Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HKorn
veterán
Mi most családdal eljöttünk egy wellness hotelbe 3 napra, itt van futópad, szóval 2 napja csak ezen futok. Rettentő unalmas, de annyira király, hogy rövidgatyában és polóban futhatok és a torkom se kapar másnap reggel. Simán kellene egy ilyen otthonra. Vegyes használatban el tudnám képzelni hosszú távon is, mint Agony.
Run&Ride
-
tomcica
Topikgazda
Futasnal a teljes testsulyodat kell mozgatni es a gravitacio miatt ez nehezebb,mint bringaval haladni vagy uszni. Mas a ra hato ero,ezert is tudnak a triatlonosok,uszok,bringasok napi sooookkkaaall tobb orat edzeni bringan vagy vizben.
Az hogy nem tudod bringan teljesen kihajtani magad azt jelenti,hogy lenne meg ott mit beedzeni a felso tempokonThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Agony
aktív tag
Szerintem az is közrejátszik, hogy a futás több izmot mozgat, amit te is írsz pl. felsőtest... de amúgy én arra tippelnék, hogy a futás a lábaktól is nagyobb erőkifejtést igényel mint a kerékpározás, természetesen azonos szinten.
Én amig nem futhattam, bringáztam 25 km/h-val enduro bicóval és simán felvertem a pulzusomat futó zónákba.
Nyilván ez egy nehéz, össztelós bringával, széles, bütykös gumikkal. Egy rendes országúti vagy crosscountry bicóval ez a 25 km/h vicc osztály lenne, pedig maga a mozgásforma ugyanaz.
Start with a whisper, end with a scream!
-
parandroid
félisten
“Miért nem megy a tekerés is 165-170 bpm-en folyamatosan?”
Hogyne menne. Biciklin is tudok ugyanolyan intenzitással tekerni, mint ahogy futok. Futni viszont nem tudok olyan alacsony pulzuson, amin egy teljesen elfogadható intenzitás már megy a biciklin. Azaz 160-170 bpm között van a versenytempóm futásban (nagyjából mindegy is a táv, előbb-utóbb úgyis ennyi lesz), alapozós futás meg régen ment 140 körül, most perpill a 150-nek már örülnék, de ez még alakulóban van. Bicajon a 160-170 az már bőven 30 fölötti tempó szabadban, emelkedőkkel, forgalommal, széllel, vagy jelentős, folyamatos szintezés (nyilván a sebesség úgy esik vissza). Ez olyan FTP max tempó, amit elvileg minimum egy órán keresztül tudni kell tartani, ez nekem beedzve olyan 220-230 watt lehetett. Ellenben egy 30-at alulról súroló, laza, de azért tempós tekerés, 120-130 watton megoldható gyakorlatilag nyugalmi pulzuson (szintén 120-130 között). Na, futni, kb sose bírnék ilyen pulzussal, ehhez nekem bicaj kell…
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest