-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz Never79 #47850 üzenetére
Hát ja, én viszont valahol értem, hogy senki nem áll neki futás közben szemetet szedni. Mi csináltunk valamelyik évben szemétszedést egy kisebb 1km-es szakaszon. Csak flakonokat, zacskókat, ilyesmit szedtünk, de így is több zsák szemét lett. Nem is beszélve arról, hogy senki sem szeret mások után takarítani. Szerintem jó ötlet a papír pohár, a szalagokat is arra cserélném, ha már nem képesek összeszedni. Viszont itt azért látni kell, hogy a nyomtatott szöveg is műanyagba ágyazott tinta és a papír poháron is lehet műanyag bevonat ugyanúgy, ahogy pl a dobozos üdítőknél, söröknél is az van a fémen belül. Szóval lehet, hogy ez ennél bonyolultabb kérdés, hogy mivel lehet kiváltani. Szerintem sokkal súlyosabb környezeti probléma, mint a globális felmelegedés, főleg, hogy hormon hatású adalékokat is használnak, amikből nagyon kis mennyiség is már hatással van egy élőlényre.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Hi!King #47848 üzenetére
Ja az ilyenek engem is felcsesznek, és sajnos egyre több van nálunk is belőlük. A másik ami felcsesz, hogy az erdőbe hordják a szemetet egyesek, mert lusták elvinni a szeméttelepre és fizetni sem akarnak érte. Ha rajtam múlna simán kiosztanék milliós bírságokat az ilyesmiért.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz sharp4 #47823 üzenetére
Esetleg endomondo helyett tudtok ajánlani valami bevált oldalt, ahova át tudok szinkronizálni? Igazából megvan minden GPX fájlban, de ha lehet, akkor inkább szinkronizálnék a feltöltés helyett.
Nagyjából ilyen igényeim vannak:
- havi statisztika futásmennyiségről
- az egyes futásoknál útvonal térképpel, sebesség és pulzus grafikonnal
- az egyes futásoknál a leggyorsabb távok, pl 1km, 5km, illetve rekordok kezelése ezzel kapcsolatban (ez utóbbi annyira nem életbevágó, de azért jó lenne látni, hogy mit kell megdönteni)[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #47810 üzenetére
Hát passz. Én nem szoktam télen megállni, csak ha már hazaértem. Egy 5-10 perc elég ahhoz, hogy lehűljek, aztán utána ha nem melegítek újra valami kocogással, akkor húzódik minden. Abban biztos vagyok, hogy nem lesz kellemes. Talán inkább úgy lenne jó, ha lenne valami hátizsákod plusz egy kabáttal, amit felveszel, ha megálltál.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz V.Stryker #47770 üzenetére
Minden nap futnod kell egy fél órát. Az elején alacsony átlag pulzussal (max 150), aztán utána szétbonthatod alacsony és magasabb pulzusú edzésekre, ha már rendeződött valamelyest a pulzusod, illetve berakhatsz egy dupla hosszút is heti egyszer. Később rá lehet készülni külön félmaraton specifikusan, de tomcica ebben szerintem többet tud segíteni, mert kb minden nap fut annyit.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz V.Stryker #47766 üzenetére
Hát én az utóbbi időben minden évben sokat kihagytam. Most is már egy éve nem futottam. Visszanézve a legutóbbit, kihagyás után kb így ment: [link] 6km 6:44min/km, 149 avg hr, 168 max hr. Olyan három hónap alatt kb idáig jutottam: [link] 13.5km, 6:44min/km, 132 avg hr, 150 max hr, nagyjából hasonló a terep, csak a második dupla annyi, mint az első. Néztem még a régebbieket, az átlag azért 160-nál meg szokott állni, és inkább a max száll el 185-ig is néha [link], igaz itt voltam olyan hülye, hogy 5:00-ra megtoltam síkon, aztán utána látszik is a pulzuson, hogy már nem ment vissza, mert túl nagy volt neki a terhelés fél év után így hirtelen. Na szóval csak azt akarom mondani, hogyha előtte nem mozogtál, és nincs masszív alapod, akkor egy hónap kihagyás is okozhat komoly visszaesést. Ahogy nézem meg-megálltál közben, vagy legalábbis más nem magyarázza nekem, hogy hirtelen leesik néha a pulzus, aztán utána újra felmegy. Ez is azt jelzi, hogy sok ez így még, és vissza kéne állnod valahova 7:00-7:30 közé amíg lejjebb megy. Az is lehet, hogy a vírusnak is köze van hozzá, hogy magas, ennyiből én nem tudom megmondani. Azt tudom, hogy akinek komoly tünetei vannak, azoknak akár hónapokig is eltarthat a felépülés. Egyik rokon pl egy hónapig kórházban volt vele, most tanul újra járni, meg 40 kilót fogyott (mondjuk volt miből).
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #47643 üzenetére
"még sokkal klausztrofóbabb lenne a lábadnak."
Erről most "aber Klaus" jutott eszembe, örök [link]
Ja lehet, hogy méretbeli gond is, de általában az ilyen lapos cipők nekem nem jönnek be lábujj szempontból. Azt szeretem, ha jó magas az orr rész, elfér minden, és nem veri lilára a körmöm. Utcai cipőben is ugyanez szokott lenni a gondom, plusz magas széles lábfej.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #47637 üzenetére
Nekem a sima pegával is ugyanez volt a bajom, azért nem vettem meg. Kevés az olyan cipő, ami jó a lábamra, ez van.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
A kifulladás azért van, mert nincs elég oxigén. Az vagy a tüdő vagy a szív hibája. Szvsz pont neked lenne érdemes elmenni egy ilyen kardiológiai kivizsgálásra, amit fentebb írtak, ha még sokáig nem javul a helyzet, meg csinálni egy tüdő röntgent, hogy vizes e a tüdőd.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Vertigo18 #47510 üzenetére
Ne erőltesd, mert meg is vakulhatsz, ha elfertőződik. Nekem bogár harapott bele annak idején, nem tudom mi volt, talán katica, de utána úgy néztem ki egy hónapig, mint akinek bevertek egyet, teljesen kisebesedett körülötte. Menjen az antibiotikum, amíg nem gyógyul be. Én azóta már csak szemüveggel bringázok. Valahol megérte, mert volt, hogy szarvasbogár repült neki egyszer a szemüvegemnek. Fogalmam sincs, hogy előtte 15 évig hogyan úsztam meg az ilyesmit szemüveg nélkül.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz itouchfan #47607 üzenetére
"A kardiológiai vizsgálatig csak alacsony intenzitású testedzés végezhető, pulzuskontroll és orvosi felügyelet mellett"
Ja nagyjából én is erre szavazok, viszont nem tudom, hogy egy amatőrnél mennyire indokolt az EKG. Én is elmentem rá valamelyik évben mellkasi fájdalommal, de nem találtak semmi komolyat. Nem hiszem, hogy rá tudnám venni a háziorvost úgy, hogy nincs semmi panaszom.[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #47564 üzenetére
Szerintem minél sűrűbben csináljátok annál jobb, viszont hangsúlyozd ki, hogy nem kell mindenkinek az összes napon jönni. Valakinek túl sok mondjuk a heti 3, és azt mondja, hogy akkor inkább egyáltalán nem csinálja. Mások meg igénylik a többet, és nekik túl kevés a heti 1. Nekem is úgy van, hogyha minden nap futok, akkor nincs hiány a motivációban, ha csak heti 2-3x, akkor már egy idő után elkezdek kihagyni edzéseket majd holnap bepótolom címszóval.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz nmate91 #47561 üzenetére
A Vibram five fingers nagyon fapados, meg hát nem mindenkinek tetszik a kinézete, de azt hiszem annál nincsen. Nekem 41.5 a lábam, ha kell szívesen elküldöm az enyémet, mert már úgysem használom. Nem jött be ez a mezítlábas dolog annyira, terepre esetleg mennék vele, de ahhoz meg túl érzékeny a talpam.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #47556 üzenetére
Nekem a 23°C az ideális valamiért télen nyáron. A 20-22 túl kevés, a 25 meg már túl sok. Na nem mondom, hogy ehhez tartom magam, mert légkondit sosem használok, de most éppen feltoltam 23-ra a hőfokot tegnap óta, mert elegem lett a hidegből. Szerintem nincs ezzel baj, én ha állandóan hidegben vagyok, akkor sokkal könnyebben lebetegszem.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Bármi ötlet, hogy miért esnek el egyesek bármiféle magyarázat nélkül? Egyik ismerősöm pl azt mondja, hogy évi 3-4 esése van, de másnál is látom, hogy teljesen sík terepen képes elborulni: [link]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz nmate91 #47433 üzenetére
Próbálgasd. Odáig kellene eljutni, hogy ne fájjon edzés után vagy közben, aztán ha úgy lement 2-3 hét akkor lehet újra tesztelni, hogy mehet e már erősebb tempón, vagy még mindig nem gyógyult meg. Az izomszakadásokra azt mondják, hogy azokkal még ennyit se szabad.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz nmate91 #47430 üzenetére
Nekem volt már sok kisebb nagyobb ilyen olyan nyűg. Általában ezek 3 hónap alatt szoktak helyrejönni, vagy ha valami nagyobb gebasz, mert tovább erőlteted akkor 6 hónap vagy akár egy év is kell neki. A 3 hét szünet tényleg csak arra jó, hogy utána lassan el tudj kezdeni kocogni vele, kelleni fog még neki sok idő mire újra 100%-os lesz.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz LanyUs #47194 üzenetére
Engem az baszott fel, hogy felszállok a buszra - mert kénytelen voltam egy darabig buszozni most - aztán az emberek harmadánál lent van az orráról a maszk, akin meg látszik, hogy beteg is, mert folyik az orra meg tüsszög, azon meg egyáltalán nincs is. Erősen viszket a tenyerem ilyenkor. Most úgy néz ki, hogy nem kaptam el pénteken, több ilyen meg már nem lesz, mert átraktak online képzésbe jelenlétiről. Részben örülök is neki emiatt, részben meg azért sajnálom, mert próbáltunk valami csapatépítést összehozni a leendő kollégákkal.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz tomcica #47193 üzenetére
Ja én is így gondolom, hogyha egy kicsit szarul van az ember, de nincs orrfolyás, láz, stb. Akkor belefér. Nekem pl influenza az szokott lenni, hogy egy napig cefetül érzem magam, aztán másnapra általában kialszom, vagy olyan 5 évente egyszer megjelennek a tünetek is, és akkor egy hétig beteg vagyok.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Vertigo18 #47047 üzenetére
Szedjél be diozmint, az talán valamit segít a dagadáson, ha felpolcolni nem tudod. Csodát az se tud tenni. Kennék még rá valami gyulladáscsökkentőt, pl voltaren gél.
A félmaratont nézve igazából csak annyi kéne, hogy valahogy bepréseld az edzéseket legalább 3-4 minden hétre. Akkor egy idő után magától jön a pb ennél az időnél, ha olyan napod van. Fél év talán elég lenne rá.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bajnokpityu #47019 üzenetére
Ezek max sisak kamerával védhetőek ki. Bringánál engem is lezúznak az útról sokszor, azért már nem megyek. Elegem lett. Nincs kedvem elpatkolni azért, mert ezek a fasszopók nem tudnak közlekedni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Vertigo18 #47003 üzenetére
Előtte szedtél be kalcium-magnéziumot? Érdemes előtte fél-egy órával, vagy akár indulásnál. Olyan 1 óra mire elkezd hatni nálam. Én úszásnál görcsölök be mindig, ha hideg a víz, arra egész jól használ. A te eseted kicsit más, ilyen egyoldalú terheléseknél valszeg ezzel is ugyanúgy begörcsöl. A comb görcs az elég szar, annál talán a farizom görcs, ami rosszabb, de nagyjából egy liga.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Vertigo18 #47003 üzenetére
Nem valószínű, hogy genny, 1-2 óra alatt nem képződik nagy mennyiség. Inkább csak valami folyadék felgyűlt benne. Fel kell polcolni, akkor leapad, meg érdemes betolni valami gyulladás csökkentőt, nekem az algopyrin használ a legjobban, de szerintem mindenkinek más.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz tomcica #46988 üzenetére
Ja, ez a terv. Igazából az lehet az oka, hogy az erősítés és a nyújtás már egy jó ideje csak minimális van. Én inkább az erősítésnek tulajdonítom a dolgot amúgy. Amikor 500-at guggoltam, akkor sosem volt ilyen gondom, hogy fájt volna a térdem futás után vagy húzódott volna, most meg olyan lazának érzem az egészet. Ez a masszázs pisztoly micsoda valamit segít rajta, de teljesen nem oldja meg. Az van, hogyha egyszer leállok a sporttal ilyesmi miatt, akkor nehezen indulok el újra. Utána már megy rendszeresen, csak elkezdeni nehéz, mert jóval egyszerűbb kényelmesen élni, sörhasat növeszteni, stb.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Hi!King #46984 üzenetére
Mobilnál erősen alkalmazás függő is. Talán 5 éve használtam utoljára, akkor a MiCoach, amivel jól ment, mert az gyakran frissített. Minden másnál szögletes volt az egész. Az, hogy többet mért sem volt általános, itt a tracket visszanézve az út egyik oldaláról ugráltam a másikra meg vissza, ilyen cikk-cakkban. Szóval gondolom egyszer az egyik műhold csoport alapján próbált bemérni, 1 másodperccel később meg a másik alapján, és a kettő között volt néhány méter hiba. Valami magyarázatot már hallottam erről, hogy hogyan vagy miért lehetséges ez, de már nem emlékszem. Technikai oka van. Ez egy olcsó Samsung mobil volt egyébként, talán olyan 30-ért vettem, vagy max 50-ért. Tulképp most is csak ilyenem lenne, nem vagyok egy nagy mobilos semmilyen téren.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Hi!King #46980 üzenetére
Én próbáltam már ezt az olcsó telefonosdit, de annyira pontatlan a GPS chip ezekben az órákhoz képest, hogy egyszerűen értelmetlen volt a használata. Egy 2km-es úton simán beírt nekem 5km-t valami világcsúcs tempóval. Egy időben megnéztem, hogy melyik teloban milyen chip van, és nem volt varázslat, 100k alatt nem volt telo jó chippel. Mondjuk ezt a Suuntoval vagy Polarral összehasonlítva mondom. A Garminnál egy jó ideig Mediatek volt azt hiszem, és nem volt túl pontos, nem olyan régen, mintha váltottak volna Sony-ra, és állítólag az már egy fokkal jobb.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #46918 üzenetére
Nekem is ma jött meg. Még gondolkodok rajta. Akár azt is lehetne, hogy veszek egyet, aztán eladom aprón valakinek, de azért a kicsi haszonért nem igazán éri meg. Nekem igazából jó a mostani óra is, pont most cseréltem szíjat rajta.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz mamboo #46780 üzenetére
Hát ami reggel volt, az még talán elmegy rövidgatya + pulóver kombóval nálam. Legalább felébredek. Olyan 5 fok körül azért már a hosszú gatya szokott kelleni. Sapka, kesztyű nem feltétlen, tempó függő is. Nem jó megizzadni, úgyhogy inkább nélkülük érdemes kezdeni, aztán ha túl hideg 5 perc után is, akkor lehet öltözködni.
szerk:
Asszem ez félreérthetőre sikerült.[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz tomcica #46777 üzenetére
Olyan szempontból megéri, hogy nem kell kimenni az esőbe, fagyba, sárba, olyan szempontból meg nem éri meg, hogy elpuhul tőle az ember még jobban. Most is inkább futnék. Nem aludtam az éjjel, buszon ájultam be 2-3 órára. Most meg kiderül, hogy mégse lesz vizsga, és előadja ugyanazt a fazon, mint a múltkor. Faszom eldurran már ezen. Ülhetek itt 5 órát a semmiért, de legalább kajálni meg netezni lehet.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Vertigo18 #46681 üzenetére
A betöltés bármi lehet, ami szénhidrát. Lehet akár 3 kiló kenyér is. A krumplis tészta a legjobb. Futásnál olyan óránként azért érdemes pótolni a szénhidrátot vagy géllel vagy egy szelet kenyérrel. Több nem nagyon kell, mert akkor elmegy a szervezet emésztés irányába, és elvonja a vért az izmoktól. A gél nyilván egyszerűbb, mert nem kell rágni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Vertigo18 #46676 üzenetére
Nem, én csináltam régebben só tabletta helyett. Aszalt gyümölcs se rossz, de nagy mennyiségben fosat. Jobb a kenyér vagy a rizs szénhidrátnak. Lehetőleg fehér, alacsony rost tartalmú, rizsből pl a jázmin ilyen, a hosszú szemű meg nem. A szőlőcukor elég hamar kiürül, én nem szeretem, mert folyamatosan enni kell. Ezekből azért ne egyél sokat, mert az lelassít meg felkavarja a gyomrod a futás akkor.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #46595 üzenetére
Jó, de attól még nem nevezném őket atlétának. Én amikor atlétika szakkörre jártam, még akkor se igazán voltam atlétának mondható. Azért nem volt telefosott búvárruha alkatom, mint most, de bőven volt még mit javítani rajta akkor is.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Találtam egy tök jó kalkulátort. Lehet számolgatni vele, hogy ki milyen szinten van az olimpikonokhoz képest. [link] Én ha a PB-t nézem, akkor talán karcolom a 60%-ot, ami még "regional class" versenyekre sem elég. Talán ha sokat edzek, akkor azt a szintet egyszer megütöm. De amúgy kedvesek, mert szerintük mindenki atléta: "> 0% = An Athlete".
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #46590 üzenetére
Na megtaláltam, de úgy tűnik nálam nem kikapcsolható. Érdekes még, hogy van benne interval timer. Nem tudom, hogy azt az óránál nem e lehet menüből bekapcsolni, vagy miért off. Benyomom kíváncsi vagyok.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #46565 üzenetére
Loyality offer-nél neked visszajeleztek emailben? Én nem kaptam semmit azóta sem. :S
Ambit3-nál én nem látok ilyen fuse micsodát. Van olyan, hogy compass declination, az nincs bekapcsolva.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Chuck Norris #46562 üzenetére
Lehet, hogy bedöglött a GPS chip benne. Nekem mobilon volt ilyen utoljára, hogy cikk-cakkban mentem szerinte az úton, és dupla távot mért. Még akkor lehet ilyen, ha nem frissíted, és az előtt indulsz el, hogy GPS jelet találna. De ezt is csak úgy hallottam, hogy általában probléma a GPS-es kütyüknél. Amúgy azért nagyon fura, mert a Suunto órák elvileg gyorsulásmérő alapján is pontosítanak. Most ha az nem mutat semmit, akkor az teljes ellentmondásban van azzal, hogy a GPS szerint mozogsz. Nem tudod garanciával visszadobni?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz tomcica #46546 üzenetére
Cuki. [link] Ezen jobban látszik a méret:
Én ilyet a Balatonnál láttam valakinél Badacsonyban azt hiszem. Ki volt kötve méteres vékony láncra, aztán annyira idegbeteg volt, hogy attól tartottunk eltépi a láncot. Kerítés persze nem volt. Inkább visszafordultunk.Jó ez így, hogy többféle talaj van, szeretem az ilyen versenyeket. Tihanyban volt még régebben ilyen az egyik.
Gratula! Jobb volt ez így, legalább küzdöttél egy kicsit, nem csak úgy simán megnyerted. Mindig jobbak az ilyen versenyek.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz BomiBoogie #46446 üzenetére
Én akit ismerek, annak sziát mondok, akit meg nem, annak hajrát. De ez egy kisváros vidéken, más a norma, mint Budapesten gondolom. Ott ha nagyon sokan futnak, akkor tuti nem köszönnék mindenkinek egyesével. A biccentést szerintem engedd el.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz varmi2 #46418 üzenetére
Ez teljesen egyén függő. Pl nekem szétveri a sarkam az összes Asics, a Saucony pedig úgy ahogy bejön, más meg az Asicsre esküszik.
App terén azt hiszem adidas mycoach vagy mi volt a neve, aminél megállapodtam. A többinél valamiért nem ment a másodpercenkénti GPS mintavételezés. Viszont ha nincs jó mobilod, akkor a GPS adat valszeg kuka lesz. Nekem legalábbis csinált cifra dolgokat. A legjobb az volt, amikor dupla távot mért, mert ide-oda ugrált az út egyik oldaláról a másikra. Akkor döntöttem el, hogy inkább veszek egy órát, mert ez így nem állapot.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Hi!King #46414 üzenetére
Alapból mindenkinek más a két lába. Nekem is egy picit nagyobb az egyik, mint a másik, és minden cipő egy kicsit máshogy érződik benne. Az egyikre inkább 42 lenne jó, a másikra meg 41.5. Nem hiszem, hogy gyakori lenne, hogy valakinek az egyik lába pronál, a másik meg nem. Olyan van, hogy a lábak hossza (mármint a csípőtől a talpig mért hossz) eltérő, lehet, hogy esetleg azért alakulhat ki más tartás a két lábnál? Mindegy, a lényeg, hogy mindenki gnóm.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #46407 üzenetére
Lehet, hogy neked oldalra hajlanak, nem hátrafelé, csak eddig nem tűnt fel senkinek.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz danielsz #46404 üzenetére
Olyasmi ez, mint amikor leakasztok a tecsóban egy szemüveget pár ezresért, vagy csináltatok egy erre szakosodott cégnél multifokálisat a két szemre eltérőt 70+-ért. Ég és föld a kettő. Én a helyedben legalább egyszer kipróbálnám, hogy legyen összehasonlítási alapom.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #46358 üzenetére
Jó, hát akkor igénylek, maximum nem használom fel. Esetleg még az is előfordulhat, hogy családban veszek valakinek ajándékba.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #46348 üzenetére
Ez a 30%-os kedvezmény meddig él? Ha évekig fel lehet használni, akkor simán igénylem.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #46335 üzenetére
Ja nem is néztem. Ezek szerint a connected GPS az mobilról szedi a GPS adatot? Fura, azt hittem, hogy azon is van rendes GPS. Nekem igazi előrelépést max az jelentene, ha lehetne útvonalat követni, és látnám, hogy mikor kell egy versenyen pl jobbra fordulni. Nem szeretek eltévedni, baromi frusztráló tud lenni, ha időre futja az ember, és nincs rendesen kijelölve az útvonal. Még barometrikus magasságmérés, ami dobna valamit. Nagyjából ennyi extra igényem lenne, szerintem ehhez az 5-ös kevés, és talán a 9-es tudhat ilyesmiket. Nem néztem annyira ezeket az újakat, mert nem akarok most venni. Majd ha sikerül végre sérülés nélkül kihúzni a 3 hónapot, akkor szóba jöhet. Addig nem látom értelmét, mert nem futok eleget hozzá és versenyekre se járok már, mert nem tudok felkészülni rájuk.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #46301 üzenetére
Jó ez az akció, én szívesen vennék, de most nagyon nem terveztem be az új órát. Router lesz helyette. Azért érdekes, hogy amik eleve akciósak, azokból is lejön e a 30%, és ha igen, akkor az eredeti ár alapján kell számolni vagy az akciós ár alapján? [link] Pl Suunto 3 Fitness 71,990 az eredeti ár 46,794 az akciós ár. Na most abból vagy 21,597 vagy 14,308 jönne még le, attól függően, hogy minek a 30%-át számolom. Így potom áron tudnék venni órát gyakorlatilag 25-30 körül egy 60-at érőt, utána meg mehetne eladásra akár, vagy a mostani ambitomat adnám el 30-ért.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #46324 üzenetére
Ja valahogy én is így vagyok vele. A stravara azért nem tértem át, mert hiányoznának a endo statisztikái. Főleg az éves összesítő, rekordok, stb. Meg már megszoktam a felhasználói felületet, és semmi kedvem valami újat betanulni.
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Sorozatok
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Autós topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Gaming notebook topik
- BestBuy topik
- Path of Exile 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest