Új hozzászólás Aktív témák
-
chatran
őstag
válasz Hegyirabló #5874 üzenetére
2019 végén befejezték a gyártását:
"Valve announced in November 2019 that it had discontinued further production of the controller and sold off its remaining inventory at a significantly reduced price."
Azt mondjuk nem értem, hogy a hivatalos oldalon ezt miért nem lehet közölni.
Állítólag Ebay-en lehet venni méregáron.
[ Szerkesztve ]
-
chatran
őstag
válasz DeFranco #5817 üzenetére
Nekem is van F510-esem, nálam nem jött elő ez a probléma, csak simán lekopott egyes helyeken. Gyakran használtam, úgy vettem észre inkább azok a cuccok ragacsosodnak be, amiket hónapokig, évekig nem használok és előkerülnek a fiókból.
Youtube-on rákeresve a rubber coating remove-ra, legtöbbször az alkoholt ajánlják.
Szétszedni ugyan egyszerű az F510-et, de az összerakás nekem a videók alapján már túl bonyolultnak tűnt, ezért az egyik ravasz problémázása után inkább nyugdíjaztam.
-
chatran
őstag
Én F510-ről váltottam Xbox kontroller-re, viszonylag hamar átszoktam az új analóg elrendezésre. Ha rákeresel a nevemre, írtam is róla pár sort.
Ha kicsit visszaolvasol, az egyik fórumtárs vett hagyományos analóg kialakítású vezetékes Xbox kontrollert.
Van 2 ps4 kontrollerem is, de azért vettem külön Xbox kontrollert, mert nekem fontos volt, hogy adott játékokban működjön a rezgés, ez is hozzá tud tenni a játékélményhez. -
chatran
őstag
Nálatok is csinálja az Xbox kontroller, hogy nem engedi kikapcsolni a monitort? Ha lezárom a gépet 10 percen belül ki szokott kapcsolni a monitor, de ha rá van dugva a gamepad, akkor néha nem kapcsol ki. Ha lehúzom, akkor nincs ilyen probléma. Korábban csinálta a Logi gamepad is.
Van esetleg valami mód a kontroller kikapcsolására? Az X gomb, ahogy néztem csak bekapcsolásra szolgál.
-
chatran
őstag
Nekem 2017 óta volt F510-esem, nagyon szerettem. A hátlap kopása engem annyira nem zavart. Az analógokról nekem is elkezdett lekopni a gumírozás, aliról rendeltem hozzá kupakokat.
Azokkal tökéletes volt tavaly nyárig, akkor kezdett szórakozni a bal ravasz.
Nézegettem szétszedős videókat, de túl bonyolultnak találtam az F510 szét és összeszerelését. Ezért sajna vettem egy F710-et, ami teljes csalódás volt a lepkefing vibramotor és a laggok miatt.
Aztán tavaly nyár körül akciós volt a series kontroller, akkor vettem egyet, ami azóta is tökéletesen üzemel. -
chatran
őstag
válasz DeathAdder #5775 üzenetére
Ez valszeg nem használatból eredő kopás, hanem a műanyag öregedése miatt lehet. Az F510-esemről is már darabokban hullott le ez a gumírozott műanyag.
Ennél talán már csak az egerek gumírozása undorítóbb, amik pár év alatt ragadóssá öregednek.
-
chatran
őstag
válasz DeathAdder #5771 üzenetére
Gondolom az analóg karokra gondolsz, amikről kopik az anyag. A D-pad az a plusz jel alakú 4 gomb a bal felső sarokban az F310-nél.
A legolcsóbb megoldás Aliexpress-ről rendelni rájuk gumis sapikat, thumb stick caps néven rákeresve elsők között meg is találod.Én F510-re rendeltem, tökéletesen passzoltak rá és egyáltalán nem koptak. Mondjuk csak 2 évvel hosszabbították meg a gamepad életét, mert sajna a bal ravasz elromlott.
Xbox kontrollert vettem helyette, kicsit nehéz volt átszokni rá, de amúgy tökéletes pc játékokhoz.
-
chatran
őstag
válasz november #5684 üzenetére
1. Jó minőségűnek mondanám. Logitech F510 és PS3, PS4 kontroller után. Talán a ravazok picit könnyebben járnak mint a Logi-nél, de hamar hozzá lehet szokni. Szerencsére nincs a kontrolleren ez a gumiszerű idővel leváló undorító bevonat. A hátlap kellemes, textúrázott teljesen jó kézben tartani.
2. Még csak kb egy hónapja használom, ennyi idő alatt szerencsére még nem jött elő semmi anomália. Reméljük valaki majd leírja a tapasztalatait, aki több éve ilyeneket használ.
Az analogókra tervezek venni valami sapikat, mert az F510-ről olyan 2 év után elkezdett leválni a gumis bevonat. Sajna ennek jóval kisebbnek tűnik az analóg karok feje mint a PS3, PS4, F510 kontroller-nek így még nem találtam olcsó megoldást erre.
Én csak kábellel használom, mert ha már úgyis a gép előtt ülök akkor nem zavar a kábel. Ami nekem fura volt, hogy a gép bekapcsolásakor rezzen egyet, és a windows betöltésekor nem aktív azonnal a kontroller, meg kell nyomni az xbox gombot, hogy bekapcsoljon.3. Szükséged lesz egy USB-C adatkábelre, hogy vezetékesen a géphez csatlakoztathasd. Ezen kívül van még a Bluetooth, de annak nagyobb az input lagja, valamint elem is kell majd a kontrollerbe. Van egy 3-ik csatklakoztatási lehetőség ami elvileg stabilabb, mint a bluetoth, ehhez külön vevőegységet kell venni vagy eleve olyan csomagot, aminek ez része.
4. Az Xbox kontrollert a MS csinálja, amely a Windows-okat is, ez alapján egyértelmű melyik ajánlottabb PC-s játékokhoz. Sajna nincs PS5 kontrollerem így nem tudtam összehasonlítani, de azt mondják, hogy a PS5-tel mókolni kell, hogy menjen PC-n.
5. Logitech F510. De sajnos már nem lehet kapni. 7 évig használtam, mostanra adta csak meg magát a bal ravasz. Ha nem érdekel a rezgőfunkció, akkor az F310 is jó lehet ami kb feleannyi, mint az Xbox kontroller. Az F710-et nem ajánlom, csatlakozási bajai vannak és a rezgése is lepkefing.
-
chatran
őstag
válasz Pakmara #5676 üzenetére
MInden Series xbox kontrollert lehet PC-vel használni. Az elsőhöz nincs USB C kábel viszont vannak benne elemek, a másodikhoz meg kábel jár elemek nélkül. Illetve talán egy hónapos ingyenes gamepass előfizetés. Ha kicsit visszaolvasol írtam egy rövid összefoglalót a kábelesről.
Mindkettőben van bluetooth, ezért kompatibilis iOS, Androiddal meg PC-vel is ha van bluetooth a gépben.
Jó választás első kontrollernek az xbox-os, maximálisan támogatott PC-n, működnek a rezgések is rendesen. Nem kell mókolni, mint a PS kontrollerekkel.
Ha ez lesz az első kontrollered, akkor nem is kell átszokni az asszimetrikus analóg karokra. Nekem még pár hét után is fura a sokéves PS kontrollerek után.
-
chatran
őstag
Logitech F710 mint tengeralattjáró vezérlő. Arra a célra biztosan jobb, mint PC-s játékokra.
A cikkben a beágyazott twitter videó utolsó perceiben jól látható a kontroller. -
chatran
őstag
Köszi, ezt megtaláltam én is. Hát nincs olyan sok játék azért. Itt is csak azt érdemes nézni, ami zöld pipás, mert a csavarkulcsos jelűek valami xinput-os machinálást igényelnek. Ahogy olvastam ezáltal bukik a fő rezgés, csak a ravaszok maradnak pl a GTA5-nél így működik.
A firmware-t érdemes frissíteni? Általában úgy vagyok a fw meg bios frissítésekkel, ha valami teljesen jól működik, akkor minek piszkálni.
Az analóg karokra érdemes sapit venni? Az F510-en kb 2 év után elkezdett lemállani a bevonat, de Aliról rendelt sapikkal ismét jók lettek. -
chatran
őstag
Át is vettem a konzolvilágtól rendelt Series kontrollert, USB c kábellel.
Kibontáskor kicsit gyanakodtam, hogy újracsomagoltat küldtek, de szerencsére van pár unboxing videó a YouTube-on, ami alapján, ez ilyen. Fura volt, hogy a mellékelt kábelen nem volt kötegelő és duracell-t sem mellékeltek. A videók alapján elem csak a kábel nélküli dobozokban van.Rádugtam a mellékelt 2,75 m-es kábellel a gépre, világított az Xbox logó, kiírta, hogy a kontroller telepítése folyamatban. Percek után sem történt semmi, nem írta ki a win, hogy az eszköz használatra kész. Ránéztem az eszközkezelőben, ott volt, így neki is álltam tesztelni. Az eszközök és nyomtatókban sem látszik, fura na.
A store-ból letöltött Game Controller Tester nevű programmal próbálkoztam, minden működött szépen. Teszteltem a rezgéseket, megfelelő erősségűek és a ravasz rezgések (impulse triggers) is jónak tűnnek. Már csak játékot kell találnom, ami ezt támogatja.
Indítottam egy Mafia3-at, hogy lássam, hogyan működik játék alatt. Az összehasonlítási alapom egy Logitech F510 rezgő gamepad. Annál sokkal finomabb és kényelmesebb szerkezet, jók a kontrolleren és a ravaszokon lévő textúrázások. Az analógok karok kicsinek tűnnek az F510 és a PS3,4 kontrollere után, de gyorsan hozzá lehet szokni. A rezgéseket is elégnek éreztem, kicsit talán gyengébb a Logihoz képest, de még pont elég.
Amit még szoknom kell az az analógok elhelyezése, a d pad-ra nehezebben talált rá az ujjam olyan másfél óra játék alatt.
Összességében elégedett vagyok, majd kiderül meddig fogja bírni, ezért is írtam ezt a kis beszámolót, hogy lássam mióta használom. A Logi kb 6-7 évig bírta, mostanában kezdett a bal ravasz elromlani.A kábelt elcseréltem az asszony másfél méteres Samsung kábelére mert a mellékelt hossza nem volt kényelmes a PC előtti játékhoz.
Ha most rendelném, lehet, hogy inkább az Alza-t választanám, mert ott 24 hó jótállást adnak.
-
chatran
őstag
válasz CsabaSteel #5654 üzenetére
Dehogynem ér, ha ezt állítod, akkor gondolom nem sok olyan játékkal játszottál, ahol tökéletesen oldották meg a rezgést a játékokban. Vagy olyan játékokkal játszol, ahol ez a funkció semmi pluszt nem ad a játékélményhez, pl FIFA.
A legelső rezgős gamepad-em egy Logi Rumblepad 2 volt, ezzel vittem végig a Fahrenheit (Indigo Prophecy) játékot, amely a zenével tökéletes harmóniában alkalmazta a rezgést. Rögtön a játék elején, amikor főhősünk ledöf a WC-ben egy random embert, ahogy lecsap a késsel a kontrolleren szinte éreztem a döfések súlyát. Később a qte eventeknél is nagy segítség volt.
Vagy egy közelmúltbeli példa a Hellblade. Ezt F510-tel vittem végig. Ebben elég sok logikai feladvány van, amikor már közeledsz a megoldáshoz, akkor a kontroller rezgésekkel segít. Vagy mikor a játékban egy teljesen sötét barlangból kell kijutni és csak a szélfuvallat segít merre kell menni, ezt is nagyon jól adja vissza a rezgés.
Gta5 esetén is jó, amikor lemész a fűre, jelez a kontroller. A kisebb fegyvereknél finomabb, nagyobbaknál erőteljes a visszacsatolás.Az F310-ben nincs rezgés. Az F710-ben van, de sajnos lepkefing az erőssége játékokban. Nem jöttem rá, hogy ez miért van, mert megnyomva a rezgés gombot ugyanolyan az erőssége, mint az F510-é. Talán az elemkímélés miatt visszavették, olvastam mintha valami ilyesmit külföldi fórumokon.
Köszi a gamepad ajánlást, de nem tudom elképzelni, hogy ezt valaha is megvenném. Eléggé régi modell, a kidolgozása is gagyinak tűnik, meg manapság az Xbox kontrollereké a legszélesebb támogatottság.
Valószínűleg az itt a fórumban is ajánlott PowerA vezetékes Xbox kontrollert választom majd, ha nem sikerül megoldanom az F510-esem ravasz problémáját.
-
chatran
őstag
válasz CsabaSteel #5652 üzenetére
Nézegettem ezeket a SteelSeries gamepad-okat, de egyiken sem találtam rumble, rezgő funkciót. Enélkül meg annyi pénzt nem érnek.
Kezd tönkremenni szegény F510-esem, a bal ravasz akkor is benyomást érzékel, ha fel van engedve. Egyelőre nem találtam megoldást a javítására. A vezeték nélküli változata az F710 nagyon nem jött be. -
chatran
őstag
Köszi, ez a progi megmutatja, hogy alapállapotban hány %-ra vannak állítva a rezgőmotorok, ad lehetőséget ezek módosítására? Csak mert a rezgést tudom tesztelni úgy is, hogy az F710-en megnyomom a vibration gombot vagy ezen az oldalon [link] Mindkét esetben egy alap rezgést küld ki, ami teljesen jó. De a játékokban a rezgések a vezetékes F510-tel összevetve nagyon gyengék.
-
chatran
őstag
válasz chungee #5169 üzenetére
Csak azért ezt a játékot említem, mert eléggé népszerű a legtöbb embernek megvan és nagyon jók benne a rumble effektek. Próbáltam én más játékokkal is pl Resi2 és 3 Remake-ek, az F510-zel teljesen jók a rezgő effektek, az F710-zel alig érezni.
Azért kellene mások tapasztalata, hogy ez gyárilag ilyen lepkefing vagy csak az én példányom defektes. -
chatran
őstag
Sziasztok!
Valakinek van esetleg Logitech F510 és F710 egyaránt? Nagyon gyenge az F710 rezgése játékokban összehasonlítva az F510-zel. Kíváncsi vagyok másnak mi a tapasztalata.
-
chatran
őstag
Sziasztok,
Beszereztem egy Logi F510-et, nagyon tetszetős. A 10 éves rumblepad2-t váltja. Eddig csak az új Oddworld-del próbáltam, ment szépen, de nem rezgett.
Tudnátok mondani néhány játékcímet, ami használja a rezgést?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ASUS routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Autóhifi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- DUNE médialejátszók topicja
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest