Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Vasinger! #40466 üzenetére
Egyébként tudja minden stabilan a 400-as FSB-t a jelenlegi beállításokkal? Célszerű először kisebb RAM-szorzóval stabilizálni a lapot, így a végén csak a RAM marad, tehát, ha instabil, akkor NB-t, RAM-ot kell már csak belőni. Milyen időzítésekkel próbálod elérni az 1600MHz-et?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Vasinger! #40466 üzenetére
400as FSBnél 4:1es aránnyal kijön az 1600. 4x400on azzal a procival még mindig alapórajel alatt lennél, és elvileg a giga még p35öt feltüntette 1600 fsb (OC) kompatibilisként.
fsb, nbnek mehet +0.2 (több ne), procinak esetleg pici, és elvileg mennie kéne.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
nagyúr
válasz Vasinger! #40464 üzenetére
A megadott 1333MHz csak a támogatott CPU-k alap FSB-jével elérhető DRAM freq-re vonatkozik, ha húzod a procit, elérhetsz 1600MHz-es RAM frekit.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
polonic
félisten
válasz Vasinger! #40456 üzenetére
Köszönöm!
Nem igazán hozott számottevő gyorsulást a váltás.
Szerintem, mindig a lehető legkisebb értékkel csökkentsd az időzítés értékét és a feszültséget is a lehető legkisebb értékkel növeld. Viszont azt, hogy ddr3-nál meddig lehet emelni a feszültséget, azt sajnos nem tudom. -
brd
nagyúr
válasz Vasinger! #38290 üzenetére
Igen, az esetek 99%-ában nem okozol kárt. Az 1%-ot a magam részéről fenntartom a kompatibilitási problémáknak. (Ill. olyasmiknek, hogy a gyártó valami fícsört nagyon bele akar rakni, de az még nem tökéletes; ez is okozhat gondot).
The only real valuable thing is intuition.
-
-
nagyúr
válasz Vasinger! #38273 üzenetére
EP35-DS4-em van, feltoltam az RTM-et, mondom, na, jönnek a driverek. Ránézek az eszközkezelőre, és ott volt minden felismerve, még a monitort is detektálta a telepítés alatt. Háló, hang, kép, USB, SATA, minden pöccre műxik. Ez nem Vista. .
-
pokol ura
senior tag
válasz Vasinger! #38152 üzenetére
sztem elég necces lenne, 3.6 még esélyes lehet
45nm-es procihoz P45 kénepokol ura felhasználónak 34 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! MAI MSI MAG B550 Tomahawk;AMD Ryzen 5 5600X;Crucial Ballistix DDR4-3600 16GB K2;ARCTIC Liquid Freezer II 360;Asus TUF Geforce RTX 3060 12G V2;Seasonic Focus GX 750W;Fractal Design Meshify C
-
Gorneck
legenda
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Vasinger! #37245 üzenetére
Nem kell formatálni a winyót, nem veszik el semmilyen adat és beállítás (pl net, driverek is rendeben lesznek, stb). Egyszerűen a meglévő Vistát update-eli. Driver rendben lesz, mert a Vista driver jó a W7-hez is, mert hogy ugye W7 kvázi egy felturbózott Vista.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Vasinger! #37220 üzenetére
A túlmagas fesz okozza de ezek egyáltalán nem magas feszek, ezt kizárhatjuk. Win 7-et tedd fel nyugodtan sokkal gyorsabb mint az XP és stabil. Vistához képest meg majd csak ámulsz... W7 stabil és mindent felismert és egyből ment rajta minden flottul. Ennyire még az XP sem volt egyszerű (pozitív értlemeben!). Rááadásul Vistáról tudsz simán frissíteni, nem veszik el semmi és a netet se kell újra beállítanod pl.
XP-t használok gyakorlatilag mióta megjelent, másik partícióra próbaként tettem fel a W7-et mikor kijött az RC. Azóta nem használom az XP-t...Okozhat, de 41 fok még nem annyira vészes, ott még stabilnak kéne lennie. Esetleg tegyél rá próba képpen egy kis/nagy ventit.
mod:
"Itt nem a Vistával van baj. ;)" Azért erre nem vennék mérget...
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Vasinger! #37215 üzenetére
Driver: Lap típusának és rev számának megfelelő driverből nem szokott fent lenni olyan sok fajta (csak 1 max 2-3 - op-renszer függvényében - ha jól emlékszem.
Mennyit feszt kap a proci meg a ram? Ki kéne zárni a degradálódási tényezőt.
Ha BIOS csere sem segített , akkor mehet vissza a legújabb. Eddig is Pistát használtál? Megnézhetnéd XP-vel vagy W7 RC-vel mi a helyzet... Utóbbi ugye ingyenesen és korlátozás nélkül használható márciusig.
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
válasz Vasinger! #37216 üzenetére
Driver cserénél javasolt driver cleaner-rel lepucolni a régit, de minimum uninstallálni.
-
Tommee
aktív tag
válasz Vasinger! #37212 üzenetére
Mostanában több embernél találkoztam olyannak, hogy a hálózati kártya okozott kékhalált.
Próbáld meg lecserélni a hálókártya driverét, hátha.
Most nézem, 4850-esed van. Nekem például ha tuningolni próbálom a videokarit(akár downclock), rendszeresen kékhalált kapok Win7 X64 alatt->XP-n simán tudom tuningolni.
Tehát Win7 X64 alatt alapórajeleken járatom a 4850-emet. -
Gorneck
legenda
válasz Vasinger! #37154 üzenetére
Nagyon könnyű...3-4 hónapot spóroltam az első panelomra...5 évig használtam...most vettem 1 éve egy másikat...amin van fogyimérő...erre is kb 3-4 hónapot spóroltam...de megérte...ki tudtam dobni egy csomó ventit a házból mert tökre feleslegesek...
Nekem is így ment a volt lapom...egyszer se írtam ide...
Vagy a lap szabályoz annak ellenére, hogy Te nem akarod nem adtál rá engedélyt...vagy bios szinten okoztak vmit...A fórum igen ezért van kitalálva...de szted erre ki fogja megmondani a tutit? Ne viccelj már...ha eddig volt 12V, most meg 3-4Vtal kevesebb azt nem fogja neked senki megmondani mitől csökkent ez...de sztem már régen lecsökkent az csak nem vetted észre egy bios friss során...mert vmi lett állítva...de ez csak magánvélemény...az igazság lehet sose fog kiderülni...
Szal spórolj egy panelra...egy rendesre...hidd el meg fog térülni az évek során...és be fogod látni mennyire is igazam volt/van...Gorneck#1239
-
ANT
addikt
válasz Vasinger! #37149 üzenetére
Kontakthibára gondoltam, nem kimozdulásra.
Amúgy akármennyi az a sok venti, tutira nem azok fektetik meg a tápot (már ha egyáltalán a tápegység fekszik meg). Mérj rá műszerrel egy molexre, ott milyen feszek figyelnek?''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
-
belaazallat
addikt
válasz Vasinger! #37132 üzenetére
Nem, az gyárilag olyan, nekem is a giga DQ6-on, van egy alul, ami kevesebb feszt ad, Everest burkolat néven nevezi a ventit, amit működtet.
37134#
Nem tudom, de én örülök neki, legalább csak 800-on pörgeti a ventit.[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
belaazallat
addikt
-
belaazallat
addikt
válasz Vasinger! #37123 üzenetére
Ki mondta, hogy flash-elni akarok?
Hát el!
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
sz.j
nagyúr
válasz Vasinger! #37117 üzenetére
Még jó, hogy így frissítesz, mert úgye hajdanán Te dumáltál rá, hogy írjam le (képekkel illusztrálva) a frissítés menetét, mivel nem mersz bios-t frissíteni.
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
bogarfx
aktív tag
válasz Vasinger! #37098 üzenetére
Sajnos albérletben lakom és nincs légkondi . Csak egy mezei házam van nincs benne venti ami szállitaná a levegőt. Viszont van 3 db 8 cm-es ventim. Hogy kellene őket beszereljem hogy jó legyen a hűtés?
Csütörtökön megyek haza ott jóval hűvösebb van.
Ja most 12,5 x 240-en megyen a proc alapfeszültségen. Hőfok eddig max 55, persze nem prime, hanem winrar becsomagolás(90+100% procihasználat) alatt. Most teszem fel a GTAIV-et. Ha ezalatt nem fagy le akkor már jó lesz[ Szerkesztve ]
-
Sn00PiG
aktív tag
válasz Vasinger! #36954 üzenetére
Öhöm... Azt úgy hívják hogy north bridge, ami alatt a chipset foglal helyet, teljesen felesleges újrapasztázni. Egyébként két műanyag csavar fogja meg, de ha nem cseréled le a hűtést(másikra vagy esetleg vizesblokkra) akkor teljesen felesleges...(ráadásul gap pad is kell hozzá)
Nokia Lumia 625 - Innokin iTaste SVD - Rocket
-
válasz Vasinger! #36533 üzenetére
A revízióknál nincs kavarás, legalább is a legtöbb giga lap még crossflashelhető is lenne (DE4->DQ6 meg ilyenek), mint az ASUS-ok, ha nem nyafogna a BIOS recovery dualbiosos lapokon. (néha így is csinálják, csak elvágják a pótbios lábát)
Szerintem menj a gyártó oldalára, kattints rá a lapod oldalára, ha akarod jelöld ki még a revíziót is, nyomj a bios fülre, aztán onnan a legújabbat szedd le (akkor is ha beta, downgardelhető, vagyis vissza tudsz tenni régebbit is).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz Vasinger! #36527 üzenetére
szvsz simán előfordulhat,hogy nem fog ugyanúgy menni a tunning másik biosszal.
nekem anno másik lapomon okozott problémát a bios frissítés. totál hazavágta a memóriakezelést.Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu WOT: RaistlinX
-
válasz Vasinger! #36527 üzenetére
Persze, jobb BIOS-al kissebb feszen is stabilabb lehet ugyanaz a hardver. De csodákat azért nem kell várni, csak pár Mhz-eket. -> ez most adott lap különböző bios-verzióira vonatkozik.
Amúgy giga lapba "rossz" bios-t nem tudsz tenni, ha eltérő ID-s BIOS-t erőltetsz bele (nagyon nehezen) bootoláskor visszaáll a dualbios miatt a 2. flashmemóriából a backup bios. Csak akkor lehet a más tipusú lap bios-át beleerőszakolni, ha levágod a backupbios-t hordozó flashchip egyik lábát, és utána flasheled át valami nagyon régi bétaverziós @BIOS-al.
Rakd rá a legújabb hivatalost.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
emre
veterán
válasz Vasinger! #36465 üzenetére
lásd mint fent
"CPU EIST Function: Ez a processzor feszültségét veszi vissza üresjáratban (ez tipikusan 1,1V körül alakul), energiatakrékossági szempontból fontos tényező. Ha a processzor nem a gyári üzemfeszültségén üzemel akkor nem működik ez az opció (ha ki van kapcsolva ha nem)."
Amennyire én tudom csak alapfeszen működik, tehát amint magasabb Vcor-ral hajtod a cuccot akkor az az érték marad benn, tehát nem használható
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Vasinger! #36399 üzenetére
Akkor ne tedd fel a szoknyát és kész. Anélkül se lesz gondod. Nekem nem fúj oda semmi egy kanyi levegőt sem kb, de a Q6600-om 3,6GHz-en elmegy 1,5V-al, MCH meg kap +0,2V-ot. Gondolhatod nem kicsit izzad ilyenkor a VRM rész meg az északihíd... és nem melegszik túl, mert nem instabil.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
JaniS
senior tag
válasz Vasinger! #36394 üzenetére
Ha a hűtőbordái is elférnének a proci hűtőjétől, akkor belemenne és kezelné is. Viszont ha jól tudom csak 1333MHz-re tudnád beállítani, persze húzott FSB-vel emelhetnéd, de DDR3-ban ez a hivatalos támogatás (nincs annyi FSB/RAM divider, mint DDR2 esetén). Többek szerint viszont felesleges ebbe a lapba DDR3. (De majd megmondják a hozzáértőbbek.)
JaniS
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Vasinger! #35243 üzenetére
valahol,mindegyik deszka wall-os mindnek van egy határ ahol nem megy tovább.
ezt a jelzőt akkor szoktuk inkább használni amikor vmi igen szerény tuningot mutat.
egyébként sztem az is tud 540-550 körül.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Gorneck
legenda
-
-
Bordoi
őstag
válasz Vasinger! #33363 üzenetére
Persze, a végleges utolsó BIOS van fent.
Tudom én, hogy BIOS alól illik, csak bosszant a dolog.Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu
-
Bordoi
őstag
válasz Vasinger! #33358 üzenetére
Igazából nem nagyon űzök sportot a tuningból, viszont bosszant, hogy nem működik a progi rendesen.
Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu
-
nagyúr
-
-
sz.j
nagyúr
válasz Vasinger! #33236 üzenetére
"Ez most, hogy kerül ebbe a topikba??? "
Tudod ez a topik a P35-xxxx lapokról szól, és mivel P35-DS4-em van, gondoltam leírom a tapasztalatomat (még ha nem is részleteztem).
Mivel itt több helyen is olvasható, hogy nem sok változást lehet elérni azzal, ha a BIOS-ban a (G)MCH, FSB, PCI-E feszeit állítgatjuk, én mégis megpróbáltam és ez lett belőle.
Az elején még csak 1,424V-al, majd a póbálkozások hatására már 1,392V-al is elíndult és rövid ideig futtatható is volt a prime, majd a további állítgatások/próbálkozások hatására síkerült a fenti link beállításaival 1,376V core fesszel is futtatnom.
Nekem bevált a "BIOS állítgatás", de természetesen ezt nem muszály elfogadni ....Na csak ezért került "ez" ebbe a topikba.
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Laraxior
titán
válasz Vasinger! #32792 üzenetére
nagyon sok az a +0.6V... ezek a lapok nagyon jól adják a ramfeszt. Próbáld meg kevesebb fesszel...esetleg az északi hidnak dobhatsz +0.1V-ot. de én mindenképpen visszavenném a ramfeszt..kétlem hogy 900MHz-hez enni kellene,hiába gyári érték
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***