Új hozzászólás Aktív témák
-
kételkedem
addikt
válasz thunder6230 #34218 üzenetére
A p35 ds3 olcsó és nagyon jó, bátran veheted.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kételkedem
addikt
válasz Ferdzsoo #33619 üzenetére
Természetesen elsősorban a chipset: p35 vs p45.
Játékban nem érzel semmi különbséget.
A p45 BIOS-át aprólékosabb beállítani mint a p35-öt.
Megkockáztatom, egy forinttal sem ér többet a p45- ös lap mint a p35.szerk: sgergi és Jorus leírta a lényeget.
[ Szerkesztve ]
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
-
-
kételkedem
addikt
válasz lala42 #32315 üzenetére
Kellett neked megválni a jólbevált régi ATI kártyádtól! Hja persze az új karival szebben csillogott az arany stukker a COD-ban A Shappire-től többet vártam, bár biztos pont Neked jutott egy hibás példány! Mehet vissza gariba!
[ Szerkesztve ]
-
kételkedem
addikt
válasz dangerzone #32279 üzenetére
Hagyd el a végéről az L betűt és már meg is vagy! GIGABYTE GA-EP35-DS3
-
kételkedem
addikt
válasz semetka #32254 üzenetére
Ha az osztálytársad kezdő, vagy középhaladó a számítástechnikában, különös tekintettel a BIOS beállításában, akkor p35. Ha haladó, vagy profi, jól kiismeri magát a BIOS opciók között, akkor p45.
-
kételkedem
addikt
válasz 6thsense #32038 üzenetére
Még mindig nem éri meg DDR3-at vásárolni. Mire a lapok tisztességesen kihajtják a DDR3 memóriát, addig lapot is fogsz venni. Szükséged lehet a jó gépre, de nem feltétlenül kell szénné húzni szegény 2GHz-es procit. Egyébként jó konfig, és ha tetszik vedd nyugodtan ezt a lapot. De ha egyenlőre nem raksz bele csak DDR2 memóriát és a RAID-ra sincs szükséged, akkor megfelelő lenne egy ep35-ds3.
-
kételkedem
addikt
válasz Criton #31985 üzenetére
A DES-t elég csak egyszerüen kihagyni a telepítésből. A biosban van még egy-két energiatakarékos funkció. Azokat nem feltétlenül kell piszkálni. A drivereket innen töltsd le, ezeket telepítsd.
Érdekes, h itt a 8.3.1.1009 chipsetdriver van fennHa igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kételkedem
addikt
válasz Criton #31982 üzenetére
Ha nem használod a RAID-et, akkor nem kell felraknod a drivert. Ugyan ez a DES-el is. Ha nem szereted, nem használod akkor ne rakd fel!
A Giga honlapjáról töltsd le a friss audio, lan, chipset drivereket és csak azokat telepítsd.Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kételkedem
addikt
válasz lala42 #31910 üzenetére
Ejnye, ilyen anyagiasnak lenni
Most éppen 10x280-on fut az e2180. A Crisyst észre sem veszi a rendszer. Ki a fene érti ezt? De azért lecseréljük a kis huncutotHa igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kételkedem
addikt
-
kételkedem
addikt
Biosreset után hosszú-rövid-rövid sípolással indult a gép, ami vidó problémát jelent. A PCI-E 16X sebesség helyett csak 1X sebességgel megy. A kérdés az, hogy alaplap vagy videókártya probléma?
-
kételkedem
addikt
Sziasztok!
A gépem valamiért csak 200-as FSB-t és bármilyen 8-9-10 szorzót hajlandó elfogadni!
Korábban alapfeszen 350*8=2800 ment DDR +0,2V, MCH +0,1V
Melegedéssel sosem volt bajom. Energia gazdálkodás funkciók kikapcsolva. Most ilyenkor mi van? Ha eddig simán ment, most miért nem?Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kételkedem
addikt
válasz zsoltbo #31643 üzenetére
Gorneck23 mester kérdéseit még ezekkel bővíteném:
A mobilrack táp és adat csatlakozóit csatlakoztattad? A mobilrack power ledje világít? A fiókot érezhetően, kattanásig betoltad?
-
kételkedem
addikt
-
kételkedem
addikt
válasz bajtokarpi #29901 üzenetére
Ha a 2GB Geil mellé akarsz még 2GB-ot akkor Geil. Ha lecseréled akkor vedd meg a CSX 4096MB DDR2 800Mhz CEC FAN KIT-et. Elvileg mindegy lenne, de a dual chanel miatt azt szeretik, ha azonos típusúak a ramok.
-
kételkedem
addikt
Szerintem a ramjaid nem bírják, bár a 840-et simán tudniuk kellene. Próbálj meg adni nekik egy kis plussz feszt. Az újra indulás és szorzó állítás arra utal, hogy nem stabil a géped. Az orthos és prime mellett érdemes lenne a memóriákat is letesztelni. Az is sokat számít, h milyen beállításokkal futtatod a teszt progikat.
[ Szerkesztve ]
-
kételkedem
addikt
válasz DEJVID #29880 üzenetére
Ha nem áramtalanítod, hanem csak simán kikapcsolod a gépet akkor is csinálja? Áramtalanítás után az enyém is gondolkodósan indul, egyébként meg a szokott módon
Először nagyon megijedtem ma már nem zavar.Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kételkedem
addikt
válasz dave93 #29870 üzenetére
A giga lapjáról töltsd le az alaplapodnak megfelelő chipset, lan, audio drivereket és ezeket telepítsd. A cd-n levő driverekkell többen erősen megszívták, telepítésük nem feltétlen tesz jót.
-
kételkedem
addikt
válasz fsb1000 #29862 üzenetére
Szerintem ezt a kérdést felhasználói csoportokra bontva kell vizsgálni. A céges felhasználóknál nyilván kisebb, de az egyéni felhasználóknál igen magas az illegális oprendszer használat. A többi program más kérdés.
-
kételkedem
addikt
válasz Baga1983 #29471 üzenetére
Rakj fel egy hőmérséklet figyelő progit. Jegyezd fel a hőmérsékleteket. Most a hátsó venti kivételével az összes házventit kapcsold ki. Ha így megnézed, lehet csak 5 C fokkal emelkedett a hőmérséklet. Nem biztos, h előrébb vagy egy rakás ventivel, ami ki-be fújja a levegőt. Az oldallapon levő venti ami a procira fújja a levegőt a procihűtő ellen dolgozik, ami kifelé fújná a meleget.
-
kételkedem
addikt
válasz kicsigeri #29468 üzenetére
Mind a három jó!
GA-P35-DS3P: 25k, GA-EP45-DS3R: 29k, GA-EP35-DS4: 31k
A p45 újabb, fejlettebb, 2db lan csati van rajta, több memóriát tud kezelni (16GB). Ezek közül én ezt választanám. Ha érzékeny a pénztárcád, és ha nincs szükséged az általad írt lapok plussz szolgáltatásaira a GIGABYTE GA-EP35-DS3 19k HUF , ez is tökéletesen megfelel.Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kételkedem
addikt
válasz pcmatyi #29426 üzenetére
Akkor is ezt választanám. Nem tudom, h mi lesz 2-3 év múlva, ez a számítástechnikban nagyon sok idő. A p45 újabb, de a PH! teszt szerint nem nyújt sokkal többet, viszont dupla annyiba kerül, mint a p35. Két év múlva meg úgysem lehet majd fejleszteni, cserélni kell majdnem mindent
-
-
kételkedem
addikt
A gyári hűtőt a nyáron lehet, h le fogod cserélni
A memóriákat teszteld le, ha valóban rossz(ak) akkor tuningnak nem sok értelme
Kezdj el gyűjteni hűtőre, memóriáraHa igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kételkedem
addikt
-
kételkedem
addikt
A hálózat beállításainál valamit nagyon elkeverhettél. Töröld a kapcsolatokat, a kapcsolatvarázslóval hozz össze egyet. Egyébként ha megy a net rendesen, akkor hagyd a fenébe az egészet, ne nézz a tálcára
-
kételkedem
addikt
HA telepítve van a bluetoth adapter, de nincs bedugva, akkor az a hálózat nem működik, ezért kiabál a win. Dugd be az adaptert. Ha a helyi kapcsolatot letiltod, attól még az adsl kapcsolat él, tehát van net.
-
kételkedem
addikt
Az adsl kapcsolatod tökéletesen működik. Otthoni hálózatod van? Bluetooth adapter telefonhoz? Igazából az nem derült ki még, hogy milyen helyi kapcsolatnak kellen működnie! Ha nincs otthoni hálózat, nincs bluetooth vagy egyéb akkor a helyi kapcsolatot tiltsd le. Vagy akár az összes kapcsolatot, és csináld előről a kapcsolat varázslóval.
-
kételkedem
addikt
Ha a letöltés megy akkor inkább valamilyen beállítás okozhat gondot. Ha a lap lenne rossz, nem lenne net. Az ipconfig leírásban is szerepel a gigabit hálózati csatoló, szerintem azzal nincs gond.
-
kételkedem
addikt
Kezdjük a kályhától!
A gépedre rakd fel az xp-t. Tiszta telepítés, nem javítás stb. A giga oldaláról szedd le a lapodnak megfelelő chipset, lan, audio drivereket és telepítsd. Most nézd meg az ie-t. Ha nem megy, vagy a kis felkiáltójel ott van a hálózati kapcsolaton, akkor még mindig lehet router, szolgáltató, vonal stb hiba. Ha mindezeket kizárhatjuk és garis a lap, akkor irány a bolt, gariztatni.Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kételkedem
addikt
Itt nem igazán látok semmi hibát. A felkiáltójel, és az hogy az ie meghal, az viszont azt jelzi, h valami mégsem ok
A vezérlőpult-> hálózati kapcsolatok-> helyi kapcsolat ikonra kattints duplán. Az előugró ablakon a második fülön van egy javítás gomb. Próbáld ki, hátha rendbe szedi magát.Az 1-3, 2-4 tehát az egy színű slotokban megy dualban.
[ Szerkesztve ]
-
kételkedem
addikt
XP-n: start->futtatás ide írd be, hogy cmd. Az előugró fekete alapon fehér ablakba cd\ majd ipconfig/all ekkor megkapod az ip címed, alapértelmezett átjárót stb
-
kételkedem
addikt
válasz hazsoo #28779 üzenetére
Amint nike_ is írta bios frissítés talán megoldaná a problémád, hacsak egyéb hardwer probléma nem áll a háttérben Első körben kocogj be egy számtech boltba, kérd meg őket, h frissítsék a lapod biosát a legfrissebbre. Ezt a lépést kihagyhatod, ha bárkitől tudsz szerezni egy e2***, e4*** procit, amivel biztosan elindul a lap. A kölcsön procival frissíted a biost, tapasztalatokat ide leírod...
-
kételkedem
addikt
válasz Andrewhouse #28566 üzenetére
Szia! A giga oldaláról töltsd le a lapodnak megfelelő lan, chipset és audio drivereket és telepítsd őket. Ezzel kész is.
-
-
kételkedem
addikt
válasz Yoosku #27723 üzenetére
Gorneck- nél a pont
Driverekkel, codecekkel sokat szenvedtem. Ha nincs driver az a baj, ha nem elég friss, akkor meg az, codec is összeakad a többivel stb. Ezért igyekszem csak a legszükségesebbeket telepíteni.[ Szerkesztve ]
-
kételkedem
addikt
NE a cd-n levő drivert használd, töltsd le a Giga honlapjáról a lapodhoz tartozó friss drivereket, és abból is csak azt rakd fel, amire szükséged van. Ha nincs raid, nem kell raid driver!
-
kételkedem
addikt
válasz Tommee #27571 üzenetére
Örülök neki, hogy ilyen kellemes vita alapot indítottam!
Módosítom, alapfeszes beállításnál valóban van haszna az energiagazdálkodási funkciónak! De csak ott!Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kételkedem
addikt
válasz c.zsolti #27564 üzenetére
Szvsz az energiagazdálkodásnak csak akkor van értelme, ha minden defaulton megy, és ha csak netezik az ember, akkor a procinak lejjebb veszi a teljesítményét, ha játszik, akkor pedig vissza tolja. Ha az egyébként 2GHz- es procit 3GHz-re húzza, akkor ne akarjon takarékoskodni...
-
kételkedem
addikt
Nézd végig az összes csatlakozót (táp kábelek, csatik, ide, sata kábelek), mindegyik érintkezik rendesen? Cseréld kia sata, ide kábelt. Próbálj biost frissíteni. Ha ezek ellenére fagyogat akkor lehet tovább agyalni...
-
kételkedem
addikt
válasz Sirandrish #26478 üzenetére
Ennyivel nem úszod meg! Mi van meg és mit toltál el??
szerk: már itt is a válasz
[ Szerkesztve ]
-
kételkedem
addikt
válasz Sirandrish #26472 üzenetére
Az alaplaphoz kapott cd-ről raktad fel a drivert, vagy a giga weblapjáról letöltöttet? Ezutóbbit erősen ajánlom Többször előfordult már, hogy a cd-n levő driverek nem voltak teljesen rendben...
-
kételkedem
addikt
válasz Alex123 #26452 üzenetére
A két vinyón darabonként van egy-egy oprendszer? Lehet, h én értettem félre valamit
Ha a bios látja őket, akkor formázás-tiszta oprendszer telepítés az egyikre és hajrá. Ha mégis két oprendszert szeretnél használni, akkor egy bootmanager program jól jöhet!
Ha félreértettem a szitut, akkor ezek a tanácsok nem segítenek rajtadHa igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kételkedem
addikt
válasz Balu972 #26364 üzenetére
Speedfannal én is próbáltam vezérelni, de nem jött össze
Én már csak a hardweres megoldásokban hiszek.
Poti, vagy előlapi szabályzó panel
Úgylátom Gorneck is ezt javasoltaHa igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kételkedem
addikt
válasz raul560 #26060 üzenetére
A biosban állítsd be a boot sorrendet, hogy ne keresgéljen feleslegesen a win, nézd meg, hogy mi az ami automatikusan indul rendszer indításkor és szedd ki azt ami biztosan nem kell. Egyébként én nem tartom soknak a fél percet
-
kételkedem
addikt
Igazából az az érdekes, hogy csak "hideg indításkor" van ez a jelenség. Ha csak simán ki és be kapcsolom a gépet akkor nem. Mikor öszeraktam a gépet és elindítottam, megállt bennem az ütő, de már teljesen megszoktam, nem zavar
-
kételkedem
addikt
válasz raul560 #26051 üzenetére
Sokallod, vagy kevesled?
A laptopomon az xp bekapcsolástól ikonokig 3(!) perc alatt áll fel, úgy hogy semmit nem engedek automatikusan indulni, a csicsa letiltva és nincs háttérkép!Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kételkedem
addikt
válasz bajusz15 #26048 üzenetére
Nekem p35 ds3 lapom van. Én úgy kapcsololom ki a gépet, hogy egyben áramtalanítom is. Nekem is ezt csinálja, tök mindegy hogy húzom, vagy alapon járatom . Ha zavar, ne áramtalaníts. Szerintem megszokható. Az okát nem tudom először nekem is furcsa volt.
-
kételkedem
addikt
válasz ChRiS_RS #25874 üzenetére
Ha nem akarsz barkácsolni, akkor zalman előlapi szabályzó. Ha barkácsolsz, akkor kell egy poti, amit kedvedre állítgatsz. Csak arra figyelj, h ne tekerd le annyira, h ne tudjon elindulni a venti. Szoftveresen sajna nem mindig sikerül. Pl én akárhogy görcsöltem a speedfannal, nem jött össze.
-
kételkedem
addikt
válasz anonymus89 #25782 üzenetére
Rakd fel a 10-est, segítséget gorneck kolléga
oldalán találsz!Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kételkedem
addikt
válasz anonymus89 #25771 üzenetére
Szia! Bocsi, de biztos, h F8?
Az adatlapod szerint Gigabyte GA-P35C-DS3R rev. 2.1 a lapod. itt azt írják, hogy az a F9 First release.
Örülök, hogy megoldódott a ram probléma! Ezekszerint csak egy kis fesz emelés kellett.Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kételkedem
addikt
Az ipon elég pörgős bolt ahoz, hogy ne valami sarokban felejtett lapot kapj.
Nem vagyok látó, de meglepődnék, ha nem rev2.1-es lapot kapnál, ezen ne törd magadHa igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kételkedem
addikt
válasz anonymus89 #25602 üzenetére
Ha garis a ram, próbáld visszavinni! Megharapni nem fognak, hátha kicserélik...
-
kételkedem
addikt
válasz Face50 #25596 üzenetére
Az E energia takarékos , de ez a tuninggal rögtön odavész. A sima p35 ds3 már rev 2.1-el f11-es biossal jön ki, így gyakorlatilag megeggyezik az e szériával. Mivel olcsóbb a sima, hát vedd azt, a többit fagyizd el
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...