.0-át. Ez mennyit dob a teljesítményen??
Laraxior, Mankó:
Ja, és a hűtés mennyivel jobb az EP45nél??
[ Szerkesztve ]
-
Csokibácsi
tag
hi all
egyszerűen nem találom a hangkártya driverén belül az equalazer-t csak az előre elmentett csak magas,csak mély amik nem túl jók
vmi ötlet?
üdv: csoki[ Szerkesztve ]
intel c2d e8300,cm hyper tx2,his 4850 iceq4,2*2gb geil black dragon 800mhz cl5 ,gigabyte ep35-ds3,thermaltake tr2-550w,samsung 320gb,samsung 2053bw
-
Laraxior
titán
Majd kiderül estefelé melyik jobb egyelőre ezen van Loadline Calibration hogy mennyire bírja a kiképzést..az hamar kiderül...fele ennyi rammal. Mellesleg nem vesztettem sokat..sőt még pluszba is jöttem ki és közben kipróbáltam egy halom cuccot
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Cocó
tag
Ez lenne a körítés: E8500(E0), OCZ 2x1GB DDR2 1200MHz Reaper CL5, MSI 8800 Ultra HD OC, Corsair táp, Samu 250 GB F1...
ja, tuning játzsik (nem is kicsit)
[ Szerkesztve ]
-
sohrking
tag
válasz Gorneck #32878 üzenetére
ep35-ds4r, 2*2 geil value, 450W Fps, 3.0 core2duo, 2*250WD raid, GV-R485ZL-512H
amint 3d-s alkalmazást indítok (játék, 3dmark(akármelyik)) befegy a program. a gép nem fagy ki, "not responding", taskból ki tudom lőni
xp sp2, sp3, xp diablo-val is próbáltam, raid nélkül is ezt csinálja[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
-
sohrking
tag
sziasztok
ep35-ds3r-em van, és nem akar az istennek sem működni benne a giga 4850/512 zalmanom. volt valakinek hasonló problémája?
a táp nagy, bioszfrissítés volt, mindent megpróbáltam már.
ep35-ds4-ben sem ment, viszont nem giga lapban megy a kari (asus, foxcon, asrock)
????????????? plíz help
más vidkarival meg megy a lap simán (gef8400, 6600)[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz old gray #32869 üzenetére
nem a 4 modullal van gond...4x1 az nem gond a lapnak..ez 4x2GB..800on megy simán..bár igy sem stabil egy blendteszt hamar kivágja.
Próbálkozom majd 2x2GBal az elvileg jobban megy mint a 4x1...
Remélem nem az XP kavar be...mert egyelőre csak 32bites van. Mondjuk el sem jutottam a win betöltő képernyőig... Úgyfest meghalt az F1es winyom... legalábbis a Sentinel igencsak vinnyog*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Cocó
tag
Üdv!
6-7 ezer forint felárat megér, h a Giga EP45-DS4-et válasszam a Giga EP35-DS4 helyett??
Mik az előnyök (hátrányok) a 2 lap között?? -
Laraxior
titán
neh bazmeg...
4x2GB ram: 2.1V,1000MHz CL5-5-5-18...
MCH voltage: +0.2V
a proci alapon..meg sem mozdul a cucc...*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
llaci21
csendes tag
Úgy néz ki hogy az F12-es bios megoldotta a problémát, egyelőre.
-
nagyúr
gondolkodom egy 4850-en, és most tudnék is egyet kölcsönbe szerezni kipróbálásra. viszont a tápomon 12V-ból egy 10A-es és egy 13A-es ág van, és a 13A-es csak a CPU csatira van rávezetve. azaz, ha ezt a CPU exkluzívan használja, akkor a VGA-ra, alaplapra, RAM-ra és az összes többi marhaságra marad 10A, ami biztosan nem elég, tekintve, hogy a VGA-nak kell minimum 9
lsc: no ilyet még nem láttam. jó pap holtig...
no mindegy, köszönöm mindhármótoknak a segítséget (amit fagy53 írt, az sajnálatos módon igen logikusan hangzik ), asszem tényleg rászánom magam egy időtállóbb tápra
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Laraxior
titán
nincsen Vista x64 em még egy rendszer...
-
fagy53
nagyúr
Éppenséggel kaphatna több helyről is 12V-ot, a közös test mint feltétel adott, de éppen a terhelések szétválasztása szenvedne csorbát. Szerintem azt kell kiküszöbölni, hogy a CPU terhelésváltozásait rávigyék az alaplap más elemeire, pl PCI-E-re., és viszont.
Nemcsak a tápból jövő kábelek ejtenek feszt a nagyobb áramlökéseknél, hanem a nyák fóliavezetékei is tizedvoltokat csökkentenek ilyenkor és ezért célszerű a függetlenítés, amennyire persze lehet.
A konkrét megoldást nem ismerem, mert az alaplapot ilyen szinten nem tanulmányoztam és nem is szedem ki, de az elv ez.[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
miért lesz muszáj?
kaphatja több forrásból is egy fogyasztó az áramot
azon gondolkozok, hogy a proci lehet tényleg külön kaphatja, mivel ha nincs bedugva neki a kábel, nem indul el a gép, bár lehet ezt csak egy elektronika ellenőrzi...lsc:
965p, p35, ds3p, ds4, dq6-okon is volt külön csatlakozó, ami talán a nagy videókártyáknál segíthet[ Szerkesztve ]
-
llaci21
csendes tag
válasz fagy53 #32855 üzenetére
Tudom hogy annyi kell neki. Auton is annyit ad neki de inkább beállítom. Más rammal még nem próbáltam. Másik érdekesség hogy az alaplapi hőmérsékletre 40 °-ot ír, az északit méri?Mert 40°-hoz képes jóval forróbb, kb egy szinten van a 8800gtsel ami 55-60.
mod: Szerintetek régebbi biossal kísérletezzek?(F13)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz fagy53 #32851 üzenetére
lehet, hogy hülyeséget kérdezek: egy fogyasztó csak egy forrásból kaphatja a kakaót? azaz pl. a CPU csak a 4/8-pinesből eszik, és a 20/24-esből nem kap semmit, vagy kaphat mindkét irányból? ugyanez a kérdés a PCIE slotra is.
thx!
tlac: no igen. csak épp most nem feltétlen vennék, ha nem muszáj. de úgy tűnik, muszáj lesz
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Csokibácsi
tag
üdv
futattam a memtestet és 17%nál járt kb 4000hibánál
szóval a memó volt az oka a kék halálnak ebből csere lesz
geil helyett inkább corsair havernak bevállt
haliintel c2d e8300,cm hyper tx2,his 4850 iceq4,2*2gb geil black dragon 800mhz cl5 ,gigabyte ep35-ds3,thermaltake tr2-550w,samsung 320gb,samsung 2053bw
-
-
llaci21
csendes tag
válasz stigma #32845 üzenetére
Geil 2gb Ultra kitem van, a ramot a lappal egyidőben vettem azóta használom azzal együtt semmi sem változott a gépben azóta.Régebben futtattam memtestet és orthost nem volt semmi baja a ramnak.
Lehet a lappal lesz a gond mivel dual channelben fagyás után nem akar elindulni. Csak ha egy rammal indítom és utánna teszem bele a párját. Lehet ugyanezt fogja csinálni ha a másik 2 slotba rakom dualba.Most akkor 2x regisztráltam ide
[ Szerkesztve ]
-
BemAnyó
senior tag
-
DjKoxi
senior tag
válasz bahni1990 #32839 üzenetére
Át kell állítani a BIOS-ban a MIT menüben. A proci FSB-hez képest kell kiválasztanod a megfelelő szorzót úgy hogy kb 1066 legyen a kettő szorzata. A leírás szerint fesz emelés is kell hogy stabilan működjön ezen a frekin a RAM. Kb 0,2 V emelés kell és akkor lesz 2V. Én csak 2szeres szorzót használok a 450MHz-es FSB-hez. Így szinkronban mennek a RAM-ok.
Ha még nem olvastad akkor érdemes megnéni Gorneck23 user oldalát a P35-ös gigabyte lapokról.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz llac21 #32838 üzenetére
Hát nem tudom, max akkor lehet ez érdekes és a kérdés megoldott ha ugy volt neked hogy nem kitet vettél hanem volt egyszer a gépedben 1x1gb majd vettél hozzá mégegyet, akkor szórakozhat max.Érdemes mint írtad a slotokat kipróbálni mert lehet hogy ott van a gond, de akkor lappal lesz probléma.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
nagyúr
sziasztok!
meg tudja azt valaki mondani nekem, hogy a 4/8 pines CPU power connector tényleg csak a CPU-t látja el kakaóval, vagy az ott befolyó 12V-ból kap az alaplap többi része (mondjuk a PCI-E slot) is? P35-DS3 lapról van szó.
köszi!
-
llac21
csendes tag
Mindegy megoldódott a gond. Valahogy elindult dual channelben az eredeti slotokban.
-
bahni1990
csendes tag
hello kis segítséget szeretnék kérni Giga Ep35-Ds3l lapom van benne egy 2gigás 1066os kingmax de a ram vmiér csak 800on megy vagy átkéne állítani biosba vagy ezt a ramot nem szereti a lap segítsetek légyszi köszönöm
-
llac21
csendes tag
válasz stigma #32837 üzenetére
Najó valami a ramoknál gond. Kiszedem, procihoz közeli slotban egy ram nem működik máshol meg igen, Megnézem másik rammal is ugyanaz. Megnézem dual channelben a piros slotokban, nem indul. Külön slotba be, elindul. Most visszaraktam eredeti állapotba elindult úgy(sárga slotban dual chnnnel). Ki érti ezt?
-
stigma
addikt
válasz llac21 #32835 üzenetére
Hi.Próbáld meg azt első körben hogy szétszeded a gépet, vagy nem szeded szét de mindenről mindent lehúzol, vagyis tápkábel, VGA,proci,ramok ki, majd újra össze.
Első körben ezzel probálkozz, mert lehet megoldás lesz a problémádra.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
llac21
csendes tag
Sziasztok!
Egy p35-ds3 lapom van, eddig jól ment minden. Ugye egy idő után poros volt kitakarítottam és nem akart bekapcsolni, látom hogy a procihűtő elég nehezen indul be, lecseréltem(freezer 7 pro). Sajnos nem segített még mindig nem akar bekapcsolni.Procihűtő megint nehezen indul, elemet kivettem visszaraktam, ugyanaz. Ötlet? (bios azthiszem a legfrisebb F13)
-
Laraxior
titán
Srácok ez a Reaper 1066os mit tud a P35ben? 4x1Gb-ot cserélnének..2x2GB Kingmaxra
-
Neoteric
addikt
Üdv
Hát a cmost alapból úgy csináltam mindig h vgat is kivettem, mert különben elég nehezen lehetne hozzáférni az elemhez (vga hűtő miatt).Viszont vga nélkül, meg a 2 pólust összeérintéses dolgot nem próbáltam.
A ramok most tesztelés alatt állnak havernál, majd ha visszakerülnek és még mindig nem jó, akkor megpróbálom.
kössz a tippet
PSN: ne0teric_sAN
-
D®. GeNy@
aktív tag
DS3L lapomat cserélném "R" típusúra...
Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi
-
D®. GeNy@
aktív tag
Hülye voltam, amikor megvettem az alaplapomat, spórolni egy szar "R" betűn...
Most szívok a DS3L-el, Raid-et nem is tudok csinálni, felesleges is megvenni a + vinyót.
Így jártam...[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Visszatértem P35-DQ6al két napig marad az E8500..aztán szombaton jön a Q9550
-
tudyata
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni, mert furcsa problémába ütköztem, és amit lehetett mindent kipróbáltam, de semmi, szóval tanácstalan vagyok.
A próbléma: Van egy Gigabyte P35 DS3L alaplapom, egy 160Gb-s maxtor, és 2db 500 samsung winyóm. Ha valamelyik 500-as winyóra próbálok másolni, akkor lassan megy majd egy időután le is áll, eltűnik a winyó mintha kihúznám (más gépbe próbáltam és hibátlanul mennek). A 160-assal viszont semmi gond nincs, megy ahogy kell.
Próbáltam más tápot, átdugtam másik sata protba, kicseréltem kábelt de semmi
Szóval tanácsokat várok, és előre is köszönöm! -
D®. GeNy@
aktív tag
-
D®. GeNy@
aktív tag
Még arra lennék kíváncsi , h. a partícióról partícióra való másolási sebesség 30-35MB/sec ,nem kevés egy Sata2 vinyó esetén? (Vista op. rendszerem van)
Egy sima IDE kábelen lévő vinyó másol ennyivel, nem?Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi
-
D®. GeNy@
aktív tag
Köszönöm szépen, nagy segítség volt!
-
icon
senior tag
válasz Neoteric #32804 üzenetére
Szia, nekem nem ismeretlen a jelenség, mindíg 100-on pörgette a videókártya ventijét, amikor valamiért az alapjáraton kívüli beállításokat próbáltam eszközölni a BIOS-ban, igaz másodpercekig.
Szó szerint a következő oldotta meg:
- alapjáratra állítva a videókari frekvenciái
- tápkábel ki a tápból
- videókártya ki, elem ki, 24 tűs tápkábel ki
- várakozás kb. 5 perc
- elemtartó kivezetéseinek összeérintése csavarhúzóval
- tesztként tápkábel bedug, bekapcs elem, videókari nélkül
- tápkábel kihúz
- visszarámolás
- tápkábel be, bekapcs, örülésTehát én ezt végigcsinálnám persze körültekintéssel, aztán remélhetően a BIOS-ba be tudsz ezek után lépni...
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon
-
D®. GeNy@
aktív tag
Sziasztok!
P35-DS3L rev. 2.0-s deszkám van F6-os Bios-al, és az lenne a kérdésem, h. hol lehet beállítani a Bios-ban a Raid 0 vagy 1-et?
Van egy Samsung HD501LJ 500GB-os vinyó és szeretnék még1 ugyanilyet, ha tudnám a beállításokat. Épp vásárlás előtt állok, de addig nem merem megvenni, míg nem tudom biztosan, h. tudja-e a deszka.Mod: Kerestem már a Gigabyte oldalán az alaplapomat, de ott nem láttam a Raid funkcióról semmi infót sem.
[ Szerkesztve ]
-
Hunter2
addikt
mi a különbség a P35-DS3 rev1.0 , rev2.0 , rev2.1-es reviziói között?
-
kanmajom
tag
sziasztok
ugye a ep-35 lapokon 1.1 pci-e sín van a ep-45 meg 2.0?
mekkora a különbség játékoknál? bánjam hogy ep 35-be ruháztam? érdemes lecserélni ep-45 re? (biztos buknék nem kevés pénzt, a lapom még csak 6 hetes!)Szeretne ingyen pókerezni? Nem kell mást tennie, csak regisztrálni, befizetni huszonöt dollárt és már kezdheti is!
-
Tommee
aktív tag
-
kavicssli
addikt
Thx neked és tsigalko87 kolegának
Mondjuk az a baj hogy kicsikét sajnálom eladni a mostani Corsair RAMokat mert alig érnek valamit!"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
morfajet
csendes tag
Helló mindenkinek!
Most terveztem egy már meglévő konfig vételét, és ebben található alaplap: P35-DS3L Nos ehhez jönne egy Q6600-as proci és 4x1Gb 1066-os Kingmax ram..Ez mennyire tuti párosítás?Vagy hosszabb távon érdemesebb lenne egy jobb alaplapba fektetnem?Mindneképp Gigabyte természetesen..Gyári hűtés milyen?
Negatív, pozitív felhasználói vélemények?
Tesztek nem mondanak nekem semmit, de nem is találtam egyet sem..
Mennyire stabil?Gondolom nem egy tuning lap..Az árából kiindulva..Vagy rossz az elképzelésem?
Nos, mindennemű okosságot, tanácsot szívesen fogadok, és ha lehet, még a héten, mert meg szeretném venni a konfigot,csak abban nem vagyok biztos, hogy ezzel a lappal-e?
Köszi a segítséget!